|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Ja zobaczyłam je na żywo i tak z nim wróciłam do domu
|
|
#3392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ahnessy w Tesco na bank są gwiazdki Pietrusiowata śliczne łóżeczko Cytat:
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-11-20 o 13:55 |
||
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różni są teściowie. Może nie wiedzą jak sie zachować? Nasi się w ogóle nie interesują. Byli u nas dwa razy od czasu, gdy zaszlam w ciążę. Nic nie kupili, do niczego sie nie dorzucili, nawet nie zapytali co by potrzeba bylo kupić...mieszkają 2km od ikei. Mogliby np kupic nam łóżeczko i przywieźć (dalibyśmy pieniądze) ale nic z tego.... I ja od dwóch dni mam jakiś kryzys. Zle sie czuję fizycznie i psychicznie. Sama nie wiem czego chcę. U męża w pracy tez niefajnie. Chyba zacznie szukac nowej pracy. Zmiany....wszędzie zmiany i niepewność. Przez to wszystko chyba się wyizolowałam trochę od męża. Jest mi wszystko jedno co się dzieje i jak się dzieje. Nie podnosi to mojego samopoczucia Zaraz dodam fotki wczorajszych zakupów. |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uroczyście oświadczam, że moja teściowa to największa sknera jaką znam Np. potrafi w niedzielę zapakować nam do garnka powiedzmy rosół (jedzeniem akurat się dzieli z chęcią ), a na drugi dzień dzwoni, żebyśmy czasem za długo nie przetrzymali jej garnka/pojemnika. I żebyśmy nie zapomnieli. I żebyśmy czasem jej tego nie zeżarli
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas teściowie mam wrażenie że bardzo się teraz dystansują. Nikt nie chce o ciążę pytać by nic nie pomóc, a prośba o pomoc kończy się fiaskiem. W styczniu jadą na wycieczkę, lasta złapali i tyle ich będzie
![]() Nie rozpaczam z tego powodu, ale mężowi może być dziwnie, gdy moja mama grafik w pracy pod nas układa a jego ma podejście byleby nic nie chcieć przypadkiem ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-20 o 14:03 |
|
|
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie ktoras tatuaz? Tak sie zastanawiam czy to może mieć jakieś znaczenie przy ewentualnym cc...
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDUSIA w jakim sensie ma mieć znaczenie?
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny współczuję Wam z treściami. My mamy super, rodzice tż mieszkają 50km od nas ale jedziemy głównie autostradą i zajmuje to nam 30 minut. Często jeździmy na niedzielny obiad i nigdy teściowa nie wypuściła nas bez jedzenia na wynos
Kupili nam wózek, teściowa ciągle kupuje jakieś rzeczy małemu, nawet pokój chce mu przygotować u siebie, żeby miał jak będziemy przyjeżdżać. Jak byłam chora to od razu chciała rosół mi przywieźć. Są cudowni i wiem, że będą super dziadkami.
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy anestezjolog przy dawaniu znieczulenia nie będzie miał żadnego ale...
|
#3400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście 0,5 kromki chleba, do tego 0,5 plasterka sera i pomidor i cukier po tym 94, więc mogę czasem zjeść ![]() Cytat:
Ogólnie kolacja jest u mnie zazwyczaj ok. Ja jem ok 21-21.30 ale to dlatego ze późno jem obiad a w międzyczasie jeszcze podwieczorek, żeby nie było zbyt dużych odstępów między posiłkami ja zwykłego razowca z piekarni też nie mogę, bo jest masakra z cukrami A próbowałaś chleba tego typu?: ![]() bo ja np taki jem. Oczywiście sprawdzam skład żeby nie było dodatku cukru, ani innych dosładzaczy (biorę taki gdzie jest tylko mąka żytnia, ziarno żyta, woda, sól i drożdże) i jem na jeden posiłek 0,5 takiej dużej kromki, ale zazwyczaj mam ok cukier po nim, nawet na śniadanie (a ze śniadaniami miałam największy problem) Cytat:
Czasami też z dżemem niesłodzonym Cytat:
|
||||
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja teściowa jak nam pakuje jedzenie jak wyjeżdżamy (musi, no musi i koniec, choćbyśmy krzyczeli), to pakuje nam to w różne rzeczy, pojemniki, garnki, koszyk daje wiklinowy itd. i leży to u nas do czasu aż nie zwleczemy się znowu w rodzinne strony, a bywa, że i kilka miesięcy.
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie Rodzice są tacy kochani.
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz sie dziecko urodzi to dopiero czasem czlowiekowi mysli do glowy przychodza
oj strach sie bac... A to wszystko jest normalne moim zdaniem, jestesmy tylko ludzmi i nie zawsze udaje sie panowac nad emocjami tak jakbysmy tego chcieli niestety... Poza tym kazdy inaczej wyraza swoje uczucia i powinien miec do tego prawo
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udana jest |
|
|
|
|
#3405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jakimś cytrusem raz na jakiś czas też nie pogardzę, właśnie grejpfrut albo pomelo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podobno przy zzo ma to znaczenie, ale przy cc chyba nie |
|||||
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie. Mam taki delikatny na nadgarstku...
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tutaj do zarzucenia mieć nic nie mogę. Jak przyjeżdżamy, to specjalnie gotuje dla mnie to co lubię. I sernik piecze, ZAWSZE, z czekoladą
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Tatuaż by przeszkadzał jeśli byłby na plecach w miejscu wkłucia, albo na brzuchu w miejscu cięcia Także nie masz się czym martwić
|
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia - no to chyba nie najadłaś się tym tostem
Ja jem ten chleb co wstawiłaś, ale z żółtą etykietą. Odkryłam ostatnio chleb owsiany z cukrami naturalnymi 0,6 g i jest idealny na śniadanie. Wydaje mi się, że w porównaniu z tym co Ty jesz, to ja się obżeram ![]() O widzisz, dodam sobie cukier trzcinowy do muffinek |
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję ślicznie za info
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
A ostatnio wam pisałam jaką to mąż ma nienormalną rodzine i psychiczną siostre (ta tesciowa co sie obrazila ze wzielismy cywilny a nie koscielny a siostra sie chwaliła ile to ona nie ma i ze ją stać było na mm a u nas sie wiadomo nie przelewa
No i przedwczoraj byliśmy na wyjezdzie słuzbowym z mezem nad morze i zajechaliśmy do tesciow na noc bo po drodze. I juz sie zastanawialam w drodze ze moze ta baba spi czy nie, ze znowu bedzie wielce obrazona sie nie odzywac... Wchodze a ona sie pyta jak jej wnuczek Chyba ta psychiczna siostra jej cos powiedziala zeby odposcila, ze ja sie nie dam tak traktowac i mi rodzina meza do szczescia nie potrzebna. Moze przemyslala i sie ogarnela. Az bylam w szoku. A poprzednio jak bylismy to sie maz zapytal czy ma dla nas jakies miesko na obiad a ona: przeciez możecie sobie kupic A teraz mi herbate zrobiła, dała ciasto, obiadek pod nos. No szok... |
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wow jaka zmiana. Oby jak najdłużej jej tak zostało. Mąż pewnie też w szoku
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Rozeznanie
|
Lune cudowne odmienienie teściowej
oby tak zostało
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Lune oby jej sie nie odmienilo
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
Lune czyżby teściowa na stare lata zaczęła madrzec? Czyli jest szansa że oszaleje na punkcie wnuka jak go zobaczy
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
LUNE
oby jej tak zostało!
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedwczoraj w nocy wydarłam się na Tż zeby nie chrapał... a ten tak patrzy na mnie i "przecież nie śpię jeszcze" a ja na to "a to dobrze dobrze" i się przytuliłam i poszłam spać dalej Lune za odmianę teściowej ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- A no i gratulacje pięknych łóżeczek |
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
lune, no i super
Wrzucam mój tesco baby haul cz.2 moja "wyprawka wyglada teraz tak:Rozm. 74/80 - 3 x bluzka, Rozm. 68- 3x bluzka, 3x półśpochy Rozm. 62/68 - 2x dres welurowy, 2 x body bez rękawów, 2 x body z dł.rękawem, 3 x pajac Rozm. 62 - 4 x body z dł.rękawem, 6 x body z krótkim rękawem, 3 x pajac, 2 x pajac polarowy, dres,2 x bluzka, spodenki Rozm. 56 - 5 x pajac, 3x body z dł.rękawem (kopertowe),1x body z krótkim rękawem, 2x spodenki, 1 x pajac polarowy Rozm. 50/56 - 4x spodenki Rozm. 50 - bluzeczka, spodenki, 2x pajac 8 x skarpetki, 3 x niedrapki, 1 x kombinezon (62cm), 1 x czapeczka, 2 x śliniaczek/chustka Chyba jest ok jak na początek? jeszcze planuję jakieś spodnie/półśpochy na 62 ale to chyba mam czas żeby kupić
|
#3419 |
|
Rozeznanie
|
Mam dylemat, nie wiem czy jechać sama na 15:30 czy czekać na tż bo kończy pracę o 16. Co byście zrobiły? Ona przyjmuje niby do 18:30 i nie muszę się umawiać, tylko po prostu przychodzę.
|
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Lune, oby jej tak zostało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

oby jej tak zostało!
21.06.2014r.