Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 21:41   #2071
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Pisarek z nich najwiecej osiągnęła, ale mogą jej nie wybrać z racji tego ze i bez wygranej da sobie dziewczyna radę by zrobic karierę . Obstawiam tez Jakuba, w sumie to byłby pierwszy facet w wygranej Top models

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Koparka mi opadła , myślałam ze Radek odpadnie
Jestem w szoku! No ciekawe kto wygra ...

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
mi tez kopara opadła ;D

szok !

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

No to lipa. Wolalam żeby wygrała Karolina albo Jakob.... no trudno

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 21:42   #2072
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Nie wierze
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 21:49   #2073
marciar7
Zakorzenienie

Ja wiedzialam ze on wygra ;-) to bylo przewidywalne tak jak osi w tamtym roku.
Stary 2015-11-30, 21:53   #2074
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
a mniej więcej jaki koszt Ci wyszedł ? kupujesz wszystko od a do z? ja muszę też podliczyć ile mniej więcej wydałam na tym etapie sądzę że blisko 3,5 tys ? ale ja za sam wózek i fotelik prawie 2 tys tylko ja mówię o wszystkim co dla mnie do porodu potrzeba itd ale bez wizyt i badań lekarskich ale podliczę dokładnie aż jestem ciekawa czy dobrze liczę
to już duzo wydałaś ja już zbliżam się do 5000zł ale tylko w excelu, jeszcze się wstrzymuje z wydawaniem, chociaż TŻ się niecierpliwi kupuje praktycznie wszystko, trochę ciuchów dostałam od siostry i tyle, całą resztę musze kupić, a w tej kwocie nie są uwzględnione pozostałe ciuszki do małego, które musze dokupić, żadne kosmetyki ani dla mnie nic nie ma tzn. szlafrok na pewno i pewnie jeszcze inne rzeczy o których nie pamiętam. Wizyt, badań i tabletek nie wliczam
Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny i ja jestem już po wizycie Zuza waży juz 1534g i wszystko z nią dobrze kolejna wizyta za 2tygodnie i mam dużo leżeć bo jak to ujęła Pani Dr w okresie świątecznym jest najwięcej wcześniejszych porodów. Na cc mam sie nastawić w ostatnie dni stycznia lub pierwsi lutego
jakie duże już te szkraby
Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tez oglądam Top model kogo obstawiacie ze wygra?
obstawiałam Jacoba, ale nie przeszedł, teraz mi to obojętne kto wygra
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 21:54   #2075
ja :)
Zakorzenienie

Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Nie mam pojecia o czyn wy pisZecie :p

Ja oglądałam homeland - dobry odcinek!

Dobranoc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zwariował mi tel dwa razy tego samego posta wysłał.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:00   #2076
butterfly20
Zakorzenienie

eee to co?Jacob odpadł pierwszy a wygrał Radek?W szpitalu byłam to nie widziałam

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Hihi a ja już się nie stresuje juz od chyba 4 wizyt dr za każdym razem mówi ze chłopak ostatnio jajeczka w 4d widziałam ;-) chociaż śmiał ze płeć to się zmieni przy porodzie ;-) ale przy dziewczynce to rzeczywiście większe szanse ze może się w chlopca zmienić niż odwrotnie ;-)
A tu Cię zaskoczę, moja gin mówi,że wiecej zna pomyłek jak to mówili,że chłopak a urodziła się dziewczyna Podobno dziewczyny mają czasem tak opuchnięte pipi,że wyglądają jak jajka

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Podjedź do sklepu i pooglądaj

Teraz już chodzę w karmnikach, bo ostatnio szłam w górę przez całą ciąże i potem powoli w dół, więc liczę, że i tym razem się tak uda. Natomiast stanik na nawał zostawiam na styczeń, bo ostatnio mi biust do końca rósł. W styczniu kupię jeszcze rozmiar większy na nawał, a potem będę się martwić dalej. Przy czym ja mam już kosmiczny przeskok rozmiarowo, u mnie ciąże było własnie po biuście najpierw widać (kolega się mnie zapytał na przełomie 7-8 tygodnia ).
A karmnik na nawał kupie jakiś miękki bezfiszbinowy, a resztą kupuje na fiszbinach - mi fiszbiny nie szkodziły, ale podobno różnie może być.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

A widziałyście karmniki z Hot Milk'a? Ceny kosmiczne, ale niektóre naprawdę ładne Na moje szczęście teraz i Alles ma ładne staniki w normalnej rozmiarówce :p
Ja pprzednio miałam Allesy i są ok.

Cytat:
Dziewczyny i ja jestem już po wizycie Zuza waży juz 1534g i wszystko z nią dobrze kolejna wizyta za 2tygodnie i mam dużo leżeć bo jak to ujęła Pani Dr w okresie świątecznym jest najwięcej wcześniejszych porodów. Na cc mam sie nastawić w ostatnie dni stycznia lub pierwsi lutego
Ale duża!!
Ok przyznam Wam się,że ciągle każdej tłukę do głowy,że na tym etapie wagi maluchów nic nie znaczą, ale patrząc na naszą tabelkę z wagami oczywiście już się niepokoję o wagę Zuzu. O ja głupia

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Tak szukam na blogu srokao, czy napisała coś o tym Palmersie, ale nie widzę Może on nie ma za dobrego składu - skoro obie macie problem z rozstępami.

A w komentarzach wyczytałam, jak sroka napisała, że dobry jest olej arganowy i żeby kupić ten najtańszy dostępny na rynku (nie ważne, czy spożywczy, czy kosmetyczny).

Ale za to znalazłam coś o tym Bio-oil w komentarzach dziewczyna napisała:
Witam, chciałabym się dowiedzieć jaka jest Twoja opinia na temat olejku: Bio-Oil. Jego skład: Botanicals Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Oil), Lavandula Angustifolia Oil (Lavender Oil), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary Oil), Anthemis Nobilis Flower Oil (Chamomile Oil), Vitamins Retinyl Palmitate (Vitamin A), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Oil Base, Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Glycine Soja Oi,l Helianthus Annuus Seed Oil BHT Bisabolol, Fragrance (Rose), Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geranio,l Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Colour (Orange/Pink) CI 26100 (Red 17) and/or CI 60725.
Nadaję się do stosowania dla ciężarówki?
Pozdrawiam.

odp: Sroka 25 kwietnia 2013 07:44
Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży.
Jeśli chodzi o rezynoidy- stosowane zewnętrznie to w zasadzie nie ma pewnych potwierdzeń, ze mogą one szkodzić płodowi, gdyż witamina A stosowana zewnętrznie przenika do krwiobiegu w małym stopniu. No i nikt nie podejmuj się taki badań na kobietach w ciąży - co jest oczywiste.
Ponieważ jednak w okresie ciąży produkty o nawet minimalnym zagrożeniu lepiej odstawić, lepiej dmuchać na zimne, dlatego zaleca się odstawienie wszelkich retinoidow na ten okres.

i jeszcze taka mała ściągawka http://www.srokao.pl/2014/03/jesli-p...s-w-ciazy.html

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

jejuuu ostatnio powrócił u mnie problem zgagi już nie mogę
Ja w poprzedniej ciąży używałam rano balsamu z Elancyla, a wieczorami BD lub zwkłych olejków z migdałów itp. i nie miałam rozstępów. Więc teraz tak samo robię.
Ale sroka nie ma chyba o tym Elancylu.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Pojechałam na ktg bo tak strasznie mnie kuł brzuch,że masakra. I w dodatku w krzyżu. Na szczęście z szyjką i malutką wszystko ok, jak zwykle nery...tyle,że chcieli mnie pryz tych bólach zostawić w szpitalu, ale powiedziałam,że bez sensu- jutro mam wizyte u mojej gin, zrobię rano badania a potem ona mi antybiotyk przepisze. WIęcej by w szpitalu nie zrobili...

Ale jejuuu te płacze maluszków mnie przeraziły

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:12   #2077
marciar7
Zakorzenienie

Motyl współczuję nerek. Mi na szczescie przedzlo. Mam nadzieję ze szybko cie wylecza:-*

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Wiecie co.. Dopiero dzis a jutro zaczynam 31 tc doszlo do mnie ze widac juz ciaze!!dzis byłam we wspolnocie miezzkaniowej i babka ooo dzidzius bedzie jak fajnie. :-P a ja do tej pory myslalam ze po mnie to nic nie widac :-D

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 22:14   #2078
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
to już duzo wydałaś ja już zbliżam się do 5000zł ale tylko w excelu, jeszcze się wstrzymuje z wydawaniem, chociaż TŻ się niecierpliwi kupuje praktycznie wszystko, trochę ciuchów dostałam od siostry i tyle, całą resztę musze kupić, a w tej kwocie nie są uwzględnione pozostałe ciuszki do małego, które musze dokupić, żadne kosmetyki ani dla mnie nic nie ma tzn. szlafrok na pewno i pewnie jeszcze inne rzeczy o których nie pamiętam. Wizyt, badań i tabletek nie wliczam

jakie duże już te szkraby

obstawiałam Jacoba, ale nie przeszedł, teraz mi to obojętne kto wygra
aha czyli podobnie mamy w zasadzie wszystko kupić musimy ale ja trochę rzeczy już gromadziłam jak ciąże zaczęłam planować, kosmetyki dla siebie czy inne typowo dziecięce powygrywałam w konkursach i odkładałam i teraz część jak znalazł np biustonosz do karmienia taki super też upolowałam na konkursie a wydawało mi się, że sporo wydałam już z tym, że ja materialnie mam to wszystko nie w exelu teraz już etap dokupywania co tam jeszcze by się przydało i pojedyńcze drobiazgi i powiem Ci, że duża ulga jednak robić to stopniowo bo jakoś więcej czasu na przemyślenie porównanie cen i wybór ale gdybym dziś rodziła to jestem gotowa jak szukasz niedrogiego szlafroczka to polecam Ci taki jak tu link wstawiałam cienka bawełna za ponad 30 zł jakościowo jest ok Lola pierzemy jutro ? to mówisz, że są "1" też w Lidl? no u mnie nie było jeszcze

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-11-30 o 22:15
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:21   #2079
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

My dziś ostatnie zajęcia z SR. Byliśmy na porodówce... Wszystko nowe, piękne sale jednoosobowe z łazienkami co z tego jak dostałam takiego ataku paniki że brakowało mi powietrza cały wieczór siedzę i uspokoić się nie mogę, mały chyba mnie ciśnie bo aż mi słabo I jak tu iść tam i rodzić??? A ż mam głupie myśłi że ja to się jednak na matkę nie nadaję
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:25   #2080
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
My dziś ostatnie zajęcia z SR. Byliśmy na porodówce... Wszystko nowe, piękne sale jednoosobowe z łazienkami co z tego jak dostałam takiego ataku paniki że brakowało mi powietrza cały wieczór siedzę i uspokoić się nie mogę, mały chyba mnie ciśnie bo aż mi słabo I jak tu iść tam i rodzić??? A ż mam głupie myśłi że ja to się jednak na matkę nie nadaję
bez paniki wiesz jaka będziesz z siebie dumna po wszystkim? spełniona kobieta w 100% w oczach Tż nie tylko żona ale i matka jego dziecka...wiesz jaki będzie z Ciebie dumny ? wiem, że ciężko bo nie każdy jest twardy...ale Justynka dasz radę

Stary 2015-12-01, 04:28   #2081
agaczilla21
Zakorzenienie

Hejo 😊 ja juz się obudziłam. Mikołaj też, a Lili śpi. Po 6 jadę zrobić badania bo jak M pojedzie to nie będę się stresac czy ktoś przyjedzie do dzieci czy nie...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 06:21   #2082
Magdzinska85
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cześc Dziewczyny i mamy grudzień mój ulubiony miesiąc w całym roku w tym roku u nas dwie rocznice - 5 grudnia tj. 5 lat po zaręczynach, 22 grudnia moje 30te urodziny

Niestety dzień nie zapowiada się jakoś rewelacyjnie bo za oknem okropna pogoda, ale trzeba nadrabiać nastrojem
Ja dzisiaj dość dobrze się czuję mimo że nie śpię już od 3, bo miałam okropny sen i oczywiście ktoś mnie gonił, strzelał do mnie i chciał mnie zabić... skąd takie sny u mnie - nie wiem...

Co do wagi dzieciątek Pani Dr powiedziała mi że te usg nie pokazują dokładnie bo zależy też jaki błąd ma maszyna. Wczoraj na tym usg było +/- 225 g, natomiast na III usg u Pani Dr Nocuń było +/- 198 g. I nie ma co się przerażać że jedno dziecko waży więcej drogie miej, bo jak będzie coś nie tak z wagą to lekarz na pewno zareaguje.

Marciar7 co do tego bólu to była kolka bo dziecko najprawdopodobniej uciskało pęcherz moczowy /tak wytłumaczyła mi to pani Dr/, być może u Ciebie było podobnie.

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-12-01 o 06:45
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 06:26   #2083
tequillka23
Raczkowanie

Cześć mamusie . Czy ktos mnie tu jeszcze pamięta? To ja ta zaginiona w trzecim wątku... Podczytywalam Was w miarę możliwości ale jakoś nie miałam weny żeby się odezwać . Chciałabym do Was powrócić.. Przyjmiecie? Gratuluję udanych wizyt, wagi maluszków są już naprawdę pokaźne . Ja mam dzisiaj wizytę, ale mój gin jak to określił nie robi pelnego usg, takze pewnie sie nie dowiem ile mój synek waży i będę musiała czekać do 9 grudnia, bo wtedy prywatnie idę na to trzecie usg.

Widziałam, że była mowa o wózkach, my zdecydowaliśmy się na bebetto Holland póki co i po świętach zamierzamy zamówić. A z wyprawki prócz kilku ubranek tez niewiele mamy, ale z tym na ostro ruszamy po świętach.. Trzymam kciuki za wszystkie. Także witam się z Wami z nadzieją, że zostanę do końca
tequillka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 07:09   #2084
Elena_22
Wtajemniczenie

Dziń dybry!
cieszę jape od rana, bo ŚNIEG PADA , wprawdzie jest temp. zerowa, ale jednak!!!!!!!!!!
uwielbiam śnieg, śniegunio, śnieżek
Wczoraj zdążyłam małej kupić takie fajne kozaczki z nieprzesadną ilością futra w środku ( ma jeszcze śniegowce), dzisiaj była okazja założyć, bo jakoś tak dziwnie adidasy na śnieg ( ciągu godz. zrobiło się biało ).

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :);53648002[B
]Nie mam pojecia o czyn wy pisZecie :p[/B]

Ja oglądałam homeland - dobry odcinek!

Dobranoc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zwariował mi tel dwa razy tego samego posta wysłał.
Ja też nie mam pojęcia nie oglądam
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 07:12   #2085
Magdzinska85
Rozeznanie

[QUOTE=Elena_22;53649493]Dziń dybry!
cieszę jape od rana, bo ŚNIEG PADA , wprawdzie jest temp. zerowa, ale jednak!!!!!!!!!!
uwielbiam śnieg, śniegunio, śnieżek
Wczoraj zdążyłam małej kupić takie fajne kozaczki z nieprzesadną ilością futra w środku ( ma jeszcze śniegowce), dzisiaj była okazja założyć, bo jakoś tak dziwnie adidasy na śnieg ( ciągu godz. zrobiło się biało ).[COLOR="Silver"]

Zazdroszczę bo u nas strasznie wieje i pada deszcz a śnieg wyżej w górach widać...
Stary 2015-12-01, 07:27   #2086
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
eee to co?Jacob odpadł pierwszy a wygrał Radek?W szpitalu byłam to nie widziałam

A tu Cię zaskoczę, moja gin mówi,że wiecej zna pomyłek jak to mówili,że chłopak a urodziła się dziewczyna Podobno dziewczyny mają czasem tak opuchnięte pipi,że wyglądają jak jajka

Ja pprzednio miałam Allesy i są ok.

Ale duża!!
Ok przyznam Wam się,że ciągle każdej tłukę do głowy,że na tym etapie wagi maluchów nic nie znaczą, ale patrząc na naszą tabelkę z wagami oczywiście już się niepokoję o wagę Zuzu. O ja głupia

Ja w poprzedniej ciąży używałam rano balsamu z Elancyla, a wieczorami BD lub zwkłych olejków z migdałów itp. i nie miałam rozstępów. Więc teraz tak samo robię.
Ale sroka nie ma chyba o tym Elancylu.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Pojechałam na ktg bo tak strasznie mnie kuł brzuch,że masakra. I w dodatku w krzyżu. Na szczęście z szyjką i malutką wszystko ok, jak zwykle nery...tyle,że chcieli mnie pryz tych bólach zostawić w szpitalu, ale powiedziałam,że bez sensu- jutro mam wizyte u mojej gin, zrobię rano badania a potem ona mi antybiotyk przepisze. WIęcej by w szpitalu nie zrobili...

Ale jejuuu te płacze maluszków mnie przeraziły
Mam tak samo, staram się nie przejmować, ale widzę, ze wagowo mój dzieć odstaje od Waszych , a wizyta dopiero za tydzień .

Motylku- i zrobili ci ktg bez przyjmowania na oddział? U mnie żeby zrobić ktg trzeba leżeć w szpitalu- porąbane to, bo czasem chodzi tylko o upewnienie się, czy jest wszystko ok.
Może to zależało od pogody, bo ja wczoraj miałam podobnie- bóle w podbrzuszu, bóle w krzyżu, mały słabo ruchliwy, bolały mnie jelita, mdłości, zawroty i bóle głowy. Ale u nas na bank pewne, ze zostawią w szpitalu.
Dzisiaj jak ręką odjął, wszystko dobrze a też już się zastanawiałam, czy nie jechać na IP.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
aha czyli podobnie mamy w zasadzie wszystko kupić musimy ale ja trochę rzeczy już gromadziłam jak ciąże zaczęłam planować, kosmetyki dla siebie czy inne typowo dziecięce powygrywałam w konkursach i odkładałam i teraz część jak znalazł np biustonosz do karmienia taki super też upolowałam na konkursie a wydawało mi się, że sporo wydałam już z tym, że ja materialnie mam to wszystko nie w exelu teraz już etap dokupywania co tam jeszcze by się przydało i pojedyńcze drobiazgi i powiem Ci, że duża ulga jednak robić to stopniowo bo jakoś więcej czasu na przemyślenie porównanie cen i wybór ale gdybym dziś rodziła to jestem gotowa jak szukasz niedrogiego szlafroczka to polecam Ci taki jak tu link wstawiałam cienka bawełna za ponad 30 zł jakościowo jest ok Lola pierzemy jutro ? to mówisz, że są "1" też w Lidl? no u mnie nie było jeszcze

Kasia, wrzucisz jeszcze raz link do tych szlafroczków?- ja szukam bawełnianego, ale nie typowo ciążowego.
Wczoraj popatrzyłam na koszule do karmienia w textilu ( nie chcę przepłacać, potem i tak pójdą do wyrzucenia) to były paskudne- w baloniki, misie, wózeczki, chmurki i cenowo to samo co na allegro, gdzie ogladałam gładkie bez tych durnowatych wzorków.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Motyl współczuję nerek. Mi na szczescie przedzlo. Mam nadzieję ze szybko cie wylecza:-*

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Wiecie co.. Dopiero dzis a jutro zaczynam 31 tc doszlo do mnie ze widac juz ciaze!!dzis byłam we wspolnocie miezzkaniowej i babka ooo dzidzius bedzie jak fajnie. :-P a ja do tej pory myslalam ze po mnie to nic nie widac :-D
Ja 31 zaczynam w piątek , wczoraj widziałam się z koleżanką, to mówiła, ze ładnie wyglądam i mam małą kuleczkę, a ja się czuję wielka jak kaszalot

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Cześc Dziewczyny i mamy grudzień mój ulubiony miesiąc w całym roku w tym roku u nas dwie rocznice - 5 grudnia tj. 5 lat po zaręczynach, 22 grudnia moje 30te urodziny

Niestety dzień nie zapowiada się jakoś rewelacyjnie bo za oknem okropna pogoda, ale trzeba nadrabiać nastrojem
Ja dzisiaj dość dobrze się czuję mimo że nie śpię już od 3, bo miałam okropny sen i oczywiście ktoś mnie gonił, strzelał do mnie i chciał mnie zabić... skąd takie sny u mnie - nie wiem...

Co do wagi dzieciątek Pani Dr powiedziała mi że te usg nie pokazują dokładnie bo zależy też jaki błąd ma maszyna. Wczoraj na tym usg było +/- 225 g, natomiast na III usg u Pani Dr Nocuń było +/- 198 g. I nie ma co się przerażać że jedno dziecko waży więcej drogie miej, bo jak będzie coś nie tak z wagą to lekarz na pewno zareaguje.

Marciar7 co do tego bólu to była kolka bo dziecko najprawdopodobniej uciskało pęcherz moczowy /tak wytłumaczyła mi to pani Dr/, być może u Ciebie było podobnie.
Łaaa.... przybijam piątkę miłośniczko grudnia , u mnie zaręczyny były 25 grudnia a urodziny też mam 22 grudnia , tylko trzy lata więcej .

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:

Zazdroszczę bo u nas strasznie wieje i pada deszcz a śnieg wyżej w górach widać...
U nas już jest biało
Stary 2015-12-01, 07:29   #2087
Magdzinska85
Rozeznanie

Elena_22 trzeba się zaopatrzyć w Piccolo na 22ego
Stary 2015-12-01, 07:34   #2088
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena_22 trzeba się zaopatrzyć w Piccolo na 22ego
Koniecznie
ostatnio piłam piccolo z dziećmi we wrześniu na urodzinach córki, pyszotka, reszta miała procenty .
A do tego nosimy to samo imię .
Stary 2015-12-01, 07:35   #2089
Magdzinska85
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was zdecydowała się że podczas porodu będzie miała pobieraną krew pępowinową?

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Koniecznie
ostatnio piłam piccolo z dziećmi we wrześniu na urodzinach córki, pyszotka, reszta miała procenty .
A do tego nosimy to samo imię .
To tylko 3 tyg. do świętowania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 07:45   #2090
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was zdecydowała się że podczas porodu będzie miała pobieraną krew pępowinową?

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

To tylko 3 tyg. do świętowania
Szybko zleci

Ja się nie decyduję na pobieranie krwi pępowinowej.
Stary 2015-12-01, 07:48   #2091
Lucy31
Zakorzenienie

Bry, właśnie czekam na obchód i będę żebrać o wypis
Wczoraj jeszcze mnie to badziewie uwierało i piekło, a po nocy już przestało. To kiego tu kwitnąć.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-01, 07:50   #2092
marciar7
Zakorzenienie

Hejjj mnie 31 tydz przywotal zle:-(
Obudzilamnsiw o 1 w nocy z katarem. Okaxalo ske ze to krew z nosa. Chyba z godzine spędziłam w lazience lalo sie jak z kranu.tz tylko lod zmienial.. Masalra. Ide dzis tylko ja spotkanie z promotorka i wracam do domu...bo glowa boli
Stary 2015-12-01, 08:08   #2093
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Mam tak samo, staram się nie przejmować, ale widzę, ze wagowo mój dzieć odstaje od Waszych , a wizyta dopiero za tydzień .

Motylku- i zrobili ci ktg bez przyjmowania na oddział? U mnie żeby zrobić ktg trzeba leżeć w szpitalu- porąbane to, bo czasem chodzi tylko o upewnienie się, czy jest wszystko ok.
Może to zależało od pogody, bo ja wczoraj miałam podobnie- bóle w podbrzuszu, bóle w krzyżu, mały słabo ruchliwy, bolały mnie jelita, mdłości, zawroty i bóle głowy. Ale u nas na bank pewne, ze zostawią w szpitalu.
Dzisiaj jak ręką odjął, wszystko dobrze a też już się zastanawiałam, czy nie jechać na IP.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Kasia, wrzucisz jeszcze raz link do tych szlafroczków?- ja szukam bawełnianego, ale nie typowo ciążowego.
Wczoraj popatrzyłam na koszule do karmienia w textilu ( nie chcę przepłacać, potem i tak pójdą do wyrzucenia) to były paskudne- w baloniki, misie, wózeczki, chmurki i cenowo to samo co na allegro, gdzie ogladałam gładkie bez tych durnowatych wzorków.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Ja 31 zaczynam w piątek , wczoraj widziałam się z koleżanką, to mówiła, ze ładnie wyglądam i mam małą kuleczkę, a ja się czuję wielka jak kaszalot

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Łaaa.... przybijam piątkę miłośniczko grudnia , u mnie zaręczyny były 25 grudnia a urodziny też mam 22 grudnia , tylko trzy lata więcej .

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

U nas już jest biało
U mnie przepływy i łożysko ślicznie, więc najwyżej znowu będę mieć drobinkę.Ale może równie dobrze jeszcze przypakować.

No właśnie w poprzedniej ciąży zdarzyło mi się 3 razy pojechać na ktg , też miałam wtedy problemy z nerami. I po prostu robili mi, dawali kartkę z zapisem i tyle.Jak mnie położyli no to wiadomo,że coś innego, a też leżałam na nery. Gdybym nie miała Tusi to teraz też bym mogła leżeć, przynajmniej by wszystko posprawdzali, ale uznałam,że spróbuję to wyleczyć w domu.
Tym razem chcieli mnie położyć, nie zgodziłam się to dali mi kartę informacyjną ze szpitala z zaleceniami i tylko miałam napisać,że nie wyrażam zgody na szpital.

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Wczoraj jeszcze mnie to badziewie uwierało i piekło, a po nocy już przestało. To kiego tu kwitnąć.

no właśnie, jak nie trzeba to po co leżeć. Tym bardziej,że zawsze kładą na minimum 3 dni:/

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hejjj mnie 31 tydz przywotal zle:-(
Obudzilamnsiw o 1 w nocy z katarem. Okaxalo ske ze to krew z nosa. Chyba z godzine spędziłam w lazience lalo sie jak z kranu.tz tylko lod zmienial.. Masalra. Ide dzis tylko ja spotkanie z promotorka i wracam do domu...bo glowa boli
Ojeju ale długo się tak lało?Ja bym zadzwoniła do mojej gin jak będzie się powtarzało.
Mi też się to zdarza z rana, ale delikatnie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 08:19   #2094
kaaasi
Zakorzenienie

Elena mój pod ciążowy podchodzi szlafroczek o taki mam http://allegro.pl/show_item.php?item=5630584305 od tego samego sprzedawcy mam 2 fajne koszule bawełniane ciążowe i do karmienia bez guzików z gumkami akurat na ten czas porodu i na czas po nie chcę drogich bo a jak coś tam się z tym stanie w szpitalu/ubrudzę i nie odpiorę ? ale koszule mam też te z IF również dwie także sądzę że 4 mi wystarczą na długo
Motyl lepiej dziś się czujesz? może wczoraj się przemęczyłaś za bardzo bo pisałaś że pracowity dzień ? dbaj tam o Was obie i nie forsuj się tak
a z tą wagą maleństw naszych u mojej gin granica błędu to 200g także synek na 100% waży te 900g ale sprzęt wyliczył 1100g także wiadomo jak jest....dla mnie nie waga była taka istotna tylko postęp przez ten miesiąc, że rośnie to najważniejsze

Stary 2015-12-01, 08:19   #2095
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej. Ja już w domu i powoli obiad robię 😊
Stary 2015-12-01, 08:23   #2096
Lucy31
Zakorzenienie

Dobra, miałam badanie na samolocie, pessar ładnie zacisnął szyjkę, mogę iść do domu W domu dalej leżenie jak naleśnik kazali uskuteczniać, ale w domu to w domu
Muszę już bo mi tak rozregulowali cukry, że to masakra jakaś! Tak się sama ladnie unormowałam, a tu mi wszystko zepsuli

Stary 2015-12-01, 08:24   #2097
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Lucy, trzymamy kciuki, żeby było dobrze i żebyś bezpiecznie wróciła do domku. Lekarze wiedzą, co mają robić .

Znam dziewczynę, której założyli pessar a potem przenosiła ciążę i specjalnie dużo chodziła, żeby już urodzić. Wychodzi na to, że to całkiem niezły wynalazek .
Stary 2015-12-01, 08:25   #2098
agaczilla21
Zakorzenienie

Lucy co w domu to w domu 😊 leż jak naleśnik i będzie wszystko ok 😘
Stary 2015-12-01, 08:27   #2099
NanaR
Zadomowienie

Lucy super wieści 😀

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:28   #2100
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, miałam badanie na samolocie, pessar ładnie zacisnął szyjkę, mogę iść do domu W domu dalej leżenie jak naleśnik kazali uskuteczniać, ale w domu to w domu
Muszę już bo mi tak rozregulowali cukry, że to masakra jakaś! Tak się sama ladnie unormowałam, a tu mi wszystko zepsuli

Marciar krwotoki normalna sprawa dbaj o siebie byle do świąt później odpoczniesz w domku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości