![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AŻ Żony 2015
Ja dlatego bede wybierac: albo praca, albo dziecko.
Nie chcemy zostawac w Kanadzie, bo: - TZ bedzie mial znacznie ciekawsza prace w USA i bedzie wiecej zarabial - srednio nam sie tu podoba. Po naszym sobotnim wyjsciu wieczorem na miasto stwierdzilam wrecz, ze nienawidze tego miejsca. Po godzinie 20, strach tu chodzic po ulicach, wiekszosc miasta jest wymarla. Zapuscilismy sie troche dalej niz zwykle w poszukiwaniu jakiegos fajnego pubu. W ciagu krotkiego spaceru zaczepiaja setki bezdomnych, znaczna czesc z nich widac, ze to narkomani. Potwornie sie balam. Wpiszcie sobie w google "East Hastings Street". Najlepsza, najbardziej pokazowa dzielnica miasta z nia sasiaduje. Strach tam sie wybrac. - w Kanadzie jest potwornie drogo Ja to ogolnie nie chce zostawac w Ameryce, plan jest taki, ze za kilka lat wracamy do Europy. :P
#2852 |
Moderator
|
sami, sami
![]() w sumie to na oko robiliśmy: - ok. 200 g mięsa mielonego (ja akurat miałam szynkę- w Kauflandzie promocja była ![]() - duża marchewka pokrojona w zapałki - średnia cebula pociachana - jajko - grzybki mun (kilka dużych, namoczone i pociachane) - 4 duże liście kapusty pekińskiej (pociachane) - ok. 50 makaronu sojowego (namoczony i pociachany) - 2 duże łyżki sosu sojowego - świeżo mielony pieprz do smaku - można dodać kiełki fasoli mung (ale akurat nie miałam- dopiero kiełkują) Papier ryżowy namoczyć przez ok 2s, nałożyć ok łyżkę farszu, zawinąć i odstawić do obeschnięcia. smażyć na głębokim tłuszczu do złotego koloru. może nie do końca zdrowe i dietetyczne, ale za to mega smaczne [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;53481775]Zgadzam się.... Ale to i w drugą strone idzie - co robi taki McD jak się dowiaduje, że pracowniczka w ciąży - pani idzie po L4. I nie może Pani dopuścić, żeby było przerwanie ciągłości L4 przez całą ciążę... Bo muszą zapewnić takie stanowisko, albo takie warunki, żeby kobieta mogła pracować, a tego nie zrobią... i tak się rucha państwo, a potem na zusy nie ma, kontrole itp...[/QUOTE] to się niestety zgadza... mam kilka znajomych, które na zwolnienie poszły jak tylko się dowiedziały. Jedna nauczycielka (na zwolnienie poszła, bo jak sama stwierdziła, nie chciało jej się rano wstawać...) druga sekretarka (praca bezstresowa, ale na zwolnieniu mogła chodzić do kosmetyczki, fryzjer, kina...)
#2853 |
Zakorzenienie
|
Chyba bym się wymęczyła na zwolnieniu. Tydzień dwa chętnie bym odpoczęła, ale co potem? Póki będę mogła się swobodnie poruszać zamierzam pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Moderator
|
ja też miałabym problem. no chyba, że zwolnienie wypadło by mi na wiosnę/lato -mogłabym działać w ogródku wtedy
![]()
#2855 |
Zakorzenienie
|
Też bym chciała pracować w ciąży jak najdłużej
![]() ![]() ![]() Ogólnie chciałabym żebyśmy się zaczęli starać o dziecko ale w tym momencie mogłabym fizycznie nie podołać tym bardziej że u mnie w rodzinie ciążę są bardzo ciężko przechodzone... Siostra 9 miesięcy jechała na bułce i wodzie bo nic innego nie mogła zjeść a i tak dalej ![]()
#2856 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż na chwilę obecną mnie awans nie interesuje (tzn byłam mlodszym konsultantem, teraz jestem konsultantem i mogę być jeszcze starszym konsultantem, ale obowiązki się nie zmieniają, więc luz) ![]() Ja odbieram telefony w dni wolne i po pracy, ale z tego też pewnie powodu, ze my się kolegujemy mocno z ludźmi z pracy ![]() ![]() Cytat:
Wiem,że to mało ambitne, ale ja to bym mogła w ogóle siedzieć w domu, a Tż by mógł pracować :P ale to by musiał zarabiac 3x tyle co teraz (tak mamy ustalone) przynajmniej, więc to raczej nie prędko będzie ![]() U nas w pracy tez dość szybko chodzi się na L4 właśnie dlatego, ze pracodawca musiałby przygotować stanowisko pracy pod ciężarną, a z tym u nas ciężko ![]() Ja nie czuję jakiegoś super instynktu, ale pesel nagli :P więc czekam do kwietnia na przedłużenie umowy na czas nieokreślony plus na koniec remontu (sierpień/wrzesień 2016) i można działać ![]() Ale my chcemy max 1 dziecko ![]() Tż był dziś w banku pytać o pożyczkę gotówkową pod hipotekę na remont (100tysi), chcieliśmy na 10lat wziąć, a oni mu powiedzieli, ze ma zdolność ale na 30lat ![]() ![]() Jest jutro umówiony z doradcą hipotecznym, może mu coś doradzi. A jak nie to pójdziemy do innego banku. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2015-11-16 o 19:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
Pysia, a nie możecie podpisać zobowiązania na te 30 lat i po tych kilku latach jak będzie już możliwość spłaty wcześniejszej (to zależy od banku) to spłacać więcej miesięcznie tak żeby po tych 10 latach spłacić tak jak chcecie?
Edit: doczytałam, że odpada. Dla pracujących w korpo ![]() Edytowane przez aneta_91 Czas edycji: 2015-11-16 o 19:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2859 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba sama bym wolała facetów zatrudniać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
Pysia ale mąż kredyt chciał na siebie czy zdolność była liczona na Wasza dwojke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Konto usunięte
|
Mój promotor cytuję "16.11 na pewno przyśle mi pracę poprawioną, a postara się na 14.11"... To ma jeszcze ledwo ponad 3 godziny
![]() Ech.... gr8ania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy musieli to obliczyć, dzięki ![]() Cytat:
Na siebie, słowem o mnie nie wspomniał ![]() Ale serio nie kumam, jak ktoś z dobrymi zarobkami, umową na czas nieokreślony, może nie dostać 100 tysi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek no aż dziwne... a szybsze spłaty nie są oprocentowane np tylko przez 3pierwsze lata a pozniej mozna nadpłacac? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj coś chodzi za mną temat ciążowy, w pracy z koleżanką też przegadałam.
Moj instynkt macierzyński ciągle mnie woła, ale wiem, że jak się postaramy to nie będę chciała tak szybko wrócić do pracy, także teraz stawiam na mój rozwój. W przeciągu niewiele ponad roku zaproponowali mi trzeci awans, więc żal byłoby tego nie wykorzystać. ![]() Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
#2865 |
Moderator
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;53482969]
gr8ania ![]() ![]() właśnie się skończyły ![]() ![]()
#2866 |
Zakorzenienie
|
POLECAM!
popłakałam sie ze smiechu https://www.facebook.com/biurwa/phot...0460518424204/
#2867 |
Zakorzenienie
|
Co do zwolnienia w ciąży to ja bym chciała pracować jak najdłużej.Zwariowalabym w domu, teraz mam gorszy okres i chętnie bym poszła na urlop. Jednak w zdrowej ciąży 9 miesięcy w domu, no nie wyobrażam sobie. No ale może się okazać ze szybko na takie zwolnienie pójdę bo praca w ciąży jeśli ma się kontakt z dziećmi jest niebezpieczna "podobno" .
#2869 |
Zakorzenienie
|
juz drugie krzesełeczko grzeje
![]() ![]()
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale babka się nie pytała go czy jest w związku małżeńskim, wiec on tez nic nie powiedział :P Można nadpłacać, ale co z tego skoro kwota docelowo wychodzi i tak o prawie 40tysi więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Moj tz tez nie dostal zdolnosci kredytowej, pomimo zarobkow. Okazalo się, ze jako ze ja nie pracuję, odejmuja od jego kwoty 800 zł na moje utrzymanie. Trzeba się cenić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mój dostał zdolność tylko na 30lat i tego już nie pojmuje. Moim zdaniem to naciąganie ludzi. A jak chciał w zeszłym roku (żeby właśnie mieć jakaś historie kredytowa) wziąć jakiś sprzęt na raty z RTV euro AGD na 5lat to powiedzieli mu, ze ma za wysokie zarobki i może tylko na 2lata. I weź tu człowieku być mądry :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Zawsze jak nie ma rozdzielczości przy kwotach ponad 20 tys. potrzebny będzie podpis małżonki na umowie kredyty i tego nie da się już ukryć.
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Od naszych dochodów przy kredycie odejmowana jest kwota wydatków i zobowiązań kredytobiorcy. Wydatki zależą od liczby osób na utrzymaniu i wielkości miasta w jakim się mieszka. Może dlatego brak zdolności albo tyle lat bo odejmuja Wam bardzo duże wydatki np jak sie mieszka w Warszawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Jak ja sie ciesze, ze do tej pory nigdy nie musialam sie interesowac kredytami ani ratami. Chcialabym nigdy nie musiec.
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a 40tysi na 30lat to serio nie tak duzo i mysle ze tego nie odczujesz... ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
z naciaganiem to pewna sprawa... to tak jak nam nie dano kredytu bo jestesmyu za młodzi...ktos miał wyrobiony porfel i mu sie palcem do konca roku kiwnac nie chciało ![]() ooo Panienka z Tych, a jutro tam bede ![]()
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Oj uwierzcie mi że doradcą w Banku akurat zależy żebyście wzieli kredyt i nawet nie wyobrażacie sobie jak często `walczą` o Was u centrali. Jednak jak są założenia, że jakiś wskaźnik ma wynosić nie mniej niż albo nie więcej niż to nie da się tego przeskoczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.