|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Jezu dziewczyny ja się wykończę
ja już nie wiem jak tego mojego malucha karmić..za każdym razem jest taki wrzask jak tylko go przystawiam, nie wiem o co chodzi..a potem walka, żeby go uciszyć i zatkać dzioba cycem (ok pol godz) coś mu ewidentnie nie pasuje, ja go chyba nie umiem przystawiac..
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam najważniejszego napisać.
Wybraliśmy imię dla syna. PAWEŁ ![]() Proszę o dopisanie na 1 stronie
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Paweł, bardzo ładnie
|
|
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmienione
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. Gabi ma dzis 4,tygodnie rowne
a ja mam nawal pokarmu jakis. Masakra jak mnie bola cycki co chwile. Nunia nie nadaza. Bede musiala odciagnac sobie chyba. Nie pilam zadnych herbatek od chyba 4 dni wiec to nie po nich. Cos slyszalam jescze o nawale w 3 tygodniu to moze moim cyckom sie o tydzien pomylilo?;p---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- W ogole taki skurcz mnie w lydce obudzil silny ze bedzie bol pewnie przez tydzien:/ zupelnie jak w ciazy. Chyba musze zaczac magnez brac
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Krolewno spokojnie😚
Zapytam..czy tak było od urodzenia?..czy wędzidełko było sprawdzone..?.. Jaką pozycję wybierasz do karmienia i czy przy każdej placze?.. Maluchy mają bardzo dobrze wyostrzony zmysł węchu..przez pierwsze chwile ..nawet miesiąc..nie perfumuj sie bo to naprawdę przeszkadza malenstwom..a szczególnie jak mama psiuka sobie za uszkiem i na szyjkę a mikrokropelki lądują przy piersi.. Spróbuj do karmienia małego omotać kocykiem albo ciaśniej rożkiem wraz z rączkami i przystawić..moze pomoże Najważniejsze zachowaj spokój..malutki może tez zwyczajnie tak reagować na zbliżający sie "posiłek"...np.pośpieszaj ąc tą przyjemność lykania...a ze maluszki głupiutkie i nie wiedzą ze jak przestaną wierzgać i płakusiać będą szybciej mleczko pić..to juz nasze troski 😉 Elve czy z prywatnego albumu można zdjęcie skopiować na wątek? Wiesz..ten album w profilu..tam mam właśnie chyba takie zdjęcie jak Gabriela karmie omotanego w kocyku..tez mi w pierwszym tygodniu brykał przy piersi..po tym skrępowaniu młody się uspokoił 😊 |
|
|
|
#3188 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3189 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Przyznam że nigdy nie próbowałam, ale wydaje mi się, że nie - jeśli album jest prywatny, to możliwość wrzucenia odnośnika do niego by całą filozofię ukrywania albumu niweczyła...najprościej chyba zapisać sobie fotkę z albumu i potem ją wrzucić do wątku.
|
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
Tz z dziecmi a ja jade na targ po wiejsckie mleczko i jajeczka
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ok..chyba się udało wkleić spójrz królewno..troche widać jak tu Gabrielka w kocyk cieniutki zaplątałam i jeszcze flanelową pieluszką pomogłam sobie bo mocno wierzgał..uspokojony pieknie ssie..na tym zdjeciu ma około 10dni Elve a czy po kilku godzinach mogę usunąc to zdjęcie ![]() w sumie nic by się nie stało..bo mało widać moją buzię..ale ..wiesz....
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2015-11-07 o 08:55 |
|
|
|
|
#3192 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Raczej staramy się nie usuwać wstawionych już zdjęć, zwłaszcza jeśli potem wywiązuje się na ich temat dyskusja
ale myślę że nic się nie stanie jeśli je usuniesz, wezmę to w razie czego na swoją odpowiedzialność
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..że nie bardzo można.. czułam ..że mogę na Ciebie liczyć w razie co ![]() dziękuję |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ado a mnie polozna mowila, zeby dziecko do karmienia rozbierac, w betach szybko zasypia zamiast ssac... |
|
|
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() każde dziecko inne..jedno lubi byc omotane..czuje sie bezpieczniej..drugie wręcz odwrotnie..luźniej ubrane ![]() no i z każdym dniem wszystko sie zmienia..zmieniaja sie upodobania naszych pociech..za dwa tygodnie może byc już całkiem inaczej z "zachciewajkami" ![]() Pasztetniczku jak tam?? noc spokojniejsza trochę?? Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2015-11-06 o 10:11 |
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KARMI??!! ale to nie jest na rozbujanie laktacji..ech to jest piwo..z odrobiną alkoholu ..każda ilość alkoholu jest zła ..dla maluszka! rzadko się zdarza by laktator wyciągnął lepiej niż ssak..przystawiaj małego często a rozbujasz efektowniej niż wszystko inne..pij dużo wody i soków naturalnych..to po to by zapewnić "materiał" na mlesio! |
|
|
|
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyxhodzimy dzisiaj
Nareszcie po 14 dniach w szpitalu chyba jestem rekordzistka
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie super!!
![]() Ado no wlasnie, tylko on przy piersi 3razy cmoknie i spi... Pozniej to juz tak ciumcia lykajac raz na jakis czas :/ no a butle z moim mleczkiem pieknie oproznia 120ml i co najwazniejsze odbija mu sie i wczoraj nie mial klopotow z brzusiem. A na piersi nie chce mu sie odbic i duuzo baczkow puszcza. Chyba go nie krzywdze podajac odciagniete mleko to tak samo jakby jadl z piersi? W dzien tylko odciagam , w nocy cycamy
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dla Twojej wygody ..późniejszej wygody warto chwile się pomęczyć i jednak zmobilizować do współpracy maluszka ..
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
super!
|
|
|
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż ma na imię Paweł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aduś już Ci wszystko piszę - problem był od urodzenia, miałam cc, wiec mały został dostawiony dopiero na drugi dzien i nic z tego, na trzeci dzień lekko załapał i było ok. Potem już gwiazdorzył za każdym przystawieniem (czy to na siedząco, czy na leżąco), po prostu przystawiam go, on złapie na chwile i zaczyna wyć, chce go znowu przystawić to sie odpycha raczkami, puszcza bączki, az sie zanosi..no to uspokajam go i tak na okrągło az uda mi sie wepchnąć cyca i załapie konkretnie, wtedy juz ssie. Nie umiem go owinąć tak by sie nie rozwinął, za każdym razem wyciągnie łapki nie perfumuje się w ogole.---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Jak Ty to robisz?! Mój w sekundę wyjmuje łapki i wierci nimi przy buzi az w koncu sie budzi
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi fakt, ze po cc dzieci nie sa od razu z matkami. Ja dostalam Malego kilka minut po cesarce i juz go nikt mi nie zabieral. Tylko jak wstac nie moglam to polozna przychodzila przebierac.
|
|
|
|
#3207 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- https://www.youtube.com/watch?v=cpwFQRRUn5A https://www.youtube.com/watch?v=4PSOgEd2G1E tu są filmiki z zawijaniem
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ma ktoś w pdf książkę ![]() a my mieliśmy tragiczny tydzień mianowicie przeszliśmy jelitówke w poniedziałek zaczą tż i karol w środę ja i Julka mam tylko nadzieję ze Wojtulek się nie zaraził ale mam wrażenieże jakoś dzisiaj tak więcej mu się ulewa
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
Haha maggie ja bylam rekordzistka 17 dni w szpitalu przy 1szej ciazy ;-)
Odwiedzila mnie polozna. Ale wredny babsztyl. Wogole sprawdzila moja wagine.. zaczela dotykac i rozwierac a ja skakalam tylkiem po lozku a ona ze to nie powinno mnie bolec. A ja mowie no jak nie powinno?!?!?!?!?! 3 dni po porodzie ma byc zagojone czy jaki ***? To ona do mnie no ze nie powinno bolec i mam paracetamol brac a ja mowie ze jak nikt mnie nie dotyka to nie boli wiec na co mi paracetamol. W niedziele mam isc do szpitala na kolejne sprawdzenie. Chyba ☠☠☠☠☠☠☠ne jak mnie beda tam dotykac. No nic dzis bede z dupskiem na wierzchu latac coby sie zagoilo szybciej no ale w niedziele i tak bedzie bol. Normalne. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawijam dokładnie tak jak na filmikach, problem pojawia sie juz przy prostowaniu rączek, potem zdążę go owinąć a on juz tak wierzga łapkami ze je wyciąga :/ znalazłam w necie filmik z łapkami zgiętymi, musze wypróbować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

ja już nie wiem jak tego mojego malucha karmić..za każdym razem jest taki wrzask jak tylko go przystawiam, nie wiem o co chodzi..a potem walka, żeby go uciszyć i zatkać dzioba cycem (ok pol godz) 

2

ale myślę że nic się nie stanie jeśli je usuniesz, wezmę to w razie czego na swoją odpowiedzialność 

w poniedziałek zaczą tż i karol w środę ja i Julka
ale mam wrażenieże jakoś dzisiaj tak więcej mu się ulewa
05.07.2008