|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Gosza ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani jednej kontroli a byłam od 8 tygodnia, także myślę, że tym razem się też nie muszę obawiać, wybacz, nie chciałam Ciebie przestraszyć a wręcz odwrotnie
ja nie mam leżącego, a w pracy tylko poleciały komentarze, że teraz kobiety mają takie prawo i z niego korzystają zamiast normalnie pracować, a ja nie byłam w stanie pracować ani ze wzgl psychicznych (hormony tak szalały, że momentalnie się złościłam a w mojej pracy to by się mogło źle odbić na otoczeniu) ani fizycznie bo pierwszy trymestr miałam naprawdę kiepski teraz w sumie samopoczucie jeszcze gorsze było, ale chyba najgorsze za mną ![]() także naprawdę nie chciałam Ciebie przestraszyć ![]() Czy mogę prosić o dodanie do kalendarza wizyt mojej wizyty na 26 listopada na 13, będzie to dwa w jednym bo zarazem usg połówkowe, a w przyszłym tyg umawiam sie na 3 d sama próbowałam, ale mi się nie udało i chyba coś popsułam za co przepraszam z wózkami dałam radę a tu klops ((((
|
|
|
|
#3782 | |||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
czekam juz na koniec tygodnia bo padam na ryj ![]() te zmiany moje mialy byc takie korzystne, ale jednak przywyczailam sie do starego trybu.. nie widujemy sie z mezem, tyle co po pracy, ale ja juz powinnam wtedy spac a czekam no i zanim sie poloze jest polnoc, niewysypiam sie i wstaje codziennie z bolaca glowa dzisiaj mowie dosc! ide spac o 22!niedawno zjadlam 13 kluskow slaskich pycha!zostalo mi pomyc naczynia, wziac prysznic i tyle ![]() na jutro lazanki, ale kupne ![]() u nas dzis noc fajerwerkow, co chwile podskakuje na fotelu ![]() Cytat:
trzymam kciuki za zwolnienie, na pewno odpoczniesz troche choc po sobie wiem, ze jak tylko wracam po wolnym do pracy to nawet nie czuje, ze cos odpoczelam.. taka praca.Cytat:
teraz rano i pod wieczor kopie a w dzien baaaardzo malo. wczoraj fajnie jak lezalam i polozylam reke zeby ja wyczuc przed spaniem, ale cos nie chciala sie ruszyc, wszedl maz i zaczal gadac normalnie do mnie i od razu szalenstwo wyszedl z pokoju i znow cisza coreczka tatusia ![]() Cytat:
pierwszych wyczekiwalismy strasznie, wiec cokolwiek wyczulo sie w brzuchu to zaraz reakcja i pewnie dlatego
|
|||
|
|
|
#3783 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" Cytat:
ale super, ze czujesz tak wyraznie juz gdzie stopki i glowka mi sie wydaje ze ciagle nogi albo rece jak kopie no i czasem czuje jak sie przesuwa ![]() Cytat:
http://www.zatrzymujacczas.pl/ Cytat:
polecam pomaranczowa ![]() Cytat:
ale w sumie dobrze, bo jeszcze sie zobaczycie w niedlugim czasie
|
|||||
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
Ja na wolnym i chcę wreszcie się podszkolić z gotowaniem. Mam taki pomysł może stworzymy jakiś wątek z przepisami bo widziałam Wasze przepisy które wyglądały na w miarę proste do zrobienia.
MALINKA stworzyłabyś taki wątek z gotowaniem?
|
|
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny ja po wizycie, u małego wszystko ok, leży pośladkowo mam nadzieję, że do porodu się odwróci, gorzej u mnie lekarz twierdzi że za dużo przytyłam z i tak wysokiej wagi wyjściowej, okropnie się z tym czuję, ale co mam zrobić nie jeść
|
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Laski ja wizytę miałam wczoraj nie wiem co się poprzestawiało w tym kalendarzu Teraz czekamy z niecierpliwością na 19 bo będę miała USG Samochód już naprawiony, można jeździć Byliśmy z mężem u mojej chrzestnej na urodzinach Aktualnie luby śpi, chłop idzie na nockę, biedaczek nie lubię sama spać Gratuluję udanych wizyt
|
|
|
|
#3787 |
|
Konto usunięte
|
Darkanddark;-Bosz..współczuję tej wizyty, ja ostatnio też oczekałam się w poczekalni a wizyta 3 min i jeszcze doktorka była tak rozkojazrona..zraziłam się aż , ale gdzieś się śpieszyła.
Szukałam wczesniej jakiegoś infa bo nie wiem o co chodzi z tym sądem, ale nie znalazłam no nic, rozumiem że zwolnili Cię po 10 latach za niejasności w liście obecności i jeszcze w ciąży? I co Ty teraz sądzisz się z nimi?Matko, to jest jakaś paranoja, co za szef?? Jeśli Cię troszeczkę pocieszę ja też jestem na garnuszku męża, ale różnica w tym że mi często wypominał...po mega kłotni, mojej histerii i długiej rozmowie uspokoił się.Dał mi kartę płatniczą i milczy na wszystkie wydatki, to już 3 tydzień, zobaczę co dalej A poza tym życzę Ci aby wszystko w końcu wyszło na prostą, sloneczko4477;- bardzo fajne rzeczy są na sheln.com(sheinside) ale tam ponoć długo paka idzie, nigdy nie zamawiałam.Na allegro nie widzę nic dobrego. moonunit; ja też nie oglądam takich programów jak 600 gram, z tego samego powodu |
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
Moonunit ja nic nie słyszałam żeby u mnie w okolicy były jakieś kontrolę także staram się być spokojna
![]() Eeyesblue już zaczęłam swój odpoczynek który wejdzie mi chyba w boczki ![]() Gosia na pewno do porodu zmieni jeszcze pozycję |
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
przeczytalam wszystko i tez nie kumam o jakich domkach piszecie
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
za wizytę. Mała na pewno się odwróci, moja leżała dziś poziomo albo w drugą stronę-jemy tylko tłuste i słodkie.. ale tak drastycznie u Ciebie chyba nie jest?
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Emma!
Czyli mam dużo do nadrobienia!!!![]() Uciekam pod prysznic! Mój nowy hit słonecznik łuskany solony mniam
|
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
gosza82 uff odetchnęłam
|
|
|
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Moonunit
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
dzieki emma jest domek wczesniej go nie widzialam bo post byl edytowany i to bylo chyba dopisane
szkoda ze moj dzidzius nie bedzie mial swojego pokoiku bo bym mu go jakos super urzadzila podoba mi sie ten domek albo imie na lozeczku albo na scianie
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Domek wprowadził zamieszanie na forum
to dlatego że nie potrafię elegancko dodawać postów ![]() fjolek mój Brzdąc tez nie będzie miał swojego pokoiku, ale zawsze może mieć swój kącik, który będzie ewidentnie wskazywał że śpi tam mały Książe i to mi w zupełności wystarczy Darka najważniejsze że rozprawa wygrana! chociaż przyznam że bardzo mnie Twój wpis poruszył, ogromnie współczuje Ci tych stresów i podziwiam że jesteś taka dzielna. Ja pewnie już dawno wyłabym w poduszke Gratulacje udanych wizyt dziewczyny! a przy tych mniej udanych to i tak najważniejsze że wszystkie kluseczki i uparciuszki są zdrowe ![]() Nie odpowiem dzisiaj wszystkim, bo chociaż myslalam że dzisiaj się dużo udzielam to i tak przechodzicie same siebie w pisaniu -szalone postanowiłam że będe się kladła o 22 i tak też dzisiaj uczynię ![]() Która poluje na promocje i będzie miała synia? Kombinezony w ekstra cenie, ale już tylko 68 http://www.smyk.com/cool-club-kombin...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-kombin...a-dla-dzieci-p
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-05 o 21:14 |
|
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Dziewczyny
![]() My dziś zaczynamy 22 tydzień, a wczoraj mieliśmy połówkowe. Potwierdzona dziewczynka - córeczka wybrała imię Zuzka ![]() Mała zdrowiutka, dość drobniutka bo waży zaledwie 345 gram. Gratuluję wszystkich wczorajszych i dzisiejszych udanych wizyt ![]() Polly, ale Twój Maluszek to uparciuch ![]() Faithworkswonders, ale piękna sukienka ))
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, w skrócie - nie pracowałam 10 lat, bo wtedy musiałabym zacząć pracę mając 14 lat
pracowałam tam trochę czasu, ogromnie się starałam, obowiązków było tyle, że przechodziłam do domu totalnie wykończona. No i kierownik chciał się mnie pozbyć i zwolnił mnie dyscyplinarnie w ciąży. Ale odwołałam się no i wygrałam. Teraz kwestia, czy firma się odwoła. A kwestie sumienia i empatii osób w tej firmie pozostawiam bez komentarza. wcale nie jestem taka silna, sporo łez wylałam i nerwów zjadłam. A teraz zostaje czekać dziękuję za słowa otuchy.A jak facet Ci powie, że coś kupiłaś, to zapytaj czy woli Cie zapyziała w dresie i w tłustych włosach, bo jeśli tak to proszę bardzo, cieszysz się, że od dzisiaj nie musisz i siebie dbać, hurra :-D ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Dziękuję mobikmi moja poduszka juz wiele widziała i słyszała :-P
|
#3801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do wagi to na pewno nie jest tak źle ![]() Cytat:
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Katka gratulacje!
|
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już jej druga taka akcja, co nie?![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3804 |
|
Rozeznanie
|
Bonku bonku bonku ... Jakie sa normy poziomu glukozy w nocy..?
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia, przestaję się przejmować. Już kilka osób mi dzisiaj powiedziało, że nie ma to dużego znaczenia i dzieciak może nadrobić jeszcze w łonie matki, albo później
![]() znów widzę kupę pięknych zakupów co do tętna, mój ma koło 150 zawsze Nieznajoma, trzymam kciuki za zdrówko i kompetencje lekarzy! Daj znać! faithworkswonders, śliczną sukienkę wybrałaś uwielbiam takie zwiewne, muślinowe doły, sama miałam taki ![]() misia współczuję opłat u nas też w wakacje siadła uszczelka pod głowicą, 1500.. nie było wesoło ![]() Z tymi kontrolami ZUSu to załamka... a co mam zrobić, jak lekarz KAZAŁ mi chodzić na spacery? To też powinnam mieć na piśmie? monikmi, fajne tuniczki dark, gratulacje! Całe szczęście, że wygrałaś! Teraz już będzie tylko lepiej ![]() Malinka i widzisz wszystko dobrze misia, do kiedy promocja na tusze w superpharm? polly no to powodzenia w poniedziałek, na pewno wszystko jest ok mój też nie chciał serduszka pokazać i buzi!moonunit ja zamawiałam z setin.pl co konkretnie chcesz wiedzieć?gosza odpoczywaj na l4 ![]() NADRABIAŁAM GODZINĘ! Cały dzień nie było szans usiąść na wizaż... wybrałam się na zakupy na poprawę humoru, kupiłam super storczyka w leroy merlin i w smyku zobaczyłam wózek, nad którym ostatnio myśleliśmy w kolorze który chciałam i mega zawrotnej cenie (jako egzemplarz powystawowy, ale w super stanie) 1400 zł za 2w1 ![]() Pomacałam go sobie porządnie, nauczyłam się składać, rozkładać, pojeździłam między alejkami i rozmarzona wróciłam do domu... TŻ wrócił z pracy, opowiedziałam mu o moim super znalezisku, myślałam, że mnie wyśmieje, a on "TO CO, JEDZIEMY KUPIĆ?" Na miejscu jeszcze dopytaliśmy, dostaniemy zwrot jeszcze 300 zł, także wózek realnie będzie nas kosztował 1100.... no i KUPILIŚMY
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
trzydziescidwa brawo Ty
jaki model wózka? wpisz się na pierwszej stronie do wózkowej listy, cena ekstra dobrej nocki Mamuśki, do jutra!
|
#3807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mam wilczy apetyt!! :/ nie umiem sobie odmowic musze i juz!---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaak.
Do genetycznego mieliśmy 3 podejścia.![]() Cytat:
i się śmiał, że chyba obiad jej nie smakował.![]() Gratuluję zakupu!
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

teraz w sumie samopoczucie jeszcze gorsze było, ale chyba najgorsze za mną 
sama próbowałam, ale mi się nie udało i chyba coś popsułam za co przepraszam 

no i zanim sie poloze jest polnoc, niewysypiam sie i wstaje codziennie z bolaca glowa
pycha!

wyszedl z pokoju i znow cisza

Teraz czekamy z niecierpliwością na 19 bo będę miała USG
nie lubię sama spać