Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-21, 18:35   #2251
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
chciałam ci poczta wysłąc to nie to chyba do mnie musisz przyjechac hehe
no wiesz ja nie ufam poczcie to dlatego musze przemyslec z tym przyjazdem rozrywacie mnie dziewczyny chyba grafik musze ustalić na odwiedziny
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 18:37   #2252
Mijalea
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
no wiesz ja nie ufam poczcie to dlatego musze przemyslec z tym przyjazdem rozrywacie mnie dziewczyny chyba grafik musze ustalić na odwiedziny
O Hamburg tez zahaczysz ??
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 18:37   #2253
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
No prosze, rosnie nam prawdziwa grzybiarka
A ja przywiozlam z Polski prince Polo-wafelki i wcinam jednego, bo jak tu obie odmowic...

To tak apropos slodyczy , hihi
My ostatnio dostaliśmy całą wieelką pakę od rodziców ze słodyczami z Polski:czekolady, grześki, ptasie mleczko . I teraz to wszystko leży schowane w szafce i mnie kusi i woła >Ale na razie dzielnie się trzymam.

A TZ już do mnie jedzie z sernikiem i pleśniakiem od mamy
Jutro raniutko już będzie i chyba się nie oprę
(TZ-towi no i sernikowi też )
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 18:39   #2254
Mijalea
Zakorzenienie

Kasiu, to skad ty piszesz ? Musialam przeoczyc cos nie cos
Stary 2007-09-21, 18:39   #2255
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
O Hamburg tez zahaczysz ??
No skoro zapraszasz to musze skorzystać chciałam zrobic prezent synkowi i zafundowac mu przelot samolotem bo jeszcze nie leciał wiec może hamburg
Stary 2007-09-21, 18:42   #2256
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

a ja własnie jem grzybki w smietance kartofelki i jajeczko
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 18:43   #2257
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Piszecie o Hamburgu i nabrałam ochoty na hamburgera mniam mniam hhehe....
Mijalea Tobie to dobrze, takiego tańcerza poślubisz
Przestańcie pisać o słodyczach bo mi slinka cieknie. ja mam jeszcze schowanego batonika i chyba bedę musiała go otworzyć.
Stary 2007-09-21, 18:44   #2258
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
No skoro zapraszasz to musze skorzystać chciałam zrobic prezent synkowi i zafundowac mu przelot samolotem bo jeszcze nie leciał wiec może hamburg
No to masz 2 w jednym, niespodzianke dla synka i dla mnie
Stary 2007-09-21, 18:45   #2259
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Emi ja tez miałam dzisiaj grzybki na obiadek
teraz gotuje mleczko na kolacyjkę ale przypomniałam sobie że dzisiaj owoca żadnego nie zjadłam i chyba wczesniej wszamam nektarynke
Stary 2007-09-21, 18:46   #2260
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Piszecie o Hamburgu i nabrałam ochoty na hamburgera mniam mniam hhehe....
Mijalea Tobie to dobrze, takiego tańcerza poślubisz
Przestańcie pisać o słodyczach bo mi slinka cieknie. ja mam jeszcze schowanego batonika i chyba bedę musiała go otworzyć.
ale smiesznie sie czyta o tych naszych zachomikowanch slodyczach
A moj Tz sam sie sobie chyba dziwi, ze polubil tanczyc, bo wczesniej wogole nie praktykowal takich rzeczy
Stary 2007-09-21, 18:48   #2261
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
No to masz 2 w jednym, niespodzianke dla synka i dla mnie
Niom mam twój numer komórki to cię namierze jakoś
Stary 2007-09-21, 18:53   #2262
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, to skad ty piszesz ? Musialam przeoczyc cos nie cos
Norwegia. Na szczęście nie ta północna

Edytowane przez kasiasiar
Czas edycji: 2007-09-24 o 16:53
Stary 2007-09-21, 18:57   #2263
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Norwegia. Na szczęście nie ta północna

Kvinesdal- 2h od Kristiansand; 2,5 od Stavanger. 4,5 tys mieszkańców+ kilka troli.Nie jest źle .Wczoraj znowu natknęłam się na łosia
No no Norwegia
Stary 2007-09-21, 19:10   #2264
Mijalea
Zakorzenienie

Ahh Norwegia, a ja tu ogladam taki program o emigrujacych Niemcach i duzo sie tam wybiera

No to mamy kolejna emigrantke wsrod nas
A co porabiasz tam jesli moge spytac?

dziewczyny, narobilam smaka sama sobie, i wyslalam Tzta do kuchni-robi mi budyn czekoladowy
Stary 2007-09-21, 19:24   #2265
kasiasiar
Zakorzenienie

Wspieram TZ- jest w dłuugiej delegacji(on jest tutaj już prawie 2 lata , ja 1,5 roku)
pracuję- zajmuje się zamówieniami dla firmy(od papieru toaletowego po wyposażenie biur, części do różnych urządzeń itp)

budyń? dobra myśl. tylko kto mi zrobi?Nie lubię myć garnków po budyniu

U mnie w pracy był Niemiec.Przeniósł się do Norwegii bo stwierdził, że Niemcy są nie do wytrzymania-pedantyczni, bez poczuci a humoru(to jego słowa, ja tam nie wiem, ludzie są różni, bez względu na to skąd pochodzą)
Stary 2007-09-21, 19:34   #2266
Mijalea
Zakorzenienie

Racja, ludzie sa tu rozni, wiadomo jak wszedze.
Ale fajnie, ze masz prace, a po jakiemu tam mowisz?
Ja tez musze zaczac szukac czegos, ale to jak ochlone po weselu
Stary 2007-09-21, 19:44   #2267
kasiasiar
Zakorzenienie

mimo, że jestem tu już jakiś czas to mówię tylko po angielsku(czy raczej amerykańsku bo tego angielskiego sposobu wymawiania wyrazów to nigdy się nie nauczę)
Norweskiego dużo rozumiem, podczytuję np gazety-jakieś wiadomości krótkie, pogodę itp.Ale nie mówię,mają cholernie ciężką wymowę
Np teraz to już się zdarza, że mówią do mnie po norwesku ale ja wciąż odpowiadam tylko po ang.
Musiałabym znaleźć sobie jakiegoś nauczyciela, który by ze mną dużo rozmawiał Ale nawet na zwykły kurs nie mam czasu

W norweskim jest dość dużo podobieństw do niemieckiego
Stary 2007-09-21, 21:07   #2268
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny malo pisze bo nie mam kompletnie czasu.... do tego mam dzis problemz noga chyba sie nalatalam za duzo bo rwie mnie w prawej pachwinie jak by ktos chcial mi ja wyrwac plus czasem dretwieje i krzyz boli nie wiem co jest leze teraz echhhh.... nadrobie was po weekendzie
Stary 2007-09-21, 21:09   #2269
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Ray no to odpoczywaj a do bólu nóg to możesz się przyzwyczajać pomału

U mnie zaczęło się od bólu w pachwinach a teraz kilka razy budze się w nocy z powodu bólu nóg i przekładam się z boku na bok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-21, 21:47   #2270
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

no naszczescie nadrobiłam zaległosci
Cytat:
Ja22, ja zawsze zgapiam przepisy ze stron, nie chce podawac zeby raklamy nie bylo, ale zazwyczaj wpisuje w wyszukiwarke nazwe dania albo po prostu "salatki" i wyskocza ci strony kulinarne
powodzenia

dodam, ze ja najbardziej lubie najprostsza salatke mojego taty, czyli pomidor, ogorek, cebulka i smietana, no i piperz i sol, jak bylam mala to ja uwilebialam i zawsze na koniec spijalam soczek z pomidorka z miseczki
u mnie sie to fachowo klaćka nazywa hehehe
Cytat:
Hm ciekawe po kim może po twojej m....
pewnie tak maja strasznie podobne charaktery...
Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Kachula to mowisz, ze cholerna gumka mnie czekatez nie lubie

i mysle, ze pociagne tak do konca roku

Nikitka to fajnie, ze widac efekty Twoich staranek, bardzo dobrze
Az Ci troche zazdroszcze to ja moze pojde z psem sie przejde, to zrzuce tego banana, ktorego dopiero zjadlam
no gumka ja juz sie z nia mecze jakies 2 latka
Cytat:
Napisane przez avialle Pokaż wiadomość
Hejdziewczynki ,ja wlasnie wyszlam ze szpitala.Boli mnie jeszcze aleku lepszemu idzie.# dzien duphastonu fujjjj.Jutro mama do nas przyjedzie wodwiedziny na weekend zapowiada sie milutko
Dziekuje za kciuki
witaj cała kochanai zdrowiej szybko
Cytat:
Orzeszku ja tez mam teraz @ dzis sie ze mnie leje ale na szczęście nospy nie musze brac
Jutro może z mamcią na zakupy pojade z rana a potem jeszcze nie wiem wieczorkiem Kombii bedzie brało w auchanie
A właśnie rybkad obiecała się ze mna spotkac w weekend
a u nas bedzie Guolec Orkiestra hehe
mezatka07;ja tez miałam kanałowo leczona jedyneczke...
Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
u mnie Kasia poczatki byly super, ale kazda kobieta inaczej reaguje- jedne tyja inne nie, mysle, ze wazne, zeby nie dac sie zrobic w konia i nie przyjmowac tabletek z duza zawartoscia hormonow, jak np Diane
na mnie zle podzialaly- 9 kg w miesiac czasu......
moja siostra cioteczna tez po tym tyla
na koniec bralam Yasmin, gdzie wsadzili tam jakis inny skladnik, po ktorym sie niby nie tyje a nawet niektore dziewczyny chudna, ja nie chudlam ale byl ok (tylko nasilaly mi sie przy tym migreny-tragedia)
siostrze po Yasmin strasznie rosna piersi, chyba niedlugo jej wybuchna, kiedys miala B, niedawno C, a ze 2 tygodnie temu okazalo sie, ze sie nie miesci i musiala kupic nowy biustonosz....... wiecie z jaka miseczka......
kurde jak Yasmira tak działa na cycuszki to ja sie musze szybciutko do gin zgłosic bo mam takie malutkie
a jesli chodzi o wage i wzrost to ja mam 171cm i waze jakies 70kg...a moze i wiecej..a wazyłam przed ciaza 56-60kg przeydało by sie cos zrzucic wreszcie
Cytat:
Zbiera grzyby a niunio na rekach dociąża mamusie coby jej lepiej było sie schylac hihihi
Emi mieszka blisko lasu z tego co pamiętam wiec korzysta z tych uroków
no dociazał dobrzehehe a ja las mam do okoła gdzie nie wyjze za okno i kocham chodzic na grzybki i je szamacale gorzej z czyszczeniem i obieraniem...
Cytat:
No prosze, rosnie nam prawdziwa grzybiarka
A ja przywiozlam z Polski prince Polo-wafelki i wcinam jednego, bo jak tu obie odmowic...

To tak apropos slodyczy , hihi
nono grzybiarka od kad pamietam
Stary 2007-09-21, 22:08   #2271
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

a ja kochane wam teraz cos napisze postanowiłam ze bede sobie liczyc dni od @ do @ no i tak se licze i licze i niby ok 14 tak jak poprzedniego miesiaca powinna ona przyles a tu nic...no i sie zestresowałam bo 4 wrzesnia zesmy troszku z pio zaszaleli(zeby nie było w autku mamy opla omege kombi ma duuuuuzoooo miejsca) no i sie zestresowałam i kupiłam testa.. bałam sie ale zrobiłam 1 krecha ulzyło mi no ale czekam dalej... po nastepnych 6 dniach nadal nic to ja znowu do apteki po testa i znowu nic nadal 1 krecha i tak czekam i czekam zadnych objawów na @ ani nic i tak doczekałam dzis do 39doc a wczoraj przeczytałam co mezatka chyba pisała ze jedna kolezanka kupiła test zrobiła i nic a puzniej sie taka słaba kreseczka pojawiła i na drugi dzien były dwie no a ze dzien wczesniej dopatrzyłam na tym drugim tescie ta druga słabA kreseczke to postanowiłam dzis kupic znowu test dla pewnosc... no i zrobiłam jak wracałam do domu.. wyszła 1 krecha teraz jestem pewna ze tam mi nic sie nie zagniezdziło nie połaczyło itp... ale @ nadal brak .. jutro mój gin nie przyjmuje... jak do poniedziałku nie dostane @ to ide na bank do niego niech zobaczy co jest grane.... A dzis wychodze z klasy a patrze a tam pio siedzi z sliczna wiazaneczka czerwonych różale słodkie sa a jutro ide do fryzjerka bo moje włosy wygladaja gatalnie rozdwojone koncówki połamane zniszczone, odrosty wiec jutro doprowadze sie do stanu uzytecznoscii poprawi mi sie humorek troszke bo mnie matka wku... a szkoda słów normalnie...

a jesli chodzi o wesela to mi troche smutno bo pio kuzyn sie zeni wszystkie jego kuzynki dostały zaproszenie ciotki nawet jego matka a my nie...i pio mi o tym w samochodzie przypomniał i mi sie łezka zakreciła w oczkubardzo chciał bym isc na jakies wesele wkoncu z pio a nie sama na mojego wuja chociaz miałam z nim zaproszenie jego brzuch bolał i problemy z zakładem i nie poszedł... na 18 kuzynki dostałam bez osoby towarzyszacej bo niby bez było... a sie okazało inaczej po obiedzie z tamtad poszłam a juz wtedy w ciazy byłam.. 18 mojego brata pio nie miał jak z trasy wrócic i tez byłam sama...teraz sie szykuje 18 kolejnej kuzynki... ciekawe co to bedzie po tych checach z moja "matka" jak bez pio to ja nie ide mam to gdzies...nie mam zamiaru ustepowac wkoncu jestem z nim 3 lata a traktuja go jak zło konieczne nie to nie nie bede sie z nim narzucac ja chce vyc tylko z nim szczesliwa i z małym i to sie dla mnieliczy

a sie rozpisałam...do branoc dobre duszyczki słodkich snów wam zycze

ps. Nikito masz pozdrowionka od pio i wszystkie wizazystki równiezpapa
Stary 2007-09-22, 08:06   #2272
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Hej Emi. Tak to juz z rodzinką jest. U mnie też były przeboje z zaproszeniami. Ciągnie się to juz ładne pare lat. Ja na swoje uroczystości zapraszałam kuzynostwo z połówkami a oni mnie sama mimo iż znali mojego jeszcze wtedy chłopaka i wiedzieli że jesteśmy razem już długi czas. Do tego doszło że moja kuzynka chciała mi zrobić na złość razem z ciotką i nie przyjechały na mój slub. Każda miała super wymówkę. Było mi przykro bo w końcu to rodzina ale jakoś to przebolałam i nie żałuje. Za to one żałują że nie były na weselu.
Mówię Ci z rodziną to najlepiej na zdjęciu się wychodzi.
aaa..... jeszcze Ci powiem że ta kuzynka potem miała ślub 2 miesiące po mnie. My zjawiliśmy się na weselu co było dla nich zaskoczeniem i widziałam jak głupio im było że nas tak olali.
Teraz wróciła znowusz w łaski rodzinki bo się z mężem nie zgadza. Nie rozumię babek które najpierw spieszą się do ślubu a po kilku miesiącach obgadują własnych mężów przed wszystkimi. Co najlepsze on jej nic złego nie robi, to ona jeszcze nie dojrzała.

A u mnie zapowiada się waleczny dzień. Będę walczyć z remontem i z.... mężem. Podpadł mi rano i tak łatwo nie pójdzie mu przepraszanie
jestem wściekła
Stary 2007-09-22, 08:23   #2273
Mijalea
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki,
od rana widze na forum bojowe nastroje
Karolinko, co przeskrobal mezulek, ze tak sie zezloscilas? Nie denerwuj sie za duzo, pomysl o corci

Emi nie przejmuj sie, tak juz jest z rodzina, ja tez mam wielu kuzynow i kuzynek, pozapraszalam wszystkich na wesele, choc niektorych nie widzialam kilka lat...nie lubie takiej obludy,wiem, ze niektorzy obgaduja mnie napewno a przyjda na wesele z czystej ciekawosci. Ale co zrobic..jakbym chciala zaprosic tylko tych, z ktorymi jestem w kontakcie i zalezy im na mnie, to byloby jakies 5 osob

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 09:59   #2274
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, ja wróciłam z mamcią ze stadionu ale nakupowałysmy ale co tam raz na jakis czas mozna cos sobie kupić

Emi dzieki za pozdrowienia od Pio i wzajemnie

Aha , Gizelcia wczoraj pomagła przy tapetowaniu więc czasu zabrakło, ale mysli o nas i pozdrawia, dzisiaj na weselicho jedzie wiec pewnie z poniedizałku odwiedzi albo wieczorem w niedziele jak bedzie miała siłe
Stary 2007-09-22, 13:15   #2275
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Mijalea dłubo trzeba by było opisywać. Mężuś teraz pomaga przy remoncie ale już wie że jestem zła, wie za co, próbuje się przymilać ale może to sobie wsadzić do kieszeni. Jestem zła na niegi i tak zostanie przynajmniej do jutra a potem pomyślę.
Stary 2007-09-22, 14:03   #2276
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Mijalea dłubo trzeba by było opisywać. Mężuś teraz pomaga przy remoncie ale już wie że jestem zła, wie za co, próbuje się przymilać ale może to sobie wsadzić do kieszeni. Jestem zła na niegi i tak zostanie przynajmniej do jutra a potem pomyślę.

Ja 22 A nie szkoda trochę czasu na złości? Życie jest krótkie...Mąż już wie, że zrobił źle.Lepiej z nim porozmawiaj o tym co Cię wkurzyło .Szkoda czasu, lepiej spędzić romantycznie ten sobotni wieczór...
Stary 2007-09-22, 14:07   #2277
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Ja 22 A nie szkoda trochę czasu na złości? Życie jest krótkie...Mąż już wie, że zrobił źle.Lepiej z nim porozmawiaj o tym co Cię wkurzyło .Szkoda czasu, lepiej spędzić romantycznie ten sobotni wieczór...

Czesc a co ty porabiasz w sobotnie popołudnie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 14:16   #2278
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Kasiu chciała bym ale on odrazu jak dowiedział się o co mi chodzi, to nie chce o tym rozmawiać a ja nie lubię udawac ze nie ma problemu.
Więc nie wymiękne, najpierw rozmowa potem romantyczne wieczorki
Stary 2007-09-22, 14:29   #2279
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc a co ty porabiasz w sobotnie popołudnie?

Siedzę sobie w domku.TZ odsypia podróż więc ja piję kawkę, przeglądam polskie babskie gazetki , no i niestety podjadam ciasto

Ale zaraz idę budzić TZ no bo ile można spać
Potem może pójdziemy na festyn.Bo u nas jest dzisiaj święto owcy

Koncerty, festyny, itd itp

Połowa naszych wizażowych dziewczyn dzisiaj na weselach się bawi A Mężatka się dzisiaj odzywała???
Stary 2007-09-22, 14:34   #2280
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu chciała bym ale on odrazu jak dowiedział się o co mi chodzi, to nie chce o tym rozmawiać a ja nie lubię udawac ze nie ma problemu.
Więc nie wymiękne, najpierw rozmowa potem romantyczne wieczorki
Ach to on taki brzydalek mały No to cóż, czasami trzeba tych naszych facetów twardą ręką trzymać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości