|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Ja dzisiaj mialam znowu malo czasu, jej nawet w niedziele, co sie dzieje
![]() ![]() ![]() Powiem wam, ze jak patrze na te listy wyprawkowe to wedlug mnie jest tak kupa niepotrzebnych rzeczy. Oczywiscie jak dla mnie, bo ja mam taka filozofie, ze im mniej tym lepiej. Nastawiam sie, ze jak cos bedzie potrzebne to wysle Tz I m dokupi w kazdej chwili. Takie rzeczy jak podgrzewacze, wyparzarki, to u mnie w ogole nie maja racj bytu. Wode nosilam goraca w termosiku I dolewalam zimnej tak zeby byla w sam raz. Butelek nigdy pozadnie nie wyparzalam tylko najwyzej polalam wrzatekiem troche. Kupowalam na bierzaco rzeczy ktore okazywaly sie potrzebne. Wiem, ze kilka rzeczy kupilam za porada kolezanej I potem nie uzywalam. Ale niektorzey wola miec wszystko w pogotowiu I ja to rozumiem ![]() Uwielbiam oryginalna margarite zagryzac zielonymi oliwkami I to chyba bedzie moj pierwszy drink jak juz bede mogla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
Do prania wrdlug sroki fajne sa platki mydlane z dzidziusia,reszta juz bez rewelacji.ale plyny i zele z.Jelpa i Bialego Jelenia sa fajne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Oslonki- w moim przypadku obalam mity.mala super w nich lapala,nie poczulam,zeby zmniejszaly laktacje. Ja mialam chyba 2 czy 3 opakowania z czystego lenistwa- wolalam wyparzyc wszystkie za jednym razem i miec zapas,zwlaszcza na noc.mam plaskie brodawki,na pewno nie wklesle i mloda nie potrafila zlapac. Ba! Nic na nie nie dzialalo- zadne szczypanie itp. Dopiero po jakims czasie jak zdejmowalam nakladki to zostawaly wypukle i wtedy dopiero zaczelam je zdejmowac i dawac malej bez ![]() takze teraz tez kupie jako produkt ulatwiajacy mi zycie ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- No i dodam,ze mam nadzieje nie miec potrzeby mrozenia pokarmu. Wyglada to padkudnie i smakuje chyba tez, bo jak raz kiedys dalam mlodej to nie chciala. W lodowce tez mozna fajnie przechowac,nie pamietam czy 12 godzin czy ile,musze o tym poczytac ![]()
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skusiłam sie ;D w ogole to mnie zabijcie ![]() ![]() licytuje 8 aukcji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj wstalam o 7 już i czaje sie ![]() ![]() ![]() jezeli wynajdziesz cos taniego i fajnego to dawaj śmiało linki ![]() ![]()
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Ja 😊 o kciukach pamiętam i trzymam ✊
A w ogole to cześć 😊 spaliśmy do po 6 i w sumie to się wyspałam. Śmieci wyniesione, pranie się pierze...niedługo by kuchnię z grubsza ogarnąć |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata dziękuje ![]() Ja wlasnie weszłam do diagnostyki i 6 osob przede mna.. Wdupe bede tu siedzieć chyba do południa bo oczywiście nikt nie przepuści ;/ Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ja, kciuki za krzywą ![]() Dobry pomysł z tą listą wyprawkową ehem: Ja na początek też wiele rzeczy nie kupuję, upatrzę tylko a potem powiem mężowi, które brać jakby co. Wysłane przy użyciu Tapatalka
#3457 |
Zakorzenienie
|
Ola Ty za tydzień się odwdzięczysz bo ja za równo tydzień idę 😊 na szczęście glukoza bez kolejki 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
zaplanowałam na dziś pracowity dzień, pościel już się wietrzy na balkonie, bo już pościągałam poszewki i robię kolejne pranie, potem chcę upiec trochę chałek drożdżowych i jakichś drożdżówek ![]() Dziś u nas jest wymarzona pogoda, bo bardzo ciepło, słonecznie i zero wiatru. |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda w miare ale Slonce jakies takie nieśmiałe...zapowiadają deszcz tak ze zobaczymy jak to będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
A ja dalej siedze na allegro
![]() Czekam na telefon od pana z którym ide do urzedu dzisiaj ![]() ![]() ![]()
#3461 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie miałam podgrzewacza i wyparzacza, teraz siostra chce mi dać ten podgrzewacz, bo jej zdaniem to świetna sprawa, zobaczymy. Gorącą wodę na noc trzymałam w termosie a butelki polewałam wrzątkiem i to tylko przez pierwszy mc, potem już nie. Dziecko mi się nie zatruło ani nic, teraz też nie będę szaleć tak sądzę ![]() Resztę wolę mieć na wszelki wypadek, zresztą teraz moje dziecię może okazać się bardziej wymagające, albo moje cycki ![]() Wszystko wyjdzie w praniu. Nie wiem, czy to prawda, ale koleżanki, które mają więcej niż jedno dziecko twierdzą, że każde jest tak różne, że same by się nie spodziewały, że to z jednej matki i ojca ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ze sie odwdzięczę ![]() Tu jest kartka ze jeśli mozesz to przepuść ciężarne. Jakby była se ciezarne maja pierwszeństwo to bym sie wbiła ale tak to cóż - widac nikt nie moze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a może zrób scene ? ![]() ![]() tak wiesz, raptownie słabo Ci sie zrobiło ![]() ![]()
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest kartka"Pacjenci ze skierowaniem na krzywa cukrową przyjmowani sa w pierwszej kolejności"....no i w labie trzeba byc najpóźniej przed 8. Tak ze będę musiała jechać kolo 6. Bo to kawałek trzeba iść...szalonym tempem szlam 7 minut a bez pośpiechu to tak z 15...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja używałam tych nakładek, ale tylko jako w funkcji ochronnej, jedno opak. mi wystarczyło. Rzeczywiście potem mała nie miała problemu z przejścia z piersi na butelkę, ale wtedy nie zastanawiałam się, czy to nakładki mogły mieć jakiś wpływ. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() Strasznie korci mnie, żeby pomyć okna, to moje najulubieńsze zajęcie ale z drugiej strony nie wiem, czy warto ryzykować- niby już jest lepiej, ale oszczędzać się muszę nadal, a biedy napytać sobie nie chcę ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- ciekawe, czy ktoś w ogóle zwraca uwagę na takie kartki. Najlepiej byłoby, gdyby pielęgniarka na samym początku zakomunikowała kolejce, że ciężarne mają pierwszeństwo, to może wtedy dotarłoby do ludzi. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
No to wypite. Kurde miałam plan wyjsć wczesniej stad to przez ta kolejkę bede tu siedzieć do 11 :/
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w takich sytuacjach zawsze staram sie byc pierwsza ![]() zeby potem wlasnie nie czekac, lepiej wstac o swicie i miec to z głowy ![]()
![]() |
#3468 | ||
Zakorzenienie
|
Niech mnoe pocałują w zad. Same młode laski i stare baby. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Wszyscy zwracają. Kazdy zmierzył mnie wzrokiem a pozniej odwracał go szybko zeby było ze nie zauważył ![]() Nie podniecam sie bo dobrze sie czuje dzis mi sie do pracy nie spieszy wiec luz. Smutne to tylko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze masz telefon z netem ![]() zawsze to jakies zabicie czasu ![]() ![]()
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
To prawda ![]() ![]() Kurka Lilka przedwczoraj mnie nastraszyla tak mało sie ruszała, wczoraj brykala cały dzien a dzisiaj znowu cisza.. Wykończyć sie idzie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie sobie spi smacznie ![]() ![]() moja z rana kopała i musiałam wstac zeby cos zjesc to teraz chyba spi bo cicho jest ![]() ja sie denerwuje tym urzedem, niby formalnosc ale i tak mam stresa... nie lubie urzedów ![]() ![]() ![]() juz bym chciała byc po.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos ty dobrze wszystko bedzie załatwisz raz dwa i z głowy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygrałam aukcje 147 ubranek za 55 zł ![]() ![]() jeszcze chyba z 8 aukcji... ![]() ![]() ![]() ciekawe jak ja to przywioze do De ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Omg dobry utarg!!!
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pewnie zapłace wiecej za wysylke z pl do De od mamy tych ubranek niz te całe aukcje ![]() ![]() ![]() ale bez jaj jestem w szoku, jak byłam w pl to kupilam np zestaw rajsopki, mini spodenki jeansowe i bluzeczka za 80 zł. A tu widze taki sam - zero uszkodzen za 2 zł ![]() ![]() ![]() juz nie kupie nowych takich drogich - no chyba ze cos bedzie oh i ah ![]()
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
It ak niezłe
![]() A ja mam w domu szpital. Tz chyba gryoa zaladkowa wzięła cala noc masakra była. Dontego pies to samo... Niby czlowiek i zwierzę nie moga soe tym zarazic ale nie wiem... Modle soe by mnie nke dopadlo...
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej wspolczuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem jak to zrobić zeby sie nie zarazic jak macie jeden pokoj. Jak najdalej od niego sie postaraj trzymac ![]() ![]()
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
Co ribic jakbym sie zarazila.. Bo raczej nie od razu na ip chyba??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.