|
|
#1591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
Chce mi się bigosu - kitram bigos, zazwyczaj wieczorami/nocą, dziś zachciało mi się klusek na parze - kupiłam i się zrobiły szybko. Pomysły szybkich dań: - risotto z grzybami/ pieczarkami/ warzywami/mięskiem. - makarony z sosem pomidorowym - oliwa, czosnek duużo, cebula, pomidory świeże plus puszkowe plus pulpa, włoska przyprawa, koniecznie trochę masła! - przesmażyć poddusić zmiksować - wymieszać z makaroncem (dowolne kształty) posypać parmezanem całość max 20 min jesssu idę se ugryć parmezia - makarony z sosami gotowymi - bleeeeh, ale ludzie robio -makarony z masłem, twarogiem i cukrem - ja nienawidzę ale pomysł jest -ziemniaki, jajka sadzone, kalafior - jako i Katt potwierdza (chyba moje ulubione) - kasza gryczana - koniecznie prażona nie w woreczkach, potem przesmażona z boczkiem i na to jajka sadzone ![]() - kasza gryczana z gotowymi grzybami w słoiku z Lidla (te przesmażone, nie marynowane of kors, chyba, że ktoś ma domowe) - krewetki, owoce morza z makaronami w oliwie z czosnkiem - ziemniaki i warzywa z pary z rybą - ryba smażona/pieczona - osoś, morszczuk, co kto lubi - szpinak już był - ja lubię breję z czerwonej soczewicy z cebulą, czosnkiem, oliwą peperoncino i wędzoną papryką w proszku Świetnie zapycha-tosty z sandwichera z nadzieniem - pseudo-azjatyckie dania z mrożonych mieszanek z makaronami poszerzę listę jak mi się przypomni coś Ogólnie na najszybciej rządzą jajca, ziemniory, kasze, makarony, ryby - jako baza. Cytat:
Chyba czas zbadać płucka, jakąś spirometrię czy so? Mam wrażenie, żę mi się nie napełniają powietrzem? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-24 o 22:33 |
||||
|
|
|
#1592 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie seriali - widział ktoś Fortitude?
Edit: No jednak kiepski ![]() Edit 2: Tzn jak dla kogo Jak ktoś lubi skręcać w surrealia, paranormalne klimaciki to może i ok, ale ja nie zdzierżam Edit 3: Historyjka oraz klimacik może i jest ciekawostką, ale litoooooości te dialogi dla 2latków No miazga. Droga przez mękę, bo jednak ciekawość sprawia, że jeszcze brnę ![]() Edit 4: Dialogi dalej dla dzieci, ale przynajmniej robi się frikowato, a to już jest jakiś urok. Staram się znaleźć jakieś wartości, gdyby ktoś chciał jednak obejrzeć. Zdecydowanie mroczność zmarzliny, wyizolowanie, sztuczne swiatło, muuuuuzyka! skandynawski chłód, także mentalny i emocjonalny, surowość wszytskiego - ubioru, domów, mebli, krajobrazu, "dziwne" postacie oraz dadaaaam główny smaczek - Stanley Tucci ![]() Ja rozumiem, że to jest serial symbol, metafora, studium człowieczeństwa na przykładzie, ale niektóre momenty są tak groteskowe że nie mogę. Patrzę chyba tylko dlatego, że jest w tym serialu wszystko czego nienawidzę i się boję. (od krajobrazu po naturę człowieka) Tak dobrze jest z bezpiecznej odległości spojrzeć na te rzeczy. Z każdym odcinkiem, każdym kadrem, się wzdrygam na ten lód, śnieg, pustkę i myślę sobie, jak dobrze, że tego nie mam. Wszystko tam jest okropne. Celowo of kors.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-27 o 00:42 |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
|
|
#1595 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
Potwierdzam - u mnie dodatkowo ryba z ziołami i cytrynką we folii zapiekana plus dużo surówki każdego rodzaju (choć kapkisz z marchewką i oliwą rządzi) zawsze szybciorek ![]() Jesli chodzi o owoce morza to plecam krewetki z miodem i czochem z patelni plus coś do tego (makaron, ryż, kasza) albo ośmiornica gotowana we winie z czochem - ok 40 min. i do tego np fryty
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do wszystkiego pcham garściami natkę pietruszki, no może do 99% ![]() Co do jedzeń szybkich, nie ma nic lepszego na świecie niż przegrzebki Chyba słusznie takie drogie Aż żałuję, że poznałam ten smak No i mamy pełnię A jutro hospital z dziadkiem część xxxOdpaliłam seriala, żeby się zmęczyć, murszę też sobie nawypożyczać książek. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-24 o 23:58 |
|
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobranocki Wam
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-25 o 00:04 |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Przegrzebki ostatnio kupiłam i usmażyłam na szybciora z pietruszką i czochem ![]() Borze liściasty co to za dobre żarcie
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1602 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Ide do Biedry szukać
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#1606 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
. nie pamietasz moich barowych rozkminek gimnazjalnyhc?Cytat:
no własnie! sie zastanawialam ostatnio co z twoim biznesem! bo przeciez w ciazy moglas sobie spokojnie dłubac a potem przy malym didu tez..ale cos ci opadł zapał chyba? Cytat:
otósz to ![]() mnie autentycznie otrzexwilo jak przeczytalam ze na łozy smierci na pewno nie bedziemy załoweac ze za mało pracowalismy tylko czego innego ![]() z tym ze ja sie juz przekwalifikowalam własciwie ![]() tylko w tym fachu potrzeba super marketingu a ja sie na tym mało znam , a stara juz jestem wiec nie mam 5 czy wecej lat na powolny rozwój, musi byz teraz zaraz natentychmiast
|
|
|
#1607 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Czy Wy musicie z samego rana pisać o takich pysznościach?! Nie majom litosci nic a nic
![]() Katty, mogłabyś rozwinąć temat tej ośmiornicy? Rozmrażać/ wrzucać zamrożone, jakie wino, tylko czosnek czy co inszego? Szczegóły poproszę
|
#1608 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. opadł zapał bo ja bym chciała robić coś na poziomie a nie sklejać chintkie elementy. Niestety na poziomie nie umiem więc darowałam sobie fuszerkę. Może jak kiedyś będę miała za dużo czasu to pójdę na kurs lutowania... tylko po każdym lutowaniu bolała mnie głowa. 3. nom ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A ja poproszę o rozwinięcie tematu przegrzebków, to się ładuje na patelnię i jusz? Jak smakują? Nigdy nie jadłam. |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do kategorii szybkich dań jeszcze dorzucę wszelakie zupy, bo zwykle wrzucam wszystko do gara i za 10-15 minut jest gotowe, a zimą fajnie rozgrzewają ![]() Małży, kalmarów itp nie lubię, mało wykwintna jestem ![]() Co najwyżej krewetki Kozackie Gwiezdne Wojny http://demotywatory.pl/4581614/Dawno...ego-kontynentu
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-11-25 o 12:37 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pasuje Ci Cytat:
ja uwielbiam TŻ też więc problemu nie ma na szczęście ) Miał być "gulasz" paprykowy (mięso dowolne, puszka pomidorów, duuużo papryki wszystko razem uduszone i przyprawione na ostro, do tego kasza) , ale nie mam pomidorów w puszce a nie chce mi sie iść do sklepu ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1611 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=H9kaoYzHKLI tylko zamiast wody / rosołu dodaję czerwone wino z kartonika)Miłego smacznego dnia Baru
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2015-11-25 o 11:19 |
|
|
|
|
#1612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Mam przeniesiona do sali dwuosobowej z łazienką i telewizorem. I chyba za miesiąc wyjdzie "Ostatnio nas odwiedziłeś Dzisiaj o 05:34" Ktoś jadł z mojej miseczki? Wyjątkowo o tej godzinie dzisiaj spałam ![]() Co do czapki, to Chińczyka w okolicy nie mam, był Wietnamczyk, ale się zwinął, z sieciówkowych żadna nie weszła mi na głowę z wyjątkiem komina Przeprosiłam się ze swoją starą czapką a w Realu kupiłam czapkę polarową do biegania za 2 zł ![]() Nie inaczej skoro wcześniej nigdy 6 godzin nie wytrzymała a latem jak teściłam, to zniknęła zanim do domu wróciłam z D ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Przywieźli moją torebkę
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na ziemniaki najlepszy wittchen
|
|
|
|
|
#1615 | |||||||
|
Panaroja
|
snad gluta w krtani
![]() Cytat:
![]() 2.mój się cieszy jak coś sobie kupię, ale robię to baaardzo rzadko , może dlatego sie cieszy ![]() 3. Cytat:
![]() ![]() :rot fl: srobiłaś mi dzień ja wiem że to naprawdę i dlatego straszne nie śmieszne , ale przekroczyło już granice dopuszczalnej straszności i dlatego Cytat:
![]() 2.taktaktak ?3. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2.kotha ![]() 3.poka ![]() 4.ten tryb reformulacji daje nadzieję ![]() 5. Cytat:
![]() wyciągnęłam wczoraj z zamrażarki wędzoną boczkosłoninę gdyby nie ostatnie resztki przytomności umysłu i rozsądku , wpierniczyłabym cały kawałek wielkości prawie dłoni przegrzebków nie jadłam , ale ogólnie morskie żyjątka nie kusza mnie zbytnio , znaczy jak dadzą gotowe to zjem , ale żeby osobiście się trudzić to niekoniecznie znaczy w ogóle oszyfiście nie wliczam w żyjątka rybów .Wczoraj znowu ładowałam dynię do słoików , ciekawe czy tym razem wytrzyma
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#1616 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1617 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 |
|
Panaroja
|
liści już nie miała
![]() prawda że boskie ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1619 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ale mnie dzisiaj "przygoda" spotkała ... pojechałam do stomatologa na umówiona wizytę, miałam czarna krótka puchówkę, w kieszeni klucze od chałpy, ale po drodze dałam klucze męzowi, bo se myslę, a jak mi kurtkę u stoma ktos swiśnie, to co
wiem, głupie myslenie, ale tak mi jakos na mysl przyszło W kazdym, to razie, jak juz zlazłam z fotela i i chce po kurtkę siegnac patrze...nie ma mojej kurtki!!! Na szczescie Pani na recepcji szybko ustaliła, kto wychodził niedawno i zlokalizowała osobę która dokonała zamiany kurtek Pani przyjechała oddać moja, wzieła swoją a ja sie jej pytam, czy nie widziała roznicy wkładajac moja, skoro moja miala przy kapturze futerko, a jej nie maila kaptura tylko sam kolnierz duzy? Na to ona głupią mine zrobiła ino ![]() Jaki z tego wniosek? Istnieje siódmy zmysł a morał taki, ze w kieszeniach kurtki zostawiamy co najwyzej chusteczkę
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-11-25 o 15:21 |
|
|
|
#1620 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
duch proroczy Cię natchł był na szczęście mam w kieszeniach wyłącznie chusteczki -obsmarkane najczęściej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

, ale co macie/robicie jutro na obiad?
Najlepiej coś szybkiego i coś co mi się jeszcze nie znudziło
Nie zawsze mam czas, żeby jakieś dłuższe danie gotować (np. w środy).
całość max 20 min jesssu idę se ugryć parmezia
Chyba czas zbadać płucka, jakąś spirometrię czy so? Mam wrażenie, żę mi się nie napełniają powietrzem?

No miazga. Droga przez mękę, bo jednak ciekawość sprawia, że jeszcze brnę
A jutro hospital z dziadkiem część xxx

Ktoś jadł z mojej miseczki?