Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 13:53   #781
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mogę wam wrzucić z wczoraj jak miałam proste to mi Tż zrobił.. ale mam taką minę że mi głupio

Wrzucaj tylko daj znac gdzie umieszczasz :P

Kamilka za wyjscie
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:53   #782
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę wam wrzucić z wczoraj jak miałam proste to mi Tż zrobił.. ale mam taką minę że mi głupio

Wrzucaj

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:53   #783
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Co do pampersow bialych i zielonych to te biale mi strasznie smierdzialy... jakby za duzo tej chemii mialy :/ ogolnie te pierwsze rozmiary pampersow mialy straszny zapach...

Ja najbardziej jestem zadowolona z pampersow z Lidla a testowalam na corce juz chyba wszystkie rodzaje hehe :d
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:57   #784
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
I do mnie paczuszka dotarła, doszedł AngelCare

Super!
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki krzywej i wszystko w normie. Także nie dołączę do zacnego grona słodkich mam
Pojem w święta ufffff 😁

extra

Jasne body poprasowane, fanfary
Teraz jak je probuje jakos ladnie poukladac w szufladach to widze jaki ta komoda ma potencjal i masz racje Kinga, zmiesci sie wszystko ladnie na sto procent dobrze, ze nie kupilam jeszcze jednej komody, bo tak, cos by sie do niej wlozylo, ale w zupelnosci sie bez niej obejde teraz biore sie za polspioszki i spodenki bawelniane a ile mi to radosci sprawia wacham kazdy ciuszek tak ladnie pachnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Widziałam to na żywo - dla mnie trochę szajs

Ja mam skubb, to sa te biale takie? Chwale sobie,do komody idealne, musze wlasnie dokupic na skarpetki dla synka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:04   #785
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka ale kusisz tym proszkiem. Po Loveli nieźle pachnie wszystko ale tak bardzo delikatnie.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-13, 14:06   #786
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Jejku gdzie mi do prania ciuszkow...
Do konca listopada czeka nas jeszcze przeprowadzka, potem do polowy grudnia ogarnianie sie w nowym domu i pewnie dopiero wtedy sie wezme za pranie... prasowac nie mam zamiaru
Stary 2015-11-13, 14:06   #787
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Tu macie jak z tyłu dla tych bez klubu W klubie moja dzika mina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0199.JPG (207,3 KB, 41 załadowań)
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:07   #788
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Z corka w ciazy juz 2 miesiace przed TP mialam wszystko na tip top
A teraz 2 miesiace przed nie mam nawet polowy rzeczy kupionych :P
Stary 2015-11-13, 14:10   #789
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
bo teraz masz córkę a wcześniej nie miałaś to tak jak my - pierwsze dziecko to mamy wszystko gotowe.. przy drugim to pewnie zacznę wyciągać na tydzień przed
Stary 2015-11-13, 14:15   #790
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No w pierwszej ciazy jeszcze na chorobowym to sie czlowiek cieszyl ze moze sobie poprac i poprasowac i czas zleci a teraz niewiadomo co najpierw
Tak mysle ze do polowy grudnia musze sie ogarnac bo to juz 36 tydzien bedzie wiec nie ma zartow...

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Aaa i chyba wybralismy wkoncu imie dla synka ostatnio przez jakis czas byl Patrykiem, potem Filipem a teraz jest Leon takze jeszcze sie moze zmienic hehe :P chyba tak na 100% to wybierzemy jak sie urodzi
Stary 2015-11-13, 14:15   #791
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Haha u mnie to samo Jedyne co zrobiłam teraz to syna do łóżeczka turystycznego wyrzuciłam a drewniane zaczęłam malować A reszta
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:17   #792
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Zuken to pewnie przez takie zjawisko:

Stary 2015-11-13, 14:18   #793
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Pewnie tak hehe :P jedyne co mam juz prawie ogarniete to skompletowanie ubranek bo to najprzyjemniejsze hehe :P
Stary 2015-11-13, 14:19   #794
Dotka90
Zakorzenienie

Zuken, mój kot jest Leon!
Ale uprzedzając : to nie ja go nazywałam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:19   #795
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Aaa i chyba wybralismy wkoncu imie dla synka ostatnio przez jakis czas byl Patrykiem, potem Filipem a teraz jest Leon takze jeszcze sie moze zmienic hehe :P chyba tak na 100% to wybierzemy jak sie urodzi

Tż chciał ciążowe zdjęcia z imieniem, ale wyperswadowałam mu to z głowy, dlatego że imię zawsze może nam się zmienić i co później na zdjęciach "Mateusz" a zostanie np. Maćkiem? A co jak wyjdzie dziewczynka?! No więc przytaknął
Stary 2015-11-13, 14:30   #796
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
no to u nas ja jestem od urzędów, kredytów, banków, rachunków, komputerów itd a Tż tylko przytakuje Jakby został sam to pewnie by sobie poradził, ale popełniając po drodze mnóstwo błędów i płacąc za to kasę [COLOR="Silver"]
U mnie to samo. Organizowałam wesele, kupno mieszkania w tym kredyt i odliczenia VAT związane z remontem. Wszystkie remontowe rzeczy zamawialam. Teraz organizuje wyprawkę. Wszystko co z komputerem to do mnie wali cała rodzina.

jak mu mowie ze będzie załatwiał becikowe itd to się blady robi
Za to samochody i motocykle należą do niego. W domu wszelkie typowo męskie obowiązki wykonuje
kiedyś go spytałam przy okazji podpisywania kredytu czemu nie czyta umowy przecież mogę czegoś nie doczytać i nas pogrąże w długach to się zdziwił że mnie nie da się oszukać i że mi ufa. .. wygodnicki poprostu

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
leze dalej, szyjka w ciagu tygodnia skrocila sie 0,5 cm, glowka napiera na szyjke, musze lezec i lezec

współczuję. Trzymajcie się dzielnie. Nie myśl o wcześniejszym rozwiązaniu. Każdy dzień w dwupaku to najcenniejszy dar jaki możesz dać bąblowi. Kiedyś ci podziękuję za to. .. mam nadzieje

Cytat:

ja się śmieje że jak mały będzie taki jak Tż był za młodego to kupię taką klatkę jak dla dużych piesków
Tż był taki ananas, że w wieku 8 lat uciekał do kolegów się bawić zamiast lekcje robić.. jak go teściowa zamknęła w pokoju to uciekł oknem (niby to tylko parter ale i tak 2m prawie !), później zamykała go już w łazience i robił lekcje na pralce i jak skończył to go wypuszczała W wieku 12 lat siostra go przyłapała na popalaniu z kolegami.. A że jego siostra chodziła w glanach itd to jak mu skopała tyłek to do tej pory pamięta, że nie mógł przez parę dni usiąść Teraz mi opowiadają, że robili ziemianki, okopy, bomby różnego rodzaju, że strzelali jak któryś porwał wiatrówkę z domu Przecież w takiej ziemiance mogło się to na nich zawalić i tyle Więcej szczęścia niż rozumu
Ja się boję co to będzie jak mi dzieciak odziedziczy charakter po tatusiu taka klatka to byłby lek na wszystko hahahaha

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

eh.. lepiej by zrobili jakby ograniczyli nacięcia pierworódek
Mój jak miał 2 latka to utopił małą kaczuszke w wiaderku u babci. Zgniatał w rączce bąbki choinkowe. Później robili tunele w stogu siana za co dostał pożądne lanie bo są tam żmije. .. też był bardzo niegrzeczny. Jak zaczął wspominać to każda rzecz kojarzy mu się z laniem. Kiedyś po cichu skrócił gumę którą obrywał od ojca bo potrzebował na proce. Ojciec złapał za rączkę a tam nie ma gumy bo poobcinal też dla kolegów jak mi opowiadał to boki zrywałam
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:31   #797
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Aaa i chyba wybralismy wkoncu imie dla synka ostatnio przez jakis czas byl Patrykiem, potem Filipem a teraz jest Leon takze jeszcze sie moze zmienic hehe :P chyba tak na 100% to wybierzemy jak sie urodzi
to jak dopisujemy na pierwszą stronę Leon?

My też już chyba mamy i zostanie Szymon, chociaż jakoś mi tak dziwnie mówić do brzucha Szymon, Hania było łatwiej
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:35   #798
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

U mnie już zostanie raczej Pola

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:36   #799
86ewula
Rozeznanie

U nas chyba jednak Dawid będzie. Juz przed ciążą był Marcelem i przez pierwsze pół roku ciąży. Teraz mi się zmieniło... śmieje się że zdecydujemy na porodówce ... narazie mówię mały terrorysta, szogun, wiercipięta. .. He he wiem mało uroczo

Zapomniałam się pochwalić ze złapało mnie przeziębienie. Gardło zawalone, głowa boli i nos zawalony. .. podejrzewam że wczoraj się zgrzalam wchodząc po ten leżaczek do kobiety na 5 piętro schodami. Po tym u niej było jak w saunie i się załatwiłam .... dziś jadę na miodzie, imbirze. , cytrynie i soku malinowym i tantum verde ...

:/ czuje się jakby mnie ktoś przejechał. ..

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-11-13 o 14:41
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:36   #800
niepozorna
Zakorzenienie

Magda z tyłu wyglądają super, a do klubu zajrzę później bo na telefonie nie mogę
Ale w loczkach też musisz wstawić

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-13, 14:39   #801
koktajlowa7
Rozeznanie

Witam się po szkole

Co do pieluch ja stawiam na początek chyba na Dadę z Biedronki. Nie chcę od razu przyzwyczająć do Pampersów bo może wystarczą tańsze

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja za oknem widzę spokojne morze i słoneczko, które zaszło i próbuje się wybić zza chmur
O zazdroszczę U mnie widok na góry i pola

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Na poczatku grudnia.

Ryczec mi sie chce, niby z jednej strony dobrze, bo tz w domu nie ma, pracuje, a ja sama w domu musialabym siedziec. Gdyby cos sie stalo, to bylabym skazana na sama siebie. Chociaz nie zmienia to faktu, ze smutno mi piekielnie.
Malwi dasz radę

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki krzywej i wszystko w normie. Także nie dołączę do zacnego grona słodkich mam
Pojem w święta ufffff 😁
Super

Cytat:

ja się śmieje że jak mały będzie taki jak Tż był za młodego to kupię taką klatkę jak dla dużych piesków
Tż był taki ananas, że w wieku 8 lat uciekał do kolegów się bawić zamiast lekcje robić.. jak go teściowa zamknęła w pokoju to uciekł oknem (niby to tylko parter ale i tak 2m prawie !), później zamykała go już w łazience i robił lekcje na pralce i jak skończył to go wypuszczała W wieku 12 lat siostra go przyłapała na popalaniu z kolegami.. A że jego siostra chodziła w glanach itd to jak mu skopała tyłek to do tej pory pamięta, że nie mógł przez parę dni usiąść Teraz mi opowiadają, że robili ziemianki, okopy, bomby różnego rodzaju, że strzelali jak któryś porwał wiatrówkę z domu Przecież w takiej ziemiance mogło się to na nich zawalić i tyle Więcej szczęścia niż rozumu
Ja się boję co to będzie jak mi dzieciak odziedziczy charakter po tatusiu taka klatka to byłby lek na wszystko hahahaha

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

eh.. lepiej by zrobili jakby ograniczyli nacięcia pierworódek
Dobrze mówisz z tym ostatnim

----
Na co warto popatrzeć w OBI?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:40   #802
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
My też już chyba mamy i zostanie Szymon, chociaż jakoś mi tak dziwnie mówić do brzucha Szymon, Hania było łatwiej
Mnie w ogóle jakoś trudno o Młodym mówić po imieniu... Jakoś z Orzeszkiem nie miałam tego problemu Hubert mi się taki dorosły wydaje

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:44   #803
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
U nas chyba jednak Dawid będzie. Juz przed ciążą był Marcelem i przez pierwsze pół roku ciąży. Teraz mi się zmieniło... śmieje się że zdecydujemy na porodówce ... narazie mówię mały terrorysta, szogun, wiercipięta. .. He he wiem mało uroczo
.
Mojemu mężowi się bardzo Marcel podoba i cały czas próbuje mnie przekonać, ale mi się kojarzy od razu z precelkiem i mówię, że nie będę na dziecko Precelek wołać.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle jakoś trudno o Młodym mówić po imieniu... Jakoś z Orzeszkiem nie miałam tego problemu Hubert mi się taki dorosły wydaje
To nie tylko ja tak mam, ulżyło mi
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 14:49   #804
czarnulax
Zakorzenienie

My już się tak przyzwyczailiśmy do imienia, że już tak do brzucha cały czas mówimy + różne dziwne kombinacje/zdrobnia.
Stary 2015-11-13, 14:54   #805
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
widzę że nie tylko ja mam tak
Dla mnie jak Tż mówi Mateusz to tak dziwnie To jest mój mały chłopczyk, kochana kruszyna a nie Mateusz
Stary 2015-11-13, 14:55   #806
kogielmogiel
Rozeznanie

Malwi trzymaj sie, szkoda ze nie udalo sie wyjsc ale czego sie nie robi dla dziecka.
Nie moge za Wami nadarzyc, co poczytam zeby Wam odpowiedzieć to sie okazuje ze juz 2 strony do przodu jestescie no i znowu musze nadrabiac.
Ja nadal w jestem w trybie remontowym - wczoraj wydaliśmy na lampy 1500 zł.
Ale pokoj malej jest ogarnięty, jeszcze tylko bedziemy malować pasy na scianie bo mam taka wizje i zaslony musze kupic i gotowe. A dzisiaj bede szarlotkę piec bo znajomi wpadna na mecz wieczorem
Stary 2015-11-13, 14:59   #807
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Z materacem wyjaśnione - zapomnieli wysłać Hehehe, mają dosłać.

Malwi to zrozumiałe, że Ci przykro, ale z drugiej strony w takiej podbramkowej sytuacji bezpieczniej pod stalą opieką.

Ewula My mieliśmy kiedyś psa Marcela, i jak wołaliśmy Marcelek to sąsiedzi myśleli, że on się nazywa Balcerek. Jak w Alternatywach 4 Ale imię fajne.

Dotka, ja w sumie już prawie tydzień czuję się całkiem dobrze, ale resztki kataru i kaszel mam nadal. Masakra, nie wiem kiedy to minie
A mój tata właśnie w środę zachorował i okazało się, że ma od razu zapalenie pluc i oskrzeli

Objadłam się strasznie zupą dyniową, mam ochotę na jakiś deser, ale boję się zgagi...

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-11-13 o 15:00
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 15:00   #808
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda czy mozesz mi wyslac na fejsiku fotke? Bo mi sie nie otwiera w przegladarce :-(

Dzieki dziewczyny za wsparcie, bardzo mi to potrzebne dzisiaj.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 15:01   #809
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja nadal w jestem w trybie remontowym - wczoraj wydaliśmy na lampy 1500 zł.
Ale pokoj malej jest ogarnięty, jeszcze tylko bedziemy malować pasy na scianie bo mam taka wizje i zaslony musze kupic i gotowe. A dzisiaj bede szarlotkę piec bo znajomi wpadna na mecz wieczorem
Ooo jakie
Takie pasy? KLIK
Stary 2015-11-13, 15:04   #810
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Z materacem wyjaśnione - zapomnieli wysłać Hehehe, mają dosłać.

Malwi to zrozumiałe, że Ci przykro, ale z drugiej strony w takiej podbramkowej sytuacji bezpieczniej pod stalą opieką.

Ewula My mieliśmy kiedyś psa Marcela, i jak wołaliśmy Marcelek to sąsiedzi myśleli, że on się nazywa Balcerek. Jak w Alternatywach 4 Ale imię fajne.

Dotka, ja w sumie już prawie tydzień czuję się całkiem dobrze, ale resztki kataru i kaszel mam nadal. Masakra, nie wiem kiedy to minie
A mój tata właśnie w środę zachorował i okazało się, że ma od razu zapalenie pluc i oskrzeli

Objadłam się strasznie zupą dyniową, mam ochotę na jakiś deser, ale boję się zgagi...
Ach co za ciamajdy... ale dobrze, że doślą.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości