![]() |
#4921 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spirometria ocenia wiek moich płuc na 107 lat więc raczej nie dam rady naturalnie urodzić :-D
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy tylko ja mam wrażenie, że ten komplet pościeli się mega opłaca? 19 elementów za 290zl? moja bratowa na chrzciny powiedziała nam, co by jej się przydało, i zazyczyla sobie ode mnie komplet poduszka + kołderka z pościelą. Zapłaciłam w stacjonarnym sklepie 120zl za gołą pościel i 100zl za poszewkę na podusie i kołderkę. A tu jest o wiele więcej elementów za 290?
Myślicie, że jakośc poduszki i kołdry będzie 'znośna'?
#4923 |
Wtajemniczenie
|
To zalezy od lekarza, moja kolezanka miala pierwsza cc i po 4latach kolejna ciaza chciała rodzic naturalnie lekarz powiedział ok ale proszę podpisać oświadczenie ze jesli sie tamta blizna rozejdzie albo cos sie stanie ze dziecko umrze to bierze pani za to odpowiedzialność.. No i kolezanka no to dobra na stol i cc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
u mnie też wieje strasznie, jakby chciało dachy zerwać ![]() ![]() mira81 faktycznie wybór jest przeogromny, ja np butelki wybrałam te które siostra mi poleciła (widziałam je w akcji i się spodobały) a z pozostałymi gadżetami sie wstrzymałam i jak cos potrzebowałam to kupowałam później, ale fakt ze im prostsze tym czasem lepsze ![]() ![]() ![]() Kiinga26 u mnie ostatni miesiąc był fatalny, spuchłam i ciężko mi było sie gdziekolwiek ruszyć bo męczyłam sie strasznie szybko, ale to byl upalny maj wiec pewnie dlatego, teraz mam nadzieję, że nie będzie tak źle, aczkolwiek wiem ze moze byc ciężko a Ty jesteś przykładem, że każda ciąża jest inna ![]() moooniaaaa to teraz czeka Ciebie słodkie lenistwo na l4 i mnóstwo wolnego czasu ![]() ![]() ![]() monikmi, kallina ![]() ![]() _polly_ u mnie wychodzi podobnie ale tym razem idę 22 grudnia i też się zastanawiam jak to będzie z l4 Cytat:
![]() ![]() ![]() aguleck ![]() ![]() ![]() a co do cc, ja mialam pierwszą ze wzgl na "brak postępów pododu", i teraz bym chciala tez mieć, żeby już nie przechodzić drugi raz przez ten koszmar bezskutecznych wywoływań ![]() na ostatniej wizycie chciałam coś wyciągnąć od mojego lekarza na ten temat, ale powiedział, że takie sytuacje jak u mnie lubią się powtarzać ale i tak nie dostanę skierowania na następne cc, z resztą w szpitalu w którym rodziłam poprzednio jest ordynator, który czeka z cc do skurczy czy odejścia wód nawet jeśli masz skierowanie, no chyba że jest ułożenie pośladkowe lub bliźnięta z tego co się orientuję, chciałabym się umówić na termin i byc spokojna ale chyba sie nie da Cytat:
Ja dziś pomimo wichury wybrałam się zawieźć l4 i po drodze załatwiłam kilka innych spraw, a nawet byłam na małych zakupach i kupiłam sobie bluzkę, w której mieści się mój brzuch ![]() Nie wiem co zrobić, pożyczyłam siostrze przewijak (który dostałam w prezencie chyba od mamy), jak była w ciąży z drugą córka a teraz jak ją o niego zapytałam okazało się że im się zniszczył i go wyrzucili i nie wiem czy nie powinnam zasugerować jej, że powinna go odkupić ![]() wrzucam zdjecie z wczoraj, 23 tydz
01.04.2016 synek ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-11-30 o 14:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny coś na czasie dla nas. Odnośnie ZUSu.
http://biznes.onet.pl/praca/zus-dosz...aign=onetsg_fb |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Wtajemniczenie
|
Matko, chyba mózg mi się przez te remonty zlansował, bo chciałam napisać, że nie było mnie tu tydzień, a wyszło miesiąc
![]() Nadrobiłam wszystko, ale jest taki ogrom wiadomości, że jedyne co to mogę pogratulować wszystkim udanych wizyt ![]() Ja właśnie chwilę odpoczywam i czekam, aż córcia obudzi się z drzemki ![]() Co do wyprawki to powiem Wam, że czasami to co najprostsze jest najlepsze. Kombinowałam z butelkami antykolkolwymi tomme tipee-nam się nie sprawdziły, strzałem w dziesiątkę okazał się Avent natural. Teraz na pewno nie będę kupować żadnych zestawów startowych tylko 2 flachy, bo w zestawach są małe i duże, a te duże to gdzieś dopiero po kilku miesiącach jak nie lepiej są potrzebne. Ze smokami tak samo-ortodontyczne, takie siakie, owakie, a córcia zaakceptowała najtańszego NUKA - wszytskimi innymi pluła.
#4927 |
Wtajemniczenie
|
Moonunit ja na pewno powiedziałabym siostrze, że wypada odkupić Ci ten przewijak, ale może sama na to wpadnie?
Dziewczyny ja mam dzisiaj częściej te twardnienia brzucha noz zawsze. Miałam już dzisiaj kilka razy, nie liczyłam, ale lekarz mi mówił, że jak będę je miała więcej niż 3-4x dziennie, to mam jechac do szpitala. Nie wiem co robić, bo czuję się dobrze, a w szpitalu pewnie mnie położą na kilka dni. Bez sensu. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Moonia ile magnezu mogę wziąć / dzień ?
#4928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też słyszałam, że jeśli twardnieje powyżej 10 razy dziennie to wtedy jest źle dopiero..
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny, ja wiem, że mój lekarz jest przewrazliwiony, dlatego też chcialam poradzić się Was. Skurcze mnie nie bolą i na pewno było ich mniej niż 10. Także leżę spokojnie w domu
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- A ten Buscopan to na receptę? Mi tylko o magnezie mówił.
![]() |
#4933 |
Rozeznanie
|
Witam sie po kilkudniowej przerwie. Juz po babcinej imprezie wiec trochę więcej czasu będę miała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Kiinga26 Czas edycji: 2015-11-30 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zadomowienie
|
hm ale to i tak nieladnie ze strony siostry ze dopiero jak sie zapytalas o przewijak to ci powiedziala ze go wywalila ;p jak go wywalala to juz powinna ci napisac ze ten przewijak sie zniszczyl juz i czy mozemy wywalic albo ze wyrzucamy a nie dopiero jak sie czlowiek upomni ;o) przynajmniej ja taka jestem jak cos daje to daje jak pozyczam to pozyczam moze bym jej tego nie powiedziala ale nie lubie takich zachowan u ludzi
![]()
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
To jest chyba zamiennik no-spy po prostu, tylko mój gin może akurat z tym przedstawicielem ma lepsze układy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
![]() ![]() A i lekarz zasugerował że krążek będę nosić do 37 tygodnia więc szykujemy się na luty z porodem ![]() ![]()
#4938 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, idziecie na 3 prenatalne? W 30 tygodniu? Ja musze iść i bardzo się ciesze, bo to jedyne dokładne usg które mam.. Mój lekarz robi to na odwal.
#4939 |
Zakorzenienie
|
U ludzi ja też nie lubię, ale siostra jest jednak na trochę innych zasadach i z takich rzeczy na pewno bym jej nie rozliczała. Tym bardziej, że nie sprzedała żeby mieć kasę dla siebie a po prostu się zniszczył. Serio, nie czepiałabym się w ogóle. Tym bardziej, że przewijak kupiła mama, czyli skorzystała jedna córka, druga córka i według mnie gra gitara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzidziuś niech tam siedzi i się nie pcha na świat .Oszczędzaj się, dużo odpoczywaj, staraj sie nie niepokoić,a gdybyś czuła jakieś stresy to pij herbatkę z melissy . Najważniejsze teraz dla Was jest spokój i wypoczynek fizyczny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żartuję oczywiście, myślę, że wiele z nas urodzi w lutym ![]()
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monikmi gratulacje zdrowego malucha ![]() Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2015-11-30 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Któregoś_dnia - u mnie tyle co drugie badanie - połówkowe - 220zl.
#4944 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zadomowienie
|
Słoneczko piękne ciuszki kupiłaś
![]() moonunit dobrze wyglądasz ![]() U mnie dzisiaj jakiś spadek formy ![]() ![]() monikmi gratuluję udanej wizyty ![]() Darkanddark ja nie wiedziałam, że trzeba jeszcze 3cie USG robić, może mój coś powie to wtedy zrobię. Ja pewnie urodzę w kwietniu ![]()
Szczęśliwa mężatka 07.06.2014r. ![]() Oleńka 3/2/1 ![]() ![]() Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-30 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- [QUOTE=ktoregos_dnia;53643 160]A nie wiedziałam, że jest jeszcze jedno takie dokładne. Jak jest to na pewno pójdę, bo mój mi nie odpuści. Ciekawe tylko ile skasuje U mnie za darmo.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Rozeznanie
|
Aj zapomniałam dodać ze u nas dzis 100-dniówka, a maluch w sobotę ważył 760 g +-110g
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
To badanie nie jest obowiązkowe, ale trzeba mieć na nie skierowanie, jak na 1 badanie - genetyczne. Ja idę prywatnie, bo lekarz powiedział, żeby sprawdzić czy łożysko ogarnia robotę z moja kruszynka :-P
#4950 |
Zakorzenienie
|
Ja i tak chciałam iść na dodatkowe usg do lekarza, u którego robiłam genetyczne i połówkowe.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.