Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-09, 11:22   #4021
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Zamiast soku polecam żuravit, to jest naturalny wyciąg z żurawiny w kapsułkach, też bardzo pomaga
Wszystko sobie zapisuje

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jaki ja mam dziwny wykres znowu
Ja mam taki non stop

Cytat:
to wiem, tylko ja chciałam wcześniej
Nie można wcześniej! na betę leć

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Sklepy za zdrową żywnością, allegro np tu Zobacz ofertę: 100% SOK Z ŻURAWINY 490ml ŻURAWINA APTEKA OLEOFARM
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5481977120
Dzięki

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Według cyklu wczoraj miałam owulację, działo się !!!! Testować będę prawdopodobnie 22 grudnia, zobaczymy co będzie

Cytat:
My dziś odbieramy zdjęcia mamy milion na komputerze ale jednak to nie to samo co wziąć album do ręki
Ile wywołaliście?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 11:39   #4022
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
witajcie, dziwnie się czulam od kilku dni, okropie bolały mnie piersi, byłam spiąca choć chodziłam spać duzo wcześniej niż zawsze, w nocy się budziłam no i zrobiłam dzisiaj test w 24dc niestety 1 kreska

po prostu nasilone objawy przed @ chyba, także nie wiem czy jest sens testować w piątek, bo dzisiaj był 10 dpo.

przykro mi, ale bardzo bym chciała żeby zaskoczyło w następnym cyklu, uwielbiam wrzesień i miałabym wtedy wrześniowego bobasa...
Spokojnie..jeszcze moze byc zbyt niskie stężenie. Ale wiem jak mozna sie nakrecić objawami...ja w tamtym cyklu juz od paru dni po@ do konca miałam strasznie bolące piersi (też juz sie nakręcałam bo pierwszy raz tak dziwnie),w tym z kolei mam 19dc i nic a nic się nie dzieje. Z racji tego, że objawy przed @ są podobne nie ma co wymyślać tylko czekać spokojnie na dzień kiedy można śmiało testować czyli za parę dni będziesz pewnie wiedziała

Edytowane przez agusia b-rd
Czas edycji: 2015-12-09 o 12:21
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 14:39   #4023
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
No 12 h ciężko, a samemu to w ogóle powinno być wykluczone w ciąży.

Ja używam od dawna tych discreet i bardzo je lubię. W ogóle nie czuję że coś mam w majtach:-D a pasują do wszystkich fasonów gatek.

Doustne probiotyki są zwykle stosowane do uzupełnienia mikroflory pochwy, a działają też na układ moczowy, więc są tym lepsze.

Mnie zwykle lekarz zalecał, żeby parter też smarował się clotrimazolem, a doustnie dostaliśmy na receptę jakiś zajzajer co się łyka co kilka dni - pimafucin czy jakoś tak. I wtedy ja miałam jeszcze globulki dowcipne na receptę.

I zawsze lekarka mnie po takich kuracjach upominała, żebym brała probiotyki i dowcipnie i doustnie, żeby zadziałać z każdej strony :-D i zawsze Stosowałam rzeczy różnych firm w tym samym czasie, żeby uzupełnić nawzajem ich działanie, bo wszędzie jest inny skład bakterii, żeby było ich jak najwięcej różnych szczepów

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Ok, dzięki za informacje, zrobię dzisiaj zamówienie i wszystko potrzebne kupię oczywiście to, co bez recepty dostanę...ja mam maść pimafucin właśnie czy tą drugą ale nie działa na mnie...

Cytat:
to wiem, tylko ja chciałam wcześniej
chciałam w piątek zatestować no bo osiemnastka... Chciałam wiedzieć czy będę mogła toast wypić a termin @ najwcześniej w poniedziałek Chociaż termin mógł się przesunąć bo późno owulacja była

jak tak policzyłam na wykresach to moja faza lutealna trwa 13 dni. Więc licząc w ten sposób, 13 dni po owulacji to termin @ wypada dopiero 17 grudnia
Też bym chciała testować wcześniej, bo będę w dzień testu u koleżanki ale nie chcę chodzić na betę bez zrobionego testu, bo będę tam łazić kilka razy pewnie a tam pracuje moja sąsiadka i wszyscy mnie tam znają. Wyjdę na histeryczkę co chce szybko w ciążę zajść
Cytat:
Haha oby

Tak w ogóle fajnie się uczę do egzaminu Ech dajcie mi kopa bo nie zejdę z Wizażu
Koooopniak!!
Poproszę kopa w zamian, bo mam 7kg na plusie, a właśnie upiekłam ciasto. Oczywiście dużo go nie zjem bo max 2 kawałki, ale mam teraz ciągle fazę na naukę pieczenia ciast, ciasteczek i muffinek i piekę coś raz w tygodniu. A to zawsze po kawałku i coraz więcej kg na plusie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Sklepy za zdrową żywnością, allegro np tu Zobacz ofertę: 100% SOK Z ŻURAWINY 490ml ŻURAWINA APTEKA OLEOFARM
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5481977120

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

O takie i inne z tej serii, tylko zwracaj uwagę, żeby były "ohne folie"
https://www.rossmann.de/produkte/Fac...615220451.html
Te, które wrzuciłaś to tak: bella to masakra, piszą, że oddychające, a w środku warstwa folii grubości reklamówki, te discreet niezłe, ale też coś mi w nich nie pasowało, te moje lepsze i tańsze

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Tylko że nie znalazłam ich na pl stronie sklepu poszukam na miejscu!

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Hej

Ewula jak tam u Ciebie? Czasami jest tak że jesteś w ciąży masz właśnie takie nieduże plamienie

Podziwiam że dajesz radę. Na pewno się zgodzi. A kiedy masz teraz wizytę, bo nie pamiętam. Bierzesz Pregnę plus, czy jakieś inne suplementy polecił Ci lekarz?

Witaj
Ja właśnie miałam tu na forum pisać, że ostatnio odwiedziłam stronę internetową Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i tam są zalecenia dla kobiet planujących ciążę(jak również dla ciężarnych - bardzo szczegółowo opisano wszystkie wizyty i badania).

W skrócie co PTG zaleca dla starających się o ciążę:
- 6 miesięcy przed zaszczepić się przeciwko różyczce i WZW typu B, jeśli nie było się szczepionym wcześniej
- oznaczyć miano p/ciał przeciwko Toxoplazmozie w klasie IgM I IgG
- minimum 3 miesiące przed suplementacja kwasu foliowego w dawce 0,4 miligrama na dobę i kontynuować w I i II trymestrze
- suplementacja witaminy D3 w dawce 800-1000 j.m na dobę
- suplementacja jodu w dawce 50 mikrogramów na dobę (w ciąży należy ją zwiększyć do 150mikrogramów)
- wizyta u lekarza położnika-ginekologa w celu:
* wykonania badania ginekologicznego oraz gruczołów piersiowych
* wykonania podstawowych badań:
- morfologia
- poziom glukozy
- jonogram
- TSH
- badanie ogólne moczu
- wymaz cytologiczny
- ocena stopnia czystości pochwy

Myślę, że te probiotyki ginekologiczne to bardzo ważna sprawa. Ostatnio też sporo przegrzebałam internet w poszukiwaniu informacji na ten temat. Jeśli ktoś ma ochotę, to znalazłam fajny artykuł na ten temat:
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...e-intymne.html

Faktycznie dziwny. Zrób betę tak jak dziewczyny radzą.
Ja z kolei miałam owulację szybciej niż była ostatnio i korci mnie żeby szybciej zrobić test, ale dzisiaj już mnie piersi mniej bolą niż w poprzednich dniach (a to jeden z najczęstszych objawów ciąży) więc już tracę nadzieję
Dzięki za artykuły, poczytam w wolnej chwili!! A ja jonogramu nie miałam robionego. I czytałam, że przy jakichś problemach z tarczycą jodu nie wolno..

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
witajcie, dziwnie się czulam od kilku dni, okropie bolały mnie piersi, byłam spiąca choć chodziłam spać duzo wcześniej niż zawsze, w nocy się budziłam no i zrobiłam dzisiaj test w 24dc niestety 1 kreska

po prostu nasilone objawy przed @ chyba, także nie wiem czy jest sens testować w piątek, bo dzisiaj był 10 dpo.

przykro mi, ale bardzo bym chciała żeby zaskoczyło w następnym cyklu, uwielbiam wrzesień i miałabym wtedy wrześniowego bobasa...
Ja miałam termin na wrzesień ale Córa lipcowa. Liczę teraz na październik, bo wrzesień mi nie wyjdzie...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 14:39   #4024
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93;53741496;-)

Ile wywołaliście?
200 akurat promocja była w empiku ciekawe jak z jakością

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 14:54   #4025
VelaLuca
Wtajemniczenie

Wciąż nie mam miesiączki Zawsze przychodziła regularnie w 28 dc. Co gorsza nie mam żadnych objawów, brzuch przestał boleć tylko niewielkie brązowe plamienia są. Test negatywny. Eh... przyszła by już ta @
Stary 2015-12-09, 15:13   #4026
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
E myślałam że więcej Ja z samych wakacji wywołałam z 80
Na pewno będzie ok

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Wciąż nie mam miesiączki Zawsze przychodziła regularnie w 28 dc. Co gorsza nie mam żadnych objawów, brzuch przestał boleć tylko niewielkie brązowe plamienia są. Test negatywny. Eh... przyszła by już ta @
A dużo się spóźnia? Może coś się tam zalęgło

Spontanicznie pojechałam do fryzjera i ścięłam włosy
Stary 2015-12-09, 15:32   #4027
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

A dużo się spóźnia? Może coś się tam zalęgło

Spontanicznie pojechałam do fryzjera i ścięłam włosy
Nie dużo Jeden dzień Bardziej myślę że to odstawienie plastrów coś tam namieszalo. Ale z drugiej strony jestem 13 dni po owulacji więc już coś powinno się dziać. No nic czekam do piątku, jak się nic nie pojawi to pójdę na betę.
A może ja mam wadliwe testy ciążowe? Dziewczyny te testy pepino z Tesco to gdzie kupujecie? Na jakim dziale? Z kosmetykami czy pielęgnacją niemowlaków? Chyba się po nie przejade dzisiaj
Stary 2015-12-09, 15:39   #4028
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Nie dużo Jeden dzień Bardziej myślę że to odstawienie plastrów coś tam namieszalo. Ale z drugiej strony jestem 13 dni po owulacji więc już coś powinno się dziać. No nic czekam do piątku, jak się nic nie pojawi to pójdę na betę.
A może ja mam wadliwe testy ciążowe? Dziewczyny te testy pepino z Tesco to gdzie kupujecie? Na jakim dziale? Z kosmetykami czy pielęgnacją niemowlaków? Chyba się po nie przejade dzisiaj
O to króciutko

Testy nie zawsze wykrywają wczesną ciąże zaczekaj do piątku, leć na betę i czekamy na dobre wieści
Stary 2015-12-09, 15:43   #4029
aska8999
Rozeznanie

Hej, ja wlasnie testuje w sobote, to bedzie moj 11 dzien po owulacji, wiec dam znac w sobote jaki wynik. Ogolnie jestem mega zmeczona po pracy i ide sie przesoac. Czekam na weekend bo jedziemy z tz po prezenty i kupujemy choinke. Chociaz troche mnie zniechceca to, ze pewnie bedzie fuzo ludzi na zakupach.

To moj wykres z ovufriend: http://ovufriend.pl/graph/51e4e61ee3...9b43731fe1f501

Edytowane przez aska8999
Czas edycji: 2015-12-09 o 15:49
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 16:30   #4030
Panna_Hanna
Zadomowienie

Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:

Hehe jaj jest niemowlak to juz na testy za pozno znajdziesz na dziale z farmaceutykami (tam gdzie witaminy, suplementy i tabletki przeciwbolowe ) chyba zwykle sa gdzies niedaleko kosmetykow. Sa tez w auchan te testy - ja tam zawsze kupowalam
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:37   #4031
Kasmina
Rozeznanie

Hej,
wczoraj byłam u ginekologa i pierwszy raz zobaczyłam Kruszynkę buzia tak mi się śmiała z wywiadu ginekologowi ciężko było ocenić, który to może być tydz. (przez to zamieszanie z @), ale z USG wyszedł 6t+3d i wg moich obliczeń tak jest. TP mam na 2.08 choć czuję, że może być końcówka lipca- takie przeczucie
Niestety nie mam zdjęcia USG . Wydrukował zdj i myślałam, że będzie dla mnie a on wpiął je do dokumentacji, która została w gabinecie no a potem było już za późno- dlatego uczulam was dziewczyny- zawsze mówcie że chcecie foto
Dał skierowanie na podstawowe badania (mimo że wizyta prywatna) i zalecił witaminy Pregna+. Powiedział, że są tam najpotrzebniejsze wit, a resztę dostarczę w diecie Fajny facet ogólnie, ale od stycznia wracam do mojego na NFZ, bo jestem do niego bardzo przekonana.

Cieszę się ogromnie i boję jednocześnie

aaa i mam karte ciąży

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2015-12-09 o 17:39
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:03   #4032
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam to samo z infekcjami, a konkretnie z grzybicą :-/ mimo że higiena przestrzegana na full, to wystarczyło zmienić żel do higieny intymnej, coś niedokładnie wypłukać i na następny dzień powitanie z grzybem (objawy u mnie to z początku swędzenie i pieczenie wejścia do pochwy, potem rozwijało się to w straszne otarcia po stosunku, czasem nawet małe ranki przy przedsionku pochwy - efekt nieprawidłowego śluzu, i na koniec uprawy wodnisto - serowate - wybaczcie opis, ale może komuś się przyda:-P). Teraz się wycwaniłam, i jak już czuję minimalny dyskomfort, to od razu łykam kapsułki Provag albo Trivagin, smaruję się clotrimazolem na zmianę z Provagiem w żelu, i dowcipnie dobrze działa gineintima acticand, więc to aplikuję i zwykle pomaga. Ważne, żeby za często się wtedy nie podmywać, max 2 razy dziennie żeby dać czas na namnożenie dobrym bakteriom. Mnie, im częściej się podmywałam tym mniej przechodziło i robiło się jeszcze gorzej:-/ no i najlepszy żel do higieny intymnej dla mnie to facelle różowy z Rossmanna, nie wysusza, a dobrze myje.

A moja przyjaciółka miała dokładnie jak ja, nawet jeszcze gorzej z tymi grzybami, w ogóle nie mogła tego wyleczyć przez naprawdę długi czas, z rok na pewno. W końcu zmieniła lekarkę, poszła do mojej i okazało się że jej lekarka cały czas przepisywała złe leki:-o dostała na receptę lekarstwa dla siebie i męża i póki co spokój ;-)

Ja miałam w ciąży wyłącznie budyń zamiast mózgu, to rzeczywiście utrudniało życie :-(

Piszę z telefonu-pozdro szejset

Ja z grzycicą mam problem od bardzo bardzo dawna. Jakis czas spokoj i znowu to samo. Przez jakis czas łykalam lacibios femine ale efektow zabardzo nie widzialam i zaczelam ją stosowac dowcipnie no i narazie jest lepiej, ale jak ją odstawie na kilka dni to znow zaczyna swedziec :-( wiec chyba musze ja stosowac codziennie. A do podmywania najlepsze jest dla mnie szare mydlo.
Dziewczyny jak myslicie czy te probiotyki z kwasem mlekowym dowcipne nie niszcza plemikow albo nie zmiejszaja ich zywotnosci? Bo jednak zakwaszaja srodowisko a plemiczki tego nie lubia
Stary 2015-12-09, 18:36   #4033
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Hej,
wczoraj byłam u ginekologa i pierwszy raz zobaczyłam Kruszynkę buzia tak mi się śmiała z wywiadu ginekologowi ciężko było ocenić, który to może być tydz. (przez to zamieszanie z @), ale z USG wyszedł 6t+3d i wg moich obliczeń tak jest. TP mam na 2.08 choć czuję, że może być końcówka lipca- takie przeczucie
Niestety nie mam zdjęcia USG . Wydrukował zdj i myślałam, że będzie dla mnie a on wpiął je do dokumentacji, która została w gabinecie no a potem było już za późno- dlatego uczulam was dziewczyny- zawsze mówcie że chcecie foto
Dał skierowanie na podstawowe badania (mimo że wizyta prywatna) i zalecił witaminy Pregna+. Powiedział, że są tam najpotrzebniejsze wit, a resztę dostarczę w diecie Fajny facet ogólnie, ale od stycznia wracam do mojego na NFZ, bo jestem do niego bardzo przekonana.

aaa i mam karte ciąży
Kasmina, super!
Dzisiaj zaczełam czytać wątek od początku, i fajnie tak wczytać sie w z finalizowane historie! Jeszcze niedwno sie starałas, a teraz jest maleństwo! Ja kończe obiad i chyba znowu biore w obroty męża se se se :-D
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:39   #4034
aniusia49
Raczkowanie

Cytat:

Też skorzystałam z tej promocji wywołaliśmy około 220, zdjęcia już mam do odebrania, ale przywiezie mi je mój brat za tydzień jak przyjedzie do Nas

My w tym miesiącu odpuściliśmy, nie robię testów ovu ani nie mierzę temperatury no i serduszek trochę mało :| Śmieje się, że może maluszka zrobimy w sylwestrową noc

Mieszkanie wysprzątane, choinka stoi
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:45   #4035
aska8999
Rozeznanie

Ja dosyc duzo mam tych srrduszek na wykresie, ale to dlatego ze mialam wtedy wolne, bo jedna umowa mi sie kskoncxyla i zmienialam prace.
Kasmina fajnie ze sie odzywasz
Ile planujecie ogolnie dzieci? I w jajim odstepie chcialabyscie miec druga dzidzue, cxy w ogole ns ten temat nie myslicie?
Ja zawsze chcialam miec duzo dzieci przynajmniej trojke, ale to chyba nierealne.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 20:21   #4036
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

My planujemy dwoje dzieci w odstępie 3-5 lat. Ale czy dwoje i czy w takim odstępie czasowym, to już życie zweryfikuje, nic nie będziemy robić na siłę
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 20:49   #4037
zUa_tysica
Wtajemniczenie

My również planujemy co najmniej 2 dzieci, ale myslę ze TŻ chciałby 3 zobaczymy co czas pokaże, na razie czekamy na II 22 grudnia taki prezent pod choinkę
Stary 2015-12-09, 21:23   #4038
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniusia49 Pokaż wiadomość
Też skorzystałam z tej promocji wywołaliśmy około 220, zdjęcia już mam do odebrania, ale przywiezie mi je mój brat za tydzień jak przyjedzie do Nas

My w tym miesiącu odpuściliśmy, nie robię testów ovu ani nie mierzę temperatury no i serduszek trochę mało :| Śmieje się, że może maluszka zrobimy w sylwestrową noc

Mieszkanie wysprzątane, choinka stoi
o matko kiedy Ty masz na to czas? Ja nie mam ani choinki, mieszkanie zalega kurzem, ale kupiłam trochę prezentów dziś :P

co do dzieci to haha póki co planuje 1, i daj Boże żeby się udało Niestety życie wszystko weryfikuje generalnie moim celem było mieć 2 dzieci przed 30. Mam 27 lat, ciężko będzie z tym

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
od pewnego czasu zawsze wywołuje w empiku i zdjęcia super kiedyś robiłam w Saturnie ale empik lepszy.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Hej,

aaa i mam karte ciąży
super Pozazdrościć .
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 21:30   #4039
aniusia49
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
o matko kiedy Ty masz na to czas? Ja nie mam ani choinki, mieszkanie zalega kurzem, ale kupiłam trochę prezentów dziś :P

Nie pracuję nigdzie, jedynie chodzę dwa razy w tygodniu na kurs języka więc mam sporo czasu. Poza tym przeniosłam się z dużego domu do mieszkania 55m więc jakoś tak łatwiej wszystko mi ogarnąć

My chcielibyśmy 3 dzieci oby się udało nam spełnić marzenia
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 21:52   #4040
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie pracuję nigdzie, jedynie chodzę dwa razy w tygodniu na kurs języka więc mam sporo czasu. Poza tym przeniosłam się z dużego domu do mieszkania 55m więc jakoś tak łatwiej wszystko mi ogarnąć

ja mam 62m, pracuję ale ledwo ogarniam wszystko :P a marzy mi się dom, ale za 10 lat dopiero. Może masz ochotę i u mnie posprzątać? haha

jutro badania, stresa mam ciekawe czy wyniki będę mięć już jutro. Na pewno się z Wami podzielę z nimi :P

Znowu mam wątpliwości co do temp w nowym cyklu, obecnie mam temp 36,7 od 1 dc, a w zeszłym cyklu zaczynałam od 36,3 :|
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 21:54   #4041
Nadia_2
Raczkowanie

Cytat:
Hej,

aaa i mam karte ciąży

jeeej ale cudnie rośnijcie zdrowo!

A ja jestem w 28/34dc kupiłam w Tesco testy pepino i zrobiłam dziś wieczorem - I kreska. . . aj już tak mnie kusiło wiem, że miałam testować 14.12 ale myślałam, że może już coś pokaże, za wcześnie?
11 dni po owulacji jeśli nie opóźniła się, to chyba pepino już mógłby coś "wyczuć" ??? Jak myślicie?
Ja mam przeczucia, że się nie udało a jeszcze ten test negatywny. . .
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 22:24   #4042
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Hehe jaj jest niemowlak to juz na testy za pozno znajdziesz na dziale z farmaceutykami (tam gdzie witaminy, suplementy i tabletki przeciwbolowe ) chyba zwykle sa gdzies niedaleko kosmetykow. Sa tez w auchan te testy - ja tam zawsze kupowalam
Hahaha, co racja to racja Mało doświadczona jestem w tych sprawach, to był mój 3 kupiony test ciążowy w całym dotychczasowym życiu i w dodatku pierwszy nie w aptece, stąd moje może głupie pytanie Ale dziękuje za radę, bo znalazłam bez problemu

Cytat:
Hej,

aaa i mam karte ciąży
To musi być wspaniałe uczucie zobaczyć taką malusieńką kruszynkę Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja dosyc duzo mam tych srrduszek na wykresie, ale to dlatego ze mialam wtedy wolne, bo jedna umowa mi sie kskoncxyla i zmienialam prace.
Ile planujecie ogolnie dzieci? I w jajim odstepie chcialabyscie miec druga dzidzue, cxy w ogole ns ten temat nie myslicie?
Ja zawsze chcialam miec duzo dzieci przynajmniej trojke, ale to chyba nierealne.
Marzyła nam się trójka, ale pozostaniemy przy dwójce. To już raczej pewne Bardzo chcielibyśmy w przyszłym roku pierwsze, a drugie najwcześniej za 5 lat Ale wiadomo, plany planami... różnie to bywa

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość

A ja jestem w 28/34dc kupiłam w Tesco testy pepino i zrobiłam dziś wieczorem - I kreska. . . aj już tak mnie kusiło wiem, że miałam testować 14.12 ale myślałam, że może już coś pokaże, za wcześnie?
11 dni po owulacji jeśli nie opóźniła się, to chyba pepino już mógłby coś "wyczuć" ??? Jak myślicie?
Też kupiłam dzisiaj Pepino w Tesco Ja jestem 13 dni po owu ale u mnie testy Pink nic nie wykazały, a robiłam je w 24dc i 28 dc. Dlatego dzisiaj zmieniłam producenta, bo miesiączki nadal brak. Jutro rano go zrobię, chyba, że w nocy @ się pojawi

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość

jutro badania, stresa mam ciekawe czy wyniki będę mięć już jutro. Na pewno się z Wami podzielę z nimi :P

Znowu mam wątpliwości co do temp w nowym cyklu, obecnie mam temp 36,7 od 1 dc, a w zeszłym cyklu zaczynałam od 36,3 :|
Ewula, trzymam kciuki za jutrzejsze badania Ja robiłam ostatnio badania w diagnostyce o 15:00 i już o 18:00 miałam wyniki, więc powinnaś również mieć je tego samego dnia
Stary 2015-12-09, 23:53   #4043
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość

Mógłby ale rano a nie wieczorem I też niekoniecznie

Nam się marzy dwójka, chcielibyśmy 3 ale raczej nie podołamy finansowo

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 00:09   #4044
kissoflife001
Zadomowienie

Witam
Dzisiaj do was dołączam bo nie mogę spać Jutro a własciwie już dzisiaj będę miała mnóstwo czasu by was poczytać i opisać troszkę swoją historię, obawy, przygody itd. Dobrej nocki póki co
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 00:58   #4045
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj do was dołączam bo nie mogę spać Jutro a własciwie już dzisiaj będę miała mnóstwo czasu by was poczytać i opisać troszkę swoją historię, obawy, przygody itd. Dobrej nocki póki co
Zapraszamy
Stary 2015-12-10, 03:00   #4046
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

aaa i mam karte ciąży
Gratuluję!!!
Wiem, że to super uczucie! A ja zawsze dostawałam foto. Nigdy lekarz nie zabrał żadnego zdjęcia, dokumentację miałam ja i przynosiłam na każdą wizytę.

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Ja z grzycicą mam problem od bardzo bardzo dawna. Jakis czas spokoj i znowu to samo. Przez jakis czas łykalam lacibios femine ale efektow zabardzo nie widzialam i zaczelam ją stosowac dowcipnie no i narazie jest lepiej, ale jak ją odstawie na kilka dni to znow zaczyna swedziec :-( wiec chyba musze ja stosowac codziennie. A do podmywania najlepsze jest dla mnie szare mydlo.
Dziewczyny jak myslicie czy te probiotyki z kwasem mlekowym dowcipne nie niszcza plemikow albo nie zmiejszaja ich zywotnosci? Bo jednak zakwaszaja srodowisko a plemiczki tego nie lubia
Szczerze wątpię. Nie są to środki plemnikobójcze, nie działają jak anty, więc wątpię, by aż tak wpływały na plemniki. Dadzą sobie radę, w ogóle ich nie będzie przy infekcjach

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Nam się marzyła 3. Teraz z Aniołkiem naszym 4. Ale wątpię, byśmy podołali finansowo. Stać nas na 2 (mówię ofc o żywych)póki co i to pewnie musiałabym iść do pracy jak drugie dziecko pójdzie do przedszkola. Jakbym znalazła pracę chociaż za tysiaka, to myślę, że pozwolilibyśmy sobie na 4 Marzyło nam się tak: pierwsze dziecko, drugie 3-4 lata później i następne 6 lat później. Teraz nam się zmienia na: pierwsze w tym roku, drugie w następnym, trzecie za 3-4 lata i potem czwarte 6 lat później. Ale póki co skupiam się na tym drugim żeby w ogóle było, i przeżyło...
Cytat:

W ogóle nie pracujesz czy tymczasowo?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 08:34   #4047
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekamy na wynik testu! )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 08:59   #4048
kissoflife001
Zadomowienie

Witam się ponownie

Karolina, 24 lata, 3 miesiące po ślubie, starania na poważnie rozpoczniemy od grudnia 2015

Jestem po szeregu podstawowych badań , mam niedoczynność tarczycy, przyjmuję lek na unormowanie hormonu i na 3 dni przed świętami będę mocno przytulać męża bo strasznie chcę mieć dzidzię

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 09:10   #4049
cavagirl
Rozeznanie

Dokładnie Vela, dawaj znać jak u Ciebie!

A ja zaczynam schizować, że to co miałam, to nie był okres tylko plamienie implantacyjne. Czytam i niby moze trwać do 3 dni. A ja nigdy nie miałam takiej @ jak ta. Bez bóli nie do wytrzymania, bez skrzepów, do tego 3 dni z pocztakiem w 25dc (przy ostatnich 34). Na początku tylko ciemny śluz, a ostatni dzień lekkie plamienie. Może to jednak przez ten hormon tarczycy taka zmiana. Ale coś mi w głowę weszło, że może jednak... Myślicie, że jest. Sens robić test?

Byłam ostatnio mega zapracowana, ale widziałam, że pisałyście o infekcjach. Moja gin mówi, żeby nie używać płynów do higieny intymnej. I powiem Wam, że (przynajmniej w moim przypadku) coś w tym jest. Pamiętając jej słowa, myłam całe ciało tym samym. Jednak jakiś czas temu natknęło mnie, żeby kupić jednak coś specjalnie do tych okolic i wybrałam Białego Jelenia, żeby było jak najmniej alergicznie. No i minęło kilka dni - infekcja. Poszłam do gin a ona od razu żebym odstawiła płyn do higieny int. Wróciłam więc do mycia całego ciała jednym płynem i od tamtego czasu, odpukać, ani jednej infekcji itp.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Witam się ponownie

Karolina, 24 lata, 3 miesiące po ślubie, starania na poważnie rozpoczniemy od grudnia 2015

Jestem po szeregu podstawowych badań , mam niedoczynność tarczycy, przyjmuję lek na unormowanie hormonu i na 3 dni przed świętami będę mocno przytulać męża bo strasznie chcę mieć dzidzię

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki

Witamy Jaki masz wynik TSH? Ja też właśnie zbijam.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 09:23   #4050
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czekamy na wynik testu! )
Czekamy czekamy!

Fanta dopiszesz mnie do listy? Justyna, 26 lat, starania od grudnia 2015
i testuje 22 grudnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości