Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 17:37   #1471
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A właściwie czemu Ty masz mieć wywołanie? Chyba nie pamiętam dobrze ale nie chce pomylić
Miałam przy testach Pappa zła wartość białka, które sugerowało niewydolność łożyska w późniejszych tygodniach.. potem potwierdziły to zle przepływy przez łożysko, co mogłoby wpłynąć na wzrost dziecka (niską masa urodzeniową). Dlatego nie chca czekać aż łożysko zbyt szybko się zestarzeje i może stać się zagrożeniem.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Jestem ciekawa czy ktoras z was się wepchnie przede mnie w kolejkę. Jestem przekonana, że tak

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-11-13 o 17:34
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 17:41   #1472
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Miałam przy testach Pappa zła wartość białka, które sugerowało niewydolność łożyska w późniejszych tygodniach.. potem potwierdziły to zle przepływy przez łożysko, co mogłoby wpłynąć na wzrost dziecka (niską masa urodzeniową). Dlatego nie chca czekać aż łożysko zbyt szybko się zestarzeje i może stać się zagrożeniem.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Jestem ciekawa czy ktoras z was się wepchnie przede mnie w kolejkę. Jestem przekonana, że tak
A kogo obstawiasz? toż to tydzień tylko więc mało czasu
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 17:41   #1473
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
My też nie mamy sznurków w łazience.
Za to mamy suszarkę stojącą w garderobie i jeszcze jedną mniejszą kupiłam w lecie, bo wystawiałam ją na taras, a teraz ustawiam w korytarzu jak większe pranie robimy. Planuję jeszcze kupić taką zawieszaną na grzejnik. Na szczęście mąż się nie sprzeciwia
Nie lubię wieszać na grzejnikach prania dlatego wolę mieć suszarkę. Wprawdzie mam sznurki na strychu, ale teraz wolę tam nie wychodzić, bo wychodzi się po drabince, o ile bez trudu bym wyszła tak z zejściem mógłby być problem
My w łazience też nie mamy sznurków i kupiłam taką suszarkę wysokoś i narazie sobie chwalę bo ładnie się sucszy bo kiedyś miałam taką zwykłą podłużną to się to pranie kisiło
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 17:44   #1474
sylwoha
Zakorzenienie

Halwaya moze ja
Ale watpie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 17:44   #1475
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Tam samo zamawialam, tylko ostatecznie wzielam z większą ilością szuflad
U nas będzie stała pod oknem więc wyższa odpada i pomyślałam, że taka niższa a szersza będzie w sam raz

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Zrobiłam obiad i położyłam się. Chce mi się spać ale.jak żasne to co w.nocy będę robiła? Ale nie mam siły Ju na nic dziś.
Na.obiad zrobiłam krokiety z.ziemniaków faszerowane parówka serem żółtym i papryka z surowka z kiszonej kapusty. Taki trochę oszczędny obiad hehe ale znajomy u nas był i nie mógł się najeść tak mu smakowało.
Podzielisz się przepisem? Brzmi smakowicie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
KALUSIA bardzo fajna komoda.
Dzięki
Stary 2015-11-13, 17:45   #1476
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co po porodzie i do kiedy trzeba zgłosić w zakładzie pracy żeby przejść na urlop macierzyński?
Stary 2015-11-13, 17:49   #1477
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a co po porodzie i do kiedy trzeba zgłosić w zakładzie pracy żeby przejść na urlop macierzyński?
Podobno nawet telefonicznie można

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Zrobiłam drugą turę prania i coś mi puściło białe farfocle (prawdopodobnie kaptur od kombinezonu) na ciemnych ubraniach fatalnie to wygląda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 17:57   #1478
mervie
Rozeznanie

dobry wieczór w piątek 13
strasznie szybko ten czas leci... dopiero co był weekend a tu już następny
dostałam obrotów z paniki, że nic nie gotowe i robię wszystko na raz - piorę prasuję czyszczę i znów piorę

miałam dostać łóżeczko po synku mojej siostry, które to pożyczyła znajomemu- a ten zarzekał się że łóżeczko nie zniszczone, w świetnym stanie- więc ja spokojna
po czym przywiózł je w środę- nie dość, że brakowało boków to jeden szczebelek był zjedzony, a między deseczkami pełno sierści- i tak to leżało w piwnicy, nie zabezpieczone niczym więc pewnie jakiś szczur sobie spał.
I ja mam w tym dziecko położyć? po sekundowej konsultacji z siostrą łóżeczko poleciało na śmietnik a ja zostałam z niczym
jutro kupujemy to najprostsze w IKEI bo nie mam czasu nawet zamówić takiego jakbym chciała
przynajmniej znam wymiary więc zamówiłam materacyk i prześcieradła i ochraniacze i inne takie
i zrobiłam w końcu zamówienie z gemini, będzie we wtorek
powinnam już wszystko mieć, o ile Iwo nie zachce wcześniej wyjść :O

z kolejnych moich dolegliwości końcowych: bolą mnie uda i miednica i spojenie- chyba się rozchodzę... normalnie chodzić się nie da dziwny ból, nigdy czegoś takiego nie czułam!
i strasznie bolą mnie w nocy dłonie na wszelakich zgięciach, rano jak się budzę to albo nie mogę rozprostować dłoni albo mam napięte jak struny i nie mogę zgiąć...

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
TŻ w końcu powiedział, żebym zamówiła komodę no i już zamówiona:
mam taką samą, tylko dwie szuflady wyższą z białym frontem jestem zadowolona, mój TŻ mniej bo mówi że jak tylko syn zacznie sobie tym ruszać i wysuwać to prowadnice się rozpadną...no ale, opylało się

a odnośnie TV w sypialni to właśnie nasz wyjechał (był tymczasowo) i bardzo się cieszę, inna jakość spania i przebywania w łóżku
a TV nad łóżeczkiem dla mnie nieee, aniqa nie zgadzaj się!
Stary 2015-11-13, 17:58   #1479
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A kogo obstawiasz? toż to tydzień tylko więc mało czasu
Robimy zakłady? ja myślę, że jednak Halwaya rozwiąże worek a potem się posypie
Stary 2015-11-13, 18:03   #1480
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Robimy zakłady? ja myślę, że jednak Halwaya rozwiąże worek a potem się posypie
Ja też myśle że Halwaya jednak zacznie potem Koritsi o ile się wtryni się któras
Stary 2015-11-13, 18:04   #1481
czubasek20
Zakorzenienie

na ile czasu przed porodem nastepuje gwałtowny wzrost sił/samopoczucia?

Mój tz zwątpił jak zobaczył nie po powrocie z pracy z słuchawkami w uszach wywijaaca przy myciu płytek

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 18:06   #1482
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hej. Uff. W końcu mam chwile po całym dniu.

Właśnie rozpoczelam urlop

W ogóle dzis w nocy myślałam ze rodze! Obudził mnie taki bol/skurcz macicy, ze nie mogłam się podnieść z lozka. No masakra jak nie wiem. Pierwszy raz tak mnie bolała dosłownie po calosci.

Kapnelam się ze to nie skurcze wywołujące bo byl tylko jeden i trwal chyba z 6 min. Próbowałam kilka razy sie podnieść ale nic z tego. Dopiero po jakimś czasie sie udalo i jakos rozeszlam

Tz byl najlepszy. Obudził sie. Pyta co sie dzieje to mu mowie ze brzuch mnie strasznie boli a on acha i zasnal haha

No ale jak to ma tak boleć to nie wiem jak się podniosę z lozka :/

Teraz boje sie napic herbatki z liści malin .

Dobra to czytam co u was
Heh Tz faktycznie niezle zareagował...

Mam nadzieję, że taki ból zanim nie nastąpi bezpieczny czas już Cię nie odwiedzi ;/

Cytat:
KALUSIA bardzo fajna komoda.

HALWAYA o kurczę już konkretne ustalenia widzę, to wygląda coraz poważniej, a ja nie mogę się już doczekać.

Poza tym zielona kura wymiata

Pojechałam z rodzicami do galerii - mój błąd. Jedyny plus taki że kupiłam sobie torebkę. Wiem że smęcę już ale teraz do moich dolegliwości doszło nolejne. ćmi mnie jak na okres - tzn tak mi się wydaje bo bóli okresowych silnych jako takich nigdy nie miałam. Ledwo po tej galerii szłam. Nie mówię nic przy rodzicach bo się skończy paniką
Rudaska i jak tam? Boli Cie jeszcze? Odpoczywasz?

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Ejj nie kracz lepiej jak jednak Tobie damy pierwszeństwo, żebyś przetarla szlaki

Cytat:
U nas będzie stała pod oknem więc wyższa odpada i pomyślałam, że taka niższa a szersza będzie w sam raz

Dzięki
Ale ta niższa ma taką samą szerokość, a nawet chyba w porównaniu z moją o 10 cm wyższa jest, no ale jeśli potrzebujesz koło okna to jasne, ze wysoką odpada

A ANI_QA ta kura Dany to ona typowo do karmienia sluzy? Ale jak? Na tą kurę główkę dziecka się kladzie? Ona nie jest za bardzo wypchana? jakos nie mogę sobie tego wyobrazić...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-13 o 18:07
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:07   #1483
cienwiatru
Wtajemniczenie

Czy tylko mnie męczą dzisiaj skurcze? Nie wierzę w pechowy piątek 13 -tego, ale nie podoba mi się ten mój twardy brzuch :/

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Ja też myśle że Halwaya jednak zacznie potem Koritsi o ile się wtryni się któras
Ja mogę się wepchnąć w kolejkę ale jeszcze nie teraz

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:07   #1484
kalusia87
Zakorzenienie

Mervie, domyślam się, że te komody nie są super jakości ale ta cena no i jest pod kolor naszych mebli
Stary 2015-11-13, 18:08   #1485
mervie
Rozeznanie

Cytat:
zapomniałyście o mnie ja już teoretycznie się wtryniłam

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Mervie, domyślam się, że te komody nie są super jakości ale ta cena no i jest pod kolor naszych mebli
dokładnie, ja jestem zadowolona
Stary 2015-11-13, 18:10   #1486
ogolnie
Zakorzenienie

Cienwiatru mnie wczoraj cały dzień męczyły skurcze, ale to takie kilka sekund tylko, kilkanaście razy w ciągu dnia.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Ty to pewnie mi wparadujesz w kolejke:p
Stary 2015-11-13, 18:10   #1487
_karmazynova_
Zadomowienie

Mnie się nie śpieszy Mam nadzieje, że Adaś zgadza się ze mną

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:11   #1488
rudaska
Zakorzenienie

CIEN boli mnie raz bardziej raz mniej. Brzuch mi twardnieje. Siedzę w domu na tyłku i już się nie ruszam. A Igor mnie tak kopie do tego...

MERVIE ale akcja z tym łóżeczkiem. Jak temu facetowi nie było wstyd w ogóle przywozić takiego łóżeczka.
Stary 2015-11-13, 18:12   #1489
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Dzięki [/QUOTE]

Ziemniaki przygotowujemy mniej więcej jak.na.kopytka. Może być delikatnie luzniejsze ciasto. Robie placuszki i kładę na.to farsz. Potem zawijam to w kulkę. Tak żeby farsz schował się w.środku. Posypuje bułka tarta i na.głębszy olej. Nie tak jak frytki ale też nie wystarczy posmarować patelni tłuszczem. Musi być tak do polowy kotlecika.
Farsz: przegląd lodówki może być mięsko, które zostało albo pieczarki. Ja.dziś posiekalam dwie parówki + ser żółty+ dip paprykowy( robiłam w słoiki. To jest takie dość pikantne wiec świetnie się komponował.) nada się też papryka konserwowa. Podawałam to z surowka z.kiszonej kapusty. Dla mnie fajny obiad jakąś odmiana a i ziemniaki z wczoraj wykorzystałam.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 18:17   #1490
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Czy tylko mnie męczą dzisiaj skurcze? Nie wierzę w pechowy piątek 13 -tego, ale nie podoba mi się ten mój twardy brzuch :/

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ja mogę się wepchnąć w kolejkę ale jeszcze nie teraz
Cień mam to samo dzisiaj i sram się już, bo jak wcześniej takie skurcze miałam to był lajt a po tym szpitalu, no i może dlatego że to już coraz bliżej boję się każdego twardnienia. W ogóle Mała mi się też tak rusza, brzuch jest niewielki i wszystko mnie boli w środku i czasem sama nie wiem czy to skurcz, czy ona już się też denerwuje, ze miejsca nie ma. Mam nadzieję, że nie zechce wyjść wcześniej rosi:

Cień a Ci twardnieje po całości brzuch?

Komuś w ogóle twardnieje tak jak mi? Ze znieksztalca się i jest taki nierówny, nieokragly?
Cytat:
Nie są super jakości, ale ja też jestem zadowolona, za tyle kasy, na prawdę nie ma do czego się przyczepić

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:19   #1491
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
CIEN boli mnie raz bardziej raz mniej. Brzuch mi twardnieje. Siedzę w domu na tyłku i już się nie ruszam. A Igor mnie tak kopie do tego...

MERVIE ale akcja z tym łóżeczkiem. Jak temu facetowi nie było wstyd w ogóle przywozić takiego łóżeczka.
To odpoczywaj kochana ja juz leki wieczorne lyknelam i mam cichą nadzieję że to tak tylko dzisiaj brzuch mi twardnieje, bo mężulo juz w strachu

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

MERVIE by się chłop wstydził przywozic takie łóżeczko, przecież wiadomo że to dla dziecka mialo być a nie na legowisko dla psa czy coś...

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-13, 18:21   #1492
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
i strasznie bolą mnie w nocy dłonie na wszelakich zgięciach, rano jak się budzę to albo nie mogę rozprostować dłoni albo mam napięte jak struny i nie mogę zgiąć...

mam tak od miesiąca:/ dokładnie tak jak opisałaś.m

Cytat:
Komuś w ogóle twardnieje tak jak mi? Ze znieksztalca się i jest taki nierówny, nieokragly?
U mnie tsk jest.. myślałam na początku, że to mały dupke wypycha, ale to chyba nie to..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:22   #1493
cienwiatru
Wtajemniczenie

OGÓLNIE tobie to mogę się wepchnąć w kolejkę bo to już dobry termin by był Ale ani HALWAYA ani KORITSIA ani MERVIE wam nie chcę wchodzić w paradę o nieeee

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-13, 18:23   #1494
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ej, właśnie weszłam zobaczyć czy sie dzisiaj odezwałaś. Zastanawiałam się czy po tej herbatce nie wywiało Cię na porodówke. Ja teraz piję swoją. . Dam jutro znać czy też będę miała takie nocne ekscesy!

Haha. Niby ona nie przyspiesza ale tak dziwnie sie zlozylo. No i wczesniej pisałam wam ze mloda na spojenie sie pchala i tak jakos sie wystraszylam :p

Najgorsze bylo to ze ni hu.a nie mogłam się podnieś z lozka :/

Pic czy nie pic dalej? Oto jest pytanie

Halwaya najlepszego dla Evy! Ee to jednak na 21.11 nie urodzisz? Moze to lepiej ze wolniej będą oxy lądować - moze nie będzie tak boleśnie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:24   #1495
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Właśnie dostałam wiadomość ze moja koleżanka urodziła chłopca. Powiem wam jej historię. W wakacje wstała z kanapy i wody jej chlupnely. Może nie dużo ale.jednak. Pojechała na izbę przyjęć u nas w.mieście. Dr stwierdziła że to już po dziecku nie.da.się uratować i.chciała ja.czyścić. Rozumiecie w 5/6 miesiącu chciała ja.czyścić. Ale ta.się.nie zgodziła pojechała do Lublina i tam dano leki, kroplowki założono pessar i dziś na 4 dni po terminie urodziła zdrowego synka. A nasi rzeznicy by zabili jej dziecko. To nie pierwszy przypadek u nas ze odrazu czyścić chcą. I jeszcze się dziwią czemu większość woli omijać porodówke szerokim łukiem.

Jak mnie raz dr zbadał to mu powiedziałam ze jak.chciał obejrzeć moje migdałki to mogłam usta otworzyć. Tak mnie wkurzył. Nigdy więcej tu nie dam się dotknąć. Przed ciążą dawała mi leki bez badań i nie zdziwiło ja to ze mój okres trwał 3 tyg tydzień przerwy i od nowa. Ból głowy miałam to kazała iść do neurologa. A tak naprawdę wystarczyło zatrzymać krwawienie, uformować je i głowa przestała mnie boleć bo miałam anemię.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:25   #1496
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
a ja mam wrażenie,że mi brzuch opadł...niestety nie robiłam zdjęć, ale jakoś lepiej mi się oddycha i brzuch mi się zaraz zaczyna tak bardzo niziutko...myślę,że niżej być nie może...

Ja dzis oblukalam brzuch. Jest na takiej wysokości jak byl.

Czytałam ze nie ma na to reguły. Jednym sie obniży na 2 tyg przed, innym 4 innym na tydzień a niektórym w ogole.

Stary 2015-11-13, 18:26   #1497
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

MERVIE by się chłop wstydził przywozic takie łóżeczko, przecież wiadomo że to dla dziecka mialo być a nie na legowisko dla psa czy coś...
a wiecie co, mnie już nic nie zdziwi chyba...ludzie są okropni i bez wyobraźni. wyrzuciłam i już, po sprawie.
najgorsze to, że finansowo mniej się przygotowałam na nowe, nie mówiąc już o czasie..

rudaska odpoczywaj łączę się w bólu, mnie też nie stać na więcej niż leżenie

Cytat:

Nie są super jakości, ale ja też jestem zadowolona, za tyle kasy, na prawdę nie ma do czego się przyczepić

ja mam tak samo, jakoś prowadnice mnie mało interesują
ładnie się wszystko mieści i spełnia swą powinność!
Stary 2015-11-13, 18:26   #1498
cienwiatru
Wtajemniczenie

SYYLWUSKA twardnieje mi cały brzuch, od gory do dolu a potem jeszcze po bokach. Czuję to tak jakby mi ktoś scisnal brzuch imadlem. To mnie nie boli, tyle ze się brzuch robi jak kamień twardy a to dziwne uczucie. Trwa to kilkanaście sekund a potem puszcza .

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-13, 18:28   #1499
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
mam tak od miesiąca:/ dokładnie tak jak opisałaś.m
fuj, to takie nieprzyjemne

Cytat:
OGÓLNIE tobie to mogę się wepchnąć w kolejkę bo to już dobry termin by był Ale ani HALWAYA ani KORITSIA ani MERVIE wam nie chcę wchodzić w paradę o nieeee
ja nie mam nic przeciwko ja kolejeczkę odstąpię!
Stary 2015-11-13, 18:35   #1500
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Heh Tz faktycznie niezle zareagował...

Mam nadzieję, że taki ból zanim nie nastąpi bezpieczny czas już Cię nie odwiedzi ;/

Tak się składa ze jutro zaczynam 38 tydz wiec teoretycznie bezpieczny czas. Jakos mnie nie pocieszylas hahah

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości