![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() Mój też mi anektuje żołądek i płuco nadal. Sapię niczym lokomotywa i w nocy zdarza mi się chrapać. Zwykle się budzę. Dziś drzemałam chrapiąc i podczas drzemki myślałam sobie tak przez sen: "Boshe, normalnie chrapię... ale tak mi się nie chce budzić i przekręcać..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Zakorzenienie
|
A, czyli podobna cena
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mówiła też, że mogę to odczuwać jako ruch dziecka, a to może być 'moje', w sensie, że coś w środku mi tak czasem zrobi ![]() Dzień dobry ![]() Mi rano też Tapatalk nie działał ![]() I przywitał mnie śnieg za oknem ![]() ![]()
![]() |
#4443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://img31.staticclassifieds.com/i...-lubliniec.jpg My też etapami kupujemy jakieś przydatne rzeczy, więc spoko, doskonale rozumiem ![]() ![]() Niektórzy z Was piszą o mieszkaniu z rodzicami, czy teściami. To męczące, ale uwierzcie mi - mega oszczędność którą dzięki temu można czasami zachować, jest tego warta. My tyle kasy wydajemy na wynajem czy dojazdy do rodziców, że aż się człowiek wkurza że ta kasa tak bez sensu ucieka. Tym bardziej że jedni i drudzy rodzice mają duże domy. I co z tego, jak stoją w pół puste bo to daleko. Także ten, wszystko ma swoją cenę niestety. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Kupiłam Bapanthen i zapakowałam do torby szpitalnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
aniqa jaki sliczny widok
![]() Chcialabym zeby na narodizny malego byl snieg... W ogole to snilas mi sie Ty i Sylwuska. Siedzialysmy na blacie u mnie w kuchni ze snuzami przyczepionymi do naszyxh duzych brzuchow... coraz glupsze mam te sny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Współczuję że już się musisz męczyć, ale zanim ja urodzę w tym grudniu, to Wy już będziecie pewnie mamusiami i będziecie tulić swoje szkraby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym oknie i tak mam zawieszone zwykłe rolety całkowicie zaciemniające i to w takim kolorze, że nie widać, że są jak są zwinięte ![]() Co do oszczędności przy mieszkaniu z rodzicami jednymi czy drugimi. Jak już pisałam mieszkając u mojej mamy zaoszczędziliśmy dużo pieniędzy na budowę, ale gdybyśmy mieszkali i teściów to bylibyśmy non stop spłukani... Mąż odkąd zaczął pracę płacił swojej mamie tak jakby 'czynsz' i potrafiła pożyczać od niego pieniądze i nie oddawać, bo za coś sobie zawsze odliczyła i wychodziła na zero... Cytat:
![]() Ja też bym w sumie chciała mieć śnieg za oknem jak Mała się urodzi ![]() ![]()
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Nie, położna mówiła że generalnie dobieramy się pozycję najwygodniejszą, a jak to będzie w praktyce, to nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Fionka, moja dopiero pierwszy raz sie poruszyła, w nocy za to tak dawała ze myślałam ze tz się obudzi.
Kalusia, Ja planuje kupić taki elektryczny bo jednak u mnie jest tak suche powietrze ze jak jest goraco to nie moge oddychać, a co dopiero takie maleństwo. Zgaga znów mnie męczy, u mnie też biało za oknem, zaraz muszę się zbierać i jechać dokupić jeszcze czapeczke i kilka body dla niuni.
#4450 |
Konto usunięte
|
Aniqa
![]() ![]() ![]() Andriuszka to nie zawsze jest oszczędność... My mieszkając z teściową wydajemy 1200 zł miesięcznie na opłaty... Także ten... Mujer a gdzie chcesz zniknąć? Mi się dzisiaj śniło, że miałam wypadek samochodowy. Jechałam najpierw z rodziną, ja prowadziłam, oczywiście z moim wielkim brzuchem, i za szybko weszłam w zakręt. Nic się nie stało wtedy. A za jakąś chwilę przyśnił mi się kolejny wypadek, który już oglądałam jakoś z boku. I spadłam z wiaduktu między kilka samochodów i motocykli i powiedziałam do rodzinki, że teraz to mnie chyba zabiło, zaraz przyjechała policja z księdzem i trzymali mojego synka na rękach i go chrzcili a mnie zamykali w worku... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zadomowienie
|
Fionka ja przed ciąża nie smarowałam, dopiero jak mi je córka zmasakrowała. A i tak ponoć najlepsze na zmasakrowane sutki jest smarowanie własny mlekiem.
Mujer wydaje mi sie ze uznanie ojcostwa powinno wystarczyć. W końcu wraz z tym uznaniem nabył prawa rodzicielskie do dziecka. Ale chyba nie będzie mógł decydować o Tobie. Tutaj pewnie mógłby pomóc jakiś dokument, ale to najlepiej spytać chyba w szpitalu. Andriuszka moka teściowa narzeka ze wielki dom a żadne z rodzeństwa nie chce tam mieszkać. Ale co się dziwić jak każde z rodzeństwa ułożyło sobie życie w Krakowie. Pomijam ze współżycie w jednym domu z moją teściowa do łatwych nie należy. Sprawdziłam przez rok po ślubie. U mnie też biało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Adka a tak w sumie skąd Ty miesiąc przed porodem masz wiedzieć jak Ci będzie najwygodniej w jego trakcie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() ADKA snilas mi się dzisiaj ![]() ![]()
#4453 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53572505]Aniqa
![]() ![]() ![]() Andriuszka to nie zawsze jest oszczędność... My mieszkając z teściową wydajemy 1200 zł miesięcznie na opłaty... Także ten... Mujer a gdzie chcesz zniknąć? Mi się dzisiaj śniło, że miałam wypadek samochodowy. Jechałam najpierw z rodziną, ja prowadziłam, oczywiście z moim wielkim brzuchem, i za szybko weszłam w zakręt. Nic się nie stało wtedy. A za jakąś chwilę przyśnił mi się kolejny wypadek, który już oglądałam jakoś z boku. I spadłam z wiaduktu między kilka samochodów i motocykli i powiedziałam do rodzinki, że teraz to mnie chyba zabiło, zaraz przyjechała policja z księdzem i trzymali mojego synka na rękach i go chrzcili a mnie zamykali w worku... ![]() ![]() Ja muszę poprosić męża żeby dziś już opony zmienił, bo jak ja się z domu ruszę jak będzie trzeba... Tym bardziej, że za tydzień jadę sama na wizytę, a jak pogoda będzie to nie wiem... O matko! Co za sen... Ja na szczęście takich przykrych nie mam ostatnio... ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4454 |
Wtajemniczenie
|
ANI_QA widać że tak mu się spieszy jak i starszemu bratu :p
#4455 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co za babsztyle, a lata to to co niedzielę do kościoła i pcha się do pierwszych ławek takie święte, a na co dzień w życiu takie traktowanie innych. Echh taki świat, współczuję Ci doświadczeń, mam nadzieję że karma do babsztyli wróci! ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=_J3E-XK-4j0 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zadomowienie
|
Witam się we wtorek. Jak wszystko to wszystko. Okazało się że pasowałoby odstawić samochód do warsztatu, bo coś się zaczyna psuć.
![]() Andriuszka Ty pytalas o te skurcze. One mnie nie bola, to jest takie silne ściskanie macicy idące od góry do dołu i przy tym mi ściska płuca i pęcherz. I tak trzyma około minuty i puszcza. Dwa skurcze miałam takie że przy okazji bolalo podbrzusze, ale lekko. U nas też śnieg.
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniqa jaka piękna zima u ciebie ![]() Andriuszka mieszkanie z rodzicami to oszczędność, ale dla mnie to może być wyjście na chwilkę, nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami czy teściami. Z teściową mieszkałam 3 miesiące pamiętam - wystarczyło
![]() |
#4459 |
Wtajemniczenie
|
Oby kochana oby bo wczoraj to już sobie pomyślałam że na porodowke trzeba jechać a ja nawet gaci z siateczki nie mam ani koszuli do porodu
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- A tak nie do tematu to mąż mi powiedział że w przedszkolu panuje rozyczka i ospa, w grupie Julka dzisiaj było 5 osób (na 27) a mój mąż nie chorował ![]()
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sie wskazuje/ potwierdza osobę przy przyjęciu
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
gryzelda za tyle ile wy placicie to u nas w miesice mozna by bylo lekka reka trzypokojowe mieszkanie wynajac i oplacic....
My mieszkamy z tesciami i jakos sie przemorduje, bo tyle co na rachunki sie dokladamy. No i oddzielna kuchnia i lazienka nas ratuja. Zaweze to 5-6stow ktore by szlo za najm mozna odlozyc. Jak tz bedzie mial delegacje to na.pewno tu nie bede przez 4 tyg sama mieszkac z tesciami. Wspolczuje snu :/ Ja musze ten plan porodu uzupelnic. Bo dostalam jak ostatnio w szpitalu lezalam i terqz tak lezy w dokumentach. Nie wiem czy to beda respektowac no ale niech bedzie ze mam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Julek chorował? I najważniejsze czy Ty chorowałaś?
![]() |
#4463 |
Rozeznanie
|
Wczoraj poszalalyscie z postami i nie dałam rady nadrobić. Ale.wczoraj się zrelaksowalam. W pracy robiona była.gala i wstępnie nie wybieralam.się ale potem pomyślałam że kiedy spotkam.się z koleżankami? I tak oto ogarnelam się i poszłam Niny nic wielkiego a jednak...... Mózg mi odpocząl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Ale prawnie jakiś dokument jest chyba. Muszę sprawdzić hm...
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53572505]Aniqa ![]() ![]() ![]() Andriuszka to nie zawsze jest oszczędność... My mieszkając z teściową wydajemy 1200 zł miesięcznie na opłaty... Także ten... Mujer a gdzie chcesz zniknąć? Mi się dzisiaj śniło, że miałam wypadek samochodowy. Jechałam najpierw z rodziną, ja prowadziłam, oczywiście z moim wielkim brzuchem, i za szybko weszłam w zakręt. Nic się nie stało wtedy. A za jakąś chwilę przyśnił mi się kolejny wypadek, który już oglądałam jakoś z boku. I spadłam z wiaduktu między kilka samochodów i motocykli i powiedziałam do rodzinki, że teraz to mnie chyba zabiło, zaraz przyjechała policja z księdzem i trzymali mojego synka na rękach i go chrzcili a mnie zamykali w worku... ![]() Będzie dużo roboty ![]() My tez mieszkamy z moją madre piętro niżej. Niby piętro niżej, ale nie jest super swobodnie. Wiem, że dla TŻ to nie jest zbyt fajne, ale trochę poszłam na łatwiznę, bo gdy okazało się, że jestem w ciąży, to czułam, że szukanie przyzwoitego mieszkania na gwałt mnie przerasta. To w którym TŻ akurat mieszkał było niestety, dla małego dziecka koszmarne. Znacz, mieszkamy w domu, który w zasadzie to jest mój, ale moja madre też w nim mieszka (no wszak jej nie wyprowadzę ![]() Ostatecznie myślę, że jednak to lepsza opcja, bo kasa nam ostatnio nie spływa. Cholera, zrobiłam sobie megaomlet i wyjątkowo wyszedł taki dobry... Ze zaraz wpierniczę drugi megaomlet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
LOBO jaki wstrętny babsztyl Ci sie trafił :/ no tempo wczoraj to miałyśmy tu zabójcze
![]() FIONKA ja pamiętam jak Mała wcześniej miała takie trzesawki, ale teraz już jakiś czas tego nie czułam. ANI_ QA ale fajny widok, super ta fotka wyszła ![]() CZUBASEK haha zaplulam telefon, fajny sen miałaś ![]() ![]() Hej ![]() A u mnie też troszkę śniegu za oknem na samochodach ![]() a ja chyba nieswiadomie wyczulam, że tapatalk nie działa, bo o 9 dopiero wstałam ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-11-24 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
mujer z tego co wiem to przy przyjeciu podpisujesz papierek komu moga byc przekazywane infoemacje o Twoim stanie zdrowia itp
Ale nie wiem jak jest z decydowaniem itp |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Bosh, czekam na to ktg. Masakra. Przede mną dwie osoby. Gorąco mi, remontują piętro. Śmierdzi farba i co chwila cos wiercą i jeszcze niektórym powinno sie dezodorant sprezentowac
![]() |
#4468 |
Zadomowienie
|
Witam sie u mnie dzisiaj tez zima za oknem a jednak w zimie rodzic bede ;-)
qrcze nie wiem co sie dzieje ale juz drugi wieczor z rzedu myslalam ze to juz...nie wiem co sie dzieje ale do 1 w nocy brzuch mi twardnial co chwile w dodatku czulam takie mega klucie/ciagniecie w spojeniu i to bolesne bylo w dodatku mala tak w brzuchu wywijala ze doslownie wszystko mnie bolalo a rano wstaje jakby nigdy nic Mam teraz schize ze nie poznam jak mi sie faktycznie skurcze zaczna:/ A oczywiscie moj TZ nie wiem czemu ale caly czas tylko o tym ze mnie do szpitala odwiezie i ze dzisiaj jak tak bedzie to mnie zawiezie nosz kurde caly czas mu mowie ze mam schize przed szpitalem i nawet te dwa dni to bedzie koszmar po porodzie wytrzymac a on by wolal zebym ja sobie w szpitalu lezala i czekala na porod :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Czubasek plukanie wodą z solą
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.