Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 12:54   #4021
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mi położna mówiła, że szczotka do włosów jest nie zbędna, nawet gdy dziecko nie ma włosów jest zalecana aby czesać, ponieważ jest to masaż główki, który poprawia krążenie, stymuluje porost włosów i dzięki codziennemu czesaniu, możemy zapobiec powstaniu ciemieniuchy lub szybciej się pozbyć.
Ja też o tym czytałam.
Stary 2015-11-06, 12:55   #4022
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda np przewijaki tanie po 15, czy 20 zł widziałam na olx tego można szukać w całej Polsce i poprosić z wysyłką, wysyłka nie powinna być droższa niż 10 zł. Teraz nawet zajrzałam i dziś jest kilka za darmo wystawionych, zawsze można zapytać o wysyłkę.
No tak ale 15zł + 10zł to 25 to już dam to 5 zł więcej i mam nowy Jakoś nie ufam temu olx nie wiem czemu, ale jak piszę o jakąś ofertę to mi nikt nie odpisuje albo nie oddzwania i mnie to mega wkurza

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja dużo zaoszczędziłam na butelkach i smoczkach. Po doświadczeniach z córką nie kupowałam wcześniej no i nie było nam to potrzebne. Syn nigdy nie pił nic z butelki, smoczka miał krótko, ale to babcia mu kupiła Nie miałam laktatora, podgrzewacza, stelaża do wanienki, nie miałam rożka (na początku owijałam go pieluchą flanelową i kocykiem). W kosmetyki też nie inwestowałam na początku, na szczęście bo ma uczulenie na większość płynów do kąpieli i chusteczek Nie kupowałam mu pościeli bo spał pod kocykiem. Ubranek miałam kilka potem dostałam sporo jak się urodził. Łóżeczko miałam używane, przewijak i wózek nowy kupiłam Priorytetem dla mnie było mieć rzeczy niezbędne a reszty dorabiałam się na bieżąco
butelek, podgrzewaczy, sterylizatorów nie kupuję, bo zakładam, że będę karmić piersią - laktator dostałam używany. Smoka dostałam w Rossie za darmo. Stelaża nie mam, rożek dostałam. Kosmetyki zakładam najtańsze z rossa - tańszych nie ma Kocyk kupiłam najtańszy za 12zł, otulacz kupiłam za 15 zł, a komplet do wózka też z używek, ale to już była typowa zachcianka i dałam za moje sówki 25 zł Ubranek nie kupowałam praktycznie wcale ta dużo - maks wydałam 70zł resztę dostałam Wózek używka, łóżeczko używka (razem z materacem). Komodę mamy Tż, który kupił ją za młodego No nie wiem co jeszcze mogę odpuścić? Pieluchy tetrowe, ręcznik (1szt) no są mi potrzebne..

Załamkę mam powiem wam

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny Na razie leze pod KTG, czekam na lekarza, zeby powiedzial co tam sie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
żadnych zbędnych udogodnień. Jak trzeba będzie coś w stylu termomettra bezdotykowego, laktatora, szczotki do włosów, nie wiem czego jeszcze, to się kupi na bieżąco. Po co wydawać pieniądze by leżało...? Myślę, że zdrowy rozsądek przede wszystkim. I nie popadanie w skrajności. CHociaż to też zależy od tego gdzie się mieszka. jak blisko są apteki itd...
termometr bierzemy zwykły. Szczotkę do włosów kupuję na gemini - tutaj 8zł, w Rossie dwa razy więcej No ale ja naprawdę obcinam koszty i tylko ślinię się do tych kocyków, kompletów i w ogóle co dziewczyny wrzucają
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:55   #4023
kinga1701
Zakorzenienie

O tak leżaczek tiny love jest śliczny i podobno bardzo dobry. Mąż ale to już ładnych kilka miesięcy temu, dostał od znajomego leżaczek fisher price.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:56   #4024
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ewusia ja o tym leżaczku właśnie marzę
a o laktatorze tym samym myślę Co prawda najchętniej to bym chciała z medeli albo lovi, ale takie pieniądze, że jak dla mnie nie ma sensu tym bardziej, że karmić chcę max do 6 miesiąca. A ten jak na te pieniądze ma całkiem dobre opinie.
ja po przeczytaniu jakiegoś miliona recenzji (serio chyba z 2 godziny czytałam ) myślę ze to będzie dobry wybór ten laktator
Cytat:
Mi położna mówiła, że szczotka do włosów jest nie zbędna, nawet gdy dziecko nie ma włosów jest zalecana aby czesać, ponieważ jest to masaż główki, który poprawia krążenie, stymuluje porost włosów i dzięki codziennemu czesaniu możemy zapobiec powstaniu ciemieniuchy lub szybciej się pozbyć.

nawet łyse dziecko trzeba czesać ze względu na ciemieniuchę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:58   #4025
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia ja też się naczytałam
Stary 2015-11-06, 13:00   #4026
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
No wlasnie nie do konca, bo takie male dzieci najlepiej reaguja na kontrastowe kolory, najlepiej biel i czern watpie,ze rozrozniaja kolory bujaczka zywe dzieciece kolory to dopiero pozniej pozniej jak juz pewnie z bujaczka wyrosnie ale ja tez jestem wypaczona, bo ja uwielbiam stonowane barwy, pastele, brazy, beze, szarosci i granaty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no niestety mąż się uparł, był taki wziął...jakby ode mnie zależało byłby biały, czarny, szary grantatowy;d no mysle że zanim do roczku będzie w nim siedział odróżni kolory:P początkowo widzi szaro czarno biało
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:01   #4027
iola14
Rozeznanie

Nebula Właśnie tak podeszłam do zakupów przy synku, teraz trochę szaleje

uaoo Na pewno można bez tych rzeczy żyć i jak ktoś ma ograniczone fundusze to się śmiało obejdzie, ale dla mnie jest to wygodne Kosz muszę kupić bo mój kochany mąż jest strasznie wrażliwy na takie zapachy Każdą pieluchę do woreczka muszę zawijać
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:02   #4028
kinga1701
Zakorzenienie

Magda niestety z wszystkiego nie da się zrezygnować, niektóre rzeczy są naprawdę niezbędne. A z tego co piszesz to i tak już dużo zaoszczędziłaś. Najpotrzebniejsze rzeczy na pierwszy okres już masz, dokupisz babydream i gotowe, resztę można dokupić później, może faktycznie coś jeszcze dostaniesz i już będzie lżej.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:06   #4029
iola14
Rozeznanie

Magda Zgadzam się z Kingą , nie da się ze wszystkiego zrezygnować, a w przypadku rodzin gdzie jest więcej dzieci, dużo im po prostu zostaje po starszych, więc też nie ma co się sugerować.
Stary 2015-11-06, 13:08   #4030
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Mi położna mówiła, że szczotka do włosów jest nie zbędna, nawet gdy dziecko nie ma włosów jest zalecana aby czesać, ponieważ jest to masaż główki, który poprawia krążenie, stymuluje porost włosów i dzięki codziennemu czesaniu możemy zapobiec powstaniu ciemieniuchy lub szybciej się pozbyć.
ooo kolejna b. cenna informacja

magda z tych rzeczy co wymieniłaś to już faktycznie ciężko będzie coś obciąć jak chodzi o koszty... to wszystko rzeczywiscie kosztuje, dużo można na używkach zaoszczędzic, no ale są rzeczy, z których się nie zrezygnuje... Ja własnie pomału kompletuję koszyk w gemini i jestem przerażona bo wyszło już 430zł a to pewnie nie koniec... Dorzuciłam na razie ten laktator co polecała Ewusia, no ale to jest jeszcze do przemyślenia...
wklejam Wam poniżej moją listę, tak orientacyjnie:

Bepanthen Baby, maść ochronna, 30g
Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
Sudocrem, krem, 125g
Linomag, maść, od urodzenia, 30g
BABY ONO bezpieczne cążki z uchwytem
CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
CANPOL, wkładki laktacyjne Easy Start AloeVera, 40 sztuk
CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
Rumianek, 30 saszetek
KATAREK, aspirator do nosa, od urodzenia
CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby
Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150
D-Vitum, witamina D dla niemowląt
K-Vitum, Witamina K dla niemowląt od 8 dnia życia do 3 miesiąca, CANPOL, laktator elektryczny, EasyStart
ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml

Zastanawiam się jeszcze nad proszkiem do prania (małe opakowanie na wypróbowanie na początek), nad pampersami (chusteczki kupię z Babydream).

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:10   #4031
czarnulax
Zakorzenienie

magda tak jak mówią dziewczyny z pewnych rzeczy zrezygnować się nie da, a zostały Ci w sumie same takie must have raczej. I tak zaoszczędziłaś na prawdę sporo pieniędzy.
Stary 2015-11-06, 13:11   #4032
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Na kanapę nie wolno zostawiać bez opieki W bujaczku zapinasz paskami i nie zleci Ci dziecko jak się przypadkiem przekręci. A zazwyczaj dzieci się przypadkiem przekręcają właśnie kiedy Ciebie nie ma Dla mnie to nie mus i umieściłam to na liście "prezentów" Wczoraj mi przyjaciółka kliknęła z matą edukacyjną właśnie bujaczek z fisherprice Patrząc na to, że nie mam nikogo kto mi zabawi dziecko na 5 min, a siku muszę iść zrobić to dla mnie dużo ułatwia
Cytat:
Ja dostałam taki z fisher price i nie jest zły. Dla mnie to wygoda po prostu, jak np. obiad gotujesz to możesz sobie takie marudne dziecko wziąć ze sobą do kuchni i kołysać
Tak jak pisałam ja mam kuchnie razem z salonem, stąd też mogłabym coś gotować a dziecko na chwilę na kanapie zostawić na samym początku to się chyba nie umie przekręcać?

Cytat:
Fisher price jedni chwala, inni, ze tragedia.. Pewnie zalezy od dzidziusia
Ja mam zamiar kupic lezaczek bujaczek w okolicach lutego takiego malenstwa nie chcialabym wkladac do niego niech chociaz troche podrosnie
No właśnie te takie nie rozkładane na płasko to chyba tak od 2-3 msc i tak?
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja odkupuje od koleżanki leżaczek Tiny love 3 w 1, o taki: http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
Jest najlepszy podobno bo można go rozłożyć całkowicie na płasko, więc nawet noworodek może w nim leżeć bezpiecznie.
Niestety drogi jest, dlatego ja się cieszę ze będę mieć sprawdzony z drugiej ręki
To mój wymarzony ale przypałowo drogi, nawet patrzałam z drugiej ręki ale jedyna sensowna oferta była z ceną 250 zł więc uznałam ze to troche za dużo jak za używany...

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiadomo. Wynik wyszedł niejednoznaczny i mam powtórzyć krzywą.
Miałam 70/208/98. Ten środkowy wynik miał normę do 180.
Moja koleżanka miała ten drugi pomiar przekroczony (o mało bo o 4) i lekarz dał jej skierowanie do poradni, chociaż sam powiedział że oto bez sensu

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2015-11-06 o 13:12
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:12   #4033
86ewula
Rozeznanie

Dziewczyny przepraszam ze się wetnę w rozmowę ale właśnie wpadłam na pomysł obejrzenia jakiegoś porodowego filmu na necie. .. i co się zobaczy to nie juz nie odzobaczy. .. jak to mówią. ... film z lat 80? Pokazują poród kleszczowy i próżnociąg... masakra. ...

Chciałam wiedzieć na czym to polega, .... wkleję link.... dla chętnych

http://www.dailymotion.com/video/xaz...mocy-proz_tech

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-11-06 o 13:14
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:14   #4034
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
butelek, podgrzewaczy, sterylizatorów nie kupuję, bo zakładam, że będę karmić piersią - laktator dostałam używany. Smoka dostałam w Rossie za darmo. Stelaża nie mam, rożek dostałam. Kosmetyki zakładam najtańsze z rossa - tańszych nie ma Kocyk kupiłam najtańszy za 12zł, otulacz kupiłam za 15 zł, a komplet do wózka też z używek, ale to już była typowa zachcianka i dałam za moje sówki 25 zł Ubranek nie kupowałam praktycznie wcale ta dużo - maks wydałam 70zł resztę dostałam Wózek używka, łóżeczko używka (razem z materacem). Komodę mamy Tż, który kupił ją za młodego No nie wiem co jeszcze mogę odpuścić? Pieluchy tetrowe, ręcznik (1szt) no są mi potrzebne..
Co do ręcznika to może kup po prostu takie zwykłe tylko mniejsze? ja keidyś na siłownie kupowałam w Pepco i tam są chyba po jakieś 8 zł jeden, a chyba zawsze lepiej mieć chociaż z 2-3 ręczniczki nawet jeśli bez tego kapturka
Stary 2015-11-06, 13:16   #4035
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, no wlasnie nie jest dzis bardziej aktywny puknal mnie ze dwa razy u fryzjera i cisza.. zjadlam drozdzowke i leze ale maly sie nie uaktywnil..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:17   #4036
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Duży kredyt bierzecie?
Dużo rzeczy jest niepotrzebnych..
studencki

Cytat:
Ja też o tym czytałam.
ja też dlatego ze szczotki nie rezygnuję

Cytat:
magda tak jak mówią dziewczyny z pewnych rzeczy zrezygnować się nie da, a zostały Ci w sumie same takie must have raczej. I tak zaoszczędziłaś na prawdę sporo pieniędzy.
Cytat:
Magda niestety z wszystkiego nie da się zrezygnować, niektóre rzeczy są naprawdę niezbędne. A z tego co piszesz to i tak już dużo zaoszczędziłaś. Najpotrzebniejsze rzeczy na pierwszy okres już masz, dokupisz babydream i gotowe, resztę można dokupić później, może faktycznie coś jeszcze dostaniesz i już będzie lżej.
Cytat:
Magda Zgadzam się z Kingą , nie da się ze wszystkiego zrezygnować, a w przypadku rodzin gdzie jest więcej dzieci, dużo im po prostu zostaje po starszych, więc też nie ma co się sugerować.
dzięki dziewczyny pocieszyłyście mniej

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam ja mam kuchnie razem z salonem, stąd też mogłabym coś gotować a dziecko na chwilę na kanapie zostawić na samym początku to się chyba nie umie przekręcać?
Nie znasz dnia ani godziny kiedy się przekręci. A z mojego doświadczenia nianiowego wynika, że dziecko zawsze zrobi coś pierwszy raz kiedy ty poszłaś siku, zagapiłaś się w tv albo trzymasz w ręce patelnię
Stary 2015-11-06, 13:17   #4037
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam ze się wetnę w rozmowę ale właśnie wpadłam na pomysł obejrzenia jakiegoś porodowego filmu na necie. .. i co się zobaczy to nie juz nie odzobaczy. .. jak to mówią. ... film z lat 80? Pokazują poród kleszczowy i próżnociąg... masakra. ...

Chciałam wiedzieć na czym to polega, .... wkleję link.... dla chętnych

http://www.dailymotion.com/video/xaz...mocy-proz_tech
Omg weź przestań xd ja chyba wolę nie wiedzieć
Z takich dość "przyjaznych" polecam https://www.youtube.com/watch?v=cNau7llwJO0
Stary 2015-11-06, 13:17   #4038
hariett
Zadomowienie

MojaKaren po co na raz Bepanthen, Sudocrem i Linomag? One nie służą do tego samego (no dobra, Sudo ma tlenek cynku)? Nie że się czepiam, ale to się chyba mniej więcej wymiennie stosuje, nie?

Ewula ciekawość została pokarana

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-11-06 o 13:19
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:18   #4039
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

No cóż, jakby mnie ktoś ogołocił ze wszystkiego, co posiadam i używam, to nawet dostając 3/4 rzeczy, trochę by kosztowalo. Po prostu fizycznie się nie da, tym bardziej, że ceny dziecięcych produktów nie są wcale tanie, może kiedyś były...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:19   #4040
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Co do ręcznika to może kup po prostu takie zwykłe tylko mniejsze? ja keidyś na siłownie kupowałam w Pepco i tam są chyba po jakieś 8 zł jeden, a chyba zawsze lepiej mieć chociaż z 2-3 ręczniczki nawet jeśli bez tego kapturka
Mam jeden nasz taki mniejszy kwadratowy z misiem więc akurat dzieciowy Wyprałam go w dziecięcym proszku i leży już w komodzie, żebyśmy go nie używali Kupuję dwie flanelki i jeden nowy z kapturkiem tylko 92x92 żeby nie był mały za pół roku Miałam nawet nie kupować, ale Tż stwierdził, że jeden nowy się przyda z kapturkiem
Stary 2015-11-06, 13:21   #4041
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem zakochana w leżaczku tiny love.
Mnie też się on podoba. Był u mnie w komisie, ale ktoś go kupił
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:21   #4042
iola14
Rozeznanie

86ewula Nawet nie chcę na to patrzeć Dla mnie wszystkie te metody są straszne, jak się nie da sn powinno być cc. Żadnych próżnociągów, kleszczy czy co tam jeszcze stosują

Cytat:
Napisane przez magda1706
Nie znasz dnia ani godziny kiedy się przekręci. A z mojego doświadczenia nianiowego wynika, że dziecko zawsze zrobi coś pierwszy raz kiedy ty poszłaś siku, zagapiłaś się w tv albo trzymasz w ręce patelnię
Dokładnie zawsze w najmniej oczekiwanym momencie

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-11-06 o 13:26
Stary 2015-11-06, 13:29   #4043
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie zawsze w najmniej oczekiwanym momencie
...I nie przechodzi im to nigdy

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:30   #4044
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mojakaren, no wlasnie nie jest dzis bardziej aktywny puknal mnie ze dwa razy u fryzjera i cisza.. zjadlam drozdzowke i leze ale maly sie nie uaktywnil..
może ma dni leniuszka? poza tym Twoje osłabienie może też wpływać na młodego

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
MojaKaren po co na raz Bepanthen, Sudocrem i Linomag? One nie służą do tego samego (no dobra, Sudo ma tlenek cynku)? Nie że się czepiam, ale to się chyba mniej więcej wymiennie stosuje, nie?
właśnie myslałam, żeby zamówić bo stosuje się je wymiennie -
bepanthen natłuszcza
sudocrem wysusza
a ten Linomag to na buzię ochronny

Czy źle myślę?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-11-06, 13:31   #4045
kogielmogiel
Rozeznanie

Malwi kciuki za Was
Cytat:
Ja jestem zakochana w leżaczku tiny love.
Tez jestem w nim zakochana, ale dostalam od kuzynki Fischer Price no i szkoda mi wydawać na ten
Ale kusi mnie strasznie.
Ja trochę oszczędze dzieki kuzynce bo nam dala pare rzeczy, mama moja chce kupic wózek wiec chcemy nowy.
Najgorzej właśnie jak to jest pierwsze dziecko, bo nie jestem w stanie powiedzieć bez czego sie obejde, przy kolejnych to juz z wlasnego doświadczenia kupuje sie mniej.
Stary 2015-11-06, 13:33   #4046
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Omg weź przestań xd ja chyba wolę nie wiedzieć
Z takich dość "przyjaznych" polecam https://www.youtube.com/watch?v=cNau7llwJO0
nie, nie obejrzę tego, no way
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
No cóż, jakby mnie ktoś ogołocił ze wszystkiego, co posiadam i używam, to nawet dostając 3/4 rzeczy, trochę by kosztowalo. Po prostu fizycznie się nie da, tym bardziej, że ceny dziecięcych produktów nie są wcale tanie, może kiedyś były...
ubranka, pościele, wszystko jest naprawdę drogie dla dzieci. Wczoraj siedziałam z Tatą i pokazałam Mu te ciuszki z coccodrillo i mówię, że "Zobacz, materiału dużo mniej a Ty byś sobie w tej cenie też sweter kupił". Mama na to"To podlicz sobie teraz ile Ty Tatę kosztowałaś", a wiecie co Tata na to? "Tego się tak nie podlicza, bo to było BEZCENNE"
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:36   #4047
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Podlaczalam sie do pytania, bo tez musze kupic taka torbe..

Ja mam taką różową, mam nadzieje że sie wszystko zmieści

http://allegro.pl/torba-treningowa-s...303661304.html
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:39   #4048
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
uaoo Na pewno można bez tych rzeczy żyć i jak ktoś ma ograniczone fundusze to się śmiało obejdzie, ale dla mnie jest to wygodne Kosz muszę kupić bo mój kochany mąż jest strasznie wrażliwy na takie zapachy Każdą pieluchę do woreczka muszę zawijać
Gdybym chciała mogłabym mieć, ale ja po prostu nie czuję potrzeby żeby mieć te rzeczy. Dziecko raz dwa i duże będzie
Chociaż tż coś tam mówił o przewijaku na łóżeczko turystyczne, że może warto by było kupić, no ale gdzie go kupić? Albo są w zestawach albo na zwykłe łóżeczko/komodę.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:42   #4049
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:

ubranka, pościele, wszystko jest naprawdę drogie dla dzieci. Wczoraj siedziałam z Tatą i pokazałam Mu te ciuszki z coccodrillo i mówię, że "Zobacz, materiału dużo mniej a Ty byś sobie w tej cenie też sweter kupił". Mama na to"To podlicz sobie teraz ile Ty Tatę kosztowałaś", a wiecie co Tata na to? "Tego się tak nie podlicza, bo to było BEZCENNE"
Słodziak z twojego taty

Torbę do szpitala zakupiłam taką, żeby mąż miał również z czym na trening chodzić Padło na jakąś z decathlonu, tylko nie pamiętam ile litrów, chyba 40

edit. Sprawdziłam, jednak 55 L ma Powinna być w sam raz.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-11-06 o 13:50
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:46   #4050
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

Co do toreb do szpitala, ja mam taką i powinnam spokojnie zmiescić rzeczy swoje i Młodego, nie będę już w żadną inwestować:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ni...168724992.html

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości