![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Haha Mujer lubię twoje dystansowe podejście..
I łącze się z tobą w bólu bo też przytylam z własnej woli.. I niestety zjadłam dziś pół tabliczki czekolady.
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś jeszcze nic słodkiego nie tknęłam, ale wczoraj zjadłam dwa pucharki galaretki z brzoskwiniami i bitą śmietaną
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- W ogóle ostatnio już mi się słodkiego nie chciało, a wczoraj wszystko bym zjadła ![]()
#1143 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kurde no o rano 5 siku po raz 3 i juz nie zasnęłam :/ Widzę ze od rana dalej dyskusja o wychowaniu. Ja tam sie nie odnoszę bo po pierwsze jestem zombie a po drugie ciaza cos zrobila z moim mózgiem i nie potrafię ladnych zdań konstruować. Mam nadzieje ze po porodzie mi wszystko wroci
#1144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieciowi myślę póki mały nie dawać nic paskudnego do jedzenia, słodyczy tym bardziej. Jak zacznie kumać, co to mleczna czekoladka, to jednak planuję dać mu spróbować, bo tego nie uniknie i tak w życiu. Z tym, że jeszcze to myślę przeprowadzić jakoś tak, żeby nie dostał słodyczowej zajawki i nie rzucił się "bo w domu nie ma". Ale póki co myślę czasu trochę mam na przemyślenie, jak naumieć go jeść słodycze w ilościach nieszkodliwych. Tymczasem obawiam się najbardziej mojej siostry, która nie da sobie wbić do głowy, że danonki to zuo ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Jan a slodkie srednio mam.ochote.
Za to chipsy bym zjadla ![]() Mama mi rano podrzucila jablecznik wiec pewnie bede podjadac ![]() I posprzatalam dzis w szufladzie malej. Trzy worki pierd.ol do wyrzucenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do słodyczy to zamierzam właśnie w późniejszym etapie wprowadzić małe ilości w np.określony dzień - nie wiem muszę to dobrze przemyśleć jeszcze. Na pewno dziecku nie zabronię bo tak jak piszesz i tak kiedyś spróbuje, ale będę chciała nauczyć, że nie ma potrzeby pożerania wszystkiego co słodkie na sklepowych półkach ![]() Wiem też, że o ile moją mamę czy siostry mogę poprosić o to, żeby stosowały się do tego co zaplanuję to z innymi będzie problem ![]() Tyle dobrze, że o teściów się martwić nie muszę, bo nie planuję im nigdy Małej zostawić ![]()
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Ani_qav no właśnie zaskoczona jestem reakcją
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale argument finansowy to naprawdę mocny argument, no i mocno motywujący ![]() Edytowane przez benita84 Czas edycji: 2015-11-12 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Gowno duoa nie wychodze
Bez konkretnego powodu :/ Tzn no niby wsio w normie, ale usg dopler bla bla. Jutro moze do domu ☠☠☠☠a no zeby jeszcze chociaz mowili dlaczego |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
ANIQA ja też nie mam dużych a ten laktator wydaje mi się ok. Mam ręczny
#1153 |
Zakorzenienie
|
No ale serio wszystko jest w porzadku :/
To zemsta :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Raczkowanie
|
ZACIEKAWA mantr sama sytuacje z CC i ew czekaniem na symptomy w tym okresie świątecznym, gdzie pewnie najgorsi i najmłodsi stażem lekarze. Ja tez tylko ufam mojemu Gin i tylko On mnie moze tknąć! Mam zamiar juz wszystko ustalić najpóźniej (!) 15/12
LILI, niech wszystko bedzie po Twojej myśli w życiu!!!! Ja ze Starszym jeździłam do ostatnich dni autem, lubię jeździć, dobrze sie czułam, w dużym mieście zima to jednak najłatwiej tak. Moje Pieresze Dziecko spali pierwszy miesiac i Jasło. Goście wychodzili niezadowoleni, ze im 'lalkę' daje do oglądania ![]() ![]() ACAPELLA gratulacje dla Waszego tandemu, tylko brać z Was przykład ![]() FIONKA, jakie to miłe i eleganckie, postarali sie, to widać. My Młodego z kołyska na kółkach raczej wyprowadzalismy z sypialni dla pełnego komfortu cielesnej miłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
odnośnie laktatorów to widzę,że elektryczny z canpolu ma całkiem dobre opinie a cena niewygórowana
http://www.ceneo.pl/11682131#tab=reviews |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
O matko, kiedy ja was nadrobię?
![]() My wczoraj byliśmy na urodzinach szwagierki, wszyscy mnie traktowali jak jakąś księżniczkę i strasznie głupio z tym się czułam ![]() Z tym spaniem na lewym boku to musi być jakaś lipa, ja wczoraj w ogóle nie mogłam się położyć w takiej pozycji
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
ja 80% czasu na leżąco spędzam właśnie na prawym boku, nawet teraz tak leżę..lewy bok mnie draźni, chwilę poleżę a później już mnie ciągnie do prawego
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W temacie wagi wole się nie wypowiadać bo rozpacz straszna mnie ogarnia... No dobiłam do +20kg. Co gorsza podzieliłam się tą nowiną z tżtem i widze że też nie może się otrząsnąc z szoku. Już mi słabo na myśl ile pracy nad sobą czeka mnie po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Sylwoha a może lepiej powiedzieć o tym czopie?
O, co do czekolady to ja też muszę w domu mieć,najlepiej milke ![]() Wczoraj otworzyłam taka dużą triolade milki jak TŻ się kapał, przychodzi i patrzy że jem i z panika w głosie "to było dla ojca na urodziny" ![]() Oj kurde mógł mi powiedzieć ![]() W ogóle kupił dla mnie bukiet czerwonych róż, długo rozmawialiśmy i wydaje mi się że pewne kwestie już trochę zaczyna rozumieć. Uff Dziewczyny współczuję wam tych nocy nieprzespanych:-( Ja co prawda też się budze ale to na kilka sekund i tylko wtedy jak chce się obrócić bo we śnie nie dam rady ![]() Ale co wam powiem wczoraj poznałam co to zgaga, pierwszy raz w życiu miałam. Co prawda nie dużą ale zawsze, taki dyskomfort w przełyku jakby mi jedzenie miało wyjść. Poza tym wydaje mi się że mały się obrócił bo wczoraj jak mi zaiwanil to miałam wrażenie że nogi ma w cyckach Halwaya jeee jeszcze tylko tydzień! Fajnie masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
No, mnie też czeka masa roboty po porodzie... wyglądam źle, naprawdę źle i tak się ze sobą czuję.
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że się z Tż dogadujecie ![]()
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
Zemsta albo sobie kalkuluja że więcej kasiorki z nfz ściągną jak Cię przetrzymają pare dni. Mnie najbardziej frustruje takie przekładanie wyjścia na "jutro". Po porodzie tak mnie załatwili i tyle razy przekładali wypis że traciłam nadzieję że kiedykolwiek wrócę do domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Sylwoha współczuję. U nas tak nie trzymają w szpitalu, bo się nie opłaca. Jak potrzeba robić ktg codziennie to każą po prostu przyjeżdżać codziennie.
Jeśli jest ok to tymbardziej nie wiem czemu cię przytrzymują
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie ale ja nie wiem czy to czop czy to cos z szyjki?
Wole isc do swojego, bo tutaj sprawdza i co lez w weekend gdzie nic nie robia. Benita najgorzej ze w weekendy nie ma wypisow, nie ma ordynatora i lezysz i patrzysz w sufit |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniqa ja mam wlasnie ten latator zapisany na lapku w zakladkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Ooo dzięki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Sylwoha ja też czasem mam niezidentyfikowane obiekty z szyjki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
Hej!
Dzięki dziewczyny za info odnośnie tych organizerów. też się poddaje.. Pisałyście o koszyczkach może na nie się skuszę. Sylwuska takich gości mogę przyjmować ![]() ![]() ![]() Pisałyście wcześniej o elancylu - polecam. Smaruje się nim jak mi się przypomni ![]() Co do tego artykułu to nie przeczytałam całego. Doczytałam że nie trzeba się kłaść na kolkę nerkową na oddział - u mnie pielęgniarki powiedziały, że dobrze, że szybko przyjechałam, bo miałam ostry atak kolki nerkowej. Nospa zarówno w domu podawana w tabletkach jak i w szpitalu domięśniowo mi NIC nie pomogła. Lekarka powiedziała, że dlatego, że ból był za duży i apap też by nic nie zdział, więc dali mi w końcu 1 mocny zastrzyk domięśniowo (połączenie jakiś 2 leków przeciwbólowych) i dopiero ból zelżał. Także to, że jej pomagała nospa i apap to nie znaczy, że każdej osobie pomoże. Jak dla mnie kobieta przedstawiła się jako męczennica. Super, że dawała tyle rzeczy robić, ale to wyłącznie jej wybór i jej nikt za to medalu nie przyzna, bo każdy sam dokonuje wyborów. ![]() Co do wtrącania się. Wiem, że mama będzie mi doradzać, mam nadzieję, że nie będzie chciała narzucić swojego zdania, bo to się skońcyz tym, że w ogóle przestanę jej słuchać. Najwięcej będę się skupiać na tym co położna mówi i jak będę mieć jakieś wątpliwości to będę dopytywać Was lub znajomych mam, które niedawno urodziły ![]() Obawiam się o postępowanie mojego taty wobec nas jak się Młody urodzi. Mój tata ostatnio coraz bardziej miesza się w wychowywanie moego bratanka przez brata i bratową. Mój tata potrafi mojemu bratu sprawdzać pościel jaką kupił dla syna. Ostatnio powiedział mojemu bratu, że mało karmią jego wnuka bo zamiast wyglądać na 4 lata to wygląda na 2, co w ogóle nie jest prawdą. Już nie mówię o tym, że jak M. opluł moją bratową to poszedł za karę do kąta na 4 minuty za karę, a mój tata stwierdził, że powinien z tego kąta wyjść i jak M. wyszedł to zaczął go karmić kanapką.... Rozpieszcza wnuka, aż za bardzo... Ja pożyczam od Bratowej laktator ręczny z avent. chcę go mieć już w szpitalu, by ewentualnie rozkręcać laktację po cc.
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-11-12 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.