Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 06:59   #3571
monique_05
Raczkowanie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc,
Po cudownej poniedzialkowej informacji umowilam sie na wizyte u gin- jakiz to byl blad...
Dzis Pani gin wrecz wysmiala mnie, ze jak z taka wczesna coaza smialam przyjsc? Przeciez na usg nic nie widac, ze oni widza dopiero przy becie 1000 (moja byla 71)
Nastraszyla mnie ze nic nie widac, podejrzenue ciazy poza macicznej i mam sie zglosic za 7 dni.
Na pewno nie wroce do tej kobiety, jutro zrobie ponowna bete i na przyszly tydzien umowie sie do jakiegos mam nadzieje ludzkiego lekarza...
Jakby co, nie polecam tak predkich wizyt, teraz bede zyc w mega stresie...
Aaa jak czytam o takich lekarzach to mnie krew zalewa! Skoro nic nie widać jeszcze to skąd podejrzenie ciąży pozamacicznej? Nie bierz tego do siebie kochana tylko wykonaj usg za tydzień i wszystko powinno się wyjaśnić
Moja szwagierka jak urodziła i wzięli później małą na badania to przyszła pielęgniarka, otworzyła drzwi i rzuciła tekstem "dziecko ma szmer w sercu" po czym trzasnęła drzwiami. Ta się od razu popłakała, zestresowała, ale jak przyszła druga to uspokoiła i powiedziała, że u noworodków często tak jest ale muszą zrobić dodatkowe badania i żeby się nie martwić. Okazało się, że wszystko jest ok. Tylko wziąć kija i tamtą pouczyć jak się zachowywać.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 08:43   #3572
asicuha
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za wsparcie.
Rano juz oddalam krew do bety, po 13 powinnam miec wynyki, wiec faktycznie planuje sie uspokoic
Musi byc dobrze,
Tym bardziej ze w pracy mi sie tak bardzo pierdzieli, ze juz marze o zwolnieniu...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 10:25   #3573
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Aaa jak czytam o takich lekarzach to mnie krew zalewa! Skoro nic nie widać jeszcze to skąd podejrzenie ciąży pozamacicznej? Nie bierz tego do siebie kochana tylko wykonaj usg za tydzień i wszystko powinno się wyjaśnić
Moja szwagierka jak urodziła i wzięli później małą na badania to przyszła pielęgniarka, otworzyła drzwi i rzuciła tekstem "dziecko ma szmer w sercu" po czym trzasnęła drzwiami. Ta się od razu popłakała, zestresowała, ale jak przyszła druga to uspokoiła i powiedziała, że u noworodków często tak jest ale muszą zrobić dodatkowe badania i żeby się nie martwić. Okazało się, że wszystko jest ok. Tylko wziąć kija i tamtą pouczyć jak się zachowywać.
Taaa bo najlepiej nastraszyć... Ja nie wiem, to komuś przyjemność sprawia czy co?
Ja w szpitalu miałam opiekę bardzo dobrą. Ale jeden lekarz, który był na dyżurze wtedy i powiedział nam o śmierci Wikusi będzie mi się zawsze źle kojarzył. Nie tylko dlatego, że nam przekazał tą informację. Ale mówienie np, że nie ma sensu robić cesarki, bo mogą być powikłania a i tak już się nie uratuje dziecka w chwili kiedy mi powiedział, że Mała nie żyje (nie w sumie mi tak nie powiedział, powiedział tylko że zanikły funkcje życiowe i jakby czekał na moją decyzję ale byłam w takim szoku że się nic nie odzywałam). A na drugi dzień po porodzie jak leżałam na sali przyszedł wesoły i na dzień dobry do mnie "to co nowego u pani słychać?" i zadowolony. Aż mnie zatkało wtedy, bo cała reszta personelu była miła, dyskretna, nikt nie zadawał głupich pytań i się nie szczerzył jak debil.
Cytat:
Dzieki dziewczyny za wsparcie.
Rano juz oddalam krew do bety, po 13 powinnam miec wynyki, wiec faktycznie planuje sie uspokoic
Musi byc dobrze,
Tym bardziej ze w pracy mi sie tak bardzo pierdzieli, ze juz marze o zwolnieniu...
Na pewno będzie dobrze!!!
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 10:33   #3574
tija93
Zakorzenienie

Hej

Czytam Was na bieżąco, ale rodzice do mnie zjechali i nie mam za bardzo czasu

heyho zostań z nami

dla potrzebujących, czekających i testujących!

Jedziemy dzisiaj do Bydgoszczy, jutro podpisujemy umowę z salą, a pojutrze z foto. W sobotę też będę miała próbną fryzurę. Przyjechały do nas obrączki i zaproszenia. Ale to się staje realne!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151124_131854.jpg (85,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151125_122003.jpg (56,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151127_101706.jpg (96,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151127_101710.jpg (95,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-11-27, 12:00   #3575
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Jedziemy dzisiaj do Bydgoszczy, jutro podpisujemy umowę z salą, a pojutrze z foto. W sobotę też będę miała próbną fryzurę. Przyjechały do nas obrączki i zaproszenia. Ale to się staje realne!
Aaaaa!
Kiedy rozdajecie zaproszenia?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:03   #3576
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Aaaaa!
Kiedy rozdajecie zaproszenia?
Moim w styczniu, TŻta rodzinie pod koniec grudnia, a dwa zaproszenia musimy wysłać
Stary 2015-11-27, 12:10   #3577
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim w styczniu, TŻta rodzinie pod koniec grudnia, a dwa zaproszenia musimy wysłać
Fajny jest tez czas! oby wszystko bylo po Twojej mysli

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-27, 12:11   #3578
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:
Hej

heyho zostań z nami

SUPER zaproszenia pewnie duże emocje, powodzenia!
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 12:40   #3579
konefka_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Witaj oby @ szybko przyszła, nowy cykl - nowa nadzieja
Ten wątek chyba naprawdę jest szczęśliwy Wprosiłam się do Was, wróciłam z pracy i już się coś zaczęło dziać. Póki co jest to bardziej śluz z krwią i jest tego niewiele ale mam nadzieję że się rozkręci tyle że nie boli jak na @, takie jakby kłucia, ciężko to określić

Cytat:
Super My roznosiliśmy w marcu tego roku, takie nierealne się to wtedy wydawało. W sumie ślub był w czerwcu a jeszcze do końca tego nie przyswoiłam

31.12.2011 r.

"Nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny, każde zdarzenie ma jakiś ukryty cel..."

Edytowane przez konefka_
Czas edycji: 2015-11-27 o 12:51
konefka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:08   #3580
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Taaa bo najlepiej nastraszyć... Ja nie wiem, to komuś przyjemność sprawia czy co?
Ja w szpitalu miałam opiekę bardzo dobrą. Ale jeden lekarz, który był na dyżurze wtedy i powiedział nam o śmierci Wikusi będzie mi się zawsze źle kojarzył. Nie tylko dlatego, że nam przekazał tą informację. Ale mówienie np, że nie ma sensu robić cesarki, bo mogą być powikłania a i tak już się nie uratuje dziecka w chwili kiedy mi powiedział, że Mała nie żyje (nie w sumie mi tak nie powiedział, powiedział tylko że zanikły funkcje życiowe i jakby czekał na moją decyzję ale byłam w takim szoku że się nic nie odzywałam). A na drugi dzień po porodzie jak leżałam na sali przyszedł wesoły i na dzień dobry do mnie "to co nowego u pani słychać?" i zadowolony. Aż mnie zatkało wtedy, bo cała reszta personelu była miła, dyskretna, nikt nie zadawał głupich pytań i się nie szczerzył jak debil.

Na pewno będzie dobrze!!!
Masakra... nie ogarniam dlaczego niektórzy ludzie nie mają za grosz empatii. Ja rozumiem, że to ich praca i oni z takimi problemami spotykają się praktycznie codziennie, ale jasna cholera no czasem wypadałoby zachować twarz.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 13:16   #3581
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

heyho zostań z nami

Jejku jaki to był wspaniały czas!! Czasami chętnie bym się do tego okresu cofnęła, a tu już rok po ślubie... Nigdy bym nie przypuszczała, że w moim wieku będę rok po ślubie, urodzę i pochowam dziecko i będę planowała kolejne..

Oby Wam się wszystko udało tak jak marzycie!!!
Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Masakra... nie ogarniam dlaczego niektórzy ludzie nie mają za grosz empatii. Ja rozumiem, że to ich praca i oni z takimi problemami spotykają się praktycznie codziennie, ale jasna cholera no czasem wypadałoby zachować twarz.
No właśnie chyba aż tak często się z tym nie spotykają, zwłaszcza z porodem naturalnym. Przynajmniej takie odniosłam wrażenie po reszcie personelu. A ten lekarz to jakbym przyszła ze skaleczonym palcem...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:31   #3582
cavagirl
Rozeznanie

Postaram się Was nadrobić wieczorem, bo byłam na wyjeździe służbowym i nie ogarniam już.
Muszę jednak coś Wam napisać - właśnie się dowiedziałam, że żona brata mojego TŻta jest w ciąży- wpadka...i zrobiło mi się tak strasznie przykro... Czy jestem okropną osobą?;(
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:34   #3583
asicuha
Wtajemniczenie

Beta 570, ciesze sie niezmiernie!

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-27, 14:41   #3584
aska8999
Rozeznanie

Cytat:
Hej

heyho zostań z nami

Ladne obraczki My tez niedawno zamowilismy podobne w aparcie, ale dopiero odbieramy za miesiac. Planujemy slub na kwiecien. Jeszcze nie mamy sali, ale robimy takie male przyjecie na dwadziescia pare osob, wiec mysle zdazymy cos znalezc. A Ty na ile osob robisz wesele? Cos zakladasz na suknie slubna, gdybybylo zimno?

Gratulacje asicuha! A ta lekarka sie nie przejmuj duzo jest takich zlosliwych :/

Edytowane przez aska8999
Czas edycji: 2015-11-27 o 14:46
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 14:51   #3585
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość

Ladne obraczki My tez niedawno zamowilismy podobne w aparcie, ale dopiero odbieramy za miesiac. Planujemy slub na kwiecien. Jeszcze nie mamy sali, ale robimy takie male przyjecie na dwadziescia pare osob, wiec mysle zdazymy cos znalezc. A Ty na ile osob robisz wesele? Cos zakladasz na suknie slubna, gdybybylo zimno?

Gratulacje asicuha! A ta lekarka sie nie przejmuj duzo jest takich zlosliwych :/
Teraz zrobilabym za 2 dni, ale to niedziela, wiec w poniedzialek ide znow sprawdzic czy wlasciwie przyrasta

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-27, 14:59   #3586
konefka_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Postaram się Was nadrobić wieczorem, bo byłam na wyjeździe służbowym i nie ogarniam już.
Muszę jednak coś Wam napisać - właśnie się dowiedziałam, że żona brata mojego TŻta jest w ciąży- wpadka...i zrobiło mi się tak strasznie przykro... Czy jestem okropną osobą?;(

Nie jesteś Ja też tak czasami mam.
Ostatnio, przynajmniej w moim otoczeniu, jest ogromny wysyp dzieci.
Niedawno dowiedziałam się że moja najlepsza koleżanka jest w ciąży, bardzo się ucieszyłam z tego powodu, ale jak już wróciłam do domu to ogarnął mnie taki smutek i złość że szkoda gadać.
Dodatkowo mieszka ze mną siostra z rodziną, w lutym będzie rodzić. Ja miała termin na koniec marca i czasami muszę poprostu na jakiś czas zamknąć się w pokoju żeby nie patrzeć na jej brzuszek.
Ale przecież to nie jej wina że stało się tak a nie inaczej, odganiam złe myśli i staram się myśleć pozytywnie

31.12.2011 r.

"Nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny, każde zdarzenie ma jakiś ukryty cel..."
konefka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:02   #3587
aska8999
Rozeznanie

Cytat:
aj tam niektorzy tylko tak mowia ze to wpadka, aprawda jest inna, zreszta mi sie wydaje, ze kobiecy organizm sam dostosowuje najleoszy moment na zajscie w ciaze, pomijajac jakies problemy z plodnoscia.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:14   #3588
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cava mi też by było źle i smutno

Tija super zdjęcia i obrączki

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:14   #3589
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konefka_ Pokaż wiadomość
Nie jesteś Ja też tak czasami mam.
Ostatnio, przynajmniej w moim otoczeniu, jest ogromny wysyp dzieci.
Niedawno dowiedziałam się że moja najlepsza koleżanka jest w ciąży, bardzo się ucieszyłam z tego powodu, ale jak już wróciłam do domu to ogarnął mnie taki smutek i złość że szkoda gadać.
Dodatkowo mieszka ze mną siostra z rodziną, w lutym będzie rodzić. Ja miała termin na koniec marca i czasami muszę poprostu na jakiś czas zamknąć się w pokoju żeby nie patrzeć na jej brzuszek.
Ale przecież to nie jej wina że stało się tak a nie inaczej, odganiam złe myśli i staram się myśleć pozytywnie

Dziękuję I jednocześnie współczuję Twojej sytuacji, musi Ci być bardzo trudno, mi jest na samą myśl, że będziemy raz na jakiś czas jeździć do nich, a Ty masz to na miejscu. Ale masz rację, trzeba odgonić ten stan, może zaraz my też podzielimy to szczęście. Oby!!!

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
aj tam niektorzy tylko tak mowia ze to wpadka, aprawda jest inna, zreszta mi sie wydaje, ze kobiecy organizm sam dostosowuje najleoszy moment na zajscie w ciaze, pomijajac jakies problemy z plodnoscia.

Nie mam pojęcia, może masz rację, wiem że ona chciała już dawno, a on niebardzo. W każdym razie pozazdrościć.
Stary 2015-11-27, 15:32   #3590
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
To ludzka rzecz. Na was tez przyjdzie czas.

Cytat:

Gratulacje
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:13   #3591
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Super

Co do znajomych w ciąży to moja koleżanka z pracy ma taką sytuację - stara się już kilka lat i nic, a jej siostra wpadła i właśnie urodziła. Wiadomo jest w siostrzenicy zakochana, ale też jej przykro...

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-11-27 o 18:15
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:32   #3592
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
To już zaraz Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę!

Cytat:
W sumie ślub był w czerwcu a jeszcze do końca tego nie przyswoiłam
Ja brałam ślub w sierpniu zeszłego roku a nadal to do mnie nie dotarło

Cytat:
Czy jestem okropną osobą?;(
Nie jesteś kochana mi tez jest przykro jak patrzę że rodzina/znajomi chodzą w ciąży a ja nie

Cytat:
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:47   #3593
ttuska
Rozeznanie

Dziewczyny mam dwa pytania, a wy jesteście znawczynie wszystkiego co związane z ciążą

1) rozpoczęłam kurację kwasem migdałowym, bo od kilku lat męczę się z trądzikiem - czy to będzie miało wpływ na planowanie ciąży? (jak już będę w ciązy to zamierzam zaprzestać kurację)
2) wybieram się na badania tarczycy (tsh,t3,t4) oraz prolaktynę - są jakieś konkretne dni cyklu kiedy należy zrobić?

dziękuję za pomoc
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 19:48   #3594
monika0185
Zakorzenienie

Witajcie Kochane ciężko w pracy miałam. W srodę 15 godzin, wyszłam z pracy o 12 w nocy i dochodzę jeszcze do siebie Nadrabiam Was właśnie i tak mi do głowy przyszło pytanie, jak to teraz jest z porodem naturalnym i dużą wadą wzroku? Czy to teraz jest wykluczenie?

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Jakbym się dowiedziała, że np. Siostra Męża jest w ciąży to bym się oczywiście bardzo ucieszyła ale... i oczywiście zrobiło by mi się smutno, że ja jeszcze nie Także to chyba normalne

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Super!

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:06   #3595
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

No to masz jasność, że to nie pozamaciczna. Super, w tym tygodniu na usg już na pewno coś zobaczysz

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:11   #3596
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dwa pytania, a wy jesteście znawczynie wszystkiego co związane z ciążą

1) rozpoczęłam kurację kwasem migdałowym, bo od kilku lat męczę się z trądzikiem - czy to będzie miało wpływ na planowanie ciąży? (jak już będę w ciązy to zamierzam zaprzestać kurację)

2) wybieram się na badania tarczycy (tsh,t3,t4) oraz prolaktynę - są jakieś konkretne dni cyklu kiedy należy zrobić?

dziękuję za pomoc
Pierwsze też mnie interesuje a co do drugiego, to tarczyca w dowolnym dniu cyklu i nie musi być na czczo, prolaktyna - niestety nie wiem.

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Nie jesteś kochana mi tez jest przykro jak patrzę że rodzina/znajomi chodzą w ciąży a ja nie
wreszcie nam się uda!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane ciężko w pracy miałam. W srodę 15 godzin, wyszłam z pracy o 12 w nocy i dochodzę jeszcze do siebie Nadrabiam Was właśnie i tak mi do głowy przyszło pytanie, jak to teraz jest z porodem naturalnym i dużą wadą wzroku? Czy to teraz jest wykluczenie?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Jakbym się dowiedziała, że np. Siostra Męża jest w ciąży to bym się oczywiście bardzo ucieszyła ale... i oczywiście zrobiło by mi się smutno, że ja jeszcze nie Także to chyba normalne

Pocieszyłyście mnie, bo nie dość, że sama wiadomość mnie zasmuciła (chociaz oczywiście życzę im jak najlepiej z całego serca), to jeszcze miałam wyrzuty sumienia, że tak poczułam.

Duża wada wzroku nie jest już wykluczeniem. Dziewczyny już gdzieś tu o tym pisały i zgłębiłam temat, bo sama mam dużą wadę.
Stary 2015-11-27, 20:20   #3597
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No to masz jasność, że to nie pozamaciczna. Super, w tym tygodniu na usg już na pewno coś zobaczysz

Mowisz ze jest to wykluczeniem?
Powinnam zrobic jeszcze w poniedzialek ponownie?
Chyba zaczekam i ok 10 pojde do lekarza, teraz mam stracha...

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-27, 20:26   #3598
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja prolaktynę badam w 2-4 dc ale laboratoria podają normy dla każdej fazy cyklu.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Mowisz ze jest to wykluczeniem?
Powinnam zrobic jeszcze w poniedzialek ponownie?
Chyba zaczekam i ok 10 pojde do lekarza, teraz mam stracha...

No pewnie. Przy cp to miałabyś ze 100. W pon miałaś 74, tak? To w 48 godz zakładając wzrost 100% miałabyś 150, po kolejnych 48 byłoby 300, a Ty masz ponad 500, to przyrost sporo ponad 100%, więc to dobrze rozwijająca się ciąża od bety 1000 na usg widać już zarodek, ja przy becie 800 miałam widoczne echo płodu bez widocznej akcji serca jeszcze. Zależy, co chcesz zobaczyć u gina, jak serce, to poczekaj, jak potwierdzić prawidłowe umiejscowienie, to pewnie już w poniedziałek będzie możliwe

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:33   #3599
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja prolaktynę badam w 2-4 dc ale laboratoria podają normy dla każdej fazy cyklu.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

No pewnie. Przy cp to miałabyś ze 100. W pon miałaś 74, tak? To w 48 godz zakładając wzrost 100% miałabyś 150, po kolejnych 48 byłoby 300, a Ty masz ponad 500, to przyrost sporo ponad 100%, więc to dobrze rozwijająca się ciąża od bety 1000 na usg widać już zarodek, ja przy becie 800 miałam widoczne echo płodu bez widocznej akcji serca jeszcze. Zależy, co chcesz zobaczyć u gina, jak serce, to poczekaj, jak potwierdzić prawidłowe umiejscowienie, to pewnie już w poniedziałek będzie możliwe

Dzieki za pozytywna informacje!
A jesli chce usluszec serduszko to po 6 tc powinnam isc, tak? Jaka bylaby to beta?

Mani hybrydowy <3
Stary 2015-11-27, 20:59   #3600
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie
Czy mogę się do was dołączyć.
Na imię mam Agnieszka, lat 25, starania rozpoczęliśmy w październiku.
W lipcu tego roku ujrzeliśmy dwie kreski, niestety puste jajo płodowe, 20 sierpnia miałam zabieg.
Od października mamy zielone światło . Ostatnia @ 28 września i do teraz cisza.... w ciągu ostatniego miesiąca zrobiłam 3 testy (negatywne) . Więc póki co czekam na @. Wizyta u gina dopiero w połowie grudnia.
witaj

Cytat:
Czesc,
Po cudownej poniedzialkowej informacji umowilam sie na wizyte u gin- jakiz to byl blad...
Dzis Pani gin wrecz wysmiala mnie, ze jak z taka wczesna coaza smialam przyjsc? Przeciez na usg nic nie widac, ze oni widza dopiero przy becie 1000 (moja byla 71)
Nastraszyla mnie ze nic nie widac, podejrzenue ciazy poza macicznej i mam sie zglosic za 7 dni.
Na pewno nie wroce do tej kobiety, jutro zrobie ponowna bete i na przyszly tydzien umowie sie do jakiegos mam nadzieje ludzkiego lekarza...
Jakby co, nie polecam tak predkich wizyt, teraz bede zyc w mega stresie...
fatalna lekarka, nie wróciłabym do takiej...

Cytat:
Przy bardzo dobrym sprzęcie i wprawnym lekarzu, można coś zobaczyć od bety 800. Trochę się pospieszyłaś. Ale jednak podejrzenie pozamacicznej to daleko idąca interpretacja. Na podstawie czego to stwierdzila? Tylko tego, że nie widziała pęcherzyka, czy może masz powiększony jajowod, czy coś w tym stylu? Powtórz betę, prawidłowy przyrost w bardzo dużym stopniu prawdopodobieństwa wykluczy pozamaciczną. (Od tego jestem niestety ekspertem ).

Cytat:
Za słabo przyrasta, nie mieści się w normach jej przyrost (ma rosnąć minimum o 66% w 48 godz, ale mój gin od in vitro uważa, że na samym początku to jest 100% ).

Ja nie mialam zdiagnozowanej ciązy pozamacicznej do samego końca, trafiłam do szpitala z mega silnymi bólami i dopiero tam doszli do tego, co mi jest, a to było już kilkanaście godzin po peknięciu jajowodu. To tez byla wina gina prowadzącego tę ciążę, bo zapewniał mnie, ze wszystko z nią ok. Absolutnie nie chcę cię straszyć, moja historia to ewenement, zwykle cp wyłapuje się dużo wczesniej i lekarze radzą sobie z nia lekami. ALE przecież nie masz cp, po prostu trafiłaś na głupią lekarkę. Dla twojego bezpieczenstwa i świetego spokoju sprawdź przyrost bety i idź za tydzień na usg.

nie jestem ekspertem, ale z tego co czytałam to czasami beta rośnie normalnie i wtedy właśnie jak nie widać na usg nic to może być podejrzenie pozamacicznej. Nie zawsze też widać powiększony jajowód, trochę czytałam historii o cp i niestety nie zawsze daje ona szybko objawy. Ale u asicuha na pewno nie było widać, bo za wcześniej, w przyszłym tygodniu już pewnie będzie.

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Ale chamski lekarz... Moja gin powiedziala ze beta jest potwierdzeniem ciazy, zlecila szereg badan - gr krwi, badanie mikrobiologiczne pochwy, hiv, rozyczke, tokso, mofrologie, glikoze itd. Zbadala mnie, potwierdzila ze macica ladnie rozpulchniona Na usg kazala zapisac sie w grudniu ale te pierwsza wizyte potraktowala powaznie. Zdecydowanie zmien lekarza.

Jest wtedy b slaby przyrost.
właśnie jak pisałam wcześniej niekoniecznie, czasami początkowy przyrost jest ok tylko potem jest spadek.

absolutnie nie chce nikogo straszyć, bo nie o to chodzi, tylko ja właśnie sporo słyszałam o cp i jestem jedną z tych, ktora na pewno szybko pójdzie do lekarza.

Cytat:
Hej

heyho zostań z nami

ach piękny czas!

Cytat:
nie jesteś, to normalne uczucie. U mnie teraz akurat tylko jedna ciąża - totalna wpadka w otoczeniu, ale jak myślę, to znajomym się wszystkim szybko poudawało, procz jednej pary tylko. i też teraz mam takie uczucie zazdrości :P
Cytat:
pięknie, aby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość

dziękuję za pomoc
1- ja nie rezegnowałabym w trakcie starań. w ogole na tylu kremach pisze, ze w czasie ciazy konsultowac z lekarzem - pytanie czy naprawde kazdy to robi? bo przeciez krem to nie tabletki, az tak sie do organizmu nie dostaje. ale ok w ciazy to rozumiem jeszcze, ale w czasie staran bym nie rezygnowala

2 - ja robilam w dowolnym dniu i w przypadku tych badan chyba nie ma to znaczenia

Cytat:
Dzieki za pozytywna informacje!
A jesli chce usluszec serduszko to po 6 tc powinnam isc, tak? Jaka bylaby to beta?
cos mi sie obiło o uszy, ze przy becie 6500. w 7 juz raczej bankowo bedzie, a 6 to chyba roznie - kazdy ma inaczej
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości