|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
moniaaa podziwiam Cie.. ja to się zmuszam zeby chodzic dodatkowo do pracy.. dzis snieg zimno ciemno a tu budzik.. eh ale trzeba zarobic na ten wózek i wyprawkę
sama z nieba nie spadnie
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też szkoda tej dziewczyny bo wiem co musi teraz czuć ale z drugiej strony wątpię, że ktoś celowo zrobił jej tą przykrość i położył z ciężarną.. możliwe, że nie było innego miejsca.. szpital to nie hotel, tam są różne przypadki, choroby i mało miejsc..
|
#4353 |
|
przyczajony tygrys
|
Normalnie cjcialabum ja wyprzytulac
. Takie to zycie niesprawiedliwe
|
#4354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na prawdę powinna być chociaż jedna sala wydzielona dla takich kobiet bo leżenie z ciężarną której robią ktg i wszystko słychać musi być bardzo przykre ![]() Cytat:
![]() Grunt, że już bliżej niż dalej :P
|
|
|
#4356 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() Cytat:
u mnie zapiekanka z tuńczykiem (wreszcie mam siłę zrobić obiad!)Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakie szczęście, że ja byłam sama na sali. Chyba bym się zaryczała na śmierć gdybym była z ciężarną ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- dokładnie tak jest! lekarze wręcz pocieszają takie kobiety, zwłaszcza jeśli była to pierwsza ciąża, że jest dobrze, bo udało się zajść, a tyle osób z tym ma problem... możesz nieznajoma przytoczyć mój przykład, w 4 miesiące po łyżeczkowaniu zaszłam w ciążę i teraz na pewno wszystko będzie dobrze!
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
20151125_091446.jpg 23tc
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
My już z synkiem zjedliśmy je, dzisiaj z 1,5 porcji
![]() Dostałam telefon z pracy żeby przyjechać po paczkę od Mikołaja dla synka. Tż mi zabrał auto i dopiero jutro podjade bo moje się dalej nie zamyka:-( A na polu biało, już bałwana byliśmy lepić
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Zazdroszczę dziewczynom które maja bebetto! Wczoraj idąc do przychodni mijała mnie Pani z Hollandem, szary, z białym stelażem..
![]() Był piękny, malutki, cudowny, taki ahhh Ja juz po rozmowie z bratowa. Niestety tylko fotelik mają z maxi cosi - całkiem fajny, ale wózek.. Nie chce wyjść na rozkapryszona, że ktoś mi coś pożycza a ja wybrzydzam, ale wózek mi się nie podoba. Jest kanciasty, kwadratowy, wygląda na mega ciężki (i niestety jest) i ogólnie to nie mój typ. Tż oczywiście powiedział, że jestem niewdzięczna. Ale ja o tym myślę bardziej racjonalnie i przyszłosciowo - po pierwsze - wózek, czy swój czy bratowej, będę musiała wnosić do góry. Bo pożyczonego nie zostawię na klatce schodowej, bo ukradna albo zniszczą, a swój, za xxx zł będę dbała i tez nie zostawię. Mieszkamy na 3 piętrze. Po drugie, wózek będzie pozyczony a nie 'dany' bo oni planują jeszcze dziecko. My kiedyś też. I co, za kilka lat będą potrzebować wózek, oddamy. A jeśli nam się w podobnym czasie trafi dziecko? To i tak trzeba będzie kupić. Tż nie zgadza się na kupno wózka, bo to wydatek ok. 1500zl. Może jak go zobaczy, to się zakocha tak jak ja. A on chyba nie rozumie, że ten wózek w większości prowadzić, wnosić będę ja, i to ja się będę z ta ciężka krowa użerać. Ajaj jak żyć :-D
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do marca mamy jeszcze sporo czasu. Przekonasz go, że dla drugiego dziecka to już na pewno będziecie musieli kupić wózek, a dla jednego dziecka się nie opłaca. Dodam tylko, że bebetto są dość ciężkie my mamy już odłożoną kaskę ale na razie nie chcę żeby zajmował miejsce i się kurzył
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-11-27 o 11:16 |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Emma
ciuszki nie wyprane zrobie to na koniec stycznia pocz lutego zeby bylo na swiezo bo ja niby rozpakowuje sie 1 marca dzis i ja chyba polece z nalesnikami jakos pomyslow mi brak. Jutro ambitniej łazanki z kapustka i pieczarkami i planuje sałatke warzywna taka zwyczajna. |
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że też bebetto do najlżejszych nie należy, ale tamten to już waga ciężka, no i wizualnie..
może temat o wózkach zaczęłam w złym momencie, kiedy czeka nas naprawa auta, remont itd, kiedy te wydatki są 'na wierzchu'. Poczekam, i temat wróci :-D Wiedziałam, że Wy mnie zrozumiecie haha :-P Na prawdę, dziewczyny, ten wózek na żywi jest cudowny! A i dla kolejnego dziecka przecież też będzie.
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze jest cudny, jestem mega szczesliwa ze go kupilam
ale dla mnie jest ciezki.. zdecydowanie ciezki.Ja mysle ze namowisz go jak jak emma mowi, jeszcze jest czas
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po kilkudniowej nieobecności. Czytałam, ale nie miałam czasu pisać, bo ciężki tydzień za nami.
We wtorek byłam z synkiem w poradni psychologiczno-pedagogicznej na diagnozie. I niestety potwierdzili nam zaburzenia SI. Z plusów pani psycholog powiedziała, że jak na tak rozległy obszar zaburzeń, to synek i tak bardzo ładnie się rozwija, bo coś mówi, bezbłędnie nazywa kolory i powtarza słowa. Niestety żeby mógł podjąć terapię potrzebujemy orzeczenia o specjalnym kształceniu. A takie wydaje tylko komisja orzekajaca po badaniach neurologicznych i psychiatrycznych. Brrr. W środę nasz Miniś miał pasowanie na przedszkolaka. A dzisiaj rano podszedł do mnie, pokazał na brzuszek i powiedział,, cześć dzidziusiu " ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Jest
dzwonil kurier po 16 lezaczek tiny love 3w1 bedzie u nas
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga czy mowisz o autyzmie? Bo nie umiem rozszyfrowac skrotu SI..
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga - jak wygląda leczenie? Nigdy nie słyszałam o takich zaburzeniach.. Bardzo to musi być dla Was bardzo trudne.
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie mam siły Was nadrobić 😞
Jeszcze żyje... Ale ledwo 😞 Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zamiast cukru dałam syrop z agawy, ale i tak wyszły pyszne.
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dziewczyny jak macie fajne przepisy to wstawiajcie tam jak najczęściej Wtedy tylko pyk i pomysł na.. gotowy
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o intergrację sensoryczną z tego co kojarzę.. pochwal się jak wygląda, jak posprawdzasz melodyjki itp. Też chcę zamówić ![]() troszkę puszcza przeziębienie? czy nie bardzo?
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dlatego zdecydowałam się na adamex pajero bo jest lzejszy a tez ma biały stelaż i nawet taka fale na dole przez co wygląda lepiej niz z prostą linią
tez poluje na używany ale typ bialy stelaz szara budka chyba dopiero wchodzą bo ciezko znalezc uzywany a jak już to za 1100 2w1 jak nowy kosztuje 1280... to bezsensu lepiej dołozyc ta stówę i miec nowke
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są banalnie proste i chyba będę je robić jak mnie będzie ssało na słodkie.
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, witam się późno bo dzisiaj jakoś mniej energii mam
![]() W Tesco "black friday" a ja się totalnie spłukałam już na prezenty bożonarodzeniowe Ale może namówię męża na TV bo są mega promocje ![]() Lecę na zakupy żywnościowe bo dzisiaj goście a ja jeszcze nie mam pomysłu co zrobić ![]() misia880 ja sztuczne rzęsy na pewno sobie zrobię przed porodem żeby się potem już nie malować, miałam kiedyś 2razy i fajne były, tylko trzeba smarować odżywką przy nasadzie te co odrastają (czego ja nie robiłam) żeby potem nie było zdziwienia z 3mm rzęsami-odrostami ![]() Lecę laski na sklepy i nie wiem czy dzisiaj Was ponadrabiam, nie piszcie dużo Nieznajoma trzymaj się tam w szpitalu, ta kobieta straszne, że leży z Tobą, to już jest niby prawnie zabronione. Musi być ciężko i jej i Tobie ![]() Odnośnie pulsu to ja się nie znam ale to chyba może wzrosnąć do 100 bo musi serce pompować do dziecka, jak jest anemia to też serce szybciej bije bo brakuje tlenu i musi być szybciej dostarczony jak mało krwinek czerwonych, które przenoszą tlen. Ja też czasem mam takie kołatania serca po kąpieli np jak leżę spokojnie w łóżku eh. Dodałam swój przyszły wózek do listy, jeszcze nie kupiłam bo czekam do grudnia ale wkleiłam link i wydaje mi się, że już coś tanieją.
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
32 jest coraz gorzej 😞
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Francuzi to chyba tacy mocno zadufani w sobie więc po co im taka wiedza gdzie leży Polska Cytat:
Cytat:
Młodszy je 3 razy więcej no i na szczęście bardziej urozmaicone menu. Choć z warzywami tez na bakier. Cytat:
Biedne dziecko. Dzień dobry. U nas dziś jarmark regionalny ze swojskimi i naturalnymi wyrobami. Właśnie się objadlam baklawą i prawdziwą chałwą jeszcze kupiłam trochę suszonych owoców i chleb. Nie pytajcie ile kasy puscilam na to Zaraz wstawiam bigos. A na dziś do jedzenia tuńczyk dla mnie. Jeszcze nie wiem co dla tzta bo on ryby nie lubi. Jeszcze jakieś kotlety z ciecierzycy planuję. |
||||
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Mam temperaturę, katar, kaszel i nawet nie mam siły podnieś się z łóżka. Martwię się żeby to jakoś na moją kruszynkę nie wpłynęło 😞
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#4380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O ciężkość się nie boję, bo będę mieć zamykane pomieszczenie na wózki na parterze albo windę do wyboru ![]() Cytat:
![]() Byłam w Lidlu i.. kupiłam sławny krem kokosowy ![]() W końcu upolowałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

sama z nieba nie spadnie 

. Takie to zycie niesprawiedliwe

+
jesz tak mega zdrowo? czy zdarzają się słodycze i fast foody?
też chyba nigdy nie zmieściłam się w spodnie 36, nawet jak ważyłam 55 kg przy 173cm.

Musi być ciężko i jej i Tobie 
Biedne dziecko.
jeszcze kupiłam trochę suszonych owoców i chleb. Nie pytajcie ile kasy puscilam na to