Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 17:08   #3991
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ha! No to i mnie się na pewno udało w tym szalonym cyklu

Tylko kiedy testować czeka mnie męczący weekend (w piątek 18stka, w sobotę praca a w niedzielę egzamin w szkole i po południu praca), mam nadzieję że nie zaszkodzi to maluszkowi który - jak wierzę - już we mnie jest
Myślę, że możesz próbować już w dniu spodziewanej miesiączki
Stary 2015-12-08, 17:11   #3992
Fantasmagori
Zakorzenienie

to wiem, tylko ja chciałam wcześniej
chciałam w piątek zatestować no bo osiemnastka... Chciałam wiedzieć czy będę mogła toast wypić a termin @ najwcześniej w poniedziałek Chociaż termin mógł się przesunąć bo późno owulacja była

jak tak policzyłam na wykresach to moja faza lutealna trwa 13 dni. Więc licząc w ten sposób, 13 dni po owulacji to termin @ wypada dopiero 17 grudnia

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-12-08 o 17:16
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:15   #3993
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam w piątek zatestować no bo osiemnastka... Chciałam wiedzieć czy będę mogła toast wypić a termin @ najwcześniej w poniedziałek Chociaż termin mógł się przesunąć bo późno owulacja była
To może beta?
Stary 2015-12-08, 17:17   #3994
Fantasmagori
Zakorzenienie

Też właśnie o tym myślałam będzie to dość wcześnie po owulacji ale nie zaszkodzi sprawdzić

Stary 2015-12-08, 17:21   #3995
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Też właśnie o tym myślałam będzie to dość wcześnie po owulacji ale nie zaszkodzi sprawdzić
No pewnie
Stary 2015-12-08, 17:34   #3996
asicuha
Wtajemniczenie

Fanta- najbardziej wiarygodna bedzie beta
W piatek smigaj na bete

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:43   #3997
Fantasmagori
Zakorzenienie

Prawdopodobnie pójdę, chociaż raczej za wcześnie. Ale ze spokojnym sumieniem będę mogła zaszaleć na imprezie (ALBO I NIE BĘDĘ MOGŁA )

Stary 2015-12-08, 17:44   #3998
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Prawdopodobnie pójdę, chociaż raczej za wcześnie. Ale ze spokojnym sumieniem będę mogła zaszaleć na imprezie (ALBO I NIE BĘDĘ MOGŁA )
Obyś nie mogła!
Stary 2015-12-08, 17:45   #3999
Fantasmagori
Zakorzenienie

Haha oby

Tak w ogóle fajnie się uczę do egzaminu Ech dajcie mi kopa bo nie zejdę z Wizażu

Stary 2015-12-08, 17:50   #4000
asicuha
Wtajemniczenie

Masz kopa!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 17:57   #4001
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzięki! Idę w takim razie. Dzieciątko musi mieć mądrą mamę

Stary 2015-12-08, 17:58   #4002
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki! Idę w takim razie. Dzieciątko musi mieć mądrą mamę
Dobra motywacja!
Stary 2015-12-08, 18:41   #4003
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
A gdzie go dostanę?

Bo coś mi się ubzdurało że piję Inofem. I patrzę że super cena, 60 saszetek za 55 zł, a ostatnio płaciłam 35 zł za 20saszetek. I zamówiłam. A okazało się że wcześniej to był Inofolic, a teraz zamówiłam Inofem. Ale skład czytałam że taki sam więc chyba to lepiej kupować

Sklepy za zdrową żywnością, allegro np tu Zobacz ofertę: 100% SOK Z ŻURAWINY 490ml ŻURAWINA APTEKA OLEOFARM
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5481977120

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nigdy mi żaden lekarz nic doustnie nie przepisywał...

No ale może spróbuję, szkoda mi tylko żołądka, przyjmuje i tak trochę leków.

Witaj

Tak jak dziewczyny pisały morfologia, ja bym radziła też poziom żelaza, tarczyca, cytolotia i ogólnie to, co sprawdzają w ciąży, czyli mocz, hiv, różyczka, toxo

Być może. A partner jakie leki ma brać, doustnie te same co ja?

Ja nie mogę przestać stosować wkładek czy podpasek niestety. Śluz mam taki, że musiałabym zmieniać gacie co godzinę-dwie, a w płodne dni to z domu bym chyba nie wyszła i popylała nago leżąc na ręczniku, bo co bym nie założyła byłoby mokre. Może zacznę wieczorami chodzić nago, szybciej w ciążę zajrzę jak mnie tż będzie tak oglądał

Ja znalazłam takie:

http://www.rossmann.pl/Produkt/Discr...7105,1736,6364

http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella...1624,3251,6366

http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella...4945,1736,6364

http://www.rossmann.pl/Produkt/Bella...7182,1736,6364

Nadadzą się któreś?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Oj ja Lactacyd źle wspominam. No to kupię też doustne, skoro tak polecacie Mi dowcipne nie przeszkadzają, stosuję je na noc i co wycieknie przez noc, to rano zmyję i po kłopocie. Ale może połączę doustne i dowcipne, zmienię wkładki i zobaczymy, czy to coś da

A jeszcze jedno pytanie - tabletki i globulki muszą być tej samej firmy? Czy mogę np Lactovaginal dowcipnie i coś zupełnie innego doustnie?

O takie i inne z tej serii, tylko zwracaj uwagę, żeby były "ohne folie"
https://www.rossmann.de/produkte/Fac...615220451.html
Te, które wrzuciłaś to tak: bella to masakra, piszą, że oddychające, a w środku warstwa folii grubości reklamówki, te discreet niezłe, ale też coś mi w nich nie pasowało, te moje lepsze i tańsze

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:03   #4004
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dobry wieczór dziewczęta

zUa_tysica Witaj

Widzę, że temat zszedł na infekcje i zapalenia. Też kiedyś to przechodziłam, ciągłe zapalenie pęcherza, non stop. Ale odpukać od jakiegoś czasu mnie to okropieństwo nie nawiedza Chyba zaczęłam się po prostu cieplej ubierać, bo żadnych innych metod nie stosowałam Sporadycznie w ciągu dnia zdarza się, że czuje parcie na pęcherz, ale szybko to mija. Nie ma już tego pieczenia i siedzenia w toalecie non stop

Ja aktualnie jestem w 27 dc. Objawy okresowe ustały Całą sobotę, niedzielę bolał mnie brzuch jak na @ a wczoraj i dzisiaj nic. Za to od niedzieli mam sporadyczne plamienia, widoczne tylko na papierze toaletowym i to góra dwa razy dziennie. Mam nadzieję, że jutro przyjdzie już ta @, martwię się aby nie wydłużyły mi się cykle

Fanta zrób betę. Jeśli jest coś na rzeczy to powinno Ci wykryć. Inna wizażowa znajoma miała betę = 5, bardzo wczesna ciąża, ale beta wyszła powyżej 1,2
Stary 2015-12-08, 19:10   #4005
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

jak tak policzyłam na wykresach to moja faza lutealna trwa 13 dni. Więc licząc w ten sposób, 13 dni po owulacji to termin @ wypada dopiero 17 grudnia
moja faza lutealna trwała 9dc, więc na 100% cykl bez owulacji był, dobrze, że idę w tym tyg na badania , na pewno się nie obędzie bez stymulacji Ważne, że będę wiedziała dużo wcześniej o problemie, NIE wyobrażam sobie rok się starać i dopiero iść do gin :/
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:11   #4006
wiosenka84
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
no i dostałam plamienia w 24 dc:/ zaraz się pewnie @ rozkręci, o 4 dni za wcześnie, przesunie mi się pewnie owu i dupa z wizyty u lekarza przed owu (
Ewula jak tam u Ciebie? Czasami jest tak że jesteś w ciąży masz właśnie takie nieduże plamienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Z tym jest masakra! Koncentracja zerowa. Trzy razy muszę pomyśleć zanim coś zrobię. Dzisiaj jestem właśnie na nocce i od 22 ziewam. Jestem położną i pracuję w szpitalu. Oddziałowej po USG na którym będzie serduszko widoczne chce powiedzieć o ciąży. Zaproponuję jej, że chciałabym pracować na krótkich dyżurach. Oby się zgodziła.
Miłego dnia!
Podziwiam że dajesz radę. Na pewno się zgodzi. A kiedy masz teraz wizytę, bo nie pamiętam. Bierzesz Pregnę plus, czy jakieś inne suplementy polecił Ci lekarz?

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Z chęcią przyłączę się do dyskusji Jestem obecnie prawie dwa miesiące po ślubie/ W dniu ślubu odstawiłam tabletki - 17 października, a brałam bonadeę od trzech lat. Po odstawieniu od razu dostałam okres, a kolejny wypadł 22 listopada. Rozpoczynamy z TŻ staranie! Od ponad miesiąca biorę kwas foliowy, i nie zabezpieczaliśmy się inaczej od odstawienia tabletek.
Powiedzcie jakie badania powinnam wykonać? Wizytę u gina mam ustawioną dopiero na 14 stycznia Mam nadzieję, że uda nam się coś wymodzić do tego czasu
Witaj
Ja właśnie miałam tu na forum pisać, że ostatnio odwiedziłam stronę internetową Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i tam są zalecenia dla kobiet planujących ciążę(jak również dla ciężarnych - bardzo szczegółowo opisano wszystkie wizyty i badania).

W skrócie co PTG zaleca dla starających się o ciążę:
- 6 miesięcy przed zaszczepić się przeciwko różyczce i WZW typu B, jeśli nie było się szczepionym wcześniej
- oznaczyć miano p/ciał przeciwko Toxoplazmozie w klasie IgM I IgG
- minimum 3 miesiące przed suplementacja kwasu foliowego w dawce 0,4 miligrama na dobę i kontynuować w I i II trymestrze
- suplementacja witaminy D3 w dawce 800-1000 j.m na dobę
- suplementacja jodu w dawce 50 mikrogramów na dobę (w ciąży należy ją zwiększyć do 150mikrogramów)
- wizyta u lekarza położnika-ginekologa w celu:
* wykonania badania ginekologicznego oraz gruczołów piersiowych
* wykonania podstawowych badań:
- morfologia
- poziom glukozy
- jonogram
- TSH
- badanie ogólne moczu
- wymaz cytologiczny
- ocena stopnia czystości pochwy

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
I zawsze lekarka mnie po takich kuracjach upominała, żebym brała probiotyki i dowcipnie i doustnie, żeby zadziałać z każdej strony :-D i zawsze Stosowałam rzeczy różnych firm w tym samym czasie, żeby uzupełnić nawzajem ich działanie, bo wszędzie jest inny skład bakterii, żeby było ich jak najwięcej różnych szczepów
Myślę, że te probiotyki ginekologiczne to bardzo ważna sprawa. Ostatnio też sporo przegrzebałam internet w poszukiwaniu informacji na ten temat. Jeśli ktoś ma ochotę, to znalazłam fajny artykuł na ten temat:
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...e-intymne.html

Cytat:
Jaki ja mam dziwny wykres znowu

http://ovufriend.pl/graph/be7449c4e6...0d22e2e07f7f4b

Oszaleć można Ciągle mi pokazuje owulację innym dniu Teraz w ogóle

Miałam testować 11 ale teraz wychodzi na to że to za wcześnie
Faktycznie dziwny. Zrób betę tak jak dziewczyny radzą.
Ja z kolei miałam owulację szybciej niż była ostatnio i korci mnie żeby szybciej zrobić test, ale dzisiaj już mnie piersi mniej bolą niż w poprzednich dniach (a to jeden z najczęstszych objawów ciąży) więc już tracę nadzieję
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 19:33   #4007
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Podziwiam że dajesz radę. Na pewno się zgodzi. A kiedy masz teraz wizytę, bo nie pamiętam. Bierzesz Pregnę plus, czy jakieś inne suplementy polecił Ci lekarz?
Szczerze mówiąc się sobie dziwie. Jestem dzisiaj znowu na nocce Nie chce teraz iść na zwolnienie, bo to zaraz święta są. Grafik rozwalę totalnie. Wiem, że nie powinnam na to patrzeć. Ale w sumie słabo mi na samą myśl jak powiem oddziałowej o ciąży... W piątek rano będę z lekarzem ustalać kiedy wizyta (albo 17 albo 24). Lekarz mi zalecił tylko kwas foliowy i magnez. Trzymam się jego zaleceń Dostałam też luteine dopochwową, ale to na torbiel.
Stary 2015-12-08, 19:43   #4008
Ewula88
Wtajemniczenie

Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Hej

Ewula jak tam u Ciebie? Czasami jest tak że jesteś w ciąży masz właśnie takie nieduże plamienie

u mnie się @ rozkręciła, cykl za krótki, faza luteala 9dc, bez owu na bank, w piątek idę na badania TSH, FSH, LH i prolaktynę, a do lekarza 21.12. Teraz tak patrzę na swoje cykle i od pół roku mam na zmianę 28dni cykl a potem 24dni jak myślicie co to może być?

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2015-12-08 o 20:30
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:29   #4009
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Ja z kolei miałam owulację szybciej niż była ostatnio i korci mnie żeby szybciej zrobić test, ale dzisiaj już mnie piersi mniej bolą niż w poprzednich dniach (a to jeden z najczęstszych objawów ciąży) więc już tracę nadzieję

Ja też miałam owu w tamtym cyklu dużo wcześniej niż w poprzednim i okres też przyszedł wcześniej, 9 dni różnicy!
Nie trać nadziei i nie martw się na zapas W którym dniu cyklu jesteś?
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 20:37   #4010
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc się sobie dziwie. Jestem dzisiaj znowu na nocce Nie chce teraz iść na zwolnienie, bo to zaraz święta są. Grafik rozwalę totalnie. Wiem, że nie powinnam na to patrzeć. Ale w sumie słabo mi na samą myśl jak powiem oddziałowej o ciąży... W piątek rano będę z lekarzem ustalać kiedy wizyta (albo 17 albo 24). Lekarz mi zalecił tylko kwas foliowy i magnez. Trzymam się jego zaleceń Dostałam też luteine dopochwową, ale to na torbiel.
Dbaj o siebie i fasolkę
Cytat:
u mnie się @ rozkręciła, cykl za krótki, faza luteala 9dc, bez owu na bank, w piątek idę na badania TSH, FSH, LH i prolaktynę, a do lekarza 21.12. Teraz tak patrzę na swoje cykle i od pół roku mam na zmianę 28dni cykl a potem 24dni jak myślicie co to może być?
Daj znać jak wyniki. Trzymam kciuki, żeby były w normie
Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja też miałam owu w tamtym cyklu dużo wcześniej niż w poprzednim i okres też przyszedł wcześniej, 9 dni różnicy!
Nie trać nadziei i nie martw się na zapas W którym dniu cyklu jesteś?
Teraz mam 23dc, a owulacje miałam 14 dc jeśli testy owu się nie myliły.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:15   #4011
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
No kurczę dziwne to rzeczywiście :| ja mam w ostatnich miesiącach cykl 30-34 dniowy...

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 23:25   #4012
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Plaga jakaś z tymi krótkimi cyklami - u mnie tym razem też było 25 dni. I mam wątpliwości co do tego czy i kiedy była owulacja (a normalnie zawsze ją wyczuwałam). Do tego miałam strasznie skąpy śluz, co też się u mnie nie zdarza Chciałam wczoraj zarejestrować się do gina, ale pani w mojej przychodni podała mi termin na kwiecień Podziękowałam więc i muszę znaleźć na razie innego lekarza W ostateczności pójdę prywatnie.

Zamówiłam testy owu, bo aż tak się zmartwiłam tym ostatnim dziwnym cyklem. Już czekają w paczkomacie
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 05:21   #4013
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Plaga jakaś z tymi krótkimi cyklami - u mnie tym razem też było 25 dni. I mam wątpliwości co do tego czy i kiedy była owulacja (a normalnie zawsze ją wyczuwałam). Do tego miałam strasznie skąpy śluz, co też się u mnie nie zdarza Chciałam wczoraj zarejestrować się do gina, ale pani w mojej przychodni podała mi termin na kwiecień Podziękowałam więc i muszę znaleźć na razie innego lekarza W ostateczności pójdę prywatnie.

Zamówiłam testy owu, bo aż tak się zmartwiłam tym ostatnim dziwnym cyklem. Już czekają w paczkomacie
Do kogo chodzisz?
Stary 2015-12-09, 07:56   #4014
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Obyś mogła zaszaleć, i jedna i druga okazja dobra!

Według cyklu wczoraj miałam owulację, działo się !!!! Testować będę prawdopodobnie 22 grudnia, zobaczymy co będzie
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 08:24   #4015
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś czytałam artykuł, w którym napisane było, że większość kobiet w ciągu roku ma około 2 cykli bezowulacyjnych... może to akurat ten cykl
Najważniejsze, że umówiłaś już wizytę do gina i wybierasz się na badania
Na pewno będziesz spokojniejsza, bo niezależnie od wyników podejmiesz jakieś działania. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
za II kreski

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Z chęcią przyłączę się do dyskusji Jestem obecnie prawie dwa miesiące po ślubie/ W dniu ślubu odstawiłam tabletki - 17 października, a brałam bonadeę od trzech lat. Po odstawieniu od razu dostałam okres, a kolejny wypadł 22 listopada. Rozpoczynamy z TŻ staranie! Od ponad miesiąca biorę kwas foliowy, i nie zabezpieczaliśmy się inaczej od odstawienia tabletek.

Powiedzcie jakie badania powinnam wykonać? Wizytę u gina mam ustawioną dopiero na 14 stycznia Mam nadzieję, że uda nam się coś wymodzić do tego czasu
Hej
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 08:51   #4016
__malaMi__
Zadomowienie

witajcie, dziwnie się czulam od kilku dni, okropie bolały mnie piersi, byłam spiąca choć chodziłam spać duzo wcześniej niż zawsze, w nocy się budziłam no i zrobiłam dzisiaj test w 24dc niestety 1 kreska

po prostu nasilone objawy przed @ chyba, także nie wiem czy jest sens testować w piątek, bo dzisiaj był 10 dpo.

przykro mi, ale bardzo bym chciała żeby zaskoczyło w następnym cyklu, uwielbiam wrzesień i miałabym wtedy wrześniowego bobasa...
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 09:22   #4017
Fantasmagori
Zakorzenienie

MalaMi chyba za wcześnie jeszcze Zrób w dniu spodziewanego okresu

Stary 2015-12-09, 09:26   #4018
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Trzymamy kciuki!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 09:37   #4019
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
MalaMi chyba za wcześnie jeszcze Zrób w dniu spodziewanego okresu

nigdy tak wcześniej nie robiłam, ale coś mnie tkneło, ze mam tak silne objawy, myslę, że nic z tego nie będzie w 10 dniu juz by wyszedł jakiś bladzioch, pozostaje czekać na @ i oby przyszła jak w zegarku, bo piersi mnie okrutnie bolą
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 09:49   #4020
Fantasmagori
Zakorzenienie

Niekoniecznie musiał wyjść bladzioch w 10 dniu, różnie bywa ja bym jeszcze robiła, no chyba że przyjdzie @ (tfu, tfu). Trzymam kciuki

My dziś odbieramy zdjęcia mamy milion na komputerze ale jednak to nie to samo co wziąć album do ręki Z 8 lat zebrała się ładna ilość, ciężko było przejrzeć to wszystko ale się udało Najbardziej lubię to z dnia w którym się poznaliśmy, ale jak na nie patrzę to widzę 2 dzieciaki i szczerze mówiąc nie wiem co TŻ we mnie zobaczył
Jeszcze czekamy na album i będziemy musieli je chronologicznie ułożyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości