Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 12:04   #1351
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ufff, nadrobilam Was, ale wpadam tylko na chwilke, bo jest mi niedobrze, mdli mnie i czuje sie jak wrak czlowieka.. Leze plackiem w lozku i probuje dojsc do siebie. Nie wiem cxy to ta noc nieprzespana czy cos, ale fatalnie sie dzis czuje.
Kamilka cudowne wiesci

Biedna Leż i odpoczywaj

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
W ogole to wczoraj jak spotkalam sie z kolezanka polozna to opowiadala sytuacje, ktora ja mocno zszokowala i rozzloscila... Byla na patronazu u jakiejs laski i dzieciaczek mial poranione paluszki az ropa sie zbierala... Co sie okazalo rodzina mieszka wielopokoleniowo w jednym malym mieszkaniu i prababcia tego malenstwa poobgryzala! mu paznokcie bo takim malym sie nie obcina.... No masakra jakas, sredniowiecze to malo powiedziane...

O matko! Straszne i obrzydliwe!

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:05   #1352
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
No ale tu będzie noworodek, kot cięższy od takiego maleństwa. Myślałam, żeby popsikać tym środkiem na sikanie? No ale nie wiem czy to nie zaszkodzi dziecku?
Kota nie zamknęłabym w łazience, miałabym koncert przez całą noc prędzej na dwór bym wygoniła.
może popsikaj jakąś szmatę, którą położysz w łóżeczku teraz? a nie na samo łóżeczko, potem zabierzesz

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:07   #1353
Dotka90
Zakorzenienie

Co do obiadu:

Mąż: kochanie, co na obiad?
Żona: Nic!
Mąż: Jak to nic? Wczoraj też nic nie było...
Żona: Bo ugotowałam na dwa dni!

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:09   #1354
hariett
Zadomowienie

Cytat:
W ogole to wczoraj jak spotkalam sie z kolezanka polozna to opowiadala sytuacje, ktora ja mocno zszokowala i rozzloscila... Byla na patronazu u jakiejs laski i dzieciaczek mial poranione paluszki az ropa sie zbierala... Co sie okazalo rodzina mieszka wielopokoleniowo w jednym malym mieszkaniu i prababcia tego malenstwa poobgryzala! mu paznokcie bo takim malym sie nie obcina.... No masakra jakas, sredniowiecze to malo powiedziane...
Nam na SR położna mówiła że oni nie polecają generalnie obcinania, bo to wtedy dziecko ma ostre pazurki i się najbardziej rani (a niedrapek to już nie polecają w ogóle), że póki one są takie miękkie to się same kruszą, dopiero jak zaczynają być twarde to wtedy obcinać. No i te zadrapania na buźce nie są groźne dla dziecka, lepiej takiemu Maluchowi pozostawić zmysł dotyku, a nie zakneblować.

No ale żeby obgryzać...

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:10   #1355
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda gdzie się podziewałaś jak Cię nie było ?
w sobotę od rana uczelnia, wróciliśmy późno i byłam tak zmęczona, że po prostu leżałam na kanapie.. A wczoraj jak mówiłam Tż miał wolne i nie chciałam siedzieć na kompie żeby nie było argumentu później do kłótni, że tak to się dre, ze on siedzi a tak to sama siedzę No i ja nie mam wifi w domu więc muszę siedzieć tylko przy kompie, a siedzenie ostatnio strasznie mnie męczy zwłaszcza, ze mały mi uciska przeponę i źle mi się oddycha i dzisiaj mam misję poszukania opcji żeby komputer udostępniał sieć na tel

Cytat:
A czemu chcesz myć szyszki? Ja nie myję tylko je suszę.
Robisz ten "ozdobnik" świąteczny?
pozbieraliśmy je wczoraj, ale są z piasku i w ogóle bo o tej porze to trochę błotniście w lesie.. No właśnie mam zamiar zrobić tylko najpierw muszę ogarnąć te szyszki żeby wyglądały bo jak nie będą wyglądać to zrezygnuję. Mogłam kurde pozbierać początkiem października to by były takie ładne, otwarte, czyste i suche!

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Gołąbki chcę chcę chcę ale nie chce mi się robić
moja mama ma ostatnio fazę na gołąbko i od połowy października są co tydzień jak przyjeżdżamy Ja już mam dosć
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:10   #1356
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
.
wow można pozazdrościć prababci zębów w tym wieku choć może lepiej żeby ich nie miała, ohydne
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do obiadu:

Mąż: kochanie, co na obiad?
Żona: Nic!
Mąż: Jak to nic? Wczoraj też nic nie było...
Żona: Bo ugotowałam na dwa dni!

ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:11   #1357
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Nam na SR położna mówiła że oni nie polecają generalnie obcinania, bo to wtedy dziecko ma ostre pazurki i się najbardziej rani (a niedrapek to już nie polecają w ogóle), że póki one są takie miękkie to się same kruszą, dopiero jak zaczynają być twarde to wtedy obcinać. No i te zadrapania na buźce nie są groźne dla dziecka, lepiej takiemu Maluchowi pozostawić zmysł dotyku, a nie zakneblować.

No ale żeby obgryzać...

Dokladnie jest tak jak poszesz, nie pamietam przez ile ale dziecku pod paznokciem rosnie taka blonka i te pierwsze pazurki sie wykruszaja z zewn warstwy, tego sie nie obcina. Dopiero pozniej cazki/nozyczki ida w ruch
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 12:14   #1358
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Casaa - Obgryzanie obgryzaniem ale żeby do ran?!
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:17   #1359
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
współczuję wszystkim mającym problemy ze spaniem, jak widzę te posty pisane w środku nocy to mnie to przeraża że przy dziecku też będę prowadziła taki tryb nocny, jak na razie mam śpiączkę a na siku wstaję raz i to w okolicach 6-7
Ja jak widzę wątki mamuś np. wrześniowych i młodszych, to tam całą dobę piszą,bo właśnie w nocy zawsze któraś 'melduje się z karmienia'

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Co do amstaffa to spodziewałam się "bestii" ale to jest anioł nie pies w stosunku do nas przylepa większa niż wcześniejszy labrador, nie można powiedzieć ma swój charakterek, ale nie zamieniłabym tego uparciucha na innego psioczka
Bo amstaffy mają być agresywne, ale do innych psów, nie do ludzi - takie było ich przeznaczenie.Więc nic dziwnego, że do ludzi często są aniołkami

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Dotka, a może by się z gastrologiem skonsultować? ��
Myślisz? Tylko zanim się na wizytę dostanę,to już dawno w ciąży nie będę

Cytat:
Moja koleżanka ma na drugie Wenus... od kiedy się dowiedzieliśmy to się nabijamy i mówimy do niej drugim imieniem nie pierwszym.
O losie...

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam to fizjoterapeuci uważają że nie ma nosidła w którym by można noworodka nosić, zwykle dopiero od 3-4 mies. (a niektóre później) wbrew temu co piszą producenci , więc jeśli chcecie nosić od urodzenia to tylko chusta
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Jaką zamówiłaś? ja nic nie słyszałam o tym marszczeniu pod główką tylko u zawitkowskiego jest żeby takich maleństw nie nosić za dużo pionowo tylko częściej w tzw.kołysce, na boku
Viki, a jak się ma jedno do drugiego? No bo niby w nosidle nie, a z drugiej strony na początku pionowo też źle i trzeba w nosidle nosić. No to jak w kołysce można nosić, to w Close Caboo można w tej pozycji nosić

Cytat:
Mój tato miał mieć Michał, siostry wybrały śliczne imię dla braciszka. Dziadek szedł do USC, spotkał kumpli i się zagadali %%% Wraca i mówi, że zapisał. Ciotki ucieszone, że Michałek a dziadek "Michał? A ja podałem Mieczysław" Takim sposobem mam tatę Miecia
U mnie też imię dla TŻta wybrała jego siostra I się uparła tak, że było tylko TO i żadne inne

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A właśnie dajecie swoim dzieciom drugie imię. Ja bym nie chciała ale TZ coś tam przebakuje...
Dajemy Po TŻcie. Mamy b. krótkie nazwisko, pierwsze imię średnio długie, więc drugie nie będzie problemem, a u nas wszyscy mają drugie imię

Cytat:
Dzień dobry!
O, nie tylko u mnie chciało zdmuchnąć dom z z powierzchni ziemi?

Co do imienia to moi dziadkowie jak się dowiedzieli że nazywamy synka Hubert to mówią na niego Bercik, od tego kolesia ze Świętej Wojny Męża to nie zraziło, a to on wymyślił to imię
U mnie też przed chwilą chciało zdmuchnąć, na dodatek ciemno jak w nocy!

Bercik mi się też nie podoba Jakoś do wszystkich Hubertów których znam, nikt Bercik nie mówi: Hubert, Hubek, Hubciu
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Dotka moja kuzynka tez miała taką straszną zgagę w ciąży, bardzo się męczyła, nic nie pomagało, samo przeszło jakoś pod koniec w 38 czy 39 tc.
No ja wiem, że wtedy przejdzie,bo się brzuch obniży, ale jak ja dzisiaj zaczęłam 34tc, to sobie wyobraź jeszcze 5 takich tygodni...
Cytat:
Co dzis na obiad?
Spaghetti ze świeżym szpinakiem, kurczakiem, pieczarkami

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, ze ich obowiazuje umowa i nie mogą zapłacić mniej niż na umowie mimo że ktoś się pomylil?
No ale ona dostała 800zł więcej.Czyli dostała normalnie to, co na umowie + dodatek świąteczny + 800zł gratis.
Więc jak się ktoś pomylił to potrącą jej w przyszłym miesiącu.

Ja bym zadzwoniła zapytać, może dlatego, że jak ja naliczam i jest za mało/za dużo, to generalnie moi pracownicy są w porządku i dzwonią wyjaśniać

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Uaoo - to jeszcze są pluszaki, breloczki, bańki, resoraki, małe puzzle. Ja bym zrobiła jedno jajo kinder, małe puzzle i bańki albo resoraki zależy od płci no i od kosztów puzzli Dla mnie samo kinder trochę dziwnie
Ale za tą dyszkę to jest chyba ta taka wielka Kinder Niespodzianka, ona juz spoko wygląda, widziałam ją wczoraj w Biedrze (ale za 15zł).

Niunia, o rany, zdrówka dla teściowej, cóż ona robiła?!
W tym wieku (zwłaszcza u kobiet) wszelkie złamania są paskudne..

Nebula, a zgłaszałaś lekarzowi to serce i ciśnienie?

Kamilka, mnie się Martyna bardzo podoba
Super, że tak dobrze idzie jej ze ssaniem

Casaa, no właśnie nie,przed ciążą miałam zgagę raz na ruski rok, jak każdy człowiek.. Nawet nigdy żadnego Rennie nie musiałam brac.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2015-11-30 o 12:42
Stary 2015-11-30, 12:18   #1360
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie jest tak jak poszesz, nie pamietam przez ile ale dziecku pod paznokciem rosnie taka blonka i te pierwsze pazurki sie wykruszaja z zewn warstwy, tego sie nie obcina. Dopiero pozniej cazki/nozyczki ida w ruch
O, dobrze że ktoś jeszcze ma takie wiadomości, bo już się bałam że zbytnie nowości wprowadzam

Mówiła też że ona odradza wszelkie ochraniacze - że uderzenie o szczebelki nie jest groźne, a SIDS już tak. Ale to wydaje mi się też zależy od dziecka, jak nic sobie z uderzeń nie robi i wali aż ma siniaki to chyba wolałabym ten ochraniacz mieć. Póki co nastawiam się jednak na syna-anioła

Z resztą i tak przez pierwsze dwa lata będzie spał z nami albo na swoim łóżeczku ze zdjętym bokiem, bo przez to, że tż nie robi drzwi () nawet małego nie będę słyszała z pokoju obok. No a jak tż to nie będzie pasowała to ja pewnie będę spać u Małego w razie potrzeby, trzeba było się tak nie upierać na "nie chcę drzwi"

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:21   #1361
lune1992
Zadomowienie

Cassa Napisze ci co u mnie zadziałało na zaparcia jak ręką odjął
-nie jem białego pieczywa, tylko żytnie
-2 litry WODY dziennie (koniecznie!)
-na śniadanie codziennie kefir,maślanka, wrzucam tam płatki owsiane i kilka suszonych śliwek
-w ciągu dnia przegryzam suszone owoce (daktyle, śliwki)
-po kolacji wieczorem tak o 21 mixuje jabłka z marchewką lub kiwi dodaje młody zielny jęczmień.
-nie jem bananów.

Przyznam się że mi kiedys w pracy dali do ręki wypłate a za tydzień patrze nastepną na konto. Nie przyznałam się bo byłam wtedy bardzo biedną studentka a firma bogata, nie ucierpiała zbytnio
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:28   #1362
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Viki śliczna chusta ja też właśnie ostatnio czytałam że z tymi nosidłami dla noworodka to raczej reklama...

Nebula jaką chustę kupiłaś? ja teź mam zamiar nosić od początku, mam dwie chusty, z tym że chciałabym jeszcze jakąś krótszą, bo obie mam 5,2

W ogóle przejrzałam ubranka i na 56 mam 13 body, 5 pajacy, na 62 mam w ogóle mało rzeczy, na 68 mam mnóstwo... Ale chyba już nie dokupuję, bo segregowałam metkami i chyba te 56 w większości wyjdą większe. Jedynie pajacy muszę dokupić. A, no i rozmiarów 74 wzwyż mam pełne pudełko...
ja może teściów zaangażuję w kupno ubranek 68+ bo nie mamy nic na większe dziecko... czyli pierwszy miesiąc-dwa damy radę,a potem panikaaaaaa :P

skorzystałam podobnie jak Wiki (chyba?) i upiłam little frog w piątek http://littlefrog.pl/product-pol-387...XS-2-6-m-.html tylko rozmiar S. Wolę kankurgować, więc myślę, że wystarczy.

a co do nosidełek dla noworodków, to problem jest taki, że niewiele z nich ma odpowiednio wyprofilowane plecy. I zmusza się dzieci do siedzenia, gdy one jeszcze nie umieją... a to jest bardzo złe dla kręgosłupa. jest jakaś firma na B chyba, nie pamiętam nazwy...nosidełka są stosunkowo drogie, niby piszą, że od 0+ ale tak naprawdę wcale tak nie jest. Najlepsze są ofc tula, ale tutaj też cena jest zaporowa. ja jednak odpuszczę nosidełko póki co, a skupię się na chuście.
Stary 2015-11-30, 12:29   #1363
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
te bez zawijania szybciej się robi a najbardziej w gołąbkach kocham sos pomidorowy
jednak wolę te zawijane i w białym sosie
chociaż zdarza mi się robić bez zwijania

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
może popsikaj jakąś szmatę, którą położysz w łóżeczku teraz? a nie na samo łóżeczko, potem zabierzesz
spróbuje! i z balonami też!
dzięki dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
pozbieraliśmy je wczoraj, ale są z piasku i w ogóle bo o tej porze to trochę błotniście w lesie.. No właśnie mam zamiar zrobić tylko najpierw muszę ogarnąć te szyszki żeby wyglądały bo jak nie będą wyglądać to zrezygnuję. Mogłam kurde pozbierać początkiem października to by były takie ładne, otwarte, czyste i suche!
a na choinkach już nie ma? muszę też pozbierać jeszcze.

Cytat:
-na śniadanie codziennie kefir,maślanka, wrzucam tam płatki owsiane i kilka suszonych śliwek
-po kolacji wieczorem tak o 21 mixuje jabłka z marchewką lub kiwi dodaje młody zielny jęczmień.
-nie jem bananów.
u mnie wystarczy jabłko i woda

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:29   #1364
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Jak się firma pomyli to ich problem. Nie mogą tak sobie zabierać z kolejnej wypłaty czy odliczać. To takie bezpodstawne wzbogacenie się, nikt nic nie musi zwracać

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:31   #1365
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kamilka tak strasznie się cieszę ale macie dzielna córeczkę.

Nie było mnie może ze 40 min a do nadrobienia prawie 2 str.

Kurcze mam mały problem i w sumie nie mam bo dostałam wypłatę o 800 zł wyższa oprócz pieniędzy świątecznych i nie wiem co mam zrobić w takiej sytuacji. Dzwonić do firmy i wyjaśniać czy cieszyć się z nadwyżki
Magdusia a Ty pracujesz, czy jesteś na zwolnieniu? Bo na zwolnieniu to różne ciekawe rzeczy się z tymi wypłatami dzieją. Ja na przykład dostaję ciągle przelew od pracodawcy (mimo, że przecież teraz to ZUS mi chyba płaci, ale idą z konta firmy), zawsze większa kasa, bo części składek nie odprowadzają - chyba właśnie chorobowych? Próbowałam to rozkminić, ale to nie na mój ciężarny kalafior...

Stary 2015-11-30, 12:31   #1366
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jak się firma pomyli to ich problem. Nie mogą tak sobie zabierać z kolejnej wypłaty czy odliczać. To takie bezpodstawne wzbogacenie się, nikt nic nie musi zwracać
Oczywiście, że mogą - wystarczy że jej nie wypłacą jakichś tam dodatków, które dostaje, a które nie są obligatoryjne
Stary 2015-11-30, 12:31   #1367
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2015-11-30, 12:32   #1368
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Oczywiście, że mogą - wystarczy że jej nie wypłacą jakichś tam dodatków, które dostaje, a które nie są obligatoryjne
No tak, albo podstawy nie ruszą

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-11-30, 12:32   #1369
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

-nie jem bananów.

Dzieki ale u mnie problem wystepuje w druga strone.... Nie formuje sie w normalna :P to wszystko wina duzej ilosci magnezu, az sie nie moge doczekac kiedy go odstawie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 12:32   #1370
uaoo
Zakorzenienie

5 dni i już ponad 1350 postów! takim tempem w grudniu ze 4 wątki jeszcze napiszemy!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:33   #1371
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Dzieki ale u mnie problem wystepuje w druga strone.... Nie formuje sie w normalna :P to wszystko wina duzej ilosci magnezu, az sie nie moge doczekac kiedy go odstawie
CASA a co bierzesz? bo w sumie częściej niż sam magnez to dodatki w danej tabletce tak działają. ..

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-11-30, 12:34   #1372
Dotka90
Zakorzenienie

Na Belly się rozpakowała pierwsza!
tzn. jedna już rozpakowana, ale ona chyba w 24tc czy jakoś tak i bliźniaki, ale tam był jakiś problem, a ta się normalnie rozpakowała, bo miała już 37+1 czy tam 37+2.

Ogarnia mnie lekkie przerażenie, jak się u nas zaczniecie rozpakowywać, to padnę
Stary 2015-11-30, 12:36   #1373
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Na Belly się rozpakowała pierwsza!
tzn. jedna już rozpakowana, ale ona chyba w 24tc czy jakoś tak i bliźniaki, ale tam był jakiś problem, a ta się normalnie rozpakowała, bo miała już 37+1 czy tam 37+2.

Ogarnia mnie lekkie przerażenie, jak się u nas zaczniecie rozpakowywać, to padnę
Ja się wczoraj przeraziłam właśnie Ale u niej donoszona przynajmniej i 37 tydzień, to chyba bardziej na grudzień była No ale moja reakcja była podobna
Stary 2015-11-30, 12:40   #1374
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Przybij piątkę
Ale ja się nie martwię, bo żelazo też biorę i właśnie bardziej bałam się zaparć, a tu nic z tego

Stary 2015-11-30, 12:47   #1375
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
CASA a co bierzesz? bo w sumie częściej niż sam magnez to dodatki w danej tabletce tak działają. ..

Teraz magnezin ale przerobilam juz 4 inne i bylo tak samo, pora kiedy bralam tez nie ma wplywu.....

Ruda, musimy sie przemeczyc
Stary 2015-11-30, 12:47   #1376
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Ale zastosuj się do tego chociaz ze 2 dni i zobaczysz ze bedzie lepiej.
ja też biorę duzo magnezu i żelazo i tez myślałam ze nic mi nie pomoze. Nabawiłam sie hemoroidow i sie za to wzielam i jest o niebo lepiej.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:50   #1377
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Od drobiu mnie odrzucilo od poczatku ciazy :-/ przez to wiele potraw mi odpada kiedys takie danie byloby mistrzostwem swiata
oj mnie na początku też, na samą myśl mi niedobrze. Ale teraz już mięsko normalnie jem, choć kurczaka najrzadziej.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 12:52   #1378
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zastosuj się do tego chociaz ze 2 dni i zobaczysz ze bedzie lepiej.

ja też biorę duzo magnezu i żelazo i tez myślałam ze nic mi nie pomoze. Nabawiłam sie hemoroidow i sie za to wzielam i jest o niebo lepiej.

Przy diecie cukrzycowej nie moge sie do tego zastosowac bo przetwory mleczne z rana wysoki cukier, suszone owoce wysoki cukier, wody wypijam duzo wiecej niz 2l skonczy sie ciaza, skonczy sie sraczka i tyle :P
Stary 2015-11-30, 12:53   #1379
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
jednak wolę te zawijane i w białym sosie
chociaż zdarza mi się robić bez zwijania
jaki to sos?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:53   #1380
Casaa
Zakorzenienie

Karen ja tez mieso juz w miare normalnie jem poza tym drobiem

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości