|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
No o to chodzi hehe nie moglam znalez tego .
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
#3093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mam pakiet w pracy i tez sie zastanawialam czy mi obejmie. Wyczytalam w OWU, ze wizyty u ginekologa mam w nieograniczonej ilosci, ale monitoring wiaze sie z USG, a czy to mi polacza to juz nie wiem ...
|
|
#3094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz już nic nie poradzę... mam tylko nadzieję, że lekarz dobierze odpowiednie leki i dawkę... i w przyszłym roku będę się cieszyć z II kresek... |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Próbuje Was nadrobić za cały dzień, nie miałam kiedy zaglądnąć w ciągu dnia. Ale już mi się oczy zamykają i zaraz padne nosem w telefon. Dobrych snów Kochane! ![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle ta lekarka jest taka fajna, odpisała na maila tego samego dnia, odpowiedziała na wszystkie pytania, myślałam że mi odpowie dla świętego spokoju i już, a ona się mnie pyta, jak się czuję w tej sytuacji itd... Miło trafić na takiego lekarza, który nie dość, że jest bardzo ludzki, to jest dobrym fachowcem. Fajnie. Dla mnie to rozsądne wyjście. Jakoś wytrzymam do tego grudnia. Niestety jest to też rezygnacją z seksu, a jeśli już to jest w niepłodny dzień i trwa chwilę. Od grudnia tż zaczyna brać znów selen i cynk,a ja od jutra mierzę temperaturę, póki co starym termometrem dopóki nie kupię nowego. I od 18 zaczynamy starania. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdziu...Patrzcie co znalazłam
![]() Chciałam zamówić sobie testy ciążowe na allegro i natknęłam się na coś takiego: http://allegro.pl/pozytywny-test-cia...795816562.html Wiem, że ludzie sprzedają pozytywne testy, ale co trzeba mieć w głowie, aby dołączyć do nich jeszcze pojemnik z moczem!!!
|
|
#3099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zbieram się do pracy Dzisiaj dla równowagi powinien być spokojny dzień ![]() Cytat:
za kolejny cykl!Tak, w sumie są nawet zalecane w trakcie starań, ale ja zamierzam zacząć je brać gdy zajdę w ciążę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ludzie to na prawdę są głupi
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie mogę Teraz facetom nie wystarczy pozytywny test, laska musi przy nim pokazać świeżo zrobiony No i jak zobaczy że przy nim się robi 2 kreska to na 100% uwierzy że dziewczyna jest w ciąży...Straszne to i chore, bardzo mi żal mężczyzn. Oni nie zawsze mają pewność że wychowują swoje dziecko A tu jeszcze kobiety ich wkręcają że są w ciąży...Raz czytałam jak chłopak się żalił że dziewczyna pokazała mu pozytywny test, zażądała kasy na aborcję, a potem się okazało że wcale w ciąży nie była, dała mu test ciężarnej koleżanki a kasę wydała na przyjemności, także... ![]() Nie no, faceci mają przerąbane w tym temacie. Kobiety przynajmniej wiedzą że w razie co to ich dziecko ![]() Ale, ale: wyobraźcie sobie że @ łaskawie się pojawiła w pełen krasie Ciekawe tylko co to za plamienia, 4 dni? Nigdy tak nie miałam ![]() Aha, temperatura spadła do 36,13 więc w końcu spadek nastąpił ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Idę do pracy Miłego dnia
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-11-18 o 07:01 |
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam z rana powtórzyć betę. Akurat będzie 48 godzin. Już się nie mogę doczekać wyników. Niby po 15-tej mają być, ale zazwyczaj są wcześniej. Myślicie, że od której mogę ich nadzwaniać? Dobrze, że koleżanka wpadnie niedługo na kawkę to się czymś zajmę. Na moje szczęście i nieszczęście sama ustalam sobie godziny pracy więc dzisiaj chyba nawet nie zaczynam, bo i tak nie wysiedzę... ![]() Miłego dnia!
|
||
|
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że u mnie w tym roku nie ma szans... Trzymam kciuki za inne staraczki
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ktoś to kupuje jeszcze. Szczęka mi opadła.
03.2014 10.2015 16.02.2016 http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png Edytowane przez Wyczekujaca Czas edycji: 2015-11-18 o 08:39 |
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi tam nie żal tych chłopów - jak się uprawia seks z pierwszą lepszą, byle by było to i tak naciągnięcie na kasę przez takową jest chyba najmniejszą karą. Antykoncepcja jest dostępna zarówno dla kobiet jak i mężczyzn więc nie wiem w czym problem. Cytat:
|
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehh, Fanta, następny cykl jest nasz!!!!!! ![]() A z tymi testami na all to umarłam normalnie! Nie wierzę! |
|
|
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Idę jutro do innego ginekologa, sprawdzi czy wszystko w porządku i może dostanę skierowanie na podstawowe badania. Prawie cały ten cykl czuje prawy jajnik, ciągnie i piecze, obstawiam że pęcherzyk nie pękł i się otorbielił
Jutro usg to pewnie potwierdzi. Z lewym jajnikiem lubimy się bardziej, nie robi takich numerów, stawiam na niego w przyszłym cyklu
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba je wxiac na czczo, zeby mogly sie dobrze wchlonac i trzeba minimum 30 min. odczekac, jesli mozesz to dobrze zeby byla to godzina. Sama biore euthryox od 10 lat. Teraz niedoczynnosci tarczycy jest bardzo duzo wsrod kobiet, podobno ma na to wplyw sol jodowana, wiec ja jej unikam. Kupuje niejodowana .
|
|
|
|
#3108 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Tobie dziewczyny dobrze radzą, wstrzymajcie się, dopóki nie będziecie mieć pewności co było nie tak i dopóki nie dostaniesz jakichś środków zapobiegawczych. Wiem że łatwo powiedzieć, jeszcze jak musicie się wstrzymywać z seksem, ale jesteś mądrą i silną dziewczyną i na pewno dacie radę:-* Zazdroszczę lekarza ;-) Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za następny cykl, życzę pięknego prezentu:-* Cytat:
Cytat:
Czy u Was też jest taka szalona pogoda? Teraz u mnie na polu jest np. ciemno i ulewa a pół godziny temu było słońce i trzy tęcze, do tego wichura i pełny rozp...dziel :-D Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=geosmina;53500261
Czy u Was też jest taka szalona pogoda? Teraz u mnie na polu jest np. ciemno i ulewa a pół godziny temu było słońce i trzy tęcze, do tego wichura i pełny rozp...dziel :-D Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOTE] U mnie też, rano tak lało, że piesia moja tylko siknęła przed klatką i z powrotem od razu leciała, jak dojechałam do pracy to już zero deszczu i zaraz mega słońce, a teraz znowu giga ulewa... |
|
|
|
#3110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
No i jednak dołączam do koleżanek czekającyh na najpiękniejszy prezent na święta
![]() ![]() ![]() W nocy przyszła @ Specjalnie w tym cyklu uważnie obserwowałam objawy, bo wcześniej nie zwracałam uwagi, żebym wiedziała jak u mnie @ zazwyczaj zapowiada się, i w ogóle nic nie miałam Czyli ten cykl trwał 34 dni... Eeehhh i czemu tak długie mam ![]() W ogóle to nigdy nie miałam takich strasznych objawów podczas @ - dzisiaj w nocy spałam może z godzinę i miałam tak straszny ból że musiałam zażyć Nospę forte, a rzadko zażywam cokolwiek podczas @. Teraz z rano znowu ten ból zaatakował i już jestem po drugiej tabletce. Miałam takie dziwne uderzenia ciepła i wrażenie że zaraz zasłabnę... Nigdy tak nie miałam! Dobrze że dzisiaj zostałam w domu pracować... Plan na ten czwarty cykl starań jest taki że zaczynam teraz zażywać olejek z wiesiołka, kontynuje brać Femifertil, a mąż zaczyna kuracje suplementami które zamówiłam na Iherb i które podobno bardzo poprawiają kondycje plemników oraz ruchliwość. Badanie miał w lipcu i wynik jeszcze odbiegał od normy, więc liczę na poprawę. Co do strategii przytulania to chyba odpuszczam robienie testów owu, tylko zgodnie z tamtymi zaleceniami o których wspomniałam tu wczoraj będziemy przytulać się co 2 dzień pomiędzy 10 a 18 dc, w sumie to przy moich długich cyklach nawet dłużej - do około 24dc. |
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Ten dzień będzie masakra! Od rana zap*erdziel
wczoraj pisaliśmy o ciąży z zaskoczenia. I masz! Przyjechała młoda dziewczyna, która wczoraj dowiedziała się ze jest w 33 tygodniu ciąży Miesiączki od kwietnia nie miała. Plastry stosowała przez cały ten czas. Nawet ruchy czuła wieczorami, bo się jej pytałam! Ale kurde testu nie zrobiła. Pytałam dlaczego to powiedziała ze zmieniała prace i nie miała do tego głowy
|
#3113 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
skład: kwas foliowy - 400µg witamina B6 - 1,25 Jod - 150µg Wit D3 - 1500 j.m. wit. B12 - 1µg No i jeszcze jest tam imbir przeciwko mdłościom. Dziewczyny, cos jeszcze powinnam do tego brać? |
|
|
|
|
#3114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym cyklu musi sie nam udac Ja tez mam strategie przytulanie co 2 dni <3 <3 Ale i mam testy owu , chce zobaczyc kiedy bede miała owu w tym miesiacu , czy tak samo jak w tamtym miesiacu 17 dc czy wczesniej czy moze pizniej A co do tego kalkulatora dziewczynk czy chlopak , to ja nie wiem czy to mozna tak . My sie kochamy prawie codziennie jak mam plodne i narazie nie jestem w ciazy . Wiec ja jakos nie wierze w ten kalku.
|
|
#3115 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A z dzieckiem co, jak badania jej wyszły? Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Cytat:
A z dzieckiem co, jak badania jej wyszły? Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
Nie miała głowy???!!! Chyba w ogóle nie ma głowy!!! No załamka po prostu...szok.
Milagr0s, to miałyśmy taki sam długi cykl. Jak człowiekowi zależy na jak najkrótszym, to się wydłuża... Ja też się mega obserwowałam i miałam ciążowe objawy-mega bolące piersi od owulacji do końca tamtego cyklu, a nawet jeszcze bolą (jestem w 7dc), pod koniec cyklu nabrzmiałe sutki z ciemną obwódką i widocznymi gruczołami, jakieś awersje do niektórych smaków,jeszcze coś tam było ale już nie pamietam. W każdym razie naprawde myślałam,że przy drugim teście w 34 dc zobaczę 2 kreski a tu nic i za parę godzin @ Także już nie zamierzam patrzeć na objawy i się nakręcać, bo jak mam je bez ciąży to bez sensu. Może w ciąży nie będę miała dla odmiany żadnych ![]() Też nie będę robić testów owu teraz, przytulanie co 2 dni od wczoraj zamierzam stosować Z tego co dziewczyny pisały, to wychodziło nieraz na to, że przed dniami płodnymi się udało, więc warto próbować
|
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Cavagirl, to trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje ze razem będziemy świętować za pare tyg
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na nas też przyjdzie czas.
03.2014 10.2015 16.02.2016 http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png Edytowane przez Wyczekujaca Czas edycji: 2015-11-18 o 13:04 |
|
|
|
|
#3119 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba też poczytam w takim razie potrzebuję żywych przykładów, że za kolejnym razem się po prostu udało i już.Dzięki za kciuki! Świąteczny czas na pewno będzie jeszcze bardziej wyjątkowy w tym roku!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Spytałam się też mojego gina z medicovera czy wykona mi monitoring cyklu i powiedział, że tak ale nie wiem czy mój pakiet opieki to obejmuje i ewentualnie może to być extra płatne. Mój gin na NFZ ma terminy za pól roku
No nic będę badać ten cykl testami owu raz jeszcze, może się uda.
:
Jak przyjechali to podobno normalna matka i normalny chłopak, nie wyglądali na jakąś straszną biedę czy patologię 

za kolejny cykl!
Ludzie to na prawdę są głupi
A tu jeszcze kobiety ich wkręcają że są w ciąży...

Jutro usg to pewnie potwierdzi. Z lewym jajnikiem lubimy się bardziej, nie robi takich numerów, stawiam na niego w przyszłym cyklu
liz:
wczoraj pisaliśmy o ciąży z zaskoczenia. I masz! Przyjechała młoda dziewczyna, która wczoraj dowiedziała się ze jest w 33 tygodniu ciąży
Miesiączki od kwietnia nie miała. Plastry stosowała przez cały ten czas. Nawet ruchy czuła wieczorami, bo się jej pytałam! Ale kurde testu nie zrobiła. Pytałam dlaczego to powiedziała ze zmieniała prace i nie miała do tego głowy