![]() |
#1111 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
Pani od artykułu nie bronię, ale tez psów na niej nie wieszam. Cytat:
1. Gdy słyszę, że "nie dało się" a tak naprawdę ktoś wogle nie podjął wysiłku. Rozumiem, że "nie chciałam, nie lubię, wkurfiało mię", ale usprawiedliwienie: "nie dało się" w takiej sytuacji mnie wnerwia. Bądźmy uczciwi i tyle, powiedzmy: "podjęłam decyzję, że tego nie robię/to robię". I ok, nie mam nic do cudzego wyboru. (Oczywiście, nie mam na myśli sytuacji, kiedy się faktycznie czegoś zrobić nie dało lub było to bardzo trudne.) 2. Gdy jakaś mamuśka jest wybitnie wygodna, a świadomie decydowała się na dziecko. Nie to, że ją potępiam, bo faktycznie nie moja brocha, ale jak już chciała, starała się, a potem każdą odrobinę poświęcenia traktuje z oburzeniem, no to nie kumam i trochę mnie to wnerwia, jak się tutaj usprawiedliwia, że "szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko". No to ma taki dopisek na marginesie ![]() ![]() Co do kosmetyków, to tylko przykład, ja po prostu siedziałam dużo w temacie kiedyś z potrzeby własnej. To pociągnęło inne tematy i ostatecznie prowadzę dość dziwny tryb zycia ogólnie. Znajduję na to czas, bo nie robię innych rzeczy. Cytat:
![]() Ufanie ludziom z neta to niekoniecznie rozsądek. A ja nie jestem przeciwniczką leków i konwencjonalnych metod, tylko uważam, że w 90% są stosowane źle i nieodpowiedzialnie. To wszystko jest dyskusyjne, a ja wcale nie żyję na zielonej trawce i nie używam tylko naturalnych metod. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
Co do dyskusji
![]() ![]() A macierzyństwo duuuzo weryfikuje i jestem zdania ze każdą jest dobra matka oczywiście nie mowie o jawnych patologiach. Ale same wyczuwamy jakie mamy dziecko... Ja np nie karmilam długo kp po pierwsze dziecko z alergia po drugie naprawdę tego nie cierpiałam :/ a teraz zaopatrzona jestem w laktator i pol roku zamierzam wytrzymać ze względów finansowych chyba głównie ![]() Spanie moj syn jak był malutki spal i tak i tak ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety zobaczycie nowe mamy ze kwestia wychowania karmienia wszystkiego co związane z dziećmi to duże emocje u wszystkich i wszyscy sa ekspertami. Ja np mam 3 koleżanki zupełnie inne w kwestii dzieci choć kiedyś byliśmy światopoglądowo podobne i np mam ewidentnie eko mamę i mamę wygodna na maxa i matkę polke cierpiąca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dziewczyny wiem, że część z Was już ma, a część planuje po porodzie kupić laktator. Jakiej firmy kupuje większość i elektryczny czy jednak ręczny?
Ja się zastanawiam na Lovi, ale cały czas myślę czy elektryczny czy ręczny...
#1115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja to dopiero jestem dziwna, bo nie przeczytałam tego artykułu i nie zamierzam ![]() Lobo ja z tych samych względów chce jak najdłużej kp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Raczkowanie
|
Mujer myślę że Cię rozumiem tylko co do szczęśliwa matka szczęśliwe dziecko to tez zależy
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Ani polecam ci ręczny avent naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten medela mini electric?
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
|
Ogólnie to my juz w ogóle złe matki heh ze dlatego tylko kp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, poczytam o nim ![]()
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No zależy, jeśli dodać do tych kremów inne kwestia rozbijające się o zdrowie malucha, to na poziom szczęścia już może mu wpłynąc ![]() Nauczyłam się wiele lat temu, że w cudze wychowanie nie wnikam. Ale jeszcze nie urodziłam, a co niektórzy już wnikają w moje hehe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
Heh no idąc mujer w ta stronę to owszem
![]() ![]() Ja np nie słucham cioc dobra rada ![]() ![]() U mnie największe wojny byly na linii ja moja mama ja a teściowa albo babcia. Koszmar :/:/ bylo dużo wojen ale w końcu dały za wygrana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
sylwoha moze wyjdziesz i wrocisz za kilka h na porodowke jak czopek odchodzi
![]() aniqa ja mam jakis laktator w zakladkach zapisany na lapku. Jak go odpale to wkleje link. Elektryczny ![]() Aaa i kupuje po urodzeniu bo nie wiem jak to bedzie z kp. Chcialabym karmic ok 8 tyg tak z troski o dziecku i przekazanie mu dobrych skladnikow a dalej jesli by sie dalo to juz z powodow finansowych jak lobo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam to szczęście, że moja teściowa raczej komentować i dobrych rad udzielać mi nie będzie. A poza tym niech by tylko spróbowała...
Wiecie, że od początku sierpnia (kiedy to byliśmy tam ostatni raz) ani razu nie zadzwoniła i nie zapytała o Małą (bo o mnie to nawet nie wymagam)... ostatnio na cmentarzu widziała, że mnie nie ma i tylko do Tż-ta powiedziała 'dzień dobry' i dalej nie zapytała o Inkę... MI to osobiście wisi, ale widzę, że mężowi jest i przykro i jest wściekły na swoich rodziców... Ja z tego względu nie chciałabym im mówić jak urodzę, ale mąż powiedział, że zadzwoni (tylko ja mam wielkie wątpliwości czy powinien, skoro oni sami nic wiedzieć nie chcą). No, ale to są jego rodzice i jemu zostawiam wybór. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() Ja właśnie zakładałam, że kupię po porodzie, ale może jednak przed bym kupiła. Tylko zastanawiam się jeszcze jaki, bo jak ręczny to mogę kupić przed, bo to wielkie pieniądze nie są, a jak elektryczny to już trochę inna sprawa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Odnosnie plesniawek to ja buzi malemu nie mylam,karmilam mm i nawet nie wiem co to plesniawki,wiec przy tym maluchu tez nie zamierzam tego robic.
Ja bym tez chciala kp ze wzgledow finansowych,aleee....nie zdecyduje sie na nie ze wzgledow estetycznych...to dopiero zla matka☺ tzn.pokarmie przez pare dni a pozniej coraz mniej zeby wyciszyc laktacje spokojnie abym nie musiala brac jakis lekow czy cos.. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak tesciowa, mama,babcia. Masakra, Ja przez pierwsze miesiace wylam bo tesciowa potrafila mi powiedziec ze jestem zla matka bo nie karmie kp. Huk ze mala miala alergie. mujer w tych punktach co wypisalas to sie zgadzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
LOBO ja mam taki kocyk bawełniano-akrylowy, ale nie kupowałam tylko robiłam na drutach
ANIQA ja mam ręczny tommee tippee a wybrałam go bo raz że mam butle ty a dwa był niedrogi. A będę karmić tyle ile będę ściągać pokarm Dziś 35 tc. Jeszcze 4 tygodnie i chcę rodzić ![]()
#1129 |
Raczkowanie
|
Rudaska ja ok maskotkę nawet dziecku uszyje ale kocyk to wyższa szkoła jazdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Wtajemniczenie
|
Mujer ja uważam że trzeba znaleźć złoty środek.. i nie zgodzę się z usprawiedliwieniem wszystkiego ,,szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko,, ale uważam że każdy w jakiś sposób poświęca się dla dziecka, samo podjęcie się poczęcia i wychowania dziecka jest w jakimś stopniu poświęceniem..
Pozatym dla każdego poświęcenie oznacza co innego! Ale matki czesto zatracaja się w tym wszystkim i zapominają o sobie, a ile radości możesz dac swojemu dziecku? Gdy jesteś wiecznie zmęczona, zestresowana i zła ? Czasem pewne rzeczy warto odpuścić.. Ja też jestem za tym żeby się doksztalcac i z zawodu jestem pedagogiem i śmiem twierdzić że pewnie więcej książek przeczytałam odnośnie wychowania, pielęgnacji, psychiki dziecka.. I z perspektywy mojego 17 mc brzdaca stwierdzam że teoria teoria a życie życiem..żadna metoda nie jest 100% dobra i sprawdzoną, każdy postępuje wg siebie a czas zweryfikuje czy dobrze wybrał..z każdej teorii można wybrać coś dla siebie.. I to że ja np nie zostawiam dziecka żeby się samo wyryczalo to nie komentuje jak ktoś tak robi, widocznie u nich się to sprawdza.. Też słyszę wiele mądrych rad ,cóż ludzie tak mają lubią wtrącić swoje pięć groszy a ja mam swój rozum i robię jak uważam za słuszne.. Nigdy wszystkim nie dogodzisz..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Raczkowanie
|
Ja bym juz chciala miec wyznaczony termin cc a tu do wizyty 30.11 tyyyyle czasu...i jak mi gin powie ze mam czekac az sie zacznie samo to sie zalamie.Dla mnie idealem byloby rodzic zaraz po skonczonym 38tc czyli tydzien od wizyty ale niestety u niego raczej na to liczyc nie moge..
Dzisiaj ide na pierwszw ktg do poloznej..i uwaga uwaga idzie ze mna tz!nie uwierzycie i sama nie wiem o co kaman ale bylam umowiona na 16 a jak mu powiedzialam ze ide i w ogole to zapytal czy moge przelozyc na pozniejsza godzine to ze mna pojdzie..no i przelozylam..nie wiem moze mysli ze ktg jest takie super ciekawe?!hm... Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
A ja chce kp pol roku.
Wystarczy wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Wtajemniczenie
|
Co do laktatora to u mnie Medela się sprawdziła ..avent ręczny dla mnie porażka..
A co do plesniawek to wiem już co chciałam napisać, bo nie mogliśmy się ich pozbyć dopiero ,,gencjana,, pomogła..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nijak Was nie mogę nadrobić! Co wchodzę, to 10 stron do czytania. Lubię czytać, ale nie nadążam ![]() Zaraz bede miec chwile to przyspiesze, moze dogonię... ![]() Ciagle mysle, czy juz przez ten Wasz hurt literek jakiś Nowy Mały Człowiek sie nie zameldował na świecie, oczywiscie u tych dziewczyn, co juz prawie mogą ![]() Nic to, ide juz do tej lektury z herbata ![]() Dobrego dnia dla domowniczek, pracowniczek i leżaczek szpitalnych przede wszystkim! Aha, ja mialam 1 niezapowiedziana kontrole zus, nie jestem na dg. To było ok 4-5mca. U mnie ciaza była widoczna, Pan miły, ale byłam skrajnie zbulwersowana, bo nie chciał mnie nawet wylegitymować, a były 3 młode laski z dzieciaczkami w mieszkaniu akurat. A jakbym nie otworzyła (czesto mam wyłączony domofon jak Młody spi, bo pies szczeka na ten dźwięk), to wstrzymują kasę natychmiast do wyjaśnienia! A to trwa, sie wie. Skandal!!!! Ale mysle, ze w 8-9mcu juz odpuszczają... Mam chyba nowe rozstępy poniżej pępka... Nie jestem pewna, czy nowe; smaruje 2 razy dziennie od momentu Dwoch Kresek, ale mam bardzo napięta skore i duze skłonności.... Kolejny powód, zeby nagości i strojom kąpielowym powiedzieć baju baju; Jezu, jakie to moje ciało juz ogolnie zniszczone, i ten wiek... A dzieciaki następne 10 lat bedą chciały spędzić na plazy.... Pareo mnie uratuje i jakies szarawary... |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
Morning
![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że dyskusji ciąg dalszy. Ja nikomu nie wtracam się w wychowanie. Już na etapie tego forum mamusiek 2012 zrozumiałam, że w przypadku niemowlat to co sprawdza się u jednych to za nic u drugich choćby skały sraly ![]() ![]() ![]() Czubasek.. No ciekawe czy będzie duże ![]() ![]() ![]()
#1136 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
SYLWOHA ja też tak mam w planach a jak wyjdzie zobaczymy, może okaże się to całkiem nie do wykonania i nic z tego nie wyjdzie, a może odwrotnie
![]() ![]() Fajnie, ze dziś wychodzisz, ale z tym czopem to chyba bym się już trochę bala ;P Czesc ![]() Do dyskusji się nie włączę, bo nie napiszę już nic innego co Dziewczyny napisały i nawet nie chce mi się nad tym rozwodzić. Mam za to pytanie o te plesniawki, jak się czyści i czym ten jezyk?? Drugie pytanie o pępek, jeśli macie zamiar przemywac Octeniseptem to jakie guziki kupilyscie? Zwykle jałowe w aptece czy jakie? I ile, duzi tego? Laktator jeśli miałabym kupować jednak chyba ku elektrycznemu bym się sklaniala, bo jednak lżejszy do pracy jest, a skoro mA mi pomóc, to nie chce się dodatkowo męczyć. Tylko ze one już kosztują i sama się zastanawiam jaki i kiedy kupić ;/ Kurczę wczoraj sprzed nosa ktoś snuze na olx mi sprzatnal za 200 zł prawie nieużywana, ale bylam zła, ale wczoraj wystawiona i cena elegancka to poszła szybko ;/ będę polować dalej ![]() Co do mojej nocy, to ehh zazdroszczę tym, które teraz mają dużo energii i nie czują poza pewnymi aspektami ciąży, ja tak zmęczona się jeszcze nigdy nie czułam, czasami potrafię jedzeniem albo wzięciem prysznica się zmęczyć ![]() No i położyłam się o 22, to o 24:30 jeszcze nie spałam, w końcu zasnelam i o 3:40 było koniec spania, próbowałam na różne sposoby, moja Córeczka widocznie powiedziała koniec spania i jej gniecenia (coś czuje ze noce będą ciekawe jak się urodzi) bo przez kolejne 1,5 h nie mogłam zasnąć, aż poszłam zjeść jabłko (chyba WOJNIANN ma takie akcje w nocy ![]() Dzisiaj już jestem po śniadaniu, umyta i szykujemy się do wyjazdu ![]() Jeśli ktoś ma wizyty to kciuki ![]() LOBOFYLIA fajnie, ze się odezwałas i z Bobaskiem wszystko ok, mam nadzieję, ze z Tz też się ułoży ;* Mam jeszcze pytanie, bo Ty kupowalas te nowe baterie do snuzy i w jakiej cenie? Bo na allegro są dwie, tańsze i droższe, tę droższe to z przesyłką około 45 zł wychodzi, to te droższe kupowalas? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A butelki też mam właśnie TP, ale pomyślałam, że jeśli kupię inny laktator to po prostu będę przelewała z butelki do butelki. A kupowałaś elektryczny czy ręczny? Cytat:
![]() Pewnie poza tym, że jesteś zaskoczona jego reakcją to i cieszysz się, że chce z Tobą jechać ![]()
![]() |
#1139 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi powiedzieli, ze się czeka na gbs tak ze 3 dni hm... No nic, dziś zobaczę, czy są wyniki. Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- No i paczam sobie, ze przytyłam za dużo... Z własnej winy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do słodyczy- ja też mam zamiar je mocno ograniczać. Na początku nawet unikać. Będę musiała poprosić moją mamę żeby też tego przestrzegała. Wolę dać coś innego na deser. Mi w dzieciństwie słodyczy nie brakowało, ale nie miałam ich też na każde zawołanie i wcale mi to na złe nie wyszło ![]() Cytat:
![]() Ja oddawałam posiew w czwartek a w poniedziałek już miałam wynik ![]() Nie wiem co robią w przypadku gdy nie ma się tego badania, ale pewnie jakoś profilaktycznie działają... Cytat:
Jeśli chodzi o laktator to właśnie z jednej strony wygodna, a z drugiej cena. Dlatego zastanawiam się nad wyborem ![]() Co do snuzy to chyba póki co rezygnuję... Ja wczoraj się dość wcześnie położyłam bo o 21:30, ale co z tego jak pierwszy raz wstałam już przed 23:00. Najgorsze jest to, że chciało mi się pić czegoś smakowego, ale nie mogłam, bo musiałam rano nasikać, a później byłam głodna, ale zapomniałam zapytać mamę czy muszę być na czczo do tych badań do których mi będzie krew pobierać i tak się całą noc mordowałam z butelką wody ![]() A Małej chyba też niewygodnie było, bo nad ranem się tak wierciła i mnie szturchała, żebym zmieniła boczek... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.