Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 09:54   #1621
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska bo chce spakowac torbe i ogarnac kat dla mlodego

Kalusia ja tez przesypiam noce w szpitalu

Benita ja tez mialam oststnio laske w pokoju do ktorej przychodzily dzieci male siedzily w lozku i maz
Ogolnie dla mnie towarzystwo otepiale umyslowo
Masakra

Ale tak ogolnie rzecz biorac trafiam tym razem na meczace wspolokatorki
Współczuję bo nie ma nic bardziej meczacego od współlokatorki z która ciężko się dogadać

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 09:55   #1622
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

no to niestety tak jest że z jednej strony chciało by się bardzo żeby chociaż tż mógł wejść i posiedzieć z Wami dłużej no ale z drugiej strony mogę Ci powiedzieć z własnego doświadczenia ze ludzie nie mają umiaru. Byłam w szpitalu gdzie nie było żadnych ograniczeń i np przychodził mąż do jednej dziewczyny o 8 rano i siedział do wieczora, pomijając że do niektórych potrafiło naraz po kilka osób przyjść. Tyle dobrego że rodziłam latem i raczej nikt chory nie przychodził no ale zimą pewnie nie jeden odwiedzający nie będzie się przejmował takimi "drobiazgami".
Hm, w sumie to tak teraz myślę, że nie wiem, czy mi będą inni przeszkadzać... Generalnie to chciałabym, żeby przykładowo mój TŻ jednak trochę był ze mną. Chromolę samotne gnicie w szpitalu, co za przyjemność i relaks po porodzie :/ Ciekawe, czy gdyby wszystko było ok, to udałoby się zmyć i wrócić za 2 doby na badania...

Z drugiej strony jak byłam na dniach otwartych, to widziałam niezłą akcję, jak to jakiejś kobity przyszła cała rodzina, sztuk ok 9 (liczyłam z niedowierzaniem), w tym jakiś 10 latek i wszyscy się wpakowali do małego pokoiku... Chyba ich w końcu ktoś wywalił, bo potem zdegustowani siedzieli na korytarzu przy wejściu

No cóż, widzę, że nastał czas szajby, aktualnie non stop myslę o tym, że mam pietra, nie znam się na dzieciach, nie ogarniam niczego i jeszcze po drodze ten cholerny poród Bez sensu.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 09:56   #1623
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Póki co nie biorę tego Gynalginu, bo nie mam żadnych objawów infekcji, a zwykle czułam jak się miała rozwijać. Upławy może są od krążka? Wiem, że przy krążku może być zwiększona wydzielina, ale wcześniej tak nie miałam
Ja mam po krążku więcej wydzieliny, wydaje mi się, że ona tam się na brzegach zbiera

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Dziewczyny a boli Was kręgosłup cały czas czy tylko jak się nachodzicie?
Doczytałam o Francji - masakra
Mnie boli głównie tyłek jak dłużej postoję. A plecy tylko w odcinku lędźwiowym. Stanie jest najgorsze
Stary 2015-11-14, 09:57   #1624
sylwoha
Zakorzenienie

Cien ja gadam duzo ale ta to jest przesada.
4 rano ide sikac,- a ona do mnie i jak sie spi z rogalem?
I ze polityka jej nie intersuje a mon stop o uchodzcach

Druga laska smierdzi potem :/
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 09:58   #1625
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mnie ewidentnie wszystko boli jak chodzę (pachwiny, kręgosłup i brzuch). Tzn. jeśli chodzę powoli to jest ok, jak lezę z TŻ, a on zapieprza, to nawykowo ja także i zaraz mnie boli.
Potem jeszcze chwilę mnie boli jak w końcu siądę. I bywa, ze jak za dużo siedzę to mnie też nawala. A jak już zacznie mnie nawalać, to potem zwykle pół nocy mu zabiera regeneracja.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:02   #1626
0enedue
Zadomowienie

Dzien dobry )
wczoraj odwiedzili nas znajomi zamówilismy sushi obejrzeliśmy mecz i ich 1,5 roczny syn rozniósł nam chate

ja bym chyba chciała w przeciągu 2 tyg urodzic;/ wczoraj miałam mega schizy bo nie pamiętałam kiedy ostatnio małą czułam.. w nocy wstawałam i zimne ręce przykładałam do brzucha i wkoncu sie obudziła.. miałam w planach rano jechac na IP ale od 7 nadrobiła cały wczorajszy dzien więc trochę wyluzowałam )

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Co do tv w sypialni, to u nas bardzo ciężki temat ;/ tzn tak, ja nie chce, bo słyszałam, że to nawet na małżeństwo zle wpływa za to Tz przy tv zasypia w 5 min i ciągle narzeka, ze tak musi długo się kręcić i nie ma lepszego zasypiania jak przy tv. Nawet wczoraj zasnął w salonie (co mnie denerwuje, bo muszę zawsze go budzic) a jak przyjdzie do sypialni to już zasnąć nie może i się wierci ;/ i wczoraj wygonilam go do salonu, zasnął, nastawil sobie budzik na godz i potem przyszedł spac do sypialni

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
mój tż prawie zawsze zasypia na kanapie jak ogladamy coś w tv.. i weź go potem człowieku dobudź

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Podobno nawet telefonicznie można

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Zrobiłam drugą turę prania i coś mi puściło białe farfocle (prawdopodobnie kaptur od kombinezonu) na ciemnych ubraniach fatalnie to wygląda
może rolką do ubrań przejedź?

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam wiadomość ze moja koleżanka urodziła chłopca. Powiem wam jej historię. W wakacje wstała z kanapy i wody jej chlupnely. Może nie dużo ale.jednak. Pojechała na izbę przyjęć u nas w.mieście. Dr stwierdziła że to już po dziecku nie.da.się uratować i.chciała ja.czyścić. Rozumiecie w 5/6 miesiącu chciała ja.czyścić. Ale ta.się.nie zgodziła pojechała do Lublina i tam dano leki, kroplowki założono pessar i dziś na 4 dni po terminie urodziła zdrowego synka. A nasi rzeznicy by zabili jej dziecko. To nie pierwszy przypadek u nas ze odrazu czyścić chcą. I jeszcze się dziwią czemu większość woli omijać porodówke szerokim łukiem.

Jak mnie raz dr zbadał to mu powiedziałam ze jak.chciał obejrzeć moje migdałki to mogłam usta otworzyć. Tak mnie wkurzył. Nigdy więcej tu nie dam się dotknąć. Przed ciążą dawała mi leki bez badań i nie zdziwiło ja to ze mój okres trwał 3 tyg tydzień przerwy i od nowa. Ból głowy miałam to kazała iść do neurologa. A tak naprawdę wystarczyło zatrzymać krwawienie, uformować je i głowa przestała mnie boleć bo miałam anemię.
gratulacje dla koleżanki a co do lekarza to brak słow

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I przyszly mi koszule. Fajniejsze niz te wczesniejsze. Taki lzejszy material.
poka

Cytat:
Napisane przez domi733 Pokaż wiadomość
Dzien dobry, mozna sie jeszcze dolaczyc do rozmow? Od 8 watku czytam wszystko, ale jakos nie mialam odwagi sie dolaczac do dyskusji U mnie coreczka jest na 5 grudnia wedlug terminu, ale tak naprawde to wyliczanka, bo szyjki juz nie mam od paru tygodni- za to nieregularne akcje porodowe i owszem, a tak poza tym od poniedzialku oficjalnie 38 tydzien zaczynam

hej )

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A mnie ciągle kusi kojec dla niemowlaków: http://img.pakamera.pl/i1/1/142/spiwory-i-rozki-12247273_4143178142.jpg
Tu łądniejszy w sumie http://www.tulme.webd.pl/kocyki/koje.../dsc_0454a.jpg

Myślę, że do łóżka byłby fajny. Ale jestem skąpa i nadal nie kupiłam, bo jakoś bardzo potrzebny chyba mi nie jest, to raczej fanaberia

też mnie to korci .. ale wydaje mi sie ze doszłam do tego etapu ze .. szkoda mi kasy;p

kupujecie/ kupiłyście otulacze??

musze odwiedzić rosska.. boje sie tych dzikich tłumów

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

czekała pewnie aż tylko się ruszysz , żeby zagadać

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:08   #1627
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie różnie. Ostatnio mnie bolała non stop. Dziś od rana wcale mi nie dokucza

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja mam po krążku więcej wydzieliny, wydaje mi się, że ona tam się na brzegach zbiera

Mnie boli głównie tyłek jak dłużej postoję. A plecy tylko w odcinku lędźwiowym. Stanie jest najgorsze
A masz tak od początku jak Ci założyli krążek czy raz masz raz nie?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Dzien dobry )
wczoraj odwiedzili nas znajomi zamówilismy sushi obejrzeliśmy mecz i ich 1,5 roczny syn rozniósł nam chate

ja bym chyba chciała w przeciągu 2 tyg urodzic;/ wczoraj miałam mega schizy bo nie pamiętałam kiedy ostatnio małą czułam.. w nocy wstawałam i zimne ręce przykładałam do brzucha i wkoncu sie obudziła.. miałam w planach rano jechac na IP ale od 7 nadrobiła cały wczorajszy dzien więc trochę wyluzowałam )

mój tż prawie zawsze zasypia na kanapie jak ogladamy coś w tv.. i weź go potem człowieku dobudź

poka

hej )

też mnie to korci .. ale wydaje mi sie ze doszłam do tego etapu ze .. szkoda mi kasy;p

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Dobrze, że Mała się rozruszała. Swoją drogą moja coś spokojna od rana, za to w nocy coś jej nie pasowało, bo mnie skopała strasznie.

Ja byłam wczoraj w Rossmannie i tragedii nie było. Wzięłam co chciałam i wyszłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 10:11   #1628
ogolnie
Zakorzenienie

Ja już się nie nadaje na nic :-( w sklepach robi mi się słabo z gorąca, apetytu wcale nie mam :-(

Zmieniłam zdanie, nie chce być za rok w ciąży!!

Sylwuska było ich dużo i mocne.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:18   #1629
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja póki co o następnej ciąży nie myślę... Chociaż po tym jak nie mogliśmy zajść powinniśmy kuć żelazo póki gorące, to obawiam się, że kolejną ciążę mogłabym znosić podobnie albo gorzej i przy skurczach i twardnieniach brzucha nie mogłabym nosić Małej itd.
Nie chciałabym jej zaniedbać, więc wolałabym ciut większą przerwę.
Także nie wybiegam daleko w przyszłość myślę, że życie samo wybierze dla nas odpowiedni moment tak jak było teraz.
Stary 2015-11-14, 10:19   #1630
_karmazynova_
Zadomowienie

Domi witaj! współczuje Ci tych wymiotów w 1 trymestrze.. dobrze, że w końcu lekarze odpowiednio zareagowali ja już od 2 miesięcy nie pamiętam przespanej nocy

Adka
powodzenia w rozkręcaniu firmy! a co do Twojego szefostwa to nie będę się wypowiadać, bo aż szkoda słów...

evciapo super!

Aniqa
ja na infekcję dostałam gynalgin od mojego lekarza prowadzącego miesiąc temu i będąc w szpitalu powiedziałam o tym, że je biorę to też powiedzieli, że można to brać w ciąży

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:19   #1631
0enedue
Zadomowienie

Ogólnie tez nie mam apetytu .. zmuszam się do jedzenia ://

Wklejam zdjęcie wózka w rzeczywistości jest jaśniejszy ) ale niestety kiepskie światło ..

Iga 14.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 10:20   #1632
Ani_qa
Zakorzenienie

Ogolnie mi też potrafi robić się słabo w sklepach. Najgorsze jest to, że nie mogę za długo chodzić... staram się robić zapasy w sklepach, żeby później nie trzeba było tak często jeździć. Głównie z kosmetyków, żebym nie musiała męża wysyłać...
Stary 2015-11-14, 10:22   #1633
0enedue
Zadomowienie

Adka współczuję sytuacji w pracy ale tak jak mówiłam nie ma tego złego co by ... wiec z całego serca kibicuje Waszej firmie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-14, 10:22   #1634
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

Aniqa
ja na infekcję dostałam gynalgin od mojego lekarza prowadzącego miesiąc temu i będąc w szpitalu powiedziałam o tym, że je biorę to też powiedzieli, że można to brać w ciąży
Dzięki! Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby, ale teraz w razie czego będę mogła brać bez obaw

Cytat:

Wklejam zdjęcie wózka w rzeczywistości jest jaśniejszy ) ale niestety kiepskie światło ..

Śliczny wózek! A dość wysoki jest? Bo na zdjęciu gondola wygląda jakby nisko była? Czy to tylko tak na zdjęciu?
Stary 2015-11-14, 10:29   #1635
0enedue
Zadomowienie

Co do wysokości wydaje mi się ze jest okej przy moim wzroście nie musze się jakoś zbytnio schylac tz tez nie narzekał

Iga 14.12.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 10:30   #1636
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo ładny! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:31   #1637
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:

Ale fajna bryka

Aniqa masz racje, poczekaj do wtorku, bo wtedy idziesz do gina, bo może się okazać, że to po prostu jest normalne bo od pewnego czasu zwiększa się ilość

co do Paryża... to kto by tego nie zrobił to współczuje rodzinom zaginionych osób teraz oczekiwania czy ich bliski zaginął czy zginął najgorsza jest niepewność

Stary 2015-11-14, 10:36   #1638
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wysokości wydaje mi się ze jest okej przy moim wzroście nie musze się jakoś zbytnio schylac tz tez nie narzekał
Rozumiem Może to kwestia zdjęcia, że tak mi się wydawało Wam ma pasować, a wygląda naprawdę ładnie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Aniqa masz racje, poczekaj do wtorku, bo wtedy idziesz do gina, bo może się okazać, że to po prostu jest normalne bo od pewnego czasu zwiększa się ilość
Tak właśnie zrobię
Stary 2015-11-14, 10:56   #1639
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:

Bardzo ładny a co to za wózek?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 10:59   #1640
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No 100 zł to niemało, ale poducha jest duża i w sumie za duża maskotkę też trzeba trochę zapłacić.

Jakoś dam radę. Liczę na to, że w szpitalu spędzę niezbędny minimalny czas i wrócę do domu.

Właśnie z tej drugiej strony się cieszę, bo inni, obcy ludzie nie będą się szwendać po sali, a wiem, że są tacy którzy umiaru nie mają...

Jeśli chodzi o skurcze to zastanawiam się jak to będzie jak leki odstawię, bo jak mi ściągnie krążek we wtorek to automatycznie odstawiam wszystko, tylko zostaje mi wit.D

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Można odwiedzać, ale jest do tego osobna sala na którą muszę przejść z dzieckiem, więc ja pewnie nie będę miała siły siedzieć tam niewiadomo ile i skończy się na krótkich odwiedzinach ...

Do mojego takie argumenty nie trafiają. Jego nie ma cały dzień w domu, ja niedługo nie będę miała czasu na TV, a wieczorem to pewnie będziemy chcieli Małą położyć spać do łóżeczka i albo też iść spać, albo posiedzieć razem w salonie
Ale on uparcie twierdzi, że TV w sypialni będzie oglądane

Wiem, wiem. Po prostu teraz narzekam, a później pewnie będę dziękować Bogu, że mogę spokojnie poleżeć na sali w czasie kiedy Mała będzie spać

Po nich podobno tak jest... później jak je zaaplikowałam, to szłam szybko do łóżka się położyć, żeby w żaden sposób sięnie przemieściła i mniej piekło.

Póki co nie biorę tego Gynalginu, bo nie mam żadnych objawów infekcji, a zwykle czułam jak się miała rozwijać. Upławy może są od krążka? Wiem, że przy krążku może być zwiększona wydzielina, ale wcześniej tak nie miałam
Smaruję Clotrimazolum profilaktycznie i we wtorek poproszę gin., żeby zaglądnęła czy się coś dzieje.
No tak, jeśli później ma być maskotka, to 100 zł jakoś się rozkłada.

Też mnie kusi ten zakup, ale chyba na razie się wstrzymam i może kupie po porodzie. Myślę, że z potrzebnych rzeczy bardziej laktator by mi się przydał, chociaż w sumie nie planuje jakoś wychodzić na niewiadomo ile i sama nie wiem

Ja to zawsze aplikuje już na lozku, żeby nie chodzić, po od razu po włożeniu czuje taki dyskomfort, zanim się tam ułoży.

Co do tv jeszcze czasami sama myślę, że może zasnelabym w sypialni przy nim i już chodzić do łóżka nie trzeba by było, no ale teraz jak Mała bedzie to po pierwsze myślę, że nie będziemy mieli problemów z zasypianiem, po drugie nie wyobrażam sobie wieczorami oglądać jak ona śpi, chciałabym żeby w nocy miała spokój. Co innego w dzień, bo nie zamierzam chodzić na palcach, wycisnąć wszystko, ba nawet myślałam o tym, żeby gdzieś w tle leciało radio czy tv właśnie, żeby nie była przyzwyczajona do kompletnej ciszy, ale noc to noc
Cytat:
Mnie raczej boli jak pochodzę, a najgorsze jest dla mnie stanie w kolejkach, wole chodzić niż stać ;/

Cytat:
Sylwuska bo chce spakowac torbe i ogarnac kat dla mlodego

Kalusia ja tez przesypiam noce w szpitalu

Benita ja tez mialam oststnio laske w pokoju do ktorej przychodzily dzieci male siedzily w lozku i maz
Ogolnie dla mnie towarzystwo otepiale umyslowo
Masakra

Ale tak ogolnie rzecz biorac trafiam tym razem na meczace wspolokatorki
Jeszcze nie spakowalas? Myślałam, że Ty już na tip top masz wszystko naszykowane

Dla mnie noce w szpitalu to był horror, teraz nie jest dobrze, ale w szpitalu to była masakra, ale myślę że moje samopoczucie miało na to duzy wplyw.

Cytat:

O matko!! Współczuję ;/;/

Cytat:
Dzien dobry )

poka

hej )

Dobrze, ze się dzisiaj rozbrykala i Cię uspokoila

Ja otulacza nie mam, chociaż planowałam kupić.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja już się nie nadaje na nic :-( w sklepach robi mi się słabo z gorąca, apetytu wcale nie mam :-(

Zmieniłam zdanie, nie chce być za rok w ciąży!!

Sylwuska było ich dużo i mocne.
To mnie trochę uspokoilas

Co do kolejnej ciąży, to nawet o niej nie myślę na razie. Oczywiście nie chciałabym, żeby Lila była sama, ale nie od razu, ten stan mnie wykańcza i chciałabym się móc zajmować Małą, ale czas pokaże, różnie to może być w życiu
Cytat:

Ale w super wózek, bardzo ładnie wygląda

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:03   #1641
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja się cieszyłam, że jak ostatnim razem była w szpitalu to nie trafiłam na salę gdzie leżało kilka kobiet...
W sumie przy przyjęciu zapytałam czy jest jakaś wolna mała sala, na której mogłabym być sama, a że mama ze mną była to położne się zgodziły
Dwie kobiety tam tak śmierdziały potem, że jak do łazienki po nich wchodziłam to wymiękałam... Najlepsze jest to, że jedna z nich wyszła spod prysznica i zostawiała za sobą ten smród... Ja rozumiem, że w ciąży można się bardziej pocić itd., ale wtedy trzeba zmieniać częściej ubrania...
Mówię Wam, nie wyleżałabym z nimi na sali
Za to w dzień kiedy wychodziłam na moją salę trafiły dwie dziewczyny i były bardzo ok, więc mam nadzieję, że na takie trafię po porodzie
Stary 2015-11-14, 11:05   #1642
dorosea
Rozeznanie

Heej

Witaj Domi na wątku!

Wszystkie juz macie wózki ? tylko ja zostałam bez ?

Adka, jaką firmę masz bo nie doczytałam ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:16   #1643
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No tak, jeśli później ma być maskotka, to 100 zł jakoś się rozkłada.

Też mnie kusi ten zakup, ale chyba na razie się wstrzymam i może kupie po porodzie. Myślę, że z potrzebnych rzeczy bardziej laktator by mi się przydał, chociaż w sumie nie planuje jakoś wychodzić na niewiadomo ile i sama nie wiem

Ja to zawsze aplikuje już na lozku, żeby nie chodzić, po od razu po włożeniu czuje taki dyskomfort, zanim się tam ułoży.

Co do tv jeszcze czasami sama myślę, że może zasnelabym w sypialni przy nim i już chodzić do łóżka nie trzeba by było, no ale teraz jak Mała bedzie to po pierwsze myślę, że nie będziemy mieli problemów z zasypianiem, po drugie nie wyobrażam sobie wieczorami oglądać jak ona śpi, chciałabym żeby w nocy miała spokój. Co innego w dzień, bo nie zamierzam chodzić na palcach, wycisnąć wszystko, ba nawet myślałam o tym, żeby gdzieś w tle leciało radio czy tv właśnie, żeby nie była przyzwyczajona do kompletnej ciszy, ale noc to noc

Dla mnie noce w szpitalu to był horror, teraz nie jest dobrze, ale w szpitalu to była masakra, ale myślę że moje samopoczucie miało na to duzy wplyw.
Nad laktatorem też cały czas rozmyślam i zastanawiam się czy czasem nie kupić przed porodem

Ja bym nie mogła na łóżku. Potrzebuję po aplikacji umyć ręce, a poza tym np. jak brałam Gynalgin, to przed włożeniem musiałam zmoczyć tabletkę w ciepłej wodzie (tak mi gin.poleciła) bo inaczej ciężko byłoby ją włożyć

Ja też wolałabym, żeby Mała w nocy miała ciszę. W dzień znowu nie mam zamiaru chodzi na palcach tak jak piszesz.
No, ale jak wyjdzie z tym TV to zobaczymy. Może mąż sobie coś przemyślał, jeśli nie to pewnie skończy się serio na tym, że na początku ten TV będzie sobie tylko wisiał. No nic, nie chcę się denerwować

Ja w szpitalu budziłam się w nocy tak samo jak w domu.
I na początku ciąży jak byłam, a teraz tym bardziej. Zresztą dużo sikałam od tych wszystkich płynów

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Dziewczyny co kupujecie swoim mamom/teściowym pod choinkę?
Dodam, że potrzebuję inspiracji na prezent dla mamy, a nie dla teściowej
Stary 2015-11-14, 11:20   #1644
0enedue
Zadomowienie

Cień to mutsy igo

Sylwuska znalazłam otulacz z motherhood za 40 zł na all .. a na olx używki za 15-20 zł i rozmyślam

Aniqa co do prezentów .. właśnie chciałam zapytać Was o to samo nir mam wogole pomysłu w tym roku .. :/ najchętniej olala bym prezenty w tym roku ale tz się uparł ..

Zbieram się i jadę do rossmana .. trzymajcie kciuki za mnie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-14, 11:20   #1645
_karmazynova_
Zadomowienie

Co do tej kury to przez chwilę też o niej myślałam, ale mam kupiony kojec motherhood do spania, a on nadaje się też do karmienia, więc powinien wystarczyć

Stary 2015-11-14, 11:21   #1646
0enedue
Zadomowienie

Ja mam Rogala i raczej jego będę używać do karmienia

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-14, 11:22   #1647
_karmazynova_
Zadomowienie

Co do prezentu dla mamy to jeszcze nie mamy wybranego... Dla taty kupujemy coś do wędkowania, a dla mamy brak pomysłu jak na razie...

Stary 2015-11-14, 11:24   #1648
0enedue
Zadomowienie

Ja wiem tylko co z bratem tz .. jest w takim wieku ze kasa jest najlepszym rozwiązaniem a cała reszta - pustka w głowie ..
Mama tz ostatnio mówiła ze chciałaby się zapisać na jakieś zajęcia fitnes i body space wiec może kupimy jej poprostu karnet ;p

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-14, 11:26   #1649
agrita8
Raczkowanie

Domi

Adka a juz mialam nadzieje, ze trochę sie poukladalo w tej Twojej pracy... Powodzenia w rozkręcaniu firmy! Na pewno wyjdzie jeszcze lepiej

Aniqa ja na infekcję dostałam gynalgin od jednego gina, a drugi zabronił mi brać więc pewnie co lekarz to opinia, inna sprawa, że u mnie to był wtedy 1 trymestr. Możliwe, że w 3 jest juz bezpieczniej.

Co do gadżetów to mnie ciągle kusi woombie a z 2 str jednak szkoda mi kasy
Wiecie co, chyba przesadziłam z ubrankami, nie mieszczą sie juz w komodzie a jeszcze jedna pralka została....
Podkłady w rossku są od dzisiaj czy coś pokręciłam??
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 11:31   #1650
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A masz tak od początku jak Ci założyli krążek czy raz masz raz nie?
raz mam a raz nie ale ogólnie jest więcej niż przed założeniem krążka. Mam przepisany Macmirror profilaktycznie raz na 3 dni

Oenedue, mam nadzieję, że będziemy z naszych Mutsy zadowolone Twój się bardzo ładnie prezentuje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości