|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Ale fajnie
O już choinka Cytat:
a co z tych planów wyjdzie to nie wiadomo, póki co nic. A o różnicy wieku to nie myśleliśmy ![]() Witaj Czyli myjesz się tam zwykłym żelem? |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja nie mogę nie używać żelu do higieny intymnej. Dla mnie zwykłe żele są złe, bo najczęściej perfumowane i wysuszają skórę niestety, a po porodzie mam wystarczający problem z suchością Aa i jeszcze jedno- szukając żelu w ciąży czytałam składy wielu kosmetyków. Niestety, ale Biały Jeleń wcale nie ma takiego super składu, ani szampon do włosów ani żel do higieny intymnej mi składem nie pasował, także nic nie ma mniej alergicznego w nim prócz naszych skojarzeń z szarym mydłem Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4054 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do mydła, to też długo Stosowałam jelenia, ale nie było rewelacji. Mydło ma wysokie pH, i zaburza kwasowość okolic intymnych, przez co grzyb ma większe pole do popisu, bo lubi wysokie pH Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TSH mam 3,677 , zbijam Euthyroxem25. Powiedz mi czy Ty podczas zbijania nie ustajesz w swych staraniach, czy kazano Ci zbić , zbadać się i dopiero się starać ? |
|
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Już nie mam złudzeń
Apropo żeli do higieny intymnej to ja dopiero od roku używam. Przedtem myłam się wszędzie tym samym żelem. Głównie Ziaja. Teraz mam żel intima również z Ziaji ale nie widzę żadnej różnicy. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cavagirl zrób test Nie zaszkodzi a może pomóc! Trzymam kciuki, może akurat u Ciebie zaskoczyło
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca, kurczę może poczekaj jeszcze kilka dni i znów zrób test? Chyba że rzeczywiście organizm przerzuca się na tryb "bez pigułek " i trochę szaleje...
Mnie żel Ziaji okropnie szkodził, miałam taki zielony, z napisem na etykiecie "ochrona przeciwgrzybicza", i po jakichś dwóch tygodniach stosowania dostałam grzybicy :-D strasznie mnie wysuszał, bez porównania z moim ulubieńcem ;-) Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca może jednak spróbuj za kilka dni? A kiedy odstawiłaś tabletki? Ja po odstawieniu w październiku miałam okres z odstawienia i w listopadzie miałam prawie jak w zegarku po 30 dniach...a teraz to nie wiem jak to bedzie
|
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
VelaLuca może owulacje miałaś później? Jesteś pewna że na 100% była w tym dniu? Czasami kobiety są w ciąży, a testy są negatywne
![]() Panna Izabela praktycznie od sierpnia mieszkamy za granicą, TŻ pracuje a ja uczę się języka. Od stycznia, jak nie będę w ciąży, to dopiero będę szukać pracy
|
|
|
|
#4060 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to moje coś to chyba jednak okres tylko sobie wkręcam. A u Ciebie też jakoś dziwnie...Może jednak implantacja jak masz tylko plamienie???Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem co to z tymi plamieniami :/ te cykle nasze szaleją... A co do Białego Jelenia jeszcze to ja nie używałam mydła tylko płynu do higieny intymnej, ale składu nie analizowałam. W każdym razie był to ostatni płyn do tego celu, który stosowałam. Tak, takim co całe ciało. I zmieniam je, raz Nivea raz Rossmanowy, co tam mi podpasuje akurat. I nic się nie dzieje. |
|||
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wytłumaczenie
Ja będę próbować w święta
|
|
|
|
#4062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miałam dwa pęcherzyki, tak teraz się zastanawiam czy to możliwe żeby jeden się np. zapłodnił a drugi się złuszcza? Nie, to chyba nie możliwe A nawet jeśli te testy powinny pokazać ciąże. Eh... poplątane te nasze organizmy... Cavagirl a masz jakieś inne objawy oprócz plamienia? Bo ja może i bym sobie wkręciła tą ciążę przy braku okresu, ale kompletnie nic mi nie dolega Jeśli tak to zrobiłabym test, jeśli nie to pewnie odpuściłabym ...
|
|
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
Ehh...ja mam wszystkie objawy co miesiąc, więc ciężko stwierdzić...I jeszcze dzisiaj mam gorączkę, coś mnie bierze, więc w ogóle mi niedobrze i słabo. Jedyne to mega parcie na siku i bardzo często no i bardzo dziwny śluz. A od rana mnie boli bardzo delikatnie jakby miesiączkowo brzuch. A poza tym mój pies o kocim charakterze taki przytulaśny nagle
) tak, wiem, nie ma to jak sobie wkręcać. Mój TŻ się śmieje, że jestem w permanentnej ciąży |
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam na badaniach wyniki w kartotece lekarza
wizytę mam w 10dc a potem w 14dc mam nadzieję, że uda się coś ustalić. Pierwsza wizyta 17go, będę się stresować trochę. Mój @ jest bardzo skąpy w tym mieś
|
|
|
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
My planujemy 3 dzieci
mamy dobre warunki mieszkaniowe i finansowo tez damy radę, ale to życie zweryfikuje nasze plany. Co do infekcji to jestem szczęściara bo nigdy nie miałam takich problemów ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cavagirl mam wrażenie że jesteś w ciąży...
|
|
|
|
#4066 |
|
Rozeznanie
|
Kasmina, miód na moje serce
Jutro robię test, nic mnie to nie kosztuję, a będzie 100% pewność. Czas wypróbować Pepino ![]() A co do ilości dzieciaczków to TŻ chce też 3. Ja zanim Go poznałam, to właściwie niebardzo chciałam dzieci, ale miłość zmienia wszystko i teraz nawet ta trójka mnie nie przeraża, ważne żeby z TŻtem Ewula, co to znaczy, że wyniki w kartotece lekarza? Słodkich snów! |
|
|
|
#4067 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny .
Dawno sie nie odzywalam . U mnie bez zmian ;( Dzis @ przyszla ; ( ; ( Tak sie wkurzylam juz mialam nadzieje , ze moze jednak nie przyjdzie ; ( Ajjj juz nie mam sily , rece mi opadly ; ( Pozdrawiam ;*
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
cavagirl trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie. A który to u Ciebie dc?
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna! Myślałam właśnie o Tobie cały dzień
Bo miałaś testować razem z nami. Przykro mi, że się nie udało. To testowanie jakieś pechowe było. Przynajmniej zaraz po @ możecie się starać o kolejny udany cyklu U mnie nadal cisza...
|
|
#4070 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślałam, że ja jako jedyna niepracująca Cytat:
Dlatego też trzeba trochę przymykać oko na różne objawy i wyliczenia. Naprawdę różne cudaczne rzeczy się potrafią dziać. Cytat:
a tż jest moim pierwszym partnerem takim na serio. I już rok po ślubie i jedno dziecko... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już sobie wkrecilam że te 5 dniowe plamienia to był okres. Poczekam na następny cykl jak nic się nie poprawi to umowie się na wizytę.
|
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Cała noc śniło mi sie ze jestem w ciazy. Dzisiaj mam dopiero 12 dpo, ale zrobiłam rano test i wyszła bardzo bladziutka druga kreska. Narazie nie chce mi sie w to wierzyć ze mogło sie udać, wiec bede powtarzac test za dwa dni.
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam... 30dc i nie ma mieskaczki. Zrobiłam w 25 test - negatywny. Zrobiłam też w 27, ale w środku dnia na sile... Też nic. Też zła jestem.. Bo pewno ciąży brak, a się wszystko poprzesuwa.
Ale mam niezły skok. Z 25dniowych cykli na 30! |
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!
|
|
#4075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jak dziewczyny testujące dzisiaj, trzymamy kciuki! Dziewczyny jaki preparat polecacie na te infekcje? też mam czasem takie skoki, ze raz jest jakaś infekcja, a raz nie ma. Od położnej która przyjmuje u mojej ginekolog jakiś rok temu usłyszałam, ze "problem sie zaczyna robić jak ŚMIERDZI" - bardzo mocno to podkreśliła :/ więc przestałam sie przejmować,, ale widze że te infekcje popularne! |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Sama nie wiem czy sie udało. Robiłam test z Allegro i nie do końca jestem pewna, czy on jest wiarygodny. No ale jesli by sie udało to bedzie sierpień
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Dziewczyny poczekajcie z gratulacjami jeszcze dwa dni jak powtórzę test. Ale nadziej jest
|
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Zaraz lecę do lekarza bo mam wizyte u dermatologa a potem do pracy, wiec jak bedzie jeszcze laboratorium otwarte po południu po pracy to zrobię.
Edytowane przez wiosenka84 Czas edycji: 2015-12-11 o 07:45 |
|
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurczę! To sobie wyśniłaś Kciuki za piękną betę!!!!! Szaleństwo ![]() U mnie I kreska więc to chyba jednak był okres, także wychodziłoby by, że mam 6 dzień nowego cyklu. Dziewczyny, czy na Hashimoto bierze się inne leki niż na samą niedoczynność tarczycy, wiecie może. Nie wiem czy już teraz sprawdzać czy mam Hashimoto czy już zrobić badanie za jednym zamachem wtedy jak będę sprawdzać TSH za jakiś miesiąc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

a co z tych planów wyjdzie to nie wiadomo, póki co nic. 

choć czuję, że może być końcówka lipca- takie przeczucie
. Wydrukował zdj i myślałam, że będzie dla mnie a on wpiął je do dokumentacji, która została w gabinecie
Jutro a własciwie już dzisiaj będę miała mnóstwo czasu by was poczytać i opisać troszkę swoją historię, obawy, przygody itd. Dobrej nocki póki co 

A nawet jeśli te testy powinny pokazać ciąże.
a tż jest moim pierwszym partnerem takim na serio. I już rok po ślubie i jedno dziecko...