Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 12:44   #2071
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Pokaż spodenki i dresik :-D ale super ze się zakumplowalas z maszyna
postaram sie

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:53   #2072
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Normalnie szok- Ala się nie obudziła w nocy ani razu spała od 20 do 7!

A i byliśmy na łyżwach z synkiem-ale było super. 2lata nie jezdziłam, a strasznie lubie. A synkowi się podobało:d

Ide Was nadrobić trochę bo zaraz zabieram się za dzierganie
super nocka

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Cash, Black-dzięki tez bym zrobiła taki kalendarz ale nie wiem jak te zdjęcia ułożyć hmm

A my dzis świętujemy 7 miesięcy !
gratulacje, wszystkiego najlepszego dla Ali

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że tż babcia nie żyje Ona była dla mnie też jak babcia... Nie wiem jak ja to mu powiem i jego siostrze, czekam aż któres wejdzie na skype. Oni się załamią.... Na dodatek ewidentna wina szpitala...
bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Madzia pije Ci Ala samą wodę? Wogole u kogoś dziecko pije??? Ja daje 30 ml soku i 100 wody i wtedy chętnie pije.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Adeczka juz nie gorączkuje, i pogodna jest raczej, głos troche chrypkowy jakby hmm zobaczymy. Chociaż moja siostra cioteczna mowi ze ona ma taką lekką chrypkę w głosie, sexowną hehe

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Wy pewnie na spacerki niedługo a ja będę sprzątać, nie wychodzimy dziś jeszcze.
Nadia wypija dziennie 50ml wody, czasem trochę więcej

Cytat:
Tak pomyslałam że chyba powoli odstawię staniki karmniki, bo w nocy juz dawno śpię bez, a w dzień sporadycznie karmię Nosicie jeszcze??

Domima niezła zależność z tą mobilnością hi u nas sie sprawdza całkiem) Cieszę się że mąż Ci pomaga więcej! Jeszcze w dzień Olafek mógłby odpuścić, ma tak kochaną mamę Trzymaj się dzielnie kochana
ja zakładam tylko na dłuższe wyjścia jak wiem, że będę musiała gdzieś karmić a tak to już w zwykłych latam

Cytat:
Przekładali niby zabieg co chwile z dnia na dzień, w ogóle się o babcie nie troszczyli, jak tam tż mama pojechała to zastała ją w beznadziejnym stanie, bez zmienionej pościeli, bo sama do toalety nie pójdzie, kroplówka nie zmieniona krew jej podchodziła, leżała tak, ze prawie z łóżka spadła, z rany po operacji co miała tydzień temu sączyła sie krew i takie inne, opatrunki nie zmienione, a jak tż mama poszła powiedzieć to one na to, ze nie mają czasu się nią zajmować bo mają wielu innych pacjentów. Taaa a siedziały sobie u siebie w pokoiku i sobie pogaduchy urządzały. Nic nie dawali jej do jedzenia i picia bo nóż może dziś będzie zabieg, a ok 15-16 dowiadywała się ze zabiegu nie bedzie i siedziała głodna i bez wody ;/ Tż babcia już psychicznie nie wyrabiała bo czuła sie tam okropnie. No i wczoraj zrobili jej wreszcie ten zabieg, a dziś rano....
Jestem pewna, że szputal będą sądzić o zaniedbanie.

Tak ta
masakra

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
wybaczcie ale nie cyztalam kazdego postu slowo w slowo, przelcialam tylko, z tego co chcialam napisac:

DOMIMA- nie przejmuj sie, nie ma co sie dolowac

ja sama od paru dni mysle, zeby sie zapisac na prawko, coraz blizej skuszenia sie jestem.

ROSI- strasznie mi przykro z powodu babci tzta

duzo zdrowka wszystkim chorowitkom \

Jas dzis pierwszy raz sam usiadl, jakie to smieszne bylo, biegiem lecialam po telefon
no i nie moge go na chwile spuscic z oka, bo zaraz podciaga sie przy meblach, przy wszystkim zreszta. najbardziej lubi stac przy telewizorze, szczegolnie jak jest wlaczony, albo wl i wyl x boxa tzta
;P wiec na chwile obecna tv ogladam jak maly spi

gagatek jest nizly, dwa kroczki przy meblach potrafi zrobic, ale siedziec i raczkowac dalej niet. choc probuje.

no i jojczy przez zeby. w ruch idzie camilia, dentinox, viburcol, na noc paracetamol albo czopek ibum. bidulek moj tak zalosnie placze i probuje trzec dziaselka o wszystko. a nie pozwala sobie zajrzec do buziuni wiec nie wiem jak to tam wyglada.
brawa dla Jasia

My się zbieramy zaraz na spacer. Z mężem mamy ciche dni to chociaż sobie do Was pogadam Nadia cały czas się na mnie wspina, jestem cała poszczypana

Pisałyście wczoraj o cenach zabawek w smyku, wczoraj byliśmy w kerfie i tam większość zabawek fp droższa o 2-5zł niż w smyku online

Goczek to chyba Ty wklejałaś piłkę z K's kids? Zainteresowałam się nią i trafiłam na fajną recenzję (na dole) http://www.marko-baby.pl/mowiaca-pilka-2w1,9139,p.html chyba się skuszę
Stary 2015-11-27, 12:55   #2073
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Super cena jak za sesje

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Mój Mlody zaczął pić wodę - nie idzie mu to jakoś super ale pije - odkąd był chory to przestałam mu dawać z soczkiem...
Super ze Adusia juz nie ma gorączki a taka naturalna chrypke w głosie to uwielbiam - i tez mam zdanie ze to sexy jest :-D

To fajnie, chyba tez będę dalej próby poczyniac. Samej wody to jak narazie kilka łyków i wypycha smoczek.

Cytat:
no to naprawdę extra upolowałaś

ta "moja" bierze 250 zł za 2h i 20 ujęć, 5 odbitek a za mini sesję świąteczną 100 zł, 1 h, 5 ujęć i 5 odbitek a jest raczej z tych młodych, z dobrymi cenami

ja czasem z przyzwyczajenia założę, ale generalnie już nie w nocy też dawno śpię bez

daję w niekapku Lovi, który ma założony smoczek Lovi hehe więc w sumie jakby z butli piła

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

właśnie-kto używa butelek Lovi??
Ala pije wodę ze smoka 3+ dalej, kupiłam te 6+ ale mają dużo większą dziurkę i za szybko jej leci:/ używacie już 6+?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

ciekawy artykul na temat jak cukier wplywa na mozg dziecka, kolezanka udostepnila to i Wam wklejam

http://ladygugu.pl/jak-cukier-wplywa-na-mozg-dziecka/

Ja cały czas smoczek 1 3 mam kupioną i od kilku dni szukam i znaleźć niemogę hmm Tylko ja mam Dr Browna butle.

Cytat:
Wybaczcie ale przeleciała tylko trzy o trzy. Maszyna pochłania każda wolna chwile a i Jasko marudkuje. Dopiero poszedł spać a wstał o 7. Uszylam kolejne spodenki i dresik

Fajnie że Cię to tak kręci
Biedny Jasio z tymi ząbkami, tak szkoda tych dzieciaczków jak cierpią
I 👏🏻 za postępy.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja dalej w karmniku chodzę ale tylko w ciągu dnia. W nocy tez juz dawno bez, ale zdarza się że przecieknie mi cycus.

Mój wody wypija ok 50 ml dziennie także super wynik to to nie jest.

Ciekawe czy moja samej wody tyle by wypiła hmm Spróbujemy.

Cytat:
Niech sie wyśpi model

Ala robi cos takiego, ze w pozycji na czworaka odrywa ręce i sie łapie nimi np leżaczka no i coraz dłużej umie wytrzymać w tej pozycji do raczkowania ciekawe czy do świat ruszy z miejsca
A Wy tez juz zauważylyscie czy dzieci sa prawo czy leworęczne ?

Fajnie że tak próbuje Moja jak tylko rękę na chwile wyprostuje, to ja już myślę moze cis sie będzie działo hehe i podekscytowana patrzę hi ale no muszę jeszcze poczekać chlip
Mój mąż twierdzi ze Ada praworęczna będzie

Cytat:
Przekładali niby zabieg co chwile z dnia na dzień, w ogóle się o babcie nie troszczyli, jak tam tż mama pojechała to zastała ją w beznadziejnym stanie, bez zmienionej pościeli, bo sama do toalety nie pójdzie, kroplówka nie zmieniona krew jej podchodziła, leżała tak, ze prawie z łóżka spadła, z rany po operacji co miała tydzień temu sączyła sie krew i takie inne, opatrunki nie zmienione, a jak tż mama poszła powiedzieć to one na to, ze nie mają czasu się nią zajmować bo mają wielu innych pacjentów. Taaa a siedziały sobie u siebie w pokoiku i sobie pogaduchy urządzały. Nic nie dawali jej do jedzenia i picia bo nóż może dziś będzie zabieg, a ok 15-16 dowiadywała się ze zabiegu nie bedzie i siedziała głodna i bez wody ;/ Tż babcia już psychicznie nie wyrabiała bo czuła sie tam okropnie. No i wczoraj zrobili jej wreszcie ten zabieg, a dziś rano....

Tak ta

Ojej jakie to przykre niestety tak traktują często starszych ludzi w naszych szpitalach.
Stary 2015-11-27, 13:06   #2074
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Cash, Black-dzięki tez bym zrobiła taki kalendarz ale nie wiem jak te zdjęcia ułożyć hmm

Gratki

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Super ze taka piękna nocka! Ciekawe czy ja się kiedyś doczekam takiej bezpobudkowej.

Gratki!

oj darowalyby sobie darowaly! Też właśnie smyka przeglądałam i

Oj przykro mi bardzo

doczekasz tylko kiedy😋

Cytat:
Madzia pije Ci Ala samą wodę? Wogole u kogoś dziecko pije??? Ja daje 30 ml soku i 100 wody i wtedy chętnie pije.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Adeczka juz nie gorączkuje, i pogodna jest raczej, głos troche chrypkowy jakby hmm zobaczymy. Chociaż moja siostra cioteczna mowi ze ona ma taką lekką chrypkę w głosie, sexowną hehe

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Moja Ala też pije są wodę

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Tak pomyslałam że chyba powoli odstawię staniki karmniki, bo w nocy juz dawno śpię bez, a w dzień sporadycznie karmię Nosicie jeszcze??

Domima niezła zależność z tą mobilnością hi u nas sie sprawdza całkiem) Cieszę się że mąż Ci pomaga więcej! Jeszcze w dzień Olafek mógłby odpuścić, ma tak kochaną mamę Trzymaj się dzielnie kochana
Dziś pierwsza no bez ale za to w sportowym. Przeciekam jeszcze

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Paczka doszła, ślę musialam się po nia pofatygowac sama bo zostawili u jakiejś baby pod naszym starym adresem, mimo iż na paczce był podany nowy....
Zdjęcia macie na fb 😉

A wszystko było?

Cytat:
Wybaczcie ale przeleciała tylko trzy o trzy. Maszyna pochłania każda wolna chwile a i Jasko marudkuje. Dopiero poszedł spać a wstał o 7. Uszylam kolejne spodenki i dresik

Oj wiem coś o tym😁 to jak ja z szydlem

Cytat:

Tak ta

o matko Ale strasznie

Cytat:
Jestem niesamowita! Sprzątnęłam już kuchnię, łazienkę i wc! Adrianka też niesamowita bo cały ten czas przesypia! Niema to jak samochwalstwo! 😁
boskie obie😁😁
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:14   #2075
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję :-* - idź i rób prawko - ze zdaniem poczekam na Ciebie :-D
Gratki dla Jasia - ze tez taki niejadek a ma tyle siły ( ale On drobny jest to mu łatwiej tak mi się wydaje... ) - no i tak jak Hania Goczkowa - fotosynteza i te sprawy a w miejscu nie usiedzi :-D
pewnie sie zapisze, tylko najbardziej sie obawiam tego, ze jaska musze tesciowej zostawiac :P no ale przeciez po powrocie do pracy tez mial z nia zostac.. :P
a ty nie obiecuj bo na bank za 2 razem zdasz

JAŚ

Stary 2015-11-27, 13:20   #2076
violka848
Zakorzenienie

Koperco hihi dzięki Córa dalej śpi, chyba chce żebym sprzątnęła resztę i była cała dla niej potem

Widzę że większość daje wodę, to i my tak będziemy, ile wypije tyle wypije, ale nie będę jej zasładzać.
Stary 2015-11-27, 13:30   #2077
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie sie zapisze, tylko najbardziej sie obawiam tego, ze jaska musze tesciowej zostawiac no ale przeciez po powrocie do pracy tez mial z nia zostac..
a ty nie obiecuj bo na bank za 2 razem zdasz
No tak... teściowa - ale te jazdy to tak szybko lecą ze nawet bus nie zauważyła jak dwie godzinki mijaja... Ja mam drugi termin za 2 miechy to akurat skonczylabys kurs jakbyś się postarala - myślę że drugi raz to tez będzie spotkanie z pi.ep.rzonym slupkiem... co za masakra jak mi się to przypomina - kretynka ze mnie i juz...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Koperco hihi dzięki Córa dalej śpi, chyba chce żebym sprzątnęła resztę i była cała dla niej potem

Widzę że większość daje wodę, to i my tak będziemy, ile wypije tyle wypije, ale nie będę jej zasładzać.
He he i żebyś miała tylko dla niej czas w sobotę ;-)
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:32   #2078
madzixx88
Zakorzenienie

Ala zjadła 190g i poszła spac, ufff po tamtej krótkiej drzemce pozostawały 2h do obiadku i taka marudna juz była pod koniec, jęczącą wrecz, widac, ze zmeczona :/
Nawet pierwszy raz protest był jak ja do leżaczka wsadziłam i myslalam, ze nie zje obiadku ale pośpiewałam i zapomniała, ze jest zła i zjadla
Rozumiem Domime teraz, Kochana mysle, ze Olaf dlatego taki jęczący, bo ze spaniem kiepsko ehh

Sylwia-brawa dla Jasia za postępy

Viola-no brawo za perfekcyjne Sprzatanie ja tez poodkurzalam troche, bo sie kurzy i te włosy :/
Spróbuj dawać wode, moze zmień smoczek zeby bardziej leciało, u nas jak pila z 1+ to gorzej wchodziło mam wrażenie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:33   #2079
DomimaZet
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja zarzuce taki temat. Pod choinkę robicie sobie prezenty tak całymi rodzinami? W sensie że rodzicom rodzeństwu teściom itd? Jeśli tak to macie jakieś pomysły?
Stary 2015-11-27, 13:36   #2080
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!

My dziś kończymy 8 m-cy

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że tż babcia nie żyje Ona była dla mnie też jak babcia... Nie wiem jak ja to mu powiem i jego siostrze, czekam aż któres wejdzie na skype. Oni się załamią.... Na dodatek ewidentna wina szpitala...

Bardzo mi przykro. Może niech mama Tz im powie

Cytat:

Ciesze sie ze z Adka w porządku

Cytat:

Ja od tyg.zaczelam zwykle nosić. W domu karmniki jeszcze zakładam

Cytat:
U nas ani nocka ani dzień nie lepsze wiec czekam z niecierpliwością chociaż na jedną normalna dobę... wątpię żebym się doczekała :-(
Smyk ma chore ceny :-( niektóre zabawki można kupić taniej w necie nawet o kilkadziesiąt złotych :-/

Oj smyk na ceny kosmos. Kiedys na wyprzedaży poswiatecznej w realu kupilam kucyka pony sa 35zl. W smyku byl dalej za 140 zl hehe

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja nosze.

To prawda, nie wiem skąd oni te ceny biorą. Ale ludzie i tak kupują...

U nas teraz Białorusini szaleją. I jeszcze im vat zwracają :/
Bylas w realu a raczej bi1? Sa jakies promocje zabawkowe? Maja oni swoja gazetke w ogóle?

Cytat:

pokaż

Cytat:
Niech sie wyśpi model

Ala robi cos takiego, ze w pozycji na czworaka odrywa ręce i sie łapie nimi np leżaczka no i coraz dłużej umie wytrzymać w tej pozycji do raczkowania ciekawe czy do świat ruszy z miejsca
A Wy tez juz zauważylyscie czy dzieci sa prawo czy leworęczne ?

na poczatku dzieci sa obureczne. Nawet 3 latek moze obu rak uzywac naprzemiennie. Nasz synek zapowiadał sie na leworecznego a nie jest

Cytat:
Jestem niesamowita! Sprzątnęłam już kuchnię, łazienkę i wc! Adrianka też niesamowita bo cały ten czas przesypia! Niema to jak samochwalstwo! 😁
Haha. Brawo Ty! I brawo Ada!

Dzień dobry
Ja dziś szukam okazji z okazji black friday
Stary 2015-11-27, 13:38   #2081
madzixx88
Zakorzenienie

Kamilove-ja tez lubie to wspinanie ale szczypanie niekoniecznie hehe obcięłam pazurki bo juz mnie bolało
Tez mi sie wydaje, ze te ceny w Smyku online nie sa złe, tzn czasem przesadzone ale czasem dobre

Viola-ja tez tak czekam az ruszy a tu nic od wczoraj zaczęła sie tak łapać dopiero, no i próbuje rękę wyciągnąć do przodu zeby sie przemieścić ale nie wie, ze jeszcze nogi musi dołączyć
Ja widze, ze Alicja praworęczna, np daje jej chrupka tak po środku to zawsze prawa raczka weźmie
Stary 2015-11-27, 13:40   #2082
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja zarzuce taki temat. Pod choinkę robicie sobie prezenty tak całymi rodzinami? W sensie że rodzicom rodzeństwu teściom itd? Jeśli tak to macie jakieś pomysły?
Kupujemy każdemu. Odkąd szwagierka ma dziecko to miedzy soba nie a tylko dzueciom. Brat nie ma to jemu i bratiwej tez. Pomyslow brak :/
Stary 2015-11-27, 13:43   #2083
violka848
Zakorzenienie

Majka gratulacje dla Jula przekaż 👏🏻🎉🎉🎈🎈 Jak znajdziesz jakies ciekawe okazje to daj znac Ja wysłałam mamie listę zabawek które chce zeby Ada miała - tańsze droższe i cis dostanie Adka Ona i siostra (chrzestna) by sie zastanawiały, a tak mają łatwiej Zapytałam wpierw delikatnie czy mają jakies pomysły, mama ze średnio jeszcze, wiec one zadowolone i my Teraz jakby były jakies promocje to bym im powiedziała, moze by cos siostra zdobyła w dobrej cenie
Stary 2015-11-27, 13:44   #2084
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:

Tak robimy kupujemy mojej mamie, tacie, bratu, tesciowej, szwagierce i szwagrowi to razem cos raczej no i ich dwójce dzieci, ich synek to chrześniak mojego meza to większy prezent a jego siostrzyczce tez cos, zwykle sie z tesciowa składamy i kupujemy większy prezent niz mniejsze dwa i jeszcze kupujemy drugiemu chrześniakowi i dzieciom kuzyna meza..
Nie mam jeszcze pomysłów :/ w zeszłym roku kupowaliśmy chyba tesciowej szlafrok i cos jeszcze, mojej mamie walizkę na kolkach, tacie nie pamietam :/

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-11-27 o 13:55
Stary 2015-11-27, 13:44   #2085
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
postaram sie
Powtórzę jeszcze tutaj - niewątpliwie masz talent :-*
Stary 2015-11-27, 13:46   #2086
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

My dziś kończymy 8 m-cy

Bardzo mi przykro. Może niech mama Tz im powie

Ciesze sie ze z Adka w porządku

Ja od tyg.zaczelam zwykle nosić. W domu karmniki jeszcze zakładam

Oj smyk na ceny kosmos. Kiedys na wyprzedaży poswiatecznej w realu kupilam kucyka pony sa 35zl. W smyku byl dalej za 140 zl hehe

U nas teraz Białorusini szaleją. I jeszcze im vat zwracają :/
Bylas w realu a raczej bi1? Sa jakies promocje zabawkowe? Maja oni swoja gazetke w ogóle?

pokaż

na poczatku dzieci sa obureczne. Nawet 3 latek moze obu rak uzywac naprzemiennie. Nasz synek zapowiadał sie na leworecznego a nie jest

Haha. Brawo Ty! I brawo Ada!

Dzień dobry
Ja dziś szukam okazji z okazji black friday

Gratulacje my zawsze razem świętujemy tylko miesiac różnicy

I co wynalazlas za okazje hmm??
Stary 2015-11-27, 13:47   #2087
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Z moją rodzinką prezentów nie robimy. Rodzicom tylko, no i 2 dzieci ciotecznej siostry. A u Tż rożnie kilka lat juz ojcu i jego rodzinie nie robimy- tylko siostrze. A z mamy rodziną w tamtym roku po drobiazgu dosłownie (pierwszy raz tak) i mam nadzieje ze w tym tak będzie. Nie mam czadu latać po sklepach i zastanawiać sie co tu by kupić.
Stary 2015-11-27, 13:48   #2088
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Majka gratulacje dla Jula przekaż 🏻 Jak znajdziesz jakies ciekawe okazje to daj znac Ja wysłałam mamie listę zabawek które chce zeby Ada miała - tańsze droższe i cis dostanie Adka Ona i siostra (chrzestna) by sie zastanawiały, a tak mają łatwiej Zapytałam wpierw delikatnie czy mają jakies pomysły, mama ze średnio jeszcze, wiec one zadowolone i my Teraz jakby były jakies promocje to bym im powiedziała, moze by cos siostra zdobyła w dobrej cenie

Podziel sie lista zabawek
Stary 2015-11-27, 14:06   #2089
DomimaZet
Zakorzenienie

No właśnie u mnie tak jak u Madzixx. Każdemu się kupuje :-( - I trochę w tym roku nie to przeraża bo nie mam pojęcia co komu... a najgorsze ze nie umiem nic kupić fajnego za rozsądne pieniądze :-( tylko jak juz mi się cos podoba to zaraz to jest kwota kosmiczna :-(
Stary 2015-11-27, 14:18   #2090
violka848
Zakorzenienie

Ada chciała się na chwilę w Alę Madzixx wcielić Pospała 2 h 40 minut 😳 i zjadła ok 220 ml obiadku, nadrabiała ostatnie dni bezobiadkowe może 😳 Same rekordy dziś

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Madzixx lista zrobiona na podstawie pomysłów wizazowych, także nic zaskakującego raczej

Piramidka z kołek kolorowych
Garnuszek klocuszek FP
Siostra szczeniaczka uczniaczka lub szczeniaczek.
Dumel Discovery, kąpielowi przyjaciele - będzie w Biedronie od 30.11.
Muzyczna kostka K's Kids
Smily play wymarzony domek malucha
FP kuleczka sóweczka
Wesołe jajeczka Tomy
Stary 2015-11-27, 14:27   #2091
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koperco Pokaż wiadomość

oj wiem coś o tym😁 to jak ja z szydlem

:d:d:d

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
my robimy losowania. spotykamy sie z rodzentwem i rodzicami, kazdy pisze na kartce co chce (suma to do 50 zl) potem losujemy i kazdy kazdemu kupuje. bez zbednych pierdul i wydawania kuoy kasy zeby kazdemu cos kupic. oczywiscie dzieciakom osobno

JAŚ

Stary 2015-11-27, 14:30   #2092
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Rosołek z manną dla Hanki to wielkie FUJ. oczywiscie 😒 i nabila sobie guza pierwszego.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:35   #2093
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka gratulacje dla Jula przekaż 👏🏻🎉🎉🎈🎈 Jak znajdziesz jakies ciekawe okazje to daj znac Ja wysłałam mamie listę zabawek które chce zeby Ada miała - tańsze droższe i cis dostanie Adka Ona i siostra (chrzestna) by sie zastanawiały, a tak mają łatwiej Zapytałam wpierw delikatnie czy mają jakies pomysły, mama ze średnio jeszcze, wiec one zadowolone i my Teraz jakby były jakies promocje to bym im powiedziała, moze by cos siostra zdobyła w dobrej cenie
Ja zawsze podsuwam
pomysly.
Nie znalazłam okazji zabawkowych. Tzn . dobre ceny generalnie sa na satysfakcja. pl.

Cytat:
Gratulacje my zawsze razem świętujemy tylko miesiac różnicy

I co wynalazlas za okazje hmm??
Kupilam w smyku 3 muszki chłopcom i parasol. W deichmanie buty tez starszemu
Stary 2015-11-27, 14:37   #2094
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Ada chciała się na chwilę w Alę Madzixx wcielić Pospała 2 h 40 minut i zjadła ok 220 ml obiadku, nadrabiała ostatnie dni bezobiadkowe może Same rekordy dziś

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Madzixx lista zrobiona na podstawie pomysłów wizazowych, także nic zaskakującego raczej

Garnuszek klocuszek FP
Muzyczna kostka K's Kids
FP kuleczka sóweczka
Wesołe jajeczka Tomy

Hahaha faktyczne brawa za obiadek, extra co dawałas ?
a Ala dzis w drzemki Adki wskakuje, znowu 30min spała

dzięki za listę

Tatuś kupił w tk maxxie wlasnie Ali takiego słonika Tomy do raczkowania

http://nodik.pl/jezdzacy-slonik-kiwa...my-p-2775.html

Chyba go zostawimy, choc nie myslalam nawet nad czymś takim ale za 54,90 dorwał to żal nie brać jak w necie koło stówy stoją
Stary 2015-11-27, 14:41   #2095
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ada chciała się na chwilę w Alę Madzixx wcielić Pospała 2 h 40 minut 😳 i zjadła ok 220 ml obiadku, nadrabiała ostatnie dni bezobiadkowe może 😳 Same rekordy dziś

Garnuszek klocuszek FP
Muzyczna kostka K's Kids
FP kuleczka sóweczka
Wesołe jajeczka Tomy
Jejku. Wiekszosc mam ech

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Najlepsza do raczkowania -"pusta butelka najlepiej jakby szeleszczaca jak po aquarell. Wrzucic do niej groch lub makaron to w ogóle będzie czad
Stary 2015-11-27, 14:43   #2096
kamilove
Zakorzenienie

Pospacerowałyśmy ale jest zimnooo :/ ale Nadia cieplutka, śpiworek jest gruby bardzo.

Majka wszystkiego najlepszego dla Julka

Cytat:
my z mężem kupujemy coś każdemu ale w tym roku to już serio pomysły się skończyły, kalendarze z Nadią babki dostaną

Cytat:

Garnuszek klocuszek FP
Muzyczna kostka K's Kids
FP kuleczka sóweczka
Wesołe jajeczka Tomy
brawo Ada
muszę zobaczyć gazetkę biedronki ta sóweczka jest ładna ale oglądałam filmik to ona nic nie robi, tyle, że jak w środku ma kuleczki to grzechocze...

Cytat:
:d:d:d

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

my robimy losowania. spotykamy sie z rodzentwem i rodzicami, kazdy pisze na kartce co chce (suma to do 50 zl) potem losujemy i kazdy kazdemu kupuje. bez zbednych pierdul i wydawania kuoy kasy zeby kazdemu cos kupic. oczywiscie dzieciakom osobno
super pomysł
Stary 2015-11-27, 14:44   #2097
kana158
Zakorzenienie

Oj, może Ala i Ada dziś się drzemkami pozamienialy? 😉

U nas też obiadek piękne zjedzony, 260ml i do tego po zupce dalam na talerzyk pół ugotowanej marchewki i ziemniaka. Oj, ile radości i zjadla ładnie po trochu każdego warzywa 😉 dziś je jak dorosły, na śniadanie kanapkę, drugie śniadanie jogurt, zupka i "drugie danie",hehe, boję się tylko kolacji, znow będzie pewnie nie dla kaszki...
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:59   #2098
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wszytskim wszytskim. I zawsze wymyslam ja bo M "nie ma głowy".

siostra-komin zrobie
mąż siostry-nie wiem
mama-jakies drozsze kosmetyki
tata-dvd The Wall Rogers Waters
Ala-coś wymyśle ale coś małego grającego
Jacek-połowa skompletowana, zobacze co tam w sklepach jest
M-czytnik do ksiazek, ale to drogie jest wiec nie wiem
teściowa - szlafrok z imieniem może
18miesieczny kuzyn moich dzieciaków - drewniana kolejka.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jejku. Wiekszosc mam ech

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Najlepsza do raczkowania -"pusta butelka najlepiej jakby szeleszczaca jak po aquarell. Wrzucic do niej groch lub makaron to w ogóle będzie czad
potwierdzam!swietne to jest, praktykowane przy synku
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:00   #2099
fjolek
Zadomowienie

dziewczynki przepraszam ze piszę na waszym wątku ale mam takie szybkie pytanie
potrzebuje kupic buciki kapciuszki (wszystko jedno) na prezent i ma w nich chodzic na już
dzidzius sie urodzil kwiecien maj
jaki rozmiar butów nosza wasze dzidziusie tak mniej wiecej?
Stary 2015-11-27, 15:00   #2100
violka848
Zakorzenienie

Madzia to faktycznie dziewczynom się coś pomieszało hi Dałam słoiczek indyka z dynia i ziemniaczkami z wczoraj który zbojkotowała po dwóch łyżeczkach, a dziś smakował i zagryzła słoiczkiem jarzynowej z królikiem zostawiajac dwie łyżeczki
Znalazłam smoczki w końcu! A 3 razy w tym pojemniku sprawdzałam

Majka te zabawki to takie standardy przy drugim dziecku tej samej płci trudniej o coś oryginalnego

Kamilove tez ogladałam filmik, tylko Taja ładna ta sowka hehe ale przekonałaś mnie, sówkę odrzucę

Sylwia super u Was z tym losowaniem, u Tż mamy myślęn że by to przeszło moze zaproponuje jeśli beda chcieli prezenty wszyscy wszystkim

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości