|
|
#1742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
Ju, będziesz wyglądała jakbyś ją Mężowi zwinęła Nie ma damskich i subtelniejszych pudełkowych? ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Thnx Nie chcę TAKICH rzeczy robić bezrefleksyjnie, to jednak big deal, taka już moja natura Wiem, że każdy ma inną, mam tego świadomość A najgorsza z najgorszych, to chęć uniknięcia błędów moich rodziców. W sumie najlepszą radą była ta, pośrednio niejako podana, przez Agnyskę, gdy opisała swój "przypadek" Trzeba dać se siana z control freakiem, z dążeniem do ideału, tylko go with the flow. Nie podchodzić do życia książkowo, tak zrozumiałam jej patent na wychów. Nie posiadanie patentu. Opieranie się na pewnych ramach, zasadach, ale jednak z pełnym otwarciem na to co przyniesie lajf. Temat nurtuje mnie ostatnio bardziej niż zwykle, bo spędzam dużo czasu z synami kuzynów oraz jestem świadkiem olbrzymich problemów z córką (1,5 l) mojej przyjaciółki. Podejrzewają wręcz te sensoryczne czy jakieś tam zaburzenia, ale już nie wiedzą komu wierzyć, każda książka, każdy lekarz mówią co innego. Chodzą do specjalistów, a tak naprawdę natrafiają na mur, bo każdy ma inną wariację na temat. ![]() A ze spraw lajtowszych - mam kolejny crajsis perfumiany ![]() Dziś na Andrzejowych imieninach byłam niewyperfumowana Mogłabym zwalać na PMS, ale prawda jest taka, że to już trwa trochę dłużej. Zazwyczaj w listopadzie rządził Chergui, ale dziś się go bałam, chciałam czegoś delikatniejszego, a jednak z zimowym pazurkiem, i nei znalazłam Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-29 o 22:38 |
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebna konsekwencja i cierpliwość - ale wytresuje się ![]() Nie, no oczywiście trywializuję - ja się strasznie przejmowałam, ale znacznie zdrowsze jest znać podstawowe zasady a na resztę reagować na bieżąco - tak jak z ciuchami i przymierzalnią - trzeba mierzyć ![]() Ad toby - tak, mówiłam Wam, jaką chcę formę - pudełko do butów w pionie to może poprosić o zmianę zapięcia? Ja teraz noszę buty widzicie jakie, męskie paski (wcale nie cienkie!) od zawsze... może jakiś dodatek spowoduje, że zrobi się... ja wiem... nie tyle kobiecej co... nie wiem... eleganciej? Subtelniej?Cytat:
Ja bym tylko pokombinowała z tym zapięciem, serio. Bo reszta ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Rejcz - ja mam z kolei nową fazę perfumową - wszystko wyprzedałam prócz dwóch flach i już 3 nabyłam ![]() Ninfeo Mio Eau d'Hadrien Eau Mediteraneo Carthussii - więc ten tego ten ![]() I nie myśl zbyt wiele - ad błędów rodziców - im bardziej się chce ich uniknąć, tym większe ryzyko powtórki, niestety. Nie myśl - ba! Dla mnie to akurat jest najtrudniejsze, a doradzam...
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale muszę powiedzieć, że raportówka jest milion razy łagodniejsza i ładniejsza, może ją kup właśnie? To by było to! ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Zazdroszczę 2. Masz tu 100% racji. Wiem to. będę sobie to powtarzać. Mniej myślenia, to zawsze był mój największy problem
|
||
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszą, tak, a jeszcze nie zdążyłam użyć - na razie testuję miliony cytrusów - jeden plus jeszcze niebagatelny - te zapachy zachwycają W. i to naprawdę jest miłe, nie muszę się ukrywać albo stawiać na swoim ![]() Ad. myślenia... mój też... ![]() Niestety, jestem zupełnie rozwalona po piątkowym zdarzeniu - a propos blędy rodziców - moja Mama zadzwoniła do Gucia, żeby Mu złożyć życzenia, akurat trafiła na moment, kiedy był roztrzęsiony i zapłakany po spięciu w świetlicy, i niestety, kiedy chciała z Nim rozmawiać, powiedział "Ale ja nie chcę rozmawiać z babcią..." - i Ona to słyszała. Powiedziała "Wypchaj się, łaski mi nie robisz, nie chcę Cię widzieć, smsów też mi nie przysyłaj, obejdzie się" - ja zmartwiałam, nie zareagowałam, ale od tamtego czasu, kiedy o Niej pomyślę, czuję, że nie jestem gotowa na jakikolwiek kontakt z Nią, jest we mnie tyle agresji, żalu i w ogole... miałam i mam teraz wszystkie możliwe objawy PMS, wiecie, jak to jest... Rozmawialam o tym z Guciem - powiedziałam, że Jej się zrobiło strasznie przykro, kiedy nie chciał przyjąć jej życzeń, że tak się nie powinno Babci mówić, że Ona zareagowała gwałtownie - bo tak ma... Że może zadzwonię do Niej i wytlumaczę, czemu nie chciał gadać - na co Gucio rzekł 'Lepiej nie, bo jeszcze i tobie zrobi awanturę" Cytat:
wezmę - można oddać, zobaczę, jak mi jest z nią w mojej nowej stylizacji
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gucio mądrym dzieciakiem jest. Jak w sumie większość dzieci, doskonale wyczuwa różne sytuacje, o których się nie mówi, bo dziecko za małe, i nie zrozumie. Może nie rozumie, ale czuje właściwie. Mogę tylko Ci współczuć Straszna słabość z jej strony. To tym razem pozytywnie o dzieciach, ten od kuzyna, jednak go przeceniłam, bo ja traktuję dzieci poważnie. Widzę wieeeeele problemów, jako nie rodzic, mogę tylko wzmacniać pozytywny obraz rodziców, oraz jego samego. Mogę być tylko jednym z wielu czynników. Zauważyłam, już na kilku didach, że cholernie lubią słyszeć, jak ktoś "obcy" chwali ich rodziców. Czują się dumni. Z tym 4-latkiem, jak siedzimy na sofie, i pozwalam mu na oparcie nóżek o moje, taki bardzo, bardzo ciepły kontakt, łapię go za rączkę, to widzę w jakiej jest euforii i widzę w jakiej ja jestem. Strasznie mnie ten kontakt cieszy. Bo jest autentyczny. On sobie patrzy na bajkę, ale czuje bliskość i rozmawia. Cholery małe bardziej właśnie odczuwają świat.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-29 o 23:41 |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak... moja Mama nie jest łatwą osobą... co jakiś czas zawsze wyskoczy z czymś takim A wiesz, co jeszcze dzieci lubią? Jak się je chwali, ale nie bezpośrednio - tylko jak niby przypadkiem dzieck usłyszy, (to można zaaranżować) że się je chwali w rozmowie z kimś. A że mają radar - to wiadoma rzecz. Była z wizytą u przyjaciółki z trzymiesięcznym chłopcem - i powiem Wam, że on ma spojrzenie nie jak dziecko, ale jak dorosły - żeby tylko... to spojrzenie lustrujące, aż mi się nieswojo zrobiło. Bez słowa, z martwą twarzą lustruje - nie reagując na uśmiech ani nic. Tylko patrzy, surowo Matka też przyznała, że Teodorek budzi respekt
|
|
#1750 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
Opis jak Dziecka Kukurydzy ![]() Ju dobrze mówisz, dzieciaki bardzo dobrze rejestrują, jak się o nich mówi i jak
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a ta? Łagodniejsza? http://vooc.pl/pl/p/Raportowka-skorzana-Vintage-P20/137 albo ta : http://vooc.pl/pl/p/Raportowka-torba...intage-P18/130 oraz: http://top-trend.pl/pl/p/Raportowka-...ntage-P20/1666
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2015-11-30 o 01:03 |
|
|
|
|
#1752 |
|
Piers do przodu
|
Ju mnie sę widzi pierwsza albo trzecia
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2015-11-30 o 01:07 |
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za rady - ja się tak zafiksowalam, że nie widzę szczegółów i "łagodności" - a, nie powiedziałam, moja pierwsza torba to był tornister z juchtowej skóry - kochałam go
A ta? Musi być czarna, dodam - ew. granat, szarość, ale nie ma http://allegro.pl/skorzana-raportowk...826474183.html
|
#1755 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dzwoniłabym. Niech się kobieta ogarnie. Jeśli zadzwoni, nie strzelałabym też fochów, nie pouczałabym i nie robiła scen, tylko poprosiłabym o nie inicjowanie kontaktów w dzieckiem dopóki nie dorośnie. Ona. Nie dziecko. Cytat:
Cytat:
Macham znad dołka. Byłam wczoraj na czytaniu Konstytucji. Życzę Wam tygodnia lepszego, niż poprzedni.
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- a pamiętasz, jak byłyśmy w F&F i mnie spodobał się jeden włochaty sweterek; powiedziałaś "Właśnie zrozumiałam, że nic nas nie łączy" 2) to by oznaczało brak kontaktów do jej śmierci - znam jej zawziętość, przerabiałam nie odzywanie się przez półtora roku, chociaż przez Tatę wiedziała, że jestem w szpitalu 3) A tak w ogóle - to jednego nie rozumiem - bodaj Karrkki napisała "Przecież to nie jest torba!" - no a niby co? ![]() Jeszcze poza bywalczyniami fb nie widziałyście, jak mnie Kolcia "zrobiła" IMG_7289 (Medium).JPG
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko ta i już nic więcej nie wkleję
Jestem również w kontakcie z producentem - może mi ją wydłużyć, poszerzyć, zrobić uszy po bokach itedehttp://allegro.pl/show_item.php?item=5775008932
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Joł joł baru snad bólu guowy kilejny dzień ...
Cytat:
Nic nie usprawiedliwia zachowania babci, a zachowała się jak dziecko... A Akceptowanie i tłumaczenie takiego zachowania bo ktoś tak ma, prowadzi do tego, że stajemy się mało asertywni , dajemy sobą pomiatać bo ktoś tak ma... Też bym się wściekła ...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lete ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Jak nic, użyję znów Escentric 02. Ale ileż można. To mój zapchajdziurek , wypełniacz perfumowy, kiedy nic nie leży. Dni kiedy nie potrzebuję perfum, bo tak lubię, też mam. 2. Nawzajem Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-30 o 10:41 |
|||
|
|
|
#1761 | ||||
|
Panaroja
|
spod wichury i podłej pogody
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ad sinupret torby sie nie wypowiem , bo dla mnie raportówka/listonoszka w ogóle nie jest torbą tylko narzędziem pracy jak monterska skrzynka z narzędziami
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam obawy ale już za późno ![]() Cytat:
![]() ale ja też zazwyczaj drobiazgi typu żele kupuję Cytat:
ja i moja siss tez jesteśmy całkowicie inne nawet nie wiem jak to skomentować Cytat:
ad torebki się nie wypowiem bo jakoś ich nie "czuję", ale obiektywnie niektóre mogą się podobać
|
||||
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
U Mam dopsikałam się Si EDP. Niby nie moje, ale takie właśnie nie za słodkie, nie za bardzo jakiekolwiek
Mój obecny kryzysik perfumowy chyba z tego wynika, że każdy zapach mam "jakiś", dosyć konkretny - albo ambrowo, albo lukrecjowo, albo drzewnie, albo kwiatkowo, gourmand, kwaśno, słodko, gorzko, etc. A mnie potrzeba, na takie dni zwłaszcza, miksu, wyważenia. Chcę czegoś z lekką nutą drzewno-waniliową z domieszką czegoś orzeźwiającego, nie zawsze chcę pachnieć piernikiem, miodem, lukrecją, nalewką, żywicą, ambrą. Ten Si tak jakby daje radę, ale zbyt jest "różowy" "owocowy" w odbiorze, jak dla mnie na tą chwilę. No ale próbuję. Czekam na bazę, bo głowa była ok, serce jest do bani (dla mnie) ale baza zazwyczaj najlepsza Aaaa wiem co chciałam! Parabell nie potrzebujesz Ty Saaba La Parfum w odlewie chyba 2 ml na smaczek? Wydawało misie, że szukałaś/chciałaś/masz? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-11-30 o 12:39 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1764 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja na takie dni, kiedy nie wiem, czym bym chciała pachnieć i czy w ogóle bym chciała, ale jednak tak
![]() Doczytałam, co Ju pisała na żółto i brak mi słów
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2015-11-30 o 13:01 |
|
|
|
#1766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Króluje PMC oud imperial full intenese Bentley A i ofkors calypso figue SZOK ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
...---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
...
|
|
#1767 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Neska, ale tu nie chodziło o komunikat, tylko o to, ze Mama Ju usłyszała w słuchawce co Gucio powiedział i tak zareagowała
|
|
#1768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Sklep wysłał mi flaszkę tylko nie podał numeru paczki. Normalne to? Cytat:
A to już coś w niej zmienili? ![]() Wzajemnie Cytat:
![]() No nie torba, bo to narzędzie pracy listonosza ![]() Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1770 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
a głównie z powodu kasa pusta , bo jakby nie , to bym se of kors kupiła , jeść nie woła i stać może ![]() Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

Nie ma damskich i subtelniejszych pudełkowych? 
Trzeba dać se siana z control freakiem, z dążeniem do ideału, tylko go with the flow. Nie podchodzić do życia książkowo, tak zrozumiałam jej patent na wychów. Nie posiadanie patentu. Opieranie się na pewnych ramach, zasadach, ale jednak z pełnym otwarciem na to co przyniesie lajf. 

Zazdroszczę 

Straszna słabość z jej strony. 

- a pamiętasz, jak byłyśmy w F&F i mnie spodobał się jeden włochaty sweterek; powiedziałaś "Właśnie zrozumiałam, że nic nas nie łączy"
Też bym się wściekła ...