Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 07:21   #2791
magda16262
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Gosza

Z checia bym lezala juz u siebie przed tv bo tu.nie ma . W dodatku pani gadula zostanie zabrana dzis na oksytoceny za godz i juz nie wraca na gore, a ta druga to nic.nie mowi
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:23   #2792
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hej ja też będę miała zakładany pessar za 2 tygodnie na wizycie,na razie mam brać magnez,nospe,luteinie dopochwowo,oby wytrzymać do 37 tygodnia.
Na szczęście Hania rośnie, serduszko ładnie bjje.
Mam zapomnieć o porządkach, dzwiganiu.
Dobrze że z Hanią wszystko w porządku. Ile cm masz szyjkę?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:25   #2793
marta1986222
Zakorzenienie

U mnie problemem nie jest sama skracajaca szyjka ale to że zaczęła się minimalnie rozwierac.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:30   #2794
gosza82
Rozeznanie

Magda ja takze mam nadzieje ze dzis wyjde to czekamy...
Marta juz rozwarcie brzmi powaznie...
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:32   #2795
magda16262
Zadomowienie

Dziewczyna w sali tez miala to.zakladane, czeka wlasnie na wyniane. Jest w 6 mies ciazy i ma bolesci brzucha, lekkie skurcze.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Raczej pewnie mnie nie puszcza ale zobaczymy. Mam nadzieje, ze juz narazie koniec tych kroplowek i sterydow.
Stary 2015-12-11, 07:43   #2796
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Emmo, ale masz przejscia z tymi urzednikami . Idioci. Do czego jeszcze sie potrafia doczepic .
Chcialabym sie wybrac na taka masze z egzorcysta. Interesuje sie troche tematem, chcialabym zobaczyxc jak to wyglada na zywo.

Gosiu, Ciebie skurcze sie wyiszyly? Bierzesz magnez tabetki juz?

Madziu za obchod

I kciuki za wizyty!

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:56   #2797
marta1986222
Zakorzenienie

W pierwszej ciąży miałam tak samo dokładnie w tym samym tygodniu aż jestem w szoku ze ta ciąża od początku przebiega tak samo jak pierwsza.Mam nadzieje ze uda się wytrwać tak jak ostatnio.Położna mi powiedziała ze byle do 37 tygodnia wtedy uznaje się ciążę za do noszona.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 08:20   #2798
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Malinka
wrzuć na luz tym sprzataniem albo tż poproś o pomoc. To już 3 trymestr, nie czas na takie maratony sprzątania
TŻ cały dzień w pracy, a wieczorami maluje, szpachluje itp tutaj, wiec ja musze zając się sprzataniem, bo w sobotę gości mamy i jeszcze na noc zostają, a póki co pokoje zagracone
Odpusciłam już mycie okien, ale reszte musze zrobić..
Pocieszam sie tym, że jak zrobie to teraz to juz do konca ciazy tylko lekkie ogarnianie mi zostanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Macie tez tak ze ruchy dzieciakow sa rzadsze ale silniejsze?
Moj jak kopnie to az mnie boli

Zbieram sie na szkole rodzenia dzis idzie tez mój maż
u mojej to zależy ode humoru
Czasem będzie kopała rzadko i słabo, a czasem jak się rozszaleje to kopie jak oszalała na wieczór tak ma zazwyczaj i mąż jej każe iść spać, a ona wtedy jeszcze bardziej kopie, jakby na złosć tacie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Hej.
Później Was nadrobię. A teraz szybka relacja moja 25-tygodniowa Alicja waży 730 g i tak kopala w trakcie usg, że nie można jej było zmierzyć. Wyniki mam idealne.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
dziewczyny a któraś zamówiła i przyszedł ten zestaw pościeli dla dzidziusia z allegro? jak z jego jakościom? bo coraz bardziej się skłaniam ku niemu.
ja dziś zamawiam mąż kolor wybrał to moge zamawiac

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Zamówiłam 1 grudnia i wciąż czekam
a widziałaś jaki majątermin wysyłki? Do 10 czy 14 dni chyba dopiero wysyłają
Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
i wczoraj odkrylam, ze zaczyna leciec z nich siara
ja jużchyba z 2 miesiace temu zauwazyłam pierwsze kropelki i od tego czasu czasami m=własnie poleci coś. Na szczescie nie ma tego poki co duzo

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
ja też po wizycie z synusiem wszystko w porządku warzy 999gram;d ja mam lekką anemię i mam brać tardyferol czy jakoś tak. ale macie tempo pisania aż ciężko was nadrobić. Zgaga mnie ciągle męczy normalnie mam już tego dość. już nie wiem co mam jeść albo czego nie jeść bo to się tak nie da
też mam tardyferon, na niskie żelazo.
Tylko przygotuj się, bo po tym mogą być zaparcia
ja dostałam od razu saszetki na tą przypadłość jakby mnie dorwała

dzien dobry.
nie wiedziećczemu wyłączyli nam wczoraj wieczoorem ogrzewanie wrrr :/
i tp cały blok jest chyba odciety, bo na klatce schodowej tez zimno.
Ostatnio wylaczyli ale tylko na 2 godziny a teraz od wieczora nie ma:/
oby dzis wlaczyli bo sie zalamie..
Stary 2015-12-11, 08:27   #2799
gosza82
Rozeznanie

Nieznajomo wczoraj mialam te bole 3x co dwie godziny o 20 pozniej juz nic teraz tez spokoj tak wiec czekam co powie lekarz na ochodzie. Jestem dobrej mysli chociaz na wyjscie sie juz nie nastawiam

Marta a niby sie mowi ze kazda ciaza inaczej przebiega a tu prosze

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Malinka mi tardyferon pomogl poprawilo sie pozniej.
Stary 2015-12-11, 08:29   #2800
magda16262
Zadomowienie

Tez sobie juz wyszlam. Dzis bez kroplowek juz, same leki i zastrzyki. Jak przez weekend bedzie dobrze to pon-wtorek wyjde. Mam nadzieje, ze poniedzialek chociaz tz zawiedziony, a ja coz trzeba to musimy lezec i sie nudzic , zabieram sie dzis za ksiazke
Stary 2015-12-11, 08:34   #2801
mira81
Zadomowienie

Czesc z rana,
U mnie zero motywacji do czekolwiek. Wyjde chyba tylko na zakupy i zrobie obiad. Tylko co?

Marta uwazaj na siebie w takim razie, odpoczywaj jak tyllo masz okazje.

Kciuki za dziewczyny w szpitalach. Oby udalo wam sie wrocic na weekend do domkow.

Malinka..z ogrzewaniem moze byc roznie..nie wiem w jakim budynku mieszkasz..moze byc awaria a moze byc tak jak u mnie..Wiekszosc mieszkancow to wlasciciele w dodatku starsi ludzie wiec po prostu zgodnie oszczednosc na ogrzewaniu robià. Jak tylko temperatura wyzsza to ogrzewanie przykrecone, w nocy tez czesto. Co mnie do szalu doprowadza bo nieraz pranie w zimie schnie 3 dni. W dodatku kaloryfery mamy stare wiec grzeja jak grzeja

Pamietam w zeszlym roku dopiero pod koniec roku na tablicy ogloszen pojawila sie ankieta czy maja juz wlaczac ogrzewanie czy nië...az im ktos dopisal pytanie " Czy ma spasc pierwszy snieg zeby w koncu sie zlitowali?"

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Czesc z rana,
U mnie zero motywacji do czekolwiek. Wyjde chyba tylko na zakupy i zrobie obiad. Tylko co?

Marta uwazaj na siebie w takim razie, odpoczywaj jak tyllo masz okazje.

Kciuki za dziewczyny w szpitalach. Oby udalo wam sie wrocic na weekend do domkow.

Malinka..z ogrzewaniem moze byc roznie..nie wiem w jakim budynku mieszkasz..moze byc awaria a moze byc tak jak u mnie..Wiekszosc mieszkancow to wlasciciele w dodatku starsi ludzie wiec po prostu zgodnie oszczednosc na ogrzewaniu robià. Jak tylko temperatura wyzsza to ogrzewanie przykrecone, w nocy tez czesto. Co mnie do szalu doprowadza bo nieraz pranie w zimie schnie 3 dni. W dodatku kaloryfery mamy stare wiec grzeja jak grzeja

Pamietam w zeszlym roku dopiero pod koniec roku na tablicy ogloszen pojawila sie ankieta czy maja juz wlaczac ogrzewanie czy nië...az im ktos dopisal pytanie " Czy ma spasc pierwszy snieg zeby w koncu sie zlitowali?"

Pod koniec listopada mialo byc nie : roku..

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:46   #2802
_emma
Zakorzenienie

Ciężka noc za nami. Mała dostała katar i co pół godziny na zmianę z mężem wycieralismy jej nos i dawalismy pić..

Ona zawsze jest chora przed występami , a ostatnio przed dniem otwartym dla rodziców..

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Nieznajoma, wydaje mi się, że takie msze są odprawiane w całym kraju.

Co do urzędników to barak mi juz sił. Nasz architekt robił juz wiele razy projekty w inne rejony Polski ale z takimi debilami się nie spotkał! W naszym kraju rozdaje się zapomogi za siedzenie z papieroskiem w domu, a przeszkody są dla tych, którzy z wlasnych pieniędzy chcą zrobic pożytek.. Nie pozostaje nic jak dalej czekac i walić głową w mur..
Stary 2015-12-11, 08:46   #2803
mira81
Zadomowienie

Jasny gwint zapomnialam o wit D..lece do apteki bo mialam wziasc w tym tyg...Nigdy tego nie robilam ale chyba zaczne wszystko w notesiku notowac bo mam zwirek zamiast mozgu ostatnio.

Stary 2015-12-11, 08:47   #2804
Bonku
Wtajemniczenie

Ja lubię takie msze inne jak cos sie dzieje nie ze ksiądz cale kazanie mowi na co bedzie zbieral i ile pasuje dac.. Tylko właśnie jak nie recytuje a cos opowiada z przeslaniem, u dominikanów w Rzeszowie to sie brawo bije to sie zglasza bo cos pyta tak anngazuje tych ludzi bylam na pielgrzymce w gimnazjum fajne odcięcie od świata i na dniach młodzieży w debowcu tez ma to tam inny wymiar taki duchowy nie ze pasuje godzinę postać w kosciele tylko cos sie dzieje i dociera do głowy, a w ogóle św Rita to juz moja ulubiona patronka cuda robi wystarczy poczytać na necie o cudach za jej pośrednictwem takich nie do ogarnięcia rozumem i nauka ciężkie choroby, i dziecko po latach staran gdzie lekarze juz dawno odpuścili stwierdzając bezpłodność
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:51   #2805
_emma
Zakorzenienie

Jak można aż tak oszczedzac na ogrzewaniu. Przez taki chlod w domu to żyć się odechciewa.. Dziadki ubiara po 4 warstwy i leżą pod kocem, a co z rodzinami, które mają dzieci..?
Stary 2015-12-11, 08:54   #2806
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Jak można aż tak oszczedzac na ogrzewaniu. Przez taki chlod w domu to żyć się odechciewa.. Dziadki ubiara po 4 warstwy i leżą pod kocem, a co z rodzinami, które mają dzieci..?
Nie chce generalizowac ale francuzi znani sa z oszczednosci...zeby nie powiedziec skapstwa..

Stary 2015-12-11, 09:02   #2807
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Nieznajomo wczoraj mialam te bole 3x co dwie godziny o 20 pozniej juz nic teraz tez spokoj tak wiec czekam co powie lekarz na ochodzie. Jestem dobrej mysli chociaz na wyjscie sie juz nie nastawiam.
To moga Cie przytrzymac jeszcze . Mnie przyjeli w sr, od razu kroplowka, w czw druga (mi prawie 8h schodzily. Bo 1/4 mega wolno leciala na najnizszych obrotach, dopiero pozniej podkrecily.), skurcze sie wyciszyly ale jak cos to mialam je wolac. W pt od 4 bodajze mi podkaczyly trzecia. Poniej kazali mezowi magnez kupic i mnie mieli obserwowac. Ostatecxnie wyszlam w pn.

Emmo, ale sie uparli, faktycznie dziwna akcja :/. Musze se rozejrzec czy tu bedzie taka msza. U mnie nie bylo takich akcji. Na rekolekcje przyjezdzal przewaznie jakis misjonarz

+ =
Stary 2015-12-11, 09:11   #2808
_emma
Zakorzenienie

Bonku cieszę się, że nie jestem jedynym odmieńcem 😀 mój ksiadz kazanie uklada tak, ze pochwali się tym co widział na calym swiecie i probuje to przełożyć na wiarę, a ogłoszenia trwają ok 20 min., gdzie o intencjach często zdarza mu sie zapomnieć jak rozgada się o składkach na różne instytucje, które mało kogo interesuja..!

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Oliwka kopie już tak mocno, że wczoraj dziewczyna brata siedziała obok mnie i piszczala z radości z ręką na moim brzuchu 😀

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Nieznajoma u nas takich mszy nie ma bo nasz ksiadz nikogo nie zaprasza ale 30 km od nas są i tam jeździłyśmy.
Stary 2015-12-11, 09:11   #2809
monikmi
Zadomowienie

Dzień dobry! Leniwy dziś poranek, powoli się rozkręcam wstawiłam schab ze śliwką już taki świąteczny bo chodzi za mną już kilka dni takie swoje mięsko na chlebek

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży miałam tak samo dokładnie w tym samym tygodniu aż jestem w szoku ze ta ciąża od początku przebiega tak samo jak pierwsza.Mam nadzieje ze uda się wytrwać tak jak ostatnio.Położna mi powiedziała ze byle do 37 tygodnia wtedy uznaje się ciążę za do noszona.
Marta, miałaś pessara w pierwszej ciąży? I donosiłaś do terminu?
U mnie jest ten sam problem, z szyjką nie ma tragedii ale jest lekko uchylona, lekarz mi to wczoraj rozrysował dokładnie
Ale też uprzedził że po zdjęciu krążka jest rozwarcie na kilka cm, chociaż nie ma reguły ale szykujemy się na luty

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:12   #2810
_emma
Zakorzenienie

Monikmi to już tak blisko!!!! 😍
Stary 2015-12-11, 09:12   #2811
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Malinka mi tardyferon pomogl poprawilo sie pozniej.
w sensie podniosło ci się żelazo?
Bo ja wasnie odczuwam pierwsze skutki braku zelaza w organizmie, oby szybko zaczal ten tardyferon dzialac

Cytat:

budynek jest z tych nowszych, ja wiem może lata 70/80
Tutaj jeszcze nie znam ludzi jacy mieszkaja, wiem, że sa i mlodzi i z dziecmi ale i starsszych widziałam.
Mieszkamy tu niespełna 2 tygodnie i do tej pory był ukrop na mieszkaniu, w okolicach 21-23 stopni, kaloryfery az parzyly, a własnie ostatnio było wyłączone rano na jakies 3 godziny i wczoraj jak wieczorem wylaczyli tak grzejniki zimne cały czas i automatycznie temp spadła na mieszkaniu do 17 stopni przez noc..

oby dziś włączyli już, bo nie chcę znów marznąć

Cytat:
Jasny gwint zapomnialam o wit D..lece do apteki bo mialam wziasc w tym tyg...Nigdy tego nie robilam ale chyba zaczne wszystko w notesiku notowac bo mam zwirek zamiast mozgu ostatnio.

dobrze, że mam już za sobą wit D

Cytat:
tutaj chyba się tym nie przejmują

Cytat:
Nie chce generalizowac ale francuzi znani sa z oszczednosci...zeby nie powiedziec skapstwa..

niestety zauważyłam, że to prawda

Muszę kurcze zaraz wyjsc do ubezpieczalnie a tak mi sie nie chce
a jak jeszcze pomysle ile kasy tam zostawie to sie wszystkeigo odechciewa
Stary 2015-12-11, 09:13   #2812
_emma
Zakorzenienie

Pochwal się przepisem na taki schab! 😉😍
Stary 2015-12-11, 09:15   #2813
gosza82
Rozeznanie

Nieznajomo ja mialam kroplowke 24/h przez dni i zastrzyki 2 na dzien dobry na plucka ja juz nie licze na wyjscie tylko boje sie co teraz mi dadza bo znow mnie zaczal brzuch bolec... Dzis zaczely sie dwie akcje porodowe u nas na oddziale rano odeszly dziewczyna wody i obchod sie opoznil dalej czekamy...
Stary 2015-12-11, 09:19   #2814
_emma
Zakorzenienie

Gosza pogadaj z dzieciatkiem żeby się nie spieszylo na ten paskudny swiat bo nigdzie lepiej nie będzie.😚
Stary 2015-12-11, 09:20   #2815
magda16262
Zadomowienie

Gosza to niedobrze. My o 12 mamy kolejny zastrzyk na plucka, a tak tylko luteine i nospe dostaje, dzis bez kroplowek podobno juz.
Stary 2015-12-11, 09:26   #2816
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Nieznajomo ja mialam kroplowke 24/h przez dni i zastrzyki 2 na dzien dobry na plucka ja juz nie licze na wyjscie tylko boje sie co teraz mi dadza bo znow mnie zaczal brzuch bolec... Dzis zaczely sie dwie akcje porodowe u nas na oddziale rano odeszly dziewczyna wody i obchod sie opoznil dalej czekamy...
To trzymam mocno kciuki, musi byc dobrze

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Czesc dziewczynki,
ja w koncu ogarnelam corke i sniadanie. Maz zabral ja do przedszkola. Chyba dzialamy sobie na nerwy z mezem od dwoch dni. Mnie to wszystko wkurza.
Tetno synka 145 mierzylam przed chwila, dzisiaj taki mniej ruchliwy. Nadal ma dni kiedy rusza sie duzo i takie kiedy glownie spi.
Brzuch boli mnie czesto i lykam rozkurczowe, szlag mnie chyba trafi.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:29   #2817
Bonku
Wtajemniczenie

Komoda dla Nuneczka wlasnie przyszla Wczoraj zamawialam od rana sprzątamy wynosimy bedzie nowy pokój
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:29   #2818
201610051940
Konto usunięte

Witam się i ja dopiero zjadłam śniadanie Ja też miałam ciężką noc bo dwa razy mnie skurcz obudził i się okropnie przestraszyłam
za dzisiejsze wizyty i oczywiście za dziewczyny w szpitalach. Odpoczywajcie grzecznie
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:29   #2819
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
A jak corcia? U mnie pierwszej nocy mega szalala, jakby sie chciala ewakuowac.. ja miam 4 zastrzyki na plucka. Z tego co mi mowili to wiem tyle, ze gdyby sie u mnie nie wyciszalo to by mnie mogli trzymac i trzymac zeby jak najdluzej podtrzymac, zeby sie to uspokoilo. Trzymam mocno kciuki za Was!

+ =
Stary 2015-12-11, 09:33   #2820
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Monikmi to już tak blisko!!!! 😍
Cytat:
Pochwal się przepisem na taki schab! 😉😍
No właśnie wczoraj sobie uświadomiłam jak blisko już mój Bąbel jest 10 tygodni może zlecieć ekspresem, byle jeszcze wytrwać je w spokoju

Świąteczny schab ze śliwką
Suszone śliwki delikatnie polewam oliwą, posypuję pieprzem i szczyptą cynamonu i zostawiam na godzinkę-dwie. Schab nakłuwam nożem i wciskam te śliweczki, jak trzeba to zaszywam na końcu albo zapinam wykałaczką. Marynatę robię z łyżki miodu, musztardy dijon, oliwy, majeranku, pieprzu kolorowego. Nacieram mięsko i zostawiam na noc w folii na najzimniejszej półce w lodówce, następnego dnia obsmażam na patelni. Do worka do pieczenia wrzucam kilka śliweczek suszonych i wlewam 50-70ml whisky, dwa goździki jeśli lubisz, wkładam mięsko i polewam tym co się wytopiło na patelni, chyba że jest mocno tłuste to nie wszystko piekę na oko, więc tu niewiele pomogę, po prostu pilnuję żeby mocno się nie skurczył pod koniec tylko rozcinam worek i polewam sosem żeby się zarumienił przez kilka min

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości