|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Cytat:
Cytat:
Słoneczko gratuluję wymarzonej córeczki ![]() No i juz nie pamiętam co tam jeszcze miałam napisać |
||
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie rano, w nocy troszke wypoczelam brzuch odpuscil, nie jest juz twardy ale pobolewa w dole, no i to cholerne krocze..boli. wizyte mam na 14. Trzymajcie kciuki.
Nadia widze ze u ciebie tez ten sam system i podzial obowiazkow przy malowaniu Kusicie non stop tymi pierogami..chyba bede musiala sie w koncu odwazyc i zrobic. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3843 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ruchów, moja Królewna też spokojniejsze ma dni, kiedy tylko czuję ją pod ręką. To pewnie wina tego jak się obrócą maluchy. Najważniejsze, że kopie w ogóle Zresztą wiadomo, dzieciaczki reaguja na humor rodziców i mogą różnie to okazywać, jedne będą szalały a inne będą spokojne Cytat:
Ale koniec końców on śpi a ja leżę koło niego, bo zawsze to lepsze niż siedzenie samejCytat:
![]() Cytat:
![]() moja też ostatnio gin kopnęła Lekarka mi brzuch macała, bo się skarżyłam na twardnienia i wtedy jak nie dostała z kopa aż się zaśmiała i mówi do Małej "no cześć, cześć"![]() Cytat:
Cytat:
Wiem co przeżyłaś, bo na początku ciąży też mąż mój miał wypadek. Nie samochodowy co prawda, ale jak odebrałam telefon to nogi mi się ugięły i z duszą na ramieniu do szpitala na drugi koniec miasta jechałam, a potem na operację
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ciężko się tu do was wbić normalnie zwłaszcza gdy człowiek nie ma czasu siedzieć z wami dłużej. U nas ogólnie ok, dzisiaj młody zafundował nam pobudkę o 5-tej. No cóż czasami i tak bywa, przynajmniej noce lepiej przesypia, szkoda tylko że z nami w łóżku. Co go nauczę spać samemu to się zaraz coś dzieje, albo choroba albo zęby idą i znowu ląduje u nas i za każdym razem ciężej go znowu oduczyć Pochwalę się wam że kupiliśmy wczoraj wózek ![]() http://www.toysrus.de/product/index....ductId=6529931 Dziewczyny czy wy czujecie już wasze maluchy na całej powierzchni brzucha? Bo ja czuję małego ciągle bardzo nisko, rusza się mocno ale tak jakby cały czas siedział na dole, w ogóle mam bardzo nisko brzuch, niby nic się poważnego nie dzieje ale jakoś zaczynam się trochę tym niepokoić.
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry wszystkim
udało mi się wstać 7.30 jak sobie zaplanowałam.Dzisiaj dla odmiany ja mam twardy brzuch i wzięłam rano No-spę max. Ale myślę, że przejdzie. Nadia to z odkładaniem do łóżeczka to taki jest plan żeby nie leżało z Nami. Na początku będzie w koszu mojżesza i będę go nosiła jak mi będzie wygodnie ale wolałabym go przenieść szybko do jego pokoju. No zobaczymy jak wyjdzie w praniu. To moje pierwsze dziecko. Mira kciuki za wizytę ![]() U mnie skończone 24 tygodnie, dzidek jest wielkości kolby kukurydzy ![]() Anteria fajny wózek ja też małą czuję nisko ale na ostatnim USG leżała grzbietem do góry i rękami i nogami do dołu to pewnie dlatego.
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-25 o 08:19 |
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
ANTERIA, ja małą czuje praktycznie tylko na dole. Jest cały czas ulozona miednicowo. Chyba jej tak wygodnie, skoro nawet nie próbuje innych pozycji.
![]() Tak w ogóle, to dzień dobry Zaraz trzeba lecieć do lumpka. i w końcu pada śnieg!
|
|
#3847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte![]() A pierogi odważ się, zrobisz raz to już bedziesz robila, bo to naprawde prosta sprawa ![]() Cytat:
za wózek ![]() Ja czuję różnie Małą, czasem tylk owłaśnie na dole albo gdzieś z boku, a czasem to jak się rozszaleje to po całym brzuchu jednocześnie To chyba zależy jak się ułoży w danej chwiliDzień dobry ![]() Zaczynamy dziś z Królewną 26 tydzień
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
Anteria ja też mam nisko brzuch ale wszystko jest ok, więc widocznie taka nasza uroda
![]() Mira cieszę się, że już lepiej Nieznajoma ta podstawowa morfologia to koszt kilku złotych, nie pamiętam ile u mnie ale ok 5-7 zł.
|
#3849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Około miesiąca bo miałam nacinanie krocza i prędzej się bałam mąż też się bał, że mnie zaboli, czułam się jakby to był nasz drugi pierwszy raz Cytat:
za wózeczek(nie widziałam u nas takich), my mamy już odłożoną kaskę na wózek ale poczekamy jeszcze bo może jakaś zniżka się trafi po drodze![]() Ja też czuję małą już na całej powierzchni
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-11-25 o 08:28 |
|||
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis zaczelam dzien pechowo.. musialam wstac o 4 zeby o 5 wyjechac z mezem. On jechal na badania do szpitala MSW a ja pojechalam na posiew moczu i krew itp - tak mi krem pobrala ze mam siniaka jak szlag i tak dlugo mi krew leciala :/ nie za fajne.
A jak wsiadlam do auta to oparzylam sie goraca herbata cale usta i szyje i polecialo.. Masakra |
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Anteria ja czuję synka też na dole ciągle. Widocznie podatny na grawitację
Nieznajoma my czekaliśmy długo z seksem po porodzie. Zupełnie nie miałam ochoty i dopiero po 3 miesiącach coś ruszyło. Pierwszy seks to była masakra jakaś
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja też czuje malucha nisko tzn. Jeszcze pod pępkiem. Dziś pierwszy raz złapał mnie skurcz nogi, na szczęście szybko puścił. Wynika z tego, że oprócz hgb mam niedobór magnezu. Muszę coś z tym zrobić ;-) Dziś będzie leniwy dzień. Muszę tylko coś zrobić na obiad. Wieczorem idę do szkoły rodzenia. Temat będzie dotyczyć szczepień dzieci. |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj też śnieg.
Dzisiaj mój mąż ma urodziny więc muszę coś wymyśleć
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dzisiaj regularne skurcze.. Nogi prawej.. co jakiś czas mi ja spina i puszcza.. Budzilam sie w nocy zjadłam magnez ale widzę ze nie wiele pomogl, zaraz poczytam internety bo nie mam pojecia od czego to, mama mówi ze to ucisk na jakiś nerw hmm
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekałam od wczoraj na kuriera. Cały dzień byłam w domu. Dzisiaj dostałam smsa, że paczka jest awizowana i do odbioru w punkcie. Jak prześledziłam drogę paczki to wieczorem trafiła na pocztę. Nikt się nie pofatygował do domu. Muszę dzisiaj iść na pocztę. Tylko jestem już zdenerwowana. Nie po to zamawiam kuriera z poczty, żeby iść po paczkę.
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to chyba trochę problemy trawienne ale dzisiaj leżę plackiem. Albo figle migle myślałam, że z tym nawoływaniem się na drzemkę to o to chodziło Mąż powiedział wczoraj, że wystarczy jak na urodziny mu dam buzi interes życia ![]() Obiad z głowy bo wczoraj lecza narobiłam jak dla armii
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
ja znów u teściów jestem.. zaczynam mieć powoli tego dość takie jeżdżenie między jednymi rodzicami a drugimi jest denerwujące chciałabym już być na swoim ale na razie fundusze nie pozwalają na to.. tak jak wspominałam remontujemy u moich rodziców taki mały pokoik to będzie kuchnia dla nas pokój ma wymiary 2mx3m (chyba) już meble mamy ale dużo rzeczy jeszcze trzeba zrobić i do świąt chyba się nie wyrobimy![]() Ja ostatnim czasem mam problem z zasypianiem ale o dziwo tylko jak jestem u teściów u siebie w domu bez problemu zasypiam nawet nie wstaję siku a tutaj to nie dość że co chwilę muszę wstawać do łazienki to jeszcze sobie pozycji znaleźć nie umiem raz za ciepło raz za zimno albo plecy bolą no mówię wam masakra nie wiem co się dzieje.. od paru dni boli mnie też jakby pod sercem nie wiem co to może być.. ![]() 9 grudnia mam wizytę i usg i musze przed tym zrobić badanie na tą krzywą cukrową myślicie że tydzień wcześniej wystarczy?? ile kosztuje takie badanie bo mam skierowanie ale dostałam od prywatnego lekarza i pewnie będę musiała coś płacić Edytowane przez Gosiaczek2507 Czas edycji: 2015-11-25 o 09:31 |
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
Aplikacja Moja Ciąża pokazuje mi, że rodzę za 99 dni
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to już z górki
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
jest znizka na whisbeara ale sie nie wysilili za bardzo 15 procent ;/ czekam dalej moze gdzies sie trafi wieksza znizka
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- moja aplikacja lol dzis pokazala 105 dni do porodu i 26 tydzien
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
gratuluję udanych wizyt ![]() Fasolka wszystkiego dobrego dla męża ![]() idę uprzątnąć to pobojowisko...
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jak liczysz? Bo mi pokazało dziś też 26 tydzień, ale dni mi pokazuje różnie 105 i 104 i nie wiem które liczenie jest prawidlowe teraz
![]() Teraz doszłam do wniosku, że tam gdzie 104 to nie liczy 09.03. już tylko to jest dzien 0. Więc zostaję przy tym liczeniu chyba
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-25 o 10:11 |
|
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę Wam, że niektóre z Was mają już wybrane wózki
![]() Ja przy oglądaniu wózków na różnych stronach internetowych i w sklepach niecierpliwię się. Dla mnie jest za duży wybór. Nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie. Na pewno musi być lekki, stabilny i 3w1. U nas decyzję o wyborze wózka podejmie mąż. Sam zrobi rozeznanie ja pojadę do sklepu tylko dla towarzystwa.
|
|
|
|
#3867 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę mieć wszystko z jednego zestawu i musi być ze sobą kompatybilne tzn.te same zatrzaski, żeby można było bez problemu się przepinać. Poza tym fotelik-nosidełko do samochodu musimy mieć.
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczescie mam wybrane 2 a ostateczna decyzja nalezy do męza, niech tez cos z tego ma ![]() No i u nas też koniecznie 3w1
|
|
#3869 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
morfologia to koszt jakieś max 10 zł, a co do figli, to sporo nam zajęło... zresztą teraz też mamy przerwy przez różne wydarzenia, także nie jest tak wesoło jakbym chciała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też raczej dołem czuję swojego malucha. Najlepiej, że on jakoś tak zjechał do lewej strony i mi tak wypycha brzuch, dziwne uczucie... Cytat:
Cytat:
jak wiesz znam ten ból... podobno właśnie w ciąży te naczynia dodatkowo bardziej kruche... oby reszta dnia upłynęła lepiej!Cytat:
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Coś słabo z Waszym tempem pisania ale to dobrze
. Wczoraj wywieźliśmy już sporą część rzeczy
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-11-25 o 10:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

I zawsze ten sam wstep: Kochanie tylko sie nie denerwuj..

Ale koniec końców on śpi a ja leżę koło niego, bo zawsze to lepsze niż siedzenie samej
Mała nareszcie pokazała dokładnie pipuchnę skakała machała rączkami aż w końcu sobie ziewnęła 

To moje pierwsze dziecko. 

.