Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 16:15   #4111
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A na kiedy masz termin? Ja 11 stycznia.
Ale wg ostatniego USG 3 stycznia i teraz sie zastanawiam jak to sie liczy, czy termin to sie liczy ten z OM?
to zależy czy się bardzo różnią te terminy jeśli nie to bierze się z OM, jeśli sie różnią znacznie to bardziej wiarygodny jest z pierwszego usg prenatalnego (tego w 12 tygodniu)
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I dotarlam do domu. Wykonczona ale szczęśliwa. Z mała wszystko dobrze. Waży 1790g mierzy 41cm. Ułożona glowkowo. Szyja twarda 3.8cm także spoko. Kamień spadł z serducha

Zjem coś i idę Was nadrabiać

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
U mnie coraz gorzej... boli mnie juz cala prawa noga przy chodzeniu :/

U mnie też ok wszystko Maluszek znów akrobacje poczynił i jest ułożony główkowo nie mam pojęcia kiedy to zrobił i jak no ale jednak, no więc nie zna sie dnia ani godziny Szyjka 3 cm, zamknięta. Z tym ze Mały już waży 2,5 kg no i lekarz powiedział ze ze względu na jego wagę + moją cukrzycę nadal wskazania do cc nie możemy wykluczyć, no ale będziemy to na bieżąco monitorować.
Następna wizyta 10 grudnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:15   #4112
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
I dotarlam do domu. Wykonczona ale szczęśliwa. Z mała wszystko dobrze. Waży 1790g mierzy 41cm. Ułożona glowkowo. Szyja twarda 3.8cm także spoko. Kamień spadł z serducha

Super
Dziewczyny, macie tez tak że przed tymi comiesięcznymi wizytami jest taki lekki niepokój czy wszystko będzie ok? Ja tak trochę mam, bo zawsze sobie myślę że kurcze miesiac nikt tam nie zaglądał moze sie coś zmieniło a ja o tym nie wiem głupie troche
Stary 2015-11-23, 16:21   #4113
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
to zależy czy się bardzo różnią te terminy jeśli nie to bierze się z OM, jeśli sie różnią znacznie to bardziej wiarygodny jest z pierwszego usg prenatalnego (tego w 12 tygodniu)

U mnie też ok wszystko Maluszek znów akrobacje poczynił i jest ułożony główkowo nie mam pojęcia kiedy to zrobił i jak no ale jednak, no więc nie zna sie dnia ani godziny Szyjka 3 cm, zamknięta. Z tym ze Mały już waży 2,5 kg no i lekarz powiedział ze ze względu na jego wagę + moją cukrzycę nadal wskazania do cc nie możemy wykluczyć, no ale będziemy to na bieżąco monitorować.

Kurczę to jak ja cukrzycowa to tez jest większe prawdopodobieństwo do cesarki? :/

Ja mam laktator elektryczny z canpolu, odkupiony za 50 zł, niewiele używany. I tu ogromny szacunek dla firmy Canpol! Otóż były dwie pożółkłe części, nawet po sterylizacji. Napisałam do firmy maila czy mają do kupienia części wymienne. Pani mi odpisała ze niestety nie mają ale mogą mi wysłać je. I dostałam zupełnie za darmo, nawet przesyłki kuriera nie opłacałam

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:23   #4114
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje, duża córcia

Ja dostałam dwie butelki na Mamo to ja więc nic nie kupuje więcej.
Chciałabym pokarmić z pół roku, zresztą zobaczymy jak nam będzie to szło.

Wczoraj za to dostałam wykład, żebym nie dała sobie wmówić używania smoczka, bo smoczek to ZŁUOOOOO
Eh ludzie mnie coraz bardziej zadziwiają.
Jeszcze mam dostać stare butelki po rocznym dziecku no nie trafia do człowieka, że stać mnie jeszcze żeby mojemu dziecku kupić butelkę i nie chcę takich prezentów.
Za to zabawki chętnie wezmę, ale tego to nie oferują

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

Gratki
2,5 kg to już słuszna waga
oby z porodem ułożyło się po Twojej myśli
Stary 2015-11-23, 16:30   #4115
niezdara
Rozeznanie

Co do butelek to mam jedną nuk i drugą lovi i 4 (!) smoczki.. Wszystko z SR i warsztatów dla mam :p sama nie wiem co będę używać. Na warsztatach mówili żeby dopajać wodą od 3 tygodnia ale teraz to juz nie wiem..

Stary 2015-11-23, 16:32   #4116
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ewusia super! Moj bedzie mial trudniej fiknac, bo wlasnie w tym czasie co Twoj fiknal na glowke, moj przekrecil sie na pupke.. Ale jest nadzieja, bo to wierciuszek jest
Viki, ja mam stresa przed kazda wizyta, nawet jak glupie wyniki krwi odbieram. Teraz to juz w ogole jak na szpilkach, bo chcialabym wiedziec czy sie przekrecil glowka czy nie, bo nie wiem na co sie nastawiac i mnie to stresuje strasznie i Ewusia, piekna waga malego super ze wszystko ok
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:33   #4117
mojakaren
Zakorzenienie

Magdusiaaa wspaniałe wieści

zuken to niedobrze czekasz jeszcze z wizytą u lekarza?

Ewusia jaki duży dzieć! Najważniejsze, że wszystko w porządku

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:33   #4118
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kogielmogiel, tez dostalam uzywana butle Aventu ale sie brzydze:p
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:40   #4119
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Nie mam własnie takiej bariery w sensie, że zrobię coś dziecku czy coś. Bo wiem, że nie zrobię. W pierwszej ciąży nasz ostatni seks wtedy był 4 godziny przed porodem. Już nawet mam gdzieś czy mam brzuch czy nie, bo można znaleźć odpowiednie dla siebie pozycje. Ja już nie wiem co jest..

Chęci na seks ja mam ciągle, lecz jak przyjdzie co do czego to nic się nie dzieje, w dodatku wiecznie sucho.
A próbowałaś żel nawilżający?

Magdusia pięknie Ci Maleństwo rośnie Dobrze, że szyjka dluga i trzyma (chciałabym mieć taką długą, normalnie zazdroszcze )

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:42   #4120
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Smoczki - zuuuuooooo, butelki - zuuuuuooooo, a jak naprawdę już będę bezradna i nie będę widziała żadnej nadziei to będę miała te rady w pupie. Zresztą - my byliśmy wychowywane wg innych zasad, i żyjemy, dzisiaj są inne i też jakoś idzie. A same położne mają różne poglądy.
Gratulacje wizyt, ja byłam w sobotę i swojego gina ale usg mam jutro. I zawsze przed wizytami się stracham czy wszystko ok.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:53   #4121
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dziekuje za gratki I ja gratuluje rowniez wszystkim rozpoczynajacym nowe tygodnie

Kciuki tez trzymam za wszystkie badania i wizyty

Juz TZtowi przekazalam zle wiesci..... Do remontu dochodzi nam sypialnia za nasza sciana byla pusta kawalerka i wlasnie dzis zaczeli wiercic, kuc.... Z ukladu tego mieszkania wynika, ze lokatorzy beda mieli tam na scianie tv i najgorsze w tym wszystkim jest to, ze sciany sa tak lipne, ze u nas wszystko slychac.... Tak jakby ktos byl w naszym mieszkaniu :| wiec trzeba bedzie sciane wygluszyc Uroki nowych blokow

Wyslane z Lumia920.
współczuję kolejnego punktu do remontu...ale lepiej teraz niż np. za pół roku.

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A my witamy sie w 34 tc

Spać nie mogłam bo mały miał czkawkę. Jak chcialam spać na lewym boku to mnie tam kopał, a jak na prawy to tam sie przewracał i wierzgał nogami.

Ja jakos w ciązy nie mam zbyt duzo dolegliwości, na seks też nie narzekam Dajemy radę
Na początku były lekkie mdłości po śniadaniu, czasem zgaga. Jedyny minus to była ta rwa kulszowa przez 18 dni.
No i myślałam ze troche przytyje w ciąży a tu tylko brzuch rośnie i jest mi mega ciężko chodzić. Spacery to dla mnie jakiś maraton
Czuje sie jak taka kula albo ten gruby Kot w butach ze Shreka2
I ogólnie brak mi aktywności, jestem taka zastygnięta. Miałam w planach chodzic na basen w ciaży. Niby mam blisko ale bym już nie wróciła po pływaniu
ja też chciałam na basen chodzić, we wrześniu super się czułam jak chodziłam...ale niestety, tutaj jest bardziej syfiasty basen więc nie chcę infekcji ryzykować, i tak co chwilę mnie coś swędzi

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja z moim TZtem wygralam los na loterii, bo on potrafi bardzo duzo sam zrobic, a co najwazniejsze robi bardzo dokladnie, a jest programista co by wskazywalo, ze poza klepaniem w klawiature jest niezyciowy:P meble kuchenne, szafy i zabudowy to sami robilismy wyliczamy i skladamy. Teraz juz oczywiscie ja mu nie pomoge ale duchowo go wspieram

Wyslane z Lumia920.
zazdroszczę, mój myśli że potrafi ale nie potrafi

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Cieszmy się że tacy męscy ci nasi mężczyźni, bo o takich coraz ciężej. Gdy patrzę na facetów w wieku no...16-20 mniej więcej to ciężko tam o typowego samca większość to laleczki. Jeszcze chwila i będą z kosmetyczkami chodzić jak faceci z Korei...przeraża mnie to zwłaszcza ze my mamy otwarty związek, więc fajnie by bylo czasem spotkać kogoś ciekawego a tu dupa
o.O podziwiam za otwarty związek, mnie zżera zazdrość na każdym kroku, nawet o znajome z pracy....

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Kurczę to jak ja cukrzycowa to tez jest większe prawdopodobieństwo do cesarki? :/

Ja mam laktator elektryczny z canpolu, odkupiony za 50 zł, niewiele używany. I tu ogromny szacunek dla firmy Canpol! Otóż były dwie pożółkłe części, nawet po sterylizacji. Napisałam do firmy maila czy mają do kupienia części wymienne. Pani mi odpisała ze niestety nie mają ale mogą mi wysłać je. I dostałam zupełnie za darmo, nawet przesyłki kuriera nie opłacałam
wow super podejście firmy! ja za to dzisiaj takie przejścia miałam telefonicznie że myślałam że kogoś rozszarpię...najpierw moje ubezpieczenie zdrowotne - szkoła rodzenia finansowana przez nich jest tylko na innej wyspie i nie interesuje ich jak się tam dostanę (mimo że jest szkoła rodzenia w klinice z którą współpracują w innych specjalnościach), później zadzwoniłam do centrali poczty hiszpańskiej co się dzieje z paczkami które z polski rodzice mi wysłali i będą clone najprawdopodobniej, później zadzwoniłam do firmy z której już ponad miesiąć temu robiłam zamówienie koszyków materiałowych i dwóch ślicznych koszy na pranie (chciałam w pokoju małej postawić), czekałam ponad miesiąc na zamówienie a po prostu nie zostanie zrealizowane i nie uznali za słuszne mnie o tym powiadomić...
a remont bardzo powoli, obawiam się że jednak pierwsze tygodnie życia Olivia spędzi w innym mieszkaniu

a no i jak czytam o seksie to płakać mi się chce, nie wiem jak to możliwe że z cudownego życia seksualnego w ciągu dwóch miesięcy przeistoczyliśmy się w parę w której ja mam mnóstwo ochoty a on nawet nie staje na wysokości zadania, jeśli po porodzie będzie identyznie to zmuszę go do wizyty u lekarza

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 16:58   #4122
hariett
Zadomowienie

Kogiel ja od teściowej dostałam jakieś używane przez jej wnuka butelki, cały worek, wraz ze smoczkami zostawiłam ze dwie, szklane, bo ładne, ale prwnie i tak ich nie użyję A najlepsze jest to że tż by zostawił wszystko, a smoczki po prostu wyparzył i już... Ale wywaliłam, bez przesady! Smoczki i butelki używane kolekcjonować

Magdusia duży, kochany berbeć

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:01   #4123
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
współczuję kolejnego punktu do remontu...ale lepiej teraz niż np. za pół roku.

ja też chciałam na basen chodzić, we wrześniu super się czułam jak chodziłam...ale niestety, tutaj jest bardziej syfiasty basen więc nie chcę infekcji ryzykować, i tak co chwilę mnie coś swędzi

zazdroszczę, mój myśli że potrafi ale nie potrafi

o.O podziwiam za otwarty związek, mnie zżera zazdrość na każdym kroku, nawet o znajome z pracy....

wow super podejście firmy! ja za to dzisiaj takie przejścia miałam telefonicznie że myślałam że kogoś rozszarpię...najpierw moje ubezpieczenie zdrowotne - szkoła rodzenia finansowana przez nich jest tylko na innej wyspie i nie interesuje ich jak się tam dostanę (mimo że jest szkoła rodzenia w klinice z którą współpracują w innych specjalnościach), później zadzwoniłam do centrali poczty hiszpańskiej co się dzieje z paczkami które z polski rodzice mi wysłali i będą clone najprawdopodobniej, później zadzwoniłam do firmy z której już ponad miesiąć temu robiłam zamówienie koszyków materiałowych i dwóch ślicznych koszy na pranie (chciałam w pokoju małej postawić), czekałam ponad miesiąc na zamówienie a po prostu nie zostanie zrealizowane i nie uznali za słuszne mnie o tym powiadomić...

a remont bardzo powoli, obawiam się że jednak pierwsze tygodnie życia Olivia spędzi w innym mieszkaniu

a no i jak czytam o seksie to płakać mi się chce, nie wiem jak to możliwe że z cudownego życia seksualnego w ciągu dwóch miesięcy przeistoczyliśmy się w parę w której ja mam mnóstwo ochoty a on nawet nie staje na wysokości zadania, jeśli po porodzie będzie identyznie to zmuszę go do wizyty u lekarza

Mój tż ostatnio powiedział ze seks w ciąży to jakby w psychice faceta cos wbrew naturze, bo skoro dzieć w brzuchu to facet już zrobił co miał zrobić :p

Stary 2015-11-23, 17:03   #4124
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

Cytat:
że się obrócił

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Super
Dziewczyny, macie tez tak że przed tymi comiesięcznymi wizytami jest taki lekki niepokój czy wszystko będzie ok? Ja tak trochę mam, bo zawsze sobie myślę że kurcze miesiac nikt tam nie zaglądał moze sie coś zmieniło a ja o tym nie wiem głupie troche
miałam tak dopóki nie poczułam jak się rusza a teraz to już niczym się nie martwię
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:03   #4125
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że się obrócił teraz niech grzecznie już zostanie na swoim miejscu.
Ja jak pójdę za tydzień to już zwrócę uwagę na wagę, bo teraz mi sie zapomniało, powiedział w normie to ok w normie ale ile nie wiem. Pewnie podobnie jak Twój, bo pamiętam, że podobną wagę cały czas chłopcy mieli..

magda dopiszesz i mi wizyty, bo spojrzałam z kim teraz będę wizytować, a moich brak 03.12 i 16.12 .

A jutro idę do diabetologa, ciekawe co powie tym razem na moje przekroczenia i mam mieć ten test krwi z kilku miesięcy nie pamiętam jak się nazywa, ciekawe co na nim wyjdzie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:05   #4126
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mojemu tylko przeszkadza brzuch w tym, że się nie może na mnie położyć wygodnie, bo dzidziuś go skopie no i mi przeszkadza że się położyć na brzuchu nie mogę i złączyć nóg nie mogę bo mi mega nie wygodnie ale to tylko parę pozycji

Pracuje do piątku
Stary 2015-11-23, 17:06   #4127
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
E
Viki, ja mam stresa przed kazda wizyta, nawet jak glupie wyniki krwi odbieram. Teraz to juz w ogole jak na szpilkach, bo chcialabym wiedziec czy sie przekrecil glowka czy nie, bo nie wiem na co sie nastawiac i mnie to stresuje strasznie
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Gratulacje wizyt, ja byłam w sobotę i swojego gina ale usg mam jutro. I zawsze przed wizytami się stracham czy wszystko ok.
Czyli nie jestem tak do końca nienormalna z tym dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak mam
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Kogiel ja od teściowej dostałam jakieś używane przez jej wnuka butelki, cały worek, wraz ze smoczkami zostawiłam ze dwie, szklane, bo ładne, ale prwnie i tak ich nie użyję A najlepsze jest to że tż by zostawił wszystko, a smoczki po prostu wyparzył i już... Ale wywaliłam, bez przesady! Smoczki i butelki używane kolekcjonować
O ile dla mnie używana butelka to jeszcze ok ( w sensie jeśli nie jest jakaś porysowana, przebarwiona itp) to bez przesady ze smoczkami - i mam na myśli i smoczki od butelek i takie "same"

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

A i umawiam się właśnie na sesję "brzuszkową" foto
Stary 2015-11-23, 17:06   #4128
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
magda dopiszesz i mi wizyty, bo spojrzałam z kim teraz będę wizytować, a moich brak 03.12 i 16.12 .

A jutro idę do diabetologa, ciekawe co powie tym razem na moje przekroczenia i mam mieć ten test krwi z kilku miesięcy nie pamiętam jak się nazywa, ciekawe co na nim wyjdzie.
no właśnie miałam pytać o twoje wizyty ale wypadło mi z głowy przez ten szpital Już dopisuję Coś jeszcze komuś?

Oby było dobrze
Stary 2015-11-23, 17:09   #4129
niepozorna
Zakorzenienie

Ewusia super, że z Maluchem wszystko okej no i leży główkowo

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Mój tż ostatnio powiedział ze seks w ciąży to jakby w psychice faceta cos wbrew naturze, bo skoro dzieć w brzuchu to facet już zrobił co miał zrobić :p
Oni to czasem mają przemyślenia

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:09   #4130
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]A i umawiam się właśnie na sesję "brzuszkową" foto
Super, będą zdjęcia i na kiedy sesja ?

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Pracuje do piątku
Do piątku i koniec już ?
Stary 2015-11-23, 17:10   #4131
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

teraz Cię czeka szukanie inspiracji, a dzień przed sesją "Boże w co ja się ubiorę :mur"
Stary 2015-11-23, 17:11   #4132
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Super Na kiedy?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-23, 17:11   #4133
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Do piątku i koniec już ?
tak koniec Może czasem w grudniu, ale to na parę godzin jak będzie chciała sobie wyskoczyć na zakupy czy coś..
Coś czuję że piątek skończy się mega płaczem w domu
Stary 2015-11-23, 17:14   #4134
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
tak koniec Może czasem w grudniu, ale to na parę godzin jak będzie chciała sobie wyskoczyć na zakupy czy coś..
A przygotowywliscie Olke jakoś do tego, że już nie będziesz przychodzić? I maja juz nowa opiekunkę?
Stary 2015-11-23, 17:15   #4135
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Magda ale w końcu na spokojnie będziesz mogła sobie wszystko poogarniać i będziesz mogła odpocząć i poleniuchować. A zanim się obejrzysz będziesz miała swojego dzidziusia w domu

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-23, 17:17   #4136
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Super, będą zdjęcia i na kiedy sesja ?
Prawdopodobnie 04.12 będzie jeszcze dogaduję godzinę

Cytat:

teraz Cię czeka szukanie inspiracji, a dzień przed sesją "Boże w co ja się ubiorę :mur"
Coś czuje że będe musiała pokombinowac z tym bo bym chciała też fotki takie z tiulami coś jak w załączniku ale też jakieś takie beczne itp i muszę sie spytać fotografki czy ona moze ma jakieś a jak nie to jakie kupić itp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 407b1677bfda6b68ef59a4875180b267.jpg (22,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2365dae23930bec5ada7a6b43f113329.jpg (9,9 KB, 17 załadowań)
Stary 2015-11-23, 17:22   #4137
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
A przygotowywliscie Olke jakoś do tego, że już nie będziesz przychodzić? I maja juz nowa opiekunkę?
Ciocia ma przyjechać i z nią siedzieć więc nie będzie to duży szok.. a później do żłobka czy przedszkola..
Wiem, że będę miała własnego dzidziusia, ale jednak człowiek się przywiązuje mimo, że miał ochotę czasem wyskoczyć z balkonu.. I wiem, że tak musi być tylko, że już? Co ja będę w domu robić cały grudzień? Tż ze mną zeświruje!

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Prawdopodobnie 04.12 będzie jeszcze dogaduję godzinę

Coś czuje że będe musiała pokombinowac z tym bo bym chciała też fotki takie z tiulami coś jak w załączniku ale też jakieś takie beczne itp i muszę sie spytać fotografki czy ona moze ma jakieś a jak nie to jakie kupić itp
byle nie za wcześnie i nie za późno, bo jak się nie wyśpisz to worki pod oczami, a jak za późno to słonko zajdzie i będzie zimno i ponuro

Ja myślałam o takich w domu zrobić samemu przed samym porodem we dwoje już ale to zobaczymy jeszcze jak będzie
Stary 2015-11-23, 17:25   #4138
kinga1701
Zakorzenienie

Magda będzie dobrze, nie obejrzysz się a będziesz tak zajęta swoim maleństwem ze nie będziesz mieć czasu już na nic. Listopada juz końcówka, grudzień szybko zleci.
Stary 2015-11-23, 17:28   #4139
mojakaren
Zakorzenienie

magda przyzwyczaisz się do nowej sytuacji, na początku jest najtrudniej, a potem zobaczysz jak wciągną Cię obowiązki domowe + święta, ani się obejrzysz jak nadejdzie styczeń

viki super, że będzie sesja brzuszkowa
Ja się muszę umówić, żeby mi TZ fotki pocykał może w weekend się uda

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:32   #4140
hariett
Zadomowienie

Viki ja też jakoś butelek się nie boję, no ale większość już była nieco zużyta :/ Po szklanych używanie nie widać w razie czegoś, a bez przesady, butelki nie kosztują majątku.

W ogóle! Panowie od gzejników jak przyszli tak skończyli dzisiaj i ten punkt mamy odhaczony teraz przyszedł pan od "ogółu" i będą myśleć co z drzwiami niestety na sr diś jadę sama (i pewnie na resztę też będę ) ale tż wrócił z pracy półżywy i postanowił zostać w domu bo i tak by nic z zajęć nie wyniósł.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości