Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 18:46   #3511
candyyfloss
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Otworzyłam zamówienie od HubiWorld i .... nie przesłali mi jednych patyczków do uszu, a zapłaciłam za 2 opakowania. Zły motyw rożka mi wysłali

Edytowane przez candyyfloss
Czas edycji: 2015-11-20 o 18:51
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 18:56   #3512
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Czytalam właśnie artykuł że od nowego roku wchodzą przepisy że kobiety które straciły dzieci nie będą juz leżały na salach razem z ciężarnymi...
Bardzo dobrze, chociaż jedna mądra rzecz wymyślili.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Otworzyłam zamówienie od HubiWorld i .... nie przesłali mi jednych patyczków do uszu, a zapłaciłam za 2 opakowania. Zły motyw rożka mi wysłali
Musisz do nich napisać, zrób zdjęcie rożkaz i napisz jaki wybrałaś, albo każą Ci odesłać, albo przysla drugi prawidłowy z patyczkami
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 18:58   #3513
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze, chociaż jedna mądra rzecz wymyślili.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Musisz do nich napisać, zrób zdjęcie rożkaz i napisz jaki wybrałaś, albo każą Ci odesłać, albo przysla drugi prawidłowy z patyczkami
Napisałam już. Ech...Nie mogli sprawdzić zamówienia? Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.
Stary 2015-11-20, 19:04   #3514
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CANDY, no szok. Do mnie od razu dzwonili że mojego wzoru rozka nie ma i wybrałam inny

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 19:06   #3515
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
CANDY, no szok. Do mnie od razu dzwonili że mojego wzoru rozka nie ma i wybrałam inny
Oni się widocznie pomylili. Niby podobne, ale jednak inne. Ja chciałam z białymi elementami, a oni przesłali różowy

Patyczki znalazłam - były schowane w prześcieradło
Stary 2015-11-20, 19:06   #3516
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
A propo puchnięcia - ja wczoraj miałam obrzęknięte kostki w nogach. Masakra jakaś. W ruch poszły poduszki. Dziś tak samo i już jest ok.
ja bez poduchy pod nogami leżeć nie mogę od dłuższego czasu inaczej mam nogi jak z ołowiu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 19:11   #3517
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
zobaczy czy pisałaś jaki motyw najpierw, mi się wydawało że zły motyw flanelki wysłali a po prostu nie napisałam, a z patyczkami nie ładnie
Moje dzisiejsze łowy ciucholandowe = wydałam całe 40 złotych a "obciachowa" sukienka na bal od cioci nie mogła się powstrzymać ze te 2 złotewiększość rzeczy to rozmiar 68 lub 6-9 mc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151120_184724.jpg (92,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_184758.jpg (58,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_184856.jpg (61,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_184921.jpg (58,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_185001.jpg (62,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_185021.jpg (64,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_185203.jpg (67,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_185224.jpg (66,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_185310.jpg (68,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151120_185350.jpg (62,2 KB, 6 załadowań)
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 19:30   #3518
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego masz przy górnej, bo za duży odstęp między posiłkami, im dłuższy odstęp tym większy później cukier. Niektórzy muszą wstać o 3,4 zjeść żeby cukry były dobre. W każdym nawet przykładowym jadłospisie dla cukrzycy w ciąży jest posiłek nocy w okolicach 22- 23-24 w zależności jak inne posiłki są. Ale 20 to stanowczo za wcześnie.
dokładnie tak

zresztą nie tylko po nocy to działa. Ja nawet w ciągu dnia widzę że np jak się zapomnę i zbyt rzadko jem (bo np jestem w rozjazdach) to mimo ze jem na kolacje to samo co zwykle to mam podwyższony cukier. Cukry są bardzo wrażliwe na głodówki

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
No ja już po wizycie, pojechałam jednak sama i jestem na niego wściekła, że się nie wyrobił. Bo dopiero przed chwilą przyjechał do domu, a ona jednak przyjmuje do 17 bo zmieniała godziny. Więc w sumie dobrze, że pojechałam sama.
Klocuś waży 2392 g i zapowiada się bardzo duża, jest nadal dziewczynką. Przez miesiąc przybrała prawie 1 kg Ciekawe czy może mi wypisać skierowanie na cesarke? Zapomniałam zapytać.
super ze Malutka ładnie rośnie
na pewno przystopuje z wagą, nie martw się na zapas
Cytat:
Cukier po muffinkach 95 mg/dl. Jejejeje

Cytat:
Czytalam właśnie artykuł że od nowego roku wchodzą przepisy że kobiety które straciły dzieci nie będą juz leżały na salach razem z ciężarnymi...
no i dobrze.... nie wyobrażam sobie zeby było inaczej

Na szczęścicie ja w takiej sytuacji leżałam na ginekologii i ze mną leżały dziewczyny w takiej samej sytuacji wiec płakałyśmy sobie razem, nie wyobrażam sobie być z ciężarnymi lub młodymi matkami na sali wtedy
Cytat:
a to pech
a ja miałam właśnie ich chwalić bo wszystko przyszło zgodnie z zamówieniem. Wprawdzie z rzeczy z motywem do wyboru brałam od nich tylko kolorowe tetry, no ale bezbłędnie mi wszyskto przyszło
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy ciucholandowe = wydałam całe 40 złotych a "obciachowa" sukienka na bal od cioci nie mogła się powstrzymać ze te 2 złotewiększość rzeczy to rozmiar 68 lub 6-9 mc

Dziś na SR były zajęcia z fizjoterapeutką, a ponieważ były tylko 3 osoby (a normalnie jest 10) to sobie pogadałyśmy na wszystkie tematy Wypowiadała sie też o chustach i jej zdaniem z chustowaniem lepiej poczekać do 3 miesiąca, jak już dziecko jest bardziej stabilne, wiec chyba tak zrobię.... miałam od początku takie lekkie opory żeby od razu zaczynać i tylko sie utwierdziłam. No i pozycję kołyski odradza, koniecznie nóżki muszą być rozkraczone, bo konsekwencje dla bioderek mogą być poważne

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-11-20 o 19:32
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 19:31   #3519
mojakaren
Zakorzenienie

Listy do M 2 fajowe Polecam można się posmiać i powzruszać, ah lubie klimat tego filmu
Ale przyznam, że wysiedzieć było bardzo ciężko, wierciłam się jak nie wiem

Dotka fajnie, że TŻ pojedzie, zawsze to co dwie głowy to nie jedna czasem samemu cieżko wszystko spamiętać i ogarnąć

Magdusiaa hehe na szczęście tesciowa siedziała w innym rzędzie

koktajlowa
ooo jaki duży dzieciaczek!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 19:31   #3520
candyyfloss
Zadomowienie

Pisałam jaki motyw chce. Tylko oni mieli dwa podobne. Ja wybralam sowki rozowe a oni wyslali motyw sowy cale rozowe
Stary 2015-11-20, 19:36   #3521
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja już po wizycie, pojechałam jednak sama i jestem na niego wściekła, że się nie wyrobił. Bo dopiero przed chwilą przyjechał do domu, a ona jednak przyjmuje do 17 bo zmieniała godziny. Więc w sumie dobrze, że pojechałam sama.
Klocuś waży 2392 g i zapowiada się bardzo duża, jest nadal dziewczynką. Przez miesiąc przybrała prawie 1 kg Ciekawe czy może mi wypisać skierowanie na cesarke? Zapomniałam zapytać.
Jaka duża dziewczynka
Więcej ciałka do kochania
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Pod koniec ciąży dzieci hamują ze wzrostem więc może wcale nie być taka duża
Naprawdę? Tego nie wiedziałam
Cytat:
Pytałam i tak są to żylaki nie znikną jedynie mogą trochę zmaleć po porodzie ale będą. I w każdej kolejnej ciąży będą się pojawiać. Nie ma na to leków. Ech.. Kocham ją, ale boje się na prawdę, że tż straci mną zainteresowanie. Tu rozstępy, tam żylaki. Na nogach żylaków nie mam, a tam mi się zrobiły - w życiu bym nie pomyślała.
Nie wierzę, że straci zainteresowanie. Ja ciągle narzekam, że na cyckach mam rozstępy od ciąży, a TŻ do mnie "ja nic nie widzę, przyjrzę się bliżej" leze teraz rozwalona w lozku, bez makijazu, juz w pizamie, a moj maz wlasnie do mnie "Ale sliczna jestes"
Cytat:
Jeżeli dobrze mi się wydaje to wymaz na paciorkowca niekoniecznie musi być z odbytu. Czasami jest normalnie tak jak cytologia. To chyba zależy od lekarza...
Ja miałam z pochwy w 24 tygodniu, teraz mi nie zrobił Ale się spytam go o to za 3 tygodnie
ahnessy jaka sukienka

Byłam w tesco, cudowne są te świateczne ciuszki Ale nie kupowałam nic, nie kuszę losu Mały całą drogę samochodem i potem w sklepach kopał mnie od środka, a to po pęcherzu a to po..tyłku tak mnie umęczył, że z tego wszystkiego zjadłam zrezygnowana tortille i frytki

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Aaaaa dziewczyny
Ostatnio rozmawiałyśmy o filmie Obcy
Dziś o 22:10 na TVN 7 Ósmy pasażer Nostromo ja oglądam
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 19:37   #3522
czarnulax
Zakorzenienie

Dziewczyny super zakupy
Tesco ma faktycznie śliczne wzory. Szkoda, że najbliższe takie większe, gdzie są i ciuszki mam jakieś 60km dalej.
Dotka ta 'dżinsowa' koszula super
koktajlowa ładnie mała rośnie
Stary 2015-11-20, 19:39   #3523
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ahnessy super ciuszki
Stary 2015-11-20, 20:07   #3524
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, tak sobie myślę, że kazda z nas ma prawo do swoich uczcić i chwil zwątpienia, mniejszych czy większych. Nikt nikomu w głowie nie siedzi, kazda z nas ma inną sytuację życiową, inną historię.
Ja mam za sobą 3 lata starań, dwie operacje, jedną straconą ciążę i co z tego, też panikuję, też na początku płakałam sama nie wiedząc czy płaczę z radości czy strachu. I mimo moich doświadczeń rozumiem też kogoś, kto może wcale nie planował dziecka i normalnie się boi, ma wątpliwości i chwile żalu. Zdarza się. I nie umiem komuś takiemu powiedzieć "dzidziuś ci wszystko wynagrodzi" - bo jednej wynagrodzi a innej nie, jedna poczuje tą miłość natychmiast, inna po jakimś czasie, a jedna na milion nigdy.
Stoimy w obliczu dużych zmian w zyciu, nie wszystkie czujemy się na to gotowe, jedne dojrzewają do tej sytuacji szybciej, innym zabiera to więcej czasu. Do tego dochodzą hormony, które robią nam misz-masz w głowie, relacje z partnerem nie są bez znaczenia.
Jedno jest pewne - wzajemne wsparcie może nam bardzo pomóc
Bardzo mądrze to podsumowałaś kochana

Cytat:
Dziewczyny macie ktoras tatuaz? Tak sie zastanawiam czy to może mieć jakieś znaczenie przy ewentualnym cc...
Ja mam tatuaże, miałam operacje byłam znieczulana i w niczym nie przeszkdzały

Cytat:
Też od nich zamawiałam, ale na szczęście nic nie pochrzanili

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Biorę się za pompony chyba 3 majcie kciuki^^
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:10   #3525
baby montana
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj Olivia w dziwny sposob kopie,nie wiem czy zlosnica sie nie obrocila!! Ale przynajmniej znalazlam prywatna szkole rodzenia i może uda sie chociaż na kilka lekcji pojsc...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:19   #3526
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
I bardzo dobrze bo to było chore do tej pory.

Cytat:
No nieźle.. mam nadzieję, że przyślą prawidłowy albo wymienią na ich koszt.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj Olivia w dziwny sposob kopie,nie wiem czy zlosnica sie nie obrocila!! Ale przynajmniej znalazlam prywatna szkole rodzenia i może uda sie chociaż na kilka lekcji pojsc...
Dziwny? Kopie po pęcherzu?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:25   #3527
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Mąż wrócił z pracy. Długo gadaliśmy, trochę się poryczałam, jaka to jestem samotna i jak mi źle z moim odizolowaniem emocjonalnym. Bardzo mnie wsparł, wykazał zrozumienie, przyniósł miskę winogron a teraz odkurza. I przychodzi pytać co chwilę czy może mi jakoś poprawić humor lubię jego żarty i to jak się wygłupia. Rozładowuje to moje napięcie.

A najbardziej zrelaksował mnie dzisiejszy zakup zmywarki na raty!! W końcu.
Stary 2015-11-20, 20:36   #3528
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Mąż wrócił z pracy. Długo gadaliśmy, trochę się poryczałam, jaka to jestem samotna i jak mi źle z moim odizolowaniem emocjonalnym. Bardzo mnie wsparł, wykazał zrozumienie, przyniósł miskę winogron a teraz odkurza. I przychodzi pytać co chwilę czy może mi jakoś poprawić humor lubię jego żarty i to jak się wygłupia. Rozładowuje to moje napięcie.

super, mąż stanął na wysokości zadania
i gratuluję zakupu!
Stary 2015-11-20, 20:41   #3529
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A jak teraz ją czujesz?
Cytat:

Kochany mąż
I gratuluje zakupu.

Nam coś zmywarka swiruje bo myje ... zimna woda. Nie wiem czy sama wymiana grzalki jest opłacalna i czy w ogole pomoże

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-11-20, 20:44   #3530
kinga1701
Zakorzenienie

ahnessy super zakupy, a sukienka faktycznie jak to ujełaś trochę "obciachowa" ale do zdjęcia będzie

Nebula widzisz jaki kochany, ja zawsze uważam, że rozmowa jest najważniejsza jak nie ma rozmowy i wsparcia to to nie jest dobry związek

A to moje dzisiejsze zakupy, szkatułka z tych: nie wiem co do niej włożyć, ale ładnie wygląda. I prezent dla mnie kubeczek nie mogłam się oprzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8769.jpg (86,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8774.jpg (65,6 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-20 o 20:46
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:47   #3531
niepozorna
Zakorzenienie

Ahnessy ekstra ciuszki, a ta sukienka Na pierwszy bal będzie idealna

Nebula mąż się spisał No i gratki nowej zmywarki

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że straci zainteresowanie. Ja ciągle narzekam, że na cyckach mam rozstępy od ciąży, a TŻ do mnie "ja nic nie widzę, przyjrzę się bliżej" leze teraz rozwalona w lozku, bez makijazu, juz w pizamie, a moj maz wlasnie do mnie "Ale sliczna jestes"
No i tak powinno być!

Jejku ale mi narobiłaś ochoty na tortille I co ja mam teraz ze sobą zrobić?? Skąd ja tortille wytrzasnę... Zrobię sobie chyba tosty z podwójnym serem Bedą w sam raz na "Obcego"

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Biorę się za pompony chyba 3 majcie kciuki^^

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:47   #3532
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:

Super, że mąż się zainteresował i że macie zmywarkę
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:48   #3533
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje dzisiejsze zakupy, szkatułka z tych: nie wiem co do niej włożyć, ale ładnie wygląda. I prezent dla mnie kubeczek nie mogłam się oprzeć
Superanckie

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:50   #3534
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Sówka! A kubek śliczny
Stary 2015-11-20, 20:53   #3535
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
A jak teraz ją czujesz?

Kochany mąż
I gratuluje zakupu.

Nam coś zmywarka swiruje bo myje ... zimna woda. Nie wiem czy sama wymiana grzalki jest opłacalna i czy w ogole pomoże

Mieliśmy tak samo... Tyle ze u nas problemem nie była grzałka, tylko moduł. Wymieniliśmy, choć to 1/3 ceny nowej zmywarki...

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 20:58   #3536
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Mieliśmy tak samo... Tyle ze u nas problemem nie była grzałka, tylko moduł. Wymieniliśmy, choć to 1/3 ceny nowej zmywarki...
A sami wyczailiscie na czym polega problem czy wezwaliscie jakiegos fachowca? Bo właśnie nie chce w ciemno naprawiać jak dokladnie niewiadomo co szwankuje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-11-20, 21:00   #3537
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Dziękuję dziewczyny. On jest kochany, jak opuści swój artystyczny świat. Czasem muszę o to powalczyć .

Boska szkatułka! i uwielbiam kubki. Kolekcjonuję

I my tez się dziś na obcego szykujemy jesteśmy fanami sztuki Gigera.
Stary 2015-11-20, 21:05   #3538
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

dostałam parę zdjęć od dziewczyny macie namiastkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12250833_1083056395052154_1379355200_o.jpg (93,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12279443_1083060315051762_71636743_o.jpg (74,4 KB, 38 załadowań)
Stary 2015-11-20, 21:05   #3539
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
A sami wyczailiscie na czym polega problem czy wezwaliscie jakiegos fachowca? Bo właśnie nie chce w ciemno naprawiać jak dokladnie niewiadomo co szwankuje

Był fachowiec. I to dopiero trzeci z rzędu chciał się tego podjąć ale zmywarka działa juz rok od naprawy bez zarzutu. Byc moze uWas to tylko grzałka. My dostalismy jakiś kiepski egzemplarz naszej bo od początku coś świruje...

Słodkie mamy polecam placuszki z kefirem, które ostatnio pojawiły się na skutecznie.tv. Zastąpiłam tylko mąkę orkiszową i zjadłam z domową nutellą ( zmielone orzechy, jogurt naturalny i kakao). Pychota i cukier 97

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 21:08   #3540
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kinga, super zakupy
Niepozorna, tosty ujda jako zastepstwo, bo tez je dzis rozwazalam Obcy za godzinke!
Wypralam reczniki i je poukladalam. Trzy mi starcza prawda? Okazalo sie, ze wszystkie..mam jasne, patrzcie
Ja naprawde musze temu dziecku zaczac kolorowe rzeczy kupowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448050043378.jpg (46,4 KB, 25 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości