Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 16:09   #3421
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

A czemu sosu nie? Ja zrezygnowalam z rzeczy wzdymajacych , duzek ilosci nabialu i bialego pieczywa
Szpinak jadlam z Inga w ciazy i przy KP kilogramami i nic jej nie bylo a teraz sama by jadla tylko szpinak z makaronem

O wlasnie nalozylam sobie placente mam nadzieje ze bede systematyczna... tylko te ampulmi sa bardzo nie wygodne jak myslicie czy jak przeleje te ampulki to buteleczki z psikaczem to cos sie stanie jakos sie utleni dzialac nie bedzie?
Moje dzieci spia <3 jedna z prawej druga z lewej i nie mam jak wstac ale nie marudze bo chociaz mam wymowke aby nie sprzatac
Jeszcze trzeba na zakupki jechac jutro cos na obiadek zrobic zupka jakas i placki po wegiersku mmm

ale czas lesi Nel ma jutro 4 tygodnie :O
Rosnie jak szalona zaraz 62 nedzie nosic Inga tyle nosila jak miala z 4 msc :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:20   #3422
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Od większości mam, które przeżyły koszmar kolek słyszałam, że to trzeba po prostu przetrwać :/

I się jednak z tym muszę zgodzić i pogodzić: dwa dni jedzenia ściśle wg. diety i co? Jest 16:00 a Maks juz sie zaczyna prężyc Także mam w dooopce te wszystkie psychodiety. Bede jesc jak wczesniej czyli unikac wzdymającego, smażonego i ostrego, bo kolki i tak beda.
Rozmawialam jeszcze z matka i ponoc ze mna by,o to samo, kolki od poczatku (za to wczesniej sie skonczyly), przy czym od urodzenia podawala mi herbatke z kopru, dzieki czemu trwaly w ciagu doby gora 2-3h. A nie od popoludnia do polowy nocy
Poza tym podawala mi ją ze szczyptą czystej glukozy zebym chętniej pila. Patrząc więc na to, ze przeżylam to i 26lat mam sie calkiem dobrze, zrobilam to samo, Maks przed chwila wypil duszkiem 30ml herbatki i usnąl jak zabity. Ciekawe na jak dlugo ale widac ze mu pomoglo.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wow, pięknie! my tyle w 7 tygodni

cholerka, biedna jesteś strasznie ja też nie wierzę, że to dieta, ale rozumiem Twój strach. A co gdybyś po konsultacji z lekarzem spróbowała nutridrinków na przykład?... są pyszne i wysokoodżywcze
http://www.nutridrink.pl/
Hmm, troche dziwne te drinki Troche jak dla koksiarza

Cytat:
Ciąża, połóg i kp to jednak spore obciążenia dla organizmów, ja bym jednak radziła starać się normalnie jeść. A nutridrinki są ok, tylko że ja bym jednak je traktowała jako dodatek, a nie jako zamiennik jedzenia. Jako pełnowartościowy posiłek to są traktowane przez ludzi wychodzących z ciężkiej anoreksji :/

Nie wolno nam nie jeść, bo się wpędzimy w ciężką anemię, a z tego się ciężko wyłazi. Zaraz się posypią zęby, skóra, paznokcie...że nie wspomnę o braku sił do zajmowania się dzieckiem.
I depresję
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:23   #3423
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A u nas dziś będą goście, a młoda od rana jest marudna...boję się jak jeszcze na gości zareaguje :/ Dobrze że to nie będą ludzie "daj dzieciaczka na rączki" :/

No ale z chłopa pomocy pewnie dziś nie będę miała, po ostatnich nocach jest tak wykończony, że pewnie wypije dwa drinki i padnie i nie dobudzę go do rana

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

I się jednak z tym muszę zgodzić i pogodzić: dwa dni jedzenia ściśle wg. diety i co? Jest 16:00 a Maks juz sie zaczyna prężyc Także mam w dooopce te wszystkie psychodiety. Bede jesc jak wczesniej czyli unikac wzdymającego, smażonego i ostrego, bo kolki i tak beda.
I słusznie. Trzeba przyjąć do wiadomości, że on tak ma i tyle, próbować jak najbardziej ulżyć i czekać aż samo przejdzie z czasem
Stary 2015-11-10, 16:28   #3424
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
No i to mnie wkurza
Do d*py, chyba sie umowie do poradni laktacyjnej i pogadam, sama bez przykazu przy tych kolkach boje sie teraz zjesc cokolwiek.
Nie katuj się tylko jedz normalnie. Po kolei włączając kolejne składniki, żebyś wiedziała co ewentulanie szkodzi. A już na pewno białe pieczywo z masłem nie jest tym co powinnaś jeść... Akurat z tego co pisałaś jako wegetarianka prowadziłaś bardzo zdrowy tryb życia i tego bym się trzymała. Sama też już widzisz, że jesz jak jesz a Maksia i tak brzuszek męczy... Dieta matki kp ppwinna byc różnorodna i bogata 2 wszelkie składniki odżywcze. Najlepiej na początek może ugotuj sobie jakąś zupę krem ? Albo sałatkę z ryżem i warzywami jak Agatka proponuje ? Jak jeden dzień zjesz normalnie i będzie jakąś mega tragedia to wrócisz do "diety cud".

Jak mnie położna na pierwszym spotkaniu opieprzyła, że na śniadanie jadłam jajecznicę i kanapkę z pomidorem to ją olałam i więcej sie z nią nie spotkałam
Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ale mam dzisiaj dzień, normalnie nie mam kiedy na tyłku usiąść :/ dziewczyny postanowione jutro sie przeprowadzamy!!! wiec dzis wielkie pakowanie przewożenie (na szczęście to blisko) na jutro umówieni koledzy tżta i heja wkoncu bo u nas w domu wygląda od jakiegoś czasu jak po pzrejściu tajfunu.

z ciekawych spraw była dziś u nas położna, ale ona spoko jest wiec pogadałysmy powiedziała kilka rzeczy o których musze pamiętać, obejrzała krocze ładnie sie goi wszytko, a wczoraj wypadł sam ostatni szew, ja nie wiem jak oni mnie tam zszyli zeby samo wszytko wypadało no i odpadł nam pępuszek jeszcze jest taka ranka ale juz to paskudne takie odleciało uff, 10 dzień.
Gratulacje ! Jak się już ogarniecie to pokaż zdjęcie pokoiku
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 16:48   #3425
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
A czemu sosu nie? Ja zrezygnowalam z rzeczy wzdymajacych , duzek ilosci nabialu i bialego pieczywa
Szpinak jadlam z Inga w ciazy i przy KP kilogramami i nic jej nie bylo a teraz sama by jadla tylko szpinak z makaronem

O wlasnie nalozylam sobie placente mam nadzieje ze bede systematyczna... tylko te ampulmi sa bardzo nie wygodne jak myslicie czy jak przeleje te ampulki to buteleczki z psikaczem to cos sie stanie jakos sie utleni dzialac nie bedzie?
Moje dzieci spia <3 jedna z prawej druga z lewej i nie mam jak wstac ale nie marudze bo chociaz mam wymowke aby nie sprzatac
Jeszcze trzeba na zakupki jechac jutro cos na obiadek zrobic zupka jakas i placki po wegiersku mmm

Bo do sosu bym musiala mąke zrumienić a to juz wg niej smazone.
Ale z tym koniec i jutro zrobie i tak
A do szpinaku dajesz troszke czosnku czy nic? Bo jakos tak nie moge sobie wyobrazic smaku bez

Cytat:
I słusznie. Trzeba przyjąć do wiadomości, że on tak ma i tyle, próbować jak najbardziej ulżyć i czekać aż samo przejdzie z czasem
Dokładnie
Właśnie lula po herbatce juz 40min
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Nie katuj się tylko jedz normalnie. Po kolei włączając kolejne składniki, żebyś wiedziała co ewentulanie szkodzi. A już na pewno białe pieczywo z masłem nie jest tym co powinnaś jeść... Akurat z tego co pisałaś jako wegetarianka prowadziłaś bardzo zdrowy tryb życia i tego bym się trzymała. Sama też już widzisz, że jesz jak jesz a Maksia i tak brzuszek męczy... Dieta matki kp ppwinna byc różnorodna i bogata 2 wszelkie składniki odżywcze. Najlepiej na początek może ugotuj sobie jakąś zupę krem ? Albo sałatkę z ryżem i warzywami jak Agatka proponuje ? Jak jeden dzień zjesz normalnie i będzie jakąś mega tragedia to wrócisz do "diety cud".

Jak mnie położna na pierwszym spotkaniu opieprzyła, że na śniadanie jadłam jajecznicę i kanapkę z pomidorem to ją olałam i więcej sie z nią nie spotkałam
Juz sprawdzilam wczoraj i dzis nie jedzac prawie nic a i tak zaczął sie juz preżyc, takze nie ma co szalec z dietami
Trudno, trzeba przeczekac te kolki. Moge jedynie probowac mu ulzyc i sama starac sie nie oszalec ze zmeczenia przy kolejnych nieprzespanych nocach

Co do poloznej, to ta moja ogolnie jest bardzo fajna, dostalam na nia namiar z polecenia a z dieta wyskoczyla dopiero jak zapytalam co sadzi o podaniu Maksowi kopru wloskiego na ten brzuszek. I mowila, ze ogolnie sa dzieci przy ktorych mozna wszystko jesc ale sa takie bardzo wrazliwe i trzeba diete, ale z samą dieta to już troche odpłynela
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:02   #3426
niud
Wtajemniczenie

Z innej beczki. Czy któraś z Was zgłębiała temat wydłużonego urlopu rodzicielskiego od 2016 ? Czy my się będziemy na to łapać czy nie bardzo ? Tak to jest opisane w artykułach że nie kumam a nie mam czasu zgłębiać tematy - może mamy to jakaś znawczynię prawa pracy ?
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:20   #3427
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Z innej beczki. Czy któraś z Was zgłębiała temat wydłużonego urlopu rodzicielskiego od 2016 ? Czy my się będziemy na to łapać czy nie bardzo ? Tak to jest opisane w artykułach że nie kumam a nie mam czasu zgłębiać tematy - może mamy to jakaś znawczynię prawa pracy ?
Tu chyba jedt to dobrze wyjasnione. W dlugosci irlopu nic sie nie zmienia http://www.rodzicielski.gov.pl/aktualnosci
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 18:18   #3428
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Elvegirl ja też przemywam to tylko wodą przegotowaną.

Ja ciągle sobie powtarzalam ze będę karmić piersią za wszelką cenę. Ale jednak nie za cenę nieprzespanej nocy :p moja na szczęście tylko się obudzi na jedzenie, poje przez 10 minut i śpi dalej, bez problemu odkładam ją do łóżeczka i mogę spać dalej.
A nie odbijasz Jej i nie zmieniasz pieluchy? Moja zawsze prawie nakupka przy jedzeniu;p samo jedzenia to pikus bo tez cyca z 10-15 min gora ale ta cala reszta pozniej to eh.... Jeszcze przewaznie w nocy przy przewijaniu sie posika i obkupka to i zmiana ciuszkow i tak schodzi do godziny lub poltora nawet czesto

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Pasztetnik mojej Gabi pomogl ten Lakcid. Przestala sie tak prezyc i cierpiec niemilksiernie przy baczkach i kupkach to nie zadne faszerowanie, bo to zywe kultury bakterii i bierze maluch 10 dni raz dziennie a nie caly czas juz pisalam na FB chyba ze moja polozna nawiedzona na kp i ogolnie wszytstko naturalnie a to polecila wiec to raczej nic zlego dzis 4 dzien bierze i serio widze poprawe. Pierdzioszki ida bez mordowania Jej uciskaniem nozkamj brzuszka itd. No ja tylko pisze jak u nas jest jak na razie super sie sprawdza. Jak na razie...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Pomidory niby mozna tylko te z wlasnego ogrodka bo te sklepowe to sama chemia i nie wolno, a skąd jej takie mam wziąć w listopadzie Z warzyw nic nie wolno tylko marchewka, sałata to zło. Z owoców tylko jablka i to pieczone. Mięsa nie jem więc malo co mi zostalo. Na obiad mam do wyboru łyse ziemniaki lub ryż. Bo sosu żadnego tez nie wolno A tak bym zjadla taki z maki na maselku z koperkiem... Albo lasagne ze szpinakiem... nie wolno, bo szpinak kwaśny. Albo leczo paprykowe... Nie wolno bo niby papryka tez wzdyma.
Na wszystko zakaz, no masakra! Ani smażyć ani piec, tylko gotowane lub surowe.

Ja juz ocipiałam z tym co moge jesc, od wczoraj jem zgodnie z zaleceniami położnej tylko bulki/drozdżówki/twaróg/jogurt naturalny a do picia goła woda, obawiam sie ze to sie skonczy jedna wielka sr*czka Oby tylko u mnie

A i tak nie wierze, ze to wina mojej diety te wzdęcia u małego, bo w szpitalu z braku czasu i sil jadlam same suchary z woda i co? Maks i tak się prężyl wieczorami. Z reszta wczoraj cały dzien głodowalam a wieczorem i tak Maks sie prężył i plakal, dopiero herbatka pomogla.
A w domu i tak odrzucilam od początku wszystko co smazone, wzdymajace i gazowane. Nie wierze zeby az tak zle natura to wymyśliła by tak sie ograniczac....

Po tym dzisiejszym "śniadaniu" to nie mam sily na nic, glowa mnie boli i dół mnie łapie bo czlowiek wykończony obolaly a nawet niczym smacznym sie pocieszyc nie moze
No i niby jak Ty masz miec sile. Uwazaj bo to sie moze zle skonczyc dla Ciebie. Z tabletek tyle witamin i mineralow nie wchloniesz:/ jak to pieczone nie? A dlaczego niby? A jablko mozna pieczone? Bez sensu. Przeciez sie wykonczysz dziewczyno na takiej diecie. Jeszcze nie jesz miesa:/

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:

Haha no wymowka niezla do niesprzatania. Musze sobie dziecko dorobic bo Gabi tylko z jednej strony mnie blokuje a druga moge wstac;P
A Ty tez bedziesz jadla placka po wegiersku? Nie boisz sie ze to smazone i celula czosnek? Jak bym zjadla aaaaa ale sie boje

Kurde tak zauwazylam wczesniej ze jak zjadlam groszek to na nastepny dzien Gabi sie meczyla a znowi jak pozniej jadlam same dozwolone rzeczy przez moja nawiedzona polozna to i tak sie w ktorys dzien meczyla wiec stwierdzilam ze to nie byl ten groszek pewnie tylko po prostu sie meczyla ale jednak nie mam odwagi z ta cebula:/ a ja tak lubie cebule eh
Stary 2015-11-10, 19:05   #3429
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
A do szpinaku dajesz troszke czosnku czy nic? Bo jakos tak nie moge sobie wyobrazic smaku bez

Dokładnie

Juz sprawdzilam wczoraj i dzis nie jedzac prawie nic a i tak zaczął sie juz preżyc, takze nie ma co szalec z dietami
Trudno, trzeba przeczekac te kolki. Moge jedynie probowac mu ulzyc i sama starac sie nie oszalec ze zmeczenia przy kolejnych nieprzespanych nocach

Co do poloznej, to ta moja ogolnie jest bardzo fajna, dostalam na nia namiar z polecenia a z dieta wyskoczyla dopiero jak zapytalam co sadzi o podaniu Maksowi kopru wloskiego na ten brzuszek. I mowila, ze ogolnie sa dzieci przy ktorych mozna wszystko jesc ale sa takie bardzo wrazliwe i trzeba diete, ale z samą dieta to już troche odpłynela
Bez czosnku tez jest ok czasami z lenistwa nie dawalam mysle ze jak zjesz teroche to dziecko nie poczuje

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A nie odbijasz Jej i nie zmieniasz pieluchy? Moja zawsze prawie nakupka przy jedzeniu;p samo jedzenia to pikus bo tez cyca z 10-15 min gora ale ta cala reszta pozniej to eh.... Jeszcze przewaznie w nocy przy przewijaniu sie posika i obkupka to i zmiana ciuszkow i tak schodzi do godziny lub poltora nawet czesto

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Pasztetnik mojej Gabi pomogl ten Lakcid. Przestala sie tak prezyc i cierpiec niemilksiernie przy baczkach i kupkach to nie zadne faszerowanie, bo to zywe kultury bakterii i bierze maluch 10 dni raz dziennie a nie caly czas juz pisalam na FB chyba ze moja polozna nawiedzona na kp i ogolnie wszytstko naturalnie a to polecila wiec to raczej nic zlego dzis 4 dzien bierze i serio widze poprawe. Pierdzioszki ida bez mordowania Jej uciskaniem nozkamj brzuszka itd. No ja tylko pisze jak u nas jest jak na razie super sie sprawdza. Jak na razie...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

No i niby jak Ty masz miec sile. Uwazaj bo to sie moze zle skonczyc dla Ciebie. Z tabletek tyle witamin i mineralow nie wchloniesz:/ jak to pieczone nie? A dlaczego niby? A jablko mozna pieczone? Bez sensu. Przeciez sie wykonczysz dziewczyno na takiej diecie. Jeszcze nie jesz miesa:/

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Haha no wymowka niezla do niesprzatania. Musze sobie dziecko dorobic bo Gabi tylko z jednej strony mnie blokuje a druga moge wstac;P
A Ty tez bedziesz jadla placka po wegiersku? Nie boisz sie ze to smazone i celula czosnek? Jak bym zjadla aaaaa ale sie boje

Kurde tak zauwazylam wczesniej ze jak zjadlam groszek to na nastepny dzien Gabi sie meczyla a znowi jak pozniej jadlam same dozwolone rzeczy przez moja nawiedzona polozna to i tak sie w ktorys dzien meczyla wiec stwierdzilam ze to nie byl ten groszek pewnie tylko po prostu sie meczyla ale jednak nie mam odwagi z ta cebula:/ a ja tak lubie cebule eh
Ja ogolnie gotuje raczej zdrowo wiec placek smaze na minimalnej ilosci tluszczu a nawet na suchej jedna cebula nie zaszkodzi jadlam juz spagetti z cebulka i bylo ok
Stary 2015-11-10, 19:08   #3430
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Tak to chyba nie od diety zależy..ja ost zaczęłam się ograniczać ze względu na brzuch małej ale i tak nic to nie dało.
A dziś m się aż,słabo zrobiło
Trzrba jeść bo na prawdę siły będzie brak, a najgorsze to ze nieraz czaś brak wiec chociaż zjeść trzeba konkretniej.
U nas na brzuszek najlepsze spanie u mnie na brzuxhu, już ponad godzinę tak leży i ani za kwili, a po odlozeniu było by jeczenie wiec na razie leży u nas brzuszek boli z rana, a potem po 14 się zaczyna..
Stary 2015-11-10, 19:41   #3431
Oliath
Zakorzenienie

Kubuś ma kiepski dzień, trudno mu się zasypia nawet w kokonie ciasnym, ryczy rozdzierająco
Laski, czy mówiąc "kochanie, wyglądasz na bardzo zmęczoną" mąż ma na myśli, że wyglądam jak zombie?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:05   #3432
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Maggie a Ty jakie mleko dajesz?
Ja daję Nan HA i póki co odpukać młody nie ma kolek i praktycznie po każdym jedzonku kupka więc się nie męczy

Byłam dzisiaj u mnie położna. Z ważniejszych rzeczy to mówiła jak karmię mm dawać dziecku wodę, czyli sprawdziło się to co mój mąż wyczytał. Mówiła że mm jest ciężkie i najlepiej po jedzonku dać trochę dziecku wody.

No i młody ma uczulenie na pampersy .....
Zmieniłam na DADA

Dziewczyny po cc, czy Was też tak boli kręgosłup ??
Mnie najbardziej między łopatkami ciągle pobolewa

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Położna kazała mi obserwować małego sutki są białe.. mówiła że to syndrom... ale nie pamiętam czego ;/

Może któraś coś wie co to może być ??

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Elvegirl ja też przemywam to tylko wodą przegotowaną.

Ja ciągle sobie powtarzalam ze będę karmić piersią za wszelką cenę. Ale jednak nie za cenę nieprzespanej nocy :p moja na szczęście tylko się obudzi na jedzenie, poje przez 10 minut i śpi dalej, bez problemu odkładam ją do łóżeczka i mogę spać dalej.
Ja ostatnio miałam przeboje z kp od 22 do 3 i już tak odlatywałam, że mnie mąz kilka razy budził.
Jakoś boję się spać z dzieckiem, żebym nic maleństwu nie zrobiła. No i skończyło się na butelce..

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2015-11-10 o 20:16
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:31   #3433
mala29lll
Zakorzenienie

MAGGIE ja pisalam juz nie raz ze mnie tak kregoslup boli. Teraz tez i bark przy okazji:/
Stary 2015-11-10, 20:32   #3434
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
A nie odbijasz Jej i nie zmieniasz pieluchy? Moja zawsze prawie nakupka przy jedzeniu;p samo jedzenia to pikus bo tez cyca z 10-15 min gora ale ta cala reszta pozniej to eh.... Jeszcze przewaznie w nocy przy przewijaniu sie posika i obkupka to i zmiana ciuszkow i tak schodzi do godziny
Ja najpierw przewijam, karmię i odbijam a potem odkładam do łóżeczka. Śpi jak zabita a zabiera mi to max 30 minut. Zdarza się że podczas jedzenia kupę zrobi to bezczelnie jej przerywam i ją przewijam. Bo gdybym zmieniała jej pieluche po jedzeniu to by się rozbudzila i wszystko zarzygala i musiałabym bawić się od nowa w karmienie.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:47   #3435
gosiek0388
Zadomowienie

Maggie mnie tak bolały krzyże po cc teraz już mnie nie bolą ale między lopatkami mnienie bolało w ogole. Mi położna mowila ze dałam mlodej jakieś hormony bo miała duże sutki ale nic nie mówiła żeby cokolwiek z tym robić
Stary 2015-11-10, 21:55   #3436
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Rosnie jak szalona zaraz 62 nedzie nosic Inga tyle nosila jak miala z 4 msc
Mój tez jutro 4 tygodnie. Kiedy to zleciało.

Cytat:

Dokładnie

Ja juz czosnku uzywałam, i wszystko ok. Zresztą dla mnie dieta matki karmiącej nie istnieje.
Cytat:

Wczoraj na obiad jadłam schab duszony w cebuli. Zresztą w szpitalu dostałam taką książeczkę i przy jadłospisach wyczytałam, ze jak się spożywało w ciąży czosnek i cebulę to spokojnie można jeść, bo dziecko juz jest przyzwyczajone i jest małe prawdopodobienstwo ze będzie mu przeszkadzać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 21:55   #3437
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Mnie po cc z Inga plecy bola caly czas w jakos 4msc po musialam dostawac zastrzyki w kregoslup bo mi cos strzelilo ze ruszyc sie nie moglam. Teraz tez boli jak porobie za duzo :/ czasami czuje sie jak 70 latka przez plecy...
Stary 2015-11-10, 22:40   #3438
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najpierw przewijam, karmię i odbijam a potem odkładam do łóżeczka. Śpi jak zabita a zabiera mi to max 30 minut. Zdarza się że podczas jedzenia kupę zrobi to bezczelnie jej przerywam i ją przewijam. Bo gdybym zmieniała jej pieluche po jedzeniu to by się rozbudzila i wszystko zarzygala i musiałabym bawić się od nowa w karmienie.
mam dokładnie taką samą kolejność.
w ogóle zawsze przewijam przed jedzeniem by później juz nim nie tarmosić by nie poulewał

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 00:06   #3439
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
MAGGIE ja pisalam juz nie raz ze mnie tak kregoslup boli. Teraz tez i bark przy okazji:/
Chlip ; ( kiedy to cholerstwo minie..mmm

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Maggie mnie tak bolały krzyże po cc teraz już mnie nie bolą ale między lopatkami mnienie bolało w ogole. Mi położna mowila ze dałam mlodej jakieś hormony bo miała duże sutki ale nic nie mówiła żeby cokolwiek z tym robić
Straszny ten ból jest ; ( czy to leżę czy chodzę. . Ale nie chce brać tabletek bo wystarczająco nafaszerowali mnie w szpitalu :/

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mam dokładnie taką samą kolejność.
w ogóle zawsze przewijam przed jedzeniem by później juz nim nie tarmosić by nie poulewał
Niby tak ale jak w trakcie jedzenia robi kupę to przecież też dziecku musi się odbić zanim położy się na przewijak. ..

Mam ten sam problem co MALA bo u mnie praktycznie zawsze po jedzeniu jest kupka albo 2 w 1

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:

Rosnie jak szalona zaraz 62 nedzie nosic Inga tyle nosila jak miala z 4 msc
Co do placenty nie można tak zrobić. .
Ona jest zdatna do użytku jedynie przez 15 minut.
Ja niedługi tez się zabieram za włosy
Stary 2015-11-11, 02:57   #3440
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ona jest zdatna do użytku jedynie przez 15 minut.
Ja niedługi tez się zabieram za włosy
A co to za placenta? Mi też coś zaczynają powoli lecieć włosy. ..

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:26   #3441
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No, jakoś przeżyliśmy wczorajszą imprezę, młoda co prawda nie schodziła mi z rąk i mam dziś zakwasy że omg, no ale jeśli dzięki temu się czuła bezpieczniej, to co zrobić...
Potem miała lekki problem z zaśnięciem, ale jak już się nam udało, to spała ładnie cztery godziny i po karmieniu padła od razu, teraz już ładnie śpi czwartą godzinę.

Była u nas jej przyszła koleżanka ze szkolnej ławki starsza o 7 miesięcy Nasza przy tamtej to taka kruszyneczka...jeszcze zawsze jak mam ją na rękach to podkurcza nóżki, więc już w ogóle maleństwo totalne Aj, z jednej strony nie mogę się doczekać kiedy moje dziecko zacznie siedzieć, gaworzyć, udzielać się intensywnie w towarzystwie, ale z drugiej...trzeba się nacieszyć maleństwem póki można

No i jestem pełna podziwu dla swojego lubego, jak zawsze po alkoholu śpi jak zabity, tak dziś w nocy zrywał się na baczność na najmniejszy kwik młodej Wiadomo, zajmować się nią mu nie pozwoliłam, nie będzie pijok mi dziecka brał na ręce, wózek mu tylko wolno było potrzymać ale jestem pod wrażeniem, myślałam że tylko matkom się tak czujność wyostrza

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Mnie też włosy lecą, ale mam wrażenie że mocno leciały tylko przez 3 dni, teraz to już wypadają tak...normalnie Zawsze mi ich sporo leciało, bo ogólnie sporo ich mam. Teraz mam rozkminę czy farbować, czy przypomnieć sobie jak wygląda mój naturalny kolor
Stary 2015-11-11, 09:39   #3442
AgatkaSz
Wtajemniczenie

O ja wlasnie tez tak mysle czy nie wrocic do natury bo jak zobaczylam czuprynke Nel jakie ma piekne a wlasnie ja mam taki kolor to zachcialo mi sie zdrowych lsniacych wlosow ... teraz mam niby zdrowe ale krusza mi sie przy karku i mam takie odrastaja kikuty

Nie bede za bardzo narzekac na noc bo wiem jak macie okropnie czasami ale o 5 rano zaczelam karmic, Nel walnela kupke no to przebralam... to sie ulalo i mokra pizamka przebieranie, troche cyca na sen i sie kreci patrze a jej siuski wyciekly z pampka i znowu cala mokra i znowu przebieranie :/
Stary 2015-11-11, 09:47   #3443
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja mam o tyle problem, że się farbowałam na blond, a wiadomo jak ciemny odrost wygląda...ale jak tak patrzę na ten który już mam i widzę swój kolor, to dumam czy by nie skorzystać z okazji, że już mam odrost większy niż zwykle i spróbować to przeżyć
Szkoda że nie da się pofarbować włosów nie ruszając odrostów...znaczy da się, ale nie znajdę nikogo kto by się tego podjął

O tak, przebieranie...ja o 23 wstawiłam pralkę, bo moje dziecko podsumowało imprezę kupą z wyrzutni rakietowej
Stary 2015-11-11, 09:47   #3444
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dziewczynki ja tylko na chwilę z pytaniem do Oliath, jak długo stosowałaś tribiotyk na brodwakę i ile razy dziennie??? odciągałaś pokarm z tej piersi czy myłaś przed podaniem Kubusiowi??? moja trochę się podgoiła, ale ta rana ma już ponad dwa tygodnie i trochę się ropy wylewa, więc połozna zaleciła ten tribiotyk, że się może szybciej zagoi... ale szczerze powiedziawszy mimo sporego bólu przy przystawianiu małej wolałabym ją dalej tą piersią karmić...

a jak moja ma problemy z kupkami to tez jej ta herbatka z kopru włoskiego pomoże?!?!?!?! ile tego dawać?????
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:49   #3445
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Daisy, jak jest ropa to niech Cię ręka boska broni przed karmieniem.
Stary 2015-11-11, 10:13   #3446
Libra2
Zadomowienie

Witam się po ciężkiej nocy...
Byliśmy wczoraj na szczepieniu i mały trochę to odchorował.
Gorączkował ,marudził i ogólnie mu było źle więc praktycznie całą noc spędził na moich rękach.Na ojca się pogniewał bo to On go trzymał jak był kłuty.W ogóle to się pochwalę że mój żarłok podwoił masę urodzeniową i waży teraz 4650 gram,trochę się zdziwiłam jak to usłyszałam bo w dalszym ciągu wydaje mi się taki mały i kruchy no ale waga nie kłamie. W związku z tym odrzucam moją teorię jakoby się nie najadał i jak na razie chowam mm i butlę daleko w szafie i dzielnie karmię cycem.
Stary 2015-11-11, 11:12   #3447
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No i jestem pełna podziwu dla swojego lubego, jak zawsze po alkoholu śpi jak zabity, tak dziś w nocy zrywał się na baczność na najmniejszy kwik młodej Wiadomo, zajmować się nią mu nie pozwoliłam, nie będzie pijok mi dziecka brał na ręce, wózek mu tylko wolno było potrzymać ale jestem pod wrażeniem, myślałam że tylko matkom się tak czujność wyostrza Mnie też włosy lecą, ale mam wrażenie że mocno leciały tylko przez 3 dni, teraz to już wypadają tak...normalnie Zawsze mi ich sporo leciało, bo ogólnie sporo ich mam. Teraz mam rozkminę czy farbować, czy przypomnieć sobie jak wygląda mój naturalny kolor
mój mąż za to miał imprezę firmową, zarzekał się że nie ma ochoty iść i wyjdzie o 10, po czym wrócił faktycznie po 10... ale rano. Mocno zmarnowany. Nigdy mu się to nie zdarzyło wcześniej, więc byłam już lekutko zdenerwowana, bo nie odbierał... powiedziałam mu tylko że z nim W OGÓLE nie rozmawiam, pobłąkał się po kuchni i poszedł spać. Nie wiem, czy bardziej jestem rozbawiona, ciekawa gdzie był czy wściekła, że nie dał znaku życia

Mi też lecą kłaki, a takie były piękne!!!

Elve ja sobie zdjęłam kolor Elgonem w domu - na 2 raty - po tym, jak fryzjer powiedział (w renomowanym salonie!!! ), że nie da się zdjąć bez potwornego zniszczenia włosów - tiaaaa, guzik prawda - elgon mi nic a nic nie poharatał włosków, zdjął czerń do rudawego brązu i zaczęłam wtedy oryginalną indyjską henną khadi na kasztanowo barwić. Piękne, błyszczące, grube włoski plus w ciązy hormonami stuningowane - no bajka szkoda trochę, że mi teraz połowa wyleci oraz że barwienie henną to jakieś 4 h zabawy z kupą na głowie i kolejne 2 h spłukiwania i rozczesywania

No ale Ty elgonem nie zdejmiesz koloru utlenionego ale trzymam kciuki za powrót do kolorku własnego, najwyżej się przemęczysz z naturalnym ombre
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na chwilę z pytaniem do Oliath, jak długo stosowałaś tribiotyk na brodwakę i ile razy dziennie??? odciągałaś pokarm z tej piersi czy myłaś przed podaniem Kubusiowi??? moja trochę się podgoiła, ale ta rana ma już ponad dwa tygodnie i trochę się ropy wylewa, więc połozna zaleciła ten tribiotyk, że się może szybciej zagoi... ale szczerze powiedziawszy mimo sporego bólu przy przystawianiu małej wolałabym ją dalej tą piersią karmić...

a jak moja ma problemy z kupkami to tez jej ta herbatka z kopru włoskiego pomoże?!?!?!?! ile tego dawać?????
1. Długo, coś ze 2 tygodnie
2. za każdym razem gdy ściągnęłam mleczko
3. myłam wodą z mydłem przed odciąganiem
4. ja na początku sciągałam, potem przyszła do nas położna i kazała NORMALNIE KARMIĆ jeśli ból pozwoli, ale mi nic nie leciało z tego ropnia, nic się nie wylewało, tylko potwornie bolesna grudka nabrana była. Jeśli się wylewa, to nie karm na razie, kochana. Zalecz. I gdyby do mleczka odciągniętego się dostała ropa, to też musisz wylać . Smaruj, myj mydłem przed sciąganiem, dużo wietrz, możesz powoli podsuszać takim proszkiem do kupienia w aptece - DERMATOL http://alejka.pl/458-dermatol-proszek-2g.html - odkaża i suszy w oczach .
A jak się tylko przestanie sączyć/ wylewać, to możesz karmić

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
W ogóle to się pochwalę że mój żarłok podwoił masę urodzeniową i waży teraz 4650 gram,trochę się zdziwiłam jak to usłyszałam bo w dalszym ciągu wydaje mi się taki mały i kruchy no ale waga nie kłamie. W związku z tym odrzucam moją teorię jakoby się nie najadał i jak na razie chowam mm i butlę daleko w szafie i dzielnie karmię cycem.
Cudnie!!! Twój okruszek waży więcej od Kubusia!! a przecież maleńki się urodził, ile to było - 2300? super wynik, GRATULACJE!!
Kubulek
Stary 2015-11-11, 11:19   #3448
gosiek0388
Zadomowienie

AgatkaSz jakiej firmy Masz ta płacenie?Bo zamierzam zakupić bo pierwszy raz słyszę tu od Was i płacenie a podregenerowalabym moje wiorowate wlosy
Stary 2015-11-11, 11:19   #3449
Oliath
Zakorzenienie

Widziałyście to?...
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ch,185097.html
Kubulek
Stary 2015-11-11, 11:21   #3450
gosiek0388
Zadomowienie

Placente miało być eh ten telefon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości