Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 18:44   #1771
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Do bazy dawców miałam się rejestrować, ale okazało się że jestem w ciąży. Po urodzeniu na pewno to zrobię

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:17   #1772
beth007
Zadomowienie

Witam się po małej przerwie. Przeprowadzka i sprzątaniem calrgo mieszkania mnie pochłonęlo .. teraz leżę bo brzuch mi się napina i robi strasznie twardy. Takze za wiele wysiłku chyba w ogóle to kiepsko się czuje...

Tak bardzo nie chce przeprowadzać się do bloku ale mus to mus hehe

Starałam się was czytać na bieżąco ale niestety nie miałam chwili by się do czegoś odnieść :-(
Jedynie krew pepowonowa ostatnio się przewinela. My bardzo chcemy ale niestety finansowo nie wyrobimy :-( chyba ze wygram w lotto...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:33   #1773
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Bale sylwestrowe

Rok temu byłam w takiej restauracji gdzie robia wesela jest jezioro za oknami wielkimi było fajnie 2 lata temu byłam w Gdyni w hotelu i było swietnie. Kolacja przepyszna tajska zupa na przystawkę nr1 potem jakieś roladki z łososia a potem jagnięcina. Po kolacji juz tylko pomieszczenie z przystawkami i ciastami ale przepysznymi i sporo tego było . Kolorowe drinki robione przez barmana w cenie okrągłe stoły telebim z sylwestrem w Gdyni na każdej z trzech sal. Nasza sala same dziadki 60-80 lat i po północy został tylko nasz stolik Do tańczenia były 2 sale jedna z DJ-em jedna z orkiestra. Było super na prawdę. Ale wg mnie dużo zależy od towarzystwa muzyki i humoru w tym roku nawet nie brałam balu pod uwagę bo bez alko i z brzuchem to tak słabo

Cloche wzdęcia to mam co wieczór juz sie boje tego wybrzuszenia a z drugiej strony czekam aż bedzie brzusio bardziej widoczny

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-11-11 o 19:34
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:43   #1774
gosiaczek071
Zakorzenienie

My mieliśmy u siebie sylwestra na jakieś średnio 20-26 osób juz 3 razy.z zawsze było super staramy sie robić tematyczne i oręży, była jedna boba a'Ła lata 20-te, w zeszłym roku lata 70-te i zorganizowałam konkursy i karaoke i pokaz sztucznych ogni chłopaki zrobili, to była chyba najlepsza biba i jeden Sylwek taki zwykły.

My bardzo często imprezowaliśmy, u nas jest 3-4 razy w roku taka sporsza biba. Teraz mniej wiadomo, u znajomych dopiero niedawno sie dzieci porodzily, wiec siłą rzeczy mniej sie chodzi. Ale bardzo lubimy organizować, mino ze przed i po jest strasznie duzo roboty.

Brzuszki macie cudne, zaraz wam mojego kolosa wrzucę. Chociaż wszyscy mówią, ze mały a mi sie wydaje ogrooooomny

Ooo znalazłam zdjęcie z ciazy z Kuba, wiec dla porównania w tej białej bluzce 20 tc w drugiej ciazy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (166,7 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (65,2 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2015-11-11 o 19:53
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:45   #1775
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
My mieliśmy u siebie sylwestra na jakieś średnio 20-26 osób juz 3 razy.z zawsze było super staramy sie robić tematyczne i oręży, była jedna boba a'Ła lata 20-te, w zeszłym roku lata 70-te i zorganizowałam konkursy i karaoke i pokaz sztucznych ogni chłopaki zrobili, to była chyba najlepsza biba i jeden Sylwek taki zwykły.

My bardzo często imprezowaliśmy, u nas jest 3-4 razy w roku taka sporsza biba. Teraz mniej wiadomo, u znajomych dopiero niedawno sie dzieci porodzily, wiec siłą rzeczy mniej sie chodzi. Ale bardzo lubimy organizować, mino ze przed i po jest strasznie duzo roboty.

Brzuszki macie cudne, zaraz wam mojego kolosa wrzucę. Chociaż wszyscy mówią, ze mały a mi sie wydaje ogrooooomny
Aż się boję zapytać jaką Wy macie posiadłość, że tyle osób Wam się mieści
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 19:50   #1776
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Aż się boję zapytać jaką Wy macie posiadłość, że tyle osób Wam się mieści
220 m 🙈
Stary 2015-11-11, 19:55   #1777
GGI
Zakorzenienie

Ooo znalazłam zdjęcie z ciazy z Kuba, wiec dla porównania w tej białej bluzce 20 tc w drugiej ciazy[/QUOTE]

: love: cudny brzuszek no taki się mi juuz marzy

Edytowane przez GGI
Czas edycji: 2015-11-11 o 20:05
GGI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:23   #1778
esesme
Raczkowanie

Cytat:
220 m

I jak z utrzymaniem takiej powierzchni w czystości? Ja jestem przerażona bo tez mamy tyle powierzchni użytkowej plus pełne podpiwniczenie i nie wiem czy podołam
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 20:33   #1779
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
I jak z utrzymaniem takiej powierzchni w czystości? Ja jestem przerażona bo tez mamy tyle powierzchni użytkowej plus pełne podpiwniczenie i nie wiem czy podołam
No cieżko, mówiąc szczerze... Zwłaszcza, ze ja jestem straszna bałaganiara i nic nie odkładam na miejsce. Mam wieczny syf w domu maź sie wkurza... Moze kiedys pomyśle o sprzątaczce... Tak raz w tygodniu moze..
Stary 2015-11-11, 20:49   #1780
Trisdom
Zadomowienie

Dzieki za kciuki dziewczyny, TZ juz po, ale zacmakany po narkozie i duzo info od niego nie wyciagnelam.
Cloche- kerzkatheter, ale wada typowio funkcjonalna. Dodatkowa droga przewodzenia i nawerotow częstoskurcz typu re-entry (zespól WPW). Jak po macierzyńskim wyląduje w końcu na kardiologii, to możesz do mnie na korepetycje przyjechac

Mój brzucho widoczny jest bardziej wieczorem niz rano, ale i tak jest sporo większy niz w tym samym czasie w pierwszej ciąży.
Wy to macie dziewczyny leciutkie wybrzuszenia na razie

Przykro mi z powodu białaczki dzieciaczka
Do banku dawców jestem zapisana juz dobre 10 lat.
Stary 2015-11-11, 21:19   #1781
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Hej w końcu dzis mam czas zeby troszkę nadrobić my dzis zaczęliśmy 5 miesiac u mnie 2 kg na plusie Załącznik 6086483
Podobnie jak u mnie, jakieś 2-2,5 kg na plusie. I brzuszek dokładnie tak wielki jak Twój
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 21:51   #1782
sunshine1551
Raczkowanie

Brzuch
Ale wy dziewczyny macie już widoczne te brzuszki. Ja od początku ciąży schudłam 5 kilo potem przybralam 1 kg po czym schudłam 1 kg a teraz przybralam 800 g.
Lekarz powiedział że mam się nie przejmować bo dziecko przybiera prawidłowo a jak rośnie jest ok. Mial takie pacjentki które przybrały w ciąży tylko 3 kg a dzieci duże i zdrowe się urodziły.

Ruchy dziś więcej leże niż chodzę. Ciśnienie mam dziś jak zdechła kura. A dziecię jest wyjątkowo ruchliwe normalnie jakbym mial jakąś salamandrę w brzuchu. Do tego jak się rusza to mnie tak kluje jak by mnie coś w macicy kłuło igłą- nie jest to przyjemne. Nie wiem co to -czy to moja kruszyna pępowinę szarpie. Czy mi się tak wydaje że to klucie w macicy a może to macica się podnosi albo więzadla z jednej strony rozciągają się.
Stary 2015-11-11, 22:10   #1783
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo znalazłam zdjęcie z ciazy z Kuba, wiec dla porównania w tej białej bluzce 20 tc w drugiej ciazy
Mam bardzo podobny brzuch

My mamy 120 metrów w domu, ale drugie tyle jest jeszcze do zagospodarowania. Ale póki co nie stac nas na remont tam
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:16   #1784
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Brzuch
Ale wy dziewczyny macie już widoczne te brzuszki. Ja od początku ciąży schudłam 5 kilo potem przybralam 1 kg po czym schudłam 1 kg a teraz przybralam 800 g.
Lekarz powiedział że mam się nie przejmować bo dziecko przybiera prawidłowo a jak rośnie jest ok. Mial takie pacjentki które przybrały w ciąży tylko 3 kg a dzieci duże i zdrowe się urodziły.
.

Ja jestem takim przykładem przytyłam 3,5 kilo, córcia ważyła 3 kilo , zdrowiutka Ale to przez dietę cukrzycowa - ty tez na niej jesteś z tego co pamietam. Na tej diecie nie da sie przytyć... Dietetyczka mi wyliczyła ze powinnam zjeść 2400 kcal dziennie, jak mi sie udało uzbierać 1600 z dozwolonych produktów to był dobry dzień - wiec przytyć nie było z czego. Po porodzie ważyłam 5 kilo mniej niż przed ciąża i musiałam kupić ciuchy rozmiar mniejsze jak wracałam do pracy.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:29   #1785
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Dziewczyny ratunku, co na bol gardla? Tylko nie prenalen bo...slaby jest. Tantum verde mozna? Zaraz sie rozplacze z bezsilnosci

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:33   #1786
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Do bazy dawców miałam się rejestrować, ale okazało się że jestem w ciąży. Po urodzeniu na pewno to zrobię
Nie wiem jak to w polsce funkcjonuje, ale w Niemczech przysyłają zestaw i w domu sobie grzebiesz badylem w buzi, wypełniasz co trzeba i odsyłasz w załączonej kopercie. Potem ci przysyłają jakieś potwierdzenie, kartę. .. nie wiem co dokładnie. Mam i leży. I ciąża nie ma nic do rzeczy. Spokojnie już możesz u nich figurować w systemie. Jak się zgłoszą jeszcze w czasie ciąży, to przecież cię nie zaciągną na stół na siłę
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dzieki za kciuki dziewczyny, TZ juz po, ale zacmakany po narkozie i duzo info od niego nie wyciagnelam.
Cloche- kerzkatheter, ale wada typowio funkcjonalna. Dodatkowa droga przewodzenia i nawerotow częstoskurcz typu re-entry (zespól WPW). Jak po macierzyńskim wyląduje w końcu na kardiologii, to możesz do mnie na korepetycje przyjechac

Do banku dawców jestem zapisana juz dobre 10 lat.
aaa WPW syndrom kojarzę, ale nie wgłębiałam się. Sporo dzieciaków z wadą mi to ma "na dokładkę"... z korepetycji chętnie skorzystam mnie aktualnie najbardziej zastanawia, jak różne rodzaje operacji przy sercu jednokomorowym się wybiera. Niektórzy robią ostatnią operację (fontan) z tunelem w sercu, inni poza sercem z goretexem... I weź bądź mądra i decyduj co dla dziecka lepsze. Ja gadałam z lekarzami u nas i mnie przekonali do metody którą stosują, ale pewnie w innym centrum by mnie przekonali do innej metody a fakt jest taki, że i tak wszystko "wyjdzie w praniu" póki co jednak mój młody ma się dobrze i jestem dozgonnie wdzięczna lekarzom z monachium

Aaa... miałam też o ruchach pisać. Teraz czuję już wyraźnie. Na usg czułam i widziałam co młoda wyprawia, więc to mnie utwierdziło, gdzie pukanie to dziecko a gdzie po prostu kiszki no ale 20tc, więc heloooł. ..
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:33   #1787
Kabriela
Zadomowienie

Cześć i czołem witam się z czeluści kuchni i po skończonej imprezie.
Wszystko wyszło, wszystko smakowało i było ok, niestety tylko mój własny ojciec a dziadek mojej Dwulatki nie pojawił się na urodzinach, bo miał kiepski humor.
Po prostu szkoda słów i szkoda wszystkiego. Ech...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:39   #1788
cloche
Zakorzenienie

Kejka coś mi aplikacja szwankuje... jak bardzo boli to paracetamol. A tak to miód, szałwia. .. tylko miodzio rozpuszczony w letniej wodzie (max 40st), a szałwią to jako parówka, do płukania gardła i do picia. Do ssania pastylki typu isla? I szalik non stop

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Oo udało się. A Tantum Verde podobno można. Z resztą w 2.trym już jest mniejszy rygor
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:39   #1789
annihilate
Rozeznanie

Witam

Ale się objadłam u teściów

Waga
oj ja już nie wiem ile mam na plusie, ale dobre 5kg jak nie więcej...

kurczę ostatnio tak gadałyście, o tych wyjazdach tżtów, i co dzisiaj się dowiedziałam, że mój za 2 tygodnie jedzie na tydzień na szkolenie do Finlandii.. no cieszę się, że ma szansę się rozwijać, ale nigdy na tak długo się nie rozstawaliśmy nie wiem jak przetrwam ten tydzień z żywiołowym roczniakiem, chyba się do któryś dziadków przeniesiemy

wrzucam zdjęcie mojego brzucha, który przy Waszych jest jakiś ogromny przepraszam za jakość, ale robione moim już trochę zdezelowanym telefonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151110_08_20_53_Pro - Kopia.jpg (246,0 KB, 53 załadowań)

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 22:44   #1790
Kabriela
Zadomowienie

współczucia dla dwulatka i Jego Rodziny, to musi być bardzo ciężkie przeżycie, ja znajduje się w banku- to tak dla ogólnej informacji, ale dopóki nie urodzimy i nie minie pół roku nie wezmą od nas niczego, niestety.

Fajne brzuszki ja się niestety jeszcze nie mam czym chwalić, nie mówiąc już o tym, że dzisiejszej nocy miałam straszny sen, koszmar, w ogóle jakiś traumatyczny dla mnie.

W śnie widziałam twarze dzieci, i w jednym miejscu brakowało twarzy dziecka, poczułam silne bóle i pojawiła się twarz i rozpoznałam w niej twarz mojego dziecka, mojego własnego dziecka. I w szpitalu niestety okazało się najgorsze.
I przez cały dzień nie mogę przestać o tym myśleć a zaczęło się od tego, że nie czuję dziecka

Mam wrażenie, że zaczyna mi siadać podświadomość, mam teraz strasznie dużo rzeczy i myśli w głowie, na głowie i chyba dlatego zaczyna mi system wywalać błędy.

Jednak niestety jestem do tego stopnia przestraszona, że po prostu pójdę i zapiszę się na usg prywatnie, żeby tylko się uspokoić.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

A teraz drogie Panie po prostu udam się na spoczynek.
Do usłyszenia jutro.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 23:40   #1791
alicjag3
Raczkowanie

Dziewczyny, skoro zadna z Was nie wypowiedziala sie odnosnie oswietlenia to sprobuje poruszyc jeszcze jeden temat z dziedziny urzadzania wnetrz. Mianowicie zastanawiam sie czy lepiej kupic lozeczko 120/60 czy 140/60. Jesli bysmy mieli dosc szybko 2 dziecko to starsze i tak musialoby mu w miare wczesnie zwolnic lozeczko i wtedy lepiej aby bylo mniejsze bo bedzie zajmowac mniej miejsca (a pokoj jeden). Z drugiej strony 140 wydaje sie bardziej uniwersalne.
Dodatkowo, nawet jesli kupimy jakas kolyske do naszej sypialni to dzieci z nich wyrastaja i tak okolo pol roku i wtedy, w przypadku wiekszego lozeczka musialoby juz spac raczej w swoim pokoju bo 140/70 to do sypialni juz nam nie wejdzie.

Prosze o porade.
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 01:28   #1792
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro zadna z Was nie wypowiedziala sie odnosnie oswietlenia to sprobuje poruszyc jeszcze jeden temat z dziedziny urzadzania wnetrz. Mianowicie zastanawiam sie czy lepiej kupic lozeczko 120/60 czy 140/60. Jesli bysmy mieli dosc szybko 2 dziecko to starsze i tak musialoby mu w miare wczesnie zwolnic lozeczko i wtedy lepiej aby bylo mniejsze bo bedzie zajmowac mniej miejsca (a pokoj jeden). Z drugiej strony 140 wydaje sie bardziej uniwersalne.
Dodatkowo, nawet jesli kupimy jakas kolyske do naszej sypialni to dzieci z nich wyrastaja i tak okolo pol roku i wtedy, w przypadku wiekszego lozeczka musialoby juz spac raczej w swoim pokoju bo 140/70 to do sypialni juz nam nie wejdzie.

Prosze o porade.
Na oswietleniu sie nie znam, a co do lozeczka to wydaje mi sie ze to mniejsze jest lepsze. Dzieci niszcza meble, bo obgryzaja szczebelki itp... Wiec takiego wiekszego byc moze byscie nie chcieli dlugo wykorzystywac gdyby okazalo sie zniszczone. Z drugiej strony, mysle ze polroczne dziecko moze juz spac w innym pokoju wiec jesli glownie ten drugi punkt stoi Wam na przeszkodzie to wieksze lozeczko to moze byc dobra opcja
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 05:58   #1793
madziara889
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. Ja nie jestem w bazie dawców ze względu na wieczną anemię- organizm słabo przyswaja żelazo i mam małe krwinki czerwone.
Jeszcze nie wiemy jak będzie przebiegać leczenie ale jeszcze walczą z sepsą. Kurcze, pamiętam jak w połowie sierpnia na weselu kuzynki był taki żywiołowy.

Wasze brzuchy w porównaniu do mojego są malutkie.

Wieczorem jakieś choróbsko zaczęło mnie dopadać, wszystko zaczęło mnie boleć, nagle straciłam siły. Położyłam się przed 20, Tż zrobił mi herbatę z dużą ilością soku z czarnego bzu i jest trochę lepiej ale szału nie ma.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 06:51   #1794
beth007
Zadomowienie

A ja pozdrawiam ze szpitala. .. z dziećmi podobno jest okej ale ból brzucha od wczoraj nie ustąpił i aż płakałam wiec teraz leżę.
Trzymajcie kciuki by szybko nas wypuścili. ...

Stary 2015-11-12, 07:00   #1795
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam ze szpitala. .. z dziećmi podobno jest okej ale ból brzucha od wczoraj nie ustąpił i aż płakałam wiec teraz leżę.
rzytul: a co lekarze mówią? Od czego ten ból?
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 07:09   #1796
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Kciuki za Ciebie i dzieciaki
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 07:17   #1797
gosiaczek071
Zakorzenienie

No co wy moj bebzol to jakiś kolos!

A co do oświetlenia-moje dzieci nigdy nie patrzą i nie patrzyły wprost na żarówki. Póki nie będziesz specjalnie zwracała uwagi na lampę to raczej nie bedzie patrzeć, wiec wydaje mi sie ze mozna kupic taka.

Co do łóżeczka, te 20 cm naprawde robi ci taka różnice? Ja miałam zawsze 120x60 bo wtedy był większy wybór pościeli. Uważam, ze dziecku te 20 cm w te czy wew te nie rzutuje. Córka naszych sąsiadów bedzie miec w styczniu 3 lata a nadal śpi w tym niemowlęcym łóżeczku (dla m je przesada ale cóż...) i ma sporo miejsca nadal. Ja syna przeniosłam jak miał 1,5 roku najpierw na materacyk na podłodze a potem miał łóżko z ikei z osłonką. Teraz bedzie miał 5 lat i dostanie po nowym roku duże młodzieżowe łóżko do nowego pokoju
Stary 2015-11-12, 07:19   #1798
beth007
Zadomowienie

Mówią ze nie maja pojęcia co się dzieje.... mam kroplowke plus dostałam zastrzyk przeciwbólowy i zobaczymy co później mi powiedzą.

Stary 2015-11-12, 07:41   #1799
MiniMonix
Zakorzenienie

Cloche
Tak samo działa w pl, ale nie chciałam teraz. Próbki przyszły mi zaraz po pozytywnym teście ciazowym. Jeśli by znalazł się biorca to w tym momencie nie mogłabym mu pomóc, więc jaki był sens? Było by mi przykro jakby zadzwonili a ja nie pomogę.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 07:49   #1800
margueri
Zadomowienie

Gosiaczek widać różnicę, nie mów, że masz mały brzuszek, jest
normalnej wielkości, mały to jest mój

Sunshine wczoraj chyba coś wisiało w powietrzu, bo też miałam
ciśnienie fatalne

Kejka tantum tak lub spróbuj spłukać gardło woda z solą lub wodą utlenioną

Więcej nie nadrobię, wybaczcie, wyjeżdżam

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości