Rossmann cz. XXVII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 13:23   #2671
aknelam
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez Radzka Pokaż wiadomość
Podbijam, piękny kolor. Wygląda na burgund.
I właśnie też szukałam takiego lakieru i nic

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jaką odżywkę do paznokci polecacie?
Chciałam kupić tą 5w1, różową, z Miss Sporty, ale nigdzie jej nie mogę dostać
U mnie sprawdza się odżywka z bielendy. Są trzy rodzaje, kolor kartonika złoty ( nie mam możliwości wstawienia zdjęcia) w tej promocji kosztuje ok 6-7 zł. Miałam rozdwajające się paznokcie i bardzo szybko się łamały. Po tej odżywce mam wrażenie,że szybciej rosną, a przed wszystkim zniknęły wcześniejsze problemy. Ale to każdy musi wypróbować na sobie, bo czytałam opinie w KWC i są różne.

5w 1 Miss sporty mi nie pomogła. Nie zrobiła nic, a kupiłam ją dlatego,że była polecana. U mnie się nie sprawdziła.
aknelam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:24   #2672
alisoniak
Przyczajenie

Poszłam dziś do Rossmanna z nadzieją, że kupię sobie szminke maybelline color sensational nr 715, były ostatnie 4 sztuki, patrzę i wszystkie 4 zmacane... Ręce opadają
alisoniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:32   #2673
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Kupiła któraś tą lovely nr1? Podoba mi się na zdjęciach :P
https://www.google.pl/search?q=pomad...ng+lovely+nr+1
Ja kupiłam przed promocją, u mnie wygląda trochę bardziej intensywnie, tak różowo-fioletowo, ale to pewnie kwestia tego, że jestem bardzo blada i wszystkie "delikatne odcienie" wyglądają u mnie niemal wieczorowo Jest fajna, ale nie bez wad. Plusy takie, że ma naprawdę ładny odcień, nie wygląda aż tak bardzo sucho na ustach jak niektóre matowe pomadki i jest trwała. No i bardzo tania, nawet bez promocji (8,79 zł). Minusy - aplikator jest duuuży i nabiera za dużo produktu, o ile w błyszczykach łatwo się z tym uporać, to w takiej kryjącej pomadce łatwo wyjechać poza kontur. Zastyga, ale na szczęście nie natychmiast, więc jeśli się wyjechało, da się to zetrzeć. I jest mocno klejąca, mimo że matowa Z kwestii względnych - zapach jest specyficzny, jakby cytrusowy, ale trochę męczący. Ale to pewnie każda osoba będzie postrzegać inaczej. Ogólnie postrzegam ją pozytywnie, choć idealna nie jest
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:54   #2674
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez alisoniak Pokaż wiadomość
Poszłam dziś do Rossmanna z nadzieją, że kupię sobie szminke maybelline color sensational nr 715, były ostatnie 4 sztuki, patrzę i wszystkie 4 zmacane... Ręce opadają
A pytałaś sprzedawczyni?
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 14:11   #2675
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość

wczoraj pojawiła się nowość, postanowiłam że kupię Są 2 warianty mandarynka i truskawka, fajnie nawilża i pięknie pachnie
Jakby był kokos, to bym brała

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Co do topu SH to u mnie błyszczy ładniej niż Insta Dri
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 14:21   #2676
narbonka7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Ja skusiłam się na już od dawna upatrzony kolor 870 Hug me - piękny

W Rossmanach w moim mieście jest nie do dorwania
ja kupiłam ale jeszcze przed promocją , kolor super, trwały ,może odrobinę wysusza mi usta , ale odrobinę
narbonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 14:35   #2677
Lady_Mosquito
Rozeznanie

Cytat:
Mam ją od kilku miesięcy i jestem naprawdę zadowolona. Jest świetnie napigmentowana, kolor jest różowo-beżowy. Na początku denerwował mnie duży aplikator, ale da się do niego przyzwyczaić. Po zastygnięciu na ustach jest nie do zdarcia, chyba, że jemy coś tłustego, ale to chyba jest oczywiste , nie zostawia śladów na kubkach, itp.

Mój paznokciowy instagram
lubimy czytać
Lady_Mosquito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 14:55   #2678
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Od paru miesięcy to jest mój numer jeden ever, a produktów do ust mam... hm... sporo.
Stary 2015-11-06, 14:56   #2679
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radzka Pokaż wiadomość
Podbijam, piękny kolor. Wygląda na burgund.
I właśnie też szukałam takiego lakieru i nic

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jaką odżywkę do paznokci polecacie?
Chciałam kupić tą 5w1, różową, z Miss Sporty, ale nigdzie jej nie mogę dostać
Ja również polecam złota Sally Hansen. Teraz mam niebieska ale dopiero zaczęłam używać wiec nie wypowiadam się na jej temat
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 14:58   #2680
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Jakie polecacie pomadki ochronne dla dzieci? Tzn żeby nie piekły i były delikatne w smaku. I jednocześnie nie ciapkowate.
Bo ja już nie wiem. Alterre z granatem w 1 dzień rozwalili. Carmex mnie zawiódł, okazało się że piecze i wali kamforą. /
Bebe klasyczna i różana

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 15:02   #2681
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nt-volume.html ten tusz ma niezłe opinie może kupię
Lubiłam ten tusz
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 15:06   #2682
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nt-volume.html ten tusz ma niezłe opinie może kupię
Miałam i jest to bardzo mokry tusz, nawet po kilku miesiącach i przez to potrafi posklejać, ale to już dzięki szczoteczce. Jak zmieniłam na taką z innego tuszu to całkiem fajny był. Można z niego dużo wyciągnąć ale trzeba cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Sharmila Pokaż wiadomość
Trochę mnie dziwi, że tak często polecany bo miałam i pamiętam, że szybko stał się suchy i się osypywał, ale może miałam nie do końca świeży ezg. W każdym razie zostawiłam sobie z niego szczoteczkę :P

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
No ja właśnie żałuję, że wydałam 3 dychy na tak beznadziejną pomadkę
Co z tego, że rzeczywiście jest trwała (jadłam, piłam, na kubku ani śladu, nie brudzi zębów), skoro niezbyt ładnie wygląda.
Z trwałymi i matowymi pomadkami już tak jest, że dają uczucie ściągniętych, suchych ust i uwydatniają każde załamanie i zmarszczkę na ustach. Ja bym chciała takie pełne i matowe jak ma Kylie Jenner, ale to tylko chyba efekt z wypełniaczami

Cytat:
Też mi się podobała na zdj. a w rzeczywistości trochę inaczej wygląda, poza tym ciemnieje na ustach po czasie. Za tą cenę jest świetna i tak, ale żadne zdj. nie oddadzą jej koloru, taki kameleon

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość

wczoraj pojawiła się nowość, postanowiłam że kupię Są 2 warianty mandarynka i truskawka, fajnie nawilża i pięknie pachnie
A zrabatowało Ci zniżkę -49%? Bo jak chciałam kupić to w dwóch R. nie odjęło Na liście w regulaminie jej nie ma, chyba ze dodali w systemie?

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Ehh przez cała ustna promocje nie było u mnie dostawy nie mam konturówki a tu gdzie jestem jest tylko jeden rossmann
Dzięki Tobie kupiłam Rimmel 180 Vintage Plum, zastąpi mi jedną która pójdzie w kosz Lubię zapach tej szminki, mam już jedną krwistą czerwoną z tej serii.

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja żałuję, że nie przejrzałam jakichś blogów przed zakupem, bo 30 zł to też dla mnie dużo i gdybym wcześniej wiedziała jak to wygląda to nie kupiłabym tej pomadki. Ale może to też kwestia ust, albo nakładanej ilości, może trzeba popróbować jakimiś innymi metodami nakładania - nie mam pojęcia. Ja w każdym razie więcej tej pomadki nie kupię i wkurzam się, że wywaliłam 3 dychy na taki bubel.
Trzeba mocno nawilżać usta przed aplikacja trwałych pomadek
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 15:10   #2683
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Jakby był kokos, to bym brała
Ja też Poszłam do R. z nadzieją na konturówkę Lovely, ale oczywiście wałek. Obczaiłam podkład AA, który znajduje się w CND za 7,99 zł. Gdyby jakimś cudem doczekał do -49% to bym chyba wzięła.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 15:11   #2684
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Jakie polecacie pomadki ochronne dla dzieci? Tzn żeby nie piekły i były delikatne w smaku. I jednocześnie nie ciapkowate.
Bo ja już nie wiem. Alterre z granatem w 1 dzień rozwalili. Carmex mnie zawiódł, okazało się że piecze i wali kamforą. Swoją drogą czytam że ma swoich zwolenników. Serio lubicie?
I nie wiem już co brać, dziś ostatni chyba dzień promocji, a nadal nic sensownego nie mam :-/
Isana Intensiv, zdecydowanie(czasami mazałam nią usta mojemu młodszemu bratu jak miał bardzo suche)-smak i zapach praktycznie niewyczuwalny, bardzo neutralny, a poza tym Bebe-klasyczna i różana-te mają zapach cukru wanilinowego, ale bardzo subtelny.
Wszystkie trzy są twarde, nie ciapią się.
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 15:30   #2685
madzia1_s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Dzieki! cos do konca mi sie chyba trona nie zaladowala i nie widzialam cenowki
madzia1_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 16:21   #2686
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
pomyślę nad 070

To teraz nuie wiem co robić, w sumie na paru blogach wiem,że tez dziewczyny narzekały na to samo... Mam zagwozdkę, bo szminka tania nie jest...i nawet te 30 zł to dla mnie sporo.

Ja tez mam taką nadzieję, pragnę dorwać dwa nowe odcienie.

U mnie były wczoraj i to sporo, ale nie kupowałam , bo ja się boję macaczek

Lubię, nawet bardzo, ale tylko okazyjnie raz dziennie, góra dwa, u mnie ma dobre działanie przeciwbakteryjne. Częstsze stosowanie mi jednak przesusza usta, a zapach absolutnie mi nie przeszkadza.

Piękna
A na jakie nowe odcienie polujesz? Ja jutro będę tam o 10 i mam nadzieje, ze wyjdę chociaż z tymi cieniami
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:12   #2687
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Miałam i jest to bardzo mokry tusz, nawet po kilku miesiącach i przez to potrafi posklejać, ale to już dzięki szczoteczce. Jak zmieniłam na taką z innego tuszu to całkiem fajny był. Można z niego dużo wyciągnąć ale trzeba cierpliwości

Trochę mnie dziwi, że tak często polecany bo miałam i pamiętam, że szybko stał się suchy i się osypywał, ale może miałam nie do końca świeży ezg. W każdym razie zostawiłam sobie z niego szczoteczkę :P

Z trwałymi i matowymi pomadkami już tak jest, że dają uczucie ściągniętych, suchych ust i uwydatniają każde załamanie i zmarszczkę na ustach. Ja bym chciała takie pełne i matowe jak ma Kylie Jenner, ale to tylko chyba efekt z wypełniaczami

Też mi się podobała na zdj. a w rzeczywistości trochę inaczej wygląda, poza tym ciemnieje na ustach po czasie. Za tą cenę jest świetna i tak, ale żadne zdj. nie oddadzą jej koloru, taki kameleon

A zrabatowało Ci zniżkę -49%? Bo jak chciałam kupić to w dwóch R. nie odjęło Na liście w regulaminie jej nie ma, chyba ze dodali w systemie?

Dzięki Tobie kupiłam Rimmel 180 Vintage Plum, zastąpi mi jedną która pójdzie w kosz Lubię zapach tej szminki, mam już jedną krwistą czerwoną z tej serii.

Trzeba mocno nawilżać usta przed aplikacja trwałych pomadek

Cieszę sie ze pomogłam
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 17:59   #2688
ekspres do kawy
Raczkowanie

Potrzebuję porady potrzebny mi będzie dobrze napigmentowany cień do powiek, obojętnie czy mat, czy nie. Kolory ziemi ogólnie. Na którą serię mam patrzeć? Miałam palrtkę lovely i nie byłam zadowolona. Za słaba pigmentacja
ekspres do kawy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:36   #2689
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Strasznie sklejał moje rzęsy. :-/
Uwielbiam go!
Tak skleja rzęsy i jest strasznie mokry

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
A jednak
Ale tylko jak zauważyłaś to są produkty ustowe Paznokciowe w ogóle mnie nie interesowały, nawet jak byłam w R. to na lakiery nie spojrzalam

A Ty nic?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Ja też Poszłam do R. z nadzieją na konturówkę Lovely, ale oczywiście wałek. Obczaiłam podkład AA, który znajduje się w CND za 7,99 zł. Gdyby jakimś cudem doczekał do -49% to bym chyba wzięła.
Który to?
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:39   #2690
CleoOo
Wtajemniczenie

Dziewczyny potrzebuje brązowego eyelinera! polećcie coś!
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:05   #2691
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje brązowego eyelinera! polećcie coś!
Ja mam z Eveline i jest całkiem spoko ;-)
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:19   #2692
rozdwojona
Raczkowanie

Chciałabym kupić matowe cienie maybelline tattoo creme de nude i creamy begie, jednak znalazłam już kilka niepochlebnych opinii dotyczących creme de nude (dziwna konstystcencja i nietrzymanie się na powiece). Jakie macie opinie? Mam tłuste powieki i nie chcę się naciąć.
rozdwojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:46   #2693
kaasiaa66
Rozeznanie

nie wiem co jutro kupić...

kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:49   #2694
Redhead__GIRL
Raczkowanie

Cytat:
Bo ja już nie wiem. Alterre z granatem w 1 dzień rozwalili. Carmex mnie zawiódł, okazało się że piecze i wali kamforą. Swoją drogą czytam że ma swoich zwolenników. Serio lubicie?
I nie wiem już co brać, dziś ostatni chyba dzień promocji, a nadal nic sensownego nie mam :-/
Bebe klasyczna albo Nivea miód i mleko

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Zakochałam się w jednym z masełek w kredce z Astora. Nie ma tego koloru w Polsce Stąd moje pytanie, czy ten kolor został ogólnie wycofany czy może jest dostępny za granicą? Nie wiem jak to sprawdzić więc może dziewczyny zza granicy pomogą? Mowa o kolorze 014 Amazon Chic i wygląda tak. (edit: wyczaszkowało mi link więc dodaję zdjęcie w załączniku) A może kojarzycie inne pomadki z Rossmanna w takim kolorze i też w takiej masełkowatej formule?
Jaki śliczny kolor! Taki dzienny szkoda, że niedostępny w PL, bo te masełka są świetne. Kupiłam 008 Hug me i na chwilę obecną to mój nr 1 do podkreślania ust, jeśli chodzi o te delikatniejsze kolory
Redhead__GIRL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:50   #2695
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
nie wiem co jutro kupić...

To może nic.
Stary 2015-11-06, 19:53   #2696
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Który to?
Wersja kryjąco -korygująca

Czy baza pod cienie Wibo jest jakoś zabezpieczona przed otwieraniem? Powoli kończy mi się produkt Essence i nie wiem czy ryzykować z Wibo czy poczekać na promocję w Naturze bądź Hebe. Macie porównanie?

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:58   #2697
Jall
Zadomowienie

Cytat:
Czy baza pod cienie Wibo jest jakoś zabezpieczona przed otwieraniem? Powoli kończy mi się produkt Essence i nie wiem czy ryzykować z Wibo czy poczekać na promocję w Naturze bądź Hebe. Macie porównanie?
Nie wiem jak teraz, ale na ostatniej promocji były zapakowane w kartonik. Wystarczyło zerknąć jak on wygląda, żeby wiedzieć czy ktoś otwierał, czy nie

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:58   #2698
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Wersja kryjąco -korygująca

Jest w kartoniku, ale to w sumie żadne zabezpieczenie...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 20:05   #2699
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
A Bebe klasyczna? Z Alterry lepsza jest rumiankowa. Mam jedną do ust, drugą do rzęs.
Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
Bebe klasyczna i różana
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;53368295]Isana Intensiv, zdecydowanie(czasami mazałam nią usta mojemu młodszemu bratu jak miał bardzo suche)-smak i zapach praktycznie niewyczuwalny, bardzo neutralny, a poza tym Bebe-klasyczna i różana-te mają zapach cukru wanilinowego, ale bardzo subtelny.
Wszystkie trzy są twarde, nie ciapią się. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Redhead__GIRL Pokaż wiadomość
Bebe klasyczna albo Nivea miód i mleko

Jaki śliczny kolor! Taki dzienny szkoda, że niedostępny w PL, bo te masełka są świetne. Kupiłam 008 Hug me i na chwilę obecną to mój nr 1 do podkreślania ust, jeśli chodzi o te delikatniejsze kolory
Dzięki! Ale jednomyślnie ;-).
Nabyłam Bebe (dzieciaki faktycznie orzekły że waniliowo) i Isane.
Kupiłam też w ciemno jedną z Baby Lips, bez mentolu znalazłam - ze względu na przezroczystą zatyczkę w celu nauki zamykania bez rozwalenia sztyftu ;-). Zobaczymy, może do następnej promocji starczy, a nie na 3 dni :-D
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 20:12   #2700
minthema
Zakorzenienie

Ostatnie ustowe zakupy Neutrogena z maliną nordycką, wibo million dollar lips 04 i masełko w kredce z astora w kolorze 003 Caramel Envy
Wcześniej kupiłam matowe masełko z Astora Elegant Nude, tą trwałą pomadkę w płynie z Lovely 01 i masełko w kredce Bell Hypoallergenic 006. Konurówki z Lovely w kolorze 1 wszędzie brak

Jutro mam plan na color tattoo creamy beige, brązową kredkę (z essence, rimmela) i tusz żółty z Lovely. Albo z eveline. I mam nadzieję, że nic innego mnie nie skusi bo już wydałam więcej niż planowałam
A wiecie przez kogo to? Tak, przez Was!

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości