|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie jesteś wyrodna... jako matka masz prawo wyobrazi, a karmienie i męczenie się przy tym tez nie jest niczym dobrym. Zawsze jeszcze możesz odciągać jeśli będzie Ci zależało na tym, żeby karmić swoim pokarmem. I Ty i dziecko macie się dobrze czuć Cytat:
![]() Ja też mam wizytę w środę i jestem ciekawa jak się ma Mała i zapytam o szyjkę czy coś drgnęło po ściągnięciu krążka
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
My drugiego imienia nie dajemy.
zaneta co do rad, musisz byc stanowcza bo jak juz Ci na glowe wejda to bedzie ciezko ich zrzucic. Ja mam.wkaldke caly czas wilgotnam wczoraj to nawet czulam po kapieli jak mi po nogach leci cos. Ale to bezwonne i bezbarwne. Pozniej bylo ok. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- I dzis skonczylismy z tz pierogi. Do nowego roku nie robie. Mam 150 z miesem, 100 z kapusta i 50 z jablkiem. Ktos chetny ? |
|
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie.. to nie dla mnie.. nawet moja mama, która do porodu podchodzi na lajcie i uważa, że bóle menstruacyjne bywają gorsze jak się dowiedziała o tych dziewczynach, to wręcz kazała mi obiecać, że jak mały się przekręci to od razu pójdę na CC. Obok niej rodziła kobieta z ułożeniem pośladkowym i tak ją porozcinali, że wyła z bólu po nocach... Dziewczyny- w środę pełnia! Która myśli, że się rozpakuje? W ogóle ostatnio pytałam ginki jak mały jest ułożony i się zdziwiłam, bo tam gdzie czuję wbijanie czegoś drobnego w żebra ma dupkę, a tam gdzie robi się duże wybrzuszenie raczki i nóżki... Macie też czasami takie uczucie jakby mały/a wypuszczał powietrze nosem? Ja w miejscu jego główki czuję czasami takie małe bąbelki.. śmieszne uczucie.. albo takie uczucie jakby bobek się wzdrygnął? Brzuch mi się wtedy tak dziwnie trzęsie
|
|
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też czuję czasem takie bąbelki nisko, albo takie coś, że jest kilka szybkich ruchów
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam cos powiem z tacji ze teraz kupa znajomych soe rozmnaza i rozpakowywuje to kolezanka mialam wczoraj cc
4 lekarzy mowilo ze bedzie syn A wyszla.. Dziewczynka :p |
|
|
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
dolinka przy ulozeniu posladkowym lekarze probuja sn ale tylko wtedy gdy to druga ciaza i to polozenie jest prawidlowe czyli dziecko ma podkurczone nozki. Ja tak mialam ale w zyciu bym na sn sie nie zdecydowala. A jakby kazali to niech podpisuja ze biora odpowiedzialnosc jesli uszkodza mnie albo dziecko.
Babelkow nie czuje za to wczoraj jak mlody mial czkawke to posladek mi drzal tz plakal ze smiechu.aniqa wlasnie balam sie ze to wody moga byc wiec spalam we wkaldce i dzis od rana chodze ale sucho wiec ufffff. Ja.chce urodzic w grudniu. W sunie najlepiej po 7.12 gdyby mlody raczyl poczekac Tz wczoraj mowi do brzucha ,, sluchaj maluchu, okres najmu Ci sie konczy wiec wiesz spiesz sie " |
|
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
Ja to już do niczego się nie nadaje. Chciałam podszkolić obiad. Rozbicie 3 kotletów i obronie ziemniaków to za duży wysiłek. Kurde słabo mi się zrobiło musiałam się położyć. Leżę przy otwartym oknie bo gorąco mi jak po jakimś maratonie.....
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja mam wybrane imie dla dziewczynki w razie czego i nawet ciuchy po Hani poprane ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- wojnianin ja juz prasuje na siedzaco bo mi zwyczajnie ciezko i slabo. Ale juz niedlugo o bedziemy zwinne jak sarenki
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dolinka, przecież to jest chyba nawet niebezpieczne dla dziecka tak go za nóżki wyciągać??? Ostatnio spotkałam się z opinią ze kobiety które urodziły przez cc to nie urodziły i nie mogą się nazywac matkami bo z nich dziecko zostało wyciągnięte Ja się szykuje na cc, jeśli będą chcieli mala odwrócić w srodku to się nie zgodzę...
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Ona to w szoku. Wszystko na chlopaka.
A tu baba :p Tez bym sklaniala sie ku cc gdybym miala taka syt Swoja droga dlaczego w anglii noe robia cc w tej syt? |
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę w grudniu, także od 1.12 oczekuję
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby się u mnie okazało, że jednak jest dziewczynka, to bym się chyba nogami nakryła...
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
kleo tak jak kalwinka pisze to dosc popularny poglad. Popiep.rzeni fanatycy. Jak sa tak za natura to niech z nowinek technologicznych zrezygnuja.
A najciekawsze jest to ze takie opinie wydaja osoby ktore nigdy nie rodzily. Dla mnie czy cc czy sn jeden ch. Wazne zeby dziecko bezpiecznie przyszlo na swiat. |
|
|
|
#3797 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do karmienia uważam, że każda z nas podejmuje decyzję najlepsze dla siebie i dziecka, nawet w sumie nie tylko odnośnie karmienia, ale wszystkiego co wiąże się z ciaza i nic komu do tego, to jest Twoje życie i życie Twojego dziecka i Ty za nie odpowiadasz, reszta Cieśliński inaczej to będzie miała okazję że swoimi tak robić, lub już miała, a jeśli nie to trudno, nie martw się ;* Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Kleo takie bzdury o cc to w ogóle żal czytać. Tak samo jak o tym nastawieniu do kp. Na warsztatach mamo to ja nie przyznałam się, że myślę o mm od początku, na sr stwierdziłam, że kurde tak to ja się nic nie dowiem. Położna stwierdziła, że każdy tydzień, który wytrzymam jest dobry, 3 miesiące to już sukces. Ale miny innych dziewczyn bezcenne, bo dla nich tylko pierś pierś pierś...
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska skonczylam robić drożdżówki i teraz już się będę lenić. Obiad mamy od mojej mamy z wczoraj
![]() Mnie wkurza takie gadanie, ze cc to nie poród. Często tylko dzięki cesarce ratuje sie życie mamie czy dziecku. Ale pewnie lepiej sie upierać przy sn i doprowadzić np do śmierci dziecka. |
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
nie martw się kochana, ja tak mam co drugi dzień...dzisiaj akurat jestem pełna energii, zrobiłam muffiny i zaraz się biorę za kurczaka, ale czasem mam taki ochlap, że cały dzień spędzam na siedząco...
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska wckrakowie
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra dziewczynki, spadam póki co, zajrzę później
idę grać w bierki z młodym
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Mój Piotrek w dniu porodu okazał.się chłopcem. Za.karę chodził.w.różu na.początku hehehe. Jak.schował siarka to niestety miał.różowe gacie. Tylko cicho..... Bo on nienawidzi.różu. Nawet barszcz.czerwony w.przedszkolu długo nie.jadł bo babski jest. Rozwój kredki nie podniesie bo.to babska. A jak.na ubraniu ma.coś w.kolorze uniwersalnym to dopytuje czy aby nie babskie heehe.
Pomijam.ze jak.się.zwiedzial ze.mamy mieć Kornelie to chciał.ja odrazu sprzedać. Juz się pogodził z tym faktem i nie szuka kupca heehhe |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
hello po raz drugi
Ale się wujowo czuje. Chyba za dlugi dospalam bo jak udalo mi sie po 6 zasnąć to do 11:30. Niedobrze mi jakos. Zjadłam buraczkową moze sie poprawi ale generalnie jest bleeeh ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Nawet odciągać nie chcesz? Nam polozna na sr pokazala listę składników mm i mleka z piersi i to mnie bardzo przekonalo
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no takie sytuacje to rzadko jednak, ale jednak :p
U mnie 2 widzialo chopa. Zobaczymy Kurde nie sadzicie ze bez sensu podawac globulki bez badan? Jak jest u Was? ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Bony jestem coagle taka glodna, o co chodzi? |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja jem tylko zimne mleko ![]() Ja też mam nieduży brzuch, a pępek od dawna wywalony Mam nadzieję, że później ładnie wróci na miejsce, bo lubiłam swój pępek ![]() W ogóle robiliśmy przymiarkę łóżeczka w sypialni i biorę teraz najbardziej pod uwagę opcję między drzwiami a komodą a ta na początku w ogóle nie wchodziła w grę. Jeszcze to oczywiście przemyślę Ostatecznie łóżeczko wstawimy w grudniu, bo póki co tak mi lepiej sprzątać
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Co do rodzenia to ją chcę się wyrobić do końca listopada :p po pierwsze już mi ciężko, po drugie codziennie skurcze (dzisiaj zaczęły się już przed południem) i po trzecie ta cholestaza. Jak Mały przez chwilę się nie rusza to mnie schizy łapią.
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi po wydzielinie poznala. na poczatku bylo jej troche więcej i wydawala sie normalna. Dopiero w przeddzień wizyty poczułam dyskomfort i tylko dlatego przepisala mi globulki wiec biorę i sie stresuje jak mi wyplynie hehe Kurczę u mnie dwa razy dziewucha potwierdzona przez jedna gin. Niby mamy zdjęcie warg sromowych ale ...
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie moja gin. co wizytę potwierdza dziewczynkę, a w szpitalu inny lekarz pytał czy znam płeć, ale poprosiłam go jeszcze żeby powiedział co on widzi
![]() Moja gin.też po wydzielinie i po moich odczuciach przepisała mi globulki wcześniej Dziewczyny jak może wyglądać pierwsza wizyta położnej środowiskowej? Myślałam, że dadzą mi spokój przed porodem, a tak to w piątek będę się stresować jej wizytą :P Chyba, że ze stresu przed piątkiem urodzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

idę grać w bierki z młodym