|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Mnie w Rosamnie zaproponowano kartę zniżkową dla kobiet w ciąży i na art.dla dzieci. W kolejkach raczej stoję cierpliwie
Nie mam żadnej taryfy ulgowej. Widzę że zakupowo każda leci do przodu Nam już niewiele zostało na szczęście bo kasa leci jak woda Bujaczka na razie nie kupujemy można na pękkowe od znajomych dostaniemy. Laktator też na razie pasuję bo może okazać się niepotrzebny... Motyl mnie na ból głowy pomagała szklanka coli
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
zdarza się
![]() przypomniał mi się ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=wNBc8xIht-U na końcu odpwowiedzi ![]() Cytat:
też mi się raz zdarzyło, że Pani otwierała nowa kase i mnie zawołała pierwszą. A tak to rzadko mi się zdarza trafić na kolejkę dłuższą niż 2-4 osoby, więc nie narzekam |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no jaja, nie moge wrjsc na 140 strone,wywala mnie...
justyna moze sprobuje,choc nie lubie slodkich napojow. Mnie nikt nigdzie nie puszcza.ale w sumie spotkalam dzisiaj dwie kolezanki i nawet nie zauwazyly,zem w ciazy.a co dopiero 28 tc... no wlasnie,wczoraj zaczelam 7 miesiac i trzeci trymestr ))
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zazwyczaj robię zakupy w biedrze i tam zawsze mam hardcor
. Jak biorę Małą wózkiem to przy kasie zawsze jest sajgon bo jej się nudzi, koniecznie chce jajko Kinder, bierze batony z jednej strony i kładzie na kasie- a ja niweczę jej niecne plany No a jak wieczorem korzystam z autobusu i jadę z Małą to już z daleka wrzeszczę, żeby mi ludzie zrobili miejsce (w miejscu przeznaczonym na wózek) bo jakiś miesiąc temu święte krowy stały przy drzwiach a mnie autobus przytrzasnął zanim zdążyłam się wgramolić do środka ![]() Ja w ogóle nie mam problemu z proszeniem o pomoc- jak się 2 razy w zeszłej ciąży źle poczułam w autobusie(i to był dopiero 4 mies.) to poprosiłam raz chłopaka, żeby mi ustąpił miejsca a drugim razem kobietę. W kasie też raz mi było duszno więc też powiedziałam, że jestem w ciąży, duszno mi i chciałabym, żeby ktoś mnie przepuścił nim będą mnie zeskrobywać z podłogi .Dla mnie najważniejsze jest dobro dziecka a nie to co ktoś w tym momencie pomyśli.
|
|
#4206 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Ale nie wiem, czy doczytałaś, co wcześniej napisałam o sąsiadce mojej mamy - to dopiero jest masakra. Wybielę, co by nie każdy się schizował: termin miała na marzec/kwiecień i na badaniach prenatalnych (usg) coś wyszło nie tak, za to na tych prenatalnych z krwi było ok. (ona ma konflikt serologiczny), ginekolog odradzał amniopunkcję i uspakajał, że jest ok. a ona się uparła. Lekarz jej kazał napisać oświadczenie, że na własne żądanie robi amniopunkcję, bo on odradza. No i zrobiła... i niestety poroniła ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
ja mam wrażenie, że moje koty gubią sierść cały rok... szczególnie syberyjka. Ale przyznaję się, że szczotkuję ją raz na ruski rok, więc sama sobie jestem winna.Dzisiaj jak wstałam to taki kołtun leżał na środku kuchni, że chyba się biły między sobą, aż kłaki fruwały ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
jeszcze musi Ci brzuchol urosnąć i troszkę się musisz pomęczyć jako orka ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() Poidło dla kotów, które jest podpięte do prądu stoi na blacie w kuchni, więc pewnie miska też tam wyląduje... więc moje koty burżuje jedne będą jadły z blatu w kuchni ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
A ja się tyle naoglądałam rożków, a w końcu od mamy dostałam. ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- wow!!! ale malutko ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() Ja ze względu na koty kupię łóżeczko turystyczne. Mam siatkę w oknach i one się nauczyły, że jak siatka, to nie ma co ryjka pchać... więc liczę na to samo z łóżeczkiem. A z wózkiem to sama się zastanawiam jak je nauczyć. Z tym balonem - to moje by na zawał zeszły chyba ale tak się zaczęłam zastanawiać nad tym i może położę jakąś ceratkę a niej taką małą miskę i na dnie wody... jak raz sobie wskoczy i będzie mokra, to się już nie skusi ponownie.
|
||||||||
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ojejku no masakra, nie wybaczylabym sobie...
M. Puscil jakas muzyke a Tuska staje na czworaka i robi pigo haha ![]() Btw to uznalismy z M. Ze nadal nie jestesmy pewni z imieniem i dalej myslimy...ech...
|
#4208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ja gratuluję udanej wizyty ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() A ten aspirator z Canpol jak działa? do odkurzacza się podpina? ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Ale fajne kolorki ciuszków ![]() U mnie niestety dużo różu... bo kuzynka jedna jest maniaczką tego koloru ale jak to mówią darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- nooo w końcu Was nadrobiłam ![]() Wróciłam niedawno z CH. Apart załatwiony, Pani bardzo miła i śmiała się, że oglądamy pierścionki zaręczynowe, bo szwagier chce się oświadczyć... gdyby ona wiedziała, co a raczej kto sprowokował szwagra do tego czynu, to dopiero by się uśmiała. A później poszłam z tż do media marktu i był tam taki upał, że zaraz mi się duszno i słabo zrobiło, więc się ewakuowałam aż mnie siły i zapał opuścił na dalsze zakupy i wróciliśmy do domu
|
|||
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kota może kiedyś pokażę, ale może jakoś intymniej. Za dużo znajomych łazi po wizażu, jeszcze by mnie po nim poznali U nas woda się nie sprawdzi, bo ten czop sobie lubi włazić do wanny jak np napuszczam wody. Zamoczy się i jakoś nie robi to na nim wrażenia. Jedyne czego nie lubi to jak mu się chlapnie w pyszczek. ale na resztę ciała to olewa Za to boi się gwałtownych dźwięków, stąd myślę że strzelający balon by go zniechęcił
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-13 o 17:03 |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dachowiec lubi mleko i często jej daję troszkę... co ciekawe, nigdy nie miała po mleku biegunki, a niby dla kotów mleko nie jest zalecane. Ale ona urodzona w piwnicy, więc z mlekiem matki wyssała, że niczym się nie gardzi. A syberyjka... zaraz jedna, zanim kupiłam poidło elektryczne dla kotów, to darła ryja przy zlewie, żeby jej odkręcić, bo tylko bieżącą wodę chciała pić (taka stojąca w misce była feee). I nie raz jak się nachyliła pod kran, to po łbie jej woda ciekła, a ta zdziwiona co się stało ze strużką wody
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
ja
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dzisiaj, jutro i niedziela i będziecie z lekka ode mnie odpoczywać
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
figa84 ten filmik z gimbazą mnie powalił... to jest jakiś zmasowany atak idiotów
![]() i nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać |
|
|
|
#4214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- a mi sie już i tak słabo robiło i siódme poty oblewałyRobił tak, bo my zawsze przepuszczamy kogoś, kto mam mało, ale w tym momencie myślałam, że go ubiję, bo bałam się, że zemdleję, a ten jeszcze przepuszcza... W rossmanie pustki, złapałam tylko swój tusz, poszłam popatrzeć na płyny do kapieli bd ( butla 1l teraz za 12 zł czy niecałe 13, ale jeszcze nie brałam), minęły mnie dwie dziewuchy, spojrzały na brzuch i pędem do kasy, jedna jeszcze mówi- no,myślałam, ze będę pierwsza ( oczywiście przy kasie naklejka z pierwszeństwem dla cieżarnych, kasjerka też widzi i nic). Postałam sobie, bo one pieniążków nie mogły ogarnąć. A mój wspaniałomyslny mąż przepuszcza takie biedne dziewczyny, co mają mało zakupów ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Nana, miałam bardzo podobny zestaw grzebyk i szczoteczka z canpol przy córce- dobry wybór, a takie nożyczki, co kupiłaś służą jeszcze do dzisiaj |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z kolejnych zajęć na szkole rodzenia. Dziś temat połogu był wałkowany. Bardzo fajna położna prowadziła dziś zajęcia, widać i czuć było, że taka z powołania
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Woooow ale super
ja za tydzien zwioze. Dzis popralam wszystko co mam a jutro kumpela z kartonem przychodzi :-D Cytat:
Dziewczyny obiecuje ze zerkne dzis na wasze cuda moze nawet zaraz uda mi sie wejsc na konpa
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie dostałam jakiś magiczny lek na moje bolączki
mam nadzieje że pomoże zaraz poczytam co piszą o tym leku . Wkurzyłam się niemiłosiernie bo dowiedziałam się dzisiaj przypadkiem od pana farmaceuty że w ciąży przysługują mi leki za free od 20 tyg ale ani położna ani żaden lekarz mnie nie poinformował wydając recepty a tu leki drogie muszę wyrobić taką kartę przez internet i to wszystko i jest ważna rok nawet po urodzeniu maluszka szkoda że już tyle kasy poszło na marne... ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Kasia pochwal się potem nową bryką dla Matiego
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci śpią, ja oglądam tv. Nudy jak nie wiem...
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
No i wreszcie zinterpretował moje wyniki glukozy
ale tu są inne parametry bo na czczo miałam 4,0 a po 2 h 5,5 to niby dobrze więc jak dobrze to dobrze tego się trzymam
|
|
#4224 |
|
perfumoholiczka
|
Brat chłopa zamówił dziś wózek jako prezent ślubny dla nas, więc największy wydatek z głowy
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Tak dzięki
właśnie wynalazłam jakiś przelicznik i na czczo to wychodzi 72 a po 2h 99 także chyba nie jest najgorzej
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie wiadomości w piątek 13 (wlaśnie mnie uświadomiłaś)
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Za 48 godzin będę miała męża w domu. Już się nie mogę doczekać 😊 najbardziej to się będzie niedziela ciągła do wieczora...
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
super rzeczy <3 mam ta sama szczotke do włosow i apirator
![]() Cytat:
![]() Łózeczko cudne <3
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Nie mam żadnej taryfy ulgowej. Widzę że zakupowo każda leci do przodu
Nam już niewiele zostało na szczęście bo kasa leci jak woda
Bujaczka na razie nie kupujemy można na pękkowe od znajomych dostaniemy. Laktator też na razie pasuję bo może okazać się niepotrzebny...
Ślub 

klaski:
. Wieczorem najadłam się strachu, bo o swojej zwyczajowej godzinie zamiast maximum szaleństw była cisza totalna, w nocy nie spałam tylko próbowałam go rozruszać- trochę się pokręcił, ale to nie to, co zawsze. Dziś lepiej, ale synuś jakiś spokojniejszy się zrobił 
- a mi sie już i tak słabo robiło i siódme poty oblewały