|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3362 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() I do tego jeszcze mam taką małą torbę na ramię, ale najważniejsze rzeczy mam w taj walizce, wiec jakbym musiała np sama jechać z jakiegoś powodu to na początek wystarczy jak wezmę walizkę Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet położna mi mówiła żeby brać na początek tylko to co jest koniecznie a resztę mąż dowiezie. Bez sensu robić zapasy wokół łóżka ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie że się odezwałaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymaj się ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam dziś 30 dni do porodu ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wyniki badań ![]() wczoraj byliśmy u znajomych i mam już w domu leżaczek Tiny Love ![]() ![]() ![]() Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w SR, no więc udało mi się dotrwać do końca i na dodatek nie opuściłam żadnych zajęć (jako jedyna z całej grupy ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Kamilko, super że tak dobrze Wam idzie! I jestem w szoku, że tak długo możesz z nią być, jak Ujastek pokazywali,to tam max 3h dziennie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
Kamilka super że Martynka ładnie przybiera na wadze
![]() Dotka też pomyślałam od razu o Tobie i Witku ![]() ![]()
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-05 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby Martynka szybko osiągnęła 2 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Rozeznanie
|
Co do znajomych na chrzestnych to tak naprawdę zależy od ludzi np teściowie mają od wieków przyjaciół takich co to nawet w biedzie i chorobie by pomogli i ciotkujemy im nawet ja są u siebie nawzajem chrzestnymi a to spora grupa ludzi jest, znowu moja ku z kuzynka nie ma żadnego kontaktu ze swoimi chrzestnymi też znajomi rodziców już na komunii ich nie było. Ja z moja też kontaktu nie mam a to siostra taty ale ona jest nienormalna coś jak bratowa męża
No i zapomniałam się przywitać a 37 to Kamilka kciuki żeby jak najszybciej 2 kg wyskoczymy na wadze i mała lepiej jadła Ja zamierzam zapakować się w torbę ale taką z kółkami
#3367 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam u mojego gina, tak nadprogramowo i u mnie nadal wszystko ok. A te moje skurcze to moja wredna macica uparła się mnie wykończyć psychicznie. Bo szyjka nadal długa i zamknięta. :banghead:
Będę teraz chyba chodzić do niego co tydzień hehehe. A poród to raczej po nowym roku jeśli będzie nadal ok, ale teoretycznie to już tylko miesiąc. Kamilka, fajnie, że z wami wszystko ok. Kruszynka, trzymaj się.
#3368 |
Zadomowienie
|
Przerwa na ściąganie mleka...
Na sali intensywnego dozoru mozna było od 13-20. Ale trzeba było brać pod uwagę ze jak cos sie działo z jakims dzieckiem albo przyjęcie było to od razu trzeba było wyjsć. A dzieje sie tam duuuuzo... 6 dzieci i tyle samo pracownikow(pielegniarki, lekarze). Tam była 1,5tyg- wtedy zreszta nie miałam sił tam dłużej siedziec. Teraz jest na sali "zwykłej" gdzie sa juz stabilne dzieci. I jak pielęgniarka ma 3-5dzieci to i dla niej lepiej jak rodzice sa... Bo jak wszystkie zaczynaja płakać o jednym czasie to marnie jest... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam zamiar zapakować się w małą podróżną na kółkach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ! Bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa otuchy i wsparcia, za kciuki i miłe słowa, za pamięć i całą resztę
![]() ![]() ![]() ![]() Kamilka - cieszę się, że Martynka jest taka silna i dzielna, trzymam kciuki, żeby z każdym dniem było lepiej ![]() Za Was Dziewczyny też mocno trzymam kciuki ![]() ![]() POWODZENIA ! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |||
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tez sie boje byc sama jak meza nie ma w domu.. Wystarczy,ze cos puknie, stuknie a ja mam zawal.. Zjadlam obiad wlasnie (dzis zrobilam makaron z sosem na bazie mascarpone, pomidorow z puszki, pietruszki, cebulki i kurczaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakie macie plany na wieczor? Ja chyba zaserwuje mezowi wieczor filmowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- A co do chrzestnych to tez sie wkurzam, bo brat meza jest takim fochaczem, ze potrafi sie o wymyslony przez siebie problem miesiac do nas nie odzywac.. I maz tez ma dylemat czy go w ogole brac, ale jak go nie wezmiemy to bedzie foch i jego i tesciow na bank :/ wiec podeszlismy do tego tak, ze trudno, najwyzej Kuba bedzie mial slabego chrzestnego tak jak jego mama (ja czyli, moj chrzestny to masakra :p) a my go bedziemy rozpieszczac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zakorzenienie
|
Ja Tż położyłam do łóżka, bo wczoraj do 2 składali tą szafę, a dziś na 7 miał do pracy i jakby się teraz nie położył to by maruda była z niego straszna.. W ogóle coś mi się nie podoba ostatnio, bo zauważyłam, że ma mniej sił? Nie wiem czy to wpływ pogody (raczej wątpię) ale wraca po pracy naprawdę zmęczony.. Idzie na siłownię starym zwyczajem, ale widzę, że mi gaśnie no.. Jak już wraca to ledwo co położy się na kanapie i przysypia.. Kurcze martwię się, tran mu daję, ale nic.. no nie wiem już czy ja jestem wyczulona bardziej? Obserwuję go od paru tygodni i cały czas tak ma.. nie wiem co myślicie?
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-12-05 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Rozeznanie
|
Kciuki dziewczyny za dzisiejsze badania.
Kruszynka oby Wam się wszystko ułożyło po Waszej myśli, trzymam kciuki. Nebula oby krwawienie przeszło, może podejdź na ip? Cytat:
![]() A ja się witam po usg. Waga z pomiarów 3085g ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Z chrzestnymi też u nas jest problem. Bo ja mam tylko siostrę a mój mąż brata, ale on jest po rozwodzie no i lipa :/ Nie wiem co zrobimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dziś nasprzątałam, ale był syf w chacie ![]() ![]()
![]() |
#3376 |
Wtajemniczenie
|
Kogiel, ale waga juz cudowna
![]() ![]() ![]() Magda, mi sie wydaje,ze taka pora roku i ogolnie aura, bo wszyscy chodza zaspani i zmeczeni.. Pojawi sie synek i na bank wstapi w meza energia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojejku Kogiel mega masz dużego dzidziusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Wtajemniczenie
|
Kogiel ale nosisz klocuszka juz
![]() Magda może rzeczywiście to przemeczenie. Mój jak przychodzi jesien-zima a ma dużo wysiłku fizycznego bierze kreatyne, aminokwasy jakieś odżywki bialkowe i mówi że naprawdę działają.
#3379 | |
Rozeznanie
|
kamilka Super wiadomości
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Magda Może tak jak pisze Viki pracą tylko przemęczony i urlop by mu się przydał ![]() A mi chyba jednak to sprzątanie zaszkodziło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() te Seni sa w aptekach wiec stacjonarnie nie powinnas iec problemu z ich dostępnością ![]() Kamilka dzielna dziewczyna Ci sie trafiła, ma prawo jeszcze miec kłopoty ale silna jest i bedzie coraz lepiej a waga tez słuszna, chwila moment i bedzie 2 kg ![]() Nebula daj znać co z Wami, mam nadzieje ze plamienia przeszły? Cytat:
MallaMi oby Wam sie udało naprawić pralke ![]() Cytat:
![]() Gratuluję słusznej wagi, duża dziewczyna ![]() ja dzis od rana odnawiam kołyskę, poczułam natchnienie by zrobic cos kreatywnego mam nadzieje ze ładnie wyjdzie ![]() do lekarki udało sie dodzwonic ide dzis na 19.30, zobaczę malutką ![]() a na obiad dziś zabieram TZta na pizze ![]() aaa i dziś 34t 0d czyli zaczynamy 35 tydzień a wg mojej położnej jestem oficjalnie w 34 ![]() Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-12-05 o 14:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
witam się już popołudniu
![]() Ale szalałam z mamą po galerii chyba ze 3 godziny za prezentami mikołajkowymi ![]() ![]() Aaaa kurde przeczytajcie to - o tym, że ochraniacze są groźne dla dzieci.. http://www.tvn24.pl/ochraniacze-groz...,600291,s.html trochę w szoku jestem bo jak większość z Was planowałam ochraniacz i teraz sama nie wiem... niepozorna, ale fajnie, że dostaliście szumisia ![]() Ja mam obiecany przez mamę ![]() Nebula mam nadzieję, że plamienia ustały? kurde dziwne ciekawe co mogło być przyczyną.. kamilka wielkie brawa dla Martynki! Naprawde silna dziewczynka i widac, że Tobie też dodaje sił! ![]() Jerzyczka o to widze, że Twój TŻ tak jak mój - ruch ponad wszystko ![]() ![]() ![]() W zimie przerzuca się na spinning ![]() kogielmogiel, ale zacna waga! to chyba pierwszy wątkowy dzieciaczek, który przekroczył wagę 3kg ![]()
#3382 |
Zakorzenienie
|
Kogiel ileeee? Ty na rekord idziesz?
![]() ![]() Ja umyłam sobie dzisiaj okna w salonie, pochowałam pranie, ogarnęłam kuchnię, sypialnię. Wstawiłam obiad, kończy się robić a TŻ właśnie odkurza. Jeszcze prysznic, make-up i jedziemy na Mikołajki ![]() Mojakaren, udane zakupy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Rozeznanie
|
Jejku dziewczyny skąd wy bierzecie siły na to wszystko ja zrobię jedna rzecz i czuje że umieram
#3384 |
Zakorzenienie
|
Podczytuje was cały dzień, ale nie mam czasu odpisać.
Kamilka , córcia Ci bardzo ładnie rośnie, cieszę się że u was wszystko zmierza ku lepszemu. Martynka jest bardzo silna. Kruszynka odzywaj się do nas czasem, napisz co u Ciebie słychać. Gratuluję kolejnych tygodniu. A ja latam jak głupia, a mały nie wie co się dzieje. Ale jak wymyśliłam sobie takie przystawki ze dużo roboty z nimi to tak jest. Lecę dalej. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Kogiel doczytałam ile Twoja mała waży. Duża dziewczynka z niej. Dobrze niech maluszki rosną, a wiadomo że z ta rzeczywistą wagą to różnie może być. |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aczkolwiek jak czuje że jest słabo to odpuszczam sobie zupełnie
![]() |
#3386 |
Wtajemniczenie
|
A to moje zajęcie na sobotnie popołudnie
![]()
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.mojewypieki.com/post/pierniczki-przepis-i
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.