|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Do bazy dawców miałam się rejestrować, ale okazało się że jestem w ciąży. Po urodzeniu na pewno to zrobię
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po małej przerwie. Przeprowadzka i sprzątaniem calrgo mieszkania mnie pochłonęlo .. teraz leżę bo brzuch mi się napina i robi strasznie twardy. Takze za wiele wysiłku chyba
w ogóle to kiepsko się czuje...Tak bardzo nie chce przeprowadzać się do bloku ale mus to mus hehe Starałam się was czytać na bieżąco ale niestety nie miałam chwili by się do czegoś odnieść :-( Jedynie krew pepowonowa ostatnio się przewinela. My bardzo chcemy ale niestety finansowo nie wyrobimy :-( chyba ze wygram w lotto...
|
#1773 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Bale sylwestrowe
Rok temu byłam w takiej restauracji gdzie robia wesela jest jezioro za oknami wielkimi było fajnie 2 lata temu byłam w Gdyni w hotelu i było swietnie. Kolacja przepyszna tajska zupa na przystawkę nr1 potem jakieś roladki z łososia a potem jagnięcina. Po kolacji juz tylko pomieszczenie z przystawkami i ciastami ale przepysznymi i sporo tego było . Kolorowe drinki robione przez barmana w cenie okrągłe stoły telebim z sylwestrem w Gdyni na każdej z trzech sal. Nasza sala same dziadki 60-80 lat i po północy został tylko nasz stolik Do tańczenia były 2 sale jedna z DJ-em jedna z orkiestra. Było super na prawdę. Ale wg mnie dużo zależy od towarzystwa muzyki i humoru w tym roku nawet nie brałam balu pod uwagę bo bez alko i z brzuchem to tak słabo Cloche wzdęcia to mam co wieczór juz sie boje tego wybrzuszenia a z drugiej strony czekam aż bedzie brzusio bardziej widoczny
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-11-11 o 19:34 |
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy u siebie sylwestra na jakieś średnio 20-26 osób juz 3 razy.z zawsze było super
staramy sie robić tematyczne i oręży, była jedna boba a'Ła lata 20-te, w zeszłym roku lata 70-te i zorganizowałam konkursy i karaoke i pokaz sztucznych ogni chłopaki zrobili, to była chyba najlepsza biba i jeden Sylwek taki zwykły. My bardzo często imprezowaliśmy, u nas jest 3-4 razy w roku taka sporsza biba. Teraz mniej wiadomo, u znajomych dopiero niedawno sie dzieci porodzily, wiec siłą rzeczy mniej sie chodzi. Ale bardzo lubimy organizować, mino ze przed i po jest strasznie duzo roboty. Brzuszki macie cudne, zaraz wam mojego kolosa wrzucę. Chociaż wszyscy mówią, ze mały a mi sie wydaje ogrooooomny Ooo znalazłam zdjęcie z ciazy z Kuba, wiec dla porównania w tej białej bluzce 20 tc w drugiej ciazy Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-11-11 o 19:53 |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
220 m 🙈
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki macie cudne, zaraz wam mojego kolosa wrzucę. Chociaż wszyscy mówią, ze mały a mi sie wydaje ogrooooomny
Ooo znalazłam zdjęcie z ciazy z Kuba, wiec dla porównania w tej białej bluzce 20 tc w drugiej ciazy[/QUOTE]
Edytowane przez GGI Czas edycji: 2015-11-11 o 20:05 |
|
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
I jak z utrzymaniem takiej powierzchni w czystości? Ja jestem przerażona bo tez mamy tyle powierzchni użytkowej plus pełne podpiwniczenie i nie wiem czy podołam
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maź sie wkurza... Moze kiedys pomyśle o sprzątaczce... Tak raz w tygodniu moze..
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za kciuki dziewczyny, TZ juz po, ale zacmakany po narkozie i duzo info od niego nie wyciagnelam.
Cloche- kerzkatheter, ale wada typowio funkcjonalna. Dodatkowa droga przewodzenia i nawerotow częstoskurcz typu re-entry (zespól WPW). Jak po macierzyńskim wyląduje w końcu na kardiologii, to możesz do mnie na korepetycje przyjechac Mój brzucho widoczny jest bardziej wieczorem niz rano, ale i tak jest sporo większy niz w tym samym czasie w pierwszej ciąży. Wy to macie dziewczyny leciutkie wybrzuszenia na razie ![]() Przykro mi z powodu białaczki dzieciaczka ![]() Do banku dawców jestem zapisana juz dobre 10 lat.
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Brzuch
Ale wy dziewczyny macie już widoczne te brzuszki. Ja od początku ciąży schudłam 5 kilo potem przybralam 1 kg po czym schudłam 1 kg a teraz przybralam 800 g. Lekarz powiedział że mam się nie przejmować bo dziecko przybiera prawidłowo a jak rośnie jest ok. Mial takie pacjentki które przybrały w ciąży tylko 3 kg a dzieci duże i zdrowe się urodziły. Ruchy dziś więcej leże niż chodzę. Ciśnienie mam dziś jak zdechła kura. A dziecię jest wyjątkowo ruchliwe normalnie jakbym mial jakąś salamandrę w brzuchu. Do tego jak się rusza to mnie tak kluje jak by mnie coś w macicy kłuło igłą- nie jest to przyjemne. Nie wiem co to -czy to moja kruszyna pępowinę szarpie. Czy mi się tak wydaje że to klucie w macicy a może to macica się podnosi albo więzadla z jednej strony rozciągają się.
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy 120 metrów w domu, ale drugie tyle jest jeszcze do zagospodarowania. Ale póki co nie stac nas na remont tam
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem takim przykładem przytyłam 3,5 kilo, córcia ważyła 3 kilo , zdrowiutka Ale to przez dietę cukrzycowa - ty tez na niej jesteś z tego co pamietam. Na tej diecie nie da sie przytyć... Dietetyczka mi wyliczyła ze powinnam zjeść 2400 kcal dziennie, jak mi sie udało uzbierać 1600 z dozwolonych produktów to był dobry dzień - wiec przytyć nie było z czego. Po porodzie ważyłam 5 kilo mniej niż przed ciąża i musiałam kupić ciuchy rozmiar mniejsze jak wracałam do pracy.
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ratunku, co na bol gardla? Tylko nie prenalen bo...slaby jest. Tantum verde mozna? Zaraz sie rozplacze z bezsilnosci
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie aktualnie najbardziej zastanawia, jak różne rodzaje operacji przy sercu jednokomorowym się wybiera. Niektórzy robią ostatnią operację (fontan) z tunelem w sercu, inni poza sercem z goretexem... I weź bądź mądra i decyduj co dla dziecka lepsze. Ja gadałam z lekarzami u nas i mnie przekonali do metody którą stosują, ale pewnie w innym centrum by mnie przekonali do innej metody a fakt jest taki, że i tak wszystko "wyjdzie w praniu" póki co jednak mój młody ma się dobrze i jestem dozgonnie wdzięczna lekarzom z monachium ![]() Aaa... miałam też o ruchach pisać. Teraz czuję już wyraźnie. Na usg czułam i widziałam co młoda wyprawia, więc to mnie utwierdziło, gdzie pukanie to dziecko a gdzie po prostu kiszki no ale 20tc, więc heloooł. ..
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem witam się z czeluści kuchni i po skończonej imprezie.
Wszystko wyszło, wszystko smakowało i było ok, niestety tylko mój własny ojciec a dziadek mojej Dwulatki nie pojawił się na urodzinach, bo miał kiepski humor. Po prostu szkoda słów i szkoda wszystkiego. Ech... |
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka coś mi aplikacja szwankuje... jak bardzo boli to paracetamol. A tak to miód, szałwia. .. tylko miodzio rozpuszczony w letniej wodzie (max 40st), a szałwią to jako parówka, do płukania gardła i do picia. Do ssania pastylki typu isla? I szalik non stop
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Oo udało się. A Tantum Verde podobno można. Z resztą w 2.trym już jest mniejszy rygor
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ale się objadłam u teściów ![]() Waga oj ja już nie wiem ile mam na plusie, ale dobre 5kg jak nie więcej... kurczę ostatnio tak gadałyście, o tych wyjazdach tżtów, i co dzisiaj się dowiedziałam, że mój za 2 tygodnie jedzie na tydzień na szkolenie do Finlandii.. no cieszę się, że ma szansę się rozwijać, ale nigdy na tak długo się nie rozstawaliśmy wrzucam zdjęcie mojego brzucha, który przy Waszych jest jakiś ogromny przepraszam za jakość, ale robione moim już trochę zdezelowanym telefonem
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
współczucia dla dwulatka i Jego Rodziny, to musi być bardzo ciężkie przeżycie, ja znajduje się w banku- to tak dla ogólnej informacji, ale dopóki nie urodzimy i nie minie pół roku nie wezmą od nas niczego, niestety.
Fajne brzuszki ja się niestety jeszcze nie mam czym chwalić, nie mówiąc już o tym, że dzisiejszej nocy miałam straszny sen, koszmar, w ogóle jakiś traumatyczny dla mnie. W śnie widziałam twarze dzieci, i w jednym miejscu brakowało twarzy dziecka, poczułam silne bóle i pojawiła się twarz i rozpoznałam w niej twarz mojego dziecka, mojego własnego dziecka. I w szpitalu niestety okazało się najgorsze. I przez cały dzień nie mogę przestać o tym myśleć a zaczęło się od tego, że nie czuję dziecka Mam wrażenie, że zaczyna mi siadać podświadomość, mam teraz strasznie dużo rzeczy i myśli w głowie, na głowie i chyba dlatego zaczyna mi system wywalać błędy. Jednak niestety jestem do tego stopnia przestraszona, że po prostu pójdę i zapiszę się na usg prywatnie, żeby tylko się uspokoić. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- A teraz drogie Panie po prostu udam się na spoczynek. Do usłyszenia jutro. |
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, skoro zadna z Was nie wypowiedziala sie odnosnie oswietlenia to sprobuje poruszyc jeszcze jeden temat z dziedziny urzadzania wnetrz. Mianowicie zastanawiam sie czy lepiej kupic lozeczko 120/60 czy 140/60. Jesli bysmy mieli dosc szybko 2 dziecko to starsze i tak musialoby mu w miare wczesnie zwolnic lozeczko i wtedy lepiej aby bylo mniejsze bo bedzie zajmowac mniej miejsca (a pokoj jeden). Z drugiej strony 140 wydaje sie bardziej uniwersalne.
Dodatkowo, nawet jesli kupimy jakas kolyske do naszej sypialni to dzieci z nich wyrastaja i tak okolo pol roku i wtedy, w przypadku wiekszego lozeczka musialoby juz spac raczej w swoim pokoju bo 140/70 to do sypialni juz nam nie wejdzie. Prosze o porade. |
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Ja nie jestem w bazie dawców ze względu na wieczną anemię- organizm słabo przyswaja żelazo i mam małe krwinki czerwone.
Jeszcze nie wiemy jak będzie przebiegać leczenie ale jeszcze walczą z sepsą. Kurcze, pamiętam jak w połowie sierpnia na weselu kuzynki był taki żywiołowy. Wasze brzuchy w porównaniu do mojego są malutkie. Wieczorem jakieś choróbsko zaczęło mnie dopadać, wszystko zaczęło mnie boleć, nagle straciłam siły. Położyłam się przed 20, Tż zrobił mi herbatę z dużą ilością soku z czarnego bzu i jest trochę lepiej ale szału nie ma. |
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
A ja pozdrawiam ze szpitala. .. z dziećmi podobno jest okej ale ból brzucha od wczoraj nie ustąpił i aż płakałam wiec teraz leżę.
Trzymajcie kciuki by szybko nas wypuścili. ...
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za Ciebie i dzieciaki
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
No co wy moj bebzol to jakiś kolos!
A co do oświetlenia-moje dzieci nigdy nie patrzą i nie patrzyły wprost na żarówki. Póki nie będziesz specjalnie zwracała uwagi na lampę to raczej nie bedzie patrzeć, wiec wydaje mi sie ze mozna kupic taka. Co do łóżeczka, te 20 cm naprawde robi ci taka różnice? Ja miałam zawsze 120x60 bo wtedy był większy wybór pościeli. Uważam, ze dziecku te 20 cm w te czy wew te nie rzutuje. Córka naszych sąsiadów bedzie miec w styczniu 3 lata a nadal śpi w tym niemowlęcym łóżeczku (dla m je przesada ale cóż...) i ma sporo miejsca nadal. Ja syna przeniosłam jak miał 1,5 roku najpierw na materacyk na podłodze a potem miał łóżko z ikei z osłonką. Teraz bedzie miał 5 lat i dostanie po nowym roku duże młodzieżowe łóżko do nowego pokoju |
|
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
Mówią ze nie maja pojęcia co się dzieje.... mam kroplowke plus dostałam zastrzyk przeciwbólowy i zobaczymy co później mi powiedzą.
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche
Tak samo działa w pl, ale nie chciałam teraz. Próbki przyszły mi zaraz po pozytywnym teście ciazowym. Jeśli by znalazł się biorca to w tym momencie nie mogłabym mu pomóc, więc jaki był sens? Było by mi przykro jakby zadzwonili a ja nie pomogę.
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek widać różnicę, nie mów, że masz mały brzuszek, jest
normalnej wielkości, mały to jest mój ![]() Sunshine wczoraj chyba coś wisiało w powietrzu, bo też miałam ciśnienie fatalne Kejka tantum tak lub spróbuj spłukać gardło woda z solą lub wodą utlenioną Więcej nie nadrobię, wybaczcie, wyjeżdżam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

w ogóle to kiepsko się czuje...
Do tańczenia były 2 sale jedna z DJ-em jedna z orkiestra. Było super na prawdę. Ale wg mnie dużo zależy od towarzystwa muzyki i humoru
juz sie boje tego wybrzuszenia a z drugiej strony czekam aż bedzie brzusio bardziej widoczny

mnie aktualnie najbardziej zastanawia, jak różne rodzaje operacji przy sercu jednokomorowym się wybiera. Niektórzy robią ostatnią operację (fontan) z tunelem w sercu, inni poza sercem z goretexem... I weź bądź mądra i decyduj co dla dziecka lepsze. Ja gadałam z lekarzami u nas i mnie przekonali do metody którą stosują, ale pewnie w innym centrum by mnie przekonali do innej metody
rzytul: a co lekarze mówią? Od czego ten ból?