|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
Tylko fajnie jakby jednak życie toczyłoby się tu na wątku,na klubie jedynie prywatne fotki czy takie rzeczy, bo z doświadczenia z poprzedniej ciąży powiem,że wątek się rozpadł przez klub,bo połowa dziewczyn,które nie były dopisane nie wiedziała o co chodzi. |
|
|
|
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
Co do imienia dla dzidzi nie wiem, nie mam pomysłu. PO BADANIACH: Dzidzie ważą 300 i 315. Mniejsze niż powinny być, wychodzą jakoś o tydzień mniejsze według gin. ale wszystko jeszcze się trzyma normy. Tylko lekarz nie zmierzył długości dzieciaczków bo mówi, ze na tym etapie się tego nie robi bo to niemiarodajne i teraz tylko waga się liczy. To prawda ? Też już wam nie mierzą ? [/QUOTE] ładnie rosną maluszki mój tez nie mierzy juz długości, mówił ze długoś odpowiada mniej wiecej tygodniowi ciązy, czyli jak jestem w 22 to maluch ma ok. 22 cm, chociaż póżniej jeszcze szybciej przyrasta w koncu koło 40 tyg. maja co najmniej 50 cm
|
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Salud wlasnie! Przypomnialas mi ze ostatnio mialam ochotę na kisiel
a jeszcze princesska orzechowa chowa sie w szufladzie
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mnie uspokoiłaś bo już myślałam, ze coś nie tak z tym ginem ![]()
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko w aplikacji nie wejdzie się do klubu niestety.
Ja znalazłam super lumpka u siebie, dopiero otwarty. Wygrzebałam parę ciuszków dla dziecka, dla siebie szerszy sweterek a mąż spodnie z Lee w na jego chudą dupkę. Od razu widać, że odzież z UK A potem poszłam do pepco, gdzie wzięłam jednego bodziaka i spotkałam swoją szwagierkę z mężem. Bardzo mi miło się zrobiło,jak prawie na cały sklep wypaliła :ale jesteś gruba!
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chętnie do klubu dołączę, możemy tam utworzy kilka wątków. Wiem, że za często się nie odzywam z braku czasu dlatego jeśli zaproszenie nie zostanie zaakceptowane to rozumiem
![]() Córa obudziła mi się o połnocy i do 4 nad ranem nie chciała spac a o 7 pobudka. Masakra. Jeszcze na północ muszę by w opolu (90km w jedną stronę) a z rana na badania Sunmade- oby się dobrze Wami zajęli. Będzie dobrze. Musi byc!!! |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie umiem na tym klubie dodac fotki, chyba z Tel sie nie da a ja najczęściej korzystam z apki
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.[/QUOTE] prawda. za wizytę,, skoro w normie to nie ma się czym przejmowac ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- no bo w klubie dodawanie fotek jest daremne. Musisz zdjecie wrzucic gdzies na neta i potem z linka je wygenerowac |
|
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam poczucie humoru, ale jakoś powiedziała to z takim pogardliwym wyrazem paszczy i przy obcych ludziach :/
|
|
#792 | |||
|
Zakorzenienie
|
no i już nie jestem na bieżąco
a było tak dobrze ![]() Patulinka wyglądasz młodziutko to fakt laseczka z Ciebie ze ślicznym brzuszkiem. Nic sie przejmuj, niech sobie ludzie myślą co chcą, i tak nic na to nie poradzisz - tzn zawsze możesz się farbnąć na czarno, walnąć solarę, pazury i ostry makijaż tylko po co Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez danika Czas edycji: 2015-12-10 o 18:32 |
|||
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#794 |
|
Winter is coming
|
co do klubu jeszcze dodam od siebie:
- powinien być regulamin. Jestem w jednym bardzo sprawnie funkcjonującym klubie i regulamin to podstawa ;] teraz wiadomo będzie nas tam dużo, ale trzeba ustalić zasady przyjmowania/usuwania dziewczyn z klubu ;] bo potem wiszą foty/prywatne posty, a dostęp ma osoba, która przestała się udzielać - też uważam, że powinno być to miejsce na dzielenie się fotami, ewentualnie sprawami, o których nie chcemy pisać publicznie. Byle nie zastąpić klubem tego wątku - fotki da się dodawać tak Smarrita pisze jak już gdzieś wiszą w necie ja korzystam z fotosikaCo do wymiarów dziecia, to ja też nie dostałam ostatnio wymiaru w cm, tylko szacunkową wagę a już się martwiłam
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
Na princessce sie nie skonczylo, dojadlam knoppersem i ciągle czegos brakuje.. Jezu jaki jestem obzartuch.
To moze utworzmy taka grupę na fb ale nazwijmy ja jakos dyskretnie, bo nie wszystkie chca sie chwalić swoim stanem przed dalszymi znajomymi
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyka nie wiem jak córeczka będzie mieć na imię ale mogę poprosić o druga połowę na różowo ?
|
#797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- pkt 1 też tak uważam. Też mamy regulamin w klubie w którym się udzielam a osoby nieudzielające zostały wyrzucone ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- muszę mykac, zostawiłam młodą u dziadka, że niby rachunki idę popłacic i już pół h siedzę przed kompem |
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Matko nie nadazam dzis za Wami!
Musialam dzis sie urwac wczesniej z roboty zalatwic mezowi prezent na miescie i dopiero wrocilam Zaraz robie obiadek (pieczony camembert, frytki i bukiet surowek Niezle dzis historie opowiadacie, patologia jak sie patrzy Musze obczaic tego kluba ale to jutro bo dzis juz nie zdaze. Chociaz ja tez bym wolala fejsa. Brzuszki i zakupy jak zwykle super Obiecalam Wam to zdjecie w sukience to macie Jak dla mnie masakra, az sie boje ile on jeszcze urosnie
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle muszę się Wam pożalić z mojej/naszej z mężem porażki dydaktycznej.Nasz synek (ponad 3-letni)od kilku tygodni bardzo źle się zachowuje,wymusza różne rzeczy, wrzeszczy jak coś mu się zabroni. Normalnie makabra.Mąż dziś zapytał nauczycielki w przedszkolu jak to tam wygląda i przyznała,że ostatnio też się żle zachowuje i przynajmniej 2 razy dziennie miał karne krzesełko czy jaką tam karę stosują. Nic nie mówiła,bo myślała,że przejdzie.Zaczęłam dziś czytać artykuły nt wychowania dzieci i uzmysłowiłąm sobie,że to nasza wina,nadskakiwalam mu,żeby zjadł,się ubrał, bywaliśmy niekonsekwentni i czasem mu na coś zezwalaliśmy,żeby mieć po prostu święty spokój. A on się wycwanił i nadużywa tego. Mam nadzieję,że uda nam się go wyprowadzić na prostą. Znacie jakieś fajne i mądre książki nt wychowania dzieci?Musimy popracować nad konsekwencją i się nie złamać, jak to nie wystarczy to zapiszemy się na konsultację do psychologa.
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja JUŻ po wizycie. Pojechałam przed 14, musiałam czekać do 17.30 na usg, bo było dużo kobiet, a usg jest na dole Ale nie na 100%, więc dalej będę w niepewności. Gin nie widział nigdzie jajek i mówił, żebym mu przypomniała na następnej wizycie (5 stycznia |
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Hehe to może jednak teściową będzie zadowolone hehe. .
600 g to już sporo :-P
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam 22 lata i już drugie dziecko w drodze
ale wydaje się sobie ogarnięta ![]() a twarz mogę pokazać w klubie bo tu na forum to nie wiadomo kto jeszcze zagląda :P Lulka - wysłałam zaproszenie ![]() Beth teraz już wagę będą nam podawać bo ciężko pomierzyć dzieciaczki na długość Smarrita a na fb też nie ma czasem grup zamkniętych, że administrator musi daną osobę zaakceptować? wtedy by w tym wizażowym klubie można by podać linki do swoich fb żeby wątpliwości nie było kogo zaakceptować ![]() justyna_fli piękna ta sukienka, i masz świetną figurę do niej, fajnie wygląda z brzuszkiem Salud nie znam się na takich starszych dzieciach (jeszcze ) ale może ma to związek z ciążą? czuje, że coś się zmieni w waszym życiu i tak to odreagowuje?Kalpana świetnie, że z dzidzią wszystko dobrze i waga
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
😘
|
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalpana ale dzidzius juz duzy
️ ️ ️Uwaga...remont od jutra a my juz pierwsza klotnie mamy zaliczona
|
#806 |
|
Winter is coming
|
Kalpana a jednak! szkoda, że nie wiesz na 100%, ale przynajmniej nie zostanę sama z niewiedzą co do płci
duży dzieć już!kejka
|
#807 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybyśmy miały jakieś historie czy zdjęcia, którymi nie chcemy się dzielić to wtedy będzie na to miejsce w klubie. Cytat:
moze w weekend zrobię sama Cytat:
prawda. za wizytę,, skoro w normie to nie ma się czym przejmowac ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- no bo w klubie dodawanie fotek jest daremne. Musisz zdjecie wrzucic gdzies na neta i potem z linka je wygenerowac[/QUOTE] Dzięki za porady dla nieogarniętych jak ja Cytat:
A masz jakieś propozycje zasad? Cytat:
Ale laska w tej sukience, a brzuszek wcale nie jest jakis bardzo duzy, ale widać już, że ciążowy Cytat:
to się wyczekałaś, ale duża dzidzia juz ![]() Dziewczyny podjęłam męską decyzję i idę jutro na glukozę. Nie ma co tego odwlekać. Wizytę mam dopiero 4.01 ale gin mówił ze mogę zrobic jak będę się czuła gotowa. Będę miała jutro 2 godzinki na czytanie wizazu w poczekalni
|
||||||
|
|
|
#808 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i mega młodo wygladasz---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Klub jak dla mnie może byc chetnie bym wrzuciła swoja fotke ale skoro ona musi byc najpierw w sieci a potem jakoś do klubu to już dla mnie wyzsza szkola jazdy a co do grupy na fb to jest super to zawsze na szybko mozna wejsc i zobaczyć co tam ciekawego. ale z doswiadczenia z poprzedniej grupy wiem ze jak założyłyśmy grupe na fb to wizaz umarł smiercia naturalna bo sie juz niktórej nie chciało tu pisac wiec nie wiem trzeba się zastanowić czy jest sens czy może teraz pisac tu a po porodzie gdzie beda zdjecia dzieciaków czy mniej czasu załozyć taka grupe własnie
|
|||
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie będą w klubie dziewczyny, które mało/wcale nie udzielają się na wątku
|
|
|
|
#810 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
FB - jakby miała być grupa na Fb to moim zdaniem tylko TAJNA
wtedy nikt jej nie wyszuka i nazywamy sobie ją jak chcemy ![]() ja to takich grup robilam duzo heheh na moj panienski, na moj slub, na odchudzanie hahaha, na pozytywne myslenie no duzo ![]() i wtedy musialabym dodac do znajomych kazda z was - i wtedy dodac was do tej grupy. Inaczej sie nie da chyba .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
można tajną i wtedy nikt nigdzie nie dowie się, że do takiej grupy należysz - a możemy nazwać ją wtedy szalenie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż od jutra L4 to komputerek będzie non stoper hahaAle jak faktycznie trzeba gdzieś zdjecie dodać by do klubu dodać to dla mnie to zbyt męczące, ja bym wolała prosto z komoreczki foteczki wrzucac ![]() No to ladnie sie jutro wynudzisz! Daj znac jak wypijesz!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

mój tez nie mierzy juz długości, mówił ze długoś odpowiada mniej wiecej tygodniowi ciązy, czyli jak jestem w 22 to maluch ma ok. 22 cm, chociaż póżniej jeszcze szybciej przyrasta w koncu koło 40 tyg. maja co najmniej 50 cm

a jeszcze princesska orzechowa chowa sie w szufladzie
i podobno ciezko ogarnac
duze juz maluchy sa
️

za wizytę,, skoro w normie to nie ma się czym przejmowac
Zaraz robie obiadek (pieczony camembert, frytki i bukiet surowek
Musze obczaic tego kluba ale to jutro bo dzis juz nie zdaze. Chociaz ja tez bym wolala fejsa. Brzuszki i zakupy jak zwykle super