|
|
#2401 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Pozdro znad robienia zupy dyniowo - kokosowej i racuchów
![]() Cytat:
![]() 2. Hmmm, a próbowałaś kombinować z lawirowaniem między humektantami a emolientami? Czegoś w stylu humektant + emolient a domknięcie? Bo wydaje mi się że czasami włosy potrzebują czegoś takiego, zwłaszcza jak masz problemy ze skalpem. Kiedyś jeszcze była fajna, hardkorowo ciężka seria owsiano - miodowa Tigi, ale nigdzie jej już nie ma, także nie wiem jak pomóc A, no i jeszcze olejek z pestek śliwki na końce. Ale o olejkach już pewnie wiesz ![]() Haha no będzie trzeci do rodzinki. Rudy, trzymiesięczny devon rex. W sumie mam wyrzuty sumienia i gdyby nie naciski męża to wzięłabym chętniej jakiegoś burasa ze schroniska, ale ten się boi że nie wiadomo co z niego wyrośnie Jako że koty, które mamy, owszem są kochane i w ogóle najlepsze, ale wychowywały się jeszcze z jego ex, a ja teraz jestem w domu i mogę się kotełkiem zająć, to uznaliśmy że jest dobry moment na trzeciego. Jak będzie jutro to wstawię foty Cytat:
Ale moim top 1 jest nadal guacamole, chyba muszę się wyprowadzić gdzieś gdzie avocado jest tanie bo nie mogę znieść, że tutaj coś tak dobrego jest tak drogie Cytat:
|
|||
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko go naładuj do oporu, rozładuj do 0 (bo on drze paszczękę i dopomina się ładowania przy 5, 3 i 2%) tak z 7-8 razy. A później będzie spokój. Mój właśnie się karmi 3 dobę, bo nowy kabel soniaka co to miał być taki super wcale taki nie jest i coś mu wolno idzie to ładowanie ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- U Hell przeczytałam "Kot klasyczny polany oliwą"
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Wróciłam, dzięki za wirtualne wsparcie, jesteście kochane ![]() Dopiero się ogarnęłam ze wszystkim, did nr 2 śpi ale pewnie wpadnie nietopesz i się skończy. Wrażenia na szybko: porody to zło Nie rozumiem czemu ludzie nadal się rozmnażają i masowo przy tym nie umierają ![]() Jak dojechaliśmy do szpitala to skurcze już były co 6 minut więc myślałam, że uda mi się urodzić w windzie do izby przyjęć jak na hamerykanckim filmie ale nic z tego. 12 godz męczenia ze skurczami co 2-3 min z czego rozwarcie łaskawie postąpiło po trzeciej godzinie od przyjazdu (Ewuś, ciesz się), za to konkretu 15 minut. Załapałam się na 3 godz znieczulenia, no szał. Nie ominęły mnie żadne atrakcje: oksy, cewnik, nacinanie, przekłuwanie, tylko cc nie było Lekarze niepocieszeni bo jak najpierw usłyszeli, że pierwszy poród trwał 5 godz, to z góry dali mi na drugi 3 Potem popatrywali ze skruchą i kombinowali żeby przyspieszyć.Ale tak to spoko, fajny personel, decyzje szybko podejmowali bez męczenia, sala pojedyńcza, narzekać nie mogę. Ale trzeciego nie będzie, o nie ![]() Żałowałam przez chwilę, że nie mamy fotoreportera bo TŻ zmęczony porodem ( ) kimnął się na czarnych workach sako leżących pod zlewem i ze swoim zarostem i włosami wyglądał jak przypadkowy żul śpiący w kącie na workach śmieci ![]() Co do dida to jest bardzo poważnym młodym człowiekiem, z twarzy coś pomiędzy Mistrzem Yodą, starym Chińczykiem a Gorbaczowem więc imię musi być dostojne - ja go póki co nazywam Izydorem ale będzie coś w klimatach Wiktora albo od biedy Aleksandra.No to tyle chyba, jak dobrze być w domu, wreszcie się wyśpię. |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Dzięki, tak robię od dawna. I tak, to się sprawdzało najlepiej. Ale że zniszczenia są nie do odrestaurowania, to muszę się bujać jak Syzyf. Ooooo, śliwkowego kochałam za zapach wiadomo, na trąda se kładłam, relaksacyjnie i leczniczo, ale na włosy to mnie oświeciłaś! 3. Nie rób sobie wyrzutów, Murszafka wszystkich przestrzegała, że po przygarnięciu, ma bardzo chore kotki, tam niestety łatwiej o choroby 4. Moim teeeeeeeeeeeeeeeeeeeż ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Reedziiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiks!!! JAk dobrze, że to już historia. Kongratsy dla Was obojga. Przykro słyszeć, że załapałaś się na prawie ful option No i z imieniem, to było oczywiste!!! Tak się cieszę, chyba cały Bar się cieszy. hahaha. Jeszcze raz wielkie gratsy i odpoczywaj. O ile się trochę choć da. Naturalnie będę wdzięczna za każdą wskazówkę, radę, etc. Zazdroszczę sali,w sumie, to na tym mi najbardziej zależy, na prywatności "po" Ale to już muszę lokalnie się zorientować. Głosuję na Wiktora!!!!!!!!! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-12 o 18:38 |
|
|
|
|
#2405 |
|
Nindżopesz
|
Jeszcze fotę wrzucę, jakość do d... bo z telefonu i nawet nie mogę poprawić bo mi TŻ podebrał monitor więc siedzę na laptoku.
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie mogło być inaczej. Poważne dostojne rysy! Zapomnij szybko o Aleksandrze, bo i tak zostanie Olkiem. Chyba, że lubisz Olek? A co się stało z Erykiem? Anyway, nieistotne, odpoczywaj!
|
|
|
|
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() ![]() Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Rysy co najmniej rzymskiego cesarza
|
|
#2409 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Red, gratuluję serdecznie! |
|
|
|
|
#2410 | |
|
Nindżopesz
|
Dziękuję zbiorczo
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Do 17go mam czas na wybór imienia, może więc Eryk ![]() Spoo, o nie, do mnie lepiej niech nie będzie podobne
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda na Wiktora I bardzo ładnie by się z nazwiskiem komponowało ![]() Kitty Devonek ![]() Betty, dzięki , wypróbuję ten krem na odnóża
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Sensei w perfumeriach. W ciemno nie chce brać ale przygarnelabym chetnie odlew jakby ktos się dzielil
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Betty jak robiłaś Cotton Ballsy ?
Mam zamiar też się pobawić, tylko nie wiem czy klej i kordonek, czy lepiej klej, bandaże i barwniki . Mam jakies tubkowe farby Mlodego ( do jakiś zabaw ręcznych właśnie, więc pewnie by się nadały) I gdzie do cholerki kupuje się baloniki na wodę, ja widze wszędzie tylko zwykłe
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Resztki wloczek i kordonkow, wikol z woda i baloniki. |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2418 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!I jak powyżej - Wiiiiktor! No i jak napisała Rejcz, szacun że nie zaczarowywujesz porodu Cytat:
Tuniora, jak jeszcze jadłam mięso, obrzydziła mi koleżanka, mówiąc że przy łowieniu tuńczyków giną delfiny, i od tamtej pory w każdym tuńczyku wydawało mi się że widzę łuski delfina ![]() Ale z chilli brzmi dobrze ![]() 2. No wiem o co chodzi, jak wracałam do naturalnego koloru włosów to trzeba je było rozjaśnić od cholery i też były zniszczone. Ale nie dociążałam ich jakoś bardziej, po prostu byłam cierpliwa i pieczołowicie o nie dbałam tymi wszystkimi olejkami i półproduktami Co do śliwkowego: ależ proszę ja kładę na końcówki od dawna, bo właśnie zapach 4. Dobrze zrobiłaś, u mnie to było bardziej wyczesywanie grud i włókien awokado niż wymywanie maski z włosów ![]() ale tak na serio, wybraliśmy go bo: 1. wygląda jak kosmita 2. jest mega przylepą 3. jest malutki, więc jest większe prawdopodobieństwo że kotka poczuje do niego jakiś instynkt. Tego się boję najbardziej, kocur jest mega cielęciną więc nie powinno być problemu, ale kotka jest terytorialna i może być zgrzyt :/Skoro już pojawił się temat imion, to może doradzicie mi w kwestii kociego imienia? Moje typy na ten moment to: - derp - ozzy - dimsum - racuch - klaus - bourbon ... no ale pewnie jeszcze coś się zmieni jak go poznam
|
||||
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Redzia, On wygląda na Wiktora Eryka Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 | |||||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ! Tż Ale did nie ma zielonych odstających uszu ?![]() Cytat:
Cytat:
macham snad ukręcenia kapusty z grzybami do pierogów z własnego kapkisza wyszło jakby dzifne , ale sądzę że da sie zjeść i nie zabije lepienie będzie jutro ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Czy pierogi z mąki gryczanej robi się tak samo jak z pszennej?
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Derp - fajowe i Ozzy resztę i tak będziecie skracać. Ale faktoza, dopasuje się do charakteru. Przez skórę/sieciunię czuję jednak że to będzie cały Derp! Daj znać co i jak, oraz słit focie. Ja mam słabość do kothów. Taką totalną.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-13 o 00:02 |
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Na dobranoc
![]()
|
|
|
#2424 |
|
Piers do przodu
|
Dobry Alien nie jest zły
|
#2425 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
: :wiesz...w sumie to moge Was sfotografować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
karkki- sa rózne stajle noworodkowe, ale geddes jest juz passe ;-P a fogle to jak to za noworodki mniej??- sesja noworodkowa trwa 3-6 godzin tak ze wiesz... , no i wymaga zainwestowania kupy kasy w koszyki, kocyki, opaskii takie tam
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2015-12-13 o 02:02 |
|||
|
|
|
#2426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
i żaby ten rozpak kiedyś nastąpił, bo obawiam się ze będę się bujać w bólach do nowego roku ![]() Cytat:
ja mam ciągłe bóle jak przed @, chyba moje rozwarcie cały czas pracuje ![]() Cytat:
Cytat:
mi też wygląda na Wiktora Cytat:
|
||||
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Redziaaaa
Gratulacje! ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Kociak bourbon, ozzy ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ewuś, czymam
|
|
#2428 | |
|
Mother of Cats
|
Ad. 1. Nie płoń się. Po prostu jesteś dobra w te klocki
![]() Ad. 2. Ale to tak jakby jeszcze nie teraz - ani malucha, ani nawet piłki ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() Hell, wstępnie głosuję za Bourbonem Z ciekawych kocich imion: znajomi mieszkający teraz w Krainie Wiatraków maja Vermeera ![]() |
|
|
|
|
#2429 |
|
Nindżopesz
|
Nadrabiam pobieżnie więc jeszcze raz dziękuję komu nie dziękowałam
Hellkitty, nazwij go Racuch Ad karmienia publicznie - ja bym się czuła niekomfortowo, dopuszczam tylko wyjątkowe okazje typu w poczekalni do pediatry jeśli nie ma gdzie się schować etc. Jak jeździliśmy gdzieś z takim przycykowym didem bo już było trzeba, to taksówką, żeby potem nie zmieniać pieluch w autobusie itp. Głównie to i tak nam o wygodę chodziło, dla mnie żadne zwiedzanie/kupowanie/załatwianie czegoś jeśli mam takie małe pod pachą, które może się znienacka rozryczeć. Polly, mi się w Twoich zdjęciach podoba naturalność. Znaczy lubię takie "zwykłe" plenerowe ale też nie za zwykłe, żeby było fajne światło, przeświecające słońce albo jakaś rozmyta zielenina na pierwszym/ostatnim planie. Chociaż nie powiem, te didy-pszczółki etc. też są fajne i też mogłabym mieć takie zdjęcia Twoja sesja w koszyku (?) mi się bardzo podobała. No ale to już inny klimat.
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Dla mnie mniej, bo nie trzeba po polu latać. Małe leży, nie rusza się, wystarczy dobrze oświetlić i uchwycić to, co jest najpiękniejsze w maluchu. I to wszystko. Chyba faktycznie dźwigać nie mogę, bo dowlekłam do szpitala zgrzewkę wody i bolą mnie łydki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

przypomniało mnie się znienacka, że muszę nabyć korkociąg 

Gratulacje!
:
Moda taka nastała i rodzice chcą mieć fotki a'la Anne czy o co chodzi?