Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 11:35   #1651
agrita8
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Oenedue bardzo ładny ten wózek lubię takie jasne kolory
Kalusia kiedy zdejmujesz krążek?
O jaaaaa nie dociera do mnie ze to prawie juz lada moment dziecie nam sie posypią
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:36   #1652
rudaska
Zakorzenienie

SYLWOHA współczuję towarzystwa

OGÓLNIE ja jednak liczę że ogarnę jakoś szybko pierworodnego i niedługo znów będę w ciąży

OENEDUE fajna bryczka, łatwy dostęp do kosza.

Ostatni raz wyszłam dziś do sklepu bobasa, żeby sobie oblukać jak wyglądają kocki kołderki i poduszki bo chcę zamówić a nie byłam pewna co chcę. No i kupiłam ciuszki na wyjście ze szpitala dla małego a teraz czekam na obiadek...
Stary 2015-11-14, 11:43   #1653
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa co do prezentów .. właśnie chciałam zapytać Was o to samo nir mam wogole pomysłu w tym roku .. :/ najchętniej olala bym prezenty w tym roku ale tz się uparł ..

Zbieram się i jadę do rossmana .. trzymajcie kciuki za mnie
My dla jednej siosry chyba kupimy kolię- wczoraj widziałam w H&M takie kwiaty połyskujące, a ona chciała taką kolię.
Dla drugiej widziałam fajną celebrytkę z misiem, a że ma 15 lat to powinna być zadowolona.
Dla mamy mam problem- kosmetyki odpadają, bo były w tamtym roku, torebka była dwa lata temu.
Ona na żadne fitnesy i do kosmetyczek nie chodzi.

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Aniqa ja na infekcję dostałam gynalgin od jednego gina, a drugi zabronił mi brać więc pewnie co lekarz to opinia, inna sprawa, że u mnie to był wtedy 1 trymestr. Możliwe, że w 3 jest juz bezpieczniej.

Podkłady w rossku są od dzisiaj czy coś pokręciłam??
Pewnie ze względu na I trymestr

Od wczoraj Ja sobie kupiłam pan sticka- dwa ostatnie leżały w tym kolorze co chciałam, więc jestem zadowolona, bo zaoszczędziłam sporo

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
raz mam a raz nie ale ogólnie jest więcej niż przed założeniem krążka. Mam przepisany Macmirror profilaktycznie raz na 3 dni

Oenedue, mam nadzieję, że będziemy z naszych Mutsy zadowolone Twój się bardzo ładnie prezentuje
Czyli to może być normalne. Ja nie dostałąm nic profilaktycznie, ale miałam wyciągany niedawno i czyszczony i czymś pryskany więc może właśnie po to żeby infekcje się nie czepiały.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ostatni raz wyszłam dziś do sklepu bobasa, żeby sobie oblukać jak wyglądają kocki kołderki i poduszki bo chcę zamówić a nie byłam pewna co chcę. No i kupiłam ciuszki na wyjście ze szpitala dla małego a teraz czekam na obiadek...

Ja jeszcze tylko coś typowo świątecznego chcę kupić
Na wyjście ze szpitala już mam wyciągnięte, tylko muszę włożyć do reklamówki żeby mąż wiedział, że akurat to ma zabrać
Stary 2015-11-14, 11:44   #1654
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Nad laktatorem też cały czas rozmyślam i zastanawiam się czy czasem nie kupić przed porodem

Ja bym nie mogła na łóżku. Potrzebuję po aplikacji umyć ręce, a poza tym np. jak brałam Gynalgin, to przed włożeniem musiałam zmoczyć tabletkę w ciepłej wodzie (tak mi gin.poleciła) bo inaczej ciężko byłoby ją włożyć

Ja też wolałabym, żeby Mała w nocy miała ciszę. W dzień znowu nie mam zamiaru chodzi na palcach tak jak piszesz.
No, ale jak wyjdzie z tym TV to zobaczymy. Może mąż sobie coś przemyślał, jeśli nie to pewnie skończy się serio na tym, że na początku ten TV będzie sobie tylko wisiał. No nic, nie chcę się denerwować

Ja w szpitalu budziłam się w nocy tak samo jak w domu.
I na początku ciąży jak byłam, a teraz tym bardziej. Zresztą dużo sikałam od tych wszystkich płynów

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Dziewczyny co kupujecie swoim mamom/teściowym pod choinkę?
Dodam, że potrzebuję inspiracji na prezent dla mamy, a nie dla teściowej
Ja miałam obok chusteczki antybakteryjne, albo żel antybakteryjny i nie musiałam już wstawać

Co do Gynalginu to racja, bardzo tempa jest i ja po prostu brałam trochę śliny na palec i ten czubek moczylam, wiem obrzydliwe, ale w końcu to moja slina

Ja z prezentami to w ogóle nie wiem co zrobię w tym roku. Pytałam Tz, to raz mowil ze nie bedziemy nic,kupować, a drugim razem ze,może coś drobnego, tylko zawsze pomysły i kupowanie było na mojej głowie, a w tym roku nie zamierzam się nad tym głowic,zastanawiac i szukać, a,on jak nie przypomnę to do świat się nie zajmie tym. Najgorsze jest to, ze jak,powiemy jego rodzicom, ze w tym roku nie mam czasu, pieniędzy i w ogóle żeby odpuścić to oni dla nas i tak coś kupią a ja nie chce się tak głupio potem czuć, ze my dla nich nic nie mamy ;/

Cytat:
Cień to mutsy igo

Sylwuska znalazłam otulacz z motherhood za 40 zł na all .. a na olx używki za 15-20 zł i rozmyślam

Aniqa co do prezentów .. właśnie chciałam zapytać Was o to samo nir mam wogole pomysłu w tym roku .. :/ najchętniej olala bym prezenty w tym roku ale tz się uparł ..

Zbieram się i jadę do rossmana .. trzymajcie kciuki za mnie
No to duża różnica, ale z przesyłką już za tyle wychodzi?

Ja to myślę, że może rożek zastapilby mi otulacz, o ile Mała w ogóle będzie chciała tak spać.

Cytat:
Ja mam Rogala i raczej jego będę używać do karmienia
Ja mam takiego dużego rogala do spania, ale do karmienia to chyba za duży bedzie...? Nie wiem czy byłoby mi tak wygodnie, trzeba będzie przetestować.

Cytat:
Domi

Adka a juz mialam nadzieje, ze trochę sie poukladalo w tej Twojej pracy... Powodzenia w rozkręcaniu firmy! Na pewno wyjdzie jeszcze lepiej

Aniqa ja na infekcję dostałam gynalgin od jednego gina, a drugi zabronił mi brać więc pewnie co lekarz to opinia, inna sprawa, że u mnie to był wtedy 1 trymestr. Możliwe, że w 3 jest juz bezpieczniej.

Co do gadżetów to mnie ciągle kusi woombie a z 2 str jednak szkoda mi kasy
Wiecie co, chyba przesadziłam z ubrankami, nie mieszczą sie juz w komodzie a jeszcze jedna pralka została....
Podkłady w rossku są od dzisiaj czy coś pokręciłam??
Z tą promocja w rossie to tak dziwnie w tym roku wyszło, bo na wielu plakatach napisane, ze na podkłady zaczyna się od dzisiaj, a tak na prawdę była już wczoraj, kończyła się promocja na oczy i jednocześnie zaczynała na podkłady. Dwa razy aż pytałam ekspedientki czy to od wczoraj, bo na plakatach napisany był 14;P

ANI_QA skusiłam się na pan sticka, też wzięłam 12, nie wiedziałam że są tylko 2 kolory do wyboru, ale 12 jest jasny, więc myślę, że będzie ok. Jeszcze go nie próbowałam, Ale patrzyłam tester w sklepie i bardzo podobała mi się konsystencja, nie powinna podkreślać suchych skórek, a u mnie jak są wypryski to prawie zawsze skoro naokoło mam sucha.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:51   #1655
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA no ja właśnie ma wyjście kupiłam świąteczne ubranko żeby było tak zimowo-nastrojowo i fajnie do zdjęcia
Stary 2015-11-14, 11:52   #1656
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia kiedy zdejmujesz krążek?
Ginka coś mówiła o 38/39 tc

Cytat:
Wiecie co, chyba przesadziłam z ubrankami, nie mieszczą sie juz w komodzie a jeszcze jedna pralka została....
Ja też przesadziłam Przecież będę robiła pranie minimum raz w tygodniu a w takim wypadku niektórych pewnie w ogóle nie zdążę założyć. Teraz kompletuję 68-74 i staram się być bardziej rozsądna. No właśnie, staram się ale allegro to zuo
Stary 2015-11-14, 12:00   #1657
0enedue
Zadomowienie

Kalusia tez mam taką nadzieję

Sylwuska bez przesyłki .. na all pewnie trzeba z 10 zł doliczyć .. na olx będę pisać do tych co mają cenę do negocjacji żeby max 20 zł z przesyłka wyszło

Tez mam dużego Rogala ale jak się nim owine to wydaje mi się ze będzie taki w sam raz

Pojechałam do rosska.. ubrałam się .. wyszykowalam okazało się ze tz nie zostawił mi klucza .. dzwonie do niego to mówi ze jest 2 klucz tylko nie działa pilot i musze otworzyć z klucza .. tsa otwarlam .. tylko ciągle wył alarm :ściana: aaaaaa musze na niego czekać.. pewnie już na nic się nie zalapie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Ej to może ja też powinnam zacząć oglądać ubrania na większe rozmiary

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:00   #1658
kalusia87
Zakorzenienie

A co do wspołlokatorek w szpitalu to dla mnie optymalnie byłoby jeśli byłabym w czteroosobowej sali bo jestem nieśmiała i najgorsze jest dla mnie uczucie, że coś trzeba powiedzieć i jeśli jest więcej osób to czuję się pewniej. No chyba że w szpitalu byłyby takie pustki, że byłabym na sali sama ale to chyba mało prawdopodobne a poza tym byłabym się zostawić dziecko jeśli wychodziłabym np do łazienki
Stary 2015-11-14, 12:02   #1659
_karmazynova_
Zadomowienie

Sylwuska ja mam coś takiego - czyli taki duży rogal i też jest polecany do karmienia http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 Myślę, że będzie wygodnie

My z TŻ byliśmy wczoraj w smyku na chwilę i oczopląsu dostałam od tych wszystkich ubranek świątecznych. A co jest najlepsze ja rzuciłam się wybierać ubranka dla Młodego w tym smyku, a dopiero pół godziny wcześniej mówiliśmy, że nic nie kupujemy już z ubrań Już miałam jedną rzecz upatrzoną, ale TŻ stwierdził, że jak Młody się urodzi to coś kupimy mu do ubrania na Święta co by był elegancko ubrany.... Trzymam go za słowo :P

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:02   #1660
0enedue
Zadomowienie

Co do wspollokatorek .. ja nie lubię rozmawiać z osobami których nie znam znaczy się jak musze to mówię ale średnio komfortowo się czuje i bardzo zmuszam się do takich rozmów .. jestem ciekawa na kogo trafię bo u nas znowu sale 2os

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:04   #1661
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ej to może ja też powinnam zacząć oglądać ubrania na większe rozmiary
Zaczęło się od tego, że miałam zamówić czapeczkę. A że jednej rzeczy nie opłaca się zamawiać to wylicytowałam jeszcze parę półśpiochów i spodenek bo miałam mało. No i się zaczęło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 12:06   #1662
_karmazynova_
Zadomowienie

Ja na patologii trafiłam na fajne dziewczyny, z jedną utrzymuje nadal kontakt przez FB. Mam nadzieję, że po porodzie trafię na też spoko towarzystwo

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:09   #1663
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wspollokatorek .. ja nie lubię rozmawiać z osobami których nie znam znaczy się jak musze to mówię ale średnio komfortowo się czuje i bardzo zmuszam się do takich rozmów .. jestem ciekawa na kogo trafię bo u nas znowu sale 2os
No to mam tak samo. Dlatego sale dwuosobowe wybitnie mi nie leżą. Jeśli jest więcej osób to zazwyczaj trafi się jakaś bardziej rozmowna i wtedy mogę się włączyć ale sama
To co my robimy w tej robocie skoro nie lubimy rozmawiać z nowymi osobami? Myślałam, że tylko ze mnie taki przypadek
Stary 2015-11-14, 12:10   #1664
syylwuska
Zakorzenienie

OENEDUE no tak na olx można się dogadać, a otulacz jest lekki, więc przesyłka tania powinna być

Ja też się swoim właśnie owine

To teraz przedstawiam Wam bryke Lili, ale tylko gondole,bo spacerowka już u dziadków na strychu jest, bo my w bloku miejsca nie mamy i nie ma po co jej trzymać, skoro na razie nie będzie potrzebna no i fotelik

Stary 2015-11-14, 12:11   #1665
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Zaczęło się od tego, że miałam zamówić czapeczkę. A że jednej rzeczy nie opłaca się zamawiać to wylicytowałam jeszcze parę półśpiochów i spodenek bo miałam mało. No i się zaczęło
Ja w porównaniu do Was mam chyba mało ubranek? Śpiochów mam około 20 sztuk (różne rozmiary), body z długim rękawem 7 sztuk, z krótkim rękawem około 15 sztuk (też różne rozmiary), 2 małe czapeczki (żadnej zimowej póki co), dwa małe kombinezony polarowe, spiworek do spania, kilka bluzeczek i 10 par spodni dresowych. A no i dwie pary skarpetek i dwie pary kapciuszkow.I na tym koniec moich ubrań...powinnam się chyba martwić ale jakoś mi się wydaje, że to starczy [a potem będę szlochac w kącie że nie mam ubrań ]

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:12   #1666
kalusia87
Zakorzenienie

Sylwuska, bardzo ładny wózek i fajny kolor
Stary 2015-11-14, 12:13   #1667
cienwiatru
Wtajemniczenie

To i ja się pochwalę wózkiem Ignasia

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-14, 12:15   #1668
cienwiatru
Wtajemniczenie

Wózior
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447503313609.jpg (54,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1447503340776.jpg (43,2 KB, 13 załadowań)

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-14, 12:18   #1669
cienwiatru
Wtajemniczenie

SYYLWUSKA super wózek I mamy taki sam fotelik tylko u mnie inny kolor

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-14, 12:24   #1670
syylwuska
Zakorzenienie

KARMAZYNOWA no to ja mam podobną poduszkę, tylko moja już znoszona trochę, bo siostra 2 ciąże ja używała i brązowej też pozyskała, czyli ja 4 jestem, no i mój jest w kształcie litery U,na środku już jest mało sprezysty, bo każda nogami przyciskala podczas spania i taki flak trochę, ale ki wystarcza na teraz

KALUSIA dzięki

CIENWIATRU dzięki, Twój tez fajny, spory kosz na zakupy chyba masz

Stary 2015-11-14, 12:28   #1671
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
KARMAZYNOWA no to ja mam podobną poduszkę, tylko moja już znoszona trochę, bo siostra 2 ciąże ja używała i brązowej też pozyskała, czyli ja 4 jestem, no i mój jest w kształcie litery U,na środku już jest mało sprezysty, bo każda nogami przyciskala podczas spania i taki flak trochę, ale ki wystarcza na teraz

KALUSIA dzięki

CIENWIATRU dzięki, Twój tez fajny, spory kosz na zakupy chyba masz

Kilka kilo ziemniaków by się zmieściło hehe

Moje serca dwa:
Stary 2015-11-14, 12:37   #1672
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ANIQA no ja właśnie ma wyjście kupiłam świąteczne ubranko żeby było tak zimowo-nastrojowo i fajnie do zdjęcia

Pokaz

Tez chce cos świątecznego kupic jak będziemy z mloda szli na wigilię

Co do prezentów to my w sumie tylko moim i tz rodzicom i chrześnicy wiec raczej cos kosmetycznego kupimy a dla młodej (5klasa) jeszcze nie wiemy

Aniqa co to celebrytka?

Mamy wózek, ale się zmachalam bo oczywiście chciałam wszystko sama założyć i zdjąć

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Widzę ze dzis dzień wozkowy na wątku

Oenedue Sylwuska super wozy.

Cień twojego nie widzę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:38   #1673
kalusia87
Zakorzenienie

Wczoraj była u nas TŻa kuzynka ze swoim TŻem. Akurat wieszalam pranie i temat zszedł na wyprawkę, ile co kosztuje itp. No i nas zapytali, czy jak będą mieli dziecko to czy będą mogli sobie pożyczyć wózek, ubranka, itp. Oni ogólnie są bardzo oszczędni, kuzynka np jeśli coś zamawia na allegro to zawsze nas pyta, czy też czegoś nie zamówimy od tego sprzedawcy żeby taniej wyszła wysyłka, no ale z tą wyprawką to mnie rozwalili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 12:41   #1674
Fionka_31
Zakorzenienie

Kalusia i co im odpowiedziałaś?

Ja to nikomu nic nie będę pozyczala a juz szczególnie wózka.

Mogę oddać ew jakies ubranka ale pozyczac?

Jak cos to mowie ze to dla drugiego tez będzie i nie pozyczam

Stary 2015-11-14, 12:45   #1675
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Ja dokładnie tak samo bo kiedys myślimy o drugim no i jednak większość rzeczy planuje zostawić a jakby jeszcze dziewczynka drugi raz była no to już w ogóle
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 12:45   #1676
Fionka_31
Zakorzenienie

U was też tak wieje?

Bylam w rossku ale nie po kolorowe tylko po chemie. Dalam kartę pani mówi ze niespodzianka ciaza, no ale nie miała, druga kasjerka tez nie miała i nic nie dostałam :/

Stary 2015-11-14, 12:48   #1677
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedziałam, że w sumie to moja siostra już jest w kolejce na wózek, no ale bez jaj Jeśli bym pożyczyła i postaralibyśmy się o drugie dziecko to co? Będę prosić żeby mi oddali? Zresztą siostrę też opierniczyłam za takie pomysły

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
U was też tak wieje?

Bylam w rossku ale nie po kolorowe tylko po chemie. Dalam kartę pani mówi ze niespodzianka ciaza, no ale nie miała, druga kasjerka tez nie miała i nic nie dostałam :/
Ja miałam tą niespodziankę ostatnio- próbki Palmersa. Jedna 50 ml a reszta saszetki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 12:50   #1678
sylwoha
Zakorzenienie

Kalusia u nas na poloznictiwe na szczescie dwojki

Ej ta jedna laska tak wali potem ze az gryzie? Myslicie powiedziec czy poczeakc do wieczora moze sie wykapie?

Ja nie zamierzam nikomu nic dawac, sama wszystko lupilam i zostaiwe na pozniej
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:03   #1679
halwaya
Zakorzenienie

Ja dziś z doskoku, bo przygotowuje imprezę urodzinową córki - zaprpsilam dwie pary znajomych z ich dziecmi
Właśnie torta wyczarowalam. Prezencja średnia - mam nadzieję, że w smaku nadrobimy.. chociaż nie jestem taka pewna.. ale.. mam cichą nadzieję, że tak.

Dziewczyny super wózki. Ten od Oenedue mi się najbardziej podoba, bo sama napalilam się na jasny wózek. Teraz mamy czerwony po córce, więc nie szaleje z kupnem drugiego.. Ja po prostu jak kupowalismy wózek dla pierworodnej to miałam tylko chwilę na podjęcie decyzji.. i wtedy czerwony wydawał mi się idealny i uniwersalny. W sumie nie żałuję

Co do sal to u nas są chyba 4 czy 6 osobowe... Ale nie widzi się nikogo, bo wszyscy oddzieleni kotarami. Położne same zasłaniają każdą z osobna. Ja nawet nie wiem dokładnie ile łóżek było zajętych.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 13:06   #1680
rudaska
Zakorzenienie

KALUSIA dobry zwyczaj nie pożyczaj. No daj spokój co to za pomysł

I mój zakup w smyku. Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...🎄 🎅

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-11-14 o 13:08
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości