Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 12:13   #3571
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Może Ci prolaktyna spadła i laktacja się unormowała? Albo kryzys 6 tygodnia i powalczyć będzie trzeba
Ja jestem ostatnią osobą kompetentną do doradzania niestety :/
Ale jeśli dasz radę, to odciągaj i próbujm, czy po kp jeszcze possie z butli.
I patrz ile kupek robi, Kubuś zaczął coraz rzadziej kupkę robi i to się widzę zbiegło ze słabiutkim przybieraniem na wadze.

Nina, położna była, nie ważyła. Ja byłam na bilansie miesiąca (prawie 800 na plusie), potem przed szczepieniem ważony +280 w 2 tygodnie, dopiero wczoraj stan alarmowy po bilansie 2 miesiąca (tylko 150 w 2 tygodnie od szczepienia).
Hmm z tą prolaktyną to by dziwna sprawa była, bo przed ciążą musiałam mieć wręcz zbijaną. Nie wiem może faktycznie się laktacja unormowała. Kupki robi na okrągło. Mam wrażenie, ze Ona ciśnie w pieluchę całą dobę Sama już nie wiem. Będę bacznie obserwować.

"Ja jestem ostatnią osobą kompetentną do doradzania niestety :/" a Ty tak nie pisz, bo dostaniesz w łepetynkę KAżdy popełnia błędy, a te zrobione w dobrej wierze są jak najbardziej do wybaczenia Nie obwiniaj się. Czasu nie cofniesz a Kubusiowi i dziewczynkom potrzebna wesoła mama Kubuś w trybie ekspresowym nabierze kształtów

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Moja też marudna. Nie wiem czy to nie ten skok rozwojowy u nas. Ale kto to wie, bo i brzuszek może dokuczać. Albo jedno i drugie :/

U małej w nosku ciągle coś furkocze. Po dłuższym spaniu mocniej i po płaczu też. Psikam wodą morską i odciągam, ale mam wrażenie że nie wszystko wychodzi i gdzieś głębiej siedzi Katar jest przezroczysty cały czas na szczęście.
Dzisiaj popołudniu spróbuję nas wbić do pediatry, bo wolę przed weekendem się upewnić czy z małą ok osłuchowo, a młody też pójdzie, bo paskudnie zaczął kaszleć znowu
JA się właśnie boję, że pójdę z Nią do lekarza i ta dopiero złapie jakieś cholerstwo a nic Jej nie jest. COś Jej kurde jakby głęboko siedzi. Uspakaja mnie to, że przed obejrzeniem Jej przez Panią dr też tak furczała a dr powiedziała, że jest ok. Teraz śpi już 3 h. Jak wstanie to cycuś, pielusia i poleży na brzuszku jak nadtrawi trochę to może wylezie cholerstwo jak porządnie psiknę Marimerem. Później Jej wkropie moje mleczko do nosa troszkę
Stary 2015-11-13, 12:13   #3572
ktosiula
Wtajemniczenie

Mała może kryzysik, przystawiaj normalnie i minie szybko. Moje piersi też się mało napełniają, nawet jak do flaczka przystawię to słychać jak przełyka.

Jeśli wasze dziecko będzie miało prawdziwy katar to na pewno będziecie wiedziały że to to. Będzie spływał do gardła, może się pojawić odkasływanie, odruch wymiotny, zwracanie, ciężki oddech przy jedzeniu. Zwykłe furczenie w nosku to po prostu kozy, raz na jakiś czas trzeba oczyścić

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:27   #3573
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Wam, kochane.
Dokarmiam od nocy mm, i to sporo, oczywiście po piersi albo obu piersiach nawet, i 20 ml też jeszcze na ogół dociągam laktatorem i też to przed mm wsuwa głodomorek.
Jeżeli on tyle nie dojadał, ile teraz dojada mm, to powinno mi się odebrać prawa rodzicielskie i zamknąć w psychiatryku
Na 3 karmienia dojadł 2 razy - raz 100 ml, raz 50. Czuję się podle, że przeze mnie jest takim pajączkiem maleńkim, że tyle się napłakał. I czuję się źle, bo żal mi, że nie potrafię go wykarmić sama. I ogólnie mam taki dół, że tylko widok synka śpiącego jak zabity z pełnym brzuszkiem jakoś mnie pociesza.
Najgorsze, że ten sam błąd popełniłam przy Lilo, skończyło się podobnie, ale krócej trwała walka o kp, bo Lilo nie umiała ewidentnie się najeść, a przy Kubusiu jednak uwierzyłam, że damy rdę
A po doopce chcesz? Jak Ciebie mają wsadzić do psychiatryka to i mnie i mase innych matek, ktorym dziecko nieświadomie nie dojadało
Weź spójrz na to z pozytywnej strony: mogłaby ta chudość Kubusia byc spowodowana czymś dużo poważniejszym, nie daj Boże jaka choroba, a to TYLKO niedobór pokarmu, czyli Kubuś caly i zdrowy i w banalny sposob można załatwic problem, czyli go dokarmiac po cycaniu Ja byłam szczęśliwa jak mi pediatra na IP oznajmiła, że Maksik jest zdrow jak ryba i tylko jedzonka mu brak Także niech cyca dalej a po cycaniu butelka na deser i niech pije na zdrowie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
U mnie polozna byla 2 razy i nie wazyla dzieciatka.
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A moja położna była 3 razy i nie wazyła Gabi. Nawet nie wiem czy ma wagę, ale może dlatego że po małej widać, że bobasek glubasek
Moja też nie ważyla

Cytat:
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! 2 godziny od karmienia a cycki dalej jakieś takie flakowate:/ wcześniej po godzinie już się takie pełne robiły Boję się, ze Gabi od 2 dni tak marudzi bo nie jest najedzona. JAk to sprawdzić kurde??
Spróbuj coś odciągnąc laktatorem
Na moje laktacja się unormowała plus mała ma skok rozwojowy i potrzebuje więcej wiec "dostraja" sobie cycki. Ale jak Cie to stresuje, to weź popijaj sobie tego Bocianka chocby dla spokoju w głowie, spokojna głowa podstawą przy KP

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mała może kryzysik, przystawiaj normalnie i minie szybko. Moje piersi też się mało napełniają, nawet jak do flaczka przystawię to słychać jak przełyka.

Jeśli wasze dziecko będzie miało prawdziwy katar to na pewno będziecie wiedziały że to to. Będzie spływał do gardła, może się pojawić odkasływanie, odruch wymiotny, zwracanie, ciężki oddech przy jedzeniu. Zwykłe furczenie w nosku to po prostu kozy, raz na jakiś czas trzeba oczyścić
Moj furczy tak chwile po tym jak mu sie uleje, pewno mleczko ma w nosku ale po chwili to przechodzi więc nawet nie grzebię mu tam

Btw, po opanowaniu problemu z niedojadaniem, podawaniu herbatki z kopru na kolki i wyciszeniu przez nieprzynoszenie do salonu, Maks stał się typowym noworodkiem, czyli nażarty od przedwczoraj zwykle śpi po 1-3,5h aż do kolejnego karmienia
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 12:36   #3574
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Czuję się podle, że przeze mnie jest takim pajączkiem maleńkim, że tyle się napłakał.
Patrząc w ten sposób to my też czujemy się winne, bo przecież wszystkie zachęcałyśmy Cię do walki o kp. Wszystkie popełniłyśmy błąd nie zauważając, że coś jest nie tak...ale przecież wszystkie chciałyśmy i chcemy dobrze, wszystkie trzymamy kciuki żeby maluch zaczął przybierać. I zacznie i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile trwal u waszych maluszkow tradzik niemowlecy?
Moja ma jakoś od tygodnia, tylko że ja wciąż nie wiem czy to trądzik czy potówki...i skłaniam się raczej ku potówkom, bo ma zmiany tylko na tym boku, na którym śpi. Ale wygląda to niefajnie, policzek, ucho, głowa... :/

Cytat:
JEszcze ten nos ciągle mam zatkany i mimo czyszczenia znowu. Tak jakby głęboko Jej coś siedziało i charczy jak biorę do odbicia albo jak Je i pewnie też gorzej Jej się cyca, ale miała już tak zanim była lekarka i położna no i niby ok było wszystko(...)
Moja ma podobnie, takie jakieś chrumkanie po jedzeniu, co ciekawe nos czyściutki, osłuchowo idealnie, nie wiadomo co to jest, ale ma tak od początku i tylko po jedzeniu. Kataru nie ma, nie chrapie, oddycha swobodnie przez nos.

Cytat:
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! 2 godziny od karmienia a cycki dalej jakieś takie flakowate:/ wcześniej po godzinie już się takie pełne robiły
A to nie jest tak, że jak się laktacja stabilizuje, to i piersi się robią inne, nie ma tego uczucia przepełnienia?
Stary 2015-11-13, 12:55   #3575
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
No chyba łyka. Teraz śpi, ale np wczoraj i w nocy to dojadała, dojadała i kiepsko ze spaniem było. Wydaje mi się, z łyka, ale już zgłupłam:/ Taka strasznie niespokojna jest od 2 dni. Nie wiem o co Jej chodzi
Tosia a Ty byłaś u lekarza z kluseczką tak? JAk wyglądał ten katar u Twojej? Charczało Jej jak Ją podnosiłaś do odbicia na ramię? Ja wyglądał ten katar? Moja ma ciągle takie przezroczyste. 2 razy chyba było trochę żółtego. Ja nie wiem czy to katar czy wydzielina się zbiera nie wiedzieć czemu Gorączki nie ma. Nie wie czy ja Jej dodatkowo nie podrażniam jak psikam tym Marimerem i odciągam no ale słysze, że coś jest w tym nosku:/
A probowałaś katarkiem odciągać. U Nas frida nie dawała rady wyciągnąć tych kipek głębokich, a katarka użyłam za późno. Gdybym może wyciągała katarkiem to zapalenia gardła by nie było.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 16:18   #3576
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Moja ma podobnie, takie jakieś chrumkanie po jedzeniu, co ciekawe nos czyściutki, osłuchowo idealnie, nie wiadomo co to jest, ale ma tak od początku i tylko po jedzeniu. Kataru nie ma, nie chrapie, oddycha swobodnie przez nos.

A to nie jest tak, że jak się laktacja stabilizuje, to i piersi się robią inne, nie ma tego uczucia przepełnienia?
No to u mojej to samo było. Niby w nosie nic nie ma a charczy:/ JAk wyciagam to pewnie tylko Marimer który wpsiknęłam i czasem kozy. Tez osłuchowo bylo ok, nie chrapie ale słyszłę jakby coś bylo w nosie. A nie wiem już.

No nie wiem z ta laktacją. W ogóle to ulewa dzisiaj na potęgę. JA nie wiem co się z Nią dzieje. Tragedia dzisiaj. Jeść, kupka, siku, ulanie, beczenie. 4 ubranka posżły do prania.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A probowałaś katarkiem odciągać. U Nas frida nie dawała rady wyciągnąć tych kipek głębokich, a katarka użyłam za późno. Gdybym może wyciągała katarkiem to zapalenia gardła by nie było.
Ni epomyślałam o tym a mam Katarek też. Dzięki Spróbuję a jak to nic nie da to już nie grzebię
Stary 2015-11-13, 17:37   #3577
AgatkaSz
Wtajemniczenie

U mnie polozna nie byla ani razu poprostu do niej nie dzwonilam i sie nie umawialam
Moja Nel miala takie charczenie w nosku zaraz po porodzie i czasami teraz i a w szpitalu mowili ze to sapka noworodkowa
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 17:55   #3578
Pasztetnik
Zadomowienie

A my dzis jednak wyszlismy na pierwszy spacer
Przejrzalam prognozy i od jutra ma lać cały tydzień a dzis bez deszczu więc trzeba było skorzystac. Bylismy godzine ale 20min samego spaceru na powietrzu po 10 w kazda strone, bo korzystajac z okazji weszlismy do marketu na zakupy. Bosh, jak dobrze wyjść do ludzi i to ubranym jak człowiek Pierwszy raz po pół roku ubralam obcasy, stopy wróciły do siebie i sie znowu mieszczę w botki.

Maks na spacerze cały czas spał jak zabity, to samo ma jak jedziemy samochodem, odpływa odrazu.

Za to nie wiem jak sobie bedę radzic bez TŻ ze znoszeniem wozka na dół, sama gondola z małym wazy tonę i tak jak dobrze sie już czułam 2 tyg po CC, tak probujac zniesc wozek myslalam ze mi flaki wypadną, na szczeście TŻ pomogl ale jak bedzie bez niego to nie wiem... Wy same dźwigacie gondolę z dzieckiem po CC po schodach?

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-11-13 o 17:58
Stary 2015-11-13, 18:16   #3579
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Przejrzalam prognozy i od jutra ma lać cały tydzień a dzis bez deszczu więc trzeba było skorzystac. Bylismy godzine ale 20min samego spaceru na powietrzu po 10 w kazda strone, bo korzystajac z okazji weszlismy do marketu na zakupy. Bosh, jak dobrze wyjść do ludzi i to ubranym jak człowiek Pierwszy raz po pół roku ubralam obcasy, stopy wróciły do siebie i sie znowu mieszczę w botki.

Maks na spacerze cały czas spał jak zabity, to samo ma jak jedziemy samochodem, odpływa odrazu.

Za to nie wiem jak sobie bedę radzic bez TŻ ze znoszeniem wozka na dół, sama gondola z małym wazy tonę i tak jak dobrze sie już czułam 2 tyg po CC, tak probujac zniesc wozek myslalam ze mi flaki wypadną, na szczeście TŻ pomogl ale jak bedzie bez niego to nie wiem... Wy same dźwigacie gondolę z dzieckiem po CC po schodach?
No własnie ja tez się boję znosić Gabrysię po schodach i jest problem ze spacerami. Jutro idę z przyjaciółką na łowy Rossanowskie na pudry więc wołam teścia, żeby mi zniósł wózek. Jakoś się boję. Tym bardziej, że przegapiłam umówienie się do lekarza i dopiero grudzień więc wolę uważać do tego czasu, bo kto wie cóż się tam dzieje w środku. Jeszcze ta ręka prawa boląca i się boję, ze Ją upuszczę. Na razie spacerki po 15 godzinie jak mąż jest albo teścia będę wołała A Ty na którym piętrze mieszkasz?
Stary 2015-11-13, 19:03   #3580
AgatkaSz
Wtajemniczenie

No ja mam taki glupi charakter ze sama bede dzwigac a mordy nie odezwe ... narazie Tz nosi I ge na rekach a Nel w gondoli haha i z dwojka wchodzi we wtorek musialam zejsc do lekarza i Tz nie bylo wiec wyszlam z dwojka ale bylo ciezko nie tyle co ubieranie co wlasnie znoszenie Ingi i Nel na raz z 3 pietra :O nel w nosidełku a Inga na bioderko i szlam jak wielblad zejsc zeszlam gorzej sie wchodzilo ale dalam rade i nic w brzuchu nie bolalo tylko weszlam do mieszkania mokra jak po prysznicu
Ale np dzisiaj bieglam dla zabawy z Inga i czulam caly brzuch jak mi flaki sie ruszaly a bieglam truchcikiem :/
Stary 2015-11-13, 19:12   #3581
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
No własnie ja tez się boję znosić Gabrysię po schodach i jest problem ze spacerami. Jutro idę z przyjaciółką na łowy Rossanowskie na pudry więc wołam teścia, żeby mi zniósł wózek. Jakoś się boję. Tym bardziej, że przegapiłam umówienie się do lekarza i dopiero grudzień więc wolę uważać do tego czasu, bo kto wie cóż się tam dzieje w środku. Jeszcze ta ręka prawa boląca i się boję, ze Ją upuszczę. Na razie spacerki po 15 godzinie jak mąż jest albo teścia będę wołała A Ty na którym piętrze mieszkasz?
Na drugim w kamienicy, także 2,5 piętra do zniesienia bo jeszcze jest półpiętro. Wozkowni oczywiscie brak, jak to w kamienicach a na klatce trzymac sie nie odważę. To lipa z tym znoszeniem bo jak mam czekać aż maż wroci to zawsze bedzie ciemno Czyli czeka mnie kiblowanie w domu caly dzien. A jeszcze wtedy jak mąz ma znosic to będzie za kazdym razem chcial się wlec z nami a juz mialam wizje, jak sie urywam z domu na miasto na zakupy, o których mąż niekoniecznie musi wiedziec Z nim to zawsze tylko "szybko szybko!".
Ehh, myslalam by trzymac chociaz stelaz od wózka na dole w bagażniku od auta, ale sama gondola z dzidziolem wazy milionpińćsetstodziwińćse t wiec nie ma sensu
A jak dlugo musimy tak uwazac?
Qrde, bo niby z pół roku ogolnie nie powinno się dzwigac ciężarow po takiej operacji, a nie wyobrazam sobie tego... Czemu te wozki tyle ważą

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
No ja mam taki glupi charakter ze sama bede dzwigac a mordy nie odezwe ... narazie Tz nosi I ge na rekach a Nel w gondoli haha i z dwojka wchodzi we wtorek musialam zejsc do lekarza i Tz nie bylo wiec wyszlam z dwojka ale bylo ciezko nie tyle co ubieranie co wlasnie znoszenie Ingi i Nel na raz z 3 pietra :O nel w nosidełku a Inga na bioderko i szlam jak wielblad zejsc zeszlam gorzej sie wchodzilo ale dalam rade i nic w brzuchu nie bolalo tylko weszlam do mieszkania mokra jak po prysznicu
Ale np dzisiaj bieglam dla zabawy z Inga i czulam caly brzuch jak mi flaki sie ruszaly a bieglam truchcikiem :/
Dzis na spacerze musialam przyspieszyc na przejściu dla pieszych bo światla gasly i qrde jaki szok, nie moglam biec no nie umiałam, taka niemoc paraliz mnie zlapal, te mieśnie nie wspolpracują, nie przyspieszaja nog do przodu, no dziwne uczucie

Stary 2015-11-13, 19:33   #3582
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Na drugim w kamienicy, także 2,5 piętra do zniesienia bo jeszcze jest półpiętro. Wozkowni oczywiscie brak, jak to w kamienicach a na klatce trzymac sie nie odważę. To lipa z tym znoszeniem bo jak mam czekać aż maż wroci to zawsze bedzie ciemno Czyli czeka mnie kiblowanie w domu caly dzien. A jeszcze wtedy jak mąz ma znosic to będzie za kazdym razem chcial się wlec z nami a juz mialam wizje, jak sie urywam z domu na miasto na zakupy, o których mąż niekoniecznie musi wiedziec Z nim to zawsze tylko "szybko szybko!".
Ehh, myslalam by trzymac chociaz stelaz od wózka na dole w bagażniku od auta, ale sama gondola z dzidziolem wazy milionpińćsetstodziwińćse t wiec nie ma sensu
Qrde, bo niby z pół roku ogolnie nie powinno się dzwigac ciężarow po takiej operacji, a nie wyobrazam sobie tego... Czemu te wozki tyle ważą

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Dzis na spacerze musialam przyspieszyc na przejściu dla pieszych bo światla gasly i qrde jaki szok, nie moglam biec no nie umiałam, taka niemoc paraliz mnie zlapal, te mieśnie nie wspolpracują, nie przyspieszaja nog do przodu, no dziwne uczucie
A może cały wózek będziesz w aucie trzymać na dole?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:46   #3583
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A może cały wózek będziesz w aucie trzymać na dole?
Też juz o tym myślalam, ze to chyba jedyna opcja, choć trochę przeraza mnie wizja wychodzenia na dwor jak przyjdą mrozy z samym dzieckiem pod pachą i pakowania go dopiero na mrozie w lodowata gondole... No chyba żeby w te ekstremalne po prostu nie wychodzic.
Z reszta i tak mam ku temu inna przeszkode: TŻ wymyślil sobie, ze mu auto poniszczę codziennie wyciagając i pakując wózek do bagażnika, więc jak nie urok to sr*czka

Stary 2015-11-13, 20:12   #3584
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja bym się bała, ze upuszczę a nie tyle o siebie. No więc chowam dumę w kieszeń i poprosiłam tescia. No i mam pewność że ze mną nie będzie chciał iść, bo idę z przyjaciółką

Cytat:

No ja też drugie piętro czyli parter i 2 piętra plus jeszcze schody pod klatką. Też oczywiście nie ma wózkowni

JA nie próbowałam biegać
Stary 2015-11-13, 20:49   #3585
Oliath
Zakorzenienie

Chciałabym taką !!! Zaje.bista skoro już mamy dokarmiać się mm :

http://kidy.pl/mimijumi_butelka_dla_...at_240_ml.html

Kubuś się krztusi pijąc z aventa, strasznie ulewa, więc używamy dr Brown's dla wcześniaków z tak wolnym przepływem, że ciągnie pół godziny z całej siły zanim porcję wdoi

On nawet z piersi się potrafił zakrztusić makabrycznie.

Ale to inne dzieciątko teraz 10x więcej uśmiechów
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 21:10   #3586
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Kubuś się krztusi pijąc z aventa, strasznie ulewa, więc używamy dr Brown's dla wcześniaków z tak wolnym przepływem, że ciągnie pół godziny z całej siły zanim porcję wdoi

O kurde ale droga ta butelka

NAjedzony to zaciesza
Stary 2015-11-13, 22:14   #3587
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Super, ze Kubusiowi się poprawia, niech pije na zdrówko!

Moj tuczniczek też takie sweet uśmieszki strzela po żarełku A przy piciu też się krztusi i butelką i cycem. Btw, z cyca juz takie potoki mi lecą, ze w 7min jest obżarty i lula, a ja nie zdążę sie zakryć jak go odkladam taka powodz jak z kranu mnie zalewa Giga hiperprolaktynemia w końcu na coś się przydaje

Stary 2015-11-13, 22:32   #3588
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Super, ze Kubusiowi się poprawia, niech pije na zdrówko!

Moj tuczniczek też takie sweet uśmieszki strzela po żarełku A przy piciu też się krztusi i butelką i cycem. Btw, z cyca juz takie potoki mi lecą, ze w 7min jest obżarty i lula, a ja nie zdążę sie zakryć jak go odkladam taka powodz jak z kranu mnie zalewa Giga hiperprolaktynemia w końcu na coś się przydaje
TO ja tak miałąm jeszcze parę dni temu a się wsio zrypało:/ Chociaz jednak chyba mleczko jest bo ma czym ulewać eh..
Stary 2015-11-13, 22:37   #3589
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie o tyle.dobrze ze mam wozkownie na dole a mieszkam na 2 piętrze. Jednak moje prawie 5kg dziecko plus gondola to nie lada wyzwanie. Póki co mąż nosi ale od przyszłej środy będę musiała sama sobie radzić i nie wiem czy gondoli nie będę zostawiać na dole w wozkowni a jedynie z synkiem będę wchodzic/schodzić po schodach.. :/

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2015-11-13 o 22:42
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 22:39   #3590
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Też juz o tym myślalam, ze to chyba jedyna opcja, choć trochę przeraza mnie wizja wychodzenia na dwor jak przyjdą mrozy z samym dzieckiem pod pachą i pakowania go dopiero na mrozie w lodowata gondole... No chyba żeby w te ekstremalne po prostu nie wychodzic.
Z reszta i tak mam ku temu inna przeszkode: TŻ wymyślil sobie, ze mu auto poniszczę codziennie wyciagając i pakując wózek do bagażnika, więc jak nie urok to sr*czka
Z tym samochodem to najlepszy pomysl moja znajoma wynosila dziecko w nosidelku i przekladala do gondoli dziecku zimno nie bylo w kombinezonie nie czuje czy gondola zimna jest :P

Jak jeszcze mialam opory przed zostawiamiem wozka to Tz rano wynosil stelaz a po pracy przynosil nikomu stelaz sie nie przyda po co krasc

Cytat:
Właśnie ja bym się bała, ze upuszczę a nie tyle o siebie. No więc chowam dumę w kieszeń i poprosiłam tescia. No i mam pewność że ze mną nie będzie chciał iść, bo idę z przyjaciółką

No ja też drugie piętro czyli parter i 2 piętra plus jeszcze schody pod klatką. Też oczywiście nie ma wózkowni

JA nie próbowałam biegać
Nie pomyslalam o upuszczeniu nawet
Ale schodze ostroznie i nie wiem co by stac sie musialo abym dziecko upuscila.
Stary 2015-11-13, 22:54   #3591
mala29lll
Zakorzenienie

[QUOTE=AgatkaSz;53451859

Nie pomyslalam o upuszczeniu nawet
Ale schodze ostroznie i nie wiem co by stac sie musialo abym dziecko upuscila.[/QUOTE]

JA nie ufam mojej ręce:/

A chyba też tak będziemy robili, ze przed pracą mąż będzie znosił stelaż koło piwnicy a ja z gondolą będę musiała jakoś zleźć. Jak już włożę na stelaż to muszę jeszcze zjechać po schodach pod klatką takich sporawych. Jakoś muszę to wykombinować, ale dopiero jak będę pewna, ze mogę dźwigać. na razie nie mam co myśleć
Stary 2015-11-14, 02:39   #3592
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ciekawe czy gondoli by takie przebywanie non stop w niskiej temperaturze nie zaszkodziło, zwłaszcza jeśli któraś ma wykończoną ekoskórą...

Cytat:

Ale cena...i widzę że zapasowe smoczki też nietanie...ale faktycznie, wygląda kozacko

Super że młodzieniec zadowolony
MM jest trudne do zaakceptowania dla wielu mam, ale są sytuacje, kiedy dzięki niemu macierzyństwo przybiera radośniejsze barwy
Stary 2015-11-14, 07:54   #3593
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
JA nie ufam mojej ręce:/

A chyba też tak będziemy robili, ze przed pracą mąż będzie znosił stelaż koło piwnicy a ja z gondolą będę musiała jakoś zleźć. Jak już włożę na stelaż to muszę jeszcze zjechać po schodach pod klatką takich sporawych. Jakoś muszę to wykombinować, ale dopiero jak będę pewna, ze mogę dźwigać. na razie nie mam co myśleć
Ja moim camarello
zjezdzalam z 2 pietra po schodach z dzieckiem po schodku , po schodku i nie bylo. Tylko tylnimi kolami jechalam sa duze pompowane wiec idzie swietnie juz chyba wszystko z tym wozkiem robilam

Cytat:
Ciekawe czy gondoli by takie przebywanie non stop w niskiej temperaturze nie zaszkodziło, zwłaszcza jeśli któraś ma wykończoną ekoskórą...

Ale cena...i widzę że zapasowe smoczki też nietanie...ale faktycznie, wygląda kozacko

Super że młodzieniec zadowolony
MM jest trudne do zaakceptowania dla wielu mam, ale są sytuacje, kiedy dzięki niemu macierzyństwo przybiera radośniejsze barwy
Moja znajoma juz 2 lata prawie trzyma wozek w samochodzie i wszystko ok
Zwyklemu wozkowi napewno nic nie bedzie a ekoskora chyba tez sobie poradzi i bez mrozu zaraz popeka
Stary 2015-11-14, 08:12   #3594
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No ja mam nadzieję, że nie popęka
Stary 2015-11-14, 09:33   #3595
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

My tez trzymamy wózek w bagażniku. Jakbym miała schodzić z drugiego piętra dość wysokiej kamienicy z wózkiem, to bym chyba na spacery wychodziła raz w tygodniu . Tak to biorę mała w foteliku, fotelik zostawiam w aucie, ja pakuje do wózka i jedziemy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-11-14, 10:02   #3596
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Kurde, młoda mi zaczyna wyrastać z 56, bodziaki jeszcze są ok, ale półśpiochy już nie do noszenia - ciasne w pasie i za małe w stopach. Z kolei w 62 się jeszcze topi...głupi ten okres między rozmiarami.
Stary 2015-11-14, 10:55   #3597
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja mam nadzieję, że nie popęka
A co masz ekoskore?

Cytat:
Kurde, młoda mi zaczyna wyrastać z 56, bodziaki jeszcze są ok, ale półśpiochy już nie do noszenia - ciasne w pasie i za małe w stopach. Z kolei w 62 się jeszcze topi...głupi ten okres między rozmiarami.
Glupie te rozmiary :P

Nie wiecie czy jak na stronie h&m nie ma rozmiaru to moge go znalesc w sklepie? Znalazlam fajna sukienke na swieta fajna cena kolor no i kopertowy dekolt łatwo by sie karmilo http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0254959005.html.
Stary 2015-11-14, 10:58   #3598
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A co masz ekoskore?
Mam

Cytat:
Glupie te rozmiary :P
No kretyńskie...

Cytat:
Nie wiecie czy jak na stronie h&m nie ma rozmiaru to moge go znalesc w sklepie?
Możesz, to że coś wykupili online nie znaczy, że wykupili stacjonarnie
Stary 2015-11-14, 13:07   #3599
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ciekawe czy ja znajde tam zawsze bałagan maja

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Hmmm ale dzis piszeci jak szalone :P
Mam kolejne pytanie chcialabym kupic mezowi memu kochanemu saszetke tzw nerke ale ze skóry naturalnej i nie wiem gdzie szukac bo na internecie wyskakuja mi a ceny po 50zl wiec to napewno nie skora mimo ze pisze skora no chyba ze ekologiczna i zapisali dopisac moze jest jakas konkretna firma porzadna ktora produkuje dobrej jakosci akcesoria skorzane
Stary 2015-11-14, 13:32   #3600
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja moim camarello
zjezdzalam z 2 pietra po schodach z dzieckiem po schodku , po schodku i nie bylo. Tylko tylnimi kolami jechalam sa duze pompowane wiec idzie swietnie juz chyba wszystko z tym wozkiem robilam
U teściów bym może zjechała w bloku. Tam lepsze schody. U mnie to takie strome strasznie i wysokie, ze w ciązy się ledwo wtaczałam na 2 piętro a u teściów byłam ze 2 razy i na 4 wlazłam bez większej zadyszki

Cytat:
heheh nasze to tak samo rosną chyba. Moja to samo. Pajace 56 przymałe a 62 za duże nieco, ale lepiej za duże niż za małe W ogóle to Ją wczoraj zmierzyła, ale nie wiem czy dobrze i ma wg mojego mierzenia 58 cm czyli 5 cm w 5 tygodni. Ja też chcę urosnąć w zdłuż, a nie tylko w szerz jak zawsze
Cytat:
Nie wiecie czy jak na stronie h&m nie ma rozmiaru to moge go znalesc w sklepie? Znalazlam fajna sukienke na swieta fajna cena kolor no i kopertowy dekolt łatwo by sie karmilo http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0254959005.html.
Nie widzę niestety tej sukienki:/ Szkoda. Jakiś lipny link

Cytat:

[/COLOR]Hmmm ale dzis piszeci jak szalone :P
Mam kolejne pytanie chcialabym kupic mezowi memu kochanemu saszetke tzw nerke ale ze skóry naturalnej i nie wiem gdzie szukac bo na internecie wyskakuja mi a ceny po 50zl wiec to napewno nie skora mimo ze pisze skora no chyba ze ekologiczna i zapisali dopisac moze jest jakas konkretna firma porzadna ktora produkuje dobrej jakosci akcesoria skorzane
No widze, ze pisza jak szalone. Pewnie na FB siedzą zołzy jedne eh tu fajniej

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Idę zobaczyć co tam naskrobały na FB

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości