|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Każdy dzien juz takiego wysiadywania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Fajnie sie czyta o Waszych perypetiach z dzieciakami
![]() ![]() ![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
puściłam mojej małej muzyczke na słuchawkach i cały brzuch mi skacze jak ja ją kocham
![]() ![]()
#3786 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Jak skończy 18 to pewnie tak będzie a makta będzie szukać ![]() ![]()
![]() |
#3788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też wstaję, przed ciążą wstawałam tak samo. Tylko teraz wstaję kilka razy. No ale ja chlam jak głupia. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
Mi się w ta noc snilo ze urodzilam...i juz miałam Patrysia na brzuchu 😊 i tyle snu...ani kiedy, co, gdzie, jak tonie wiadomo...tyle ze M byl ze mną...i nic poza tym...M ma grafik na caly przyszły rok...14 lutego wraca do domu a 5 marca wyjeżdża...tak ze bardzo by mi 15 luty pasowal 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Mamusia Luty 2016
|
Hej Dziewczyny.
Jade z TZ na impreze nie chce siedzieć sama... Odebrałam wyniki moczu, jestem załamana znowu silna infekcja.... Niecałe 3 tyg temu brałam antybiotyk, tydzien temu jeszcze były wyniki ok, łykam żurawinę i po raz czwarty nawrot infekcji ![]()
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odprez sie!
![]() |
#3792 |
Zakorzenienie
|
Esorku współczuję...ja w ciąży z Mikołajem co chwile infekcje intymne miałam...nigdy nic nie czułam a praktycznie po każdym badaniu dostawalam receptę na globulki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- nie martw się będzie dobrze jeszcze jakies 3 miesiące martwienia sie nam zostało ![]()
![]() |
#3794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już też z 4 razy leczyłam. Ciekawe jak tam teraz, bo ostatnio nic nie czułam, a było ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3795 |
Rozeznanie
|
Odnoszę wrażenie, że prawie każda z Nas ma infekcje... też nie zliczę ile razy miałam powrót... ehh.. ale tak to jest w czasie ciąży.
Dziewczyny, co myślicie o monitorze oddechu? Widziałam, że któraś z Was o nim wspomniała... zastanawiam się również nad kupnem... ale w sumie sama nie wiem...
#3796 |
Zakorzenienie
|
Esorku
przytulam ![]() ![]() ![]() zniknełam na chwile bo tz wrócił ![]() ![]() ![]() a teraz czekam na moj serialik na tvn ![]() ![]()
#3797 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja większość ciuchów dostałam, trochę kupiłam w SH i trochę nowych, szafę i komodę dostanę od bratowej. Nowe kupuję łóżeczko i wózek. Cytat:
Znam ten ból, my też wynajmujemy mieszkanie...
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh bidulo.. Dobrze ze masz wizytę w czwartek moze gin cos zaradzi na te nawroty.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() lamia- te pepcowe ciuchy mają inną rozmiarówkę. U nich 68 na metce to jak standardowe 62. czarnooka- gdzie Ty pomieścisz te ciuszki? ![]() esor- współczuję infekcji ![]() Ja urodziłam w 2h od odejścia wód ... i teraz się boję, że będzie jeszcze krócej ![]() ![]() Ja Wam tych snów zazdroszczę... śpię tylko 6-7h i widocznie nie mogę dojść z regeneracją do tej fazy co są sny ![]()
#3800 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam infekcji ![]() Ale spoko, mam inne bolączki ![]() Wg monitor oddechu to zbędny wydatek. Donoszone niemowlęta nir maja raczej problemu z oddychaniem ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Ja mam jeszcze w srodku nocy mamoooo piciuuuuuuuu! ![]() No rzeczywiscie tym razem moze byc jeszcze szybciej wiec nie dziwie sie ze stacha mozesz miec ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Mi sie tak zaczęło wlasnie - nie dość ze późnym wieczorem to jesCze niedziela ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3802 |
Wtajemniczenie
|
To to jest w standardzie 2 razy w nocy
![]()
#3803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi dopiero teraz udało się Was poczytać i widzę kilka tematów ![]() Temat robalowo-pająkowy jest mi znany. Ja się boję wszelkich robali: chodzących, pełzających, latających. Mam niestety niekontrolowane odruchy jak takiego zobaczę ![]() ![]() A raz w pracy w lato idę korytarzem do łazienki i widzę wielkiego robala jak pod drzwiami do pokoju IT przemknął. Wchodzę do IT i mówię, że wielki robal do nich wlazł. Jeden kumpel wstał, rozgląda się i mówi to karaluch (w życiu nie wiedziałam karalucha). Stałam na korytarzu przy otwartych drzwiach i wydawało mi się, że jestem w bezpiecznej odległości. Kumpel chciał tego rzekomego karalucha nogą zdeptać, a robal podskoczył i usiadł mi na łydce (miałam gołe nogi, spódniczkę i szpilki). Zaczęłam się wydzierać i podskakiwać jak głupia. Jak się okazało to nie był karaluch, tylko ogromny świerszcz. A kumple z IT się ze mnie śmiali, że nie wiedzieli, że jestem taka "skoczna" w szpilkach. Myszy się w ogóle nie boję. A żaby, ropuchy i inne płazy spokojnie wezmę do ręki... nie ruszają mnie wcale. ![]() A odnośnie porodu, to ja sobie cały czas wmawiam, że jakoś to będzie - ludzkość przecież nie wyginęła i od lat kobiety rodzą. Poza tym liczę na to, że jak zobaczę bobo, to zapomnę o bólu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
A no i 2 sie zdarza ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Tv to straszny złodziej czasu. Jestem u rodzicow i siedze i oglądam jakieś totalne pierdoły na tlc ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Chyba czas powoli sie zbierać do snu.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
A w temacie rodzeństwa... sama nie wiem. Mam mieszane uczucia.
Sama mam brata 1,5 roku starszego ode mnie. Nigdy nie byliśmy zżyci. Wręcz przeciwnie. Brat się ze mnie wyśmiewał, wyzywał... nigdy nie mogłam liczyć na jego pomoc. Mama wiecznie w pracy i często brat wykorzystywał to, że jest silniejszy ode mnie, np. wyrzucił mnie z pokoju, bo stwierdził, że teraz on będzie oglądać TV a ja mu przeszkadzam. Skarżenie się mamie nic nie dawało, bo to jej oczko w głowie a ja byłam zawsze czarna owca. Ja od 16 roku życia dorabiałam na promocjach, żeby od mamy kasy nie ciągnąć, bo w domu się nie przelewało. A brat mamę oszukiwał, że potrzebuje na szkołę... a wydawał na przyjemności... a jak mu nie starczało, to potrafił mi zabrać z tego co zarobiłam. A mama w nic mi nie wierzyła. Oparcie znalazłam w chłopaku... i wiadomo zaczęłam się spotykać z takim kolesiem, który non stop się bił i włóczył po nocach. Ale wystarczyła 1 jego pogadanka z moim bratem i miałam spokój. Teraz też nie mam dobrych relacji z bratem. Generalnie nie mogę z nim rozmawiać, bo po 5 minutach zaczynam się kłócić. Brat mieszka z mamą i żyje na jej koszt. Nie skalał się w swoim życiu pracą. A mamie nie da się nic powiedzieć... zawsze ta sama gadka, że on jest chory, że ma depresję... ech ![]() Mama się obawia co się z nim stanie jak jej zabraknie i próbowała na mnie wymóc obietnicę, że mu pomogę, a ja jej odpowiedziałam, że za 15, czy 20 lat będę chciała pomóc finansowo na starcie życiowym swojemu dziecku, a nie bratu lebrowi. Ale chciałabym w rzeczywistości być taka twarda i umieć tak zrobić... a jak będzie naprawdę, tego sama nie wiem. Nie mam pojęcia co zrobię. Z moim tż mnóstwo razy o tym rozmawiałam i za każdym razem dochodzę do tego samego wniosku, że jak będzie mnie stać, to wiadomo nie będzie problemu (chociaż brat na to nie zasługuje), ale jak nie będzie u nas aż tak dobrze finansowo, to zawsze wybiorę pomoc własnemu dziecku, a nie takiemu bratu. W zeszłym roku miałam gest i chciałam jakoś zmotywować brata, żeby się ogarnął. Powiedziałam mu, że dam mu na prawo jazdy a jak zda, to kupię mu jakiegoś zdechlaczka za 5-6 tys. Warunek był taki, że nie dam mu kasy do ręki - on ma się zapisać na prawko, a ja przyjadę zapłacić. Przez rok czasu nie zrobił nic, a teraz się mnie pyta jak spodziewamy się dziecka i mnóstwo wydatków przed nami, czy propozycja nadal aktualna ![]() Generalnie brak mi na niego słów i nie mam do niego siły. Jak odwiedzam mamę, to siedzę z nią w pokoju. A mój tż gada z moim bratem u niego w pokoju. Mój tż jest bardzo spokojny, więc się z nim dogaduje, chociaż też mu ręce opadają na niektóre teksty mojego brata. Ja jestem za duży nerwus i od razu zaczynam się z bratem kłócić. A najbardziej mnie dobija to, jak traktuje moją mamę ![]() ![]() ![]() ![]() Jak rok temu moja mama była chora i leżała w domu z gorączką a do tego wymioty i biegunka. To mój kochany braciszek mi wytknął, że mam matkę w duupie, bo siedzę w pracy 12 h zamiast przy mamie być, żeby jej herbatę podać. Noszzzz jak ja się wtedy wkur.... ![]() Jak wyszłam to przez 40 minut w samochodzie w drodze do bb tżowi beczałam z nerwów. I zawsze przez to wszystko uważałam, że lepiej byłoby mi jako jedynaczka. Za to mój tż ma super relacje z bratem - i każdy z nich poszedł by za drugim w ogień. Ja szwagra traktuję jak brata. Mam z nim lepsze relacje niż z rodzonym bratem. Wiem też, że gdybym była w potrzebie to szwagier by mi pomógł. Nie wszystko się mi we szwagrze podoba, bo czasem i on mnie załamuje z tym jakie ma np. podejście do swojej dziewczyny, czy relacje z mamą... ale mimo wszystko uważam go za spoko gościa i on również może liczyć na moją pomoc. echhh... no to się wyżaliłam ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Chciałam jeszcze napisać, że przez to jakiego mam brata i jakie moja mama miała podejście do niego, a do mnie... to obawiam się, że może i ja nie będę potrafiła jednakowo kochać 2 dzieci i może lepiej by było dla dobra dziecka, abym miała tylko 1. ![]() Nie potrafię tego bardziej wytłumaczyć, mam nadzieję, że mnie zrozumiecie. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-11-10 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny strasznie to smutne takie relacje
![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 | |
Rozeznanie
|
Nie umiem spać...ehhh
Położenie miednicowe ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Masz rację. Też mnie ciekawi od czego to zależy... Moi bracia są ok, może nie kontaktujemy się codziennie, ale nie mogę narzekać. Bardzo się cieszę że ich mam ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Chciałabym żeby moje dzieciaki też się dogadywały... Tylko żeby nie popełnić jakiegoś błędu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
Hej 😊 u nas juz dzień...niedługo by wstawać ogarnąć się i dom...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, a pewnie duża w tym nasza rola zeby tez te nasze dzieciaki dobrze poprowadzi, to mnie najbardziej przeraża przy dziecku - nie poród czy pozniej nieprzespane noce, tylko zeby ogarnąć to wychowanie jakoś zeby dzieci na porządnych ludzi wyszły ![]() Poszłam spac po polnocy a ten potwór mały pobudki o 2 na piciu, o 4 awantura ze chce orzeszki i o 6 juz na stałe.. Przekazałam wlasnie dziadkom piętro wyżej i probuje cos odespac znow ![]() Motyl apeluje do Ciebie odezwij sie co u Was, nie stresuj nas milczeniem ;p Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.