Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 08:08   #1141
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Haha Mujer lubię twoje dystansowe podejście..

I łącze się z tobą w bólu bo też przytylam z własnej woli..
I niestety zjadłam dziś pół tabliczki czekolady.

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:12   #1142
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja dziś jeszcze nic słodkiego nie tknęłam, ale wczoraj zjadłam dwa pucharki galaretki z brzoskwiniami i bitą śmietaną oprócz tego inne, mniejsze porcje słodyczy. A wieczorem zadzwoniła mama i Tż pojechał po blaszkę ptasiego mleczka bo specjalnie zrobiła dwie (jedną dla nas) Także tego wiecie co dziś będę robić

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

W ogóle ostatnio już mi się słodkiego nie chciało, a wczoraj wszystko bym zjadła
Stary 2015-11-12, 08:17   #1143
Fionka_31
Zakorzenienie

Hej.

Kurde no o rano 5 siku po raz 3 i juz nie zasnęłam :/

Widzę ze od rana dalej dyskusja o wychowaniu.

Ja tam sie nie odnoszę bo po pierwsze jestem zombie a po drugie ciaza cos zrobila z moim mózgiem i nie potrafię ladnych zdań konstruować.

Mam nadzieje ze po porodzie mi wszystko wroci

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:21   #1144
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja dziś jeszcze nic słodkiego nie tknęłam, ale wczoraj zjadłam dwa pucharki galaretki z brzoskwiniami i bitą śmietaną oprócz tego inne, mniejsze porcje słodyczy. A wieczorem zadzwoniła mama i Tż pojechał po blaszkę ptasiego mleczka bo specjalnie zrobiła dwie (jedną dla nas) Także tego wiecie co dziś będę robić

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

W ogóle ostatnio już mi się słodkiego nie chciało, a wczoraj wszystko bym zjadła
Poziom chęci na słodycze rośnie mi wprost proporcjonalnie to poziomu frustracji. Zatem aktualnie mogę jeść tylko czekoladę i nic innego mnie nie uszczęśliwia

Dzieciowi myślę póki mały nie dawać nic paskudnego do jedzenia, słodyczy tym bardziej. Jak zacznie kumać, co to mleczna czekoladka, to jednak planuję dać mu spróbować, bo tego nie uniknie i tak w życiu. Z tym, że jeszcze to myślę przeprowadzić jakoś tak, żeby nie dostał słodyczowej zajawki i nie rzucił się "bo w domu nie ma". Ale póki co myślę czasu trochę mam na przemyślenie, jak naumieć go jeść słodycze w ilościach nieszkodliwych.

Tymczasem obawiam się najbardziej mojej siostry, która nie da sobie wbić do głowy, że danonki to zuo Już prędzej matkę wychowam.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hej.

Kurde no o rano 5 siku po raz 3 i juz nie zasnęłam :/

Widzę ze od rana dalej dyskusja o wychowaniu.

Ja tam sie nie odnoszę bo po pierwsze jestem zombie a po drugie ciaza cos zrobila z moim mózgiem i nie potrafię ladnych zdań konstruować.

Mam nadzieje ze po porodzie mi wszystko wroci
Właśnie, strasznie mnie niepokoi, że mi ciąża poczyniła trwałe zmiany w ciele, a zwłaszcza w mózgu
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:22   #1145
czubasek20
Zakorzenienie

Jan a slodkie srednio mam.ochote.
Za to chipsy bym zjadla

Mama mi rano podrzucila jablecznik wiec pewnie bede podjadac

I posprzatalam dzis w szufladzie malej. Trzy worki pierd.ol do wyrzucenia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:25   #1146
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Poziom chęci na słodycze rośnie mi wprost proporcjonalnie to poziomu frustracji. Zatem aktualnie mogę jeść tylko czekoladę i nic innego mnie nie uszczęśliwia

Dzieciowi myślę póki mały nie dawać nic paskudnego do jedzenia, słodyczy tym bardziej. Jak zacznie kumać, co to mleczna czekoladka, to jednak planuję dać mu spróbować, bo tego nie uniknie i tak w życiu. Z tym, że jeszcze to myślę przeprowadzić jakoś tak, żeby nie dostał słodyczowej zajawki i nie rzucił się "bo w domu nie ma". Ale póki co myślę czasu trochę mam na przemyślenie, jak naumieć go jeść słodycze w ilościach nieszkodliwych.

Tymczasem obawiam się najbardziej mojej siostry, która nie da sobie wbić do głowy, że danonki to zuo Już prędzej matkę wychowam.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Właśnie, strasznie mnie niepokoi, że mi ciąża poczyniła trwałe zmiany w ciele, a zwłaszcza w mózgu
No, ja czekoladę też ostatnio muszę mieć w domu

Co do słodyczy to zamierzam właśnie w późniejszym etapie wprowadzić małe ilości w np.określony dzień - nie wiem muszę to dobrze przemyśleć jeszcze. Na pewno dziecku nie zabronię bo tak jak piszesz i tak kiedyś spróbuje, ale będę chciała nauczyć, że nie ma potrzeby pożerania wszystkiego co słodkie na sklepowych półkach

Wiem też, że o ile moją mamę czy siostry mogę poprosić o to, żeby stosowały się do tego co zaplanuję to z innymi będzie problem
Tyle dobrze, że o teściów się martwić nie muszę, bo nie planuję im nigdy Małej zostawić
Stary 2015-11-12, 08:26   #1147
zaciekawa
Raczkowanie

Ani_qav no właśnie zaskoczona jestem reakcją
Stary 2015-11-12, 08:27   #1148
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny wiem, że część z Was już ma, a część planuje po porodzie kupić laktator. Jakiej firmy kupuje większość i elektryczny czy jednak ręczny?
Ja się zastanawiam na Lovi, ale cały czas myślę czy elektryczny czy ręczny...
miałam ręczny avent przy pierwszym i sprawdził się. No kwestia paru prób żeby dojść do wprawy i wyczuć moment najlepszy na ściągnięcie tego pokarmu. Teraz też planuje ten bo jednak elektryczne są dla mnie za drogie, tym bardziej że ściągać planuje tylko w razie potrzeby.

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Ogólnie to my juz w ogóle złe matki heh ze dlatego tylko kp
ale argument finansowy to naprawdę mocny argument, no i mocno motywujący

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-11-12 o 08:28
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:32   #1149
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jan a slodkie srednio mam.ochote.
Za to chipsy bym zjadla

Mama mi rano podrzucila jablecznik wiec pewnie bede podjadac

I posprzatalam dzis w szufladzie malej. Trzy worki pierd.ol do wyrzucenia.
Chipsom też wczoraj nie popuściłam
Stary 2015-11-12, 08:32   #1150
sylwoha
Zakorzenienie

Gowno duoa nie wychodze
Bez konkretnego powodu
:/
Tzn no niby wsio w normie, ale usg dopler bla bla. Jutro moze do domu
☠☠☠☠a no zeby jeszcze chociaz mowili dlaczego
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:38   #1151
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
miałam ręczny avent przy pierwszym i sprawdził się. No kwestia paru prób żeby dojść do wprawy i wyczuć moment najlepszy na ściągnięcie tego pokarmu. Teraz też planuje ten bo jednak elektryczne są dla mnie za drogie, tym bardziej że ściągać planuje tylko w razie potrzeby.

ale argument finansowy to naprawdę mocny argument, no i mocno motywujący
No włąśńie mnie cena trochę blokuje przed wyborem, bo jednak 200 zł to jest różnica, a z drugiej strony nie wiem jak ręcznym sobie będę radzić. Też raczej planuję mało odciągać, ale jak to wyjdzie w praktyce...

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Gowno duoa nie wychodze
Bez konkretnego powodu
:/
Tzn no niby wsio w normie, ale usg dopler bla bla. Jutro moze do domu
☠☠☠☠a no zeby jeszcze chociaz mowili dlaczego
O matko! Współczuję :/ Najgorsze jest właśnie to, że nie powiedzieli Ci dlaczego Cię będą dalej trzymać
Stary 2015-11-12, 08:39   #1152
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA ja też nie mam dużych a ten laktator wydaje mi się ok. Mam ręczny
Stary 2015-11-12, 08:40   #1153
sylwoha
Zakorzenienie

No ale serio wszystko jest w porzadku :/
To zemsta :p
Stary 2015-11-12, 08:41   #1154
Aartaa
Raczkowanie

ZACIEKAWA mantr sama sytuacje z CC i ew czekaniem na symptomy w tym okresie świątecznym, gdzie pewnie najgorsi i najmłodsi stażem lekarze. Ja tez tylko ufam mojemu Gin i tylko On mnie moze tknąć! Mam zamiar juz wszystko ustalić najpóźniej (!) 15/12

LILI, niech wszystko bedzie po Twojej myśli w życiu!!!!

Ja ze Starszym jeździłam do ostatnich dni autem, lubię jeździć, dobrze sie czułam, w dużym mieście zima to jednak najłatwiej tak.

Moje Pieresze Dziecko spali pierwszy miesiac i Jasło. Goście wychodzili niezadowoleni, ze im 'lalkę' daje do oglądania nicki były generalnie ok, ale np ok 4 mca juz sie budził przed 5:00 i zabawa do 1 drzemki o 8:00... Także, ten... ) uważam, ze ogolnie nie powinnam zbytnio narzekać, choc w dzien był troche marudny, szczegolnie tak do 6mcy.

ACAPELLA gratulacje dla Waszego tandemu, tylko brać z Was przykład

FIONKA, jakie to miłe i eleganckie, postarali sie, to widać.

My Młodego z kołyska na kółkach raczej wyprowadzalismy z sypialni dla pełnego komfortu cielesnej miłości ) Po 6 tyg pierwszy raz bardzo mnie bolał, wystraszyłam sie, nie wiedziałam o co chodzi, szczegolnie ze miałam CC; poprostu było mega sucho przez te hormony, brałam potem globulki z kwasem hial i lubrykant z apteki ( podobno ważne) i znowu było super. Choc dziwnie i śmiesznie po tak długim czasie, takie ostrożne to wszystko było...
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:48   #1155
zaciekawa
Raczkowanie

odnośnie laktatorów to widzę,że elektryczny z canpolu ma całkiem dobre opinie a cena niewygórowana
http://www.ceneo.pl/11682131#tab=reviews
Stary 2015-11-12, 08:52   #1156
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ANIQA ja też nie mam dużych a ten laktator wydaje mi się ok. Mam ręczny
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
odnośnie laktatorów to widzę,że elektryczny z canpolu ma całkiem dobre opinie a cena niewygórowana
O widzisz, o nim nie czytałam a faktycznie zachęcająca cena Poczytam opinie
Stary 2015-11-12, 08:55   #1157
kalusia87
Zakorzenienie

O matko, kiedy ja was nadrobię?
My wczoraj byliśmy na urodzinach szwagierki, wszyscy mnie traktowali jak jakąś księżniczkę i strasznie głupio z tym się czułam
Z tym spaniem na lewym boku to musi być jakaś lipa, ja wczoraj w ogóle nie mogłam się położyć w takiej pozycji
Stary 2015-11-12, 08:57   #1158
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Z tym spaniem na lewym boku to musi być jakaś lipa, ja wczoraj w ogóle nie mogłam się położyć w takiej pozycji
ja 80% czasu na leżąco spędzam właśnie na prawym boku, nawet teraz tak leżę..lewy bok mnie draźni, chwilę poleżę a później już mnie ciągnie do prawego
Stary 2015-11-12, 09:01   #1159
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Właśnie chyba tak... aczkolwiek nie jestem pewna.
Mi powiedzieli, ze się czeka na gbs tak ze 3 dni hm... No nic, dziś zobaczę, czy są wyniki.

Nie brzmi to dobrz, ja jestem wiecznie zmęczona, zestresowana i zła, (taki fatalny typ), zatem rokowania marne na moje macierzyństwo Dla równowagi skupię się na kp i resztę problemów zwalę na głowę TŻtowi <cudowna matka>

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

No i paczam sobie, ze przytyłam za dużo... Z własnej winy Nawet nie moge powiedzieć, że to woda, bo nie jestem wogle opuchnięta. Co za przykrość Najlepsze, że w marazmie ogólnym nie chce mi się wogle myśleć o późniejszym zrzucaniu. Pragnę jedynie leżeć z czekoladą i oddawać się nicnierobieniu
ciekawe... robiłam w diagnistyce badania i babka powiedziała ze 7 dni się czeka i że pewnie dopiero w przyszły poniedziałek będą te wyniki.

W temacie wagi wole się nie wypowiadać bo rozpacz straszna mnie ogarnia... No dobiłam do +20kg. Co gorsza podzieliłam się tą nowiną z tżtem i widze że też nie może się otrząsnąc z szoku. Już mi słabo na myśl ile pracy nad sobą czeka mnie po porodzie
Stary 2015-11-12, 09:09   #1160
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha a może lepiej powiedzieć o tym czopie?
O, co do czekolady to ja też muszę w domu mieć,najlepiej milke
Wczoraj otworzyłam taka dużą triolade milki jak TŻ się kapał, przychodzi i patrzy że jem i z panika w głosie "to było dla ojca na urodziny"
Oj kurde mógł mi powiedzieć

W ogóle kupił dla mnie bukiet czerwonych róż, długo rozmawialiśmy i wydaje mi się że pewne kwestie już trochę zaczyna rozumieć. Uff

Dziewczyny współczuję wam tych nocy nieprzespanych:-( Ja co prawda też się budze ale to na kilka sekund i tylko wtedy jak chce się obrócić bo we śnie nie dam rady siku wychodzę raz albo wcale.
Ale co wam powiem wczoraj poznałam co to zgaga, pierwszy raz w życiu miałam. Co prawda nie dużą ale zawsze, taki dyskomfort w przełyku jakby mi jedzenie miało wyjść.
Poza tym wydaje mi się że mały się obrócił bo wczoraj jak mi zaiwanil to miałam wrażenie że nogi ma w cyckach

Halwaya jeee jeszcze tylko tydzień! Fajnie masz
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:12   #1161
Ani_qa
Zakorzenienie

No, mnie też czeka masa roboty po porodzie... wyglądam źle, naprawdę źle i tak się ze sobą czuję.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sylwoha a może lepiej powiedzieć o tym czopie?
O, co do czekolady to ja też muszę w domu mieć,najlepiej milke
Wczoraj otworzyłam taka dużą triolade milki jak TŻ się kapał, przychodzi i patrzy że jem i z panika w głosie "to było dla ojca na urodziny"
Oj kurde mógł mi powiedzieć

W ogóle kupił dla mnie bukiet czerwonych róż, długo rozmawialiśmy i wydaje mi się że pewne kwestie już trochę zaczyna rozumieć. Uff

Dziewczyny współczuję wam tych nocy nieprzespanych:-( Ja co prawda też się budze ale to na kilka sekund i tylko wtedy jak chce się obrócić bo we śnie nie dam rady siku wychodzę raz albo wcale.
Ale co wam powiem wczoraj poznałam co to zgaga, pierwszy raz w życiu miałam. Co prawda nie dużą ale zawsze, taki dyskomfort w przełyku jakby mi jedzenie miało wyjść.
Poza tym wydaje mi się że mały się obrócił bo wczoraj jak mi zaiwanil to miałam wrażenie że nogi ma w cyckach

Halwaya jeee jeszcze tylko tydzień! Fajnie masz

Fajnie, że się z Tż dogadujecie
Stary 2015-11-12, 09:16   #1162
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
No ale serio wszystko jest w porzadku :/
To zemsta :p
Zemsta albo sobie kalkuluja że więcej kasiorki z nfz ściągną jak Cię przetrzymają pare dni. Mnie najbardziej frustruje takie przekładanie wyjścia na "jutro". Po porodzie tak mnie załatwili i tyle razy przekładali wypis że traciłam nadzieję że kiedykolwiek wrócę do domu.
Stary 2015-11-12, 09:21   #1163
halwaya
Zakorzenienie

Sylwoha współczuję. U nas tak nie trzymają w szpitalu, bo się nie opłaca. Jak potrzeba robić ktg codziennie to każą po prostu przyjeżdżać codziennie.
Jeśli jest ok to tymbardziej nie wiem czemu cię przytrzymują

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 09:22   #1164
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnie ale ja nie wiem czy to czop czy to cos z szyjki?
Wole isc do swojego, bo tutaj sprawdza i co lez w weekend gdzie nic nie robia.

Benita najgorzej ze w weekendy nie ma wypisow, nie ma ordynatora i lezysz i patrzysz w sufit
Stary 2015-11-12, 09:26   #1165
Ani_qa
Zakorzenienie

Sylwoha u nas w weekend też nie ma wypisów, ale ze szpitala wypuszczają, a po wypis można podjechać w inny dzień
Stary 2015-11-12, 09:32   #1166
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

aniqa ja mam wlasnie ten latator zapisany na lapku w zakladkach

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:33   #1167
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
aniqa ja mam wlasnie ten latator zapisany na lapku w zakladkach
Ooo dzięki Poczytałam opinie i bardzo mnie zachęcił też dodałam do zakładek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 09:34   #1168
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka listopadówka go kupiła. Jak urodzi to zapytam o opinię
Stary 2015-11-12, 09:52   #1169
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha ja też czasem mam niezidentyfikowane obiekty z szyjki
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:55   #1170
_karmazynova_
Zadomowienie

Hej!
Dzięki dziewczyny za info odnośnie tych organizerów. też się poddaje.. Pisałyście o koszyczkach może na nie się skuszę.

Sylwuska takich gości mogę przyjmować przyjechała kuzynka z mężem z Krakowa. Przygotowałam zapiekankę ziemniaczaną na obiad ( i tak miałam ją zrobić) a na kolacje była zamówiona pizza. Na stole chipsy Jak ktoś będzie chciał jeszcze przyjechać to zastosuje podobną taktykę, bo nie mam siły stać przy garach. Na szczęście goście którzy przyjeżdżają zdają sobie z tego doskonale sprawę, że to już 9 m-c i wiem, że takie ich przyjęcie im nie przeszkadza. Kiedyś wiadomo starałam się więcej przygotowywać czyli dodatkowo choć 1 sałatka i zimna płyta

Pisałyście wcześniej o elancylu - polecam. Smaruje się nim jak mi się przypomni ale i tak nie mam do tej pory żadnego rozstępu (odpukać).

Co do tego artykułu to nie przeczytałam całego. Doczytałam że nie trzeba się kłaść na kolkę nerkową na oddział - u mnie pielęgniarki powiedziały, że dobrze, że szybko przyjechałam, bo miałam ostry atak kolki nerkowej. Nospa zarówno w domu podawana w tabletkach jak i w szpitalu domięśniowo mi NIC nie pomogła. Lekarka powiedziała, że dlatego, że ból był za duży i apap też by nic nie zdział, więc dali mi w końcu 1 mocny zastrzyk domięśniowo (połączenie jakiś 2 leków przeciwbólowych) i dopiero ból zelżał. Także to, że jej pomagała nospa i apap to nie znaczy, że każdej osobie pomoże. Jak dla mnie kobieta przedstawiła się jako męczennica. Super, że dawała tyle rzeczy robić, ale to wyłącznie jej wybór i jej nikt za to medalu nie przyzna, bo każdy sam dokonuje wyborów.

Co do wtrącania się. Wiem, że mama będzie mi doradzać, mam nadzieję, że nie będzie chciała narzucić swojego zdania, bo to się skońcyz tym, że w ogóle przestanę jej słuchać. Najwięcej będę się skupiać na tym co położna mówi i jak będę mieć jakieś wątpliwości to będę dopytywać Was lub znajomych mam, które niedawno urodziły co do teściowej - mam nadzieję, że nie będzie nas często odwiedzać. Jakoś nie dopytuje za często o Małego, więc mam nadzieję, że po porodzie nie będzie też za bardzo zainteresowana. Już powiedziałam do TŻ, że w szpitalu chętnie zobaczę jego braci, ale nie rodziców, których widziałam 3 razy i dla mnie są to obcy ludzie...

Obawiam się o postępowanie mojego taty wobec nas jak się Młody urodzi. Mój tata ostatnio coraz bardziej miesza się w wychowywanie moego bratanka przez brata i bratową. Mój tata potrafi mojemu bratu sprawdzać pościel jaką kupił dla syna. Ostatnio powiedział mojemu bratu, że mało karmią jego wnuka bo zamiast wyglądać na 4 lata to wygląda na 2, co w ogóle nie jest prawdą. Już nie mówię o tym, że jak M. opluł moją bratową to poszedł za karę do kąta na 4 minuty za karę, a mój tata stwierdził, że powinien z tego kąta wyjść i jak M. wyszedł to zaczął go karmić kanapką.... Rozpieszcza wnuka, aż za bardzo...

Ja pożyczam od Bratowej laktator ręczny z avent. chcę go mieć już w szpitalu, by ewentualnie rozkręcać laktację po cc.

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-11-12 o 09:57
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości