|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- No to lipa. Wolalam żeby wygrała Karolina albo Jakob.... no trudno
|
|
#2072 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Nie wierze
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiedzialam ze on wygra ;-) to bylo przewidywalne tak jak osi w tamtym roku.
|
#2074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupuje praktycznie wszystko, trochę ciuchów dostałam od siostry i tyle, całą resztę musze kupić, a w tej kwocie nie są uwzględnione pozostałe ciuszki do małego, które musze dokupić, żadne kosmetyki ani dla mnie nic nie ma tzn. szlafrok na pewno i pewnie jeszcze inne rzeczy o których nie pamiętam. Wizyt, badań i tabletek nie wliczam Cytat:
obstawiałam Jacoba, ale nie przeszedł, teraz mi to obojętne kto wygra |
||
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Nie mam pojecia o czyn wy pisZecie :p
Ja oglądałam homeland - dobry odcinek! Dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk Zwariował mi tel dwa razy tego samego posta wysłał. |
|
|
|
#2076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
eee to co?Jacob odpadł pierwszy a wygrał Radek?W szpitalu byłam to nie widziałam
![]() Cytat:
Podobno dziewczyny mają czasem tak opuchnięte pipi,że wyglądają jak jajka![]() Cytat:
Cytat:
Ok przyznam Wam się,że ciągle każdej tłukę do głowy,że na tym etapie wagi maluchów nic nie znaczą, ale patrząc na naszą tabelkę z wagami oczywiście już się niepokoję o wagę Zuzu. O ja głupia Cytat:
Ale sroka nie ma chyba o tym Elancylu. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Pojechałam na ktg bo tak strasznie mnie kuł brzuch,że masakra. I w dodatku w krzyżu. Na szczęście z szyjką i malutką wszystko ok, jak zwykle nery...tyle,że chcieli mnie pryz tych bólach zostawić w szpitalu, ale powiedziałam,że bez sensu- jutro mam wizyte u mojej gin, zrobię rano badania a potem ona mi antybiotyk przepisze. WIęcej by w szpitalu nie zrobili... Ale jejuuu te płacze maluszków mnie przeraziły
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl współczuję nerek. Mi na szczescie przedzlo. Mam nadzieję ze szybko cie wylecza:-*
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Wiecie co.. Dopiero dzis a jutro zaczynam 31 tc doszlo do mnie ze widac juz ciaze!!dzis byłam we wspolnocie miezzkaniowej i babka ooo dzidzius bedzie jak fajnie. :-P a ja do tej pory myslalam ze po mnie to nic nie widac :-D
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np biustonosz do karmienia taki super też upolowałam na konkursie a wydawało mi się, że sporo wydałam już z tym, że ja materialnie mam to wszystko nie w exelu teraz już etap dokupywania co tam jeszcze by się przydało i pojedyńcze drobiazgi i powiem Ci, że duża ulga jednak robić to stopniowo bo jakoś więcej czasu na przemyślenie porównanie cen i wybór ale gdybym dziś rodziła to jestem gotowa jak szukasz niedrogiego szlafroczka to polecam Ci taki jak tu link wstawiałam cienka bawełna za ponad 30 zł jakościowo jest ok Lola pierzemy jutro ? to mówisz, że są "1" też w Lidl? no u mnie nie było jeszcze
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-30 o 22:15 |
|
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
My dziś ostatnie zajęcia z SR. Byliśmy na porodówce... Wszystko nowe, piękne sale jednoosobowe z łazienkami co z tego jak dostałam takiego ataku paniki że brakowało mi powietrza
cały wieczór siedzę i uspokoić się nie mogę, mały chyba mnie ciśnie bo aż mi słabo I jak tu iść tam i rodzić??? A ż mam głupie myśłi że ja to się jednak na matkę nie nadaję
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 ja juz się obudziłam. Mikołaj też, a Lili śpi. Po 6 jadę zrobić badania bo jak M pojedzie to nie będę się stresac czy ktoś przyjedzie do dzieci czy nie...
|
|
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny
i mamy grudzień mój ulubiony miesiąc w całym roku w tym roku u nas dwie rocznice - 5 grudnia tj. 5 lat po zaręczynach, 22 grudnia moje 30te urodziny ![]() Niestety dzień nie zapowiada się jakoś rewelacyjnie bo za oknem okropna pogoda, ale trzeba nadrabiać nastrojem ![]() Ja dzisiaj dość dobrze się czuję mimo że nie śpię już od 3, bo miałam okropny sen i oczywiście ktoś mnie gonił, strzelał do mnie i chciał mnie zabić... skąd takie sny u mnie - nie wiem... Co do wagi dzieciątek Pani Dr powiedziała mi że te usg nie pokazują dokładnie bo zależy też jaki błąd ma maszyna. Wczoraj na tym usg było +/- 225 g, natomiast na III usg u Pani Dr Nocuń było +/- 198 g. I nie ma co się przerażać że jedno dziecko waży więcej drogie miej, bo jak będzie coś nie tak z wagą to lekarz na pewno zareaguje. Marciar7 co do tego bólu to była kolka bo dziecko najprawdopodobniej uciskało pęcherz moczowy /tak wytłumaczyła mi to pani Dr/, być może u Ciebie było podobnie. Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-12-01 o 06:45 |
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
. Czy ktos mnie tu jeszcze pamięta? To ja ta zaginiona w trzecim wątku... Podczytywalam Was w miarę możliwości ale jakoś nie miałam weny żeby się odezwać . Chciałabym do Was powrócić.. Przyjmiecie? Gratuluję udanych wizyt, wagi maluszków są już naprawdę pokaźne . Ja mam dzisiaj wizytę, ale mój gin jak to określił nie robi pelnego usg, takze pewnie sie nie dowiem ile mój synek waży i będę musiała czekać do 9 grudnia, bo wtedy prywatnie idę na to trzecie usg. Widziałam, że była mowa o wózkach, my zdecydowaliśmy się na bebetto Holland póki co i po świętach zamierzamy zamówić. A z wyprawki prócz kilku ubranek tez niewiele mamy, ale z tym na ostro ruszamy po świętach.. Trzymam kciuki za wszystkie. Także witam się z Wami z nadzieją, że zostanę do końca
|
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziń dybry!
cieszę jape od rana, bo ŚNIEG PADA ![]() , wprawdzie jest temp. zerowa, ale jednak!!!!!!!!!!uwielbiam śnieg, śniegunio, śnieżek ![]() Wczoraj zdążyłam małej kupić takie fajne kozaczki z nieprzesadną ilością futra w środku ( ma jeszcze śniegowce), dzisiaj była okazja założyć, bo jakoś tak dziwnie adidasy na śnieg ( ciągu godz. zrobiło się biało ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
nie oglądam
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Elena_22;53649493]Dziń dybry!
cieszę jape od rana, bo ŚNIEG PADA ![]() , wprawdzie jest temp. zerowa, ale jednak!!!!!!!!!!uwielbiam śnieg, śniegunio, śnieżek ![]() Wczoraj zdążyłam małej kupić takie fajne kozaczki z nieprzesadną ilością futra w środku ( ma jeszcze śniegowce), dzisiaj była okazja założyć, bo jakoś tak dziwnie adidasy na śnieg ( ciągu godz. zrobiło się biało Zazdroszczę bo u nas strasznie wieje i pada deszcz a śnieg wyżej w górach widać... |
|
|
|
#2086 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a wizyta dopiero za tydzień Motylku- i zrobili ci ktg bez przyjmowania na oddział? U mnie żeby zrobić ktg trzeba leżeć w szpitalu- porąbane to, bo czasem chodzi tylko o upewnienie się, czy jest wszystko ok. Może to zależało od pogody, bo ja wczoraj miałam podobnie- bóle w podbrzuszu, bóle w krzyżu, mały słabo ruchliwy, bolały mnie jelita, mdłości, zawroty i bóle głowy. Ale u nas na bank pewne, ze zostawią w szpitalu. Dzisiaj jak ręką odjął, wszystko dobrze a też już się zastanawiałam, czy nie jechać na IP.---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Kasia, wrzucisz jeszcze raz link do tych szlafroczków?- ja szukam bawełnianego, ale nie typowo ciążowego. Wczoraj popatrzyłam na koszule do karmienia w textilu ( nie chcę przepłacać, potem i tak pójdą do wyrzucenia) to były paskudne- w baloniki, misie, wózeczki, chmurki i cenowo to samo co na allegro, gdzie ogladałam gładkie bez tych durnowatych wzorków. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
, u mnie zaręczyny były 25 grudnia a urodziny też mam 22 grudnia , tylko trzy lata więcej .---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2087 |
|
Rozeznanie
|
Elena_22 trzeba się zaopatrzyć w Piccolo na 22ego
|
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was zdecydowała się że podczas porodu będzie miała pobieraną krew pępowinową?
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się nie decyduję na pobieranie krwi pępowinowej. |
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Bry, właśnie czekam na obchód i będę żebrać o wypis
![]() Wczoraj jeszcze mnie to badziewie uwierało i piekło, a po nocy już przestało. To kiego tu kwitnąć. Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Hejjj mnie 31 tydz przywotal zle:-(
Obudzilamnsiw o 1 w nocy z katarem. Okaxalo ske ze to krew z nosa. Chyba z godzine spędziłam w lazience lalo sie jak z kranu.tz tylko lod zmienial.. Masalra. Ide dzis tylko ja spotkanie z promotorka i wracam do domu...bo glowa boli
|
#2093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie w poprzedniej ciąży zdarzyło mi się 3 razy pojechać na ktg , też miałam wtedy problemy z nerami. I po prostu robili mi, dawali kartkę z zapisem i tyle.Jak mnie położyli no to wiadomo,że coś innego, a też leżałam na nery. Gdybym nie miała Tusi to teraz też bym mogła leżeć, przynajmniej by wszystko posprawdzali, ale uznałam,że spróbuję to wyleczyć w domu. Tym razem chcieli mnie położyć, nie zgodziłam się to dali mi kartę informacyjną ze szpitala z zaleceniami i tylko miałam napisać,że nie wyrażam zgody na szpital. Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Mi też się to zdarza z rana, ale delikatnie.
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Elena mój pod ciążowy podchodzi szlafroczek o taki mam http://allegro.pl/show_item.php?item=5630584305
od tego samego sprzedawcy mam 2 fajne koszule bawełniane ciążowe i do karmienia bez guzików z gumkami akurat na ten czas porodu i na czas po nie chcę drogich bo a jak coś tam się z tym stanie w szpitalu/ubrudzę i nie odpiorę ? ale koszule mam też te z IF również dwie także sądzę że 4 mi wystarczą na długo Motyl lepiej dziś się czujesz? może wczoraj się przemęczyłaś za bardzo bo pisałaś że pracowity dzień ? dbaj tam o Was obie i nie forsuj się tak a z tą wagą maleństw naszych u mojej gin granica błędu to 200g także synek na 100% waży te 900g ale sprzęt wyliczył 1100g także wiadomo jak jest....dla mnie nie waga była taka istotna tylko postęp przez ten miesiąc, że rośnie to najważniejsze
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja już w domu i powoli obiad robię 😊
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, miałam badanie na samolocie, pessar ładnie zacisnął szyjkę, mogę iść do domu
Muszę już bo mi tak rozregulowali cukry, że to masakra jakaś! Tak się sama ladnie unormowałam, a tu mi wszystko zepsuli Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam dziewczynę, której założyli pessar a potem przenosiła ciążę i specjalnie dużo chodziła, żeby już urodzić. Wychodzi na to, że to całkiem niezły wynalazek .
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy co w domu to w domu 😊 leż jak naleśnik i będzie wszystko ok 😘
|
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Lucy super wieści 😀
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marciar krwotoki normalna sprawa dbaj o siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

kupuje praktycznie wszystko, trochę ciuchów dostałam od siostry i tyle, całą resztę musze kupić, a w tej kwocie nie są uwzględnione pozostałe ciuszki do małego, które musze dokupić, żadne kosmetyki ani dla mnie nic nie ma tzn. szlafrok na pewno i pewnie jeszcze inne rzeczy o których nie pamiętam. Wizyt, badań i tabletek nie wliczam

Może on nie ma za dobrego składu - skoro obie macie problem z rozstępami.
już nie mogę

cały wieczór siedzę i uspokoić się nie mogę, mały chyba mnie ciśnie bo aż mi słabo
Ślub