|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Sama już nie wiem. Będę bacznie obserwować."Ja jestem ostatnią osobą kompetentną do doradzania niestety :/" a Ty tak nie pisz, bo dostaniesz w łepetynkę Nie obwiniaj się. Czasu nie cofniesz a Kubusiowi i dziewczynkom potrzebna wesoła mama Kubuś w trybie ekspresowym nabierze kształtów---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała może kryzysik, przystawiaj normalnie i minie szybko. Moje piersi też się mało napełniają, nawet jak do flaczka przystawię to słychać jak przełyka.
Jeśli wasze dziecko będzie miało prawdziwy katar to na pewno będziecie wiedziały że to to. Będzie spływał do gardła, może się pojawić odkasływanie, odruch wymiotny, zwracanie, ciężki oddech przy jedzeniu. Zwykłe furczenie w nosku to po prostu kozy, raz na jakiś czas trzeba oczyścić
|
#3573 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Weź spójrz na to z pozytywnej strony: mogłaby ta chudość Kubusia byc spowodowana czymś dużo poważniejszym, nie daj Boże jaka choroba, a to TYLKO niedobór pokarmu, czyli Kubuś caly i zdrowy i w banalny sposob można załatwic problem, czyli go dokarmiac po cycaniu Także niech cyca dalej a po cycaniu butelka na deser i niech pije na zdrowie ![]() Cytat:
Cytat:
Na moje laktacja się unormowała plus mała ma skok rozwojowy i potrzebuje więcej wiec "dostraja" sobie cycki. Ale jak Cie to stresuje, to weź popijaj sobie tego Bocianka chocby dla spokoju w głowie, spokojna głowa podstawą przy KP ![]() Cytat:
![]() Btw, po opanowaniu problemu z niedojadaniem, podawaniu herbatki z kopru na kolki i wyciszeniu przez nieprzynoszenie do salonu, Maks stał się typowym noworodkiem, czyli nażarty od przedwczoraj zwykle śpi po 1-3,5h aż do kolejnego karmienia
|
|
#3574 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Moja ma jakoś od tygodnia, tylko że ja wciąż nie wiem czy to trądzik czy potówki...i skłaniam się raczej ku potówkom, bo ma zmiany tylko na tym boku, na którym śpi. Ale wygląda to niefajnie, policzek, ucho, głowa... :/ Cytat:
A to nie jest tak, że jak się laktacja stabilizuje, to i piersi się robią inne, nie ma tego uczucia przepełnienia?
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem z ta laktacją. W ogóle to ulewa dzisiaj na potęgę. JA nie wiem co się z Nią dzieje. Tragedia dzisiaj. Jeść, kupka, siku, ulanie, beczenie. 4 ubranka posżły do prania. Cytat:
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie polozna nie byla ani razu poprostu do niej nie dzwonilam i sie nie umawialam
Moja Nel miala takie charczenie w nosku zaraz po porodzie i czasami teraz i a w szpitalu mowili ze to sapka noworodkowa
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
A my dzis jednak wyszlismy na pierwszy spacer
![]() Przejrzalam prognozy i od jutra ma lać cały tydzień a dzis bez deszczu więc trzeba było skorzystac. Bylismy godzine ale 20min samego spaceru na powietrzu po 10 w kazda strone, bo korzystajac z okazji weszlismy do marketu na zakupy. Bosh, jak dobrze wyjść do ludzi i to ubranym jak człowiek Pierwszy raz po pół roku ubralam obcasy, stopy wróciły do siebie i sie znowu mieszczę w botki.Maks na spacerze cały czas spał jak zabity, to samo ma jak jedziemy samochodem, odpływa odrazu. Za to nie wiem jak sobie bedę radzic bez TŻ ze znoszeniem wozka na dół, sama gondola z małym wazy tonę i tak jak dobrze sie już czułam 2 tyg po CC, tak probujac zniesc wozek myslalam ze mi flaki wypadną, na szczeście TŻ pomogl ale jak bedzie bez niego to nie wiem... Wy same dźwigacie gondolę z dzieckiem po CC po schodach?
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-11-13 o 17:58 |
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc wołam teścia, żeby mi zniósł wózek. Jakoś się boję. Tym bardziej, że przegapiłam umówienie się do lekarza i dopiero grudzień więc wolę uważać do tego czasu, bo kto wie cóż się tam dzieje w środku. Jeszcze ta ręka prawa boląca i się boję, ze Ją upuszczę. Na razie spacerki po 15 godzinie jak mąż jest albo teścia będę wołała A Ty na którym piętrze mieszkasz?
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja mam taki glupi charakter ze sama bede dzwigac a mordy nie odezwe ... narazie Tz nosi I ge na rekach a Nel w gondoli haha i z dwojka wchodzi
we wtorek musialam zejsc do lekarza i Tz nie bylo wiec wyszlam z dwojka ale bylo ciezko nie tyle co ubieranie co wlasnie znoszenie Ingi i Nel na raz z 3 pietra :O nel w nosidełku a Inga na bioderko i szlam jak wielblad zejsc zeszlam gorzej sie wchodzilo ale dalam rade i nic w brzuchu nie bolalo tylko weszlam do mieszkania mokra jak po prysznicu Ale np dzisiaj bieglam dla zabawy z Inga i czulam caly brzuch jak mi flaki sie ruszaly a bieglam truchcikiem :/
|
#3581 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli czeka mnie kiblowanie w domu caly dzien. A jeszcze wtedy jak mąz ma znosic to będzie za kazdym razem chcial się wlec z nami a juz mialam wizje, jak sie urywam z domu na miasto na zakupy, o których mąż niekoniecznie musi wiedziec Z nim to zawsze tylko "szybko szybko!".Ehh, myslalam by trzymac chociaz stelaz od wózka na dole w bagażniku od auta, ale sama gondola z dzidziolem wazy milionpińćsetstodziwińćse t wiec nie ma sensu ![]() A jak dlugo musimy tak uwazac? Qrde, bo niby z pół roku ogolnie nie powinno się dzwigac ciężarow po takiej operacji, a nie wyobrazam sobie tego... Czemu te wozki tyle ważą ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Też juz o tym myślalam, ze to chyba jedyna opcja, choć trochę przeraza mnie wizja wychodzenia na dwor jak przyjdą mrozy z samym dzieckiem pod pachą i pakowania go dopiero na mrozie w lodowata gondole... No chyba żeby w te ekstremalne po prostu nie wychodzic.
Z reszta i tak mam ku temu inna przeszkode: TŻ wymyślil sobie, ze mu auto poniszczę codziennie wyciagając i pakując wózek do bagażnika, więc jak nie urok to sr*czka
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
JA nie próbowałam biegać
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym taką !!! Zaje.bista skoro już mamy dokarmiać się mm
:http://kidy.pl/mimijumi_butelka_dla_...at_240_ml.html Kubuś się krztusi pijąc z aventa, strasznie ulewa, więc używamy dr Brown's dla wcześniaków z tak wolnym przepływem, że ciągnie pół godziny z całej siły zanim porcję wdoi ![]() On nawet z piersi się potrafił zakrztusić makabrycznie. Ale to inne dzieciątko teraz
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NAjedzony to zaciesza
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tuczniczek też takie sweet uśmieszki strzela po żarełku Giga hiperprolaktynemia w końcu na coś się przydaje
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie wiem czy gondoli nie będę zostawiać na dole w wozkowni a jedynie z synkiem będę wchodzic/schodzić po schodach.. :/Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-11-13 o 22:42 |
|
|
|
|
#3590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja znajoma wynosila dziecko w nosidelku i przekladala do gondoli dziecku zimno nie bylo w kombinezonie nie czuje czy gondola zimna jest :PJak jeszcze mialam opory przed zostawiamiem wozka to Tz rano wynosil stelaz a po pracy przynosil nikomu stelaz sie nie przyda po co krasc ![]() Cytat:
Ale schodze ostroznie i nie wiem co by stac sie musialo abym dziecko upuscila.
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=AgatkaSz;53451859
Nie pomyslalam o upuszczeniu nawet Ale schodze ostroznie i nie wiem co by stac sie musialo abym dziecko upuscila.[/QUOTE] JA nie ufam mojej ręce:/ A chyba też tak będziemy robili, ze przed pracą mąż będzie znosił stelaż koło piwnicy a ja z gondolą będę musiała jakoś zleźć. Jak już włożę na stelaż to muszę jeszcze zjechać po schodach pod klatką takich sporawych. Jakoś muszę to wykombinować, ale dopiero jak będę pewna, ze mogę dźwigać. na razie nie mam co myśleć
|
#3592 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ciekawe czy gondoli by takie przebywanie non stop w niskiej temperaturze nie zaszkodziło, zwłaszcza jeśli któraś ma wykończoną ekoskórą...
Cytat:
![]() Super że młodzieniec zadowolony MM jest trudne do zaakceptowania dla wielu mam, ale są sytuacje, kiedy dzięki niemu macierzyństwo przybiera radośniejsze barwy
|
|
|
#3593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjezdzalam z 2 pietra po schodach z dzieckiem po schodku , po schodku i nie bylo. Tylko tylnimi kolami jechalam sa duze pompowane wiec idzie swietnie juz chyba wszystko z tym wozkiem robilam ![]() Cytat:
Zwyklemu wozkowi napewno nic nie bedzie a ekoskora chyba tez sobie poradzi i bez mrozu zaraz popeka
|
|
#3594 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ja mam nadzieję, że nie popęka
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
My tez trzymamy wózek w bagażniku. Jakbym miała schodzić z drugiego piętra dość wysokiej kamienicy z wózkiem, to bym chyba na spacery wychodziła raz w tygodniu
. Tak to biorę mała w foteliku, fotelik zostawiam w aucie, ja pakuje do wózka i jedziemy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3596 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Kurde, młoda mi zaczyna wyrastać z 56, bodziaki jeszcze są ok, ale półśpiochy już nie do noszenia - ciasne w pasie i za małe w stopach. Z kolei w 62 się jeszcze topi...głupi ten okres między rozmiarami.
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
A co masz ekoskore?
![]() Cytat:
Nie wiecie czy jak na stronie h&m nie ma rozmiaru to moge go znalesc w sklepie? Znalazlam fajna sukienke na swieta fajna cena kolor no i kopertowy dekolt łatwo by sie karmilo http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0254959005.html.
|
|
#3598 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mam
![]() No kretyńskie... Cytat:
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy ja znajde tam zawsze bałagan maja
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Hmmm ale dzis piszeci jak szalone :P Mam kolejne pytanie chcialabym kupic mezowi memu kochanemu saszetke tzw nerke ale ze skóry naturalnej i nie wiem gdzie szukac bo na internecie wyskakuja mi a ceny po 50zl wiec to napewno nie skora mimo ze pisze skora no chyba ze ekologiczna i zapisali dopisac moze jest jakas konkretna firma porzadna ktora produkuje dobrej jakosci akcesoria skorzane
|
#3600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to Ją wczoraj zmierzyła, ale nie wiem czy dobrze i ma wg mojego mierzenia 58 cm czyli 5 cm w 5 tygodni. Ja też chcę urosnąć w zdłuż, a nie tylko w szerz jak zawsze![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Idę zobaczyć co tam naskrobały na FB
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Sama już nie wiem. Będę bacznie obserwować.
Nie obwiniaj się. Czasu nie cofniesz a Kubusiowi i dziewczynkom potrzebna wesoła mama
Kubuś w trybie ekspresowym nabierze kształtów
Katar jest przezroczysty cały czas na szczęście. 
Także niech cyca dalej a po cycaniu butelka na deser i niech pije na zdrowie 

Czyli czeka mnie kiblowanie w domu caly dzien. A jeszcze wtedy jak mąz ma znosic to będzie za kazdym razem chcial się wlec z nami a juz mialam wizje, jak sie urywam z domu na miasto na zakupy, o których mąż niekoniecznie musi wiedziec