Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 17:32   #4141
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Viki, super, ze sesja brzuszkowa

Mi maz przywiozl hot doga z orlenu, bo mialam zachcianke. Dzizas, jeszcze nigdy mi nic tak nie smakowalo jak ten hot dog

Magda nie dziwie sie, ze przykro, ja jak musialam zostawic w tym roku lekcje angielskiego z dzieciakami, ktore uczylam 5 lat i po prostu rosly w moim oczach to plakalam na ostatniej lekcji z nimi.. I one tez plakaly i ich Rodzice tez lezka w oku. Naprawde do fajnej pracy, fajnych ludzi mozna sie latwo przyzwyczaic

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-23 o 17:35
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:41   #4142
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
C
byle nie za wcześnie i nie za późno, bo jak się nie wyśpisz to worki pod oczami, a jak za późno to słonko zajdzie i będzie zimno i ponuro

Ja myślałam o takich w domu zrobić samemu przed samym porodem we dwoje już ale to zobaczymy jeszcze jak będzie
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
viki super, że będzie sesja brzuszkowa
Ja się muszę umówić, żeby mi TZ fotki pocykał może w weekend się uda
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Się na 11 umówiłam ale sesja i tak będzie u niej w studio

Też sie cieszę bo już byłam bliska odpuszczenia sobie ale chyba jednak warto, zwłaszcza ze nie mam nikogo bliskiego kto by ogarniał robienie ładnych zdjęć jak bym miała to pewnie bym skorzystała

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Viki ja też jakoś butelek się nie boję, no ale większość już była nieco zużyta :/ Po szklanych używanie nie widać w razie czegoś, a bez przesady, butelki nie kosztują majątku.

W ogóle! Panowie od gzejników jak przyszli tak skończyli dzisiaj i ten punkt mamy odhaczony teraz przyszedł pan od "ogółu" i będą myśleć co z drzwiami niestety na sr diś jadę sama (i pewnie na resztę też będę ) ale tż wrócił z pracy półżywy i postanowił zostać w domu bo i tak by nic z zajęć nie wyniósł.
No to prawda że butelki to nie jakiś duży wydatek i nie ma co sie bujać na siłę ze zużytymi i nie przejmuej sie , ja na SR też głównie sama jeżdżę, w sumie np. problemy laktacyjne raczej TŻ nie dotyczą

Cytat:
Mi maz przywiozl hot doga z orlenu, bo mialam zachcianke. Dzizas, jeszcze nigdy mi nic tak nie smakowalo jak ten hot dog
Mówisz że sie zachcianki zaczynają? u mnie na razie spokój
Stary 2015-11-23, 17:43   #4143
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Ja cala ciaze mam zachcianki na zupy, wiec jem je codziennie dzis akurat rosol z wczoraj, ale najchetniej bym jadla takie pozywniejsze codziennie, typu meksykanska czy chocby kapusniak
No i jablka ostatnio u mnie to norma
Na pepsi tez czasem jest ochotka ale to tak w granicach normy. Jednak zupy cala ciaze wioda prym
O, i duzo pikantnego jem mam jakos wieksza tolerancje na chilli w ciazy
Stary 2015-11-23, 17:46   #4144
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cala ciaze mam zachcianki na zupy, wiec jem je codziennie dzis akurat rosol z wczoraj, ale najchetniej bym jadla takie pozywniejsze codziennie, typu meksykanska czy chocby kapusniak
No i jablka ostatnio u mnie to norma
Na pepsi tez czasem jest ochotka ale to tak w granicach normy. Jednak zupy cala ciaze wioda prym
O, i duzo pikantnego jem mam jakos wieksza tolerancje na chilli w ciazy
Ja z zupami mam na odwrót - tak jak w zeszłym roku katowałam zupę krem z dyni i krem z groszku zielonego tak teraz niezbyt mi wchodzi
Ale fakt na jabłka, czy ogólnie owoce tez mam chcice ale to przez całą ciąże w sumie dopóki nikt nie je nutelli z ogórkiem kiszonym to chyba wszystko ok
Stary 2015-11-23, 17:53   #4145
kasia01987
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie, z Młodym wszystko ok, 2550 g waży, nadal odwrócony główką w dół
termin na 28 grudnia, mój 21 niestety nie był realny bo doktorek na urlopie, a jego najbardziej polecają w klinice więc uparłam się na niego, pozatym z jednej wioski jesteśmy to jakoś tak mu ufam.
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 17:54   #4146
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, z Młodym wszystko ok, 2550 g waży, nadal odwrócony główką w dół
termin na 28 grudnia, mój 21 niestety nie był realny bo doktorek na urlopie, a jego najbardziej polecają w klinice więc uparłam się na niego, pozatym z jednej wioski jesteśmy to jakoś tak mu ufam.

Jaki duzy chlopiec
A 28 grudnia tez super, maluszek sobie dluzej w brzuszku posiedzi
Stary 2015-11-23, 17:58   #4147
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wszystkie kupujecie butelki? Bo się zastanawiam, czy kupować teraz, czy dopiero jak MM będzie potrzebne? I wtedy kupię i MM i butlę?
Bo smoczka nie kupuję, do 4 tż. położna absolutnie odradzała smoczek, więc kupimy później.
My dostaniemy jedną od teściowej, a jedną też chce kupić. Ale mam dylemat bo jak później uzna mi się kupić laktator to przeież znowu kolejna butelka.. i nie wiem w sumie co zrobić. Boję się też w drugą stronę, że kupię teraz laktator, a w ogóle go nie użyje.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I dotarlam do domu. Wykonczona ale szczęśliwa. Z mała wszystko dobrze. Waży 1790g mierzy 41cm. Ułożona glowkowo. Szyja twarda 3.8cm także spoko. Kamień spadł z serducha

Zjem coś i idę Was nadrabiać
Super, że wizyta udana
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:02   #4148
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak tydzień później i święta z brzuszkiem. Zawsze to 7 dni dłużej
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:04   #4149
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Super
Dziewczyny, macie tez tak że przed tymi comiesięcznymi wizytami jest taki lekki niepokój czy wszystko będzie ok? Ja tak trochę mam, bo zawsze sobie myślę że kurcze miesiac nikt tam nie zaglądał moze sie coś zmieniło a ja o tym nie wiem głupie troche
ja za każdym razem jak idę do lekarza to mam obawy oczywiście mniejsze niż na początku, kiedy nie czuło się ruchów i nie wiadomo było w ogóle co i jak (szczególnie że jestem po poronieniu), ale mimo wszystko zawsze coś może wyjść..... A po wizycie ogromna ulga na jakieś 2 dni i odliczanie do kolejnej wizyty
Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Kurczę to jak ja cukrzycowa to tez jest większe prawdopodobieństwo do cesarki? :/
jest większe prawdopodobieństwo do Maluch może być wyjątkowo duży, albo też mogą być problemy z łożyskiem na późniejszym etapie i jak organizm nie jest gotowy do rodzenia sn mimo że już są wskazania do zakończenia ciąży to wtedy jednak cesarka
Cytat:
Ja mam laktator elektryczny z canpolu, odkupiony za 50 zł, niewiele używany. I tu ogromny szacunek dla firmy Canpol! Otóż były dwie pożółkłe części, nawet po sterylizacji. Napisałam do firmy maila czy mają do kupienia części wymienne. Pani mi odpisała ze niestety nie mają ale mogą mi wysłać je. I dostałam zupełnie za darmo, nawet przesyłki kuriera nie opłacałam
super, dobrze wiedzieć
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Gratki
2,5 kg to już słuszna waga
oby z porodem ułożyło się po Twojej myśli

Cytat:
Ewusia super! Moj bedzie mial trudniej fiknac, bo wlasnie w tym czasie co Twoj fiknal na glowke, moj przekrecil sie na pupke.. Ale jest nadzieja, bo to wierciuszek jest
Viki, ja mam stresa przed kazda wizyta, nawet jak glupie wyniki krwi odbieram. Teraz to juz w ogole jak na szpilkach, bo chcialabym wiedziec czy sie przekrecil glowka czy nie, bo nie wiem na co sie nastawiac i mnie to stresuje strasznie i Ewusia, piekna waga malego super ze wszystko ok

jest nadzieja cały czas, nie martw sie na zapas
ja tym razem w ogóle nie czułam ze mógł zmienić pozycję, bardzo sie zdziwiłam jak gin mi powiedział ze jest główką w dół
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ewusia jaki duży dzieć! Najważniejsze, że wszystko w porządku

Cytat:

że się obrócił

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Super, że się obrócił teraz niech grzecznie już zostanie na swoim miejscu.
Ja jak pójdę za tydzień to już zwrócę uwagę na wagę, bo teraz mi sie zapomniało, powiedział w normie to ok w normie ale ile nie wiem. Pewnie podobnie jak Twój, bo pamiętam, że podobną wagę cały czas chłopcy mieli..

U mnie tez dotychczas było w normie, dopiero teraz lekarz zwrócił uwagę ze jest większy niż wynika z zakresów na ten tydzień.... z tym ze mi wg usg prenatalnych zawsze o 5 dni wychodził większy, teraz wg usg jest o 8 dni większy (więc tp gdzieś 27-28 grudnia) no ale jak wiadomo teraz pomiary są orientacyjne
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A jutro idę do diabetologa, ciekawe co powie tym razem na moje przekroczenia i mam mieć ten test krwi z kilku miesięcy nie pamiętam jak się nazywa, ciekawe co na nim wyjdzie.
za wizytę i badania
ja idę do diabetologa za tydzień
Cytat:

A i umawiam się właśnie na sesję "brzuszkową" foto
super
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ewusia super, że z Maluchem wszystko okej no i leży główkowo

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
no i super
zawsze to tydzień dłużej w brzuszku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:12   #4150
czarnulax
Zakorzenienie

Ja mam smoczek, nie mam planach używania go, ale wiem, że czasem się nie da tak jak się chce przed, więc w razie czego jest. Butelke też mam, w razie czego. Prędzej czy później na pewno się przyda.

Odnośnie używanych butelek, my dostaliśmy cały worek używanych butelek i kubeczków po synku siostry męża. Mówiłam sto razy, że tego nie chcę. Ale nie, trzeba było przywieźć. A one takie mocno sfatygowany były, ona praktycznie od początku karmiła mm tylko. Swoją drogą zastanawiam się po co ona to trzymała do tej pory, jej syn ma teraz 8 lat. Skończyło się tak, że mąż to zabrał wszystko z powrotem jak pojechał ostatnio.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja muszę w końcu zamówić
Ile brałaś tych prześcieradeł?
3 do łóżeczka i 2 do wózka

Cytat:
Co kraj to obyczaj, co rejon to położna i bądź człowieku mądry co nie?
zobaczymy co powie ta w SR
To prawda Nam nawet położna na SR powiedziała, że w szpitalu to w zależności, na którą położną trafimy takie będzie nam dawała swoje-oczywiście według niej jedyne i słuszne-zalecenia odnośnie wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I dotarlam do domu. Wykonczona ale szczęśliwa. Z mała wszystko dobrze. Waży 1790g mierzy 41cm. Ułożona glowkowo. Szyja twarda 3.8cm także spoko. Kamień spadł z serducha
Super Waga ładna, a szyjka jak marzenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
U mnie też ok wszystko Maluszek znów akrobacje poczynił i jest ułożony główkowo nie mam pojęcia kiedy to zrobił i jak no ale jednak, no więc nie zna sie dnia ani godziny Szyjka 3 cm, zamknięta. Z tym ze Mały już waży 2,5 kg no i lekarz powiedział ze ze względu na jego wagę + moją cukrzycę nadal wskazania do cc nie możemy wykluczyć, no ale będziemy to na bieżąco monitorować.
Czyli się jednak obrócił I jaki duży już Ciekawe ile nasza córa ma, bo jesteśmy stażem ciąży podobnie Jutro się przekonamy

Cytat:
Ja mam ochotę na... kefir Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale nie wiem czy jestem w stanie wytrzymać do jutra

Cytat:
28 to ładna data

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Mąż stwierdził, że będę sexi flexi na porodówce
Stary 2015-11-23, 18:13   #4151
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć strasznie mnie kluje w ledzwiach masakra... jutro wizyta
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:15   #4152
czarnulax
Zakorzenienie

mandarynki.png
takie to znajome jakieś
Stary 2015-11-23, 18:17   #4153
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ewusia,ale naprawde jest taki duzy? Mi ta waga Jego sie calkiem normalna wydaje nie ze jakis ogromniasty jest
Duza to zapowiada sie corka mojej kuzynki, bo miala nieskonczony 30tc a juz miala troche ponad 2kg
Stary 2015-11-23, 18:21   #4154
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Się na 11 umówiłam ale sesja i tak będzie u niej w studio

Też sie cieszę bo już byłam bliska odpuszczenia sobie ale chyba jednak warto, zwłaszcza ze nie mam nikogo bliskiego kto by ogarniał robienie ładnych zdjęć jak bym miała to pewnie bym skorzystała
nie ma co odpuszczać w pierwszej ciąży jest się tylko raz i tylko wtedy ma się głowę do takich rzeczt

Cytat:
przynajmniej pojesz dobrze

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja mam smoczek, nie mam planach używania go, ale wiem, że czasem się nie da tak jak się chce przed, więc w razie czego jest. Butelke też mam, w razie czego. Prędzej czy później na pewno się przyda.

Odnośnie używanych butelek, my dostaliśmy cały worek używanych butelek i kubeczków po synku siostry męża. Mówiłam sto razy, że tego nie chcę. Ale nie, trzeba było przywieźć. A one takie mocno sfatygowany były, ona praktycznie od początku karmiła mm tylko. Swoją drogą zastanawiam się po co ona to trzymała do tej pory, jej syn ma teraz 8 lat. Skończyło się tak, że mąż to zabrał wszystko z powrotem jak pojechał ostatnio.
Ja smoczka mam zamiar używać Ze względu na studia - cycka nie będzie prawie cały dzień to musi coś mieć pociumkać wzamian Mam nadzieję odstawić koło roczku-półtora

A i ja też dostałam używane butelki po mojej kuzynce... Ale powiedziałam mamie, że wolę kupić nowe, bo to nie jest duży koszt, a lepiej mieć takie rzeczy nowe i stwierdziła że mam racje

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Dzięki dziewczyny za pocieszenie
Wiem, że muszę skupić się na studiach, wszystko ogarnąć i że szybko zleci, ale wytłumacz ciężarnej, która do wszystkiego podchodzi mega emocjonalnie
Poprasowałam sobie ciuszki małego to mi trochę lepiej

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
takie to znajome jakieś
Bo obierać to się nigdy nie chce ale prędzej mandarynkę obiorę niż pomarańczę
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:21   #4155
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Kogiel ja od teściowej dostałam jakieś używane przez jej wnuka butelki, cały worek, wraz ze smoczkami zostawiłam ze dwie, szklane, bo ładne, ale prwnie i tak ich nie użyję A najlepsze jest to że tż by zostawił wszystko, a smoczki po prostu wyparzył i już... Ale wywaliłam, bez przesady! Smoczki i butelki używane kolekcjonować

Magdusia duży, kochany berbeć
Ueee troche oblesne..naprawde musialabym byc do muru przycisnieta zeby uzywane butelki wziac...

Cytat:
Mój tż ostatnio powiedział ze seks w ciąży to jakby w psychice faceta cos wbrew naturze, bo skoro dzieć w brzuchu to facet już zrobił co miał zrobić :p
No niby tak,ale to nie musi znaczyc ze nagle jego organizm przestaje funkcjonowac :-(

Cytat:

Magda nie dziwie sie, ze przykro, ja jak musialam zostawic w tym roku lekcje angielskiego z dzieciakami, ktore uczylam 5 lat i po prostu rosly w moim oczach to plakalam na ostatniej lekcji z nimi.. I one tez plakaly i ich Rodzice tez lezka w oku. Naprawde do fajnej pracy, fajnych ludzi mozna sie latwo przyzwyczaic
Też ostatnio miałam faze na hotdoga,pojechalam do Ikei :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:22   #4156
czarnulax
Zakorzenienie

Jutro ma być gemini. Szybciutko Znając wyczucie kurierów akurat będzie chciał przyjechać jak będę na SR.
Stary 2015-11-23, 18:23   #4157
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro ma być gemini. Szybciutko Znając wyczucie kurierów akurat będzie chciał przyjechać jak będę na SR.

Gemini bylo u mnie przed 8 rano
Stary 2015-11-23, 18:24   #4158
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Pomarańczy NIENAWIDZĘ obierać

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Gemini bylo u mnie przed 8 rano
To tak by mogło być
Stary 2015-11-23, 18:27   #4159
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Tak z innej beczki, wiem, że ostatnio pisałyście o bujaczkach-leżaczkach dopiero teraz zaczęłam się doktoryzować. Widziałam, że część dziewczyn chwaliła Tiny Love, ale nie wiem, który model (czy tam jest jeden). Muszę się zdecydować na jakiś leżaczek, mama się upiera, że chce zrobić prezent Wojtusiowi i mu kupić, tylko mam wybrać. A ja jak dziecko we mgle. Wszystkie mi się podobają, wszystkie chciałabym zmacać, przymierzyć, a tu trzeba się na coś zdecydować. Więc co o tym sądzicie http://www.ceneo.pl/35197305#tab=click

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:29   #4160
czarnulax
Zakorzenienie

Ten Tiny Love 3w1 to jest własnie ten
Stary 2015-11-23, 18:31   #4161
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi - z fisherprice sobie chwalą Nie są takie ładne i delikatne jak tiny love co dziewczyny wrzucały ale też fajne

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

ale ten co wrzuciłaś super
Stary 2015-11-23, 18:34   #4162
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Ten Tiny Love 3w1 to jest własnie ten
Cytat:
Malwi - z fisherprice sobie chwalą Nie są takie ładne i delikatne jak tiny love co dziewczyny wrzucały ale też fajne

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

ale ten co wrzuciłaś super
Mama mi powiedziała, że mam budżet 500 zł, więc chyba te 350 zł, to jest tak optymalnie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:35   #4163
iola14
Rozeznanie

Dziewczyny gratuluję wizyt

Cytat:
zazdroszczę wagi moja kruszynka tyle to pewnie przy porodzie osiągnie

Cytat:
Załącznik 6093563
takie to znajome jakieś
Dokładnie
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 18:54   #4164
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Mama mi powiedziała, że mam budżet 500 zł, więc chyba te 350 zł, to jest tak optymalnie
No to bym od razu wzięła matę edukacyjną
Stary 2015-11-23, 18:56   #4165
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Tak z innej beczki, wiem, że ostatnio pisałyście o bujaczkach-leżaczkach dopiero teraz zaczęłam się doktoryzować. Widziałam, że część dziewczyn chwaliła Tiny Love, ale nie wiem, który model (czy tam jest jeden). Muszę się zdecydować na jakiś leżaczek, mama się upiera, że chce zrobić prezent Wojtusiowi i mu kupić, tylko mam wybrać. A ja jak dziecko we mgle. Wszystkie mi się podobają, wszystkie chciałabym zmacać, przymierzyć, a tu trzeba się na coś zdecydować. Więc co o tym sądzicie http://www.ceneo.pl/35197305#tab=click
Lepszego nie znajdziesz

Edytowane przez koktajlowa7
Czas edycji: 2015-11-23 o 18:59
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 19:01   #4166
Dotka90
Zakorzenienie

Ewusia, super że i u Ciebie wszystko okej! Mały już konkretny chłop!

Viki, ja na początku miałam taki strach przed każdą wizytą, bo się bałam, najpierw czy jest zarodek, potem czy serducho, potem jak tam prenatalne itd. Teraz już się troszkę uspokoiłam.
Aczkolwiek ja mam wizyty dość często, bo co miesiąc mam u mojego gina, ale w międzyczasie jeszcze mam w poradni patologii ciąży + jeszcze w klinice mi robią prenatalne/połówkowe/echo serca/USG III trymestru, więc czasem te wizyty są naprawdę często.

Ale odkąd mały się rusza, to jest duuużo spokojniej

Magda
, a oni jak sobie poradzą, szukają innej niani, czy jak?

EDIT: aa widzę już.

I zapewniam Cię, wcale nie ześwirujesz
Ja tak mówiłam: och, co ja będę robić w domu. Ale są takie dni, kiedy nie robię NIC (tzn. no, dla mnie to nic, bo wiem, że niektóre to chociaż tyle by chciały ), bo organizm sam każe zwolnić. Tak jak dzisiaj: wstałam o 7:30 - śniadanie, wstawienie prania, mycie garów, chwila na kompie. Od 11:30 do 13:30 spałam, potem musiałam dojść do siebie, powiesiłam pranie, wyszłam z psem. Przed 16 zaczęłam robić obiad, wrócił TŻ. Wstawiłam kolejne pranie, zaraz powieszę i wypiorę jeszcze TŻtowi ciuchy na squasha. W międzyczasie czytam książkę, oglądam serial.

A i tak dzisiaj to jeden z leniwych dni, bo to długie spanie mnie wyrwało z życia.

Jutro jadę do pracy, popołudniu SR, w środę praca, w czwartek USG w klinice+ konsultacja z genetykiem. No i już jest piątek. To naprawdę tak leci, że szok.

A ja jednak doceniam to, że mogę się położyć kiedy chcę, zdrzemnąć, odpocząć, że nie wstaję o 5, a potem po pracy zakupy, pranie, sprzątanie, gotowanie.

Poza tym zaraz święta, to możesz ogarnąć jakieś ciasto, uszka itp.

Jerzyczka, ooo ja zupy też, przed ciążą rzadko jadłam, a teraz prawie zawsze jest zupa w domu

Koktajlowa, ja nie kupuję teraz laktatora To jednak duży wydatek i wolę kupić po porodzie, jeśli będzie potrzebny. Zwłaszcza, że chcę elektryczny,to nie taki mały wydatek.

Kasia,super że wszystko ok

Czarnula, muszę zamówić te prześcieradła. Do wózka brałaś podkład wodoodporny, czy tylko do łóżeczka?
Muszę TŻta pogonić żeby do siostry zadzwonił, bo nie wiem czy łóżeczko jest 120x60 czy 140x70 i nie mogę zamówić..

Malwi, ja właśnie ten Tiny Love chcę, chyba mama nam kupi, bo pytała wczoraj czy jest coś, co chcemy. Powiedziałam jej, niech powie jaki ma budżet, to jej powiem co może kupić, bo spokojnie i za 50zł się coś znajdzie i za 100, no i najdroższy to właśnie leżaczek.

Mam mandarynki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 19:03   #4167
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
bez sensu trzymać butelki tyle czasu, na dodatek zniszczone
dobrze ze oddaliście

Cytat:

Czyli się jednak obrócił I jaki duży już Ciekawe ile nasza córa ma, bo jesteśmy stażem ciąży podobnie Jutro się przekonamy

Cytat:
Ewusia,ale naprawde jest taki duzy? Mi ta waga Jego sie calkiem normalna wydaje nie ze jakis ogromniasty jest
Duza to zapowiada sie corka mojej kuzynki, bo miala nieskonczony 30tc a juz miala troche ponad 2kg
nie no, jakiś kolos to nie jest, no ale nie mieści się w siatce na ten tydzień (dziś mam 33t6d wg OM - termin na 5 stycznia)
Gin mi powiedział ze na dzień dzisiejszy jest 8 dni większy niż wynika z OM
Cytat:

mnie też sie nie chce zazwyczaj TŻ mi obiera
Cytat:
ja będę mieć od koleżanki właśnie ten
jego plusem jest to ze rozkłada się na płasko więc można go spokojnie używać od samego początku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 19:04   #4168
candyyfloss
Zadomowienie

Ewusia - super, że maluszek się odwrócił. I spory już jest. Ciekawe jak moja mała, a jeszcze tydzień do wizyty.

Malwi - tak, świetny jest ten leżaczek. Zastanawiam się nad nim. Tyle że ja pewnie kupię jakąś używkę.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 19:08   #4169
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka tylko do łóżeczka
Stary 2015-11-23, 19:09   #4170
Dotka90
Zakorzenienie

Dzięki

Jakby co, to na OLX możecie kupić leżaczek za ok. 200zł - zawsze to 150 w kieszeni
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości