|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Hmm nie raczej nie. teraz mam w moczu ciagle erytrocyty i jakies wylugowe itp
|
|
|
|
#4862 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie USC i zameldowania dziecka
Nie bedzie problemem jeśli ja jestem zameldowana w rodzinnej miejsowości, a zamelduje dziecko tutaj gdzie obecnie mieszkamy? Mieszkanie mamy swoje - jeśli to ma jakieś znaczenie.
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
pychota
zamrozone juz, wyszło jakies 65 sztuk z czego z 10 wrąbałam z miejsca ![]() PikPik gratuluję wizyty, również mam termin 25.06 chociaż wg usg 19.06
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-07 o 06:23 |
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gratuluję udanych wizyt, niech nasze maluszki rosną w siłę ![]() Mi termin porodu wychodzi ostatecznie na 9 czerwca, czyli idealnie pokrywa się z datą wg OM
|
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ewa współczuje zemdlenia Ja niestety też mam do tego skłonności ![]() PikPik gratuluje udanej wizyty Moje mdłości i zmęczenie niestety nie dają za wygraną Za chwilę zaczynam 15 tc, a poprawa jest naprawdę mało zauważalna. W pierwszej ciąży już fruwałam jak skowronek w tym czasie, ale wtedy wiosna się zbliżała, więc to też trochę inny nastrój był Za zimą niestety nie przepadam
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Ale tu dzisiaj cisza Mamy na dzisiaj wizytujące??Anuszka, ja też nie czuje się jeszcze najlepiej, jutro zaczynam 12tc. A czuje się teraz gorzej niż parę tygodni temu.
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2015-12-07 o 09:54 |
|
|
|
#4869 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ja mam dzisiaj usg genetyczne o 17:00. Stresik jest... Mąż i dzieci jadą ze mną, na czas pomiarów zostaną na korytarzu żeby nie przeszkadzać paplaniem lekarzowi, a potem zaprosimy ich do gabinetu żeby zgadywali co pan doktor znalazł w brzuchu mamy Ale będzie szał, już to sobie wyobrażam ![]() anuszka współczuję mdłości, strasznie długo Ci nie odpuszczają
|
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
sliweczka w takim razie kciuki mocne za dzisiaj. Na pewno będzie dobrze, tym bardziej, że niedawno podglądaliście z lekarzem bąbelka
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
Sliweczka
Wyobraziłam sobie jak dzieciaczki reagują na widok braciszka albo siostrzyczki!! <3 Cudowny pomysł i chwila tez będzie cudowna
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście trzymam kciukasy
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Rozeznanie
|
powodzenia na wizytach, dziewczyny
wszystko się uda![]() mmmm ciemna bułka z pasztetem z dzika + pomidor malinowy z mozarella, świeża bazylią, ziołami, skropione oliwą czosnkową - jaki apetyt miałam tak też zrobiłam! na zdrowie!
|
#4874 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() zazdroszczę tych studiów.. ja zrobiłam tylko licencjat, a na magisterkę nie było mnie stać najpierw, teraz ciąża- i jakoś tak czas leci..ale nie poprzestanę na tym co mam![]() Cytat:
ja mam takie dni, że czuje się świetnie, ale są też takie, że z łóżka nie wyłaź..dziś np trochę mnie mdli, a już tego nie mialam;/Cytat:
to trzymam kciuki![]() i fajnie, że wszyscy jedziecie![]() No a ja pakuje się i znowu do rodziców jadę, bo mąż kolejny tydzień w delegacji... ![]() Więc żeby samej nie siedzieć, to jadę do domu, a co
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczka trzymam kciuki za wizytę ! 😉
Wlasnie, dziewczyny, USG genetyczne mialyscie juz normalnie przez brzuch? Bo sie zastanawiam czy mąż będzie mogl wejść, a to nie będzie u mojego gina... W 1 ciąży pamiętam ze nie miałam przez brzuch.. |
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się po weekendzie
![]() Dziewczyny, kciuki za wizyty U nas sobotnia wizyta też ok Bąbelek rośnie a termin mamy od 06.06. do 10.06. ![]() Kosmówka nadal nisko, mamy nadzieję, że za miesiąc będzie już lepiej ![]() Mogę nawet na spacerek iść ![]() A po lampki to chętnie się wybiorę, bo podobają mi się ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Ewka ja miałam od dołu. Była ze mną siostra. A TŻ od samego poczatku chodzi ze mną na usg, dla mnie to nie jest przeszkoda. Już tyle razy nogi rozkładałam przed obcymi że TŻ na pewno mi nie przeszkadza Był też przy transferze naszego bąbelka Zapytaj się lekarza czy może ci towarzyszyć partner.
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda mi się tą podyplomowkę skończyć, bo trwa 3 semestry... Ale mąż twierdzi, że mi pomoże już po urodzeniu dzidzi żebym mogła jeździć na zjazdy, więc mam nadzieję, że to się uda![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4878 | |||
|
Ania
|
Cytat:
także najpierw mnie zbadał a na usg zaprosił tż![]() Cytat:
a reszta na pewno się poprawi![]() Cytat:
tym bardziej, że jak wiadomo, po licencjacie, szczególnie wczesnoszkolnej i przedszkolnej nie za wiele można...magisterka musi być![]() Wsparcie najważniejsze, więc na pewno dasz radę
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Evelinke super, że maleństwo ma się dobrze!
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem po przedszkolnej&wczesnoszko lnej
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też robie wczesnoszkolna i przedszkolna ;p i raczej będę musiała magistra od pażdziernika opduścić bo boję się, że nie dam rady z kasą + u mnie w mieście nie ma i musiałabym jeżdźić po 70 km... moje samopoczucie też jest fatalne, rano znowu głowa w wc ![]() ale właśnie gotuje taka delikatna zupke jak rosołek tylko z ryżem, pamiętam to z przedszkola
Edytowane przez Asiek121 Czas edycji: 2015-12-07 o 11:40 |
|
|
|
|
#4882 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuje oby szybko Ci przeszło
||
|
|
|
#4883 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki
Cytat:
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinke, dla mnie to tez nie jest przeszkoda, tyle ze często lekarze jak robią USG od dolu to nie bardzo chca, żeby byla osoba towarzysząca 😁 tz i tak będzie zr mną jechał, wiec po prostu spytam czy może wejść 😊
|
|
|
|
#4885 |
|
Konto usunięte
|
Co tam usg od dołu, jak tu za pół roku będą porody oglądać
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypuszczam ze zalezy od tygodnia ciąży i od tego, czy robiąc ust przez brzuch lekarz jest w stanie wszystko dokladnie zmierzyć. Bo często po prostu przez brzuch nie widac jeszcze tak dokladnie, a żeby pomiaary byly dobre to wtedy robi sie od dolu. Tak mi sie wydaje 😉 |
|
|
|
|
#4888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pijam alkoholu w ciązy jako takiego. a to byla setka różowej kadarki dla zainteresowanych RAZA w ogóle to zrobił mi gin USG już przez brzuch. Zdziwiłam sie niepomiernie, nastawilam się na dowcipne. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2015-12-07 o 13:23 |
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się już w domku w sowim wygodnym łóżeczku ![]() Jak tylko się dowiedziałam że wychodzę to zadzwniła po tatę to mnie odebrał a małż odbierze wypis po pracy.Powtórne wyniki krwi wyszły ok dziś też było USG maluszek jest serduszko mu bije i oby tak dalej ![]() Kciuki dla wizytkujących dziś a ja idę sobie trochę poleżakować
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich poweekendowo
![]() Nam te dwa dni uciekły bardzo szybko i intensywnie. Zaliczyliśmy wizytę u przyjaciół, którzy dowiedzieli się w sobotę, że będziemy rodzicami ![]() W niedziele byliśmy na baaardzo długim spacerze bo małżonek potrzebował się przewietrzyć po sobotnim spotkaniu ![]() Potem zaliczyliśmy wizytę u teściów i szybkie odwiedziny u kuzyna męża, któremu urodziła się córeczka. Tam spotkaliśmy jeszcze jednych znajomych też z malutką Zuzią więc było baaardzo dzieciowo ![]() Ale musieliśmy szybko zmykać bo po sałatce dostałam takiego wzdęcia, że przebywanie w obecności osób trzecich było niebezpieczne dla ich życia i zdrowia... ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

dziewczyna jest dorosla i odpowiedzialna, i wie co robi. Miała ochote posmakować wina, jej sprawa, jej ciaża, a przypomianie ze alkoholu nie mozna, baciki, machanie paluszkiem, uważam że jest zbyteczne, tym bardziej jak napisala Śliweczka sa podzielone opinie lekarzy na ten temat. PikPik nie napisala, ze to jest regularnie, ani ze wiele go wypila. Czasami kobiety wypija piwo czy cos. Ja tez nie pije alkoholu i nie ciagnie mnie. Ale ocenianie kogos, za takie cos, prosze, kazdy odpowiada za siebie i nikt nie ma prawa go oceniac, wiec moim zdaniem lepiej skonczyc temat i zmienic na inny 
:-D
zamrozone juz, wyszło jakies 65 sztuk z czego z 10 wrąbałam z miejsca 
Ja niestety też mam do tego skłonności 
Za chwilę zaczynam 15 tc, a poprawa jest naprawdę mało zauważalna. W pierwszej ciąży już fruwałam jak skowronek w tym czasie, ale wtedy wiosna się zbliżała, więc to też trochę inny nastrój był
Za zimą niestety nie przepadam 

Wyobraziłam sobie jak dzieciaczki reagują na widok braciszka albo siostrzyczki!! <3 Cudowny pomysł i chwila tez będzie cudowna