|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Rudaska nafaszeruj sie wit c i odpoczywaj. Robota nie zając
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Acapella ale ci tz potrafi wjechać na psychikę ![]()
#4202 |
Zakorzenienie
|
OGOLNIE ACAPELLA jasne, ze najlepiej mieć kąt ciasny ale własny, mam nadzieję, ze kiedyś będziecie mieli swoje mieszkania nasz domy. My mieszka nimi sami w bloku i strasznie się z tego cieszę, nie wyobrażam sobie mieszkać z mamą lub tesciami, mimo że przez 3 miesiące od razu po ślubie z nimi mieszkaliśmy i oni są km na prawdę w porządku, ale to nie to samo co mieszkać samemu, więc doskonale Was rozumiem.
Teraz jak będzie z nami Malutka tym bardziej się cieszę, ze będziemy sami, mimo że może jeszcze zmienię zdanie, no,pomoc by się przydała, albo będę bała się jak sobie poradzić itd, ale przynajmniej nikt mi swoich rad cały czas nie będę dawał, to będzie nasze dziecko i o wszystkim,my będziemy decydować. Jak w wakacje mieszkaliśmy u nich 2 tyg, to mimo że ich nie było, tylko szwagierka i babcia w domu obok, to nie macie pojęcia jak cieszyłam się z powrotu do domu, bo w swoim domu, to w swoim domu ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dolinka wlasnie tez sie boję, ze ja zostanę z marchewką a moje zapasy pochłonie tz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Sweet to nie dobrze z wynikami. A lekarz cos mowil ze jest opcja wywoływania w tym tygodniu? Bo to w sumie troche wcześnie u ciebie
#4205 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Andriuszka - zaczęłam działać hihihi niech drżą niebiosa ![]() Gryzia jak ktg ?? Fionka dziękuję ![]() Widzę że wgl jakiś dużych problemów ze spaniem żadna z nas nie ma - a tak straszyli... Halwaya może kochana przez to wiezidelko ma problem po prostu ? Ale nie zniechecaj się ![]() Aniqa Andriuszka też jak wstaje siku muszę się napić ![]() Agrita - przyjdzie kryska na matyska ![]() ![]() A propo ciał ketanowych mbie ostatnio bo mialam ciut powiedziała położna że to nie kwestia niedozywienia czy cokolwiek tyljo mojego nawadniania bo ketony to nic innego jak pozostałości po rozkładzie tłuszczy w organizmie. Pojawiają się kiedy za mało pijemy. Rudaska daj znać ![]() Dziewczyny a propo touchpad - jest fajny sterownik -tż mi pokazał ![]() ![]() Elantech ale pod każdy laptop jest indywidualny ![]() Sylwuska ![]() ![]() Fionka brawo za prasowanie! ![]() Kleo kciuki za wizyte ![]() Dolinka ![]() A tz za wysiłek powinien cie zlac! Halwaya superowo! !!!!!! ![]() Przyjeżdża z tztem po siostrzyczke ? ![]() Prezent dla Evci od Igi? A co to może byx ? ![]() Kalusia - kawał chłopa! Gratulacje !!!! To za tydzień będzie szaleństwo :F hihihi Q ja wam powiem że z tego co już wiem wchodzi w grę nie tyljo łamanie praw pracowniczych ale co więcej praw człowieka plus nekanie - telefonami 3 połączenia już mogą pod to podejść zwłaszcza o takiej porze. ![]() Ale w czwartek jadę jeszcze do głównego biura bo panowie nie znali się do końca na prawie pracy. A jutro fucha więc dopiero w czwartek będę uderzać tam ![]() Poruszam się jutro trochę poaprztamy w tztem i wpadnie kasiury trochę
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 15 min Lila prostuje sobie rączki i nóżki jednocześnie, chyba zaraz pęknie mi brzuch! Wiercipieta Mała ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- ADKA poszukam czegoś takiego do touchpada bo czasem,może się przydać, ale nazwa dla każdego laptopa taka sama tylko trzeba szukać na jaki model? Ty to masz w sobie energii, nawet jak czytam Twoje posty to wydaje mi się, ze Cię rozsadza ![]() Oby poszło po Twojej myśli, niech zobaczą z kim zadarli! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Acapella nie wylaczaj tel na porodowce. Relacja live ma być
![]() Evcua w domu z dziadkiem. Tz tu ze mną czeka od rana..
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
|
Ogolnie ja wiem o czym mówisz, chyba każdy lubi jak jest sam w domu
![]() ![]() Fionka no potrafi wjechać właśnie, a ja podatna jestem bardzo ![]() Kalusia, 3700 o mamo ![]() A co do touchpada to ja mam z boku taką część do skrolowania, zresztą dwoma palcami też to działa, a nie mam sterowników specjalnych żadnych, spróbujcie u siebie :P Halwaya, wam będę relacjonować na bieżąco, nie martw się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
powiem wam, że staram się nie dopuszczać tego uczucia paniki do siebie ale tak naprawdę to jestem po.sra.na. Jutro rano mam się stawić o 9 do szpitala, przyjęcie, badania i takie tam- pięć razy się pakowałam dziś, ciągle myślę o czym zapomniałam?? próbowałam się sensownie ogolić, ale to graniczy z cudem przecież- taka gimnastyka- to na czuja ogoliłam się cała wszędzie na zero mam to w ![]() jak na złość oczywiście teściowa jak tylko usłyszała, że ja we wtorek już idę to ona przyjeżdża i zamiast TŻ np mógł przyjechać do mnie z obiadem (kolejne zmartwienie, że zemrę z głodu ![]() nie wiem jak to będzie, druga torba dla bobo ledwo się domyka, w mojej się nie mieszczę i nie wiem czy to ja przesadzam, czy serio tyle tego potrzeba? same te głupie podkłady poporodowe to masa miejsca... torbę dla Iwa chyba wsadzę tylko w samochód, żeby ją dopiero przyniósł w środę rano- bo sama z tym łazić przecież też nie będę ![]() a rano popsuł się nam samochód- bo nie miał kiedy!!
.kto płacze temu deszcz za oknem Edytowane przez mervie Czas edycji: 2015-11-23 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zadomowienie
|
On ogólnie nic nie daje mi robić, nawet jak chcę wstać po szklankę soku, to mi przynosi... tylko kiedyś mu powiedziałam, że gotowanie to moja pasja i teraz myśli, że uwielbiam się krzątać w kuchni i nawet jak się buntuję (przed ciążą, bo teraz rozumie), że w weekendy on ma gotować, to mi wyskakuje, że przecież to moja pasja.. Ale on za ciepły obiad na stole oddałby nerkę, także już się pogodziłam z rolą kuchcilli.. a z tymi pierogami to chciałam je zrobić, bo moja rodzinka przyjeżdża na święta i nie chciałam zostać całkowicie z pustymi rękami.. Także no. Ale już postanowiłam, że dzisiejsze krokiety były moim ostatnim razem w kuchni do Nowego Roku.
Będę leżeć i pachnieć do poki będę w stanie wejść do wanny, a potem będę leżeć i śmierdzieć. Taki plan na najbliższe 2-3 tygodnie B) |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Ale bym zjadła teraz krokieta... a na jutro już klopsiki w sosie pomidorowym zaplanowane i mięso się odmraza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie jeszcze od razu z TZ-em na porodowke przyjedzie Ci kibicować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja po wizycie !
Niestety zlapalam po niej dola i chce jak najszybciej urodzic, ale ten moj maly osiolek bardzo uparty. Wazy juz 3800 (39t) wiec jak na razie rekord watkowy ![]() ![]() Wiec najlepiej byloby urodzic do wizyty w szpitalu. Ehhhh smutno mi! Ide nadrabiac .
![]() |
#4214 |
Konto usunięte
|
Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zadomowienie
|
Aloha
![]() Widzę, że od soboty żadna nie urodziła ![]() Hmn... zaczynam 37 tc... Kurde, ale mnie to jakoś zestresowało... Niby porodowo się nie czuję, choć wczoraj na spacerze miałam wrażenie, że Młody mi wypadnie tak się wciskał na dół. Ale potem mu przeszło ![]() Chyba trzeba ogarnąć resztę i czekać. No i wózka dalej nie mamy ups. Ogólnie nie czuję się gotowa kompletnie i poza tym, że stres, to jeszcze nastój mi dramatycznie opadł :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Wlaczylam lapka, wyjelam ksiazki, zeszyty z notatkami i polozylam sie spac. Brawo ja !
kalusia , kaczuszka juz niezle gabaryty dzieciaczkow ![]() Spokojnie mi usg sie pomylilo o 600g ale w ta gorsza strone niestety. A nawet jak dzieciaczki duze to dacie rade ![]() Swoja droga ile wazyly w 35 tyg? Zaczynam sie bac o wage swojego skoro w 35 tyg mial juz 3 kg ![]() Malo zle, duzo zle... halway juz w domku ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53565559]Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() Dobrz, że jest ok ![]() Hm, też bym chciała trochę spokoju po porodzie itp. Familia na pewno będzie mnie wkurzać, a jakoś podejrzewam, że nie będę w stanie ogarniać wszystkiego i jeszcze się udzielać towarzysko. Ale ostatecznie jakoś z TŻ o tym nie gadałam, bo co dziwne, nie było okazji. W sumie to głównie jego znajomi i rodzina mogą być problemem, bo moją familię spławię, a znajomi pchać się też nie będą. Wogle jakoś ostatnio nie jestem zbyt towarzysko nastawiona :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Tz kupil mi kefiiiirrrr
![]() mervie dasz rade a juz za dwa dni bedziesz tulic swojego maluszka. Ja zazdroszcze bo tez bym juz chciala... I wlasnie mnie sciely dwa skurcze z nog. Super, niech maciczka cwiczy, a matka z bolu kwiczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie ja ogladalam okrase i slinka to mi do kolan sciekala. Robil tarte z jagniecina pieczarka i do tego sos z mieta i szcypiorkiem... Zrobilabym ale tak mi sie nie chce... Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-11-23 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jaką historię mi walnęła ucieszona teściowa! jak rodziła się jej pierwsza wnuczka, też przez cc i synowa ledwo co po tym leżała z małą w łóżku to ta poleciała do położnej (bo teściowej koleżanka), położna poleciała do sali, zabrała małą i polazły gdzieś do zabiegowego oglądać sobie dziecko. k.u.r.w.a i jeszcze się do mnie śmiała na skajpie, że ona nie wie czemu synowa była na nią zła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53565559]Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() fajnie, że wszystko w porządku! lepiej dmuchać już na zimne ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
MERVIE no przesada z ta tesciowa
![]() To normalne, ze się denerwujesz, ale wszystko będzie dobrze, pójdzie gładko i szybko, zobaczysz ;* jesteśmy z Tobą ;* KACZUSZKA duży chłopiec już! ![]() ![]() GRYZELDA super, ze wszystko z Wami ok ;* Ja po porodzie też chciałabym mieć spokój, przynajmniej przez kilka dni. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z teściową to się nie da- ja i tak już wywalczyłam, że nie siedzi u nas od soboty i że ma jej nie być jak wyjdę ze szpitala...
![]() |
#4225 | |
Raczkowanie
|
ufff miałam ze 30 stron do nadrobienia... 2 dni czytania, ale udało się
![]() halwaya gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() sobota cała na uczelni, wczoraj byliśmy na targach mieszkań. jak wróciliśmy byłam ledwo żywa, bo nie dość że po prostu zmęczona to mnie przeziębienie gnębi, prawie nie spałam w nocy, aż się poryczałam z tego wszystkiego. dziś głównie odpoczywam i już mi trochę lepiej ![]() rozmawiałyście o szczepieniach, ja mam w planach zrobić jak ze starszą tylko te obowiązkowe darmowe, rozważam jeszcze na pneumo z racji przedszkolaka w domu ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam a więcej nie wiem do czego się odnieść bo za dużo się nazbierało... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Ech jednak spanie w dzień jest u mnie przereklamowane...
Halwaya fajnie że juz was wypuszczają do domku, Dolinka współczuję ci z tym farszem - no czasem tak jest, że nie idzie Kalusia Kaszuszka ale macie już duże dzieciaczki Cytat:
![]()
25.12.2015 Igor ![]() ![]() ![]() 17.09.2017 Olgierd ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-11-23 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh szkoda, ale dobrze, ze będziesz miała swoją mamę po swojej stronie ;* Cytat:
Ja ze szczepionkami już sama nie wiem, na początku miałam też robić tylko obowiązkowe, pojedyncze, teraz część z Was robi sskojarzone imam mętlik w głowie, pewnie zgodzę się na te co na początku są w szpitalu, a potem będę Was nekac jeszcze raz jakie robicie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | ||
Zadomowienie
|
Ale duża dzidzia! 3700! gratuluję!
![]() Adka - o widzisz, superowo. Myśleli sobie wielce jaśnie Państwo szefowie, że co, że uszy skulisz i jak owieczka przytakniesz na ich chamskie zachowanie. Jeszcze się ogarną i zobaczą co to znaczy zadzierać z kobietą, z kobietą w ciąży! Trzymam kciuki żeby prawnicy ich tak objechali, aż im w pięty pójdzie!!! Niektórym ludziom się wydaje, że są bezkarni i całe życie mogą po innych jeździć! Hola hola ![]() Cytat:
![]() A z autem kurde przeważnie tak jest że psuje się a najmniej odpowiednim momencie, mam nadzieję że szybko uda się ogarnąć naprawę. Współczuję nadgorliwej teściowej, czasami taka nadopiekuńczość aż przeszkadza. Będzie dobrze, postaraj się wyciszyć i uspokoić ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53565559]Nadrobię wieczorem, po ktg wszystko ok. Mały tak się wiercił, że aż położna do niego mówiła, żeby się uspokoił ![]() ![]() Cytat:
![]() Bo ostatnie USG miałam w 33t0d.
![]() |
#4230 |
Zadomowienie
|
Acapella TŻ niech sie noe wymądrza z noszeniem dziecka w brzuchu bo nie wie jakie to ciężkie i bolesne już na tym etapie.
Limonka śmiałam sie do tej dziewczyny ze się moze na oddziale spotkamy a ona ze chyba nie bo nic się nie zapowiada. Kalusia jaka waga piękna ![]() Kaczuszka też już duży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.