|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Ale niemoc jestem juz po rosmanie i zakupach czekam na tz bo jest mi tak slabo ze do domu nie dojde w dodatku mdli. Mam nadzieje ze mdłosci nie wracaja bo walczylam z nimi do 20 tyg i wymiotami po kila razy dziennie,(
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
Polly
jakie slodkie rzeczy
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
polly super rzeczy
![]() magda
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Polly, cudeńka
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny. ![]() Ogoliłam nogi, teraz szybka kawa i szybki makijaż. Wie może któraś, czy można w ciąży stosować calcium na uczulenie?
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Może za duże porcje? Ziemniaka można tylko 1 do obiadu i to w całości, nie tłuczonego. A makaron razowy? Można go 3 łyżki do obiadu. Bo reszta bezpieczna.
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam meble i zaraz dostanę oczopląsu. Nie wiem jak dam radę umeblować cały dom z moim ciążowym mózgiem
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
za golenie dobrze, że miałaś maszynkę ![]() Myślę, że można, a jaki masz? Do rozpuszczania?
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Polly
Pij te wapno spokojnie, na zdrowie ![]() Ja idę się ogarnąć i w chałupie coś porobić. Jakieś pranie, w łazience ogarnę i podlogi pomyje bo maż odkurzył. A na deser mam 6 worków drewna do ułożenia, chyba potem to zrobię bo pogoda ładna, a ja lubię układać drewno
|
|
|
|
#4481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie obecnie nie mam żadnego calcium w domu i nie wiem jaki kupić. A moich atopowych maści w ciąży nie mogę stosować.Cytat:
Ja też właśnie pranie wstawiłam, a jeszcze muszę podłogi ogarnąć i kurze zetrzeć. Ale to jak wrócę od lekarza.
|
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
My po śniadaniu, zaraz delikatna kawka i lecę na miasto trochę papierków mnie dzisiaj czeka Polly śliczne te rzeczy ta panterka Magda Wrzucam zdjęcia naszych zakupów i mojego brzuchola Miłego dzionka
|
|
#4483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja tęsknie za moimi, które kupiłam w zeszłym roku, a teraz boję się założyć i tylko na płaskim
![]() ja też, zwłaszcza kiedy muszę kupić coś, co będzie bardziej stabilne niż ładne, bo niezła ciamajda ze mnie i boję się przewrotki zimą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
polly extra ciuchy! calcium można Cytat:
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2015-11-09 o 10:58 |
||||
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym kupiła taki w tabletkach do połykania bo te rozpuszczalne mają długie składy.
|
|
#4485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuje. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() Zapytam się jeszcze dzisiaj lekarza co on poleca. Dobra, idę się szykować, bo o 12:15 tż tata będzie po mnie.
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne ciuszki i piękna mamusia
Ja też w zeszłym roku zainwestowałam w śliczne botki na obcasie. Miałam już dwa razy ubrane w ciąży ale tylko do CH bo boję się w nich chodzić na co dzień.
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny- ja ostatnio jakoś nie mam weny na pisanie - ale podczytuje Was regularnie. dzisiaj znowu jestem jakaś zmęczona dziwne, że dopada mnie to tylko w tygodniu jak idę do pracy
, w przyszłym jak już pisałam planuję zwolnienie muszę po prostu trochę odpocząć, a nie chcę brać urlopu bo późnij mi się na pewno przyda![]() a rozważałam opcje rodzenia w prywatnym szpitalu to koszt bagatela ok 9000 zł, byłam tam na spotkaniu i okazało się, że mogą pojawić się jeszcze dodatkowe koszty typu podanie leku ratującego życie ok 7000 zł, jednostka krwi ok 180 zł, plus dodatkowy pobyt w szpiatlu je zeli dziecko będzie miało żółtaczkę także z 9000 może się zrobić nawet 20 000 a te 9 000 zł zainwestuje w wyprawkę
|
|
#4489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba zostanę przy białej cos w tym stylu tlyko u mnie inne ułozenie
Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2015-11-09 o 11:12 |
|
|
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Widzę , że dużo napisałyście, czytałam wczoraj na bieżąco ale na tablecie nie mogę odpowiadać nie wiem czemu ![]() misia880 kciuki za wizytę ![]() polly kciuki za połówkowe. piękne ciuszki Ci ciocie szykują ![]() mój kupuje spodnie w pull & bear. malinka ja też czasami się martwię ale staram się nie panikować dopóki mnie nic strasznie nie boli i nie ma właśnie krwi jak to emma pisała. michalina Twój wózek jest po prostu obłędny ![]() emma obłędne buciki ![]() słoneczko piękny brzuszek i wyprawka ![]() sowa nie bój się insuliny, jak będziesz miała wskazania to trzeba brać i trzymać się diety i pory posiłków, mierz często cukier i ta cukrzyca ciążowa najczęściej przechodzi, chyba że wcześniej miałaś niewykrytą. caro_83 można sobie jeszcze wybłagać zaświadczenie o wskazaniu do CC: psychiatra, okulista, ortopeda. Na kręgosłup wiem, że moja koleżanka poszła prywatnie do ortopedy i tadam miała cesarkę
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-09 o 11:10 |
|
|
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
Polly mocno zaciskam!!!
![]() Witam się po weekendzie który spędziliśmy poza domem. Mąż mnie zabrał na małą wycieczkę do Bolkowa na zamek następnie Jelenia Góra i na koniec Szklarska Poręba wróciliśmy wczoraj wieczorem. Potrzebowałam tego!!! Pogoda była pięknaOd kiedy kiedy jestem na L4 wolę się nie kręcić po swoim mieście żeby nie było później gadania.... Dziewczyny jak to jest z tymi zwolnienieami że lekarze dają dla jednych leżące a dla innych chodzące? |
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Sloneczko
jaki piekny i pokazny brzuszek czekam i ja na taki zgrabny i okragły ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Nie mam pojecia jak to z tymi l4 moze te,ktore maja lezace to maja do tego jakies podstawy? Bole zagrozenia itd? Ja moge chodzic, ciotka w ciazy miała zwolnienie na 2 tyg lezace w ciazy i oczywiscie kontrol natomiast pozniej mogla juz chodzic wiec do konca ciazy bez kontroli. Ale dodam ze lezace jej wypisał jak miała slabe wyniki. |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
hej
za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Emma
Kuchnia piekna blat ciemny ok, ale ja akurat nie jestem zwolenniczka ciemnej podłogi wiecznie wszystko na niej widac tak samo jak na ciemnych meblach. Wynajmujemy mieszkanie i w jednym pokoju mam biale meble rewelka,w drugim pokoju ciemne i idzie sie wykonczyc kazdego dnia siwe. Uwielbiam biale meble kuchenne w polaczeniu z sosnowym blatem ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Natomiast bratowa ma biala kuchnie z polyskiem czarny matowy blat i czarne plytki na scianie podloga jasna, czarna lodowke . I z blatow i sprzetu agd jest niezadowolona . |
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
Bonku Emma piękne kuchnie ja bym się nie zastanawiała sama mam białe meble z połyskime (tylko że w salonie) i jestem mega zadowlona bo wcale nie widać odcisków ( a często przychodzi do mnie moja 2 letnia chrześnica i szpera po szafkach
Magda dzięki za odpowiedź. Teraz byłam u ogólnego i on mi dał zwolnienie na 10dni leżące (dopiero przy wyjściu zobaczyłam) 24.11 mam wizytę u swego gin i będę chciała by mi dał L4 chodzące. |
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Bonku, emma fajne kuchnie. Mi się podobają takie nowoczesne z drewnianymi blatami.
Ja się rozglądam za jakimiś fajnymi, niedrogimi doniczkami na storczyki i inne kwiatki . Ciekawe co ja zrobię z kwiatkami jak dzidek będzie łaził i wszystko jadł ![]() Do tego mam aneks kuchenny więc chyba trzeba będzie kupić bramkę w IKEI.
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
wszyscy się dziwili, że nie mamy żadnych zabezpieczeń, wystarczyło jej powiedzieć, że tam nie wolno. Kiedyś to to było złote dziecko
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już uszykowana, teraz tylko czekać.
wzięłam sobie na drogę kitkata i milkyway. mam nadzieję, że przekupie tym małą.
|
|
#4500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
achhh i tutaj też bomba! Cytat:
![]() najlepiej mieć chyba jakąś taką w ciapki, plamki itp. Wtedy tak nie widać brudu i kolor raczej w ciemny niż w jasny, ale z kolei nie całkowita ciemnica... u nas w przedpokoju i w kuchni są te same płyki, ciemny beż, takie a la postarzane i nie brudzą się aż tak mocno, ale u mamy są ciemniejsze, właśnie już bardziej w brąz i jest jeszcze lepiej Cytat:
mi też szkoda moich kochanych storczyków...my nie mamy drzwi do kuchni... też trzeba będzie w swoim czasie zainstalować bramkę, bo kuchenka np. jest niebezpiecznie blisko wejścia...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

oby to było chwilowe!

za golenie dobrze, że miałaś maszynkę 

trochę papierków mnie dzisiaj czeka
pomarzyć można 

, w przyszłym jak już pisałam planuję zwolnienie muszę po prostu trochę odpocząć, a nie chcę brać urlopu bo późnij mi się na pewno przyda