Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 12:38   #4831
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Ua00, super że po wizycie wszystko okej. 2kg to duża pannica
Tak, będziesz dostawać pieniądze od ZUSu

Mojakaren, powinnaś mieć normy wpisane.

Ja będę kłaść w rożku/otulaczu. A z ubrań to body + pajac.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:41   #4832
kamilka
Zadomowienie

Dziewczyny ta kwota przy becikowym to na osobę w rodzinie jest?
I czy ten 1000 dla bezrobotnych to dostanę pod warunkiem ze urodzę juz w styczniu?
Ja juz powoli dochodzę do siebie, na razie nic nie wiem bo jak lekarz był u mnie to spałam jeszcze
Ktoś o chusty pytał... Na początek wystarczy tkana- nati albo little frog sa wystarczające na początek... Poza tym używane tez sa Ok. Przynajmniej łamać ich nie trzeba

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:42   #4833
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda, ja też miałam bardzo długie włosy, takie do talii i ścięłam niedawno na takie przed ramiona i czuję się super
Mnie już męczyło mycie tych włosów i suszenie, które jednak długo trwało, teraz umycie to sekunda, a wysuszenie też dosłownie moment.
To ja zazdroszczę, miałam do pasa i ścięłamw maju? marcu? za ramiona, ale schną tyle co wcześniej Bo najgorzej u mnie jest z tymi przy głowie, więc musiałabym się na 0 obciąć
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
grupowe ubezpieczenie w pracy ja mam takie i wtedy za urodzenie dziecka przysluguje np. 1500 zl, ale ja sie nie ubezpieczalam w tym dodatkowym ubezpieczeniu nie zaluje, bo liczac, ze zabieraliby mi 80 zl z wyplaty to mi sie to nie kalkulowalo wzgledem dziecia
O, my tez mamy takie, tyle że się opłacało U tz jesteśmy oboje ubezpieczeni i dostaniemy na dziecia po 1500. Fajnie jak właśnie wypłacają też z okazji urodzenia dziecka, a nie tylko nieszczęśliwych wypadków i choroby.
Cytat:
Dodam, ze bylam w rossmanie i kupilam sobie tusz do rzes na promo, jakas nowosc z astora
Mala rzecz dla siebie, a cieszy
Ja też, ale wzięłam z MaxFactora 2000 Calories, pierwszy raz, oby się sprawdził. Ale ja mam ograniczony wybór, bo z moją cerą mogę brać tylko brązowe, do czarnych musiałabym się na co dzień malować
Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość
1) co macie dla dzieci do spania? będą spały na początku w rożkach i śpioszkach bawełnianych, czy kupujecie jakieś cieplejsze welurkowe wdzianka?
2) czy rozważacie kupno chusty? jeśli tak, to jakie bierzecie pod uwagę.
1) Kocyk, śpiworek, rożek. Spać będzie raczej w bawełnianych pajacach, powinny spokojnie wystarczyć (plus body, oczywiście)
2) Już mam 2 Miluli Baltic i Little Frog Norweski Diament, obie o długości 5,2m, ale Little Frog jest wygrana, tylko Milulę kupiłam mam zamiar chustować się jak najdłużej
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Wiesz tak ogólnie to ja jestem za tym żeby jakiś socjal był, ale z praktyki wiem że sporo tych socjali dostaje po prostu pijacka patologia, a ludzie którym faktycznie "podwinęła się noga" mało kiedy dostają znaczące zapomogi
Przyjaciółka studiuje prace socjalna i mówi że rodziny żyjące na zapomogach już pokoleniowo świetnie się orientują w tym co i jak mają mówić opiece społecznej i co im się należy (a należy się niemało, o ile się jest zorientowanym ). My z jedną wypłatą łapać będziemy się tylko na to 1000 zł miesięcznie (a to przecież to nowinka dopiero od przyszłego roku!) i jednorazowe becikowe

Kupiłam sobie te witaminy które kazał mi łykać gin, globulki i ziołowe leki na bakterie (bez tych leków co brałam też wcześniej!), no i zapłaciłam ponad 100 zł... Za samych 6 globulek zapłaciłam ok 40 zł

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:43   #4834
czarnulax
Zakorzenienie

Ja też się boję, ze nie wysiedzę tyle w kinie, ze względu na brzuch. Ale liczę, że jakoś dam radę. Koleżanka z mężem idą z nami, a ona 3 tygodnie młodsza ciąża, to będziemy razem kombinować i stękać

Jerzyczka jakieś 160-170km. Ja na listy do M się nie wybieram, bo nie jestem w stanie zdzierżyć Karolaka
candy, uao graty za wizytę
ewusia gratulacje
baby rośnie
iola graty za wyniki
Dotka zdrówka

Cytat:
Nebula, coś mi się to nie wydaje prawdą z tym NFZ Nawet na NFZ masz prawo do nieograniczonej liczby wizyt, jesli się coś dzieje.
Miałam to samo mówić...
Stary 2015-11-10, 12:45   #4835
frontin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Frontin ja zamierzam klasc dziecia w rozku ewentualnie w spiworku
Me too

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Hej Mam nadzieję że nie uciekniesz teraz
1) moje mam nadzieję będzie spało w otulaczu - a jak nie to bodziak i śpiochy i tyle. Na początku boję się że zakryje sobie buzie kocykiem
2) Przekonuje mnie idea, zastanawiam się nad nosidłem, ale chustować można od początku i kurde nie wiem
Postaram się zaglądać częściej - w końcu niedługo będę miała mnóstwo czasu . Otulacze sobie chętnie sprawdzę. A co do chusty to do mnie też przemawia idea "przedłużania brzucha". Oczywiście będę częście używać wózka, ale na jakieś krótki wypady do spożywczaka, czy na spacer do parku jak już się zrobi cieplej, czy nawet w domu... Myślę, że chusta ma potencjał. Obok mojego domu organizowane są warsztaty z wiązania chusty, więc pewnie kupię. Ceny mnie jednak trochę przerażają

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

frontin mój będzie spał w rożku

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość

Frontin-ja na twoim miejscu poszukalabym grup sprzedazowych ba fejsie zamiast primarka,ciuszki z primarka podobno slabe sa,siostra mieszka w uk i powiedziala ze po trzech praniach do wywalenia :-( Ja mam duzo rzeczy ale nic nie gotowe bo remont dopiero sie zaczal,wiec nie przejmuj sie :-D a date porodu mamy podobna.
Moja córka bedzie spala w woombie i beciku a pozniej pod kocykiem badz w spiworku,dużo tego towaru mam do wyboru :-D a no i kupilam Trzy ciepłe welurowe wdzianka ale to dlatego ze ogrzewania nie mamy w domu.

Chusty tradycyjnej sie boje,kupiłam close caboo. Do zakupow tego typu gadzetow polecan ci eBay uk,ja trafilam super okazje na nianie angelcare i na woombie
Dzięki! Na pewno sprawdzę ebay. Jeśli chodzi o Primark, to zamierzam tam kupować tylko tzw. basici. Zgadzam się, że te ubrania jakością nie grzeszą, ale np. moja siostra uwielbia body z Primarka i zawsze muszę jej przywozić zapasy .

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko dobrze. 100% dziewczynka Rośnie w szybkim tempie, ma już 2 kg. Dalej mam brać no-spę. Jak z brzuchem będzie się często powtarzało i będzie twardy jak skała, mam nie czekać i jechać do szpitala. Oby wytrwać do 37 tyg.
Gratuluję córeczki!

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja mam do spania rożki i planuję normalne bawełniane ubranka
kupno chusty rozważam, ale raczej później i nie zgłębiałam jeszcze tematu
witaj po przerwie

Cytat:
Ja w rozku, ewentualnie pod lekka kolderka czy kocykiem a co do spania to nie myslalam, pewnie spioszki jakies albo pajacyki
Ja chusty nie kupuję wolę wozek i mam nadzieje,ze moje dziecie rowniez

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bez wózka ani rusz To dla mnie też będzie podstawowy środek transportu. Szczególnie na początku...

A co do chust to najlepsze (podobno) są polskie chusty Tula. Zwyciężają nawet w rankingach światowych. Mają też bardzo dobre nosidełka. Ceny są wysokie jak dla mnie, ale z drugiej strony taka chusta czy nosidło muszą być ergonomiczne, bezpieczne i nie szkodzić kręgosłupowi mamy i maleństwa.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

1) Kocyk, śpiworek, rożek. Spać będzie raczej w bawełnianych pajacach, powinny spokojnie wystarczyć (plus body, oczywiście)
2) Już mam 2 Miluli Baltic i Little Frog Norweski Diament, obie o długości 5,2m, ale Little Frog jest wygrana, tylko Milulę kupiłam mam zamiar chustować się jak najdłużej
O super! Dzięki za konkretne nazwy
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:46   #4836
baby montana
Zakorzenienie

Hariett-jakie globulki dostalas jesli moge spytac?

I piona za włosy,jak je rano umyje i zostawie do schniecia naturalnego to jeszcze po poludniu przy skorze beda mokre

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:46   #4837
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, ja robię tak, że myję, odciskam w ręcznik, zawijam w ręcznik na moment, potem rozczesuję, unoszę górę palcami i idę się malować/zjeść itp i dopiero wtedy suszę, bo lepiej schną jak same chwilę podeschną

Co do rodzin,gdzie występuje dziedziczenie biedy - skończylam pracę socjalną i się na to napatrzyłam. Naprawdę niesamowite jest to, że ludzie, którzy z trudem czytają (albo wcale) doskonale wiedzą co i ile im się należy.
Na dodatek na papierze dochód 0, bieda aż piszczy, a na ścianie TV 50 cali

Co do apteki to ja ostatnio 230zł zapłaciłam
Ale sam Ursofalk na wątrobę - to moje drapanie, kosztował 90zł (a to tylko na miesiąc ), do tego Letrox x 2, magnez, essentiale max, DHA i sumka się robi ładna..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 12:49   #4838
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka zdrówka i kuruj się

Frontin ja zamierzam kłaść w śpiworku lub rożku

uaoo gratuluje udanej wizyty, mała pięknie rośnie
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:50   #4839
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

żeby dostać becikowe to dzielimy te dochody na 3 osoby

pytacie czemu miałabym nie iść do tego klubu ano dlatego ze głośna muzyka i dym papierosowy; )
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:53   #4840
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie rozmyślam nad paletką czy się wybrać do Rossa (dylematów ciąg dalszy ) ale do 13 mam czas więc luzik
A nad jaką paletką się zastanawiasz? Bo jak tą z Lovely to nie warto.

Cytat:
Czołem dziewczyny! Ostatni raz napisałam chyba coś w wątku numer 4 A Tu już część szósta .
U mnie - u nas - wszystko w porządku. Jestem teraz w 28 tygodniu, zaliczyłam tygodniowe przeziębienie, dopadła mnie ciążowa panika "aaaaa nie jestem gotowa, nic ine mam kupione, co to będzie" . Zostały mi jeszcze trzy tygodnie pracy i idę na urlop wypoczynkowy. Nie mogę się doczekać, bo jest mi coraz ciężej - schylanie się, kucanie, duży ruch w sklepie. Czasem jest taki zapieprz, że mam ochotę się popłakać. No ale im dłuzej pracuję, tym dłużej będę z dzieckiem na płatnym macierzyńskim. W UK jest znacznie gorzej niż w Polsce pod tym względem.

W zeszłym tygodniu dostałam zastrzyk z przeciwciałami, ponieważ mam konflikt seroologiczny. Przy okazji wizyty w przychodni zważyłam się i mam 8 kg na plusie. Mam nadzieję, że nie przekroczę 15 kg . Ale co ma być, to będzie...

Z fajnych rzeczy to ciągle śni mi się moja córeczka - taka uśmiechnięta i szczęśliwa. Wybrałam też wózek - Baby Design Dotty. Widziałam, że chyba 3 z Was też kupiły Baby Design. Czy nie skrzypią Wam kółka?

Rozpoczynam też kompletowanie wyprawki. Na szczęście jest Primark, więc jestem w stanie kupić dużo, tanio i 100% bawełna. Mam też do Was dwa pytana, mam nadzieję, że nie będę się powtarzać:

1) co macie dla dzieci do spania? będą spały na początku w rożkach i śpioszkach bawełnianych, czy kupujecie jakieś cieplejsze welurkowe wdzianka?
2) czy rozważacie kupno chusty? jeśli tak, to jakie bierzecie pod uwagę.

Pozdrawiam Was serdecznie!
1. Spać myślę, że będzie tylko w pajacyku albo nawet body z długim rękawkiem. Przykrywać będę kołderką. Chyba, że bardziej polubi spać w rożku.
2. Nie, nie przemawia to do mnie.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:54   #4841
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
a to sorry za zamieszanie.

CZEMU JA TAK NIE MAM!? :P grr :P
No właśnie też nad tym rozmyślam

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A nad jaką paletką się zastanawiasz? Bo jak tą z Lovely to nie warto.
Też właśnie tak czytałam.. nie wiem nad jakąś zwykłą - maks. 4 cienie - głównie beż, brąz, czarny - obowiązkowo matowe
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 12:55   #4842
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

pytacie czemu miałabym nie iść do tego klubu ano dlatego ze głośna muzyka i dym papierosowy; )
A no to ja nie poszłabym bo uważam, że głupotą jest siedzieć w tym dymie i przy tak głośnej muzyce. To dla dziecka nic dobrego.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:56   #4843
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjaciółka studiuje prace socjalna i mówi że rodziny żyjące na zapomogach już pokoleniowo świetnie się orientują w tym co i jak mają mówić opiece społecznej i co im się należy (a należy się niemało, o ile się jest zorientowanym ). My z jedną wypłatą łapać będziemy się tylko na to 1000 zł miesięcznie (a to przecież to nowinka dopiero od przyszłego roku!) i jednorazowe becikowe
No dokładnie to tzw."wyuczona bezradność" bo tacy ludzie nawet nie wpadną na pomysł żeby pójść do pracy, coś osiągnąć w życiu, tylko mieszkanie socjalne i zasiłki, najlepiej jeszcze jakieś dzieci żeby też kasę na nie dostać (ofc nie po to żeby zaspokajać potrzeby tychże dzieci)
Cytat:

A co do chust to najlepsze (podobno) są polskie chusty Tula. Zwyciężają nawet w rankingach światowych. Mają też bardzo dobre nosidełka. Ceny są wysokie jak dla mnie, ale z drugiej strony taka chusta czy nosidło muszą być ergonomiczne, bezpieczne i nie szkodzić kręgosłupowi mamy i maleństwa.
Tylko że Tula chyba nie ma takich zwykłych tkanych chust, albo kółkowa albo elastyczna

Ja chciałabym chustować ale sama nie wiem czy kupować , wiem też że można taką chustę wypożyczyć żeby popróbować...
Stary 2015-11-10, 12:57   #4844
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

Myślałam, że masz taki lokal jak ja - muzyka leci, ale tak, że da się rozmawiać normalnie bez krzyku, a palą na zewnątrz wszyscy

Edit: Ale w kinie tez nie ma takiej cichej muzyki. Ja uważam, że nic się dziecku nie stanie jak posłucha trochę głośniejszej muzyki
Stary 2015-11-10, 12:57   #4845
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Frontin, ja bede klasc spac w woombie na poczatku (takim spiworku). potem pewnie z kolderka delikatna 100% bawelny.
noszenie w chuscie jest MEGA. jak tylko sie zdecyduje na firme i chuste i dowiem sie na warsztatach jak to poprawnie wiazac, to na pewno cale dnie bede tak z malenstwem chodzic. co za wygoda, a i kangurkowanie w cenie mam zamiar spedzic tak pierwsze 3 miesiace... ale czy dam rade, to sie okaze.
Planuje tez zakup nosidelka Tula (to tak odnosnie chust tula) i korzystac z niego, gdy nie bedzie mi sie chcialo wozka taszczyc. poza tym, czasem wygodniej wyskoczyc na szybko z dzieckiem w nosidelku, a nie kombinowac z wozkiem, wiazaniem chusty itd itp.

Edytowane przez Nebula
Czas edycji: 2015-11-10 o 13:00
Nebula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 12:57   #4846
czarnulax
Zakorzenienie

Też byłam dziś w rossmanie, ale tylko dlatego, że mam z SR tam dosłownie 3 kroki i głównie to zależało mi na tym soku żurawinowym. Ale owszem trzeba było zajrzeć też na paletki A w kasie kasjerka mnie poprosiła na początek kolejki, ale standardowo znalazło się jakieś stare pudło, któremu to bardzo nie odpowiadało, no ale cóż ...
Stary 2015-11-10, 12:58   #4847
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A no to ja nie poszłabym bo uważam, że głupotą jest siedzieć w tym dymie i przy tak głośnej muzyce. To dla dziecka nic dobrego.
Przecież teraz w pubach musi być wydzielona strefa dla palaczy wiec nawet nie zakładałam ze może być jakiś dym, no a muzyka to nie wiem, jak głośność "imprezowa" to pewnie bym odpuściła ale jak taka głośniejsza ale że można rozmawiać to uważam że bez przesady
Stary 2015-11-10, 12:59   #4848
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Hariett-jakie globulki dostalas jesli moge spytac?

I piona za włosy,jak je rano umyje i zostawie do schniecia naturalnego to jeszcze po poludniu przy skorze beda mokre
Pimafucin (co za nazwa...).

U mnie czas schnięcia zależy od temperatury, czy je zepnę, czy się dużo ruszam itp., ale ogólnie jest podobnie.
Cytat:
Hariett, ja robię tak, że myję, odciskam w ręcznik, zawijam w ręcznik na moment, potem rozczesuję, unoszę górę palcami i idę się malować/zjeść itp i dopiero wtedy suszę, bo lepiej schną jak same chwilę podeschną

Co do apteki to ja ostatnio 230zł zapłaciłam
Ale sam Ursofalk na wątrobę - to moje drapanie, kosztował 90zł (a to tylko na miesiąc ), do tego Letrox x 2, magnez, essentiale max, DHA i sumka się robi ładna..
Robię podobnie, tylko bez unoszenia Ale ja najczęściej myje po południu bądź wieczorem, jakoś rano nie lubię ( z reszta jak gdzieś wychodzę to i tak nie mogę, bo nie wiadomo jak postanowią schnąć, nawet suszarką )

Leki są magicznie drogie...
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
I czy ten 1000 dla bezrobotnych to dostanę pod warunkiem ze urodzę juz w styczniu?
Ja juz powoli dochodzę do siebie, na razie nic nie wiem bo jak lekarz był u mnie to spałam jeszcze
Ktoś o chusty pytał... Na początek wystarczy tkana- nati albo little frog sa wystarczające na początek... Poza tym używane tez sa Ok. Przynajmniej łamać ich nie trzeba
Tak.
Nie, ono działa wstecz, po prostu jak np. urodzisz w grudniu to będziesz to dostawać od stycznia do ukończenia przez dziecko roku
Trzymaj się dobrze

Co do Zawitkowskiego, bo któraś z Was pisała że on nie poleca chust - na warsztatach mówił że chusty poleca, ale tylko tkane, nie elastyczne. Z resztą dostałam dużą broszurę o wiązaniach i ogólnie o chustach i tam też jest pozytywny artykuł Zawitkowskiego na ten temat

Stary 2015-11-10, 13:00   #4849
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Też byłam dziś w rossmanie, ale tylko dlatego, że mam z SR tam dosłownie 3 kroki i głównie to zależało mi na tym soku żurawinowym. Ale owszem trzeba było zajrzeć też na paletki A w kasie kasjerka mnie poprosiła na początek kolejki, ale standardowo znalazło się jakieś stare pudło, któremu to bardzo nie odpowiadało, no ale cóż ...

I kupilas jakas paletke? ja jedynie z Loreala w szarosciach, ale to Mamie, bo ja preferuje odcienie brazu na oczach

Stare pudlo

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 13:01   #4850
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Zawitkowskiego, bo któraś z Was pisała że on nie poleca chust - na warsztatach mówił że chusty poleca, ale tylko tkane, nie elastyczne. Z resztą dostałam dużą broszurę o wiązaniach i ogólnie o chustach i tam też jest pozytywny artykuł Zawitkowskiego na ten temat
No właśnie ja też sie dziwiłam że ktoś napisał że on nie poleca mam jego książkę i tam jest osobny rodział o chustach gdzie są pokazane wiązania i ogólnie pisze o zaletach chustowania
Stary 2015-11-10, 13:06   #4851
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka tak, z manhattan z fioletami. Ja też kocham beże i brązy

Dostaliśmy na SR jakąś wielką paczkę z różnymi próbkami, jakimiś ulotkami, no ale serio wielkie, aż byłam w szoku Ale nie wiem jeszcze co tam jest dokładnie, bo zostało w samochodzie. Mąż doniesie
Stary 2015-11-10, 13:07   #4852
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość

Nie zalezne czy urodzisz w styczniu czy jeszcze w 2015 roku i tak będzie sie należało jeśli nie masz prawa do zasiłku macierzyńskiego
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 14:07   #4853
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Znalazłam nasze zdjęcia kiedy miałam włosy po ramiona.. Scinam! Mega się kręciły wtedy a problemów chyba z nimi nie miałam aż takich bo przecież pracowałam normalnie i w kitce chodziłam czy tydzień

Widzę że mi też wizaz nie działał godzinę Haha
Stary 2015-11-10, 14:12   #4854
kinga1701
Zakorzenienie

Mi też nie działał.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 14:15   #4855
hariett
Zadomowienie

O, a ja winę zwaliłam na nasz kijowy router

Stary 2015-11-10, 14:24   #4856
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka tak, z manhattan z fioletami. Ja też kocham beże i brązy

Dostaliśmy na SR jakąś wielką paczkę z różnymi próbkami, jakimiś ulotkami, no ale serio wielkie, aż byłam w szoku Ale nie wiem jeszcze co tam jest dokładnie, bo zostało w samochodzie. Mąż doniesie
Zazdroszczę SR
My mieliśmy chodzić do takiej przyszpitalnej, a że przyjaciółka teściowej jest w tym szpitalu główną położną to zadzwoniliśmy się umówić. Okazało się, że tylko dwie pary, w tym my jesteśmy zainteresowani SR i będzie do nas dzwonić jak się zbierze grupa. Już ponad miesiąc i coś się te ciężarówki nie zbierają Będę czytać o wszystkim w necie, chociaż strasznie się denerwuję tym, że nie będę wiedziała jak oddychać przy porodzie czy zająć się maleństwem..
Cytat:
Znalazłam nasze zdjęcia kiedy miałam włosy po ramiona.. Scinam! Mega się kręciły wtedy a problemów chyba z nimi nie miałam aż takich bo przecież pracowałam normalnie i w kitce chodziłam czy tydzień

Widzę że mi też wizaz nie działał godzinę Haha
Obcinaj! Zawsze jestem za zmianami

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
O, a ja winę zwaliłam na nasz kijowy router
ja na początku też a potem na aplikację
Stary 2015-11-10, 14:32   #4857
kamilka
Zadomowienie

Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Bo elastyczne chusty polecane nie sa... TYLKO TKANE
Dziewczyny a nawet jesli zdecydujecie sie na droższa chustę to bez stresa- one nie tracą ma nośności ani cenie. Czasem nawet jak upolujemy z serii limitowanych pry odsprzedaży mozna wziąć za nie wiecej. Na Fb sa grupy odsprzedazowe. Polecam bo nie trzeba kombinować ze złamaniem chusty
Co do nosideł, tula ma super ale trzeba pamietać ze dziecko musi samo siedziec. SAMO a nie ze je sadzamy i usiedzi 5 min zanim sie przewróci

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

LUNE dzięki
A to od terminu porodu zależy? Bo miało to chyba obowiazywać dopiero od stycznia... A nie sadze byśmy tyle dotrwali

kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 14:33   #4858
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka ja będę po SR tak zielona jak Ty jak dostanę w ręce maleństwo Teoria teorią, a praktyka praktyką. Chociaż cieszę się, że chodzę, bo można o różne rzeczy podpytać, dość fajnie też to wszystko przedstawia. Ale aż dziwne, że się nie zbierają, bo zawsze to wydawało mi się, że jest więcej chętnych niż mniej
Stary 2015-11-10, 14:44   #4859
mojakaren
Zakorzenienie

Viki, Dotka właśnie nie podali mi z boku norm, dziwne
No nic pójdę w przyszłym tygodniu po wyniki commbsa to dopytam.

Za to mocz w końcu ok! Bakterie i leukocyty praktycznie poznikały

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 14:48   #4860
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka ja będę po SR tak zielona jak Ty jak dostanę w ręce maleństwo Teoria teorią, a praktyka praktyką. Chociaż cieszę się, że chodzę, bo można o różne rzeczy podpytać, dość fajnie też to wszystko przedstawia. Ale aż dziwne, że się nie zbierają, bo zawsze to wydawało mi się, że jest więcej chętnych niż mniej
Ja tez tak myslalam, ze wlasnie bedzie sporo chetnych, a tu lipa :P

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Viki, Dotka właśnie nie podali mi z boku norm, dziwne

No nic pójdę w przyszłym tygodniu po wyniki commbsa to dopytam.

Za to mocz w końcu ok! Bakterie i leukocyty praktycznie poznikały

Brawa za wyniki! Z tokso nie pomoge, bo ja mam troche inaczej podane to u siebie na wynikach..
Coombsa teraz mialas robione w ktorym tygodniu? Ja na razie mialam dwa razy, przeciwcial brak, ale nie dostalam tego zastrzyku w 28 tygodniu i sie martwie, ze mnie gin na niego nie wyslal. Przy porodzie musze dostac juz prawda?

Wlasnie ogladam program Porod w Dziczy, leci na Lifetime. Ja piernicze, jakie te baby sa glupie,ze az tak chca rodzic all natural. Teraz patrze na amiszke, ktora koniecznie mimo zimy chce rodzic w namiocie jakims smiesznym, mimo ze jest turbo zimno. I jej pozostale dzieci sa przy porodzie, mimo ze rycza i placza, ale przeciez takie wydarzenie to budowanie wiezi. No w glowie mi sie nie miesci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości