Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-16, 10:08   #2041
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Właśnie u mnie też czasem w święta może wyjść... musiałaby chcieć ponad tydzień dłużej posiedzieć... bo jak kilka dni to w same święta zostanę w szpitalu

Pochwalę się Wam laleczką, którą wczoraj kupiliśmy dla Inki

Fajniutka, też z Tesco?
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
WŁAŚNIE DOSTAŁAM INFO, ŻE KOLEŻANKA URODZIŁA W PIĄTEK 13 -GO DZIEWCZYNKĘ
Ooo gratulacje koleżance

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:10   #2042
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

łózeczko złożone w sobote - wstawie Wam foto jak bede miała czym zrobic zdjęcie.. wczoraj jeszcze wyciągnęłam tż do smyka zeby kupić coś ŁADNEGO .. popłynęłam.. ale to też pokaże Wam mam nadzieje, że na dniach
Ja też popłynęłam a miałam kupić tylko świąteczne body...

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-11-16 o 10:13
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:11   #2043
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze 39 dni więc nie jesteś sama tak daleko

raaany ostatnio wiecznie mam zgagę... idę spać zgaga,wstaję zgaga no masakra
Mi w zależności od aplikacji podaje od 42 do 47 dni więc o ile dochodzę do terminu to razem będziemy się kulac na końcówkę grudnia

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:12   #2044
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
:O:O fajne te body gdzie takie sprzedają

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:13   #2045
Fionka_31
Zakorzenienie

Aniqa śliczna szmacianka

jakie podpaski kupujecie na potem? te takie długaśne ? i jaki rodzaj? jakieś zwykłe belli czy jakieś lepiej chłonne?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:15   #2046
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
:O:O fajne te body gdzie takie sprzedają
Allegro - 2 licytacje po 5,5. Jedna 56-62 a druga 68-74. W domu się ze mnie śmieją, czy ja na pewno jednego dziecka się spodziewam
Stary 2015-11-16, 10:21   #2047
Fionka_31
Zakorzenienie

kalusia szaleństwo
ja wczoraj mamie pokazywałam co mam a ona taka biedna pyta, to co ja mogę kupić wnuczce, przecież ty tyle tego masz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 10:21   #2048
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa śliczna szmacianka

jakie podpaski kupujecie na potem? te takie długaśne ? i jaki rodzaj? jakieś zwykłe belli czy jakieś lepiej chłonne?
Ja kupię Bella Perfecta Night. Są cienkie i chłonne. Wolę te długie
Stary 2015-11-16, 10:25   #2049
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
kalusia szaleństwo
ja wczoraj mamie pokazywałam co mam a ona taka biedna pyta, to co ja mogę kupić wnuczce, przecież ty tyle tego masz
moja też wczoraj mówiła, że myślała, że kupi Małemu kombinezon czy coś. A ja już wszystko mam
Stary 2015-11-16, 10:33   #2050
benita84
Zadomowienie

Cytat:
O rety jakie szaleństwo teraz moja półeczka z ubrankami wydaje mi sie jeszcze bardziej uboga
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:41   #2051
_karmazynova_
Zadomowienie

Czubasek jak tam Młody? Rusza się?

Lobo biedny synek... takie przeżycia w przedszkolu...

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Każde dziecko.jedt inne ale u mnie.rewelacyjnie sprawdzają się bajki. Kiedy szliśmy do.dentysty był tupcio chrupki, pieluchy tez odstawiłam przy bajce tupcio. Są bajki franklin idzie do.szpitala, czeka.na.siostrzyczke, albo misia Marysia jest starsza siostra. Tam.jedt napisane ze dziecko zostaje z.kimś innym bo mama jedt w szpitalu.
Przedszkole tez przerabialismy bajki. Wycieczka przedszkolna była poprzedzona bajka. Nawet mikołaj w 3 latkach. On nie lubi obcych i obawiałam się ze będzie się bał wiec kupiłam książkę tajemnice mikołaja i tam był obrazek ze fotograf robił zdjęcia a dzieci siadaly na Mikołaja kolanach i wiecie co? Mój jako jedyny nie.płakał usiadł i śmiało dal sobie zrobić zdjęcie
Super pomysł na oswojenie dziecka z nowymi przeżyciami

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53471523]Melduję, że żyję i wszystko u nas ok. Dzielnie czytam cały weekend, ale weny zabrakło do pisania, chyba jakiś spadek nastroju. W dodatku wczoraj wieczorem rozmawiałam z TŻ i on stwierdził, że jeszcze nie wie czy chce być przy porodzie. Wiadomo, jak będzie w pracy to nie będzie mógł być (nie może się urwać szybciej i przyjechać jak będzie trzeba, nie ma też opcji urlopu na żądanie czy coś takiego, bo jak ktoś nie przyjdzie to inna osoba musi zostać na 2 zmiany, więc kiepsko) i wtedy wezmę moją mamę. Ale chciałabym wiedzieć, czy jak już np. wróci z pracy to moją mamę zmieni czy nie i czy w ogóle chce uczestniczyć w porodzie... Jakoś tak mi się przykro zrobiło, że jego koledzy zdecydowani na maxa i nawet ostatnio znajomy mu opowiadał jakie to zayebiste doświadczenie itp. a on dalej nie wie...

No i dzisiaj moje cycki zaczęły produkcję 2 kropelki na koszuli się pojawiły, później trochę siary wycisnęłam z jednego i drugiego. I myślę, czy to już czas na stanik+wkładki? Chyba nie?[/QUOTE]

Kurcze, mam nadzieję, że szybko Twój TŻ się zadeklaruje... Zawsze będziesz czuć się bezpieczniej..
Mój TŻ pracuje na dole na kopalni i w razie czego mam dzwonić na stację ratowników z informacją o tym, że jadę do szpitala i jak TŻ będzie mieć możliwość to wyjedzie może wcześniej.. A jak wyjdzie to w praniu, to zobaczymy- mam nadzieję wytrwać do termin cc, a wtedy TŻ na ten dzień ma sobie załatwić urlop.

Cytat:
Hej ale mialam koszmary. Pierwszy dzień urlopu a tu takie cos ehh. Juz nawet nie chce dosypiac.

Snilo mi sie ze urodzilam i wcale o tym nie wiedziałam. Wchodzę do pokoju i tz mówi ze nareszcie a ja się pytam co to za dziecko a on ze jak to nasze. Mowie mu ze nie możliwe, przeciez ja nic nie pamiętam i ze kiedy pytam a on ze juz z 12 godz i sie pytam kto sie tym dzieckiem opiekował a on ze nikt ze tak leży i czeka, no tobie wzięłam żeby przebrać i sie mu przyglądam i nie czuje żadnej więzi, z twarzy takie nijakie, jakies krzywe paluszki u rak jedne za długie inne za krótkie, na jednej stopie 6. Wszyscy mi mówią ze to się wchłonie i wyrówna a ja taka w szoku pytam dalej tz jak rodzilam czy mnie nacinali i w ogóle bo ja nic nie czuje nic mnie nie boli nic nie pamiętam! to stwierdził ze chyba musiałam dostac silny środek przeciwbolowy

W ogóle nie umiałam sie zajac tym dzieckiem, nic nie czułam:/ spojrzałam na opaskę na rączce i bylo moje imię i nazwisko i godz 10:00 i 12:45 (jedna to przyjęcia do szpitala a druga urodzenia)

Poszlam spać i znowu sie obudziłam po 10godz. Spanikowana szukam dziecka a sie okazalo ze ono w łóżku w innym pokoju z tztem i jego bylą na golasa bo postanowili do siebie wrócić. Nosz kurde i to dziecko leży takie w beciku i znowu bez nikt sie nim nie zajął to się pytam czemu ono nie plakalo, przeciez glodne nieprzewinięte a tz ze dzieci juz tak mnie maja, ze czekają cierpliwie aż sie nimi ktos zajmie.

No mowie wam jaki sen. Musze sie czymś zająć aby te obrazy z głowy usunąć
Cytat:
Ja też miałam głupi sen. Poszłam do labo a tam był lekarz, który mi robił USG genetyczne i stwierdził, że po moim brzuchu widać, że dziecku rośnie tylko główka a reszta ciała nie. I ten sen był jakiś taki realistyczny.
Ojejku jakie sny.. na szczęście to tylko sny, choć męczące to tylko sny bez pokrycia w rzeczywistości... Ja swoje staram się szybko zapominać.. kiedyś mi się śniło, że zamiast się zająć dzieckiem które jakimś cudem urodziłam nie pamiętając o tym, to zajęłam się telefonem, który miał pęknięty ekran i w tym śnie to był największy problem pomimo, że dziecko od 2 dni było na świecie, a ja zobaczyłam je tylko na chwile.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
obudziłam się o 3.30 i do rana już tylko przewalałam po łóżku, trochę się po domu pokręciłam, w końcu wstałam i zrobiłam tz śniadanie do pracy. Jestem wykończona

Muszę jeszcze jechać dzisiaj na konsultacje do szkoły, bo geniusz który układał plan do jednego przedmiotu wpisał nie tego wykładowcę co trzeba i na zjeździe nie mogłam go złapać, a muszę oddać warunki zaliczeń do dziekanatu. Muszę się przetarabanić pociągiem z tej okazji
To nie fajnie. Mam nadzieję, że załatwisz wszystko szybko i bezproblemowo

Cytat:
Super ciuszki ale ich duuużo

Cytat:
Aniqa śliczna szmacianka

ja kupiłam always https://www.google.pl/search?q=alway...s8VDjo-2b20%3D pomarańczowe. w promocji było 40 sztuk, więc nawet jakbym miała częściej zmieniać to chyba będzie ok.

Aniqa
śliczna laleczka

Cytat:
super! pogratuluj koleżance fajna data, my z TŻ poznaliśmy się w piątek 13-go i dla nas to szczęśliwa data

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 10:47   #2052
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję Wam za rady odnośnie lekarstw dla TŻ. Wczoraj znalazłam jeszcze parę saszetek febrisanu i TŻ o wiele lepiej się poczuł
Powiedziałam mu o tabcin, ale stwierdził, że nie będzie ryzykować, bo jeszcze w pracy coś nawywija

Ktoś pytał co pakujemy do torby do szpitala. Ja pakuje:
-dokumenty (dowód osobisty, karta nfz, karta ciąży, oryginał grupy krwi, gbs, ostatnie wyniki mocz, morfologia)
-paczka bella mama
-podkłady na łóżko 60x90
-woda niegazowana z dziubkiem
-pomadka do ust
-maszynka jednorazowa
-lewatywa enema
-termometr (ktoś się zdziwił na wątku, ale u nas każda miała swój, jak ktoś nie miał, to mierzyły temperaturę, ale mówiły, żeby najlepiej dowieźć, bo to oszczędza czas)
-3 koszule do karmienia ( miało być 2 do karmienia i 1 do porodu, ale mam miec cc)
-jednorazowe wkładki laktacyjne (mam kupione też wielorazowe, ale nie będę się bawić w szpitalu w ich pranie)
- majtki siateczkowe (6 sztuk)
- 2 biustonosze do karmienia
- 2 ręczniki ciemne
-ręcznik papierowy
-2 rolki papieru toaletowego
-przybory toaletowe (mały szampon, mydło biały jeleń, tamtum rosa w razie w., żel pod prysznic, pianka do włosów, tonik, chusteczki do demakijażu, tusz do rzęs)
-laktator ręczny avent
-sztućce, talerze, kubek
-szlafrok
-pieluszki pampers,
-chusteczki nawilżane
-niedrapki
- małą maść bephanten extra
- awaryjnie body + pajac w trakcie pobytu

na wyjście ze szpitala będę mieć osobą torbę
Lewatywy i termometru nie biorę. Oprócz tego wrzuciłam skarpetki, zwykłe bawełniane majtki też wezmę bo nie wiem jak się będę czuła w tych siateczkowych. Grzebień, suszarka, szampon i odżywka do włosów.
Pan sticka bo straszę coraz bardziej, ładowarka do telefonu, małe lusterko, papcie, klapki pod prysznic, woda mineralna, gumka do włosów, pomadka.
Laktatora póki co nie mam, ale jeśli kupię to też zapakuję.
A i jeszcze smoczek dla Małej też wrzuciłam, pieluszki tetrowe. Nie wiem czy brać rożek... nie wiem czy mają jakieś szpitalne czy coś... muszę o to zapytać

Cytat:
Nadrobiłam ! kurde witam się w 37 tyg

czy ja kiedys bede z Wami na biężąco ? zostałam odcięta od świata .. tel w serwisie a mam taki z którego można dzwonić i pisac i na tym jego funkcje się kończa :P

łózeczko złożone w sobote - wstawie Wam foto jak bede miała czym zrobic zdjęcie.. wczoraj jeszcze wyciągnęłam tż do smyka zeby kupić coś ŁADNEGO .. popłynęłam.. ale to też pokaże Wam mam nadzieje, że na dniach :P

co do tych zmian profilówek

Aniqa śliczna lala))

mój tż wczoraj kupił misia aż byłam w szoku i jeszcze komentarz - wezmiemy tego jasnego bo będzie pasował do łóżeczka
Czekamy na zdjęcia!
Wow Tż jaki znawca kolorów co do czego

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Fajniutka, też z Tesco?
Z H&M

Cytat:
Wow! Szalona

Cytat:
Aniqa śliczna szmacianka

Dziękuję

Ja mam kupione Bella Perfecta Ultra Blue (krótsze na dzień), Bella Pefrecta Maxi Blue. W domu mam jeszcze opakowanie Bella Nova Maxi- takich zwykłych, ale fajnie chłonne są i niedrogie.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

Aniqa
śliczna laleczka
Dziękuję

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-11-16 o 10:48
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:56   #2053
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Lewatywy i termometru nie biorę. Oprócz tego wrzuciłam skarpetki, zwykłe bawełniane majtki też wezmę bo nie wiem jak się będę czuła w tych siateczkowych. Grzebień, suszarka, szampon i odżywka do włosów.
Pan sticka bo straszę coraz bardziej, ładowarka do telefonu, małe lusterko, papcie, klapki pod prysznic, woda mineralna, gumka do włosów, pomadka.
Laktatora póki co nie mam, ale jeśli kupię to też zapakuję.
A i jeszcze smoczek dla Małej też wrzuciłam, pieluszki tetrowe. Nie wiem czy brać rożek... nie wiem czy mają jakieś szpitalne czy coś... muszę o to zapytać

Czekamy na zdjęcia!
Wow Tż jaki znawca kolorów co do czego

Dziękuję

Z H&M

Wow! Szalona

Dziękuję

Ja mam kupione Bella Perfecta Ultra Blue (krótsze na dzień), Bella Pefrecta Maxi Blue. W domu mam jeszcze opakowanie Bella Nova Maxi- takich zwykłych, ale fajnie chłonne są i niedrogie.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dziękuję
Dobrze, że napisałaś co zabierasz, bo ja zapomniałam o paru rzeczach napisać, które spakowałam a nie napisałam. Zabieram jeszcze papcie, szczotkę do włosów, klapki pod prysznic, majtki i skarpetki też, kasę, ładowarkę do telefonu.
Smoczek i pieluchy tetrowe chyba też zabiorę, o tym nie pomyślałam..

Stary 2015-11-16, 10:58   #2054
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że napisałaś co zabierasz, bo ja zapomniałam o paru rzeczach napisać, które spakowałam a nie napisałam. Zabieram jeszcze papcie, szczotkę do włosów, klapki pod prysznic, majtki i skarpetki też, kasę, ładowarkę do telefonu.
Smoczek i pieluchy tetrowe chyba też zabiorę, o tym nie pomyślałam..
Ja jeszcze tego wszystkiego nie zapakowałam, ale na bieżąco piszę na kartce jak tylko mi się coś przypomni
No i dobrze, że piszemy tutaj co pakujemy, bo czasem się o czymś zapomina
Stary 2015-11-16, 10:59   #2055
kalwinka
Zadomowienie

Kalusia przyszalałaś
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:00   #2056
Ani_qa
Zakorzenienie

Aaa i biorę czapeczki cienkie, bo nie wiadomo jak na sali będzie... Niby palą i ciepło jest w szpitalu, ale często jakaś mądra okno otwiera i wietrzy Oczywiście jak taką spotkam to chyba ale wolę mieć takie czapeczki
Stary 2015-11-16, 11:02   #2057
czubasek20
Zakorzenienie

Melduje ze mlody mial czkawke i wali mi w bozene wiec jest git.

Za godzibe wyjezdzam do lekarza. Jak ja sie ciesze ze wczoraj ogarnelam bozene. Smialam sie w tej wannie jak glupia. To byl smiech przez lzy
Poczytam i ide sie ogarniac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:05   #2058
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA śliczna lala

KALUSIA to wszystko jedne zakupy? fajne kolorki

Właśnie wyszła ode mnie pani sprzątaczka. Ale mam błysk w chałupie. Głupio mi było tak siedzieć jak ktoś inny sprząta no ale z brzuchem nie będę okien i kafelek myć bo bym się bała że spadnę.

A co do snów: Mi się dziś śniło że jak wstałam to mi się tak bardzo brzuch obniżył i cały był w fioletowe pręgi. Ale się oglądałam po przebudzeniu. Acha i drugie śniadanie też poszło w kibel. Może chociaż obiad...
Stary 2015-11-16, 11:10   #2059
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Jedne bo było body z reniferem to i tak nie wszystko, TŻ mnie chyba zamorduje

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Co do czapeczek, jestem już zaopatrzona do rozmiaru 74
Stary 2015-11-16, 11:11   #2060
mervie
Rozeznanie

dzień dobry
halwaya ja też już czuję presję... od kilku dni co chwila mi się chce o coś płakać- ułożyłam książki na regale i mi się nie podoba- parę łez poleciało bo Sapkowski źle wygląda

fionka współczuję takich snów, można się wkurzyć już z samego rana, mnie ostatnio się często śni mój były, że mnie nagabuje a ja przed nim uciekam bo go nie chcę, i jestem z wielkim brzuchem i szukam mojego TŻta a tylko ten były wszędzie blah

lobo ale przykra przygoda z tym przedszkolem...biedny twój mały, trzymam kciuki żeby szybko zapomniał i sobie poradził z tym

kalusia niezłe zakupy

Cytat:
A u mnie dziś znowu cuda wyszły na wadze i myślę, że to znów woda czy coś, bo w piątek tygodniowy przyrost wagi wynosił 20dag, a dziś po sobocie i niedzieli jeszcze dodatkowo 1kg w sobotę mało co jadłam, wczoraj na wieczór jedynie zjadłam dwie bułki...
u mnie zawsze po weekendzie jest to samo w tygodniu nie przybieram a w poniedziałek kilo więcej

Cytat:

Ktoś pytał co pakujemy do torby do szpitala. Ja pakuje:
-dokumenty (dowód osobisty, karta nfz, karta ciąży, oryginał grupy krwi, gbs, ostatnie wyniki mocz, morfologia)
-paczka bella mama
-podkłady na łóżko 60x90
-woda niegazowana z dziubkiem
-pomadka do ust
-maszynka jednorazowa
-lewatywa enema
-termometr (ktoś się zdziwił na wątku, ale u nas każda miała swój, jak ktoś nie miał, to mierzyły temperaturę, ale mówiły, żeby najlepiej dowieźć, bo to oszczędza czas)
-3 koszule do karmienia ( miało być 2 do karmienia i 1 do porodu, ale mam miec cc)
-jednorazowe wkładki laktacyjne (mam kupione też wielorazowe, ale nie będę się bawić w szpitalu w ich pranie)
- majtki siateczkowe (6 sztuk)
- 2 biustonosze do karmienia
- 2 ręczniki ciemne
-ręcznik papierowy
-2 rolki papieru toaletowego
-przybory toaletowe (mały szampon, mydło biały jeleń, tamtum rosa w razie w., żel pod prysznic, pianka do włosów, tonik, chusteczki do demakijażu, tusz do rzęs)
-laktator ręczny avent
-sztućce, talerze, kubek
-szlafrok
-pieluszki pampers,
-chusteczki nawilżane
-niedrapki
- małą maść bephanten extra
- awaryjnie body + pajac w trakcie pobytu
-papcie
-japonki pod prysznic
-kasa
-ładowarka do telefonu
-skarpetki
-pare sztuk majtek bawełnianych

na wyjście ze szpitala będę mieć osobą torbę
a czy w szpitalu dali Ci tam jakąś listę? kompletnie nie wiem co mam dla dziecka zabrać, prawie całą torbę ciuszków spakowałam

-----------------------
kolejny poniedziałek, w następny do szpitala...
zamówiłam materacyk i cisza, zaczynam się wkurzać bo czuję się niegotowa, ale to chyba bardziej moja psycha siada

dziś wizyta w szpitalu na ktg i usg, w nocy tak mnie bolał brzuch że boję się że już dziś mnie zostawią
a rano miałam takie dziwne smyranie w bożenie, jakby bobo mi tam rączką sobie miejsce robił aaaAAAaaa
poza tym wkładki wymieniam z prędkością światła, nie wiem czy to ten czop się nie wypycha bo tak dużo...czegoś jest.

ja chcę maj.
Stary 2015-11-16, 11:12   #2061
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
a ja od dzisiaj wypoczynkowy najbliższe kilka dni mam zaplanowane a później to nie wiem co będę robiła
Bedziesz spamowac

Cytat:

Moja siostra urodzila sie 23 lata temu w piatek 13 listopada
Z 13 sa zarabiste kobietki

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
prawda, bajki są super zeby dziecko przygotować na różne sytuacje ja to w sumie przypadkiem przetestowałam bo czytaliśmy bajkę Pepa u dentysty i później jak wziełam młodego do dentysty na kontrole to zachowywał się wzorowo. A to była jego pierwsza wizyta i obawiałam się ze nawet buzi nie będzie chciał otowrzyć

U mnie 16dni i nawet nie dopuszczam myśli że mogłoby się zacząć wcześniej
Uwielbiam pepe z tz lejemy jak oni zaliczaja glebe i sie smieja.
Ale moja mala duzo z tej bajki wyciaga. Np. Ostatnio mowie jej ze mama zle sie czuje a ona ze pewnie jestem przeziebiona i zebym odpoczela w lozeczku.

rudaska
Mi sie zdarza raz na tydzien zwrocic... masakra :/

Stary 2015-11-16, 11:14   #2062
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ANIQA śliczna lala

Właśnie wyszła ode mnie pani sprzątaczka. Ale mam błysk w chałupie. Głupio mi było tak siedzieć jak ktoś inny sprząta no ale z brzuchem nie będę okien i kafelek myć bo bym się bała że spadnę.

A co do snów: Mi się dziś śniło że jak wstałam to mi się tak bardzo brzuch obniżył i cały był w fioletowe pręgi. Ale się oglądałam po przebudzeniu. Acha i drugie śniadanie też poszło w kibel. Może chociaż obiad...
Dziękuję

Współczuję tych wymiotów :/
Ja mam dzis rewolucje żołądkowe :/
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Melduje ze mlody mial czkawke i wali mi w bozene wiec jest git.

Za godzibe wyjezdzam do lekarza. Jak ja sie ciesze ze wczoraj ogarnelam bozene. Smialam sie w tej wannie jak glupia. To byl smiech przez lzy
Poczytam i ide sie ogarniac
Ja dziś muszę ogarnąć, bo jutro wizyta w przychodni...

za wizytę!
I za resztę dziewczyn wizytujacych tez

Mi niestety rozstępy zaatakowaly posladki i uda... i to nie we śnie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-16, 11:21   #2063
Fionka_31
Zakorzenienie

ale mnie znużyły papiery firmowe, chyba pora na kawę
zaraz wstawię ostatnie dzieciowe pranie i pozostanie mi tylko wszystko poprasować
muszę też bożenę ogarnąć i ogolić nogi i pomalować paznokcie u stóp - nie wiem jak to zrobię, tak mnie już brzuch uciska

jutro mam w planach iść do szpitala na cwiczenia dla rodzących, co prawda moja grupa z sr miała miesiąc temu ale pani mówiła, że jak będzie miejsce to mogę przyjść

Stary 2015-11-16, 11:23   #2064
kalusia87
Zakorzenienie

O tak, kawusia to dobry pomysł
Ja dzisiaj piorę torbę i koszule. I pomału zaczynam pakowanie
Stary 2015-11-16, 11:27   #2065
Ani_qa
Zakorzenienie

A i pamiętajcie zapakować nożyczki/cążki, bo pewnie będziemy musiały obciąć pazurki naszym maluszkom

Ja też chyba wrzucę dziś resztę rzeczy do torby
Stary 2015-11-16, 11:29   #2066
arisah
Raczkowanie

kalusia rozbudziłaś we mnie chęć zakupów, ale muszę budżet w ryzach trzymać nooooo

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

moja torba stoi i czeka wrzuciłąm ręczniki, koszule i szlafrok i na resztę nie mogę się zebrać...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:32   #2067
czubasek20
Zakorzenienie

aniqa z obcinaniem paznokci to bym taka pewna nie byla. W niektorych szpitalach nie pozwalaja.

Ja tez dolacze do grona rozstepowcow. Mam dwa na podbrzuszu :/

Stary 2015-11-16, 11:33   #2068
_karmazynova_
Zadomowienie

rudaska współczuje wymiotów...

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dzień dobry
halwaya ja też już czuję presję... od kilku dni co chwila mi się chce o coś płakać- ułożyłam książki na regale i mi się nie podoba- parę łez poleciało bo Sapkowski źle wygląda

fionka współczuję takich snów, można się wkurzyć już z samego rana, mnie ostatnio się często śni mój były, że mnie nagabuje a ja przed nim uciekam bo go nie chcę, i jestem z wielkim brzuchem i szukam mojego TŻta a tylko ten były wszędzie blah

lobo ale przykra przygoda z tym przedszkolem...biedny twój mały, trzymam kciuki żeby szybko zapomniał i sobie poradził z tym

kalusia niezłe zakupy

u mnie zawsze po weekendzie jest to samo w tygodniu nie przybieram a w poniedziałek kilo więcej

a czy w szpitalu dali Ci tam jakąś listę? kompletnie nie wiem co mam dla dziecka zabrać, prawie całą torbę ciuszków spakowałam

-----------------------
kolejny poniedziałek, w następny do szpitala...
zamówiłam materacyk i cisza, zaczynam się wkurzać bo czuję się niegotowa, ale to chyba bardziej moja psycha siada

dziś wizyta w szpitalu na ktg i usg, w nocy tak mnie bolał brzuch że boję się że już dziś mnie zostawią
a rano miałam takie dziwne smyranie w bożenie, jakby bobo mi tam rączką sobie miejsce robił aaaAAAaaa
poza tym wkładki wymieniam z prędkością światła, nie wiem czy to ten czop się nie wypycha bo tak dużo...czegoś jest.

ja chcę maj.
Znalazłam na forum odnośnie naszego szpitala listę wyprawkową http://www.benc.pl/grupy/forum/56/wa..._szpital_nr_1/ tylko nie pamiętam strony, gdzie była cała wyprawka wypisana.
edit:doczytałam str.576

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-11-16 o 11:38
Stary 2015-11-16, 11:33   #2069
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
A i pamiętajcie zapakować nożyczki/cążki, bo pewnie będziemy musiały obciąć pazurki naszym maluszkom

Ja też chyba wrzucę dziś resztę rzeczy do torby

Nam mówiła żeby wziac niedrapki

Ze lepiej nie obcinać za szybko, nawet jak juz będziemy w domu to tylko obcinać zadziorki a nie ze hurtem wszystkie

Stary 2015-11-16, 11:33   #2070
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
kalusia rozbudziłaś we mnie chęć zakupów, ale muszę budżet w ryzach trzymać nooooo
Też miałam trzymać Ale pocieszam się, że na nowe ubranka musiałabym wydać duuużo więcej. No i na pewno wtedy bym kupiła ich znacznie mniej. A przy dużej ilości oszczędzę na praniu. Już nie mówiąc o tym, że niektóre używki po praniu wyglądają lepiej niż nowe ubranka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości