|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
na szczęście jest tyci tyci i wystarczy wymyć przed nakarmieniem...
Cytat:
![]() moja kruszyna po 4 tygodniach przybrała 1kg Cytat:
![]() dzieki za odp, u mnie wyglada to trochę łagodniej, więc postosuję z 7dni i zobaczę co z tego wyniknie, czyli mogę smarować więcej niż 3razy a ile odciągać aby sobie krzywdy nie zrobić, bo nadal u mnie nawał trwa, cyce twarde jak kamienie i nie chcę się przestumulować, wystarczy 70ml?????czyli jak ropy nie ma za wiele to mogę cycusia umyć porządnie i karmić małą cycem? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprubuje. Tylko jak bedzie kupka po jedzeniu jak przewaznie to lipa:/---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Sprobuje* mozg mi nie wrocil po ciazy hihi i byki strzelam az wstyd;P
|
|
#3453 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie wiem czy się wściekać, czy pękać ze śmiechu ![]() Dobra rzecz ale niestety nie dla mnie Ja to nawet nie wiem jak to jest z kolorem na moich włosach, bo nie miałam ich stricte rozjaśnianych, a po prostu używam farb, ale one też na pewno kolor jakoś tam wytrawiają...Do henny nie mam cierpliwości W młodości zawsze robiłam sobie na zimę hennę w czerwieni ale wkurzała mnie, bo nie dość że nakładało się toto...bez komentarza, to jeszcze kolor się spierał szybciej niż chemicznymi farbami.Cytat:
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
#3455 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
więc skończyło się na ujednoliceniu do blondu znowu
|
|
|
#3456 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
podcieliśmy wczoraj wieczorem to wędzidełko i koszmar, koszmar, koszmar, cały wieczor ryku, noc niespana ![]() Miał dosc mocno ukrwione to wędzidelko, troche krwi się polalo i laryngolog orzewidując, ze go moze bolec, zalecil podac paracetamol w czopkach w razie bólu. No i wykrakal, bo po powrocie probowalam przystawic do golego suta - zassal na chwile Maż polecial po czopki, oczywiscie Maks go obkupkal trzy razy i strzelil fontanne na ściane zanim czopek w doopce pozostal. Po czopku troche pomoglo, przestal sie drzec ale nadal krzywil jak dawalam mleko... W koncu do rana wypijal z butelki coraz wiecej, az rano 150ml na raz Dobrze, ze mam tyle mleka, bo na żądanie mu odciagalam 100ml w 10min. Takze caly wieczor, noc i poranek na butli... I włsanie slysze ze sie budzi znwou glodny Bede mu dawac z butelki i po poludniu poprobuje przystawiac oby juz go nie bolalo. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za to robie tak, ze karmie najpierw jednym cyckiem, wtedy przewijam takiego pólspiącego i dopycham drugim cyckiem.
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Elve ja mialam robione Lorealem i ladne do konca byly pasemka tylko tym profesionalnym a nie sklepowym
PASZTETNIK mam to samo z reka i ramieniem od CC plus bol plecow. Czyli to jednak jakies powiklanie po CC z ta reka? Kurde ja nie wyrabiam juz jak maz poszedl donpracy wczoraj to cala noc i do 15 ja sie zajmowalam Gabi a wieczorem myslalam ze zdechne tak mnie ramie rwalo. Staralam sie w ogole nie nosic Jej na tej rece i lewej nic nie bylo a ta prawa to tragedia byla:/ Biedny ten Twoj Maksiu. Bolalo bidulka mam nadzieje ze dzis bedzie ok i Mu pomoze ten zabieg;*
|
#3458 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Pasztetnik, o rany
Biedactwa, oby było już tylko lepiej Mała, ja właśnie takie płowienie mam zawsze po profesjonalnych, sklepowe się na moich włosach lepiej trzymają Nigdy nie byłam normalna
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sprobuje dzisiaj zjesc kawaleczek schabowego bo juz nie wiem co mam jesc i zobaczymy. Usmaze go na oleju rzepakowym tloczonym na zimno wiec zdrowym wiec moje jakis jeden kwasik omega zostanie po podgrzaniu go. Fuck juz nie wiem gdzie rece wlozyc ze sprzataniem tak mi zaroslo brudem mieszkanie po przelezanej ciazy. Tzn na pierwszy rzut oka czysto ale w szafkach itd to tragedia:/
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba powiklanie, bo mnie zaczelo bolec zaraz nastepnego dnia po CC. Ponoc te wszelkie bole maja minąc ok 6tyg po CC. A strasznie to wkurza, bo wez pompuj ciagle laktator taka niedowladna reka a potem jeszcze trzymaj dziecko do odbicia, niemam sily jeszcze tyle dni bez snu ![]() Laryngolog mowill ze nawet kilka dni moze go to bolec
|
|
#3461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziwni Ci fryzjerzy ,ze sie tego nie podejma. Jedyne wyjscie to pofarbowac sobie wlosy na Twoj naturalny kolor wiadomo z blondu sie wyplucze troche ale zawsze mozesz pozniej tylko na blond polozyc Ja farbuje sie lorealem majirel ale wiem ze braz sie nie trzyma za dobrze na rozjasnianych z brazów profesjonalnych chyba najlepiej trzyma sie matrix Cytat:
bo Ci fryzjerzy w salonach to by rozjasniacz nalozyli po calosci a nie srodek do sciagania koloru :P ja sciagalam kolor kilka razy i nigdy nic mi nie bylo A mąż by mial awanture za to ze nie dal znaku zycia nienawidze tego ... Cytat:
chyba elidor wstawie zaraz zdjecie
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mimo wszystko szczepię. Szczepić źle, nie szczepić źle... a im więcej czytasz, tym bardziej głupia się stajesz w tym temacie ![]() A to zależy od henny i od sposobu nakładania Khadi indyjska z amlą się nie spiera prawie w ogóle jeśli po zalaniu gorącą wodą odstawi się ją na 8 godzin, a pootem doprawi cytryną - ale nie wolno włosków potem tydzień myć szamponem ale włoskom baaaardzo służy moim Cytat:
Ja tak samo robię, bo też niecierpliwy Pan Sówka ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Hej, wracajcie baby na Wizaż, odpuścić tego fejsa!!!! Fejsbuczek do zdjęć i wyznań niepublicznych
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki AgatkaSz 😙.
Mi się lepiej pisze na Fb.Laptop mi padł pisze przez przeglądarkę na tel nie mogę cytować i mnie to wkurza.
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstawię wam dla porównania dwa zdjęcia,pierwsze ze szpitala drugie robione jakiś tydzień temu .
|
|
#3467 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Farbować na mój naturalny też próbowałam, zawsze wychodził dużo ciemniej, no i właśnie, zawsze było to zamalowywanie też odrostu, a tak to nie chcę. Spróbuję się pomęczyć, jak już odrost będzie większy, to będzie mniej bolało, będzie motywacja ![]() Wiśniowa czerwień wypiera się zawsze, to nie jest chyba naturalnie występujący barwnik...ale nie pamiętam już, ostatnio taką czerwień robioną henną rubiną miałam w maturalnej klasie Potem odkryłam Ferię l'oreala i tak mi zostało ![]() Ja nie czytam już fejsa, widzę wpisy na tablicy, ale nie mam do tego cierpliwości. Zero chronologii :/
|
|
|
#3468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. jakichkolwiek fałdek brak, wygląda jak w szpitalu, tylko na długość rośnie nasze maluszki w sumie rówieśnicy ![]() Cytat:
![]() EDIT: ja też bojkotuję raczej fejsa :p foty sobie do albumów na profilu wrzucam, bo traktuję fb jak chmurę - na wypadek gdyby mi dysk poszedł albo inne diabelstwo zdjęcia zniszczyło ;-)
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-11-11 o 15:20 |
||
|
|
|
#3469 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pajace nosi na 62/68 lub 68 i jedne są na styk inne trochę za duże ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedynie jak mała marudzi i płacze, bo coś ją męczy więcej niż beknięcie, to Tż też się marudzenie włącza i najchętniej by uciekł No i nie przewija niestety.
|
|
#3470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Ktoras juz probowala sexu ?
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja urodziła się z takimi długimi nogami, że pajace w rozm 62 były na styk, a nie lubię mieć wrażenia że nie może nóżek wyprostować. Generalnie mała przybiera mi na wadze bez szału i ta kwestia ciągle jest naszym zmartwieniem :/
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ile mniej więcej powinno przybrać dziecko w 2tyg? Jak Wasze maluchy przybierały na samym początku?
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Ja chcę odczekać miesiąc i się rzucam na tżta
|
|
#3473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zamowilam cotton balle z chin ciekawe kiedy przyjda
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
po mamusi nogi ma:P---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
|
#3474 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
ale dzielnie sobie stara z tym radzić. Pomaga bardzo, ale mało ma cierpliwości i nie bardzo umie to ukryć przed dzidziolem...a nie rozumie, że to małe wyczuwa każde zniecierpliwienie, każdą złość i reaguje nerwowością. Nie kuma że toto jeszcze nie rozumie i że chce przede wszystkim ciepła, spokoju i poczucia bezpieczeństwa, już by wychowywał że ojca się nie obsikuje w trakcie przewijania ![]() No i panicznie się boi pieluchy z kupą, nie wie co z tym zrobić ![]() Ja miałam mega plan...i dostałam @ w dniu przyjazdu lubego
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dostalam po 6msc ale caly czas KP Wogole smiesznie bo pierwsza @ dostalam w dniu urodzin i pierwsza po porodzie tez w dniu urodzin ciekawe jak teraz bedzie moge wogole nie miec bylo by cudownie.
|
|
#3476 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No też byłam zaskoczona, myślałam że póki jest laktacja, to @ nie ma. Ale może to dlatego, że moja laktacja do mega nędznch należy, nie wiem...w każdym razie @ jak trza, bo nie wierzę że raptem by wróciło takie krwawienie jak świeżo po porodzie
![]() Mnie @ nie przeszkadza, w sumie dobrze, bo już do gina pójdę na pełen przegląd
|
|
#3477 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tylko z apki przy karmieniu i jestem na bieżąco ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
I zdecydowanie wracajmy na wizaż. Mała odpowiadając na Twoje pytanie z fb - tak chodzę na spacer mniej więcej o tej samej porze. Po spacerze Wiktor śpi 2-3 h, więc mogę zrobić i zjeść w spokoju obiad i ogarnąć coś w domu )
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-11 o 18:27 |
||||
|
|
|
#3478 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Już zapowiedziałam mu, że jak chce planować kolejne, to niech już zacznie planować z kim
|
|
#3479 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko nie jestem pewna czy liczą od wagi urodzeniowej czy najniższej. Cytat:
A pamiętasz jak pisałam o spaniu z pierwszym dzieckiem w łóżku? W szpitalu owszem brałam ją do siebie, ale w domu dopiero dwa razy nad ranem ze mną spała Ja dokładnie nie pamiętam, ale dostałam okres jakieś 10-11 miesięcy po porodzie jak ograniczyłam karmienia młodemu ![]() Cytat:
Raczej skupiam się na przybieraniu, ale ja mam ciężką traumę po synku w tym względzie :/ A na spacerze Wiktor nie śpi? Bo ja małą karmię przed wyjściem gdzieś i zasypia włożona do wózka lub fotelika i mamy około 3 godziny zanim się obudzi wołając jeść.
|
|
#3480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czyli jaka bo nam sie komp zrypal i nie widze zdjec na wizazu:/ Cytat:
Szkoda ze nie moge zobaczyc:/ a na FB mozesz wstawic oba zdjecia? Cytat:
No to bys dzieci wiecej nie miala a Wy tam chcecie jednostke wojskowa wyprodukowac przeciez:P Cytat:
![]() No i cos Ci mialam jeszcze napisac i zapomnialam co:p dlatego nie cierpie pisac z tel grrrr Aaaaa mialam pisac ze ja zdjec Gabi nie dawalam nawet na moj profil. Wklejam tylko do naszej grupy. W ogole nie uzywam FB do niczeho innego niz grupa nasza a wrzuc fotke Ewci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

W związku z tym odrzucam moją teorię jakoby się nie najadał i jak na razie chowam mm i butlę daleko w szafie i dzielnie karmię cycem.
oraz że barwienie henną to jakieś 4 h zabawy z kupą na głowie i kolejne 2 h spłukiwania i rozczesywania 
ale trzymam kciuki za powrót do kolorku własnego, najwyżej się przemęczysz z naturalnym ombre 

a ile odciągać aby sobie krzywdy nie zrobić, bo nadal u mnie nawał trwa, cyce twarde jak kamienie i nie chcę się przestumulować, wystarczy 70ml?????
W młodości

czym Ty ja tam karmisz